|
سرلشکر سلامی سخنران پیشخطبه نمازجمعه این هفته تهران
سردار سلامی، فرمانده سپاه پاسداران سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران است. خطیب نماز جمعه این هفته تهران حجتالاسلام والمسلمین حاجعلی اکبری خواهد بود. سخنرانان پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته نیز سردار سلامی فرمانده سپاه پاسداران و سیدمرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امامخمینی(ره) هستند.
ارسال به دوستان
ممنوعیت فعالیت رسانههای روسیه در اروپا به بهانه درگیریهای اوکراین چه پیامی برای دیگر ملل دنیا دارد؟
امنیت مقدم بر آزادی
گروه سیاسی: درگیریهای اوکراین حالا با تمام تلخیهایش تبدیل به بوم نقاشی سیاست جهانی شده است؛ بومی که کمتر نقش و نگاری از مناسبات جهانی را میتوان در آن پیدا کرد که تحت تاثیر این نزاع نباشد؛ از گمانهزنیها درباره آینده بلوکبندیهای قدرت گرفته تا صراحت لهجه رسانهها و سیاستمداران غربی که مردم جهان را درجهبندی میکنند و تجربه روزمره بسیاری از مردم خاورمیانه را برای مردمان قاره سبز بهمثابه یک فاجعه تاریخی به حساب میآورند. بر همین اساس آنچه این روزها در خاک اوکراین میگذرد فراتر از سرنوشت این کشور، تبدیل به نقطه عطفی تاریخی شده است که پرده از نقاب بسیاری از واقعیتها برمیدارد. تحمیل تحریمهای بیسابقه به مسکو و میدانداری نهادهایی که همواره تلاش کرده بودند وجههای غیرسیاسی از خود به نمایش بگذارند، تنها بخشی از تلاشهای یکپارچه غرب برای مهار روسیه پوتین است. در این میان اما آنچه روز گذشته با سروصدای زیادی همراه شد اخبار و گمانهزنیهایی بود که حکایت از محدود و مسدود کردن رسانههای روسی در کنار اقتصاد، فرهنگ، ورزش و... این کشور دارد.
به گزارش «وطنامروز»، اتحادیه اروپایی روز گذشته در بیانیهای که در مجله رسمی این نهاد منتشر شد، اعلام کرد: «از دوم مارس از فعالیت خبرگزاری راشاتودی و آژانس اسپوتنیک به گونه رسمی جلوگیری میکند». جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی نیز روز یکشنبه به خبرنگاران گفته بود: ما باید با انتشار اخبار نادرست و جعلی مبارزه کنیم. در این رابطه ما تصمیم به منع انتشار اخبار شبکه تلویزیونی راشاتودی و خبرگزاری اسپوتنیک در اتحادیه اروپایی گرفتیم.
این اقدام اتحادیه اروپایی که البته مصادیق مشابه فراوانی در سالهای گذشته نیز داشته است عملا نشان از اولویت امنیت و منافع سیاسی بر اصول و شعارهایی دارد که غرب همواره در سده گذشته با مانور روی آنها توانسته بود هژمونی جهانی خود را برای دیگر ملل جذاب کند. به عبارت دیگر، اگر در روزهای گذشته تصمیمات نهادهای ورزشی، فرهنگی، هنری و... بخوبی نشان داده بود هیچ چیزی غیرسیاسی نیست، این اقدام (منع انتشار رسانههای روسی) با شکل عریانتری این واقعیت را آشکار کرد که آزادی بیان و رسانه در سرزمینهایی که منادی این شعار بودهاند نیز نهایتا نسبت مستقیمی با مصالح امنیتی در این کشورها دارد. در همین باره سیدنظامالدین موسوی، سخنگوی مجلس هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی نیز با انتشار متنی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «لودریان وزیر خارجه فرانسه: استفاده از رسانههای روسیه (اسپوتنیک و تاس) را ممنوع کردیم چون آنها مثل ابزار جنگ هستند. برای جهان سوم چنین حرفهایی در عصر گفتمان و ارتباطات، شرمآور و ضددمکراسی است اما برای آنها پایش که بیفتد: رسانه، ورزش، هنر و اقتصاد نه فقط سیاسی که ابزار جنگ هستند».
با این اوصاف احتمالا اسطوره «رسانههای آزاد» و تاکید بر اصالت آزادی نسبت به سایر شئون زیست اجتماعی، یکی دیگر از اساطیری است که فارغ از سرنوشت و سرانجام درگیریهای اوکراین از این پس فاقد اعتبار خواهد شد. البته چنانکه پیش از این نیز مورد اشاره قرار گرفت، این سیاست و در پیش گرفتن چنین رویهای مسبوق به سابقه است و غرب (بویژه آمریکا) در سالهای گذشته هر گاه فعالیت یک رسانه را خلاف مصالح خود دانسته یا امکان بیاعتبار شدن روایت خود را در فضای جهانی احساس کرده، آشکارا اقدام به حذف یا محدود کردن رسانهها کرده است. تیرماه سال جاری بود که دولت آمریکا در اقدامی خصمانه، اقدام به توقیف دامنه 33 پایگاه خبری وابسته به ایران و جبهه مقاومت کرد. این اقدام دولت بایدن در سانسور رسانههای مقاومت در آن مقطع زمانی -که رژیمهای صهیونیستی و سعودی شکستهای سنگینی از مقاومت در فلسطین اشغالی و یمن متحمل شده بودند- خبر از استیصال و عجز آمریکا و حامیان منطقهایاش میداد، چرا که پوشش خبری مناسب این رسانهها از انتفاضه 12 روزه حماس و جهاد اسلامی در عملیات «شمشیر قدس» و پیروزیهای پیاپی و برقآسای ارتش و کمیتههای مردمی یمن، مضاف بر اینکه اسرائیل و سعودیها را بیش از پیش در چشم جهان مفتضح کرد، روایتهای یکطرفه از این نبردها توسط جریان رسانهای اصلی را باطل کرد.
* آزادی رسانه؛ شاید پس از دفع تهدیدها!
ناگفته پیداست آنچه در ماجرای ممنوعیت فعالیت رسانههای روسی و از میدان خارج کردن روایتهایشان واجد اهمیت است، نه مصداق روسیه و درگیریهای اوکراین که شناخت و تبیین الگوی سیاسی و استراتژیک غرب است. دولتهای اروپایی و آمریکا که همواره بیشترین اعتبار عمومی خود در دیگر کشورها را با مانور بر «آزادی بیان» به عنوان اصلی تخلفناپذیر کسب میکنند و از دیگر ملل نیز میخواهند در این مسیر با الگوگیری از غرب به سمت لیبرال- دموکراسی حرکت کنند، به هنگام تجربه بحرانهایی که در بسیاری از کشورهای جهان رواج و عمومیت دارد، تمام استانداردهای خود را درباره آزادی رسانه و فعالیت سیاسی نقض میکنند. لائیسیته اروپایی که در سالهای اخیر به بهانه دفاع از آزادی فعالیت رسانهها اجازه هر گونه توهین به مقدسات دینی را صادر میکرد، دقیقا در لحظهای که متوجه تهدیدی از سوی روسیه شد، روی تمام استانداردهای پیشین خود پا گذاشت و مانند یک دولت توتالیتر اقدام به حذف هرگونه نماد و نماینده روسیه در مجامع جهانی کرد.
با چنین نگاهی به شکل دقیقتری میتوان اولویت اصلی دولتهای غربی و نظامهای لیبرال را پیدا کرد. باید پذیرفت کماکان «امنیت» مهمترین رکنی است که دولتها برای تحقق آن پا روی هر خواسته، ارزش و مطالبه دیگری میگذارند. با چنین نگاهی صادقانهتر میتوان به عمق ناخالص نسخههایی که غرب برای دیگر ملل تجویز میکند پی برد. به عبارت دیگر، ژست محکومیت فقدان آزادی بیان در بسیاری از ملل دنیا از سوی غربیها، آن هم در شرایطی که انبوهی از تهدیدهای امنیتی در کشورها وجود دارد تا چه اندازه مزورانه و دور از خیراندیشی است.
این مساله البته نافی ارزش «آزادی» به عنوان موهبتی الهی و یکی از مصالح جمعی مردم نیست اما تجربه رفتار قرون وسطایی این روزهای دولتهای اروپایی در مواجهه با هر چیزی که میتواند تهدید امروز قاره سبز یعنی روسیه را نمایندگی کند، بخوبی این واقعیت را اثبات میکند که «آزادی» بیش و پیش از هر چیز میوه درخت امنیت است و اگر غرب به آزادی بهایی میدهد در سایه تضمین نسبتا بالایی است که درباره امنیت خود در مواجهه با تهدیدهای بیرونی کسب کرده است و هر گاه کوچکترین لرزه و خدشهای نسبت به این تضمین وارد شود، دولتهای غربی هیچ ابایی از سرکوب تمام مظاهر آزادی و حذف نمایندگان جریانی که از جانب آنها تهدید شدهاند، ندارند. چنانکه بسیاری از واکنشهای غرب در روزهای گذشته و با آغاز درگیریها بین روسیه و اوکراین نه متوجه مهار نظامیگری روسیه که معطوف به حذف موجودیت روسیه در میدانهای مختلفی همچون ورزش، هنر و... بود.
* پیام اقدامات اروپا برای دیگر ملل چیست؟
درگیریهای این روزها در اوکراین نقطه عطفی است که میتوان رد بسیاری از تحولات آتی جهان و صدالبته مناسبات نامرئی حال حاضر را در آن مشاهده کرد. سلسله اقدامات قرون وسطایی غرب در مواجهه با هر آنچه رنگ و نمادی از روسیه به عنوان نماینده تهدید حال حاضر قدرتهای غربی دارد، بخوبی این حقیقت را برای مردم دیگر کشورها و بویژه مردم ایران عیان کرد که تحقق آزادی به عنوان ارزشی والا و مطالبهای انسانی در گرو صیانت از امنیت و اقتدار کشورمان قابل کسب است. این مساله از آن رو واجد اهمیتی مخصوص است که در سالهای اخیر بسیاری از جریانهای سیاسی داخلنشین و خارجنشین، اهتمام خود را بر تثبیت این فرض معطوف کرده بودند که آزادی در نقطه مقابل اقتدار ملی یک کشور قابل اکتساب است و از همین رو اقتدارزدایی از حاکمیت را بهعنوان پیششرط این مساله تئوریزه میکنند.
سال گذشته پس از انتخابات پرسروصدا ریاست جمهوری آمریکا بود که بار دیگر نسبت آزادی با اقتدار حاکمیت یک کشور مبدل به دوئلی خبرساز شد. ترامپ که در انتخابات شکست خورده بود در رفتاری آشنا، با نپذیرفتن نتیجه انتخابات از هواداران خود خواست به هر طریقی برای ابطال انتخابات گام بردارند. در این میان آمریکایی که سالها از این حربه برای بحرانآفرینی در دیگر کشورها استفاده کرده بود با آبروریزی حمله حامیان کاندیدای شکستخورده (که از قضا رئیسجمهور مستقر نیز بود) مواجه شد. در چنین شرایطی واشنگتن که اقتدار حاکمیتی خود را در معرض تهدید میدید اقدام به حذف تمام حسابهای کاربری ترامپ در شبکههای اجتماعی کرد تا از این طریق از «امنیت» خود به عنوان تعیینکنندهترین عنصر حاکمیتیاش دفاع کند.
با چنین نگاهی بهتر میتوان به این واقعیت پی برد که چه شکافی میان روایت دائمی غربیها درباره تخلفناپذیری آزادی با حساسیت دولتهایشان در حراست از اقتدار حاکمیتی دولتها و فاصله گرفتن از تهدیدهای امنیتی وجود دارد؛ شکافی که پس از حوادث روزهای اخیر اوکراین با شدت و حدت بیشتری در معرض قضاوت افکار عمومی قرار گرفت.
ارسال به دوستان
دبیر شورای عالی امنیت ملی: تجربیات تلخ ناشی از بدعهدی آمریکا و بیعملی اروپا، تأمین الزامات شکلگیری توافقی قابل اتکا، متوازن و پایدار را اجتنابناپذیر کرده است
جلسه ویژه شمخانی با نمایندگان مجلس
گروه سیاسی: مذاکرات دور هشتم وین به مراحل حساسی رسیده است؛ جایی که طی روزهای گذشته نشانههایی از بنبست در مذاکرات به دلیل امتناع طرف آمریکایی در آنچه باید انجام دهد و همچنین در مختومه کردن مطالعات ادعایی به چشم میخورد.
به گزارش «وطنامروز»، صبح چهارشنبه در جلسه ویژهای با حضور علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محل دبیرخانه شورا، آخرین تحولات مذاکرات لغو تحریمها در وین تشریح شد. در جریان این جلسه، روند طی شده از ابتدای دور جدید مذاکرات در دولت سیزدهم و پیشرفتها و چالشهای موجود و همچنین اصلیترین اولویتهایی که در دستور کار تیم مذاکرهکننده ایران است، به اطلاع نمایندگان حاضر در جلسه رسید. دبیر شورای عالی امنیت ملی در این جلسه با تأکید بر ضرورت حل سریع چند موضوع باقیمانده در مذاکرات که هنوز درباره آن توافقی حاصل نشده، اظهار داشت: تجربیات تلخ ناشی از بدعهدی آمریکا و بیعملی اروپا، تامین الزامات شکلگیری توافقی قابل اتکا، متوازن و پایدار را اجتنابناپذیر کرده است. شمخانی خاطرنشان کرد: راهبرد اصلی کشور در کنار تلاش برای رفع تحریمها، تمرکز بر ایجاد سازوکارهای بیاثر کردن ابزار تحریم است و خوشبختانه در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام شده است. نمایندگان حاضر در جلسه نیز با اشاره به عبور کشور از گلوگاههایی که به دلیل تحریمهای ظالمانه در اقتصاد کشور و معیشت مردم ایجاد شده بود، بر تداوم تلاش موثر تیم مذاکرهکننده ایران به منظور استیفای حقوق از دست رفته ملت در توافقنامه برجام تا حصول نتیجه تاکید کردند.
پیش از این جلسه، روز یکشنبه هم رئیس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان در جلسه با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه بر تقدم حفظ ساختار هستهای ایران در توافق احتمالی تاکید کردند.
گفتنی است اخیرا دولت بایدن تهدید به ترک مذاکرات وین کرده است و طرفهای اروپایی تلاش کردهاند با ادبیات تهدیدآمیز و اعلام اینکه ایران دارد با آتش بازی میکند، تهران را تحت فشار قرار دهند. در این راستا «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی روزانه خود درباره مذاکرات غیرمستقیم آمریکا با ایران در وین به خبرنگاران گفت: «ما آمادهایم در صورتی که ایران در مقابل پیشرفت مذاکرات ناسازگاری بروز دهد، کنار برویم». بنا به این گزارش، وی در ادامه ادعاهای بیاساس خود افزود: آمریکا و متحدانش در صورتی که ایران «مایل به مشارکت با حسننیت نباشد»، «جایگزینهایی» را دنبال خواهند کرد.
گفتنی است در شرایطی که دولت بایدن اعلام کرده نمیتواند بابت عدم خروج مجدد از برجام تضمین دهد، تهران حفظ ساختارهای هستهای ایران جهت بازگشتپذیری سریع در صورت نقض عهد مجدد طرف غربی توافق را یکی از تضامینی میداند که توافق را برای ایران متوازنتر کند.
در همین حال والاستریت ژورنال در گزارش تازه خود از مذاکرات وین نوشت: اختلافات ایالات متحده و ایران بر سر موضوعات کلیدی تشدید شده است و دیپلماتها نگرانند بحران اوکراین میتواند اهرم فشار تهران را در مذاکرات برای احیای برجام تقویت کند. این اختلافات به گفته مقامات ۲ کشور شامل دامنه کاهش تحریمهای آمریکا و ادامه درخواستهای ایران مبنی بر ارائه تضمینهای قویتر از سوی آمریکا برای عدم خروج مجدد از توافق است. روزنامه آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود نوشت: شاید سختترین مساله دیگر که اخیراً به عنوان یک مانع ظاهر شده است تلاش ایران برای مختومه کردن تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره مواد هستهای ادعایی (PMD) یافت شده در ایران است. طبق گزارش والاستریت ژورنال تهران معتقد است غرب از این موضوع به عنوان بهانهای برای اعمال اهرم فشار بر ایران از طریق تلاش برای تهدید به صدور قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران، سوءاستفاده خواهد کرد.
«وطنامروز» دوشنبه درباره موضوع مطالعات ادعایی نوشت: حساسیت کشورمان به PMD از این نظر قابل طرح است که اگر موضوع مطالعات ادعایی در برجام مفتوح بماند میتواند اصل برجام را برای کشورمان بیاثر کند، به این شکل که با طرح ادعاها و بهانهجوییهای جدید، مسیر کشاندن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل از طریق شورای حکام را طی کند. با این وصف، ایران در این باره یادآور شده همانطور که در بالای صفحات متن مذاکره درج شده، تا زمانی که درباره همه چیز توافق نشده است، درباره هیچ چیز توافق نشده است. گفتنی است حسین امیرعبداللهیان در مصاحبه اخیر خود با شبکه «سیانان» گفت: ما معتقدیم تمام موضوعات چه در حوزه هستهای و چه در حوزه رفع تحریمها باید به صورت یک بسته حلوفصل شود. در بازگشت همه طرفها به برجام، این امر پذیرفته نیست که ما نظام سخت راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی را بپذیریم و از دیگر سو به طور همزمان برخی موضوعات ما در دستور کار شورای حکام آژانس قرار داشته باشد.
در همین راستا یک منبع آگاه نزدیک به تیم مذاکرهکننده ایران روز سهشنبه گفت: «فرانسویها در حال مانعتراشی بر سر حلوفصل موضوعات باقیمانده پادمانی بین ایران و آژانس هستند و در این باره رویکردی کاملا سیاسی را در پیش گرفتهاند». وی با بیان اینکه پاریس نقش مهمی در فاصله گرفتن آژانس از نقش حقوقی- فنی و عدول از موضوعات سیاسی دارد، افزود: حل مسائل پادمانی باقیمانده با آژانس یکی از پیشنیازهای مهم شکلگیری توافق در وین است و اگر چنین اتفاقی رخ ندهد، بدون شک فرانسه عامل عدم توافق در وین نام خواهد گرفت. او گفت: مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دی آغاز شده، به مرحلهای رسیده است که موفقیت یا عدم موفقیت آن صرفا به تصمیمات سیاسی طرفهای غربی بستگی دارد.
* گروسی: میتوان درباره مسائل پادمانی به پیشرفت دست یافت
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بعد از ظهر چهارشنبه به وقت تهران گفت میتوان با تهران در زمینه مسائل پادمانی به پیشرفت دست یافت. به گزارش منابع خبری، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگو با خبرنگاران در این باره ابراز خوشبینی کرد که میتوان در زمینه مسائل مهم پادمانی با ایران به پیشرفت دست یافت. وی در زمینه احتمال سفر به تهران گفت احتمال هر چیزی وجود دارد.
* رایزنی شولتز و بنت درباره مذاکرات وین
«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان دیروز چهارشنبه با «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی دیدار و گفتوگو کرد. رسانههای عبری گزارش دادند ۲ طرف در این دیدار درباره تحولات مذاکرات رفع تحریمها در وین، احتمال امضای یک توافق جدید با ایران و همچنین پیامدهای بحران اوکراین بحث و تبادل نظر کردند. منابع صهیونیست همچنین نوشتند سفر شولتز درست پس از آن صورت گرفته است که در پارلمان آلمان در روزهای اخیر یک بودجه دفاعی به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار تصویب شده و صحبت از توسعه همکاری با تلآویو در زمینه پرندههای بدون سرنشین به میان آمده است. تلآویو پیشتر نیز اعلام کرده بود برای خرید 3 فروند زیردریایی اتمی از یک شرکت آلمانی قرارداد امضا کرده و قرار است دولت آلمان یکسوم هزینه را بپردازد. شولتز که شامگاه سهشنبه سفر کوتاه خود را به تلآویو آغاز کرد، برای نخستین بار از زمان انتصابش به عنوان صدراعظم آلمان وارد اراضی اشغالی شد. قرار است اولاف شولتز همچنین با «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی و «یائیر لاپید» وزیر خارجه این رژیم دیدار و گفتوگو کند. روزنامه عبری «هاآرتص» نیز گزارش داد سفر صدراعظم آلمان به اراضی اشغالی در حالی انجام شده که پیشرفتهای خوبی در مذاکرات رفع تحریمها در وین صورت گرفته است. صدراعظم آلمان همچنین روز گذشته در کنفرانس خبری مشترک با «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در ادامه ضربالاجلهای ساختگی طرفهای غربی مذاکرات وین گفت: «توافق هستهای جدید ایران بیش از این نمیتواند به تعویق بیفتد». شولتز به خبرنگاران گفت: آنچه ما دوست داریم ببینیم این است که توافقی در وین حاصل شود. اکنون زمان تصمیمگیری است. این را نباید بیش از این به تعویق انداخت و دیگر نمیتوان آن را به تعویق انداخت. اکنون زمان آن است که در نهایت به چیزی که نشاندهنده یک راهحل خوب و معقول است، بله بگوییم.
ارسال به دوستان
اخبار
موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات تعدادی از محکومان
حضرت آیتالله العظمی خامنهای به مناسبت عید مبعث با پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات 741 نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کردند. به مناسبت مبعث حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآله، رهبر حکیم انقلاب اسلامی با پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۷۴۱ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کردند. حجتالاسلام والمسلمین اژهای رئیس قوه قضائیه در نامهای به رهبر انقلاب اسلامی، پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات این محکومان را که در اداره کل عفو و بخشودگی قوه قضائیه واجد شرایط لازم تشخیص داده شدهاند، ارائه کرد که این پیشنهاد در اجرای بند ۱۱ اصل ۱۱۰ قانون اساسی مورد موافقت حضرت آیتالله خامنهای قرار گرفت.
***
سفیر ایران در کییف:
هموطنان ایرانی در سلامت کامل هستند
سفیر ایران در کییف با بیان اینکه همه هموطنان ایرانی در اوکراین در سلامت کامل به سر میبرند، گفت: به خدمات خود برای اعزام آخرین نفر از ایرانیانی که مایل به خروج از این کشور هستند، ادامه میدهیم. به گزارش فارس، «منوچهر مرادی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کییف چهارشنبه ۱۱ اسفندماه در پیامی ویدئویی به تشریح اقدامات انجام شده توسط این سفارتخانه در پی تحولات اخیر در اوکراین پرداخت و گفت: سفارت جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران اوکراین تمام فعالیت و تلاش خود را صرف 2 موضوع بسیار اساسی کرد. موضوع اول حمایت و حفاظت از اتباع ایرانی و تلاش شبانهروزی برای انتقال آنها به خارج از اوکراین و موضوع دوم رصد تحولات و ارسال گزارشهای بهموقع به مرکز بود. وی یادآور شد: به رغم همه دشواریهایی که در اوکراین وجود داشته تمام هموطنان در سلامت کامل به سر میبرند و خوشبختانه هیچ گزارشی از آسیب یا مشکلاتی که ممکن است جان هموطنان را به خطر بیندازد، نداشتهایم. مرادی ادامه داد: سفارت به صورت تمام وقت طی روزهای اخیر در خدمت هموطنان بوده و شماره تلفن ۰۰۳۸۰۶۳۰۴۴۹۰۲۹ به صورت شبانهروزی تمام وقت اعلام شده و اگر لازم بود هموطنان حتما با ما تماس بگیرند. همین طور در شهرهای بزرگ اوکراین مانند خارکف و اودسا افرادی را تعیین کردهایم که بتوانند بموقع به خروج ایرانیان کمک کنند.
***
نامه اعتراضی ایران به شورای امنیت درباره اظهارات یک سناتور آمریکایی
نمایندگی ایران در نیویورک نامهای اعتراضی درباره اظهارات لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی که در بازدید از سرزمینهای اشغالی فلسطین در ۱۴ فوریه، در مصاحبهای با رسانههای رژیم صهیونیستی، مقامات آن رژیم را به ترور بیشتر علیه دانشمندان هستهای کشورمان ترغیب کرده بود، به شورای امنیت ارسال کرد. به گزارش ایسنا، سناتور لیندسی گراهام در جریان سفر خود به سرزمینهای اشغالی فلسطین در مصاحبهای در ۱۴ فوریه ۲۰۲۲ به ترور دانشمند هستهای ایران در اواخر سال ۲۰۲۰ اشاره کرده و در ترغیب به اقدامات تروریستی بیشتر علیه دانشمندان ایرانی گفته بود: «بسیاری از دانشمندان ایرانی دچار سوانح زیادی شدهاند، انتظار دارم حوادث بیشتری رخ دهد».
متن این نامه به شرح زیر است:
این اظهارات زننده، نفرتانگیز و مذموم که به عنوان چراغ سبز به رژیم اسرائیل برای انجام اقدامات تروریستی بیشتر علیه دانشمندان هستهای ایران عمل میکند، نقض آشکار تعهدات بینالمللی ایالات متحده، بویژه تعهدات ذیل قطعنامههای سازمان ملل است که کشورها را از تحریک به اقدامات تروریستی منع کرده و از آنها میخواهد از هر گونه حمایت از فعالیتهای تروریستی خودداری کنند.
با در نظر گرفتن سابقه طولانی رژیم اسرائیل در عملیات خرابکارانه علیه فعالیتهای هستهای صلحآمیز ایران، از جمله ترور ناجوانمردانه چندین دانشمند هستهای ایران در سالهای اخیر، همچنین عملیات سایبری مشترک آمریکا و اسرائیل علیه تأسیسات هستهای ایران با استفاده از ویروس مخرب رایانهای استاکسنت، جامعه بینالمللی به طور اعم و شورای امنیت به طور خاص باید اینگونه حرکات تحریکآمیز و ترغیب به اقدامات تروریستی را که تهدیدی برای بیثبات کردن بیشتر منطقه است، بشدت محکوم کنند.
جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار نسبت به ماجراجویی رژیم اسرائیل و پیامدهای آن برای صلح و امنیت منطقه، حق خود را بر اساس قوانین بینالمللی برای اتخاذ تمام اقدامات لازم محفوظ میدارد.
***
گفتوگوی تلفنی وزیر خارجه قطر با امیرعبداللهیان
وزیر خارجه قطر در تماس تلفنی با همتای ایرانی خود درباره مسائل مختلف از جمله مذاکرات وین رایزنی کرد. به گزارش تسنیم، وزارت خارجه قطر از تماس تلفنی وزیر خارجه این کشور با همتای ایرانی خود و گفتوگو درباره مسائل منطقه و مذاکرات هستهای خبر داد. حساب توئیتری وزارت خارجه قطر دیروز چهارشنبه اعلام کرد محمد بن عبدالرحمن، وزیر خارجه این کشور با «حسین امیرعبداللهیان» همتای ایرانی خود درباره روابط دوجانبه، آخرین تحولات منطقهای و مذاکرات وین و همچنین موضوعات مورد اهتمام تهران و دوحه رایزنی کرد. وزیر خارجه قطر طی یک ماه گذشته چند بار با وزیر امور خارجه کشورمان به صورت تلفنی و حضوری دیدارهایی داشته است. هفته گذشته رئیسجمهور کشورمان در رأس هیأتی به قطر سفر و با مقامات این کشور از جمله امیر قطر دیدار کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|