|
ارسال به دوستان
اکران نوروزی فیلمها در حالی از روز گذشته آغاز شد که تنها 3 فیلم از 7 فیلم مشخص شده اکران شدهاند
آغاز اکران نوروزی با 3 فیلم
گروه فرهنگ و هنر: اکرانهای نوروزی طی سالهای اخیر از جذابیتهای خاصی در میان مخاطبان سینما برخوردار بوده است و بر همین اساس اغلب فیلمسازان نهایت تلاش خود را میکنند که اثرشان در میان آثار سبد اکران نوروزی قرار گیرد تا با اقبال بیشتری از سوی مخاطبان مواجه شود. هر چند در ۲ سال اخیر با گسترش ویروس کرونا و در شرایط نیمهتعطیلی و ناپایداری بازگشایی سینماها، اهالی سینما خیلی به اکران نوروزی اقبال نشان ندادهاند و سبد اکران نوروزی سالهای 1399 و 1400 از بیرمقترین اکرانهای نوروزی سالهای اخیر سینمای ایران محسوب میشود اما امسال اکران نوروزی شرایط متفاوتی پیش رو دارد و حواشی متعددی را تا به امروز پشت سر گذاشته است. البته انگار این حواشی هنوز هم دست از سر اکران نوروزی برنداشته است، زیرا با آنکه قرار بود تمام فیلمهای اکران نوروزی (۷ فیلم) از روز گذشته (18 اسفندماه) در سینماهای کشور روی پرده بروند اما تاکنون تنها ۳ فیلم توانستهاند طبق زمان از پیش تعیینشده خود را به پرده اکران برسانند. در این باره اداره کل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی گفته است: «چون ترکیب نهایی اکران نوروز امسال با فاصله کمی از زمان شروع اکرانها مشخص شد، چند فیلم نتوانستند نسخه نهایی خود را تحویل سینماها بدهند».
بنا بر این گزارش، «مرد بازنده»، «روز صفر»، «سگ بند» و «شادروان» هنوز در قالب اکران نوروزی، اکران عمومی خود را آغاز نکردهاند. این درحالی است که طبق قانون باید تا ۲۱ اسفند نسخه نهایی خود را تحویل بدهند اما فیلمهای «قدغن»، «گل به خودی» و «موقعیت مهدی» در سینماهای کشور نمایش داده میشوند. حال سوال این است: اگر این فیلمها تا 21 اسفندماه نتوانند نسخه نهایی را ارائه دهند چه اتفاقی رخ میدهد؟ در این باره مرتضی شایسته، سخنگوی شورای صنفی نمایش گفته است: فیلمهای منتخب نوروز اگر نسخه نهایی را در تاریخ تعیینشده نتوانند تحویل دهند 6 ماه از نوبت اکران جا میمانند و فیلمهای دیگری جایگزین آنها خواهد شد.
اما از سوی دیگر - همانطور که از مدتها قبل مشخص شده بود - بلیت سینماها در پایان سال و همزمان با اکران نورزی گران شد و قیمتهای جدید بلیتهای سینما بهطور رسمی اعلام شد که طبق این اعلام، مبلغ ۴۵ هزار تومان برای سینماهای مدرن بیشترین مبلغ در میان بلیتهای سینماها محسوب میشود.
بعد از حرف و حدیثهای زیادی که در یکی دو هفته گذشته درباره قیمت بلیت سینماها در شورای صنفی نمایش مطرح شد، سرانجام بر اساس ابلاغیه جدید سازمان سینمایی قیمت بلیتها به این شرح اعلام شد:
سینماهای با درجه مدرن در روزهای تمامبها ۴۵ هزار تومان و در روزهای نیمبها ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان
سینماهای با درجه ممتاز در روزهای تمامبها ۳۵ هزار تومان و در روزهای نیمبها ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان
سینماهای با درجه یک و ۲ در روزهای تمامبها ۲۵ هزار تومان و در روزهای نیمبها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان
این قیمتها با احتساب مالیات بر ارزش افزوده است.
بر اساس آخرین اعلام در سامانه سمفا ظرفیتهای ۷۵ درصدی برای سالنهای سینما در نظر گرفته شده است اما در جلسه آخر شورای صنفی نمایش ظرفیت ۱۰۰ درصدی سینماها پیشنهاد شده است.
همچنین مرتضی شایسته، دبیر و سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره روند افزایش قیمت سینماها گفت: اینکه ردهبندی قیمتهای بلیتهای سینماها بر چه اساس انجام میگیرد، نکتهای است که پیشتر اداره کل ارزشیابی وزارت ارشاد به این موضوع پرداخته و لیستی از سینماهای پردیس کشور، ممتاز و... در اختیار وزارت ارشاد هست که خود سینمادارها در جریان آن هستند و افزایشهای اعلامی باید حتما بر اساس همان لیست انجام شود.
* 1.5 میلیارد برای ۱۵ فیلم!
سازمان سینمایی کشور برای ۶ ماه دوم سال جاری کمکهزینه ۵ میلیاردتومانی را برای چرخه اکران در قالب «حمایت از فیلمها»، «سالنهای سینمایی»، «شرکتهای پخش» و «مراکز پشتیبانی فنی و سمعی- بصری» پیشبینی کرده است. محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی در این باره گفت: این بسته حمایتی در قالب تسهیلات جبرانی و کمکهزینه به بخشهای مختلف «فرآیند پخش و اکران فیلم» از جمله ۲۳۴ سالن سینمایی فعال بخش خصوصی در تهران و شهرستانها تعلق گرفت. از این رقم ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای سالنهای سینما، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای فیلمهای سینمایی، 700 میلیون تومان برای مراکز پشتیبانی فنی و ۳۰۰ میلیون تومان برای مؤسسات فعال در حوزه پخش فیلم اختصاص مییابد که هر کدام به عنوان بازوهای رونق سینما به صورت مستقل از هم اهمیت دارند.
خزاعی با اشاره به تقویت فرآیند تولید و اکران فیلمها و همچنین ضرورت رونق سالنهای سینمایی با رعایت استانداردها و پروتکلها در شرایط سخت کرونایی گفت: کمکهزینه 2میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای سینماها در نظر گرفته شده که امیدواریم این کمکهزینه بتواند جبران بخشی از خسارتهای وارده ناشی از همهگیری کرونا و تعطیلیهای مربوط به آن شود و با توجه به کاهش روند گسترش کرونا، سال آینده به امید خدا فعالیت سالنهای سینمایی به روند عادی پیش از کرونا برگردد. وی ادامه داد: چشمانداز ما در رابطه با حمایت از سالنهای سینمایی به سمت و سویی میرود که بتوانیم در کنار سینماداران و سایر بخشها، ظرفیت و شرایطی را مهیا کنیم تا سینما به عنوان ارزانترین مؤلفه سرگرمی و تفریح در کنار تاثیرات آموزشی و آگاهیبخشی در سبد استفاده خانوادهها قرار گیرد. رئیس سازمان سینمایی با اشاره به جایگاه و نقش موثر سالنهای سینما در رونق و نشاط اجتماعی و با هدف جبران گوشهای از زیانهای وارده به این بخش بیان کرد: سینماهای فعال بخش خصوصی در تهران و شهرستانها شامل ۲۳۴ سالن سینمایی فعال که در اکران آثار سینمایی ۶ ماهه اخیر فعال بودند مشمول این حمایت قرار میگیرند.
خزاعی همچنین با اشاره به حمایت جداگانه از فیلمهای سینماییای که نیمه دوم سال جاری اکران شدهاند، بیان کرد: ۱۵ فیلم سینمایی طی این مدت اکران شدهاند که سقف فروش آنها زیر یک میلیارد تومان بوده و با استفاده از این طرح تا سقف یکصد میلیون تومان مورد حمایت قرار میگیرند.
رئیس سازمان سینمایی همچنین با اشاره به اهمیت مراکز پشتیبانی فنی و سمعی- بصری فعال در روند آمادهسازی آثار سینمایی بیان کرد: ۲۳ مرکز پشتیبانی فنی سینمایی فعال که در آمادهسازی فیلمها اعم از ارائه خدمات لابراتواری، استودیوی صدا، تدوین و... طی این مدت فعال بودهاند شامل این حمایت شدند که در مجموع 700 میلیونتومان به این بخش اختصاص داده میشود.
* پروانه نمایش فیلم «لامینور» تمدید و صادر شد
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی گفت: پروانه نمایش فیلم «لامینور» 18 اسفندماه با پذیرش اندکی اصلاحات از سوی کارگردان فیلم بار دیگر صادر شد. حبیب ایلبیگی با اشاره به روند ثبت قانونی درخواست تمدید پروانه نمایش در سامانه وزارت ارشاد گفت: روند قانونی برای صدور پروانه نمایش که باید در سامانه اخذ مجوز صورت میگرفت با تاخیر بسیار زیاد تهیهکننده فیلم «لامینور» در سامانه ثبت شد ولی امروز (چهارشنبه) به دستور رئیس سازمان سینمایی و پس از طی مراحل پروانه نمایش فیلم «لامینور» تمدید و صادر شد.
وی با بیان اینکه تهیهکننده یک فیلم مسؤولیت انجام امور مربوط به اخذ پروانه را به عهده دارد، گفت: تهیهکننده فیلم «لامینور» به جای مراجعه به سامانه صدور مجوز برای پیگیری امور مربوط به فیلم متاسفانه با ایجاد هیاهو و با دادن اطلاعاتی خلاف واقع به آقای مهرجویی زمینه آزرده خاطرکردن ایشان را فراهم کرد، در حالی که بخش عمدهای از این اتفاقها به دلیل عدم پیگیری تهیهکننده فیلم رخ داده است. ایلبیگی با اشاره به اظهارات خلاف واقع تهیهکننده فیلم «لامینور» گفت: به دلیل رفتارهای خارج از شئونات و جوسازیهای بیمورد و دادن اطلاعات غلط به کارگردان محترم فیلم، سازمان سینمایی امکان برخورد قانونی با این تهیهکننده را برای خود محفوظ میداند.
***
آغاز اکران مردمی «موقعیت مهدی»
آیین نمادین آغاز اکرانهای مردمی فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» در مسجد امام رضا(ع) تهران برگزار شد.
به گزارش «وطنامروز»، آیین نمادین آغاز اکرانهای مردمی فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» سهشنبهشب (۱۷ اسفند) در مسجد امام رضا(ع) تهران در خیابان کارگر جنوبی برگزار شد. این مراسم که با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از نمازگزاران و اهالی مسجد برگزار شد، در کنار بلیتفروشی اختیاری، با خرید بلیت یک میلیون تومانی فیلم توسط یکی از مخاطبان فیلم همراه بود. حجت غیباللهزاده، مسؤول اکرانهای مردمی «عمار» در حاشیه این مراسم با اشاره به ثبت بیش از ۳۰۰ درخواست اکران فیلم «موقعیت مهدی» در شهرهای فاقد سینما در ۳ روز نخست از آغاز ثبتنام اظهار کرد: مراکز دانشگاهی و حوزههای علمیه در صدر درخواستهای اکران بودهاند. وی با بیان اینکه اکرانهای این فیلم همزمان با سینماهای سراسر کشور در شهرها و مناطق فاقد سینما آغاز شده است، گفت: هدف ما این است که به جریان سینمای انقلاب کمک کنیم و علاوه بر تسهیل فرآیند اکران در شهرهایی که فاقد سینما هستند، ما نسبت به امر صیانت و امنیت فیلمها هم مسؤولیت داریم و متعهد هستیم. غیباللهزاده با اشاره به راهاندازی سامانه «سینما مردم» تصریح کرد: این سامانه از نظر کارکردی شبیه همان اکرانهای معمول سینمایی است که در کل سالنهای کشور اتفاق میافتد، البته با تفاوتهایی مختص به شیوه اکران خودمان. وی در پایان با اشاره به بلیتفروشی اختیاری در اکرانهای مردمی «عمار» و فلسفه این امر گفت: هزینه بلیت در مراکز استان، روستا، شهرهای کوچک و بزرگ فرق میکند، مثلا در روستا نرخ بلیت نسبت به شهرهای بزرگتر با شهرهایی که متوسط جمعیتشان کمتر است فرق دارد. علاقهمندان جهت ثبت درخواست اکران مردمی فیلم موقعیت مهدی به سایت ekranmardomi.ir مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
در آستانه زادروز حاجقاسم سلیمانی جدیدترین اثر در وصف این شهید بزرگوار منتشر شد
«سرباز مکتب» خواندنی شد
کتاب «سرباز مکتب» نوشته سیدحسن رضانقوی، با ترجمه سیدعبدالحسین رئیسالسادات در آستانه زادروز سردار شهید حاجقاسم سلیمانی توسط نشر صاد منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، پس از سخن ناشر، مقدمه مترجم و مقدمه نویسنده، فصول اصلی کتاب آغاز میشود که عناوین آن عبارت است از: آشنایی با محل زندگی پدری و اجدادی شهید قاسم سلیمانی و دوران کودکی، نوجوانی و جوانی او، ۸ سال جنگ ایران و عراق، حاج قاسم سلیمانی در جنوب شرق ایران برای رویارویی با اشرار مسلح، قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر، نقش حاجقاسم سلیمانی در لبنان، نقش حاجقاسم سلیمانی در فلسطین، نقش قاسم سلیمانی در سوریه، نقش قاسم سلیمانی در عراق و شهادت حاجقاسم سلیمانی و واکنش جهانی پس از آن.
بخش پایانی کتاب هم به آلبوم تصاویر شهید حاجقاسم سلیمانی اختصاص دارد.
این کتاب حاصل 70 مصاحبه و تعدادی گزارش منتشر نشده درباره سردار سلیمانی است که به زبانهای انگلیسی، عربی و فارسی هم ترجمه شده است.
نقوی، نویسنده پاکستانیالاصل این کتاب، دانشجوی دوره دکترای رشته مدیریت دولتی دانشگاه تهران است و علاوه بر تدریس، مجری شبکه تلویزیونی سحر اردو و مسؤول کانون دانشجویان اردو زبان در ایران هم است.
او در مقدمه اثر نوشته است: در این کتاب تلاش کردم درباره تشکیل جبهه مقاومت و تقویت کردن آن به شهید قاسم سلیمانی از دید یک مکتب نگاه کنم و به تحلیل آن پرداختهام تا درک نظام فکری و عملی قاسم سلیمانی آسان شود. اگر چه قاسم سلیمانی خود پرورده مکتب امام خمینی(ره) بود و خود را سرباز مکتب میدانست ولی برای تمام انسانهای جهان که ایمان به آزادی و استقلال دارند، برای همه حکمرانان آزاداندیشی که در برابر استعمار آمریکایی ایستادگی میکنند، برای مجاهدان و رزمندگانی که در میدان جنگ در مقابل دشمن سینه سپر میکنند و در جبهه مقاومت برای فرماندهانی که بدون توجه به مذهب و ملیت به فریاد مظلومان لبیک میگویند؛ او خود در سیمای یک مکتب زنده مطرح میشود.
کتاب «سرباز مکتب» نوشته سیدحسن رضانقوی با ترجمه سیدعبدالحسین رئیسالسادات در ۳۷۴ صفحه با قیمت ۱۱۳ هزار تومان توسط نشر صاد منتشر شد.
ارسال به دوستان
اخبار
عیدانه ویژه شبکه ۲ از عید نیمه شعبان تا نوروز ۱۴۰۱
همزمان با آغاز سال نو و بهار طبیعت، شبکه ۲ سیما با عیدانه ویژهای از عید نیمه شعبان تا تحویل سال ۱۴۰۱ به استقبال نوروز میرود. به گزارش «وطنامروز» به نقل از روابط عمومی شبکه ۲، ویژهبرنامه تدارک دیده شده شبکه ۲ با نام «عیدانه عمو پورنگ» از ۲۶ اسفند همزمان با عید نیمه شعبان روانه آنتن میشود و تا ۲۹ اسفند ادامه خواهد داشت. مجری این برنامه داریوش فرضیایی است که از ۲۶ تا ۲۸ اسفند از ساعت ۲۱ تا ۲۲:۱۰ روانه آنتن میشود و ۲۹ اسفند نیز بعد از اذان ظهر تا لحظات سال تحویل همراه مخاطبان شبکه ۲ سیما خواهد بود. در ویژهبرنامه تحویل سال علاوه بر دعوت از میهمانانی از اقشار مختلف مردم در حرفههای گوناگون بازیگران مجموعه کلبه عموپورنگ نیز حضور خواهند داشت. اجرای خواننده کشورمان گرشا رضایی نیز از دیگر بخشهای این ویژهبرنامه است.
***
ادامه فیلمبرداری «آنها مرا دوست داشتند»
اولین تصویر از ۳ شخصیت اصلی فیلم سینمایی «آنها مرا دوست داشتند» منتشر شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مشاور رسانهای پروژه، محمدرضا رحمانی که پنجمین تجربه بلند سینمایی خود را با نام «آنها مرا دوست داشتند» در اوایل اسفند مقابل دوربین برده، هماکنون مشغول فیلمبرداری سکانسهای مربوط به لوکیشن یکی از مناطق جنوبی تهران با ۳ بازیگر اصلی این اثر است. در این سکانسها امیرحسین آرمان، امیر جعفری و مهسا اسماعیلی به عنوان چهرههای جدید فیلم به ایفای نقش میپردازند. ظرف چند روز آینده مراحل فنی پروژه از جمله تدوین و صداگذاری نیز آغاز خواهد شد. نسیم ادبی، شهرام قائدی، هادی تسلیمی، علی صالحی، بهار نوحیان، ایرج رحمانی، الهه داوودی، زهره حمیدی و لیلا بلوکات و همچنین چند چهره جدید به همراه نفس عزیزی دیگر بازیگران اصلی این فیلم سینمایی هستند. «آنها مرا دوست داشتند» با محوریت یک موضوع انسانی قرار است به چالشی جدید بپردازد. محمدرضا رحمانی خود تهیهکنندگی فیلم جدیدش را برعهده دارد.
***
بیش از ۶۲۰۰ اثر متقاضی شرکت در جشنواره «امید» شدند
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت بیش از ۶۲۰۰ اثر متقاضی حضور در بخشهای مختلف جشنواره «امید» شدهاند. به گزارش «وطنامروز»، عبدالحسین کلانتری، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پس از پایان مهلت ارسال آثار به یازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه و عکس دانشجویان «امید» تعداد آثار متقاضی حضور در این جشنواره را اعلام کرد و گفت: دبیرخانه جشنواره میزبان بیش از ۶۲۵۷ اثر متقاضی حضور در بخشهای فیلم ملی، فیلم بینالملل، فیلمنامه ساخته نشده، عکس ملی و عکس بینالملل است. وی ادامه داد: از میان آثار رسیده، تعداد ۳۵۰ اثر در بخش فیلم ملی، ۱۱۱۷ اثر در بخش فیلم بینالملل، ۲۶۰ فیلمنامه ساختهنشده، ۱۹۲۷ اثر در بخش عکس ملی و ۲۶۰۳ اثر در بخش عکس بینالملل به دبیرخانه جشنواره رسیده است. کلانتری درباره کشورهای شرکتکننده در این جشنواره گفت: آثاری از ۹۲ کشور جهان متقاضی شرکت در بخش بینالملل یازدهمین جشنواره «امید» هستند و بیشترین آثار به ترتیب متعلق به کشورهای هندوستان، ترکیه، آمریکا، برزیل و روسیه است.
***
«آوای باد را بشنو» پروانه ساخت گرفت
شورای صدور پروانه ساخت آثار غیرسینمایی با ساخت یک عنوان داستانی و یک عنوان مستند موافقت کرد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، در جلسات اخیر شورای پروانه ساخت آثار غیر سینمایی با ساخت داستانی بلند «آوای باد را بشنو» به تهیهکنندگی احمد عبداللهیان و نویسندگی و کارگردانی شهرام درویش موافقت شد. همچنین مستند بلند «سوله» به تهیهکنندگی، نویسندگی و کارگردانی رضا استادی نیز پروانه ساخت گرفت.
***
سیاوش طهمورث مجری شد
شبکه افق سیما با مجموعهای از تولیدات متنوع در تعطیلات نوروز میهمان خانه مخاطبان خواهد بود. به گزارش «وطنامروز»، مجموعهای از فیلمهای سینمایی، سریال، مستند و برنامه تلویزیونی به شرح زیر در شبکه افق تهیه شده و در برابر دیدگان مخاطبان قرار گرفته است. مجموعه «تماس» به تهیهکنندگی حسن آخوندپور و طراحی و کارگردانی صابر اللهدادیان با موضوعات اجتماعی و چالشهای شهری به طبقات مختلف بویژه محروم میپردازد. تولید و ضبط این مجموعه که از چند ماه گذشته آغاز شده، همچنان در نقاط مختلف شهر و استان تهران ادامه دارد. شرکتکنندگان این مسابقه که با فراخوان عمومی و مصاحبه حضوری از طبقه متوسط جامعه انتخاب شدهاند، در تماسهای تلفنی سیاوش طهمورث بهعنوان هدایتگر مسابقه با چالشها و مأموریتهای ویژهای روبهرو میشوند. «هاشور» برنامه ترکیبی طنز و سرگرمی شبکه افق است که سری جدید آن قرار است ایام نوروز پخش شود. این برنامه در آیتمهای مختلف و به تهیهکنندگی سیداحمد مصطفوی تولید شده است. این برنامه با استفاده از نمایش طنز، گفتوگو با سوژهها و صاحبنظران، همچنین بهرهگیری از آیتمهای مختلف و جذاب با میهمانان برنامه، از نگاهی متفاوت به مسائل و دغدغههای مردم میپردازد. موضوع هر قسمت برنامه، یکی از دغدغههای مردم است؛ از کنکور تا کمبود آب در تابستان و هر موضوعی که دغدغه مردم باشد در «هاشور» بررسی میشود. برنامه سین هشتم نام کارویژه شبکه افق سیماست که از ۲۵ تا ۲۹ اسفند و لحظه سال تحویل میهمان خانه مخاطبان خواهد بود. این برنامه با اجرای صابر خراسانی و حسین رفیعی تهیه شده و با دعوت از چهرههای هنری، ورزشی و اجتماعی کارویژهای خواهد بود تا دلهای مخاطبان شبکه رنگ و بوی عید به خود بگیرد.
ارسال به دوستان
در مراسم رونمایی از کتاب «خون شریکی» مطرح شد
سفیر فرهنگیای که جانشین ندارد
علیمحمد مؤدب در رونمایی کتاب «خون شریکی» گفت: بدون اغراق میتوان گفت مرحوم محمدسرور رجایی جانشین ندارد و تکیهگاه و پناه بچههای فرهنگی افغانستان بود. به گزارش «وطنامروز»، آیین رونمایی کتاب «خون شریکی» با حضور علیمحمد مؤدب، نویسنده و شاعر؛ علی داوودی، شاعر؛ زهرا زاهدی، شاعر افغانستانی؛ مجید بذرافکن، معاون فرهنگی سپاه؛ پژمان عرب، محقق و تدوینگر کتاب؛ خانواده مرحوم محمدسرور رجایی و جواد آذریکارمزدی در «مؤسسه فرهنگی- هنری شهرستان ادب» برگزار شد. علیمحمد مؤدب در ابتدای این برنامه گفت: سخن گفتن درباره محمدسرور رجایی برای ما که کتابها و شعرهایش را دنبال میکردیم، از جهتی افتخار است؛ به خاطر اینکه توفیق دوستی با این مجاهد خستگیناپذیر و از جهتی هم فقدانش تلخ است. مرحوم رجایی واقعا دردانه بود. من در این 2 دهه توفیق دوستی با بسیاری از خوبان ادبیات مهاجرت را داشتم، در این میان، مرحوم رجایی از حیث دغدغهها و نگاهش به ۲ مقوله افغانستان و انقلاب اسلامی ایران و هم از حیث جنبههای شخصیتیاش میتوانست پلی برای پیوند بین فرهنگیان ما و فرهنگیان افغانستان باشد. مدیر مؤسسه فرهنگی- هنری شهرستان ادب گفت: این کتاب «خون شریکی» برای من خیلی پرخاطره است. روزنامه شهرآرا ستونی داشت که من هم مدت زیادی در آن مینوشتم و از جایی قرار شد یک روز درمیان آقای رجایی هم بنویسد، هر کدام از یادداشتهای کتاب را که میخوانم وجود عزیز برادرم محمدسرور رجایی به چشمم میآید، دغدغهها و نگرانیهای همیشگیاش که واقعا لحظهای آسودگی نداشت. مرحوم رجایی آدمی بود که از لحظهلحظهاش استفاده میکرد و دریغ میخورم که قدر چنین گوهری را در زمان حیاتش آنطور که باید ندانستیم.
مؤدب افزود: مشکل معاصرت و همعصر بودن با آدمها باعث میشود خیلی متوجه ارزش کسانی مانند مرحوم رجایی نباشیم ولی وقتی او را از دست میدهیم متوجه میشویم این آدم چه تأثیراتی در حوزه تعاملات فرهنگی ادبیات هنر مهاجرت با جریانهای ادبیات هنر ایران و به طور خاص ادبیات هنر انقلاب اسلامی داشت. او با تمام وجودش محو این هدف شده بود که نشان دهد ما یک وجود، یک ملت و یک پدیده هستیم. اگر حاشیههایی، تفاوت ایجاد کرده ولی گوهر وجودی مشترک ما همان چیزی است که پیش از این شهدا، بزرگان و نویسندگان بزرگی برایش تلاش کردند و امروز نعمت انقلاب اسلامی به عنوان یک میراث، تنها مال ما ایرانیها نیست و مرحوم رجایی، نسبت عزیزان افغانستانی را با این پدیده نشان میداد.
* «خون شریکی»؛ روایت دیپلماسی انسانی از یک دیدهبان
علی داوودی، از شاعران فعال کشور هم در سخنانی گفت: اگر به عنوان کسی که سرور رجایی را نمیشناسد، همین کتاب را ورق بزنیم، در آن چه میبینیم؟ خون، مجاهد، مردم، نوشته، زبان فارسی، کابل، انقلاب، افتخار، شهر، جشنواره. برآیند اینها یعنی انسانی که در یک اجتماعی قرار گرفته و همه را دارد میبیند و در واقع بخشهای فعال اجتماع را میبیند، نه نوعا مثل همین نگاهی که به اصطلاح در خیلی از بخشهای جامعه حاکم است که بر رکود و بر نبود و بر رخوتها و بر تنگدلیها متمرکز میشویم و هیچ کاری از پیش نمیبریم و متأسفانه، آن بخشی که به بدنه فعال فرهنگی، تولیدی و راهگشا مثل ادبیات که باید حرف از روشنایی، از انرژی و حرکت بزند، همان هم باز متمرکز بر همین رکود شده و از همین ارتزاق میکند. ببینید! در همین کتاب ورق میزنید، شهر، وطن و مرز، همه این کلمات هویتسازند که در گفتمان آقای رجایی حضور تعیینکننده دارد.
همسر مرحوم محمدسرور رجایی افزود: آقای رجایی نه تنها بین برادران فرهنگیشان، بلکه در بین فامیل هم آرام نبود. جلسههای هفتگی و ماهانه قرآن داشتیم، به بچهها بارها میگفت مطالعه زیاد داشته باشید. میگفت اگر آدمی ۵۰ سال عمر داشته باشد، ۲۵ سالش در خواب میگذرد. ۱۲ سالش به دوران کودکی و نادانی میگذرد، پس بقیه عمرمان را باید به نحو احسن استفاده کنیم. برای کار خیر، برای خدمت در جامعه، وقت خیلی کمی است. یعنی وقتی نداریم. برای نوجوانان، کلاس زبان تشکیل داده بود. کلاس تفسیر کتاب مفاتیح الحیاه هم داشت، جوانان را به کتابخوانی تشویق میکرد. برای نوجوانان، مسابقه کتابخوانی گذاشته بود، جایزهاش هم کتاب بود، نوجوانان مخالفت کرده بودند که جایزه چیز دیگری باشد. میگفت کتاب چیزی است که تا ابد کنارت هست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|