|
ارسال به دوستان
نمایشگاه کتاب تهران پس از کش و قوسهای فراوان با بهبود شرایط کرونایی کشور اردیبهشت به صورت فیزیکی برگزار خواهد شد
شهر آفتاب یا وسط شهر
گروه فرهنگ و هنر: ۲ سال و اندی است همه فعالیتهای فرهنگی - هنری متأثر از شیوع ویروس کرونا در کشور، شرایطی بحرانی را سپری کردهاند و بدونشک حوزه نشر و کتاب در این میان یکی از آسیبپذیرترین حوزههای فرهنگی- هنری کشور در این مدت بوده است، چرا که ناشران و کتابفروشان پیش از شیوع ویروس کرونا هم با مشکلات بسیاری همچون پایین آمدن سرانه مطالعه، گرانی کاغذ، هزینههای سنگین چاپخانهها و... دست و پنجه نرم میکردند که با شیوع ویروس کرونا این مشکلات چند برابر شد. به زعم بسیاری از کارشناسان فرهنگی، وضعیت نشر کشور در دوران کرونا به فاجعهبارترین شرایط خود در سالهای اخیر رسیده است. از سویی در همان روزهای نخست شیوع ویروس کرونا، ناشران خصوصی و فعالان حوزه نشر چشم امیدشان به برپایی نمایشگاه سالانه کتاب تهران در اردیبهشت سال 99 بود تا طبق روال هر ساله بتوانند نفسی تازه کنند و از خطر ورشکستگی تا مدتی فاصله بگیرند اما بنا بر دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرونا، برپایی نمایشگاه کتاب تهران همچون روال هر ساله آن مقدور نبود و عملا اردیبهشت سال 99 خبری از برپایی نمایشگاه کتاب تهران نشد. مسؤولان برپایی نمایشگاه از همان زمان هر چند وقت یک بار اعلام میکردند منتظر بهبود شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور هستند تا نمایشگاه کتاب تهران را طبق روال در مصلای تهران برگزار کنند اما این اتفاق تا پایان سال 99 هم رخ نداد که تنها علتش پیچیدهتر شدن شرایط کرونایی در کشور بود. اما از همان اواسط سال 99 بسیاری از مسؤولان حوزه فرهنگ و فعالان حوزه نشر به این باور رسیدند که شرایط کرونایی کشور پیچیدهتر از آن است که امکان برپایی فیزیکی نمایشگاه کتاب در سال 99 وجود داشته باشد و از سویی هر چه میگذشت شرایط کسبوکار ناشران سختتر از قبل میشد، بنابراین مسؤولان نمایشگاه کتاب تهران صحبت از برپایی نمایشگاه مجازی کتاب به میان آوردند و آن را یکی از گزینههای جدی برای جایگزینی نمایشگاه سالانه کتاب تهران عنوان کردند؛ اتفاقی که با توجه به غیرقابل پیشبینی بودن وضعیت کرونا در ایران با استقبال ناشران و مخاطبان حوزه کتاب مواجه شد. اعلام برپایی مجازی نمایشگاه کتاب تهران در آن ایام تنها گام نخست این اتفاق محسوب میشد، زیرا همه بخوبی به این موضوع آگاه بودند که بسترسازی برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران به صورت مجازی سختترین مرحله آن برای پرمخاطبترین رویداد فرهنگی کشور به شمار میرود. به هر حال با همه فرازونشیبها، نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اواخر سال 99 برگزار شد و همانطور که قابل پیشبینی بود، سایت میزبان نمایشگاه مجازی کتاب در روزهای نخست با کندی شدید یا قطعی در برخی مواقع مواجه شد اما به هر حال پس از گذشت چند روز کارکرد سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران روی غلتک افتاد و تقریبا تا پایان برپایی نمایشگاه با کمترین مشکلات ساختاری پذیرای مخاطبان و ناشران بود؛ حال بماند که پس از پایان نمایشگاه مجازی کتاب تهران بسیاری از مخاطبان همچنان منتظر دریافت آثار خریداری شده خود از ناشران بودند که این مشکل به خاطر حجم بالای سفارشات مخاطبان و مشکلات ساختاری اداره پست تا حدودی قابل هضم بود. به هر حال نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با همه حرف و حدیثهایش با رضایت نسبی مخاطبان و ناشران به کار خود پایان داد. این اتفاق در سال 1400 هم رخ داد و دومین نمایشگاه کتاب مجازی تهران در غیاب نمایشگاه فیزیکی برپا شد و حالا همه منتظر آغاز فیزیکی نمایشگاه کتاب 1401 در اردیبهشتماه سال جاری هستند.
همچنین در بازدید کمیته ایمنی و انتظامی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از مصلای امام خمینی(ره) بر اهمیت ویژه موضوع ایمنی و انتظامی برای ستاد اجرایی این دوره از نمایشگاه تاکید شد. حسین صفری، مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه ضمن تاکید بر اهمیت ویژه موضوع ایمنی و انتظامی برای ستاد اجرایی این دوره از نمایشگاه گفت: ستاد برگزاری نمایشگاه برای تأمین ایمنی و انتظامی در طول برگزاری نمایشگاه با مجموعهها و سازمانهای عضو کمیته ایمنی و انتظامی همکاری کاملی خواهد داشت. مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه بیان کرد: جانمایی اولیهای از استقرار نیروهای امدادی، انتظامی و ایمنی در محوطه و داخل سالنها انجام شده است که در اختیار نمایندگان هر بخش قرار خواهد گرفت تا پس از بررسی، نظر نهایی خود را اعلام کنند. سعی میکنیم در همه بخشها و محوطههای نمایشگاه از ضلع شمالی تا ضلع جنوبی مصلای امام خمینی(ره) چیدمان غرفه داشته باشیم. صفری افزود: همچنین در داخل سالنها برای حضور نیروهای آتشنشانی، امدادی و اورژانس پیشبینیهایی صورت گرفته است که این جانماییها باید کارشناسی و مورد بازدید دقیق دستگاهها قرار گیرد تا بر اساس آن درباره استقرار این بخشها جمعبندی شود. وی ادامه داد: ستاد مدیریت بحران ویژه نمایشگاه باید تشکیل شود و نمایندگان کمیته ایمنی و انتظامی در طول برگزاری نمایشگاه در این ستاد حضور داشته باشند. همچنین ستاد اجرایی نمایشگاه و مصلای امام خمینی(ره) باید بر موضوعات مختلفی همچون غرفهبندیها، سیستم برق، نحوه فعالیت و ارائه مواد غذایی و... نظارت و به صورت روزانه این موارد را رصد کنند. حسین صفری در پایان گفت: مانوری در محوطه و سالنهای مصلای امام خمینی(ره) هفتم اردیبهشتماه ۱۴۰۱ با حضور تمام دستگاههای عضو کمیته ایمنی و انتظامی انجام خواهد شد.
همچنین برای ناشران و غرفهداران آموزش اطفای حریق با حضور آتشنشانی پیشبینی کردهایم. در حالی که اعلام شده است سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» از بیستویکم تا سیویکم اردیبهشت به صورت فیزیکی در مصلای امام خمینی(ره) برگزار میشود اما شنیدهها از احتمال برپایی نمایشگاه در شهر آفتاب حکایت دارد.
ارسال به دوستان
انتشار 3 آلبوم جدید موسیقی ویژه ماه رمضان
نوای رمضان به گوش میرسد
گروه فرهنگ و هنر: موسیقی رمضان در ایران یکی از انواع موسیقی مناسبتی مذهبی است که از دیرباز در کشور رواج داشته است. به عنوان مثال رسم نقارهزنی برای رؤیت هلال در ایران به پیش از اسلام برمیگردد. ایرانیها ابتدای هر ماه نقاره میزدند تا رسیدن ماه تازه را خبر دهند. در شاهنامه فردوسی ۱۸ بار به نقارهزنی اشاره شده است. پس از اسلام این رسم به گونهای دیگر ادامه یافت. چاووشخوانها هم آمدن ماه رمضان را نوید میدادند؛ به این معنی که ۲ یا ۳ روز قبل از فرارسیدن ماه رمضان به خیابانها میرفتند و آمدن ماه رمضان را نوید میدادند تا مسلمانان خود را برای چنین ماهی آماده کنند و غیرمسلمانها تظاهر به روزهخواری نکنند. همین چاووشخوانها ۳ روز آخر ماه رمضان، «الوداعخوانی» میکردند و به استقبال ماه شوال میرفتند. تا ۵۰ سال پیش در گوشه و کنار ایران موسیقی ویژه ماه رمضان داشتیم. موسیقی رمضان همواره در ایران فعال و پابرجا بود تا اینکه همزمان با روزگار پهلوی اول، نقارهزنی ممنوع و روضهخوانی تعطیل شد؛ اینگونه بود که خانهها یک اتاق خود را به روضهخوانی اختصاص دادند و منبری ساختند که نشاندهنده پایداریشان در دین و هنر دینی بود. درباره وضعیت کنونی باید گفت تا چندین سال پیش هنوز در بعضی شهرهای ایران نقاره مینواختند و همسایهها با ذکر صلوات همسایهشان را از خواب بیدار میکردند با این وجود، امروز تنها چند ذکرخوان در مناطق مختلف ایران باقی ماندهاند که یادی از آنها نمیکنند، البته «دمدم سحری» مراسمی است که همچنان به وقت سحرگاه در استان بوشهر اجرا میشود، همچنین هنوز هم در آستان قدس رضوی، شهداد کرمان (امامزاده زید)، کاشان، نوشآباد، نایین و طبس مراسم نقارهزنی در ماه رمضان انجام میشود یا در میبد طبل افطار و سحری مینوازند. همچنین صلواتخوانی، ذکرخوانی، بسماللهخوانی و منقبتخوانی نمونههایی از این موسیقی بودهاند که در قرن اخیر فراموش شدهاند؛ از این میان بیش از ۹۰ نوع صلواتخوانی گروهی در نقاط مختلف ایران وجود داشته که متأسفانه در حال حاضر تنها ۲ نوع آن شناخته شده است. مناجاتخوانی، سحرخوانی، شبخوانی رمضان، سحرآوازی، مناجات سحری و دمدم سحری نامهای گوناگونی بود که در هر منطقه بر این نوع آوازخوانی به وقت سحر گذاشته بودند. موسیقی رمضان در میان اقوام مختلف ایران از گوناگونی و ویژگیهای خاص خود برخوردار بوده است؛ خراسانیها، کرمانیها، بوشهریها، کردها و آذربایجانیها موسیقی خاص خود را دارند. از سوی دیگر این روزها آلبومهای موسیقی «رنجنامه نسلی سوخته»، «نقش خیال» و «مناجات خمس عشر» شامل ۱۵ دعا از نیایشهای صحیفه سجادیه همزمان با ماه مبارک رمضان با آهنگسازی عباس ابوحمزه و دکلمه محمدابراهیم ضرابیها منتشر شده است. هر کدام از این دعاهای پانزدهگانه براساس حالات و درجات گوناگون انسانها بیان شده است. نحوه ارائه این ادعیه در قالب هنر موسیقی به هنرمندی استاد عباس ابوحمزه و به همراه ترجمه و بیان محمدابراهیم ضرابیها انجام شده است.
آلبوم موسیقی رنجنامه نسلی سوخته با آهنگسازی احسان انوریان با اشعاری از مولانا منتشر شده است؛ احسان انوریان (سنتور و سنتورباس)، مرسده فرخی (ویولن، ویولا و ویولنسل) و ساسان تیموری (ویولن) از نوازندگان این آلبوم موسیقی هستند. میکس و مسترینگ رنجنامه نسلی سوخته توسط امید اصغری انجام شده است.
برف در آغوش آفتاب، پرواز در قفس، فریادی در پستو، جاده رو به تو، بیقرار، تکنوازی سنتورباس، دونوازی سنتور و سنتور باس، تکنوازی سنتور، دونوازی سنتور و سنتورباس از جمله قطعات آلبوم موسیقی رنجنامه نسلیسوخته است.
همچنین آلبوم موسیقی نقش خیال روایتی عاشقانه از دوبیتیهای باباطاهر با آهنگسازی ساسان بازگیر و خوانندگی مرتضی حسنی منتشر شد. لیلا برخورداری راوی دوبیتیهای باباطاهر است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
راهاندازی مرکز رشد توسط کانون پرورش فکری
وزیر آموزشوپرورش در بازدید از هفتمین نمایشگاه ملی اسباببازی گفت: مرکز رشد با حضور شرکتهای دانشبنیان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان راهاندازی میشود.
به گزارش «وطنامروز»، یوسف نوری وزیر آموزشوپرورش با تاکید بر اهمیت موضوع بازی و تولید اسباببازی ایرانی برای مصرف داخلی و همچنین توجه به صادرات افزود: نمایشگاه و بازار فروش اسباببازی هفتمین جشنواره ملی اسباببازی از نظر کیفیت محصولات و ساختوسازه، نمایشگاه خوبی شده است. محصولات ما امروز قابلیت صادرات به خارج ایران را دارند اما به نظر میرسد که باید موضوع سنخیت اسباببازیها با فرهنگ خودمان را بیشتر در نظر بگیریم. شرکتهای دانشبنیان نیز میان غرفهداران حضور دارند که این هم از نقاط قوت نمایشگاه است. نمایشگاه و بازار فروش اسباببازی هفتمین جشنواره ملی اسباببازی مصادف با ایام ماه رمضان از ۲۱ تا ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ از ساعت ۱۷ تا یک بامداد در مرکز آفرینشهای فرهنگی- هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگزار میشود.
***
گیلبرت گاتفرید کمدین و صداپیشه درگذشت
گیلبرت گاتفرید، استندآپ کمدین نیویورکی پس از مدتی بیماری در ۶۷ سالگی درگذشت. به گزارش «وطنامروز»، این کمدین که به دلیل داشتن صدایی خاص در هالیوود مشهور بود، صداپیشه شخصیت یاگو، طوطی جعفر در فیلمها و سریالهای انیمیشن «علاءالدین» بود.
گاتفرید برای شوخیها و طنز سیاسیاش و نیز صدای خاصش شهرت داشت و با این صدا کمک کرد برخی از شخصیتهای کارتونی از جمله در انیمیشن «علاءالدین» همواره در یادها بمانند. وی همچنین صداپیشه «باب اسفنجی»، «لاکپشتهای نینجای جهشیافته» و «سوپرمن» و بسیاری از انیمیشنهای دیگر و از بازیگران «پلیس بورلی هیلز ۲» هم بود و در آن در برابر ادی مورفی جلوی دوربین رفت. برخی از شوخیهای وی گاهی برایش دردسرساز شد؛ از جمله شوخیای که درباره رویداد ۱۱ سپتامبر کرده بود و به عنوان نخستین جوکها درباره این رویداد در خاطرهها مانده است. وی برای شوخی با یکی از تهیهکنندگان هالیوودی مدتی هم در فهرست سیاه هالیوود قرار گرفت. بر مبنای زندگی این کمدین مستندی با عنوان «گیلبرت» در سال ۲۰۱۷ توسط نیل برکلی ساخته شده است.
***
اجرای 30 نمایش خیابانی در مناطق مختلف شهر تهران
«شکیبا» عنوان ویژهبرنامهای است که سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران به همت مدیریت فرهنگی- هنری منطقه ۵ همزمان با ماه مبارک رمضان در ذیل بسته برنامه مناسبتی «بر آستان جانان»، در قالب اجرای ۳۰ نمایش خیابانی از ۲۴ تا ۳۱ فروردین در سطح شهر تهران و در محل فرهنگسراها و ایستگاههای مترو برگزار میکند. به گزارش «وطنامروز»، نمایشهای «صابر» به کارگردانی مجتبی خلیلی، «رهایم نکن» به کارگردانی حسنا قبادی، «انشای متولد ۸۴» به کارگردانی مهدی صالح یار، «اغما» به کارگردانی ابراهیم رحیمی، «صابرین» به کارگردانی مرتضی وکیلیان و «پیگرد» به کارگردانی شهاب راحله به عنوان ۶ نمایش منتخب «شکیبا»، طی ۳۰ اجرا در مناطق مختلف شهر تهران به اجرای میدانی میپردازند. مکانهای روباز برگزاری این نمایشها عبارتند از: فرهنگسراهای خاوران، عترت، تهران، باغموزه قصر و فرهنگسرای مترو (در ایستگاههای مختلف شهری) که با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان عموم شهروندان تهرانی خواهند بود.
***
نامگذاری جدید 2 سالن سازمان سینمایی به نام شهید آوینی و ملاقلیپور
رئیس سازمان سینمایی با نصب تابلوهای جدید در سالنهای سینمایی سازمان سینمایی در جمع مدیران و همکاران سینمایی ۲ سالن سازمان سینمایی را به نام شهیدان آوینی و ملاقلیپور نامگذاری کرد. به گزارش «وطنامروز»، محمد خزاعی طی سخنان کوتاهی گفت: مرحوم ملاقلیپور نماد سینماگر متعهد، عدالتجو و تصویرگر حماسههای این سرزمین و شهید آوینی چراغ راه هنر و سینمای انقلاب است.
وی ادامه داد: ۳ دهه از پرواز آسمانی سید شهدای اهل قلم میگذرد و امروز بیش از گذشته توجه به آرا، افکار، اندیشهها و تجربیات او ضروری به نظر میرسد. به گفته وی، این نامگذاری به نامهای زندهیاد رسول ملاقلیپور و شهید آوینی در واقع ادای احترام به سینماگرانی است که خلاقیت، جسارت، نوآوری، خلوص، تعهد و شور انقلابی از ویژگیهای آثار آنهاست. سالن نمایش فیلم سازمان سینمایی به یاد و نام هنرمند فقید رسول ملاقلیپور و سالن جلسات تخصصی و نمایش فیلم به نام شهید سیدمرتضی آوینی نامگذاری و مزین شده است.
ارسال به دوستان
توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل انجام شد
انتشار کتاب «روح توحید؛ نفی عبودیت غیرخدا»
کتاب «روح توحید؛ نفی عبودیت غیرخدا» نوشته آیتالله سیدعلی خامنهای با تحقیق و تنظیم در موسسه فرهنگ و تمدن توحیدی (فتوت) توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل تجدید انتشار شد.
به گزارش «وطنامروز»، «روح توحید؛ نفی عبودیت غیرخدا»، نوشته آیتالله سیدعلی خامنهای با تحقیق و تنظیم در مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی (فتوت) و به مباشرت حجتالاسلام محمدرضا فلاح شیروانی -که صفحاتی نسبتاً مفصل و معرف جایگاه این اثر و نگرش توحیدی در منظر آیتالله خامنهای هم بدان افزوده- توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر شده است. این کتاب مختصر که پس از تجربه ارائههای موسوم به طرح کلی اندیشه اسلامی به قلم آیتالله خامنهای نگاشته شده، متکی بر آیات مختلف قرآن است. این اثر هم جوانب مختلف محتوای توحید را معرفی کرده و هم از اثرگذاری توحید بر حیات فردی و اجتماعی و مواجهه آن با استکبار سخن میگوید. این کتاب را میتوان چارچوبی هدایتگر و البته پرمغز و محتوا برای کسانی دانست که میخواهند اساسیترین و کلانترین آموزه اسلامی را از جهت اثرگذاری بر حیات عمومی بشر دنبال کنند؛ آنچنان که میتوان بخوبی موضع فعال و جهتبخش و البته مبارز اسلام را در تصویری که کتاب از آموزه مرکزی توحید عرضه میکند، بازخوانی کرد. در مقدمه با اشاره به جایگاه توحید بهمثابه سخن اول و آخر اسلام و نزاعی که دعوت توحیدی حضرت ختمی مرتبت برانگیخت، نتایج مهمی درباره محتوای درست توحید گرفته میشود؛ تصویر تقابل توحید تحریفشده و برداشتهای عامیانه از آن همچون یک نظریه ذهنی با این محتوای اصیل نیز نکات دیگری به خواننده عرضه میکند. فصل اول درصدد بیان جوانب گوناگون محتوای توحید است و دستکم از ۳ منظر (یک جهانبینی عمومی، نوعی انسانشناسی و یک خطمشی اجتماعی) بدان نگریسته است. در فصل دوم به ۲ گونه توحید مؤثر و بیاثر (توحید انبیا و توحید بدلی) اشاره میشود و معیاری برای ارزیابی مدعیان توحید برای همه تاریخ عرضه میکند. عنوان فصل سوم، فصل پایانی کتاب، «چرایی درگیری شعار توحید با استکبار» است. حضرت آیتالله خامنهای در این فصل، مستکبر و استکبار را در جلوههای متعددش معرفی میکنند. این فصل در واقع ترجمانی تفصیلی از بخش دوم عنوان کتاب یعنی «نفی عبودیت غیرخدا» است. در چاپ جدید کتاب، در پایان مقدمه و هر فصل، گزیدهای از مهمترین جملات و مفاهیم آمده است. به علاوه نمایههای جانبی که بهاهتمام مصحح افزوده شده است، تمرکز خواننده علاقهمند را افزایش میدهد و چون دستگیرهای برای پیگرفتن روند مباحث است. اختصار کتاب در کنار قلم روان و زنده و رسیدگیهایی که در تجدیدچاپ آن دیده میشود، فرصتی مناسب برای همه اقشار علاقهمند در مرور یک دوره عقاید حول محور آموزه پایه توحید فراهم آورده است. «روح توحید؛ نفی عبودیت غیرخدا»، نوشته آیتالله سیدعلی خامنهای، با تحقیق و تنظیم مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی (فتوت) و همیاری پژوهشکده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم(ع)، در ۷۴ صفحه، با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه و با قیمت ۳۰ هزار تومان توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل روانه بازار شده است.
ارسال به دوستان
انتظار برای اکران «نگهبان شب»، «شب طلایی» و «کوزوو»
حاتمیکیا و میرکریمی پروانه نمایش گرفتند
«نگهبان شب» به تهیهکنندگی و کارگردانی رضا میرکریمی، «شب طلایی» به تهیهکنندگی ابراهیم حاتمیکیا و کارگردانی یوسف حاتمیکیا و «کوزوو» به تهیهکنندگی حسن کلامی و کارگردانی میثم هاشمیطبا پروانه نمایش گرفتند. به گزارش «وطنامروز»، شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی در جلسه اخیر با صدور پروانه نمایش برای فیلمهای «نگهبان شب» به تهیهکنندگی و کارگردانی رضا میرکریمی، «شب طلایی» به تهیهکنندگی ابراهیم حاتمیکیا و کارگردانی یوسف حاتمیکیا و کوزوو به تهیهکنندگی حسن کلامی و کارگردانی میثم هاشمیطبا موافقت کرد. فیلم سینمایی «نگهبان شب» ساخته رضا میرکریمی است. او که تهیهکنندگی این اثر را نیز بر عهده دارد پس از ساخت آثاری چون «کودک و سرباز»، «زیر نور ماه»، «اینجا چراغی روشن است»، «خیلی دور، خیلی نزدیک»، «به همین سادگی»، «یه حبه قند»، «امروز»، «دختر» و «قصر شیرین» این بار به گفته خودش سراغ داستانی خاص و جنجالی در فضایی اجتماعی رفته است. «شب طلایی» فیلمی به کارگردانی و نویسندگی یوسف حاتمیکیا و تهیهکنندگی ابراهیم حاتمیکیا محصول سال ۱۴۰۰ است. در این فیلم گروه بازیگرانی چون حسن معجونی، یکتا ناصر، مریم سعادت، مسعود کرامتی، بهناز جعفری، سوگل خلیق، سینا رازانی و علی باقری حضور دارند. قصه این فیلم ملودرامی اجتماعی از زندگی خانوادهای است که هر کدام رازها و مشکلات متعددی دارند و در شبی که همگی در خانه مادربزرگ جمع شدهاند درگیر مفقودشدن شیای با ارزش میشوند. «شب طلایی» نخستینبار ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. همچنین فیلم سینمایی «کوزوو» به کارگردانی میثم هاشمیطبا و تهیهکنندگی حسن کلامی در ژانر کمدی ساخته شده است.
ارسال به دوستان
پس از بحران 2 ساله کرونا
دومین زنجیره بزرگ سینمایی فرانسه از پا درآمد
تحمل ۲ سال پاندمی کرونا موجب شد مالکان خصوصی زنجیره سینمایی «سیجیآر» قصد فروش آن را داشته باشند. به گزارش «وطنامروز»، این زنجیره سینمایی که پس از «پاته» بزرگترین مجموعههای سینمایی چندمنظوره فرانسه را دربر میگیرد، توسط لوک و چارلز ریموند برای فروش گذاشته شده است.
اولین سینما از این مجموعه سال ۱۹۶۶ در شهر لاروشل در جنوب غربی فرانسه شروع به کار کرد و طی این سالها شمار سالنهای آن در سراسر فرانسه به ۷۴ سالن رسید که با بیش از ۷۰۰ پرده نمایش فعالیت میکند و بیش از ۲هزار کارمند در فهرست حقوقبگیران آن جا دارند. این مجموعه سینمایی که به قیمت 1.1 میلیارد دلار برای فروش گذاشته شده از سال ۲۰۱۹ فرم جدیدی از سینما را با عنوان ICE (تجربه سینمای همهجانبه) راهاندازی کرد که فراتر از آیمکس، دالبی و ۴DX بود. در حالی که پیش از همهگیری کرونا درآمد سالانه این زنجیره سینمایی حدود ۲۸۰ میلیون یورو بود، در سال ۲۰۲۱ با زیانی نزدیک به ۴۵ میلیون یورو به ۲۴۰ میلیون یورو کاهش یافت. در سال ۲۰۲۲ نیز تعطیلی یک ماهه سینماها به دلیل پیشگیری از شیوع سویه اُمیکرون به سینماهای فرانسه تحمیل شد.
فرانسه اگر چه از نظر فروش بلیت بزرگترین کشور سینمادوست اروپاست اما محدودیتها و تعطیلیها و نیز نگرانی برخی مردم برای رفتن به سینما تاثیر زیادی بر فروش داشته است. برمبنای آمار ارائه شده در ماه مارس (اسفند 1400) 13.9 میلیون نفر به سینما رفتند که کمترین میزان در ۲۰ سال اخیر در فرانسه بوده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|