|
ارسال به دوستان
توجه به تولیدات مشترک سینمایی و تلویزیونی با تمرکز بر تمدن ایرانی
اشتراک در برجستهسازی اسطورههای ایرانی
گروه فرهنگ و هنر: ماجرای تولیدات مشترک سینمایی با کشورهای مختلف -بویژه کشورهای منطقه- موضوعی است که هر از چند گاهی بر سر زبانها میافتد، تفاهمنامههایی نیز در این راستا امضا میشود اما در عمل محصولی که بتوان از آن به عنوان تولید مشترک یاد کرد، کمتر به نتیجه میرسد. به گزارش «وطنامروز»، تولید سینمایی مشترک با کشورهای دیگر از مسائل حائز اهمیتی است که کمتر در سینمای ما مورد توجه قرار گرفته است، حال آنکه ظرفیتهای گستردهای برای تحقق این ایده وجود دارد که کمتر به آنها پرداخته شده است.
در سالهای اخیر و با طرح شدن ظرفیتهای فرامرزی ایران در رسانههای خارجی و البته در تولیدات سریالی و سینمایی، مخاطبان، علاقهمندان و فعالان حوزه سینما متوجه این گزاره شدهاند که عمده چهرههای شاخص که در تاریخ علم، ادبیات و فرهنگ ایرانی شناخته میشوند، به خاطر تولید یک سریال یا فیلم سینمایی، در فضای رسانهای به کشور یا کشورهای دیگر تعلق گرفتهاند.
اگرچه واقعیتهای تاریخی با تولید یک فیلم یا محصول رسانهای تغییر نمیکند اما نمیتوان این مهم را از نظر دور داشت که همین تولیدات، حداقل کاری که با این شخصیتها و البته مناسبات فرهنگی میکند این است که میتواند تا حد زیادی تاریخ را تحریف کند. به عبارت دیگر، شاید نتوانند تاریخ را در عالم واقع تغییر دهند اما با تحریف گسترده، آن را در ذهن مردم ایران و منطقه و جهان تغییر میدهند. به نحوی که شاید تا نیم قرن دیگر، خیلی سخت بتوان درباره ایرانی بودن بسیاری از مفاخر در آوردگاههای جهانی مجادله کرد. اتفاقی که درباره مولانا، نظامیگنجوی، ابوعلی سینا، خیام و بسیاری دیگر از چهرهها در این سالها رخ داده است، حکایت از این ماجرا دارد که بسترسازیها و ظرفیتسازیهای گستردهای برای مصادره این شخصیتها در حال رخ دادن است. در عین حال مسؤولان ایرانی نیز با غفلت درباره این مساله مهم، به ایرانزدایی از تمدن و فرهنگ این بخش از نقشه جغرافیا کمک میکنند. یکی از راهکارهای مناسب برای مراقبت از ظرفیتهای تاریخی، تلاش برای رسیدن به نقطه مشترکی در تولیدات سینمایی و سریالی با برخی کشورهای منطقه است که راه تعامل و دیپلماسی فرهنگی با آنها گشوده است.
ظرفیتهای فرهنگی متعدد به دلایل متعددی به فصل مشترک مناسبات فرهنگی ایران با دیگر کشورها تبدیل شدهاند. به عنوان مثال پیشینه ایرانی مولانا بر کسی پوشیده نیست، در حالی که او در ترکیه مدفون است. اگر چه محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مقصد اول دیپلماسی فرهنگی ایران را در دولت مردمی لبنان دانست اما این امر پتانسیلی بسیار گستردهتر از توجه صرف به منطقه دارد. بدونشک در همین راستا میتواند یک کارگروه بین سازمانهای سینمایی ایران با میانجیگری وزارت ارشاد با کنسولگریها و سفیران ایران در تمام مناطق دنیا به وجود بیاید تا تنه سینمای ایران و تولیدات ایرانی با بقیه کشورها به هم بخورد. این امر بالاخص در فرهنگ شهرت، میتواند با نزدیکی بین ایرانیها و سلبریتیهای کشورهای دیگر، در نهایت به تثبیت فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران در دیگر کشورها کمک کند. فرهنگ به عنوان دریچهای برای امید به آینده مورد استفاده قرار میگیرد و تولیدات مشترک سینمایی میتواند در این فرهنگ که در عصر جدید به واسطه شبکههای اجتماعی به مرحله ترافرهنگ رسیده است، یک ارتباطات بین فرهنگی موثر را ایجاد کند. موضوعی که در این تولیدات مشترک اهمیت دارد، اسطورههایی است که بین ایران و دیگر کشورها مهم است. برای مثال در فیلمنامهای که جعفریجوزانی نوشته است از پوریای ولی صحبت میکند. این شخصیت ایرانی- اسلامی که اسم اصلی آن محمود خوارزمی است، زندگی پرفراز و نشیبی دارد؛ آنگاه که ایران مورد تاخت و تاز مغولان قرار گرفته است. این امر مادامی اهمیت دارد که در یک تبارشناسی از ایرانیان و دیگر کشورهایی که در راستای این حمله بودهاند، فهم و شناخت گستردهتری را به مخاطب میدهد که اگر جامعه امروز ایران را مورد مقایسه قرار داد، این مقایسه از یک تبارشناسی درست انجام شود.
از سوی دیگر حضور چندین کشور در واقعهای مشترک میتواند به یک نقطه اشتراک عمومی منجر شود که باعث اتحاد و همدلی بیشتر میشود. بدونشک توجه و تمرکز به نقطه اشتراک فرهنگی که شامل شخصیتهای والای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، علمی و نظامی است، میتواند به عنوان حلقه مفقوده تولیدات مشترک فرهنگی با تمرکز بر تمدن ایرانی مورد توجه قرار گیرد.
***
امضای تفاهمنامه تولید فیلم سینمایی مشترک با عمان
با امضای تفاهمنامه همکاری در زمینه تولید فیلم سینمایی مشترک «لؤلؤ» (مروارید) میان فعالان سینمایی ایران و عمان، مقدمات اجرایی تولید نخستین فیلم سینمایی مشترک ایران و عمان آغاز شد. به گزارش ایرنا، در مراسم امضای تفاهمنامه که در مسقط و با حضور رئیس انجمن سینما و نمایش عمان و نماینده سفارت جمهوری اسلامی ایران در عمان برگزار شد، فعالان سینمایی بخش خصوصی ۲ کشور تفاهم کردند تا فاز اجرایی تولید این فیلم بلند داستانی را کلید بزنند. حمید العامری، رئیس انجمن سینما و نمایش عمان در این مراسم با اشاره به مذاکرات صورت گرفته طی ۲ سال گذشته میان سینماگران ۲ کشور و مجوز صادره از وزارت فرهنگ، ورزش و جوانان سلطنت عمان، ابراز امیدواری کرد تولید نخستین فیلم سینمایی داستانی میان ایران و عمان بتواند زمینهساز تحول بزرگی در عرصه فرهنگی مناسبات ۲ کشور باشد و شاهد پخش این فیلم در سینماهای جهانی باشیم. همچنین در این مراسم، مجید کیانینژاد، نماینده سفارت جمهوری اسلامی ایران در عمان ابراز امیدواری کرد تولید این فیلم شروع همکاری برای تولید دیگر فیلمها میان ۲ کشور باشد. محمد الکندی از فعالان برجسته سینمایی و مدیر عمانی پروژه تولید فیلم در عمان نیز با ابراز خرسندی از همکاری با سینماگران ایرانی و بهرهگیری از توانمندیهای سینمایی ایران، اظهار کرد: ظرفیتهای سینمای ایران در جهان و موفقیتهای آن زمینه و فرصت مناسبی است تا فعالان سینمایی عمانی بتوانند از تجارب برجسته ایران استفاده کنند. بر اساس امضای این تفاهمنامه و در پی کسب موافقتهای مربوط از وزارت اطلاعرسانی و وزارت فرهنگ، ورزش و جوانان سلطنت عمان، فاز اجرایی تولید فیلم سینمایی لؤلؤ (مروارید) به کارگردانی و نویسندگی مهرداد موفق و مدیریت عباس قاسمی قرار است با همکاری فعالان سینمایی و با حضور عوامل و بازیگران برجسته ۲ کشور، طی ماههای آینده آغاز بهکار کند.
ارسال به دوستان
واکنشهای مثبت به دیدار رئیسجمهور با هنرمندان
جامعه نیازمند رونق هنر است
پس از برگزاری مراسم ضیافت افطاری هنرمندان با رئیسجمهور، برخی اهالی هنر در گفتوگوهایی از برگزاری این دیدار ابراز خرسندی کردند. به گزارش «وطنامروز»، فرهادی قائمیان، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با اشاره به دیدار رئیسجمهور با هنرمندان تاکید کرد این دیدارها نباید فصلی و مناسبتی باشد. قائمیان که یکی از حاضران در مراسم ضیافت افطار حجتالاسلام رئیسی بود، گفت: دیدارهای شخصیتهای سیاسی با هنرمندان مسبوق به سابقه و معمولا مفید است. این سنت نیکو باعث میشود ارتباط بین هنرمندان و شخصیتهای سیاسی بویژه رئیسجمهور که بالاترین مقام اجرایی کشور است، بیواسطه و شفاف رخ بدهد و تقویت شود. در خلال دیداری صمیمانه نکاتی مطرح شود که از چشم مدیران میانی مغفول است.
وی در گفتوگو با ایرنا ادامه داد: حوزه فرهنگ و هنر، بویژه سینما در سالهای اخیر و به دنبال شیوع ویروس کرونا با مشکلات و گرفتاریهای فراوانی مواجه بوده است. حیات سینمای ایران، بخش خصوصی و بدنه سینما در خطر است. همان طور که اقشار مختلف جامعه با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند، هنرمندان حوزه تئاتر، موسیقی و سینما نیز گرفتار مسائل معیشتی و امنیت شغلی هستند. در چنین دیدارهایی میتوان بدون واسطه صدای جمعیتی از هنرمندان بود که در آن مجلس حضور ندارند.
قائمیان در بخش دیگری از سخنانش گفت: معمولا سیاستمداران در زمان انتخابات یاد هنرمندان میافتند، برگزاری جلسات و دیدارهایی از این دست، علاوه بر اینکه همدلی بین اهالی سینما و هنرمندان رشتههای مختلف را تقویت میکند، به رئیسجمهور محترم تصویری واقعی از جامعه هنری، مطالبات و نیازهایش ارائه میدهد.
این بازیگر سینما خاطرنشان کرد: امیدوارم ضیافت افطاری پنجشنبه گذشته استمرار یابد، نمایندگان بیشتری از هنرمندان در این مراسم حضور یابند و دستاوردهای مثبت این دیدارها را در فضای سینما، تولید فیلم و اجرای نمایش و موسیقی ببینیم. جامعه امروز نیازمند رونق هنر است تا امید در قلب مردم جاری شود. همچنین شاهین فرهت، آهنگساز و مدرس موسیقی با بیان اینکه آهنگسازان جوان و تحصیلکرده با آثار ارزشمندی در کشور داریم، درباره جلسه دیدار با رئیسی گفت: در جلسه دیدار هنرمندان با رئیسجمهور پیشنهاد دادم برخی آثار ارزنده آهنگسازان جوان در ارکستر سمفونیک اجرا شود که ایشان نیز از این موضوع استقبال کرد. وی ادامه داد: ارکستر سمفونیک تهران از قدیمیترین ارکسترهای دنیاست.
یکی دیگر از موضوعاتی که بنده در این جلسه عنوان کردم در نظر گرفتن یک رهبر ارکستر دائمی با قراردادهای کاری یک تا ۲ ساله است که مورد تشویق و استقبال رئیسجمهور قرار گرفت. فرهت با ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه افزود: برگزاری نشستهای اینچنینی میتواند در رفع موانع و مشکلات موجود بر سر راه هنرمندان و ارتقای سطح هنر بسیار موثر باشد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
انتشار قطعه «ارتش فدای ملت»
یکی از خوانندگان شناختهشده کشورمان از انتشار یک تکآهنگ جدید با نام «ارتش فدای ملت» در آستانه فرارسیدن روز ارتش جمهوری اسلامی خبر داد. به گزارش مهر، محسن توسلی از خوانندگان فعال کشورمان در حوزه تولید آثار ملی- میهنی از انتشار یک تکآهنگ ویژه به مناسبت فرا رسیدن روز ملی ارتش جمهوری اسلامی ایران با شعری از قاسم صرافان خبر داد و گفت: با همکاری مدیریت حفظ و نشر ارزشهای دفاعمقدس نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، اثری به نام «ارتش فدای ملت» را منتشر کردهام که طی روزهای گذشته در حضور فرمانده نیروی زمینی رونمایی شد. وی افزود: این قطعه که چند روز گذشته با حضور فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی رونمایی شد، طی روزهای پیش رو علاوه بر برنامههای مختلف روز ارتش در شبکههای مختلف تلویزیون نیز پخش خواهد شد.
***
انتشار نسخه تحریرشده اخلاق ناصری
نسخه تحریرشده «اخلاق ناصری» خواجه نصیرالدین طوسی با نام «تحریر اخلاق ناصری» اثر سیدرحیم حسینی توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر و روانه بازار شد. به گزارش «وطنامروز»، «اخلاق ناصری»، اثری است از خواجه نصیرالدین طوسی به زبان فارسی و یکی از مهمترین رسالههای حکمت عملی در دوره اسلامی که سال ۶۳۳ قمری نوشتن آن به پایان رسیده است. روش کتاب در پرداختن به مسائل اخلاقی، روش عقلی- تحلیلی است و از جایگاه طبیب، برای سلامت جان و دور کردن بیماریهای روحی از آن، سخن میگوید. راههای حفظ سلامت نفس و معالجه امراض آن، بیان مراتب سعادت، تدبیر اموال و اولاد، فضیلت محبت و صداقت و نیز آداب حکومتداری و معاشرت با مردم، بخشهایی از مطالب کتاب اخلاق ناصری است. عناوین فصول سهگانه کتاب عبارت است از «مبادی و مقاصد تهذیب اخلاق»، «تدبیر منزل» و «سیاست مدنیه». حالا سیدرحیم حسینی سعی کرده است با بازنویسی متن این کتاب کهن، فهم آن را برای عموم تسهیل کند.
***
بازیگران جدید «تازهوارد» معرفی شدند
رضا بنفشهخواه، آشا محرابی، سپیده خداوردی، امیرمحمد زند، علی عاملهاشمی و زهرا داوودنژاد به سریال اپیزودیک «تازهوارد» پیوستند. به گزارش «وطنامروز»، همزمان با روزهای پایانی تصویربرداری سریال اپیزودیک «تازهوارد» به تهیهکنندگی محمدجواد موحد، ۶ بازیگر جدید این اثر معرفی شدند. «تازهوارد» فرصتی برای ۸ کارگردان جوان و تازهنفس ایجاد کرده است تا بتوانند خود را در عرصه سریالسازی محک بزنند. حسن حبیبزاده، رضا محبی، میلاد محمدی، سجاد معارفی، رضا کشاورز، احمد حیدریان، محسن امانی و محمدجواد صالحی کارگردانانی هستند که ساخت اپیزودهای مختلف این سریال را برعهده دارند. بخشهایی از «تازهوارد» که مضمونی خانوادگی دارد و به مساله فرزندآوری میپردازد، در شهر مشهد تصویربرداری شده است. الهام طهموری، محمد نادری، مهدیه نساج و... از جمله نقشآفرینان این سریال اپیزودیک پربازیگر هستند که تاکنون اسامی آنها رسانهای شده است.
***
معاون امور هنری وزارت ارشاد خبر داد
اجرای طرح آموزش رایگان هنر در ۲۰ استان
معاون وزارت ارشاد از اجرای دومین مرحله طرح آموزش رایگان هنر در مناطق محروم، کمتر توسعهیافته و مرزی در بهار سال جاری خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، محمود سالاری با تأکید بر اهمیت این طرح و ضرورت محرومیتستیزی، ایجاد عدالت اجتماعی و کشف استعدادهای جوان و نوجوان در حوزه فرهنگ و هنر گفت: در راستای شعار تحول و عدالتمحوری دولت سیزدهم و برنامههای وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستیابی به هدف توسعه اقتصاد هنر و کسبوکارهای فرهنگی و هنری و صیانت از هنرهای ملی، بومی و محلی، مرحله دوم طرح آموزش رایگان رشتههای مختلف هنری در مناطق محروم، کمتر توسعهیافته و مرزی در بهار امسال اجرا خواهد شد. همچنین سالاری ضمن مهم دانستن کسب مهارت در بین جوانان و نوجوانان از طریق طرح رایگان آموزش هنر گفت: دوره اول این طرح همزمان با ایامالله دهه فجر و در بهمنماه ۱۴۰۰ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در 11 استان کشور افتتاح شد که با توجه به استقبال گسترده و درخواستهای سایر مناطق، در سال جدید ۲۰ استان در این طرح حضور خواهند داشت که اسامی آنها بزودی اعلام خواهد شد.
***
آغاز به کار نمایشگاه بینالمللی قرآن
بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن با شعار «قرآن؛ کتاب امید و آرامش» به مدت ۱۴ روز در قالب ۴۵ کمیته و بخش نمایشگاهی و صدها غرفه، میزبان مشتاقان قرآن و عترت خواهد بود. به گزارش تسنیم، بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن پس از ۲ سال وقفه، همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی علیهالسلام از ساعت 17 کار خود را در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) آغاز کرد. این دوره از نمایشگاه با شعار «قرآن، کتاب امید و آرامش» به مدت 14 روز از ساعت 17:30 تا 23:30 در قالب 45 کمیته و بخش نمایشگاهی و صدها غرفه میزبان مشتاقان قرآن و عترت خواهد بود. از جمله ویژگیهای نمایشگاه امسال قرآن، برپایی نمایشگاه مجازی برای آن عده از افرادی است که به هر علتی توانایی حضور در محل نمایشگاه را ندارند. بر این اساس، بناست هر آنچه در نمایشگاه حضوری عرضه میشود در نمایشگاه مجازی نیز ارائه شود. علاقهمندان از طریق آدرس www.iqfa.ir میتوانند از امکانات این پایگاه استفاده کنند.
ارسال به دوستان
مردم از طرح رمضانی بلیت نیمبها بیخبرند
سینماها در شبهای قدر تعطیل هستند
سخنگوی انجمن سینماداران از تعطیلی چند روزه سینماها به دلیل تقارن با شبهای قدر و ایام سوگواری خبر داد.
محمدرضا صابری، درباره برنامه تعطیلی سینماهای کشور همزمان با شبهای قدر گفت: تمام سینماهای کشور از چهارشنبه ۳۱ فروردین برابر با ۱۸ رمضان از ساعت ۱۹ تعطیل خواهند شد و در روزهای پنجشنبه، جمعه، شنبه و یکشنبه همزمان با ایام سوگواری شهادت امیرالمومنین(ع) به طور کامل تعطیل خواهند بود. فعالیت سینماها از دوشنبه ۵ اردیبهشتماه از سر گرفته خواهد شد. وی درباره تأثیر طرح فروش بلیت نیمبها در ماه رمضان بر استقبال مخاطبان از فیلمهای در حال اکران هم گفت: شکر خدا استقبال از این طرح خوب بود و مخاطبان در سانسهای قبل از اذان مغرب از بلیت نیمبها استقبال نسبتا خوبی داشتند. البته اگر در این زمینه اطلاعرسانی بهتری صورت میگرفت، قطعا شاهد استقبال بهتری از فیلمهای در حال اکران سینماها هم بودیم. صابری تأکید کرد: بسیاری از مردم هنوز از اجرای این طرح بیاطلاع هستند و در صورت اطلاعرسانی درست شاهد اتفاق بسیار بهتری در سینماها میبودیم. این طرح تا پایان ماه مبارک رمضان برقرار است و امیدواریم در این مدت اطلاعرسانی بهتری در این باره شود. سخنگوی انجمن سینماداران در پایان درباره افت مخاطبان سینما در ایام ماه رمضان هم گفت: در مجموع خوشبختانه تعداد مخاطبان سینماها در ماه رمضان بد نبوده است. برای اکران عید فطر هم حتما باید فیلمهای جدید به ترکیب اکران اضافه شوند. تاکنون چند فیلم برای این منظور اعلام آمادگی کردهاند که باید در شورای صنفی نمایش مورد بررسی قرار گیرند.
ارسال به دوستان
واکنش وزیر ارشاد به بیانیه تعدادی از زنان سینماگر
با جدیت در حال پیگیری هستیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره موضوع بیانیه خشونت و رفتار نامناسب با زنان سینماگر تاکید کرد: پلشتی و بیاخلاقی وجود دارد اما باید از جامعه زدوده شود و این موضوع در سینما هم با همکاری خود اهالی سینما در حال پیگیری است. به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی در جمع خبرنگاران درباره مساله خشونت و رفتار نامناسب علیه سینماگران زن که این روزها به طور گسترده مطرح شده است، تصریح کرد: با جدیت در حال پیگیری موضوع هستیم.
وی ادامه داد: معتقدم بدون سروصداها و هیاهوی رسانهای اتفاقات بهتری در این زمینه رخ میدهد، از این رو جامعه سینمایی ما باید پیگیری و هر چه سریعتر واکنش مناسب نسبت به آن نشان دهد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان در واکنش به اختلافات بر سر برگزاری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عنوان کرد: اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب جوانب این امر را بررسی کردند. ما هم دوست نداریم مشکلاتی مانند ترافیک در این منطقه به وجود بیاید. همچنین خوشحال میشویم از ظرفیتهای شهر آفتاب و مجموعههای دیگر استفاده کنیم اما بر اساس بررسی دوستان امسال شرایط برگزاری در این مجموعه فراهم نبود. اسماعیلی همچنین در بخشی از سخنانش در اختتامیه معرفی چهره هنر انقلاب گفت: اگر نقدی به عملکرد فرهنگی هنریمان وارد است به واسطه فاصلهای است که با عظمت رخداد بزرگ انقلاب اسلامی داریم. همه روزها و شبهایی که بر این انقلاب بزرگ گذشته، جا دارد که امروز نیز همچون قبل پیگیر و مؤثر باشیم.
ارسال به دوستان
«نجلا » میتواند پرمخاطبترین سریال ماه مبارک رمضان باشد
تجربه چند ژانر در یک سریال
سریال نجلا 2 که این روزها با استقبال مخاطبان تلویزیون مواجه شده به بخشهای جذابی رسیده است؛ آغاز جنگ تحمیلی و مقاومت مدافعان خوزستانی که یادآور رشادتهای مردمان این سرزمین است. به گزارش «وطنامروز»، پخش نجلا 2 که در ایام نوروز به عنوان دومین سریال پرمخاطب معرفی شده بود، در ایام ماه مبارک رمضان نیز ادامه یافت و به این ترتیب به میزان مخاطبانش افزوده شد. ورود قصه نجلا به ماجراهای پرکشش و جذاب روزهای آغازین جنگ، نقطه عطفی برای داستان نجلا2 است. داستان پرکشش، کارگردانی حرفهای و بازیهای قابل قبول که وجه تمایز نجلا با عمده سریالهای تلویزیونی بودند، موجب شد این داستان در فصل دوم نیز ادامه پیدا کند. چنانکه برخلاف بسیاری از سریسازیها در تلویزیون، نجلا افت محسوسی در قصه نداشته و البته برجستگیهایی نیز نسبت به فصل اول دارد. شاید به همین دلیل حسام منظور که بعد از شناخته شدن در سریال بانوی عمارت و فصل اول نجلا با پیشنهادهای فراوانی از سینما و تلویزیون مواجه بود، تصمیم گرفت در فصل دوم نجلا نیز به ایفای نقش بپردازد. او در گفتوگویی که بتازگی داشته، در این باره اینطور توضیح داده است: «در ابتدا مخالف ساخت فصل دوم بودم چون معمولا در ایران به دلایلی که بسیار مفصل است، فصلهای بعدی مجموعهها از کیفیت فصل اول برخوردار نیستند. تغییر بازیگر نقش زن هم میتوانست مجموعه را با شکست کامل مواجه کند ولی با اعتقاد به کاری که میکنیم، این ریسک بزرگ را پذیرفتم. خوشبختانه مخاطبان، فصل دوم را هم دوست داشتند. محیا دهقانی هم بخوبی و با تجربه و فهم بالا توانست نقش نجلا را به گرمی ایفا کند. مجموع اتفاقات دراماتیک در فصل دوم بسیار پیچیدهتر و عمیقتر از فصل اول است. شخصا معتقدم فصل اول یک تمرین و دستگرمی برای ساخت فصل دوم بود».
نجلا 2 اگر چه از منظر مؤلفههای ژانری، درامی عاشقانه به نظر میرسد اما بسیار فراتر از یک ژانر تولید شده است. حسام منظور در گفتوگو با ایسنا درباره ویژگیهای ژانری این سریال گفته است: «فیلمنامه نجلا در نگاه اول به نظر یک درام عاشقانه و زنانه میآید ولی بشدت از مولفههای سینمای وسترن بهره برده است. به نظر من جذابیت اصلی فیلمنامه استفاده از فرمول همیشه برنده تقابل قهرمان و ضدقهرمان است. آقای تقیانی (کارگردان) با تسلطی که به پرداختن به این قصهها دارند، با شجاعت زیاد، خطوط قصه را از هم گسسته و دوباره به هم پیوند میزد. جاهایی بود که یادم میآید با حفظ خطوط اصلی به ما میگفت بروید و صحنه را کاملا بداهه اجرا کنید که این ناشی از اعتماد زیاد کارگردان به بازیگران بود. این امکان بداههپردازی که به ما بازیگران داده میشد، باعث شد صحنههای جالب و زندهای خلق شود. سریالسازی در ایران به هیچ عنوان کار سادهای نیست. ما امکانات و ساختار ایدهآلی برای ساخت آثار نمایشی آنچنان که در کشورهای دیگر میبینیم نداریم. میخواهم به مخاطبان بگویم اگر کمی و کاستی در اثری میبینند، اطمینان داشته باشند که عوامل سازنده صادقانه و شبانهروز با تمام وجود تلاش خود را کردهاند تا آنچه در توان دارند ارائه دهند».
نجلا این شبها بعد از افطار از شبکه سوم سیما در حال پخش است و پیشبینی میشود یکی از پرمخاطبترین برنامههای مناسبتی ماه مبارک رمضان باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|