|
دمشق: حج دارایی سعودیها نیست که مانع اعزام حجاج سوری میشوند
«عبد الستار السید» وزیر اوقاف سوریه گفت عربستان سعودی تاکنون مانع اعزام حجاج سوری برای ادای فریضه حج شده است و همزمان از امضای توافقنامهای در این باره با دولت دمشق خودداری میکند. او به روزنامه الوطن سوریه گفت: آنها از ۱۱سال پیش تاکنون حج را سیاسی کردهاند. حج از ارکان اسلام است و جزو دارایی عربستان سعودی یا کس دیگری نیست.
ارسال به دوستان
نتایج نهایی انتخابات پارلمانی لبنان حاکی از برتری ائتلاف ۸ مارس و نامزدهای مستقل همسو با آن است
برتری دموکراتیک مقاومت
گروه بینالملل: دیروز آمار نهایی انتخابات پارلمانی 2022 منتشر شد. «بسام مولوی» وزیر کشور لبنان روز سهشنبه نتایج آرای ریخته شده در روز یکشنبه گذشته به صندوقها در 15 حوزه انتخابیه این کشور را طی یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد.
بر این اساس ائتلاف 8 مارس که از احزاب حامی مقاومت تشکیل شده و در حال حاضر نیز دولت را در اختیار دارد، اکثریت ترجیحی پارلمان جدید این کشور متشکل از 128 کرسی را از آن خود کرده است. برخلاف تبلیغاتی که رسانههای شرکتی غربی- عربی با مضمون پیروزی جناح مخالف مقاومت (ائتلاف 14 مارس) با پیشداری حزب مسیحی قوات اللبنانیه (نیروهای لبنانی) تحت رهبری سمیر جعجع در روزهای پس از انتخابات 15 مه به راه انداختهاند اما بررسی آمار رسمی منتشره معنای دیگری دارد.
مشخص شدن چهرههای منتخب، بویژه نمایندگان مستقلی که همسو با مقاومت بوده و سابقه دفاع از سلاح حزبالله را دارند، حاکی از آن است که نهتنها بلوک شیعیان متشکل از 31 کرسی حزبالله و حزب امل، بزرگترین بلوک سیاسی مجلس جدید لبنان است، بلکه متحدان مسیحی آن، یعنی فراکسیون بزرگ مسیحی شامل بلوک لبنان مقتدر (جنبش وطنی آزاد به رهبری جبران باسیل، داماد رئیسجمهور میشل عون) و همچنین احزابی چون المرده و عزم، کرسیهایی به مراتب بیشتر از 20 کرسی جریان جعجع کسب کردهاند. گفته میشود کرسیهای مستقیم ائتلاف 8 مارس، دستکم 60 کرسی است.
از آنجا که در پارلمان لبنان، فراکسیون اکثریت باید دستکم 65 کرسی (نصف به علاوه یک کرسی) را در اختیار داشته باشد و سپس این اکثریت برای تشکیل دولت و انتخاب رئیسجمهور جدید نیازمند دو سوم آرای نمایندگان است، هنوز برای قضاوت درباره نحوه جناحبندیهای جدید زود است. طبیعتا نه ائتلاف 8 مارس و نه مخالفان مقاومت در 14 مارس نتوانستهاند اکثریت نسبی رسمی پارلمان را کسب کنند. با این همه شناخت چهره به چهره منتخبان مستقل و جدید و مواضع آنها باعث میشود کارشناسان امور سیاسی در لبنان، از پیروزی جناح مقاومت سخن بگویند.
به عنوان مثال حسین رحال، مسؤول بخش رسانههای الکترونیک جنبش حزبالله ضمن رد ادعاهای دشمنان درباره نتایج انتخابات معتقد است، بسیاری از نامزدهای مستقل پیروز پارلمان لبنان با محور مقاومت زاویه ندارند.
به عنوان مثال، او به آرای بالای حزبالله در داخل بیروت اشاره کرد و اینکه بسیاری از نامزدهای مستقل منتخب فهرستهای موسوم به «التغییریه» (تغییر) سابقه دشمنی با حزبالله و مقاومت ندارند.
روزنامه الاخبار لبنان نیز در تحلیلی در همین ارتباط نوشت: «هر کسی که میخواهد در خوانش نتیجه انتخابات منصف باشد باید برنامهها و اهدافی را که تمام طرفها تعریف کردند و همچنین ورود آنها به رقابتی شدید که همه نوع سلاح غیرقانونی به کار گرفته شد را در نظر بگیرد. از ۲ سال پیش تاکنون قطار آمریکایی- سعودی- اماراتی با همکاری قوای ۱۴ مارس و قوای ۱۷ اکتبر (که از اعتراضات ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ در لبنان شکل گرفتهاند) برای تشکیل ائتلافی سیاسی جهت زمین زدن حزبالله و جریان ملی آزاد متوقف نشده است. حال لبنانیها باید با واقعگرایی بپذیرند نبردی که ۴ سال پیش آغاز شد و در ۲ سال اخیر شدت گرفت در تحقق بیشتر اهدافش از جمله ۷ محور شکست خورد».
به عبارت دیگر پروژه خارجی برای زدن مقاومت و سلاح آن در لبنان طبق پیشبینیهای سیدحسن نصرالله در واپسین روزهای قبل از انتخابات شکست خورد.
***
بشار اللقیس، تحلیلگر لبنانی: پیروزی انتخاباتی حزبالله با آرای ترجیحی
مهمترین ویژگی انتخابات پارلمانی 2022 لبنان را میتوان آرای ترجیحی بالای حزبالله و همپیمانانش در ائتلاف 8 مارس دانست که این به خاطر تعداد بالای نمایندگان مستقل متمایل به مقاومت است که به مجلس راه یافتهاند. مجموع نمایندگان منتخب احزاب موتلف حامی مقاومت شامل جنبش آزاد وطنی (مسیحیان مارونی)، حزب امل (شیعیان)، حزبالله (شیعیان)، جنبش مرده (مسیحیان)، جنبش عزم (سنی، علوی، مسیحی) و تاشناگ (ارامنه) در کنار نمایندگان مستقلی که رای ترجیحیشان به سمت این ائتلاف است، قطعا بیشتر از حداقل 65 رای (نصف به علاوه یک) 128 کرسی پارلمان خواهد بود.
رأی ترجیحی یعنی مردم در حوزههای مختلف لابهلای نام نامزدهای مندرج در فهرستهای اصلی و با سابقه آن حوزه به چهرههایی رای میدهند که جدیدتر یا در ظاهر مستقل هستند اما در عمل توسط همان اکثریتی از مردم رای آوردهاند که در آن منطقه به یک فهرست یا حزب خاص رای دادهاند. مشخص است نامزدهای مستقلی که با آرای ترجیحی به مجلس راه پیدا میکنند، در بزنگاهها رای پارلمانی خود را به کدام سو خواهند داد.
حتی بدون آرای ترجیحی هم مجموع کرسیهای ائتلاف 8 مارس در پارلمان جدید، شامل بلوکهای لبنان مقتدر، شیعیان و علویها و چند حزب کوچکتر که مشخصا حامی سیاسی و حتی نظامی سلاح مقاومت هستند، به 62 کرسی میرسد که بیش از 58 کرسی این ائتلاف در پارلمان فعلی (بر اساس انتخابات 2018) است. در پارلمان فعلی به طور رسمی 29 نماینده فراحزبی (مستقل) داشتیم که در این دوره این تعداد بیشتر شده است.
این بدین معناست که تمام تلاشهای سفارت سعودی برای ریزش آرای متحدان مسیحی حزبالله به نفع حامیان سمیر جعجع و فواد سینیوره در ائتلاف 14 مارس به شکست انجامیده است. پس از کنار کشیدن جریان سیاسی اصلی اهل سنت یعنی المستقبل از انتخابات به رهبری سعد حریری، طبیعی بود پروژه سعودیها برای سرمایهگذاری بر آرای سنیهای همسو با جناح غربگرا شکست خورده باشد. مثلا برخی کرسیهای ظاهرا مستقل مسیحی در عمل جزو اقمار حزب «تیار الوطنی الحر» (جنبش وطنی آزاد) هستند و در عمل این مجموعه سیاسی را که رهبر معنویاش شخص رئیسجمهور یعنی میشل عون است با 22 یا 23 کرسی بالاتر از «قوات اللبنانیه» (نیروهای لبنانی) به رهبری سمیر جعجع با 20 کرسی، به بزرگترین حزب پارلمان تبدیل میکند. با این حال افزایش قابل توجه نمایندگان مستقل در پارلمان جدید، به منزله روی کار آمدن یک جریان مستقل و جامعه مدنی است که دست کم ۲۵ کرسی را شامل میشود. این حاکی از پررنگ شدن جدی مسائل و مشکلات اجتماعی و اقتصادی در لبنان است که باید به این رویکرد جدید جامعه لبنان احترام گذاشت.
ارسال به دوستان
رأی مثبت پارلمان فنلاند برای پیوستن به ناتو
منابع خبری بعد از ظهر دیروز به وقت تهران از موافقت پارلمان فنلاند برای پیوستن به ناتو خبر دادند. به گزارش خبرگزاری «رویترز»، «متی وانانن» رئیس پارلمان فنلاند گفت: «پارلمان روز سهشنبه با ۱۸۸ رای موافق و ۸ رای مخالف طرح درخواست عضویت در ائتلاف نظامی ناتو را تصویب کرد». پیش از این یک مقام ارشد پارلمان روسیه روز یکشنبه از تقویت خطوط مرزی روسیه در صورت پیوستن فنلاند به ناتو خبر داده بود. «ویکتور بونداروف» رئیس کمیسیون امنیتی و دفاعی شورای فدراسیون (مجلس سنا) روسیه گفت در صورت پیوستن فنلاند به ناتو، روسیه با ارسال نظامیان خود به مرز، این مناطق را تقویت خواهد کرد. طرح فنلاند برای درخواست عضویت در ناتو روز پنجشنبه گذشته اعلام شد. تصمیم فنلاند برای عضویت در ناتو جبهه جدیدی را در پرونده تقابل میان روسیه و غرب گشوده است؛ فنلاند به عنوان یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، حدود هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و نخستین کشور دارای مرز مشترک با این کشور محسوب میشود که قرار است در ناتو عضو شود. «دیمیتری پولیانسکی» معاون نماینده روسیه در سازمان ملل پیش از این هشدار داد عضویت فنلاند و سوئد در ناتو و حضور نظامی این ائتلاف در این ۲ کشور سبب میشود قلمرو سوئد و فنلاند به هدف احتمالی ارتش روسیه تبدیل شود. یک رسانه انگلیسی روز دوشنبه مدعی شد یگانهای موشکی روسیه با قابلیت حمل کلاهک اتمی به سمت مرز این کشور با فنلاند حرکت کردهاند. به نوشته روزنامه «میرر» ویدئویی که روز دوشنبه منتشر شد، استقرار یگان موشکهای متحرک «اسکندر» را نشان میدهد که ظاهراً از یک بزرگراه به سمت مرز فنلاند در حال تردد هستند. این فیلم بلافاصله پس از آن منتشر شد که هلسینکی رسماً پیشنهاد خود را برای پیوستن به ناتو اعلام کرد؛ اقدامی که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه مدتها با آن مخالف بود. گفته میشود ۷ سامانه موشکی بالستیک اسکندر در راه رسیدن به شهر مرزی روسیه با فنلاند هستند. تلویزیون دولتی روسیه پیشتر گفته بود در صورتی که کشورهای شمال اروپا، فنلاند و سوئد پایگاههای نظامی در خاک خود ایجاد کنند، مسکو تسلیحات اتمی را در مرزهای اروپایی خود مستقر خواهد کرد. به نوشته روزنامه میرر، یک یگان کامل از موشکهای اسکندر به سمت «وایبورگ» در حال حرکت هستند. ارسال به دوستان
ناامنی غذایی؛ معضلی بزرگتر از بحران انرژی جهان
روزنامه فایننشالتایمز هشدار داد دولتها وقت و منابع زیادی را صرف کاهش هزینههای فزاینده انرژی به دنبال حمله روسیه به اوکراین کردهاند اما این جنگ بذر بحرانی به مراتب بزرگتر در زمینه ناامنی غذایی را افشانده است.
این رسانه نوشت: کمبود جهانی غذا قیمت مواد خوراکی را به سطح بیسابقهای رسانده است که تبعات اقتصادی و سیاسی برای کشورهای توسعه یافته داشته و خطر قحطی و مشکلات بدهی در جهان نوظهور را در پی دارد. حمله روسیه ناامنی غذایی موجود را تشدید کرد. روسیه و اوکراین یک دهم کل نیازهای غذایی مبادله شده در جهان را تامین میکنند. ۲ کشور ۳۰ درصد گندم جهان و ۶۰ درصد روغن آفتابگردان جهان را تولید میکنند. دستکم ۲۶ کشور در تامین بیش از نیمی از غلات مورد نیاز خود به روسیه یا اوکراین متکی هستند.
بر اساس گزارش سازمان غذا و کشاورزی، جنگ اوکراین باعث خواهد شد ۲۰ تا ۳۰ درصد زمینهای کشاورزی این کشور در فصل کاشت و برداشت در سال ۲۰۲۲ کاشت یا برداشت نشده باقی بمانند. غلاتی که تاکنون برداشت شدهاند نیز در بنادر اوکراین بلاتکلیف هستند، زیرا روسیه این بنادر را تحت محاصره در آورده و این موضوع در نشست اخیر وزیران خارجه گروه ۷ محور توجهات قرار گرفت. در حالی که کشاورزان روسیه هنوز قادر به تولید هستند اما صادرات این کشور به دلیل تحریمها با مانع مواجه شده است.
روسیه بزرگترین صادرکننده کود شیمیایی در جهان، اوایل ماه مارس ممنوعیت صادرات آن را اعلام کرد. صادرات از بلاروس، متحد روسیه، تحریم است. چین نیز تابستان گذشته صادرات کود را ممنوع کرد و اکنون کمبود فاجعه بار کود در جهان وجود دارد. در پی این شرایط قیمتها جهش کرده و کشاورزان را به سمت تغییر محصولات یا استفاده کمتر از مواد مغذی سوق داده است که احتمالا منجر به کاهش محصول آنها میشود. در بسیاری از بازارهای نوظهور ناامنی غذایی تاکنون به عامل ناآرامی مدنی و تهدیدهای ژئوپلتیک تبدیل شده است. افزایش بهای غذا و انرژی به اعتراضات در سریلانکا، تونس و پرو منجر شده است. کشورهای در حال توسعه نیز در معرض چنین تهدیدی قرار دارند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
بنی گانتس: ممکن است بخشهایی از اسرائیل را از دست بدهیم
روزنامه «یسرائیل هیوم» چاپ سرزمینهای اشغالی در گزارشی نوشت «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در یک نشست محرمانه، درباره از دست دادن مناطق الجلیل (در شمال) و نقب (در جنوب فلسطین اشغالی) ابراز نگرانی شدید کرده است. طبق این گزارش، گانتس هفته گذشته در دیدار با اعضای فراکسیون حزب «کاحول لفان» در کنست که خود در رأس آن قرار دارد، گفته است اگر رژیم صهیونیستی در الجلیل و نقب سرمایهگذاری نکند، در نهایت مجبور خواهد شد قطعنامه سازمان ملل درباره «دو دولتی» بودن فلسطین اشغالی را بپذیرد و این ۲ منطقه را از دست بدهد. او به صراحت گفته است تسلط فلسطینیها به برخی مناطق در آینده بعید نیست و «دولت یهود» طی سالهای پیش رو کوچک خواهد شد و ممکن است اسرائیل از لحاظ جغرافیایی به مساحت میان شهر «الخضیره» که در جنوب حیفا واقع شده تا شهر «غدیرا» که در ۲۵ کیلومتری جنوب تلآویو است، محدود شود. یسرائیل هیوم در ادامه نوشت غلبه بافت جمعیتی الجلیل و نقب به نفع فلسطینیها و افزایش احساسات ملیگرایانه در میان آنها، از دیگر دلایل نگرانی بنی گانتس درباره از دست دادن کنترل این ۲ منطقه است.
***
سفر اردوغان به امارات برای دومینبار ظرف ۳ ماه
رئیس جمهور ترکیه دیروز برای دومین بار طی چند ماه گذشته به امارات رفت. به نقل از «عربی۲۱»، رجب طیب اردوغان دیروز به همراه «خلوصی آکار» وزیر دفاع، «نومان کورتولموش» معاون دبیرکل حزب عدالت و توسعه (حزب حاکم) و «فخرالدین آلتون» رئیس اداره ارتباطات ترکیه به امارات سفر کرد. پیشتر اردوغان اعلام کرده بود برای تسلیت به محمد بن زاید آلنهیان، رئیس جدید امارات، به این کشور سفر خواهد کرد. با بهبود روابط ۲ کشور پس از سالها روابط متزلزل، اردوغان اواسط فوریه پس از سفر محمد بن زاید به ترکیه در نوامبر گذشته و امضای چندین قرارداد بین ۲ کشور، از امارات دیدن کرد. امارات شنبه اعلام کرد شورای عالی فدرال این کشور که متشکل از ۷ عضو است، محمد بنزاید را به اتفاق آرا به عنوان رئیس این کشور انتخاب کرد. رئیس متوفی امارات جمعه پس از درگذشت در سن ۷۴ سالگی در قبرستان «البطین» در ابوظبی پایتخت این کشور به خاک سپرده شد.
***
کاهش برخی محدودیتهای آمریکا علیه کوبا؛ دائمی یا باز هم مقطعی؟
وزارت خارجه آمریکا با انجام برخی اقدامات، اندکی در سیاستهای خود در قبال کوباییها بازنگری کرد اما مشخص نیست این بازنگری دائمی است یا همچون گذشته مقطعی خواهد بود. دولت جو بایدن با انجام اقداماتی چون کاهش برخی محدودیتهای دوران دونالد ترامپ در زمینه ارسال وجه از سوی کوباییهای ساکن آمریکا به خانوادههای خود و سفر به این کشور و افزایش سرعت روند صدور روادید آمریکا برای کوباییها موافقت کرد. این اقدامات که پس از بررسیهای طولانیمدت دولت آمریکا انجام میشود، اگر چه میتواند نشانگر تغییراتی در رویکرد واشنگتن در مقابل هاوانا از زمان آغاز به کار جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ باشد اما نمیتواند روابط با کوبا را به دوره دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا بازگرداند. در زمان دولت اوباما، جریان حوالهها با مشکلات کمتری مواجه بود. همچنین محدودیتهای سفر کمتر و خدمات سریعتر روادید وجود داشت.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای مدعی شد: اقدامات اعلام شده در روز دوشنبه برای حمایت بیشتر از مردم کوبا، فراهم کردن ابزارهای اضافی برای زندگی عاری از ظلم دولت کوبا و جستوجوی فرصتهای اقتصادی بیشتر است. در این بیانیه آمده است سقف حوالههای خانوادگی که قبلا به یکهزار دلار در هر ۳ ماه کاهش پیدا کرده بود، لغو شده و به اعضای غیرخانواده اجازه ارسال کمکهای مالی داده خواهد شد.
***
تکاپوی آمریکا برای مقابله با بحران کمبود شیرخشک کودکان
سازمان غذای و داروی آمریکا (FDA) روز گذشته از مجموعه اقداماتی برای افزایش ذخیره شیرخشک کودکان در سراسر این کشور و مقابله با کمبود این ماده حیاتی خبر داد. بر اساس گزارشی که در نشریه هیل منتشر شده، این اقدامات شامل افزایش موقتی واردات و ایجاد مکانیسم فروش آسانتر شیرخشک برای شرکتهایی است که به طور عادی شیرخشک نمیفروشند. بر این اساس، سازمان غذا و دارو تاکید کرد واردات نوعی شیرخشک خاص و توزیع شیرخشک تولیدی یک کارخانه خاص در آمریکا، هدفی موقتی است و دوباره پس از بهبود شرایط و برطرف شدن کمبود آن در سراسر آمریکا، صادرات این محصول از سر گرفته میشود. «رابرت کالیف» کمیسیونر سازمان غذا و داروی آمریکا در این باره اظهار کرد این سیاست جدید برای 180 روز آینده قابل اجراست و آمریکا برای افزایش تنوع شیرخشک تولیدی خود و در دسترس بودن بیشتر آن، پس از برطرف شدن مشکل کمبود فعلی و تامین کافی زنجیره تولید و ثبات در بازار، تصمیمگیری خواهد کرد.
ارسال به دوستان
حکم دادگاه فدرال عراق به صحنه تقابل جدید صدر و چارچوب هماهنگی شیعیان تبدیل شد
سد دادگاه فدرال در برابر رأی مقتدا صدر
چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به موضعگیری اخیر مقتدا صدر با صدور یک بیانیه واکنش نشان داد. در این بیانیه تأکید شده است که چارچوب هماهنگی به پایبندی خود به مسؤولیتهایش در حفاظت از منافع شهروندان و خودداری از ایجاد فتنه در کشور تأکید میکند و اینکه خطابههای انفعالی و هیجانی مشکلی را حل نخواهد کرد. در این بیانیه درباره موضع چارچوب هماهنگی پیرامون قانون امنیت غذایی و حکم دادگاه فدرال عراق درباره آن توضیح داده شده است.
* بیانیه صدر
روز دوشنبه «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر، طی سخنانی ضمن حمله به دستگاه قضایی عراق، این نهاد را به همگامی با اقدامات «شرمآور» یکسوم تعیینکننده در پارلمان، متهم کرد. وی با بیان اینکه رویکرد مخالفانش از گروههای پیروز در انتخابات پارلمانی اخیر عراق، او را مجبور به ائتلاف با آنها نخواهد کرد، گفت: «ما عراق را به میدان سهمیهبندی و فساد برنمیگردانیم». مقتدا صدر که یک شب پیشتر با اعتراف به ناکامی در تشکیل «بزرگترین فراکسیون پارلمانی در تاریخ عراق» اعلام کرده بود جریان صدر به مدت حداقل یک ماه در نقش اپوزیسیون ملی عمل خواهد کرد، خطاب به یکسوم تعیینکننده در پارلمان عراق تاکید کرد این جریان برای تشکیل دولت با آن، ائتلاف نخواهد کرد. اعتراض صدر پس از آن صورت گرفت که دادگاه فدرال عراق طی حکمی مصوبه مربوط به قانون امنیت غذایی را لغو کرد. در حالی که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاسی، این اقدام دادگاه فدرال، راه را برای فساد بیشتر و سوءاستفاده مفسدان بسته است.
* بیانیه رسمی چارچوب هماهنگی شیعیان
چارچوب هماهنگی در بیانیه خود آورده است: در توافق اولیه با وزیر دارایی عراق قرار بود 9.6 هزار میلیارد دینار به این قانون تخصیص یابد اما آنچه دولت عراق به مجلس فرستاد 30 هزار میلیارد دینار بود. در این بیانیه آمده است: ارزیابی ما آن است که دولت برای خودداری از اجرای حکم دادگاه فدرال درباره نفت اقلیم کردستان و به جای قانون بودجه این قانون را به مجلس فرستاده بود که نیروهای چارچوب هماهنگی اعتراض خود را به این وضعیت اعلام کردند و آن را بابی برای فساد و خلاف اختیارات دولت پیشبرد امور دانستند. در این بیانیه از مواضع حرفهای و شجاعانه قضات دادگاه فدرال برای حفظ نظام سیاسی کشور قدردانی و بر ضرورت احترام گذاشتن به آنها تأکید شده است. چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه در بیانیه خود آورده است: اتهام تلاش این گروه برای سنگاندازی در مسیر تشکیل دولت موجب شگفتی است، بویژه که از جانب نیرویی مطرح میشود که مدعی داشتن اکثریت پارلمانی است و به نظر میآید پروژهاش برای به دست گرفتن کنترل کامل دولت شکست خورده و اکنون در پی فریب افکار عمومی است. در این بیانیه آمده است: در این راستا چارچوب هماهنگی بر حمایت خود از طرح نمایندگان مستقل تأکید میکند و آماده پذیرش نامزد آنان برای تشکیل دولت بر اساس ویژگیهای توافقی شامل شایستگی و بیطرفی و با رعایت وزن تشکلهای سیاسی در مجلس است. در بیانیه چارچوب هماهنگی از همه نیروهای سیاسی بویژه آنها که دیگران را به معطل نگه داشتن روند سیاسی کشور متهم میکنند خواسته شده است که منافع ملی را مورد توجه قرار دهند و سیاست تکروی را کنار بگذارند و با طرح پیشنهادی نیروهای مستقل همکاری کنند تا بتوان بحران سیاسی در کشور را پایان داده و دولت جدیدی تشکیل داد که بحرانهای کشور را برطرف کند.
* واکنش الکاظمی به حکم دادگاه
لغو این مصوبه با واکنش نخستوزیر عراق نیز همراه شد و «مصطفی الکاظمی» ضمن اعلام احترام دولت عراق به قانون اساسی و کلیه احکام صادره از سوی دادگاه عالی فدرال، تصریح کرد دولت او به عنوان دولت پیشبرد امور طبق قانون اساسی، پیشتر قانون «حمایت اضطراری از امنیت غذایی» را با هدف مقابله با چالشهای اقتصادی در پی افزایش قیمت جهانی کالاهای اساسی به مجلس نمایندگان ارائه کرد و لغو این قانون، مانع ایفای نقش دولت در انجام وظیفه خود یعنی پیشبرد امور روزمره و تامین مایحتاج مردم کشور، حمایت از گروههای نیازمند و ارائه خدمات میشود.
* حمایت نوری المالکی از حکم دادگاه فدرال
«نوری المالکی» رئیس ائتلاف دوله القانون در حمایت از حکم دادگاه عالی فدرال عراق درباره لایحه امنیت غذایی طی پستی در توئیتر، ضمن تقدیر از این نهاد، نوشت که این رای دادگاه 4 هدف مهم را محقق کرد. نخست مانع هدررفت بیتالمال و تسلط فاسدان بر این منابع شد. دوم دولت و پارلمان از افتادن در دام تخلفات قانونی مصون میمانند. سوم نشان داد، دولت پیشبرد امور هیچ صلاحیتی بیش از انجام امور روزمره عادی ندارد و چهارم تصمیم دادگاه راه را برای دولت برای تامین بودجه لازم برای امنیت غذایی باز نگه داشت تا از طریق وزارت دارایی آن را انجام دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|