|
واکنش نمایندگان فراکسیون صدر به فرمان مقتدا
پس از درخواست مقتدا صدر، رهبر جریان صدر از نمایندگان فراکسیون صدر در پارلمان عراق برای نوشتن استعفاهای خود، نمایندگان این فراکسیون در منطقه «الحنانه» در نجف اشرف، استعفاهای خود را امضا کردند. از سویی جریان کردی جنبش «الجیل الجدید» (نسل نو) به عنوان نخستین گروه سیاسی عراقی خواهان انحلال پارلمان و حرکت به سمت برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام شد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور روسیه در سخنانی به مناسبت تولد تزار پتر، دوران خود را با دوران او مقایسه کرد و غرب را ناگزیر به پذیرش قدرت روسیه دانست
بازگشت اروپا به قرن هجدهم
گروه بینالملل: ۳ سال و نیم پس از آنکه رئیسجمهور فرانسه و خانم صدراعظم آلمان، پیمان امنیتی آخن بین ۲ کشور را بر سر قبر امپراتور قرون وسطایی غرب، امضا کرده و خود را وامدار شارل کبیر خواندند، حالا رهبر کرملین خود را با پتر کبیر، مقتدرترین تزار روسیه در قرون هفدهم و هجدهم مقایسه میکند. البته در اروپای قرن بیستویکمی که همین هفته گذشته، مدعیترین کشورش در زمینه دموکراسی و مدرنیسم، به مناسبت جشن پلاتینیوم (هفتادمین سالگرد) سلطنت ملکه 96ساله فرتوت انگلیس تعطیل شده و یک جشن عمومی پرزرق و برق و پرهزینه در روزهای سخت اقتصادی برگزار میکند، ظاهرا افادههای ارتجاعی به سبک قرون گذشته بسیار مرسوم است.
ولادیمیر پوتین پنجشنبه گذشته در سیصدوپنجاهمین سالروز تولد پتر، تزاری که تقریبا همعصر شاهعباس صفوی در ایران بود، از یک نمایشگاه چندرسانهای تازهتأسیس در مسکو با موضوع تزارها بازدید کرد. او سپس در جلسهای با حضور کارآفرینان جوان روس درباره تسخیر سواحل بالتیک در جنگ با سوئد در قرن هجدهم سخنرانی کرد؛ موضوعی که بیارتباط به بحث امروز پیوستن فنلاند و سوئد به سازمان ناتو نیست. در زمان تزار پتر، روسیه با امپراتوری سوئد در سرزمینهای امروزی فنلاند، استونی و لتونی در جنگ بود.
پوتین درباره فتوحات قرن هجدهمی خاندان تزار گفت: «تقریبا چیزی تغییر نکرده است. پتر کبیر ۲۱ سال جنگ در شمال را رهبری کرد. نه با این هدف که جای جدیدی را فتح کند، بلکه در حال تصرف بخشهایی از خود روسیه بود. زمانی که پتر در سرزمینهای متصرف شده، شهر سنپترزبورگ را بنیان نهاد، هیچیک از کشورهای اروپایی آن را به عنوان بخشی از روسیه به رسمیت نشناختند».
از نظر تحلیلگر شبکه یورونیوز، این اظهارات پوتین اشارهای آشکار است به وضعیت امروز اروپای شرقی، که هیچ کشور غربی حاکمیت مسکو بر کریمه و متصرفات ۳ ماه گذشته پوتین در بخشهای شرقی و جنوبی اوکراین را به رسمیت نشناخته است. همچنین از سخنان پوتین اینگونه برداشت میشود که غرب همچون قرنها پیش، در نهایت این مناطق را به عنوان بخشی از روسیه به رسمیت خواهد شناخت. البته آنچه ارگان اتحادیه اروپایی از اشاره به آن وحشت دارد، تهدیدی است که از اظهارات پوتین مستقیما متوجه کشورهای اسکاندیناوی منطقه بالتیک میشود که مسکو قبلا به آنها اخطار داده وارد ماجراجویی مشابه اوکراین برای عضویت در ناتو نشوند؛ تهدیدی که میتواند به راه افتادن جنگ در مرفهترین و باثباتترین بخش اروپا، مجاور دریای بالتیک منجر شود.
پوتین در سخنان اخیر خود تاکید کرد: «حتی اگر آمریکا و کشورهای اروپایی با روسیه دادوستد نکنند، کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین این کار را خواهند کرد. اقتصاد ما باز خواهد بود؛ هرکسی که به آن علاقهای ندارد، به ضرر خودش هست. حصارکشی به دور کشوری مانند روسیه غیرممکن است و ما هم قصد نداریم خودمان چنین حصاری دور خودمان بکشیم».
در نهایت تزار جدید کرملین، جملهای را گفت که رسانهها آن را به منزله قیاس با تزار پتر میدانند: «معلوم است که بر ما نیز واجب است دوباره شروع کنیم و خودمان را تقویت کنیم».
* غرب همچنان وابسته به انرژی روسیه
رئیسجمهوری روسیه در جشن تولد پتر همچنین به اعترافات یک مقام آمریکایی درباره سود بیشتر روسیه در زمینه انرژی نسبت به قبل از آغاز جنگ اوکراین و تحریمهای غرب واکنش نشان داد. پوتین گفت: «شرکتهای روسی روی چاههای نفت خود بتنریزی نخواهند کرد. حجم نفت در بازار جهانی در حال کاهش است و در نتیجه آن، قیمتها در حال افزایش. بنابراین غرب تا چندین سال قادر نخواهد بود وابستگی خود به نفت و گاز روسیه را قطع کند».
اتحادیه اروپایی در حال حاضر حدود ۴۰ درصد گاز خود را از روسیه وارد میکند. این اتحادیه متعهد شده است تا پایان سال ۲۰۲۲ وابستگی خود به نفت روسیه را ۹۰ درصد کاهش دهد اما تاکنون هیچ تعهدی درباره گاز انجام نشده است.
***
محکومیت اعدام برای مزدوران انگلیسی در اوکراین
دادگاه جمهوری خلق دونتسک سرانجام حکم اعدام مزدوران انگلیسی و مراکشی را که در شرق اوکراین برای ارتش اوکراین جنگیده و سپس به اسارت نیروهای روس درآمدهاند، اعلام کرد. این دادگاه پنجشنبه گذشته اعلام کرد «آیدن آسلین» و «شان پینر» ۲ تبعه بریتانیا و «سعدون ابراهیم» شهروند مراکش که ماه آوریل توسط نیروهای روس در ماریوپل دستگیر شدند و سابقه گذراندن دوره آموزشی به منظور انجام فعالیتهای تروریستی را داشتهاند، به تلاش برای سرنگونی دولت جمهوری خلق دونتسک اعتراف کردهاند. بر اساس قانون کیفری جمهوری خلق دونتسک، مجازات تصرف قهری قدرت 12 تا 20 سال زندان یا مجازات اعدام در زمان جنگ است. بنابراین ۳ مزدور فوق که برای واحدهای داوطلب «ازی» زیرمجموعه نیروی زمینی ارتش اوکراین علیه روستبارهای شرق این کشور جنگیده اند، به اعدام محکوم شدهاند؛ موضوعی که موجب شده لندن و واشنگتن برآشفته شوند. دولت انگلیس نگرانی عمیق خود را از این بابت اعلام کرده و از همکاری با اوکراین برای آزادی هر دو مزدور خود خبر داده که میتواند به معنی تلاش برای تبادل آنها با مهرههای روسیه در اوکراین باشد. سخنگوی بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس با صدور بیانیهای این مزدوران را اسیران جنگی توصیف کرده که باید طبق قوانین جنگی کنوانسیون ژنو با آنها رفتار شود. با این حال مسکو و دونستک تاکید دارند آسلین و پینر تروریست هستند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز دیروز در واکنش به صدور حکم اعدام برای ۳ مزدور خارجی ارتش اوکراین توسط دادگاه جمهوری خلق، از آنها به عنوان نظامیان قانونی در نیروهای مسلح اوکراین یاد کرد. این در حالی است که دولتهای انگلیس و آمریکا طی بیش از 100 روزی که از جنگ اوکراین میگذرد، قائل به چنین تعریفی برای سربازان اسیر روس نبوده و حتی در مواردی از اعدام آنها تحت عنوان تروریست حمایت کردهاند.
ارسال به دوستان
ناتو منسوخ و بیقواره شده است
ادوارد لوکاس*: آیا ناتو دچار مرگ مغزی شده یا همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد؟ کمتر از ۳ سال پیش، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه اظهار کرد «ناتو دچار مرگ مغزی شده است»؛ تعریفی که در آن زمان بجا و مناسب بود. کمبود تفکر راهبردی در اروپا همراه با غیرقابل پیشبینی بودن سیاست آمریکا در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ، مشکلاتی جدی را برای این ائتلاف ایجاد کرده بود.
در حال حاضر صحبت از احیا و تجدید حیات ائتلاف نظامی ناتو است. در واقع، حمله روسیه به اوکراین جانی تازه به این ائتلاف بخشیده است. به عبارتی اعضای ناتو اهداف جدیدی را دنبال میکنند؛ از جمله این موارد میتوان به ارسال تسلیحات به اوکراین، ارزیابی تهدید روسیه، افزایش بودجههای دفاعی و تقویت امنیت جناح شرقی این ائتلاف اشاره کرد اما به قول وزیر خارجه لیتوانی این «ماه عسل» کوتاه بود. همزمان با ادامه و تداوم این درگیریها، تنشها خود را نشان داد و به نظر میرسد این ائتلاف همچنان متزلزل است.
این درست است که ناتو پیشرفت کرده است. تنها ۱۴ سال پیش، سازمان ارزیابی تهدیدات فوق سری این ائتلاف، علنا توسط اربابان سیاسی خود حتی از در نظر گرفتن هرگونه خطر نظامی از جانب روسیه در سناریوهای خود منع شد. این فشار نهتنها از سوی کشورهایی نظیر آلمان که به دنبال روسیه هستند، بلکه از سوی ایالات متحده که علاقهمند به حفظ روابط دوستانه شرق- غرب بود، وارد شد. در نتیجه، آسیبپذیرترین اعضای ناتو یعنی لهستان و کشورهای حوزه بالتیک به عنوان متحدان رتبه دوم این ائتلاف باقی ماندند. در واقع آنها عضو این ائتلاف بودند اما صرفا روی کاغذ. هیچ نیرویی از جانب ناتو در خاک آنها حضور نداشت و این ائتلاف از اعلام برنامههایی مبنی بر دفاع از این کشورها در صورت حمله خودداری میکرد.
آلمان ناگهان برای نیروهای مسلح ضعیف خود پول خرج میکند؛ با تانکهایی که نمیتوانند حرکت کنند، کشتیهایی که نمیتوانند به دریا بروند و سربازانی که به جای تفنگ از دسته جارو استفاده میکنند! این کشور موافقت کرده است سهم بودجه و مخارج دفاعی ناتو را برآورده کند. آخرین کشوری که افزایش هزینههای دفاعی خود را اعلام کرده، اسپانیاست که در حال حاضر به سختی یک درصد تولید ناخالصی دارد؛ رقمی که نخستوزیر آن اعلام کرد این میزان تا سال ۲۰۲۴ دو برابر خواهد شد.
حال وقتی دقیقتر بررسی میکنید، وضعیت چندان رنگارنگ نیست. به رغم اینکه ظاهرا ناتو از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، متحد و هدفمند است اما این ائتلاف نظامی منسوخ و بیقواره به نظر میرسد. در آستانه نشست ناتو، متحدان بشدت بر سر مفهوم استراتژیک جدید خود گمانهزنی میکنند؛ این ائتلاف درباره روسیه چه خواهد گفت؟ درباره چین چطور؟ کشورهای عضو واقعا مایل به پذیرش چه خطراتی هستند؟ و چه نوع فداکاریهایی از خود نشان خواهند
داد؟
هیچکدام از اتفاقات هفتههای اخیر پاسخهای شفافی به این سوالات نمیدهد. برای شروع، پیگیری مواضع ۳۰ کشور عضو این ائتلاف پیچیدگیهایی دارد. به لحاظ نظامی، تنها تعداد انگشتشماری از جمله ایالات متحده از اعضای مهم هستند. از طرف دیگر، ترکیه در دوران ریاستجمهوری رجب طیب اردوغان با روسیه ارتباط برقرار میکند اما از آنچه مداخله اروپا در زمینه حقوق بشر است، خشمگین میشود. به علاوه، مجارستان در زمان نخستوزیری ویکتور اوربان مسیری متفاوت اما نزولی را در پیش گرفته است؛ ثروت و قدرت را در یک سیستم کنترل جدید با یکدیگر پیوند میدهد و تلاشهای آمریکا و اروپا برای اعمال فشار بر روسیه و چین را تضعیف میکند. همچنین موضعگیریهای بیامان امانوئل مکرون و اولاف شولتس موانعی را ایجاد میکند.
* عضو مرکز تحلیل سیاست اروپایی
ارسال به دوستان
دور دنیا
واکنش پدافند هوایی دمشق به تجاوز موشکی رژیم صهیونیستی
منابع خبری سوری از تجاوز موشکی جدید رژیم صهیونیستی به برخی اهداف در جنوب دمشق خبر دادند. یک منبع نظامی سوری در این باره گفت رژیم اسرائیل ساعت 4:20 بامداد جمعه در تجاوزی هوایی با شلیک چندین موشک از جولان اشغالی برخی نقاط در جنوب دمشق را هدف قرار داد. به گفته این منبع، سامانه دفاعی سوریه به مقابله با این موشکها برخاسته و توانسته بیشتر این موشکها را ساقط کند. این منبع به خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گفت این تجاوز دشمن منجر به زخمی شدن یک غیرنظامی شده و برخی خسارتهای مادی هم به بار آورده است.
***
ایروان: پرونده حمله نیروهای آذربایجان به ارمنستان همچنان باز است
«آرارات میرزویان» روز جمعه در پایان نشست شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در ایروان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «استانیسلاو زاس» دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی اظهار داشت: در ماه ژانویه این سازمان در زمان مناسب به حوادث قزاقستان پاسخ داد اما پرونده مربوط به حمله نیروهای آذربایجانی به خاک ارمنستان که از ماه مه ۲۰۲۱ آغاز شد، همچنان باز است. او در عین حال گفت: همچنین در این نشست روند اجرای توافقاتی را که در سپتامبر ۲۰۲۱ در حاشیه نشست پیمان امنیت جمعی در سطح سران کشورهای عضو این سازمان به دست آمد و نیز اولویتهای ریاست دورهای ارمنستان مورد بحث قرار گرفت. وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در ایروان بیانیهای را درباره مسائل امنیتی بینالمللی و نیز رایزنی نمایندگان کشورهای عضو برای ۳ سال آینده در زمینه سیاست خارجی، دفاع و امنیت تصویب کردند.
***
دیدار نخستوزیر رژیم صهیونیستی و محمد بنزاید در ابوظبی
منابع خبری از دیدار و گفتوگوی نخستوزیر رژیم صهیونیستی با رئیس جدید امارات درباره روابط دوجانبه در ابوظبی خبر دادند. خبرگزاری رسمی امارات (وام) اعلام کرد نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی که پنجشنبه وارد ابوظبی شده بود با محمد بنزاید، رئیس جدید امارات دیدار و گفتوگو کرد. طبق این گزارش، بنزاید و نفتالی بنت درباره مسیرهای همکاری دوجانبه و فرصتهای توسعه آن در زمینههای مختلف سرمایهگذاری، اقتصادی و توسعه و همچنین حوزههای امنیت غذایی، بهداشت و سایر بخشهای حیاتی رایزنی کردند. نفتالی بنت در جریان این دیدار برای همکاری مشترک با امارات به منظور گسترش افق همکاری آنها در مرحله آتی ابراز امیدواری کرد. بهرغم اینکه اهداف اصلی این سفر توسط هیچیک از طرفین اعلام نشده بود اما رسانههای عبریزبان اعلام کردند سفر کوتاه بنت به امارات با بحران سیاسی دولت رژیم صهیونیستی و از دست رفتن اکثریت آن در کنست (پارلمان این رژیم) در ارتباط بوده است.
***
انتقاد مجدد قرداحی از کشورهای عربی
اظهارات اخیر «جورج قرداحی» وزیر سابق اطلاعرسانی لبنان درباره عدم کمک کشورهای عربی عضو شورای همکاری خلیجفارس به کشورش در بحرانها، بازتابهای زیادی یافت. طبق گزارش پایگاه خبری «روسیاالیوم»، کاربران توئیتر گزیدههایی از مصاحبه ۲ هفته پیش قرداحی با یکی از شبکههای عراقی را منتشر کردند که او در آن از برخورد کشورهای عربی با لبنان در بحرانها انتقاد میکند. وزیر سابق اطلاعرسانی لبنان میگوید: «برادران خلیجی ما [کشورهای عربی حوزه خلیجفارس] میگویند ما لبنان را ترک خواهیم کرد؛ آنان از مدتها پیش لبنان را ترک کردند». قرداحی افزود: «در تمام بحرانهایی که لبنان از سر گذراند، [کشورهای عربی] حتی قطرهای آب به آن ندادند؛ 10 سال است از بحرانهای اقتصادی و کمبود سوختهایی مانند بنزین و گازوئیل دچار بحران شدهایم؛ هیچکس [در این مدت] به سوی ما نگاه نکرده است». وی در این مصاحبه تصریح کرد کشورهای عربی عضو شورای همکاری خلیجفارس «به دنبال فرصتی» برای خروج از لبنان بودند و با اظهارات او [درباره بیهوده بودن جنگ یمن] به این فرصت رسیدند. وزیر سابق اطلاعرسانی لبنان ادامه داد: «هیچیک [از این کشورهای عربی] برای ما یک تانکر بنزین یا گازوئیل نفرستاد تا مردم [لبنان] از سوی متحدانشان احساس دلگرمی کنند».
***
اردوغان از نامزدی خود برای انتخابات 2023 خبر داد
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه پنجشنبه گذشته نامزدی مجدد خود را برای انتخابات ریاستجمهوری آتی این کشور اعلام کرد. طبق گزارش خبرگزاری «آناتولی»، اردوغان طی سخنرانی خود در جریان نشست مشورتی حزب عدالت و توسعه در استان ازمیر گفت کاندیدای ائتلاف مردمی برای انتخابات آتی ریاستجمهوری ترکیه خواهد بود. رئیسجمهور ترکیه در این سخنرانی از «کمال قلیچدار اوغلو» رهبر حزب جمهوریخواه خلق، خواست نامزدی خود را برای انتخابات ریاستجمهوری آینده اعلام کند. وی خطاب به قلیچدار اوغلو گفت: «شما همیشه به تاریخ انتخابات بعدی استناد میکنید و در اینجا من به شما میگویم که تاریخ انتخابات ژوئن ۲۰۲۳ است. شما میگویید ما ابتدا باید نامزد ائتلاف مردمی را بشناسیم و در اینجا به شما میگویم نامزد ائتلاف ما طیب اردوغان است؛ پس بروید و نامزدی خود را برای انتخابات اعلام کنید». اردوغان ضمن اذعان به اینکه قلیچدار اوغلو در طول دوران فعالیت سیاسی خود هیچ کاری به نفع مردم ترکیه انجام نداده، خاطرنشان کرد:«دولت باحچلی، رهبر حزب حرکت ملی بارها اعلام کرده است نامزد ائتلاف مردمی برای ریاستجمهوری آینده، رجب طیب اردوغان است».
ارسال به دوستان
وزرای دفاع چین و آمریکا در سنگاپور دیدار کردند
تأکید پکن بر موضع قاطع خود درباره تایوان
وزیر دفاع چین در گفتوگو با همتای آمریکاییاش بر موضع قاطع پکن درباره تایوان تاکید کرد. به گزارش الشرق قطر، «ویوفنگ» پس از دیدار «لوید آستین» همتای آمریکاییاش در سنگاپور گفت طی این دیدار موضع قاطع پکن درباره تایوان را دوباره مورد تاکید قرار داده است. عصر روز گذشته وزرای دفاع چین و آمریکا در سنگاپور با هم دیدار و گفتوگو کردند. فنگ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آستین گفت: مذاکرات با وزیر دفاع آمریکا به آرامی پیش میرود. وزیر دفاع آمریکا هم گفت با همتای چینیاش درباره روابط نظامی و مسائل امنیت منطقهای و جهانی گفتوگو کرد. آستین افزود: ما از چین میخواهیم از هرگونه اقدامی که امنیت تایوان را بیثبات میکند، خودداری کند. در همین باره الشرق قطر نوشت: پس از پایان گفتوگو، واشنگتن از پکن خواست از هر گونه اقدام بیثباتکننده درباره تایوان خودداری کند. در این بین، رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش کرد: دیدار آستین و فنگ بر موضوع تایوان متمرکز بود و واشنگتن بر تعهد خود برای تغییر ندادن سیاستش در این زمینه تاکید کرد. این دیدار در حالی انجام شد که کارشناسان ارشد دفاعی آمریکا معتقدند ناوهای هواپیمابر ایالات متحده که نماد قدرت نظامی این کشور هستند در نبرد احتمالی بر سر تایوان، براحتی قابل شناسایی و ردیابی بوده و اهداف دشواری برای موشکهای ضدکشتی ارتش چین نیستند. نشریه آمریکایی «تسک اند پرپس» (Task & Purpose) روز جمعه نوشت: ناو هواپیمابری مانند «یواساس جرالد آر. فورد» ۱۳ میلیارد دلاری که نماد قدرت نظامی آمریکاست، برای منصرف کردن دشمنان از حمله به منافع آمریکا، اطمینانبخشی به متحدان در مواقع بحران و ارائه پشتیبانی هوایی به نیروهای آمریکایی در نبرد ساخته شده اما در عین حال هدف بزرگ و وسوسهانگیزی برای موشکهای ضد کشتی دشمنان نیز است. به نوشته این نشریه آمریکایی که اخبار و رویدادهای نیروهای مسلح ایالات متحده را پوشش میدهد، چین در حال حاضر موشکهایی دارد که میتواند کشتیها را تا فاصله ۲۵۰۰ مایلی هدف حمله قرار دهد. بحث بر سر امکان تقابل آمریکا و چین و توان دفاعی ارتش ایالات متحده در حالی بالا گرفته که چندین مقام آمریکایی از جمله دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا در پی بروز جنگ در اوکراین، حمله چین به تایوان را بسیار محتمل دانستهاند. ارسال به دوستان
نقشه راه کنگره آمریکا برای روابط دولت بایدن با عربستان
کنگره: عربستان دنبالهرو آمریکا باشد
چند کمیسیون در کنگره آمریکا، ۶ محور اصلی در رابطه با روابط با عربستان را پیش از سفر رئیسجمهوری آمریکا به این کشور تعیین کردند. به گزارش CNN عربی، کمیسیون امنیت ملی به همراه ۵ کمیسیون دیگر کنگره آمریکا در بیانیهای درباره سفر احتمالی جو بایدن به عربستان سعودی و منطقه طی ماه جاری میلادی تاکید کردند: عربستان همیشه شریک مهمی برای ایالاتمتحده بوده است و ما به دنبال افزایش همکاری با آن در زمینههای منطقهای، مقابله با تروریسم، انرژی و اولویتهای دیگر هستیم. به رغم این روابط اما رهبری ریاض بارها و بارها به شیوهای رفتار کرده که با سیاست و ارزشهای آمریکا در تناقض بوده است. در این بیانیه آمده است: عربستان سعودی حاضر به تحقق ثبات در بازارهای جهانی انرژی نیست و این موضوع آسیب اقتصادی به آمریکاییها وارد میکند. علاوه بر این طولانی شدن جنگ یمن به رهبری ریاض یک فاجعه انسانی بیسابقه ایجاد کرده است که باعث بیثباتی منطقه میشود. این کمیسیونهای کنگره در ادامه تاکید کردند اعدامهای دستهجمعی و فشار بر ترکیه برای توقف روند محاکمه در پرونده قتل وحشیانه جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی، از دیگر اقدامات است. این کمیسیونها همچنین از بایدن خواستند بر اساس ۶ اصل زیر به تقویت روابط با عربستان بپردازد:
۱- تعهدات بیشتر عربستان برای تثبیت بازارهای جهانی انرژی و خروج از قرارداد تولید نفت که در دوره ریاستجمهوری ترامپ میان ریاض و روسیه منعقد شده است.
۲- تداوم تعلیق کمکهای نظامی آمریکا به عربستان در جنگ یمن و فشار برای آغاز گفتوگوهای صلح میان طرفهای مختلف در این کشور
۳- درخواست از ریاض برای پایان دادن به بازداشت خودسرانه مدافعان حقوق بشر و همچنین دیگر نقضهای انجام شده توسط عربستان در زمینه حقوق بشر
۴- درخواست مجدد برای از سرگیری روند محاکمه در پرونده قتل جمال خاشقجی مطابق استانداردهای حقوقی بینالمللی
۵- پیروی از سیاست بلندمدت آمریکا و دریافت ضمانتهای سختگیرانه برای هر گونه همکاری هستهای غیرنظامی
۶- تأکید بر خطرات افزایش همکاریهای استراتژیک عربستان سعودی با چین
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|