|
افت اندک شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران دیروز با ۹۶۸ واحد کاهش در ارتفاع یک میلیون و ٤۳۸ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص هموزن نیز با ۲ هزار و ۸۳۱ واحد کاهش به ۳۸۸ هزار و ۲۹۹ واحد و شاخص قیمت با یک هزار و ۶۹۹ واحد افت به ٢۳۳ هزار و 4 واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از 4 میلیارد و ۳۹۱ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲۷ هزار و ۹۰۷ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
امروز قرار است گازپروم ۸۰ درصد جریان خط لوله «نورد استریم ۱» به آلمان را متوقف کند
روسیه گازش را گرفت!
وزیر خارجه روسیه: روسیه هنوز توضیح مناسبی درباره وضعیت توربین خط لوله «نورد استریم یک» که توسط زیمنس انرژی در کانادا تعمیر شده، دریافت نکرده است
قیمت گاز اروپا با 10 درصد افزایش، رکورد 5 ماه اخیر را شکست و به 177 یورو در هر مگاوات ساعت رسید
گروه اقتصادی: روسیه اعلام کرده است از امروز عرضه گاز از طریق بزرگترین خط لوله خود به آلمان را به تنها یکپنجم از ظرفیت خود کاهش میدهد؛ اقدامی که قاره سبز را در زمستان آتی با کمبود این منبع حیاتی انرژی مواجه خواهد کرد.
به گزارش «وطنامروز»، شرکت نفت و گاز روسی گازپروم اعلام کرد از روز چهارشنبه (امروز) جریان گاز موجود در خط لوله «نورد استریم یک» را کاهش میدهد و تنها به 20 درصد از ظرفیت خود میرساند؛ این در حالی است که مسکو ماه گذشته ظرفیت این خط لوله را به 40 درصد کاهش داده بود. همزمان سیاستمداران اروپایی از روسیه بابت تبدیل تامین گاز اروپا به سلاحی علیه این قاره انتقاد کردهاند. این اقدام از سوی گازپروم در حالی روی داد که شاخص اعتماد کسبوکار در آلمان به پایینترین سطح خود در بیش از 2 سال گذشته رسید که نشان میدهد بزرگترین اقتصاد اروپا در آستانه رکود قرار دارد. پس از اینکه گازپروم اعلام کرد حجم گازی که به این قاره صادر میشود کاهش مییابد، قیمت گاز در اروپا افزایش یافت. قیمت گاز در اروپا روز دوشنبه 10 درصد افزایش یافت و به 177 یورو در هر مگاوات ساعت - 5 برابر بیشتر از قیمت سال قبل- رسید. پایتختهای اروپایی اقدام گازپروم را به عنوان اقدام تلافیجویانه روسیه در پاسخ به تحریمهای اعمال شده علیه این کشور پس از حمله به اوکراین تفسیر میکنند. در همین حین اروپا در تلاش است ذخایر گازی خود را پر کند تا برای ماههای سرد سال آماده باشد؛ همین امر منجر به هشدارهایی درباره سهمیهبندی گاز برای صنایع و افزایش نگرانی درباره کمبود گاز برای شهروندان شده است. گازپروم کاهش حجم گاز در خط لوله «نورد استریم یک» را به مشکلات توربینهایی مرتبط دانسته است که توسط شرکت زیمنس آلمان در کارخانهای در کانادا نگهداری و تعمیر میشوند. با این حال، برلین میگوید روسیه از موضوع تعمیر توربینها به عنوان بهانهای برای کاهش جریان گاز استفاده میکند. گازپروم با اشاره به تاخیر در بازگرداندن توربین گازی پس از تعمیر و نگهداری در کانادا توسط تامینکننده تجهیزات زیمنس انرژی، تحریمها را عامل این کاهش عرضه دانسته است. همچنین سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته است مسکو هنوز توضیح مناسبی درباره وضعیت توربین خط لوله گاز «نورد استریم یک» که توسط زیمنس انرژی در کانادا تعمیر شده، دریافت نکرده است.
در اروپا نگرانی اصلی از قطع کامل صادرات گاز روسیه به این قاره است. همین نگرانی سبب شده است اتحادیه اروپایی به کشورهای عضو بگوید که مصرف خود را در زمستان 15درصد کاهش دهند. یک دیپلمات ارشد اتحادیه اروپایی درباره اهمیت توافق کاهش مصرف گاز گفت: هیچ نقشه دومی [جز کاهش مصرف] وجود ندارد.
* اروپا طرح کاهش واردات گاز روسیه را تصویب کرد
وزیران انرژی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپایی روز گذشته به توافقی دست یافتند تا وابستگی خود به گاز روسیه را کاهش دهند. حساب توئیتری ریاستجمهوری چک که ریاست دورهای شورای اتحادیه اروپایی را نیز بر عهده دارد، اعلام کرد: کشورهای عضو این اتحادیه پس از کاهش شدید صادرات روسیه، برنامه کاهش هماهنگ مصرف گاز خود را برای کاهش وابستگی به مسکو تصویب کردند.
در این پیام آمده است: این یک ماموریت غیرممکن نبود و وزرای انرژی (اجلاس ۲۷ در بروکسل) درباره کاهش تقاضای گاز برای زمستان آینده به توافق سیاسی دست یافتند.
روزنامه لوموند نیز در این ارتباط نوشت: کشورهای عضو اتحادیه اروپایی امروز به توافقی دست یافتند که مصرف گاز خود را تا زمستان آینده ۱۵ درصد کاهش دهند؛ چرا که چشمانداز کاهش کل عرضه روسیه تقویت شده است.
در این خبر با اشاره به اینکه استثنائات خاص برای کشورهای آسیبپذیر در نظر گرفته شده است، میافزاید: این طرح هدف ۱۵ درصدی را در مواقع اضطراری همچون اختلال شدید جریانها از روسیه اجباری میکند.
لوموند با استناد به توئیت کلود تورمز، وزیر خارجه لوکزامبورگ، اعلام کرد: مجارستان تنها کشوری بود که علیه این توافق رای داد. لوموند پیشبینی کرده است که این قوانین در روزهای آتی وارد قوانین اتحادیه اروپایی شود.
کادری سیمسون، کمیسر انرژی اتحادیه اروپایی نیز دیروز سهشنبه گفت اعلام غول گازی روسیه موسوم به گازپروم مبنی بر کاهش عرضه گاز به اروپا، دارای انگیزههای سیاسی است. سیمسون هنگام ورود به نشست وزیران انرژی کشورهای عضو اتحادیه اروپایی در بروکسل گفت: ما میدانیم که هیچ دلیل فنی برای انجام این کار وجود ندارد. این یک اقدام با انگیزه سیاسی است و ما باید برای آن آماده باشیم و درست به همین دلیل، کاهش پیشگیرانه تقاضای گازی ما، یک راهبرد معقولانه است.
* رکورد بیسابقه عرضه گاز روسیه به چین
شرکت گازپروم روسیه گزارش داد که عرضه گاز طبیعی به چین به رکوردی بیسابقه رسیده است. گازپروم روسیه روز گذشته گزارش داد که عرضه گاز طبیعی به چین از طریق خط لوله «قدرت سیبری» (Power of Siberia) روز یکشنبه به رکوردی بیسابقه رسید، به نحوی که محمولهها به بازار چین از حجم قراردادی فراتر رفت.
گازپروم روسیه در بیانیهای گفت: ۲۴ جولای ۲۰۲۲(۲مرداد) رکورد تاریخی حجم روزانه صادرات گاز روسیه به چین از طریق خط لوله گاز قدرت سیبری بهروز شد. لازم به ذکر است در ماه جولای، محمولهها از حجم قراردادی روزانه فراتر رفته است. این شرکت تاکید کرد: عملیات تامین گاز در چارچوب قرارداد بلندمدت گاز بین گازپروم و شرکت چینی CNPC انجام میشود.
«قدرت سیبری» خط لوله گازی است که گاز طبیعی را از میادین خاور دور روسیه به چین پمپاژ میکند و عرضه گاز از طریق آن به چین در دوم دسامبر ۲۰۱۹ آغاز شد.
* قیمت گاز در اروپا رکورد 5 ماهه را شکست
به دنبال کاهش ارسال گاز روسیه به اروپا، قیمت گاز در اروپا در معاملات دیروز افزایش یافت. در بحبوحه نگرانیها درباره کاهش عرضه گاز روسیه، قیمت گاز طبیعی در اروپا به بالاترین میزان از ماه مارس رسیده است.
قیمت گاز برای فروش در ماه آگوست، دیروز(دوشنبه) در مرکز معاملات TTF هلند به 2020 دلار در هر هزار متر مکعب یا 177.68 یورو (192.5 دلار) در هر مگاوات ساعت بر حسب خانوار رسید. قیمت گاز در اروپا، امسال نزدیک به 3 برابر افزایش یافته است و در اوایل ماه مارس به رکورد بیسابقه 3900 دلار در هر هزار مترمکعب رسید.
ارسال به دوستان
ونزوئلا یک میلیون هکتار زمین کشاورزی در اختیار کشورمان قرار داد
کشت فراسرزمینی ایران در ونزوئلا
گروه اقتصادی: معاون اقتصادی وزیر کشور از کشت فراسرزمینی کشورمان در ونزوئلا به وسعت یک میلیون هکتار خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، تامین امنیت غذایی، یکی از مسائل مهم در دنیا به شمار میرود که برابر با امنیت ملی کشورهاست و بدونشک با توجه به افزایش جمعیت کشور و خشکسالیهای پیدرپی و محدودیت جدی در منابع آبی و خاکی به طور حتم باید برای آن چارهای اندیشید. با وجود اینکه کشور ما دارای خاک حاصلخیز در برخی مناطق است اما با اقداماتی از جمله عدم تناوب کشت به فرسایش سریع این خاک ارزشمند منجر شده است؛ از همین رو کارشناسان عمدتا روشهای زیادی را برای تامین امنیت غذایی پیشنهاد میدهند که یکی از آنها توسعه کشت فراسرزمینی است. حالا برای نخستینبار یک مقام رسمی کشورمان خبر از شروع کشت فراسرزمینی در کشور ونزوئلا داده است. محسن کوششتبار، معاون اقتصادی وزیر کشور با بیان اینکه توجه به شرکتهای دانشبنیان از روی تبلیغات نیست، بلکه این شرکتها به ظهور و بروزی رسیدهاند که حتی در فرمایشات مقام معظم رهبری هم در ابتدای سال نقش ویژهای داشتند، اظهار داشت: اگر ما امروز شاهد این هستیم که در ونزوئلا یک میلیون هکتار زمین کشاورزی در اختیار ایران قرار میگیرد آن هم در وضعیتی که ما میبینیم مشکل ذخایر استراتژیک در دنیا وجود دارد، نشاندهنده این است که ایران قوی و بزرگ به سطحی از تبادلات دانشی رسیده است که کشورهای دیگر سراغ آن میآیند و این موضوع قطعا نشاندهنده دانش فنی همین شرکتهای دانشبنیان است که در سطح بینالمللی هم بروز دارد.
* کشت فراسرزمینی؛ میانبری برای توسعه کشاورزی
از دیرباز یکی از آرزوها، خودکفایی کشور در تولید محصولات راهبردی کشاورزی مثل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی بوده است؛ اتفاقی که نیازمند منابع آبی در استانهای مختلف است اما به دلیل خشکسالیهای پیدر پی در سالهای اخیر و کمبود منابع آبی در بسیاری از استانها مدت زمانی است که محقق نشده و همین موضوع باعث شده از طرحی به نام کشت فراسرزمینی یاد شود. از آنجا که بیش از ۱۸ میلیون هکتار از اراضی کشور زیر کشت محصولات کشاورزی قرار دارد و حدود ۸۵ درصد از آب شیرین کشور در حوزه کشاورزی مصرف میشود، کشت فراسرزمینی میتواند هم میانبری برای توسعه کشاورزی باشد و هم باعث احیای منابع آبی کشور شود. قدمت کشت فراسرزمینی در دنیا به ۲۵ سال قبل یعنی سال ۱۹۹۷ میلادی باز میگردد، در کشور ما هم از سال ۹۵ فعالیتهایی برای کشت فراسرزمینی از طریق وزارت جهاد کشاورزی شکل گرفت و مقرر شد افرادی با معرفی وزارت کشاورزی و تحت عنوان شرکت «جهاد سبز» معرفی شوند اما این مساله محقق نشد. آمریکا با کشت در کشورهایی که نیروی کار ارزانتری داشتند، سعی در کمتر شدن قیمت تمام شده محصولات کشاورزی داشت و حالا یکی از کشورهایی است که بیشترین میزان کشت فراسرزمینی را دارد. بر اساس گزارشهای بینالمللی، اکنون بزرگترین پروژه کشت فراسرزمینی برنج در اختیار چین قرار دارد که در موزامبیک آفریقا در حال اجراست. هند هم چند سالی است که برای مشکل کمبود تولید غلات رو به کشت فراسرزمینی آورده و تولید محصولات زراعی و باغی را در چند سال گذشته در استرالیا شروع کرده است که با توجه به سود این کار در چند سال اخیر کشاورزان هندی اقدام به خرید زمینهای کشاورزی در استرالیا کردهاند. البته در این بین نباید از کشور امارات هم غافل بود، چون این کشور تقریبا ۱۰ سال است که اقدام به سرمایهگذاری در صنعت کشاورزی سودان کرده و تاکنون توانسته است تقریبا ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی اطراف خارطوم را به زیر کشت ببرد. همچنین با امضای تفاهمنامهای با وزارت کشاورزی پاکستان تاکنون توانسته ۳۲۵ هزار هکتار از اراضی پاکستان را به زیر کشت برنج و گندم ببرد، امارات در سالهای اخیر با افزایش کشت فراسرزمینی قصد دارد به تولیدکننده اول محصولات کشاورزی در میان کشورهای حوزه خلیجفارس برسد.
* پیشنهاد کشت فراسرزمینی ایران در ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی روسیه
چندی پیش روسیه پیشنهاد در اختیار قرار دادن ۱۰۰ هزار هکتار زمین به ایران برای کشت فراسرزمینی را داد به طوری که اوایل خردادماه امسال یک هیات تجاری روسی در سفری که به ایران داشت، پیشنهاد کرد ایران بیش از ۱۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در روسیه را در اختیار بگیرد و «کشاورزی فراسرزمینی» انجام دهد. این پیشنهاد که در نوع خود کمسابقه است و به دلیل شرایط تحریمی که ایران و روسیه در آن قرار دارند، شاید از همیشه قابل اجراتر باشد. با این حال بر اساس آمارها، در سال زراعی 1400-۱۳۹۹ سطح زیر کشت محصولات زراعی در ایران حدود ۱۲ میلیون هکتار گزارش شده است. در واقع، پیشنهاد تخصیص ۱۰۰ هزار هکتار زمین زراعی به ایران در روسیه، معادل حدود 0.8 درصد (کمتر از یک درصد) از تمام سطح زیر کشت در ایران خواهد بود که مقدار بسیار ناچیزی نسبت به سطح زیر کشت در کشورمان است.
ارسال به دوستان
اخبار
طرح جهش تولید در حوزه شیلات پیگیری میشود
معاون اول رئیسجمهور بر لزوم استفاده از ظرفیتهای موجود در کشور و همچنین بهکارگیری فناوریهای روز دنیا برای افزایش بهرهوری و درآمدزایی در حوزه کشاورزی کشور تاکید کرد. محمد مخبر دیروز در همایش آغازین سال زراعی 1402-1401 با عنوان طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور، با اشاره به تأکیدات و حمایتهای مقام معظم رهبری برای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور گفت: جلب اعتماد مردم و کشاورزان مهمترین عامل اجرای موفقیتآمیز این طرح است.
وی برنامهریزی و اجرای این طرح را حرکت در مسیری مقدس دانست و افزود: عزم جدی ما در این باره به واسطه اهمیت امنیت غذایی و کشاورزی در کشور است. معاون اول رئیسجمهور ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیتهای مردمی در کشور، گفت: تعامل مردم و دولت بسیار حائز اهمیت است و هر جا اعتماد مردم را در هر زمینهای به دست آوردیم به موفقیت رسیدیم. مخبر با اشاره به وسعت ۳ استان شمالی ایران و میزان بارندگی در این استانها گفت: باید ضمن استفاده از ظرفیتهای مختلفی که در کشور وجود دارد، فناوریهای روز دنیا برای افزایش بهرهوری و درآمدزایی در حوزه کشاورزی و سایر حوزهها در کشور نیز مورد توجه قرار گیرد.
***
افزایش ۵۸۰ درصدی وصول درآمدهای نفتی
سخنگوی اقتصادی دولت با اعلام اینکه برای کنترل تورم و جلوگیری از برداشتن از جیب مردم و فعالان اقتصادی تلاشهایی شده است، نتایج آن را امری برشمرد که به مرور دیده خواهد شد.
احسان خاندوزی در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به پرسشی درباره دستاوردهای سفر پوتین و اردوغان به ایران، اظهار کرد: این سفرها در راستای سیاست کلی و زیر چتر عمومی سیاست همسایگی دولت پیگیری میشود و سفری که آقای پوتین داشت بر محور اجرایی شدن توافقاتی بود که در سفر آقای رئیسی به آنها اشاره شده بود، از جمله استفاده از روبل در بازار متشکل و موارد دیگری که بر آنها تفاهم شده بود.
وی افزود: همچنین قرارداد انتقال گاز ما به ترکیه و نیز اجماع نظر ۲ رئیس دولت بر افزایش سقف مراودات تجاری هم از جمله مواردی بود که در گفتوگو با آقای اردوغان مطرح شد.
خاندوزی با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای رئیسجمهور کنترل تورم است، گفت: بعد از افزایش قیمتهایی که در خرداد و اردیبهشت وجود داشت، اقدامهایی برای کنترل تورم انجام شده است.
وی ادامه داد: تا حد خوبی در کاهش کسری بودجه موفق بودیم به طوری که در مقایسه با سال قبل ۴۸درصد رشد منابع درآمدی بودجه محقق شده است.
خاندوزی درباره وام ودیعه مسکن اظهار کرد: درباره وام ودیعه مسکن ۲۷ هزار تقاضای رسمی با فرم تکمیلشده برای استفاده از این وام ارسال شده است که ۱۰ هزار نفر برای دریافت تسهیلات معرفی شدهاند و برخی در مرحله تکمیل مدارک هستند و اخباری هم ارسال شده که بانکها برای دادن این تسهیلات تعلل کردهاند که با پیگیری نظارتی بانک مرکزی و وزارت راه این بهانهها گرفته خواهد شد. باید با سرعت بیشتری این کار انجام شود و سرعت فعلی مطلوب نیست.
سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: برای کنترل تورم و جلوگیری از برداشتن از جیب مردم و فعالان اقتصادی تلاشیهایی شده که به مرور نتایج آن را میبینیم.
خاندوزی همچنین تاکید کرد: وصولی خزانه از فروش نفت خام و میعانات در 4 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۸۰ درصد رشد داشته است.
***
جلوی روند صعودی نرخ بهره گرفته میشود
رئیس سازمان بورس ضمن تشریح جزئیات جلسه دیروز با رئیس کل بانک مرکزی، گفت: قرار شد نرخ بهره بینبانکی، با توجه به اثراتی که بر بازار سرمایه و کلیت اقتصاد دارد، مدیریت و روند صعودی آن متوقف شود و روند کاهندهای پیدا کند.
مجید عشقی با اشاره به جلسه دیروز صبح با رئیس کل بانک مرکزی که در ساختمان شیشهای میرداماد برگزار شد، گفت: با توجه به تشکیل کارگروه مشترک بین بازار سرمایه و بازار پول که از قبل سلسله جلساتی در این باره تشکیل شده بود، در جلسه امروز هم مروری بر مباحث مربوط به بازار سرمایه و بازارهای مالی را داشتیم.
وی تاکید کرد: قرار بر این شد که درباره نرخ بهره بینبانکی، موضوع مدیریت شود و با توجه به اثراتی که بر بازار سرمایه و کلیت اقتصاد دارد، این موضوع مدیریت و روند صعودی آن متوقف شود و روند کاهندهای پیدا کند. بنابراین مقرر شد بانک مرکزی هماهنگیهای لازم را در این باره انجام دهد که این نرخ روند نزولی به خود بگیرد.
عشقی افزود: با توجه به مصوبهای که در ستاد اقتصادی دولت در سال گذشته داشتیم، بنا بر این بود میانگین نرخ بهره بینبانکی یک عدد مشخصی باشد که امیدواریم بتوانیم به این نرخ نزدیک شویم.
رئیس سازمان بورس با بیان اینکه در این جلسه مسائل مشترکی که بین بانک مرکزی و سازمان بورس وجود داشت هم دوباره مرور شد، تصریح کرد: ضوابط حاکم بر فعالیت نهادهای مالی که تحت مالکیت بانکها هستند هم مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد تغییراتی شکل بگیرد که این فعالیتها تسهیل شود.
ارسال به دوستان
بر اساس مصوبه هیأتوزیران، حقالزحمه خدمات مشاوران املاک توسط سامانه معاملات محاسبه و در قرارداد و مبایعهنامه چاپ میشود
تغییر فرمول محاسبه کمیسیون مشاوران املا
گروه اقتصادی: متغیرهای متفاوتی در افزایش قیمت مسکن و تورم این حوزه نقش دارد. یکی از عواملی که برای تشدید تورم مسکن مطرح است، ذینفع بودن مشاوران املاک از افزایش قیمت مسکن است به طوری که هرچه نرخ املاک بالاتر رود، مشاوران املاک حقالزحمه بیشتری دریافت میکنند و در نتیجه سود بالاتری نصیبشان خواهد شد. حال در تازهترین اقدام دولت برای قطع رابطه حقالزحمه مشاوران املاک با قیمت مسکن، تعیین کمیسیون بنگاههای املاک بر مبنای درصدی از قیمت معاملاتی که سبب ذینفع شدن بنگاهها از گرانی مسکن میشد، لغو شد. طبق ابلاغیه اخیر معاون اول رئیسجمهور، نرخ حقالزحمه مشاوران املاک تغییر میکند و هر سال این نرخ تغییر خواهد کرد.
معاون اول رئیسجمهور، مصوبه هیات وزیران درباره تغییر حقالزحمه مشاوران املاک را به وزارتخانههای راهوشهرسازی، صمت، نیرو و دادگستری و سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، سازمان ثبت اسناد و املاک، معاونت اقتصادی رئیسجمهور و اتاق اصناف ایران ابلاغ کرد.
بر اساس این مصوبه نحوه محاسبه حقالزحمه مشاوران املاک از تعیین درصدی طرفهای معامله به رقم ارزش منطقهای معاملات که کمیسیون تقویم املاک سالانه تعیین میکند، تغییر کرد.
گفتنی است تهران در این کمیسیون به ۱۰۰ بلوک تقسیم شده و متوسط قیمت املاک هر بلوک بر اساس شاخصهای مختلف برای یک سال تعیین میشود.
* جزئیات ابلاغیه ساماندهی بازار مسکن و اجارهبها
بر اساس ماده ۴ ابلاغیه اخیر معاون اول رئیسجمهور نرخ خدمات مشاوران املاک برای خرید و فروش ملک بر مبنای درصدی از ارزش معاملاتی املاک موضوع ماده ۶۴ قانون مالیاتهای مستقیم - مصوب ۱۳۶۶ - با اصلاحات بعدی آن با رعایت تبصرههای ذیل آن و برای امور اجاره ملک بر مبنای درصدی از ارزش اجاری موضوع ماده ۵۴ قانون مالیاتهای مستقیم - مصوب ۱۳۶۶ - با اصلاحات بعدی آن بر اساس قانون نظام صنفی - مصوب ۱۳۸۲ - با اصلاحات بعدی تعیین میشود. کمیسیون نظارت هر شهرستان موظف است در اجرای ماده ۵۱ قانون نظام صنفی - مصوب ۱۳۸۲ - با اصلاحات بعدی، نرخهای مورد عمل صنف مشاوران املاک را ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این تصویبنامه اصلاح کند. دریافت هرگونه حقالزحمه توسط مشاوران املاک بیش از نرخهای مذکور، مشمول تخلف گرانفروشی است.
بر اساس ماده ۷ این ابلاغیه، حقالزحمه مربوط به هر یک از خدمات مشاوران املاک توسط سامانه معاملات محاسبه و در قراردادها و مبایعهنامهها چاپ میشود. مشاوران املاک موظفند حقالزحمه را صرفا بر اساس مبلغ محاسبه شده توسط سامانه معاملات و به وسیله دستگاههای کارتخوان متصل به سازمان امور مالیاتی کشور اخذ کنند.
طبق ماده ۸ نیز اتاق اصناف ایران موظف است گزارش عملکرد نظارت بر فعالیت مشاوران املاک و همچنین رتبهبندی مشاوران املاک بر اساس شاخصهای اعلامی از جمله رعایت ضوابط و مقررات قانونی و صنفی، گزارشهای نظارتی ثبت شده در سامانه معاملات، توان فنی و تخصصی در حوزه مسکن و ساختمان و رضایت طرفین معاملات را به صورت دورههای ۳ ماهه و به تفکیک استان و شهرستان جهت درج در سامانه معاملات به نحوی که برای عموم قابل دسترس باشد، در اختیار وزارت راهوشهرسازی و همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|