|
ارسال به دوستان
هنرمندان در پی فاجعه تروریستی حرم مقدس شاهچراغ بار دیگر دغدغههای خویش را به رخ کشیدند
هنر در سوگ حرم
گروه فرهنگ و هنر: در جامعه ملتهب امروز صداهای گوناگونی شنیده میشود؛ عدهای که به دنبال براندازی هستند، همواره تکلیفشان در بحرانها مشخص بوده و اهداف معاندان را دنبال کردهاند. عدهای دیگر اما در اعتراض به برخی ساختارها راه غلط آشوب را در پیش گرفتهاند و گروه دیگری هم هر چند قصد دارند در اعتراضشان راهی مسالمتآمیز پیشه کنند اما در گروه قبلی هضم میشوند و چنین اجازهای به آنها داده نمیشود. همه آنها اما دشمنان مشترکی دارند که نباید در هیاهوی این ایام از آنها غافل شوند. فاجعه تروریستی شاهچراغ این موضوع را یادآوری کرد تا جامعه ایران از جمله جامعه هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ، بار دیگر همصدا در برابر دشمنان دیرینه خود قد علم کند.
به گزارش «وطنامروز»، همبستگی جامعه ایرانی بارها و بارها در بزنگاههای مختلف تاریخی به جهانیان اثبات شده است. فاجعه تروریستی شاهچراغ نخستین تلاطمی نیست که ایران در این سالها به خود میبیند. تصویر مادر و پسربچهای که در آغوش یکدیگر به آسمان عروج میکنند یا آرتینی که دیگر نمیتواند مادر و پدر و برادرش را در آغوش بکشد، نه تنها قلبها را به درد آورد بلکه اقشار گوناگون این جامعه را بیدارتر و هوشیارتر کرد. هنرمندان ما از جمله فعالترین اقشاری هستند که در چنین مواقعی با زبان هنر به وقایع و جنایات و مظلومیتها واکنش نشان میدهند. رخداد تروریستی شاهچراغ نیز بهانهای شد تا این قشر بار دیگر نشان دهد قشری دغدغهمند است.
* لالههای از خون دمیده
از جمله هنرمندانی که در واکنش به چنین رخدادهایی خیلی معطلمان نمیگذارد، حسن روحالامین است. او که همواره در روزهای سخت از نخستین هنرمندانی بوده که با آثارش مرهمی بر دردها و زخمهای ملت بوده است، این بار با دست گذاشتن بر تصویر مادر و پسربچهای که در آغوش یکدیگر از شاهچراغ مسیر شهادت را طی کردند، بر بوم نقاشیاش لالههایی ترسیم کرده که از خون این شهدا دمیده است. او نام این اثر هنری خویش را «از خون جوانان وطن لاله دمیده» نهاده است. کمتر رویدادی را میتوان پیدا کرد که روحالامین بیتفاوت از کنار آن رد شده باشد. او ضمن خلق آثار مختلف در مناسبتهای گوناگون ملی و مذهبی، در اتفاقات روز نیز از نخستین هنرمندانی بوده که هنرمندانه به موضوع میپرداخته است.
* نقاره شاعران و قلم طراحان
اهالی شعر و ادب هم در سوگ این ماتم از پای ننشستند و در فاصله یک روز پس از حادثه، اشعار و دلنوشتههای بسیاری سرودند و نوشتند. محمدمهدی سیار با «نقاره میزنند»، میلاد عرفانپور با «چگونه خواهید گذشت» و مرضیه عاطفی با «لعنت بر آن که بیرق بیگانهای برداشت» از جمله شعرایی هستند که در وصف این غم سرودند.
این اشعار نه تنها به صورت منظومههایی در فضای مجازی دست به دست شدند، بلکه دستمایه خلق آثار دیگری نیز شدند. هنرمندان خانه طراحان انقلاب اسلامی، از برخی ابیات این اشعار در طراحیهای گرافیکیشان بهره بردند و هنر خویش را با این اشعار آیینی در هم آمیختند.
* تقدیم «410» به شهدای شیراز
سینمایش «410» که کار خود را از اواخر مهرماه در برج میلاد آغاز کرده بود، در پی ضایعه تلخی که در حرم حضرت شاهچراغ رخ داد، اجرای پنجشنبه شب خود را به شهدای این حادثه تقدیم کرد. هنرمندان این سینمایش پیش از اجرای خود در شب پنجم آبانماه، ضمن تسلیت به خانواده این شهدا، اجرای این شب را به شهدای شاهچراغ تقدیم کردند. «410» روایتی از دفاعمقدس با محوریت شهید سپهبد قاسم سلیمانی و فتح گردان غواصی لشکر 41 ثارالله است که اجرای آن تا 11 آبانماه در یک سانس در برج میلاد تهران برگزار میشود.
***
سیدمحمدرضا موسوی در طرحی سنگر داعش را در کنار منادیان «زن، زندگی، آزادی» کشید؛ در حالی که موی چیده شده آنها در حال تکمیل پرچم داعش بود.
***
محمدرضا موسوی همچنین با «دروغها پسند شد» نقش جریانات مجازی و اصطلاحا هشتگهای مجازی را در ضریب بخشیدن به ناآرامیها و فراهم کردن بستر ایجاد ناامنی برای تروریستها نشان داد و نوشت: «دروغها پسند شد، پسندها گلوله شد، گلولهها قطار شد، روانه شد به زائران».
***
خانه طراحان انقلاب اسلامی در طرحی، بیت «ای جرأت داعش از شما! وای شما!/ از این همه خون چگونه خواهید گذشت؟» میلاد عرفانپور را با پسزمینهای از خون به تصویر کشیده و یاد شهدای شاهچراغ را گرامی داشته است.
***
میلاد پسندید با طرح «بگذار بروم به نجات برسم» آشوبهای اخیر با شعار «زن، زندگی، آزادی» را با فاجعه تروریستی شاهچراغ پیوند زده و نقش آشوبگران در موفقیت این اقدام تروریستی را نشان داده است.
***
سرودههایی در وصف مظلومیت شهدای شاهچراغ
فرش حرم را خون مظلومانهای برداشت
در پی حادثه تلخ حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت شاهچراغ و شهادت تعدادی از هموطنانمان، شعرا اشعاری در وصف مظلومیت این شهدا سرودند که در ادامه میخوانیم.
تا قلب زائر را تب میخانهای برداشت
رزق شهادت آمد و پیمانهای برداشت
حال و هوای پر کشیدن داشت در سجده
از مُهرِ تربت بوسه جانانهای برداشت
زائر زمین خورد و سلامی داد بر ارباب
فرش حرم را خون مظلومانهای برداشت
شیراز شد لبریز از عطر گل لاله
لبخند را اشک از گل ریحانهای برداشت
رفت و پدر بعد نمازش تیرباران شد
داغی سرآسیه ستون از خانهای برداشت
یک مادر و فرزند عاشقانه جان دادند
پیمانه آماده را دردانهای برداشت
دست قضا محض تبرک خواستن آمد
از چادری غرق به خون پروانهای برداشت
بر شانهاش دست خدا حس میکند امروز
با هر زبان هر که غمی از شانهای برداشت
لعنت به هر که بر حماقتها فراخوان داد
لعنت بر آن که بیرق بیگانهای برداشت!
مرضیه عاطفی
نقاره میزنند... چه شوری به پا شدهست؟
نقاره میزنند... که حاجتروا شدهست؟
نقاره میزنند... نوای جنون کیست؟
بر سنگفرش صحن حرم خط خون کیست؟
آهنگ دیگریست که نقاره میزند
خون کبوتریست که فواره میزند
هنگامه تقرب حبلالورید شد
آنکس که داشت نذر شهادت شهید شد...
عشاق دوست غسل زیارت به خون کنند
سرمست عطر یار، هوای جنون کنند
چاقوی کفر در کف تکفیر برق زد
جادوی غرب، شعله به دامان شرق زد
گر ابن ملجمی به مرادی رسد چه باک؟
حاشا که اوفتد علم «یا علی» به خاک
حاشا که دست تفرقه مسحورمان کند
از گرد آفتاب حرم دورمان کند
همسنگریم و همدم و همراه و همقسم
آری! به خون فاطمیون حرم قسم
محمدمهدی سیار
سرتاسر عمرتان به تردید گذشت
عمری که به پوشاندن خورشید گذشت
ای جرأت داعش از شما! وای شما!
از این همه خون چگونه خواهید گذشت؟
ایران عزیز، استوار است و نجیب
تا چند چنین دروغ و دشنام و فریب؟
بهتان زدهاند گاه و گاهی دشنه
یا شاهچراغ! ما غریبیم غریب
هم دشنه به دوستان میهن زدهاند
هم چشمک تازهای به دشمن زدهاند
در ریختن این همه خوناند شریک
آنانکه به هر دروغ، دامن زدهاند
گیجید هنوز؟ فصل تردید گذشت
هر قصه که گفتید و شنیدید گذشت
داعش به چراغ سبزتان، هار شده
از این همه خون چگونه خواهید گذشت
میلاد عرفانپور
***
شهدای شیراز محور کنگره شعر دفاعمقدس شدند
دبیر علمی بیستوچهارمین کنگره سراسری شعر دفاعمقدس از محوریت شهدای شیراز در این کنگره خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، حجتالاسلام محمدحسین انصارینژاد، دبیر علمی بیستوچهارمین کنگره سراسری شعر دفاعمقدس با اشاره به حادثه تروریستی حمله به حرم مطهر حضرت احمد بن موسی علیهالسلام و شهادت و زخمی شدن تعدادی از زائران و نمازگزاران گفت: شعر نباید درباره این حوادث بیموضع باشد، لذا از تمام شاعران علاقهمند به ایران قوی و مستقل و با امنیت درخواست میکنیم درباره ابعاد این اتفاقات روشنگری کنند. دبیر علمی کنگره سراسری شعر دفاعمقدس «شهدای سومین حرم اهلبیت علیمالسلام» را به عنوان محور جدید این کنگره اعلام و تاکید کرد: شاعران میتوانند آثارشان را تا تاریخ ۱۰ آبان ۱۴۰۱ با محور جدید «شهدای سومین حرم اهلبیت علیمالسلام» به دبیرخانههای استانی کنگره سراسری شعر دفاعمقدس در ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس سراسر کشور ارسال کنند.
ارسال به دوستان
استاد جلال مقامی، صاحب صدای ماندگار درگذشت
خداحافظی با جلال دوبله
استاد جلال مقامی، صاحب صدای ماندگار و پیشکسوت دوبله ایران دار فانی را وداع گفت. به گزارش «وطنامروز»، عصر پنجشنبه جلال مقامی، پیشکسوت بزرگ دوبلاژ ایران بر اثر ایست قلبی درگذشت. جلال مقامی متولد دوم مرداد ۱۳۲۰ در تهران بود و فعالیت هنری را از سنین نوجوانی با بازی در تئاتر شروع کرد و سپس به تشویق حیدر صارمی از سال ۱۳۳۷ وارد عرصه دوبلاژ شد. مقامی استاد خود در دوبله را هوشنگ لطیفپور معرفی میکرد و در سالهای طلایی دوبلاژ، در فیلمهای دوبله شده به مدیریت علی کسمایی، محمدعلی زرندی، عطاءالله کاملی، ایرج دوستدار، احمد رسولزاده، سعید شرافت و ابوالحسن تهامی گویندگی کرد. یکی از خاطرهانگیزترین برنامههایی که مقامی در آن به عنوان مجری حضور پیدا کرد و سالها میهمان خانههای مردم بود، «دیدنیها» بود. پخش این برنامه تلویزیونی از سال ۱۳۶۲ آغاز شد و به مدت ۱۲ سال ادامه یافت. در سینمای جهان بازیگران مشهوری چون رابرت ردفورد، رابین ویلیامز و عمر شریف با صدای جلال مقامی برای ایرانیان به خاطر آورده میشوند. یکی از خاصترین نقشهایی که مرحوم مقامی آن را دوبله کرده، نقش جعفربن ابیطالب در فیلم «الرساله» مصطفی عقاد است که در خاطرهها مانده است. مقامی درباره دوبله فیلم «محمد رسولالله» و کاراکتر جعفر بن ابیطالب گفته است: «آن زمان برنامهای در رادیو صبحهای جمعه پخش میشد به نام سرزمین نور که زندگینامه پیامبر اسلام بود، من این برنامه را اجرا میکردم. بعد از مدتی رهبر انقلاب تیم این برنامه رادیویی را دعوت کردند و محضر ایشان رسیدیم. در آن دیدار از من درباره دوبله این کار سوال شد که من به حضرت آقا گفتم: من در طول این همه سال دوبله که پشت میکروفنم، لذتی که برای این نقش و حضور در دوبله این فیلم بردم، هیچ وقت تکرار نمیشود. هنوز هم میگویم آن نقش را باید از همه کارهایی که کردهام جدا کنید. واقعاً در زمان دوبله این کار، احساس نمیکردم در استودیو، فیلم دوبله میکنم. به خاطر دوبله این فیلم توسط آقای لاریجانی، رئیس وقت سازمان صداوسیما به مکه مکرمه مشرف شدم. در حالی این نقش را میگفتم که انگار جای دیگری بودم. این نقش کوتاهی بود اما جعفر بن ابیطالب در فیلم «محمد رسولالله» بسیار نقش مؤثری داشت. همه کسانی که به من زنگ میزنند، میخواهند که من راجع به این نقش و سکانس حرف بزنم، چون خدا را شاکرم که درست بیان شده است».
ناصر ممدوح از پیشکسوتان حوزه دوبلاژ در گفتوگویی با ایسنا درباره جلال مقامی گفت: «وقتی شنیدم آقای مقامی فوت کردند، خیلی دلم گرفت. ایشان چند ماه پیش همسرشان خانم رفعت هاشمپور را از دست داده بودند و تنها زندگی میکردند. ایشان اسطوره بودند؛ آقای مقامی به جای خیلی از هنرپیشهها صحبت کردند، مثل «وارِن بیتی» و همینطور چهرههای دیگر که تماما هنرپیشهها و چهرههای قدری بودند. آقای جلال مقامی واقعا کارنامه درخشانی داشتند. زمانی که مجری برنامه «دیدنیها» در شبکه ۲ بودند هم بسیار خوب از عهده کار برمیآمدند. دلمان از این ضایعهها گرفته است». وی درباره همکاریاش با جلال مقامی در عرصه دوبله نیز یادآور شد: «من با همه این عزیزان کار کردهام، در کنارشان بوده و درس گرفتهام. دوران خوبی بود. فیلمهایی که برای دوبله میآوردند واقعا فیلم بودند، قصهها قصه بود، سوژهها هم سوژه بود. کارگردانان و بازیگران هم همینطور. در آن دوره تمام گویندگانی که متعلق به عصر طلایی دوبله هستند، فعالیت داشتند اما متاسفانه آن دوره دیگر تمام شد». شهراد بانکی، مدیر روابط عمومی انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم با اشاره به مراسم تشییع زندهیاد مقامی، مجری برنامه ماندگار «دیدنیها» و دوبلور و گوینده فیلمها و مستندهای تلویزیونی و سینمایی بیان کرد: مراسم تشییع پیکر این هنرمند یکشنبه هشتم آبانماه برگزار خواهد شد. وی با اشاره به محل تشییع پیکر زندهیاد مقامی عنوان کرد: احتمالا این مراسم از خانه هنرمندان برگزار شود و پیکر زندهیاد مقامی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) خاکسپاری خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
پخش «گیل دخت» از هفته دوم آبان
سریال ۶۰ قسمتی «گیل دخت» از هفته بعد پنجشنبهها و جمعهها ساعت ٢٢:١٥ از شبکه یک سیما پخش میشود و تا اواخر بهار سال ١٤٠٢ روى آنتن خواهد بود. به گزارش فارس، «گیل دخت» عنوان سریال تاریخی است که به کارگردانی مجید اسماعیلی و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی تولید شده است. فیلمنامه این سریال را مجید آسودگان به سفارش مرکز فیلم و سریال معاونت برونمرزی سازمان صداوسیما نوشته و نگارش آن ۵ سال زمان برده است. این سریال حکایت گلنار و اسماعیل است که در میان هیاهو و مهلکه قجری تار و پود دلشان با مهر و محبت هم بافته میشود و... . از جمله بازیگران نامآشنایی که در سریال «گیل دخت» ایفای نقش میکنند میتوان به سعید راد، میترا رفیع، رضا اکبرپور، یاسمین معاوی، سعید چنگیزیان، شقایق فراهانی، پریوش نظریه، رامتین خداپناهی، ثریا قاسمی، محمود پاکنیت، حبیب دهقاننسب، فخرالدین صدیقشریف، فریبا متخصص، صالح میرزاآقایی، نفیسه روشن، حمید ابراهیمی، محمد فیلی و رویا جاویدنیا اشاره کرد.
***
معرفی مفاخر ایرانی در «ایرانبانان»
مفاخر ایرانی در برنامه «ایرانبانان» رادیو نمایش معرفی میشوند. در خلاصه معرفی برنامه «ایرانبانان» رادیو نمایش آمده است: «هویت ملی هر کشوری، اساسیترین رکن فرهنگی و قوام تربیتی در آن کشور است. ایران از نظر هویت و تاریخ دارای شخصیتهای تأثیرگذاری در ایران و جهان است. مجموعهای از اسامی پرآوازه که هر کدام باعث افتخار هستند در برنامه «ایرانبانان» با اولویت تاریخی معرفی خواهند شد. «ایرانبانان» به تهیهکنندگی ریحانه یزداندوست و گویندگی و نویسندگی فاطمه حاتمی از ۵ آبان ساعت ۲۱ روی آنتن شبکه رادیویی نمایش رفت.
***
«سیرهنامه امیرالمؤمنین» منتشر شد
کتاب «سیرهنامه امیرالمومنین» نوشته علی کورانیعاملی با ترجمه سیدابوالقاسم حسینی توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل روانه بازار نشر شد. به گزارش مهر، جلد دوم کتاب «سیرهنامه امیرالمومنین» تألیف علی کورانیعاملی ترجمه سیدابوالقاسم حسینی (ژرفا) توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر شد. این کتاب چند ماه پس از انتشار نخستین جلد از ترجمه آن منتشر شده است. جلد دوم این کتاب دربردارنده حوادث روزگار خلافت 3 حاکم پس از پیامبر و نقش حضرت علی در این حوادث، چگونگی روی آوردن مردم به امیرالمؤمنین علی برای حکومت و همچنین سیره حکومتی ایشان است. کتاب «سیرهنامه امیرالمومنین» در ۲۰ فصل تدوین شده است که عناوین برخی فصول آن عبارت است از: «حجتآوری علی در برابر ابوبکر، عمر و عثمان»، «نمونههایی از مراجعه ابوبکر و عمر به علی»، «مقایسه ثروتمندی علی با ابوبکر و عمر و عثمان»، «سیاست پیامبر در جذب بنیامیه»، «اصول سیاست امیرالمؤمنین در برابر عثمان»، «رنجهای علی از دستگاه اداری و وزیران عثمان»، «بیعت با علی برای خلافت»، «تلاشهای علی برای بازگرداندن نظام نبوی» و «پرتوی بر دولتمردان از نظر علی». «سیرهنامه امیرالمؤمنین: در روزگار خلافت ابوبکر، عمر و عثمان تا هنگام بیعت با وی برای خلافت»، در ۸۶۸ صفحه، با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۶۰ هزار تومان، توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل بتازگی روانه بازار شد.
ارسال به دوستان
شکواییه مهران مدیری درباره دروغهای داخلی و خارجی علیه او
زخمی فیلمنامه دروغ
مهران مدیری به ادعاهای عجیب و غریب پیرامون خودش پاسخ داد. به گزارش «وطنامروز»، واکنش مهران مدیری به ادعاهایی که درباره او طی این روزها طرح شده، تاملبرانگیز است. او که تنها یکی از قربانیان امپراتوری دروغ است، در پایان متنی که بتازگی منتشر کرده، نوشته است: «من از مهران مدیری بودن خستهام». مدیری در انتقاد از نوع مواجههای که در روزهای اخیر با او شده، اینطور مینویسد: «این نوشته دفاعیه نیست، دلنوشته است. دلنوشتهای غمگین و سرشار از حیرت. مینویسم برای مردمی که بیش از 30 سال برایشان شاید مهمترین و قطعا پربینندهترین سریالهای طنز تلخ این کشور را ساختهام.
لذت را بردهام، رنجش را هم کشیدهام اما در حیرتم از این میزان کینه و دشمنی... از این همه سناریوهای حیرتانگیز، که نه از مردم، که از آدمهایی که نمیشناسم، تا به حال ندیدمشان و حتی صدایشان را هم نشنیدهام، بیرون میزند. چه اتفاقی دارد میافتد؟ نمیدانم...». مدیری در واکنش به ادعاهای دروغی که به او نسبت داده شده، اینطور آورده است: «این موجودات شریف کجا هستند؟ کجا زندگی میکنند؟ نمیدانم... شغلشان چیست؟ نویسندهاند؟ منتقدند؟ سیاسیاند؟ نمیدانم... فقط میپرسم شما شبها راحت میخوابید؟ شما بعد از ۱۲۰ سال راحت میمیرید؟ فرزندانتان که بزرگ شدند، برایشان از حقیقت میگویید؟»
مهران مدیری با اشاره به ادعایی که در فضای مجازی درباره تلاش برای ربودن علی کریمی به او نسبت دادهاند هم واکنش نشان داده است: «چه اتفاقی دارد میافتد؟ آن پشت چه خبر است؟ اگر از من متنفرید، به هر دلیلی که باشد، قابل احترام است، چرا که از اندیشهتان سرچشمه میگیرد اما این میزان از ناجوانمردی در هیچ لغتنامهای معنا نشده...». مدیری از سکوت دوستانش نیز اینطور انتقاد کرده است: «اما چیزی که غمگین ترم میکند، سکوت است. سکوت کسانی که این همه سال مرا میشناسند و هیچکس حرفی نزد».
این نویسنده و کارگردان در بخش پایانی دلنوشته خود نوشته است: «شاید بگویید در این روزهای کشور از خود حرف زدن خودخواهی است. بله! این درست است اما همه این حرفها از سر خستگی و دلشکستگی بود».
به نظر میرسد، امپراتوری دروغ این روزها در حال قربانی کردن همه است. چه بسیار آنهایی که این روزها به لایک دروغهای بیگانه مشغولند و احتمال دارد فردا در دام این دروغپردازیها بیفتند. هدف تخریب اذهان است و هیچ کس در امان نیست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|