|
ثبتنام کنکور ۱۴۰۲ از امروز آغاز میشود
رئیس سازمان سنجش روز گذشته از آغاز مرحله نخست ثبتنام کنکور ۱۴۰۲ از امروز خبر داد. عبدالرسول پورعباس با اشاره به آغاز ثبتنام مرحله نخست کنکور از روز یکشنبه 8 آبان گفت: فردا (امروز) عصر سامانه ثبتنام در سایت سازمان سنجش فعال خواهد شد. وی افزود: کنکور سال آینده بر مبنای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و باید 2 نوبت کنکور برگزار کنیم؛ در روزهای 29 و 30 دیماه امسال و 14 و 15 تیر سال 1402.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از شیوع گسترده ویروس آنفلوآنزا در پی کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی به 33 درصد گزارش میدهد
اوج زودهنگام آنفلوآنزا
اسدالله خسروی: این روزها در حالی آنفلوآنزا بیماری ویروسی غالب در کشور شده و خیلیها به این بیماری مبتلا شدهاند که طبق گزارش وزارت بهداشت، رعایت پروتکلهای بهداشتی هماکنون به 33 درصد رسیده است و حدود نیمی از مردم ماسک نمیزنند.
به گزارش «وطنامروز»، طی 3-2 هفته اخیر اغلب بیمارستانها و مراکز درمانی در کشور پذیرای بیمارانی هستند که به ویروس آنفلوآنزا مبتلا شدهاند؛ بیماریای که در حال حاضر در کشور فراگیر شده است، آنطور که وزیر بهداشت نیز از ورود کشور به اپیدمی زودهنگام آنفلوآنزا خبر داده است. گزارشهای دانشگاههای علومپزشکی درباره وضعیت شیوع آنفلوآنزا در کشور، نشان میدهد بیشتر بیماران مبتلا به نوع A این و یروس هستند.
به گفته مدیران بیمارستانی، نیاز است برای تسریع فرآیند پاسخدهی تستهای PCR «کووید-۱۹» و آنفلوآنزا برنامهریزی شود. این موضوع برای مدیریت درمان بیماری آنفلوآنزا در روزها و ماههای آتی که ممکن است شاهد اوجگیری این بیماری باشیم، کمک مهمی است. وضعیت نگرانکننده این بیماری تا جایی است که معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی جندیشاپور اهواز از جان باختن ۳ نفر در خوزستان بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا خبر داد. همچنین تعداد بیماران با علائم حاد تنفسی فوقانی در طول ۱۰ روز اخیر با شیب ملایمی در حال افزایش بوده است.
حال در شرایطی که کرونا هنوز در کشور جولان میدهد، آنفلوآنزا نیز در کنار این ویروس تهدیدی جدی برای سلامت جامعه است. کارشناسان بهداشت تاکید دارند تنها راه مقابله با بیماریهای ویروسی خودمراقبتی و رعایت پروتکلهاست. علاوه بر این تکمیل واکسن کرونا و تزریق واکسن آنفلوآنزا برای افرادی که بیماری زمینهای دارند، همچنین کودکان و افراد مسن ضروری است.
این در حالی است که گزارشهای وزارت بهداشت نشان میدهد روند رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور، شرایط خوبی ندارد. بر اساس نمودارهای وزارت بهداشت، رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور روند نزولی دارد، به طوری که این میزان در حال حاضر به ۳۳ درصد رسیده است. دستورالعملهای بهداشتی شامل رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از تهویه مناسب است. استفاده از تهویه برای جلوگیری از انتقال ویروس در روزهای سرد سال، یکی دیگر از پروتکلهای بهداشتی مبارزه با کرونا و بیماریهای ویروسی است که نمودارها نشان میدهد فقط در ۳ استان رعایت این پروتکل، یعنی استفاده از تهویه مناسب در اماکن عمومی، بالای ۷۰ درصد است و در سایر استانها بین ۳۳ تا ۵۱ درصد در نوسان است. استفاده از ماسک در اماکن عمومی نیز وضعیت خوبی ندارد. از ۲۷ مهر تا ۴ آبان ۱۴۰۱ موارد استفاده از ماسک در بین دریافتکنندگان خدمات و ارائهدهندگان خدمات در استانهای مختلف، کمتر از ۴۳ درصد است.
مراکز درمانی مملو از مبتلایان به آنفلوآنزا
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: شیوع زودهنگام ویروس آنفلوآنزا موجب شده تا مراکز درمانی مملو از مبتلایان به این بیماری شود، حال از آنجا که شیوع چنین ویروس سرایتپذیری معمولا تا پایان ماههای سرد سال وجود دارد، بنابراین رعایت سفت و سخت پروتکلها بهداشتی باید همانند دوران اوج بیماری کرونا طی سالهای گذشته باشد.
کمال حیدری با بیان اینکه مدارس، محافل علمی و دانشگاهی، مترو و در نهایت ناوگان حملونقل عمومی کانون انتشار این بیماری است، افزود: اولیای دانشآموزان چنانچه علائم سرماخوردگی را در فرزندان خود مشاهده کردند از رفتن آنها به مدرسه ممانعت کنند تا سایر دانشآموزان نیز به این ویروس مبتلا نشوند، چرا که اکنون اغلب مبتلایان به آنفلوآنزا کودکان هستند. معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به اینکه آیا مشکلی برای درمان ویروس آنفلوآنزا با توجه به برخی اخبار ناشی از کمبود دارو احساس میشود، افزود: هر چند پاسخ این سوال را باید روسای سازمان غذا و دارو بدهند اما بعید به نظر میرسد کمبود دارو حداقل برای درمان آنفلوآنزا در کشور وجود داشته باشد با این وجود خودمراقبتی بویژه استفاده 100 درصدی از ماسک در اماکن پرجمعیت بهترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری است. از طرفی چنانچه فردی نیز به این ویروس مبتلا شود ضمن رعایت دستورالعملهای بهداشتی، برای عدم ابتلای سایرین به این ویروس باید در خانه بماند و استراحت کند. وی افزود: آنفلوآنزا چنانچه کنترل نشود با شیوع گسترده خطرناک خواهد بود، زیرا احتمال مرگ برای افراد مسن، کودکان ضعیف، اشخاصی که بیماری زمینهای دارند یا ایمنی آنها در مقابل بیماریها کم است در صورت ابتلای به این بیماری وجود دارد. بر این اساس رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری «کووید-۱۹» در انستیتو پاستور درباره آنفلوآنزا گفت: با نگاه به نیمکره جنوبی پیشبینی شده بود که موارد ابتلا به این بیماری افزایشی خواهد شد. یکی از دلایلی هم که زودتر متوجه فراگیری آنفلوآنزا نسبت به سالیان قبل شدیم این است که پایش و تستهای آزمایشگاهی بهتری داشتهایم.
مصطفی صالحیوزیری همچنین درباره احتمال بروز موج هشتم کرونا، اظهار کرد: این موضوع بعید نیست. درباره کرونا باید منتظر اتفاقات غیرمنتظره هم باشیم اما اگر بخواهیم واقعبین باشیم باید بگوییم موارد کرونا در کشور کاهشی بوده است ولی اگر هم موارد کرونا افزایشی باشد، برخلاف گذشته موارد بستری بیمارستانی و مرگومیر ناشی از کرونا مانند قبل زیاد نخواهد بود؛ چون پاسخ ایمنی سلولی و آنتیبادی میتواند شدت بیماری را کاهش دهد. وی درباره نوع آنفلوآنزای شایع در کشور طی سال جاری هم گفت: نوع فراگیر این ویروس بیشتر H۳N۲ است، البته نوع H۱N۱ هم وجود دارد.
محموله ۵۰ تنی آنتیبیوتیک وارد کشور شد
در ساعت اولیه بامداد دیروز شنبه هفتم آبانماه، محموله ۵۰ تنی انواع آنتیبیوتیک وارد کشور شد. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، با حضور وزیر بهداشت و از طریق فرودگاه امام خمینی(ره) محموله دارویی شامل ۵۰ تن انواع داروی آنتیبیوتیک (قرص و شربت)، ساعت ۲ بامداد روز شنبه ۷ آبان به وسیله یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ از کشور هند وارد ایران شد. وزارت بهداشت اعلام کرد این محموله دارویی بهزودی پس از ثبت و انجام مراحل لازم توسط سازمان غذا و دارو وارد بازار دارویی کشور خواهد شد.
ارسال به دوستان
تبدیل مدارس به کانون تربیتی محله
ششمین دوره آموزش و توانمندسازی مدیران مراکز دارالقرآن کریم سراسر کشور به میزبانی اداره کل آموزشوپرورش اصفهان با حضور 900 نفر از مدیران دارالقرآن، رؤسای ادارات قرآن، عترت و نماز و کارشناسان برگزار شد. وزیر آموزشوپرورش که در جمع حاضران این دوره آموزشی حاضر شده بود، از لزوم تبدیل دارالقرآنها به پایگاه فرهنگی و همچنین مدارس به کانون تربیتی محله گفت. یوسف نوری اظهار کرد: دارالقرآنها زمینهای برای تربیت ۶ ساحتی دانشآموزان ایجاد میکنند، زیرا قرآن کتاب هدایت است و این هدایت در همه ساحتهای تربیت است که در سند تحول بنیادین طی ۶ ساحت جمعبندی شده است و بیشتر ساحتها اعتقادی و اخلاقی است که مورد نیاز جامعه است. وزیر آموزشوپرورش ادامه داد: باید بتوانیم نسل آیندهساز و جامعه امروز را به سمت قرآن هدایت کنیم، این ظرفیت در وزارت آموزشوپرورش وجود دارد و در سیوششمین دوره بینالمللی مسابقات قرآنی که سال گذشته برگزار شد معلمان همه رتبههای اول را کسب کردند. دانشآموزان نیز در حوزه دانشآموزان عادی و استثنایی توانستند در مسابقات جهانی خوش بدرخشند که نشان از زحمات مراکز دارالقرآن است. وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه ۷۰۰ دارالقرآن در کشور فعال است، اضافه کرد: دارالقرآنها باید به شبکههای وسیعی تبدیل شوند و این شبکهها باید توسط خود دانشآموزان اداره شود؛ دانشآموزانی داریم که در حوزه قرآن فعالیتهای خوبی کردهاند، لذا باید دانشآموزان در دارالقرآنها فعالیت انجام دهند و مدیریت کارها را برعهده بگیرند. نوری اظهار کرد: جذب و استخدامی که برای قهرمانان ورزشی انجام شده است باید برای رتبههای برتر مسابقات جهانی قرآن و حافظان قرآن انجام میشود. وزیر آموزشوپرورش با تشکر از مشارکت سایر دستگاهها مانند اوقاف و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: افراد خلاق را جذب کنید، از شرکتهای دانشبنیان و روشهای نوین، اولیا و گروههای جهادی استفاده کنید. بیش از۵۳۰ گروههای جهادی در حوزههای زیرساختی مانند؛ تعمیر، تجهیز و حوزههای آموزشی با آموزشوپرورش همکاری میکنند که باید از این ظرفیت برای توسعه دارالقرآنها استفاده کرد. وی اضافه کرد: یکی از معیارهای حکمرانی شایسته از دیدگاه مقام معظم رهبری مردمی کردن فعالیتهاست، اگر این فعالیتها مردمی شود میتوانیم در این حوزه توسعه و پیشرفت خوبی داشته باشیم. وی با تأکید بر برگزاری جلسات خانگی قرآن گفت: گردش قرآن در منازل باعث میشود نیکیها در جامعه اضافه شود، لذا این کار باید پیگیری شود، نباید افراد را به دارالقرآن بیاورید، بلکه باید دارالقرآن را به خانهها ببریم. نباید اجازه دهیم در شهرنشینی و حکمرانی مدنی جدید قرآن از مردم دور شود و دارالقرآنها میتواند به پایگاه فرهنگی محله تبدیل شود؛ مانند مدارس که در سند تحول باید به کانون تربیتی محله تبدیل شود.
ورود وسایل مخل نظم کلاس به مدرسه ممنوع است
وزیر آموزشوپرورش گفت: در یک محیط آموزشی و برای دانشآموز، ورود برخی وسایل که مخل نظم مدارس نمیشود مانعی ندارد اما ورود آنچه مخل نظم مدارس است، ممنوع است. یوسف نوری در پاسخ به این سوال که ورود چه وسایلی به مدرسه ممنوع است، گفت: آییننامه انضباطی در هر مدرسه تعیین کرده ورود چه وسایلی به مدرسه ممنوع است؛ کل مصادیق مشخص شده است.
نوری تاکید کرد: در یک محیط آموزشی و برای دانشآموز ورود برخی وسایل که مخل نظم مدارس نمیشود مانعی ندارد و دانشآموزان میآورند و معلمان هم کاری ندارند اما ورود آنچه مخل نظم مدارس ممنوع است. وزیر آموزشوپرورش در پاسخ به این سوال مهر که مدیران و معلمان چگونه میتوانند از ورود وسایل ممنوعه به مدارس جلوگیری کنند، گفت: خب معمولا این اقدامات فقط توصیهای است؛ ممکن است یک دانشآموز هم گوشی موبایلش را به مدرسه ببرد و اتفاقی نیفتد اما اگر مخل نظم کلاس باشد؛ قوانین و مقرراتی وجود دارد. البته مواجهه مدیران و معلمان هم نه اینکه تنبیه باشد اما به گونهای با دانشآموزان صحبت شود که آگاه باشند تا وقت دیگران و وقت خودشان را نگیرند.
ارسال به دوستان
اخبار
«مائده جوانفر» بر اثر تصادف جان خود را از دست داده است
ضدانقلاب درباره مرگ مائده جوانفر در رشت یک دروغ دیگر منتشر کرد و در حالی که این دختر جوان بر اثر تصادف جان خود را از دست داده است، از او به عنوان قربانی اغتشاشات اخیر یاد کرد. در ادامه روند پروژه کشتهسازی رسانههای ضدانقلاب، این بار نوبت به دختری جوان در گیلان رسید. رسانههای ضدانقلاب مدعی شدهاند دختر پرستاری به نام مائده جوانفر با همان ادعاهای دروغ پیشین در اغتشاشات کشته شده است اما بررسیها خیلی زود مشخص کرد که این ادعا هم مانند بسیاری از دیگر از این موارد دروغ است و فوت این خانم هیچ ارتباطی با حوادث اخیر کشور ندارد. دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گیلان شایعات منتشره درباره فوت مائده جوانفر در اغتشاشات را مردود دانست و اعلام کرد نامبرده بر اثر تصادف فوت شده است.
سیدمهدی فلاحمیری درباره فوت مائده جوانفر در شهرستان رشت اظهار کرد: مائده جوانفر، پرستار شاغل در گیلان بوده است که بر اثر تصادف در اتوبان رشت به قزوین جان خود را از دست داده است. دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گیلان افزود: فوت نامبرده هیچ ارتباطی با تجمعات و اغتشاشات اخیر ندارد و شایعه کشته شدن وی مانور دشمن برای انحراف اذهان عمومی و فضاسازی منفی است. همچنین طبق گزارش پلیس راهور، افسر کارشناس علت فوت را عدم توانایی در کنترل وسیله ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه برابر ماده 129 آییننامه راهور تشخیص داده که مصدوم پس از انتقال به بیمارستان شهید رجایی قزوین به علت شدت جراحات وارده فوت میکند.
انهدام ۱۷۶ باند حرفهای کلاهبرداری رایانهای
رئیس پلیس فتا فراجا از شناسایی تعدادی کلاهبردار حرفهای با شگرد «برقراری تماس صوتی از بستر پیامرسانهای موبایلی» خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری تعداد ۱۷۶ باند در زمینه کلاهبرداری رایانهای متلاشی شد که در این رابطه ۳۲۹ نفر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدهاند. سردار وحید مجید در این باره گفت: با وصول پروندههای متعددی به پلیس فتا در یکی از استانها با موضوع مزبور، موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
وی ادامه داد: متهمان پرونده طی برقراری تماس صوتی با شهروندان در بستر پیامرسانهای موبایلی و اعلام برنده شدن در قرعهکشی با آرم صداوسیما، اقدام به اخذ اطلاعات شخصی، بانکی و به دنبال آن فعالسازی سامانههای بانکداری الکترونیک مینمودند و در نهایت از حساب مالباختگان برداشت غیرمجاز میکردند. رئیس پلیس سایبری کشور ادامه داد: با بررسیهای تخصصی و اقدامات فنی صورت گرفته توسط کارشناسان پلیس فتا، در نهایت متهمان پرونده مورد شناسایی قرار گرفتند که پس از اخذ مجوزهای قضایی دستگیر شدند. وی خبر داد: این افراد سودجو در تحقیقات انجامشده به کلاهبرداری با شیوه ذکر شده اعتراف کردند.
یک کشته در آتشسوزی ساختمان در اشرفیاصفهانی
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران از مرگ یک نفر بر اثر آتشسوزی یک ساختمان در محدوده اشرفیاصفهانی خبر داد و گفت: ۱۵ نفر توسط آتشنشانان نجات پیدا کردند. سیدجلال ملکی دیروز در گفتوگو با مهر از مرگ یک نفر بر اثر آتشسوزی یک ساختمان در محدوده اشرفیاصفهانی خبر داد و افزود: ساعت ۴:۳۷ وقوع حریق در یک ساختمان 7 طبقه در اشرفیاصفهانی، خیابان خجستهپور به سامانه ۱۲۵ سازمان آتشنشانی شهرداری تهران اعلام شد و متعاقبا 3 ایستگاه به محل حادثه اعزام شدند و در مدت زمان 3 دقیقه به محل رسیدند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران خاطرنشان کرد: در طبقه هفتم این ساختمان در یک واحد حدودا ۹۰ متری آتشسوزی رخ داده بود که ظاهرا با توجه به شکستن شیشهها انفجار کوچکی نیز رخ داده بود. وی با اشاره به قفل بودن درهای محل حادثه اظهار کرد: محل حادثه کاملا شعلهور بود و آتشنشانان همزمان با اطفای حریق مشغول جستوجو شدند و در عین عملیات با فردی سوخته که حدود ۴۵ سال سن داشت مواجه شدند که به تأیید عوامل اورژانس جان خود را از دست داده بود.
کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه «محتوای قرآن برترین محتواست»، تأکید کرد: تربیت قرآنی دانشآموزان بالاترین خدمت است. اصغر باقرزاده در ششمین دوره توانمندسازی مدیران مراکز دارالقرآن الکریم گفت: مسائل پرورشی و تربیتی بسیار مهم است و باید برای کار تربیتی تحقیق کنیم، مخاطبمان را بشناسیم و به آنها توجه کنیم و صحبتهای نوجوانان و جوانان را بشنویم. باقرزاده توجه به ارتقای توانمندی نیروی انسانی و تربیت مربی متخصص را از مهمترین اولویتهای معاونت پرورشی در دوره خود عنوان و اظهار کرد: مجموعا ۱۰۸ هزار مربی پرورشی موردنیاز آموزشوپرورش است که در حال حاضر ۴۸ هزار مربی پرورشی مشغول کار هستند و۶۰ هزار مربی پرورشی کمبود داریم، این در حالی است که ۲۵ هزار مربی پرورشی معادل نزدیک به۵۰ درصد بالای۲۰ سال سابقه کار دارند و ۷ هزار نفر از آنها امسال بازنشسته میشوند. وی با بیان اینکه ۴۸ هزار نیروی فعلی پرورشی سنجش اثربخشی نشدهاند، اضافه کرد: مشکل این است که قبلیها نیروی انسانی نکاشتند و ما امروز با مشکل در برداشت آن روبهرو هستیم. امسال تنها۵۰۰ نیروی پرورشی اضافه شد که بسیار تعداد کمی محسوب میشود. وی با اشاره به فعالیت یک تا سه ساعت در هفته روحانیان در کمک به معاونان پرورشی گفت: این مقدار بیشتر به برگزاری نمازهای جماعت اختصاص مییابد و تأثیر چندانی روی روند ما ندارد و کمبودهای فعلی را پوشش نمیدهد.
ارسال به دوستان
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا پیشبینی کرد
برف و باران در نقاط مختلف کشور
از ابتدای آبان برخی استانها با بارش پراکنده باران مواجه شدهاند که طبق پیشبینی سازمان هواشناسی این بارشها همچنان در مناطق سردسیر و نواحی شمالی ادامه دارد. در همین ارتباط رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش باران و برف در نقاط مختلف و همچنین خیزش گرد و خاک در شرق کشور خبر داد. صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: شنبه (دیروز) در استانهای ساحلی خزر، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و ارتفاعات البرز مرکزی بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در ارتفاعات و نقاط سردسیر بارش برف، در نقاط مستعد گردوخاک و در نوار شمالی کشور کاهش دما رخ داد. وی افزود: یکشنبه (امروز) در خراسان شمالی، ارتفاعات البرز مرکزی و زاگرس مرکزی بارش پراکنده خواهیم داشت. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، فردا در برخی نقاط غرب، استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز مرکزی و دامنههای مرکزی زاگرس، سهشنبه 10 آبان در نوار شمالی کشور و استانهای واقع در دامنههای زاگرس مرکزی و چهارشنبه در استانهای ساحلی خزر، شمال شرق، نواحی مرکزی و استانهای واقع در دامنههای زاگرس مرکزی بارش پیشبینی میشود. ضیاییان ادامه داد: روز سهشنبه همچنین افزایش دما در استانهای ساحلی خزر و اردبیل رخ خواهد داد. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، امروز در بخشهایی از شمال شرق و شرق کشور وزش باد شدید و گرد و خاک پیشبینی میشود. وی همچنین خاطرنشان کرد دریای خزر در روزهای یکشنبه و سهشنبه مواج خواهد بود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران یکشنبه ۸ آبان صاف تا کمی ابری گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۰ و روز دوشنبه ۹ آبان کمی ابری، در بعدازظهر افزایش ابر گاهی بارش پراکنده و وزش باد شدید با احتمال خیزش گرد و خاک با حداقل دمای ۱۳ و حداکثر دمای ۲۲ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. ارسال به دوستان
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری:
هزینههای بخش سلامت با استفاده از داروهای گیاهی کاهش مییابد
تغییر رویکرد جامعه پزشکی کشور نسبت به استفاده گستردهتر از محصولات صنعت گیاهان دارویی میتواند به صورت جدی هزینههای سربار بخش سلامت و درمان کشور را کاهش دهد و انجام مطالعات تطبیقی و پروژههای علمی و عملی، راهکار تحقق این مهم است. به گزارش «وطن امروز» دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در این باره گفت: یکی از بزرگترین چالشهای زنجیره ارزش گیاهان دارویی، بحث توسعه بازارهای محصولات این حوزه است. از جمله موانعی که در مسیر این توسعه وجود دارد، آن است که متخصصان کشور و جامعه پزشکی، هنوز رغبت زیادی به بهرهگیری از داروهای گیاهی به عنوان جایگزین بخشی از داروهای صنعتی و شیمایی ندارند. این در حالی است که خود مردم به نسبت، رویکرد بهتری به استفاده از طب سنتی و گیاهان دارویی دارند و قرار گرفتن هدفمند محصولات این بخش در نسخه پزشکان میتواند به صورت جدی هزینههای بخش سلامت و درمان کشور را کاهش دهد.
مهدی سیفسهندی افزود: جامعه پزشکی کشور، دربردارنده افرادی متخصص و آگاه است که تعهد بالایی نسبت به حرفه و کار خویش دارند. از این رو برای قانعسازی این عزیزان بهمنظور بهرهمندی بیشتر از گیاهان دارویی، باید مطالعات تطبیقی گستردهای انجام شود و از مسیر تحقیقات علمی، نتایج و اثربخشی عملی گیاهان دارویی در حوزه درمان مشخص شود. بدین شکل جامعه پزشکی نیز با استناد به این مطالعات و تحقیقات، در سطح گستردهتری از داروهایی گیاهی برای درمان مردم استفاده خواهد کرد. از این رو، با توجه به هزینه تمامشده کمتر گیاهان دارویی، مردم هم فشار مالی کمتری را در این بخش متحمل میشوند.
وی افزود: در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی که از دهم تا سیزدهم آبانماه، در محل مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار میشود، بخشی را با عنوان بخش کودک راهاندازی کردهایم که کودکان و خانوادهها، با تغذیه سالم، گیاهان دارویی و طب سنتی بیشتر آشنا میشوند. سیف سهندی ورود به بازارهای جهانی را دیگر محور و سیاست ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی برای توسعه بازار صنعت گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی معرفی کرد و افزود: با ایجاد پاویون بینالمللی در این نمایشگاه، برنامهریزیهای کاربردی گستردهای را برای ورود مؤثر محصولات کیفی شرکتهای داخلی به بازارهای جهانی انجام دادهایم، چرا که امسال بازرگانان و هیات تجاری از کشورهای مختلف مثل عراق، سوریه، روسیه، ترکیه، صربستان و عمان از نمایشگاه بازدید میکنند و با توانمندیهای کشورمان و تنوع محصولات صنعت گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی آشنا میشوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|