|
کاهش 7000 واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با کاهش 6937 واحدی همراه شد. دیروز شاخص کل در یک روند رو به کاهش قرار گرفت به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با کاهش 6937 واحد به رقم یک میلیون و 419 هزار و 157 واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هموزن دیروز با 80 واحد کاهش به رقم 401 هزار و 826 واحد رسید. روز گذشته ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 5 میلیون و 252 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
رشد 7.7 درصدی تولیدات صنایع بورسی در مهرماه نسبت به مدت مشابه سال قبل
امید به تولید
بیشترین رشد تولیدات در گروههای فلزات اساسی، خودرو و قطعات، محصولات فلزی، منسوجات، ماشینآلات و تجهیزات است
گروه اقتصادی: روند افزایش رشد تولید صنعتی در شرکتهای بورسی مهرماه نیز ادامه یافت. شاخص تولید این شرکتها در این ماه 7.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
به گزارش «وطنامروز»، پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در گزارشی جامع به بررسی شرایط شرکتهای بورسی که بیش از نیمی از صنعت کشورمان را نمایندگی میکنند پرداخت و بر این اساس میتوان گفت شرایط تولید در کشور طی مهرماه بهتر شده است.
تداوم رشد بالای ۲۰ درصد در صنعت خودروسازی و قطعات و رشد تولید حدود ۱۰ درصدی در صنعت فلزات اساسی از دلایل افزایش تولید صنعتی بوده است. همچنین با توجه به وضع محدودیت واردات کالاهای نهایی (که جایگزین داخلی دارند)، تولید در شرکتهای وارداتمحور که عمدتا با محصولات وارداتی رقابت میکردند و حالا رقیبی ندارند (به طور قابل ملاحظه) افزایش داشته است.
رشد بالای تولید کالاهای نهایی اعم از مصرفی و سرمایهای که در مهرماه به بالای ۱۰ درصد رسید نیز گواهی بر این مدعاست.
بررسی گزارشهای 6 ماهه سود و زیان شرکتهای بورسی نشان میدهد در کل سود اسمی شرکتها نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰,۸ درصد رشد کرده است. در 3 ماهه ابتدای سال رشد سود شرکتها بالای ۴۵ درصد بوده است.
بهعلاوه زیان انباشته صنعت خودروسازی در 6 ماهه ابتدایی سال جاری ۸۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل بوده است. سود اسمی 2 صنعت محصولات شیمیایی و فلزات اساسی در 6 ماهه به ترتیب 3.7 درصد و 13.2- درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته و تعداد شرکتهای زیانده نیز در این صنایع افزایش یافته است که نشان از بدتر شدن وضعیت سودآوری در این صنایع دارد.
بیش از ۲8۰ شرکت صنعتی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار و فرابورس - که به صورت ماهانه گزارش تولید خود را منتشر میکنند - بیش از نیمی از تولید کشور را در اختیار دارند. لذا با توجه به بررسی آمار این شرکتها میتوان وضعیت تغییرات تولید صنعت کشور را رصد کرد. بررسیها نشان میدهد که شاخص مستخرج از دادههای این شرکتها همراستا با شاخص تولید صنعتی کل کشور است، لذا این شاخص در زمانی که شاخصهای رسمی کل کشور با تاخیر منتشر میشوند و تواتر فصلی دارند، میتواند جایگزین خوبی برای آنها باشد و وضعیت تغییرات یک ماهه صنعت را نشان دهد.
نمودار یک روند رشد شاخص تولید صنعتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را تا مهر ۱۴۰۱ نشان میدهد. در این نمودار به منظور مقایسه شاخص تولید صنعتی محاسبه شده و شاخص تولید صنعتی مرکز آمار، روند این 2 شاخص به نمایش درآمده است. بر اساس این آمار، بعد از کاهش قابل توجه تولید صنعتی در نیمه دوم سال ۱397 و ابتدای سال ۱398، رشد تولید این بخش از فصل چهارم ۱398 صنعت روند صعودی به خود گرفت و این روند صعودی تا خردادماه ۱۴۰۰ ادامه داشت. در 3 فصل تابستان، پاییز و زمستان سال ۱۴۰۰ روند رشد شاخص تولید صنعتی یک روند بدون نوسان در حولوحوش صفر بود اما بهار سال ۱۴۰۱رشد مثبت شاخص تولید صنعتی آغاز شد و رشد این شاخص در 2 ماه اردیبهشت و خرداد روند صعودی داشت. این روند مثبت در ماههای تابستان نیز ادامه پیدا کرد و شاخص تولید صنعتی در ماههای تابستان ۱۴۰۱ بین ۵ تا 7 درصد رشد کرد. روند مثبت رشد تولید صنعتی در نخستین ماه پاییز ۱۴۰۱ نیز ادامه یافت و رشد شاخص تولید صنعتی در مهرماه 7.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد کرد که بیشترین نرخ رشد در یک سال اخیر بوده است.
بازدهی شرکتهای بورسی
اگرچه سودآوری در شرکتها و صنایع مسالهای مالی به حساب میآید ولی باید به این نکته توجه کرد که برای تداوم تولید و پایداری رشد در صنایع، داشتن حاشیه سود مطمئن از الزامات به شمار میآید.
در جدول 2 وضعیت سودآوری شرکتهای تولیدی بورس در بازههای عملکردی 12 ماهه سال مالی ۱۴۰۰ و 3 ماهه و 6 ماهه ۱۴۰۱ مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس گزارشهای 12 ماهه، سود اسمی ۴8۴ شرکت بورسی در سال ۱۴۰۰ حدود 42.8 درصد بیشتر از سال قبل بوده است.
در 3 ماه ابتدای سال ۱۴۰۱ رشد سود اسمی شرکتها نسبت به سال قبل به ۴۵,۴ درصد رسید اما در ۶ ماهه ۱۴۰۱ سود اسمی شرکتها نسبت به سال قبل تنها 20.8درصد رشد داشته است. مقایسه رشد اسمی سود شرکتها نشان میدهد روند صعودی رشد سود شرکتها در سال ۱۴۰۱ ادامه نداشته و اگرچه رشد سودها مثبت بوده ولی روند آن نزولی بوده است. بررسی تعداد شرکتهای با سود منفی و زیانده نیز وضعیت سودآوری شرکتها را از منظر دیگری بررسی میکند. بر اساس اطلاعات جدول 3 در 12 ماهه ۱۴۰۰ تنها 3۴ شرکت زیانده شناسایی شده است. بر اساس گزارش سودآوری 3 ماهه ۱۴۰۱ تعداد شرکتهای زیانده ۶8 شرکت بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد تغییری نکرده است. در 6 ماهه ۱۴۰۱ تعداد شرکتهای زیانده به ۴9 شرکت رسید که این تعداد ۱۰ واحد کمتر از تعداد شرکتهای زیانده در مدت مشابه سال قبل بوده است. به عبارت دیگر اگرچه روند صعودی رشد سودها متوقف شده اما از طرف دیگر تعداد شرکتهای زیانده نیز کاهش داشته است. برای اینکه مشخص شود رشد سود در کدام صنایع بیشتر بوده در جدول 2 عملکرد سودآوری شرکتها به تفکیک صنایع نیز آورده شده است. در بین صنایع مهم مانند سنوات اخیر شرکتهای خودروسازی و ساخت قطعات بدترین وضعیت را از نظر سودآوری دارند؛ به صورتی که تنها صنعتی است که جمع سود خالص شرکتهای آن منفی میشود. در این صنعت مجموع زیان ایجاد شده در سال مالی ۱۴۰۰ حدود 3۰ درصد بیشتر از سال قبل بوده است. اما در سال ۱۴۰۱ از زیان این صنعت کاسته شده است بهگونهای که در 3 ماهه و 6 ماهه سال ۱۴۰۱زیان صنعت خودروسازی به ترتیب 37.4 و 8۵ درصد کمتر از زیان ساخته شده در مدت مشابه سال قبل بوده است. صنعت محصولات شیمیایی و فلزات اساسی که صادراتمحور هستند به ترتیب با ۵3 و 52.3 درصد رشد سود اسمی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل از آن، بیشترین رشد در سودآوری در بین صنایع را داشتند. اما رشد سودآوری این صنایع در سال ۱۴۰۱ مناسب نبوده است در حالی که رشد سود اسمی این صنایع در بهار ۱۴۰۱ به حدود ۲۰ درصد میرسید، در 6 ماهه ۱۴۰۱ رشد سود صنعت فلزات اساسی نسبت به مدت مشابه کاهش ۱3 درصدی داشته و در محصولات شیمیایی نیز تنها 3.7درصد رشد داشته است. به علاوه در دوره 6 ماهه ۱۴۰۱(نسبت به مدت مشابه سال قبل به تعداد شرکتهای زیانده 2 صنعت فلزات اساسی و محصولات شیمیایی اضافه شده است. بیشترین رشد سود در بین صنایع متعلق به صنعت فرآوردههای نفتی بوده است. رشد سودآوری شرکتهای دارویی و محصولات غذایی (کالاهای ضروری) نیز در 6 ماهه ۱۴۰۱ به ترتیب ۴۵ و ۶۱درصد بوده است.
ارسال به دوستان
عضو شورای عالی کانون صرافان: تقاضایی برای خرید ارز در بازار نیست
دلار توافقی در کانال ۳۲ هزار تومان
عضو شورای عالی کانون صرافان با بیان اینکه تقاضایی برای خرید ارز در بازار نیست و افزایش قیمتها کاذب است، گفت: خریدار ارز مثل هفته گذشته در بازار وجود ندارد.
بازار ارز طی ۲ هفته گذشته ملتهب و با افزایش قیمت همراه بود. البته کارشناسان و فعالان بازار دلیل افزایش نرخ ارز را تنها هیجانات و بازارسازیهای برخی دلالان عنوان میکردند. با رشد نرخ ارز، تقاضا نیز افزایش یافت و صفهای خرید مقابل صرافیهای مجاز شکل گرفت؛ البته این وضعیت دوام نداشت و با ورود بانک مرکزی برای کنترل بازار، شرایط آرام شد و سیر صعودی نرخ ارز متوقف شد.
اقدامات بانک مرکزی جهت کنترل بازار ارز نتیجهبخش بوده و موجب کاهش نرخ دلار شده و حالا این ارز در بازار توافقی در کانال ۳۲ هزار تومان معامله میشود. نرخ دلار در بازار آزاد (غیررسمی) هم از کانال ۳۶ هزار تومان به کانال ۳۵ هزار تومان عقبگرد داشت و دیروز به نیمه پایین این کانال نزول کرد.
«کامران سلطانزاده» عضو شورای عالی کانون صرافان ایران درباره وضعیت بازار ارز اظهار داشت: قیمت دلار در صرافیهای بانکی کاهشی است و خریدار هم مثل هفته گذشته در بازار وجود ندارد.
این فعال بازار ارز گفت: نرخ ارز در بازار غیررسمی افزایش یافته اما قیمت کاذب و روانی است، زیرا تقاضایی برای خرید ارز در بازار نیست.
نرخ دلار در صرافیهای بانکی کاهشی شد
هر دلار آمریکا دیروز در صرافیهای بانکی با ۱۲۷ تومان کاهش قیمت نسبت به روز گذشته، ۲۹ هزار و ۶۴ تومان معامله شد. هر یورو نیز دیروز با ۶۲ تومان کاهش قیمت نسبت به روز گذشته با نرخ ۳۰ هزار و ۱۱۶ تومان به فروش رسید. همچنین قیمت خرید هر دلار توسط صرافیهای بانکی دیروز ۲۸ هزار و ۷۷۵ تومان و نرخ خرید هر یورو ۲۹ هزار و ۸۱۷ تومان اعلام شد. علاوه بر این، نرخ خرید اسکناس دلار در بازار متشکل ارزی ۲۸ هزار و ۶۷۹ تومان و نرخ فروش آن ۲۸ هزار و ۹۳۹ تومان اعلام شد. نرخ خرید یورو نیز ۲۹ هزار و ۶۲۹ تومان و نرخ فروش آن ۲۹ هزار و ۹۸۸ تومان اعلام شد. همچنین در سامانه نیما در معاملات دیروز حواله یورو به قیمت ۲۸ هزار و ۷۸۰ تومان و حواله دلار به بهای ۲۷ هزار و ۷۷۴ تومان معامله شد.
ارسال به دوستان
مرکز ملی فضای مجازی خبر داد
عضویت ۲۳ میلیون کاربر در پیامرسانهای داخلی
بر اساس گزارش مرکز ملی فضای مجازی، بیش از یک میلیون کسبوکار خرد (۶۰ درصد) در ۱۰ سکوی داخلی فعالیت دارند و اکنون ۲۳ میلیون کاربر یکتا در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی داخلی عضو شدهاند، این در حالی که فقط 6.4 درصد از شهروندان خرید اینستاگرامی انجام میدهند.
انواع مشاغل فعال در اینستاگرام
مرکز ملی فضای مجازی با انتشار گزارش تفصیلی اعلام کرد مشاغلی که بر بستر اینستاگرام شکل گرفته یا توسعه یافتهاند را در ۳ بخش اصلی میتوان تقسیمبندی کرد. دسته اول مشاغل صنفی هستند. این دسته از مشاغل دارای مجوز فعالیت از صنوف مختلف بوده و از شبکههای اجتماعی بهعنوان بستری برای بازاریابی استفاده میکنند. فروش اصلی این دسته از مشاغل در خارج از اینستاگرام و با استفاده از درگاههای پرداخت اختصاصی یا به صورت حضوری انجام میشود.
دسته دوم، مشاغل خرد هستند. این دسته از مشاغل بهصورت صنفی فعالیت نمیکنند و علاوه بر بازاریابی، از اینستاگرام و دیگر پیامرسانها به عنوان ابزار ارتباطی با مشتریان خود استفاده میکنند. بر اساس بررسیهای صورت گرفته حدود ۴۱۵ هزار صفحه اینستاگرامی متعلق به مشاغل خرد بوده که شامل کسبوکارهای خانگی و مشاغل زیرپلهای است. پرداخت این گروه از مشاغل عمدتا به صورت کارت به کارت یا پرداخت در محل انجام میشود.
«مشاغل محتوایی» دسته سوم مشاغل را در بر میگیرد. درآمدزایی این دسته مشاغل مبتنی بر فروش کالا یا خدمات نیست، بلکه از طریق مدیریت صفحات اینستاگرامی و جذب مخاطب، اقدام به جذب تبلیغات و درآمدزایی میکنند. اگرچه حدود ۶۰ درصد از مشاغل ایجاد شده در اینستاگرام در این بخش قرار دارند ولی حجم بازار این گروه 7.5 درصد از کل است.
6.4 درصد شهروندان خرید اینستاگرامی انجام میدهند
در گزارش تفصیلی مرکز ملی فضای مجازی بر این مسأله تاکید شده که بر اساس پیمایش ملی که شهریورماه سال جاری انجام شده، تنها 6.4 درصد از شهروندان خرید اینستاگرامی را ترجیح میدهند. دلایلی از قبیل بیاعتمادی نسبت به فروشنده و تحویل کالا (۳۹ درصد)، تحویل کالا با مشخصات متفاوت (۱۱ درصد)، تاخیر در تحویل کالا (۳ درصد) و عدم امکان شکایت و پیگیری تخلفات (۸ درصد) بهعنوان مهمترین دلایل بیاعتمادی به خرید اینستاگرامی ذکر شده است. نکته جالب توجه دیگری که در این گزارش وجود دارد، این است که اکنون بیش از یک میلیون کسبوکار خرد در ۱۰ سکوی داخلی مشغول به فعالیت هستند. پس از تقاطعگیری و حذف موارد مشترک مشخص شد که بیش از ۶۰ درصد از کسبوکارهای خرد در سکوهای داخلی فعال هستند.
سکوهای داخلی امکانات لازم برای خدمتدهی بهکسبوکارهای خرد را دارند
بنا بر اعلام فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور، اکنون سکوهای داخلی امکانات لازم برای خدمتدهی به کسبوکارهای خرد را دارند و مصوبه کارگروه اقتصاد دیجیتال، تسهیلات مناسبی را برای این گروه از خدمات در نظر گرفته است. آنها میتوانند با افزایش اعتماد عمومی نرخ فروش کسب و کارهای خرد را به مراتب افزایش دهند. در این گزارش به آمار کاربران فعال در شبکههای اجتماعی نیز اشاره شده است. اکنون 41.8 درصد از جامعه کاربران شبکههای اجتماعی (معادل ۲۳ میلیون کاربر یکتا) در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی داخلی عضو شده و به کاربران فعال این سکوها تبدیل شدهاند.
ارسال به دوستان
اخبار
گازبهای یک میلیون مشترک رایگان شد
مشترکانی که شامل گازبهای رایگان شدند و در ۳ پله نخست قرار دارند، حدود یک میلیون و ۱۱۹ هزار مشترک هستند که ۸۷۳ هزار مشترک مربوط به کمیته امداد امام خمینیو ۲۴۶ هزار مشترک هم مربوط به سازمان بهزیستی هستند.
مدیر دیساچینگ شرکت ملی گاز ایران از رایگان شدن گاز طبیعی برای حدود یک میلیون و ۱۱۹ هزار مشترک که ۸۷۳ هزار مشترک مربوط به کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند خبر داد. مسلم رحمانی با تأکید بر آمادگی شرکت ملی گاز ایران و زیرمجموعه آن برای تأمین پایدار گاز طبیعی در روزهای سرد امسال اظهار کرد: همکاران ما در شرکتهای گاز استانی با توجه به مقدار مصرف گاز مشترکان در هر شهر و استان، بعضی از تجهیزات و لوازم یدکی ایستگاهها را تعویض میکنند. از سویی اگر ایستگاهها به تعمیرات دورهای نیاز دارند، این کار در فصل تابستان انجام میشود، همچنین جزئیترین لوازم مانند پارو، چکمه و مواردی از این قبیل هم پیش از آغاز فصل سرما تهیه میشود. وی با بیان اینکه امسال هم شاهد ناترازی بین تولید و مصرف گاز هستیم، افزود: بیشک امسال نیز بعضی واحدهای صنعتی بزرگ کشور به جمع مشترکان پیوستهاند و به تعداد مشترکان خانگی هم افزوده شده که مجموعاً ۴ تا ۶ درصد افزایش مصرف گاز خواهیم داشت، به همین دلیل تمهیدها و اقدامهایی برای کنترل این ناترازی پیشبینی شده است. رحمانی همچنین از ذخیرهسازی سوخت مایع در فصل تابستان برای تأمین مصرف بعضی صنایع و نیروگاهها در ماههای سرد سال خبر داد.
ادامه موج افزایش قیمتها در آمریکا
اگرچه نرخ تورم در آمریکا طی هفتههای اخیر کمی کاهش یافته اما همچنان شاهد بالا رفتن قیمتها در این کشور هستیم. آنطور که راشاتودی گزارش داده است، ماه اکتبر و در ادامه روند افزایش قیمتها در آمریکا شاهد بالا رفتن بهای کالاهای مصرفی در این کشور بودیم. سرعت بالا رفتن قیمتها در آمریکا هماکنون در بالاترین میزان ۴۰ سال گذشته قرار دارد و شاهد گسترش افزایش تورم در بخشهای مختلف آمریکا هستیم. قرار است وزارت کار آمریکا نرخ رسمی تورم در این کشور را طی روزهای آینده اعلام کند اما کارشناسان میگویند انتظار میرود ماه اکتبر روند رشد قیمتها در این کشورها نسبت به ماه سپتامبر ۵۰ درصد بیشتر باشد. ماه ژوئن نرخ تورم در آمریکا به بالاترین میزان در ۴۰ سال اخیر رسیده بود. اصلیترین پیشران تورم در آمریکا قیمت حاملهای انرژی و مواد غذایی بوده است. اعلام نرخ واقعی تورم از سوی وزارت کار آمریکا در واقع نقشه راه بانک مرکزی این کشور در محاسبه نرخ بهره را تعیین میکند. انتظار میرود در ماه دسامبر بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره در این کشور را 0.5 درصد دیگر افزایش دهد.
یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
به حقوق بازنشستگان اضافه میشود
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: براساس لایحه متناسبسازی حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به حقوق آنها اضافه خواهد شد. حجتالاسلام سیدمحمدرضا میرتاجالدینی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد افزود: برای بازنشستگان در این لایحه مبلغ ثابت ۹۰۰ هزار تومان به علاوه افزایش حق عائلهمندی و اولاد در نظر گرفته شده است. وی اظهار داشت: بر اساس لایحه متناسبسازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری، حقوقهای پایینتر ۲۰ درصد و حقوقهای بالاتر با درصدهای کمتر افزایش پیدا میکند. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: حقوق شاغلان دستگاههای مختلف طبق قانون مدیریت خدمات کشوری بر اساس امتیاز محاسبه میشود، از این رو 3 هزار امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری در نظر گرفته شده که یک نوع فوقالعاده است که در سالهای آینده هم حفظ خواهد شد و ممکن است تحت عنوان ترمیم حقوق کارکنان درصدی افزایش نیز همه ساله داشته باشد. وی در ادامه با بیان اینکه معادل ریالی 3 هزار امتیاز یک میلیون و 5 هزار و ۸۰۰ تومان میشود، افزود: مبلغ ناشی از اعمال این افزایش مشمول کسورات و همینطور در بازنشستگی نیز محاسبه خواهد شد. میرتاجالدینی با اشاره به اینکه به موجب این لایحه حق عائلهمندی ۵۰ درصد و حق اولاد ۱۰۰ درصد برای کارکنان و بازنشستگان افزایش یافته است، اظهار داشت: بر این اساس حقوق یک کارمند با خانوار 4 نفره یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا خواهد کرد. وی اضافه کرد: مطابق لایحه مزبور، مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور نیز به میزان ۳۰ درصد افزایش مییابد. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی همچنین از افزایش ۱۵ درصدی حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاهها در کشور خبر داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|