|
اخبار
سینمای ایران دست پر از «گوا» برگشت
پنجاهوسومین جشنواره بینالمللی فیلم هند (گوا) با اعطای جایزه بهترین کارگردانی، بازیگر مرد و همچنین مدال گاندی یونسکو به فیلمهای ایرانی به کار خود پایان داد.
به گزارش «وطنامروز»، جشنواره بینالمللی فیلم هند (IFFI) در حالی به پنجاهوسومین دوره خود پایان داد که فیلم «بیپایان» ساخته نادر ساعیور برنده جایزه بهترین کارگردانی شد و وحید مباشری هم برای بازی در این فیلم جایزه بهترین بازیگر مرد را به خود اختصاص داد.
همچنین فیلم «نرگسی» به نویسندگی و کارگردانی پیام اسکندری با بازی «شهاب حسینی» و موفق به کسب مدال گاندی یونسکو از جشنواره فیلم هند شد. امسال فیلم «لامینور» ساخته جدید داریوش مهرجویی به همراه فیلم «بی پایان» از نادر ساعیور به نمایندگی از سینمای ایران در بخش مسابقه اصلی جشنواره حضور داشتند. «تب مدیترانهای» ساخته «ماها حاج»، «وقتی امواج میروند» به کارگردانی «لاو دیاز»، «عدد کامل» به کارگردانی «کریستوف زانوسی»، «کفش قرمز» از «توشیرو سایگا» و «هفت سگ» ساخته «رودریگو گوئررو» از جمله دیگر فیلمهای مهم بخش مسابقه جشنواره فیلم هند هستند.
جشنواره بینالمللی فیلم هند (گوا) که از سال ۱۹۵۲ برگزار میشود، امسال پنجاهوسومین دوره خود را از تاریخ ۲۰ تا ۲۸ نوامبر (۲۹ آبان تا ۷ آذر) برگزار کرد و میزبان نمایش ۲۸۰ فیلم از ۷۹ کشور جهان بود.
***
«دو روز دیرتر» ساخته میشود
فیلمنامه «دو روز دیرتر» این روزها در شورای پروانه ساخت بهسر میبرد تا با صدور مجوز، روند تولید این فیلم مهیا شود.
به گزارش «وطنامروز»، اصغر نعیمی در جدیدترین فعالیت سینمایی خود، فیلم «دو روز دیرتر» را پس از دریافت پروانه ساخت، جلوی دوربین میبرد. فیلم «دو روز دیرتر» قرار است به تهیهکنندگی محسن شیرازی به تولید برسد. نعیمی پیش از این «هایلایت» را ساخته بود که در سال ۹۶ تولید شد.
نعیمی همچنین فیلمهای سینمایی «بیوفا»، «سلام بر عشق» و «سایههای موازی» را کارگردانی کرده است. او همچنین امسال سریال تلویزیونی «عملیات رعد» را به روی آنتن فرستاد.
***
«دِرب» بالون نقرهای برد
فیلم «دِرب» به کارگردانی هادی محقق، جایزه بالون نقرهای جشنواره ۳ قاره نانت را دریافت کرد.
به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «دِرب» به کارگردانی هادی محقق و تهیهکنندگی رضا محقق در سومین حضور جهانی خود در بخش مسابقه بینالملل چهلوچهارمین دوره جشنواره ۳ قاره در شهر نانت فرانسه برنده جایزه بالون نقرهای فستیوال شد. این جایزه ۶ آذرماه در اختتامیه این رویداد اهدا شد.
هیات داوران در بیانیهای اعلام کرد: «ما به خاطر لطافت و عظمت این افسانه فلسفی که توانسته سرسختی شخصیت خود را در قلمرو مجلل و پرخطر کوهستانهای ایران تجسم بخشد، به این فیلم بالون نقره اهدا کردیم». چهلوچهارمین دوره جشنواره ۳ قاره در شهر نانت ۶ آذر ۲۷ نوامبر با اهدای جوایز به کار خود خاتمه داد.
فیلم «دِرب» در نخستین حضور جهانی خود، جشنواره بینالمللی فیلم بوسان را افتتاح کرد و توانست برنده جایزه اصلی بخش رقابتی جیسئوک جشنواره شود. این فیلم در دومین حضور جهانی خود در نهمین دوره جشنواره فیلم کاتولیک (کاف) که ماه اکتبر در شهر سئول کرهجنوبی برگزار شد نیز حضور داشت. چهلوچهارمین جشنواره بینالمللی ۳ قاره نانت فرانسه سومین حضور جهانی این فیلم بود. این چهارمین فیلم موفق برادران محقق است.
فیلم «دِرب» روایتگر مامور اداره برقی است که قرار است برق خانهای تک و دورافتاده را وصل کند. هادی محقق، محمد اقبالی و… از جمله بازیگران این اثر هستند. همچنین پخش بینالمللی فیلم برعهده علی قاسمی است. رضا محقق، تهیهکننده این فیلم امسال یکی از پرکارترین و موفقترین تهیهکنندگان ایرانی بود که با فیلمهای «دِرب»، «شهر خاموش» و «چرا گریه نمیکنی» در بخش اصلی جشنوارههای جهانی حضور داشته است.
***
«نپتون» پروانه ساخت گرفت
پروانه ساخت «نپتون» به تهیهکنندگی مهدی ودادی صادر شد.
به گزارش «وطنامروز»، پروانه ساخت «نپتون» به تهیهکنندگی مهدی ودادی صادر شد. پروانه ساخت فیلم بلند داستانی سینمایی «نپتون» به تهیهکنندگی مهدی ودادی، نویسندگی مرجان رئیسالساداتی و کارگردانی محمدابراهیم غفاریان زوارزاده ۶ آذر صادر شد و تا ۸ اسفند ۱۴۰۱ اعتبار دارد.
مهدی ودادی، تهیهکنندگی آثاری چون فیلم سینمایی «لختگی» و فیلم نیمهبلند «من ولوتا هستم» را برعهده داشته است.
ارسال به دوستان
نگاهی به ابعاد شخصیتی عصمتالله در گفتوگو با حجتالاسلام عباس روزمه
ز ینب(س) قیام حسینی را تا قیامت ماندگار کرد
محمدعلی میرزایی: زینب و ما ادراک ما زینب؛ زینب؛ و تو چه میدانی زینب کیست؟ زبان عاجز از بیان عظمت و بزرگی اوست و عقول اندیشمندان عالم متحیر و شگفتزده از فهم عنصر شخصیت زنی است که پیکره استکبار و استعمار زمانش را به لرزه در آورد و ستونهای کاخ سرسبز اموی را با استدلال و احتجاجش در هم پیچید و حقیقت مقام زن مسلمان را به رخ مردم دنیا کشید و جلوهگری کرد و در طول تاریخ جریان پیدا کرد و حقیقتا جاودانه شد. با یک جستوجو در تاریخ فرهنگی و همینطور واقعه عاشورا میتوان به شخصیت بزرگ این بانوی والامقام رسید؛ شخصیتی که بعد از گذشت صدها سال از آن واقعه همواره الگوی اسوه و صبر به شمار میرود.
حجتالاسلام عباس روزمه، کارشناس مذهبی در گفتوگو با «وطنامروز»، به مناسب ولادت حضرت زینب کبری(س) به بررسی شخصیت ایشان پرداخته و میگوید: متفکران و آزاداندیشان جهان بعد از مطالعه تاریخ زندگی ایشان و فهم کلام نافذ و نورانیاش بیهیچ تعصب سر تعظیم در مقابلش فرود آورده و شجاعت، پایمردی، ایستادگی، صراحت، بلاغت، مدیریت و تدبیرش را میستایند. بیش از 1383 سال از واقعه عاشورا و جریان اسارت اهلبیت(ع) میگذرد اما وقتی به عملکرد آن بانوی جلیلالقدر در رهبری کاروان اسرا و مواجهه با جریان کفر و نفاق خاصه پادشاه قلدر و قدرتمندی که جایگاه خلافت رسولالله را غصب کرده است مینگریم، بیهیچ مبالغه و اغراقی، ایشان را در کسوت یک استادتمام عرصه هنر و تبلیغات مییابیم که با بهکارگیری فنون تبلیغ هنرمندانه، قیام حسینی را که در صحرای تفتیده کربلا از نفس افتاد، جان بخشید و تا قیامت ماندگار کرد.
وی ادامه داد: برای اثرگذاری در تبلیغات ابتدا باید به آنچه تبلیغ میشود باور داشت، یکی از دلایلی که نوعا تبلیغات بیاثر میشود این است که شرکت تبلیغاتی یا فرد مبلغ به آنچه میگوید و نشان میدهد باور ندارد. اوج باور حضرت زینب این بود که کفن بر اندام فرزندانش پوشاند و آنها را در راه دفاع از اسلام و جان امام زمان، روانه میدان کرد و مادر ۲ نوجوان شهید شد.
حجتالاسلام روزمه بیان کرد: در عرصه تبلیغ حق نباید از هیچ قدرتی ترسید و از چیزی واهمه داشت، لذا وقتی در مجلس عبیدالله ملعون وارد شد با قدرت و شجاعت در مقابلش ایستاد و با پاسخهای منطقی وی را رسوا کرد. در هنگام تبلیغ نباید مغلوب فضاسازیها شد، طبیعی است رقبای متعددی که امکانات سختافزاری و نرمافزاری متعدد دارند به دنبال چیره شدن و اثرگذاری در جامعه هدف هستند اما یک مبلغ هنرمند با تدبر و زیرکی سعی بر آن دارد از امکانات اندک خود استفاده بهینه کرده و فضا را به نفع خود و جریان حق خود تغییر دهد. زینب کبری(س) هم چنین کرد و گوی سبقت را از دست جریان معاند حاکم ربود تا جایی که احساس خطر کرده و ایشان را سریعا از شهر خارج کردند. کارشناس مذهبی یادآور شد: یک مدیر آگاه برای توفیق در عرصه تبلیغ، نیروهای تحت امر خود را توجیه کرده و با مهر و محبت و نفوذ در دلها، همراهی مخلصانه آنان را جلب کرده و با اعتماد به تکتک افراد زیرمجموعه خود فضا را برای ظهور و بروز استعدادهایشان باز میگذارد و عقیله بنیهاشم نیز چنین کرد تا حدی که فرزندان کوچک سیدالشهدا(ع) با نطق محکم و مستدل خود هر کدام بخشی از رسالت زینبی در مقوله شرح صحیح و موبهموی ماوقع عاشورا و فلسفه قیام حسینی را به عهده گرفتند. در برههای از زمان که مردان جامعه هم از بیان عقاید خود در مقابل سلطانی فاسق و زورگو واهمه داشتند، بانوانی را میبینید که در مجلس یزیدیان، قد راست کرده و با صلابت از جریان حق دفاع و افشاگری میکنند.
حجتالاسلام روزمه عنوان کرد: برای یک تبلیغ موفق باید نسبت به تمام زوایای آنچه قرار است تبلیغ شود آگاه بود و اطلاعات کافی داشت و این مهم در جریان روشنگریهای حضرت زینب(س) بخوبی قابل درک است. برای توفیق در این عرصه باید از حاشیهها دوری کرد و صداقت را سرلوحه کار قرار داد و به تمام شبهات و سوالات مهمی که ممکن است ذهن مخاطبان را درگیر کند پاسخ منطقی و مستدل داد. در کنار همه این مبانی تبلیغ مؤثر و دهها اصول دیگر باید به زبان بدن توجه ویژهای کرد. یک مبلغ نمیتواند با بدنی خمود و دست و زبانی لرزان و گویشی غیرفصیح و بیانی غیرروان و استدلالی نادرست و حجتی ناصحیح اثرگذار باشد و رسالتش را به انجام برساند. زینب کبری سلامالله علیها اسطورهای بود که با توکل به ذات احدیت و استمداد از جد اطهرش، زبان بدن مطهرش را با نطق جانسوزش، همراه و هممسیر کرد و اینگونه بود که توانست به حول و قوه الهی، تومار یزید و یزیدیان ملعون را در هم بپیچد و شایسته تکریم و تعظیم باشد. وی خاطرنشان کرد جایگاه ایشان چنین است. برخلاف نظر غرب که زن را کالا میداند دین مبین اسلام زن را در جایگاهی میپسندد که حتی میتواند حرکت ناتمام یک رهبر الهی را کامل کرده و در جامعه بشریت اثرگذار باشد؛ ای کاش کسانی که نگاه اسلام را به زن نگاهی متحجرانه میدانند به این بخش از تاریخ اسلام و نقش بانوان در تاریخسازی توجه کنند.
ارسال به دوستان
انتشارات روایت فتح از «قاسم حاجقاسم» رونمایی کرد
شیفته قاسم، محافظ حاجقاسم
شهید «وحید زمانینیا» از محافظان وفادار حاجقاسم سلیمانی، جوانی رعنا بود که به تازگی رخت دامادی بر تن کرده بود. زندگینامه این محافظ وفادار که در جوار سردار دلها شربت شهادت را نوشید، در قالب کتاب ««قاسم حاجقاسم» رونمایی شده است.
به گزارش «وطنامروز»، کتاب «قاسمِ حاجقاسم» زندگینامه «شهید وحید زمانینیا» محافظ سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، در شهرری رونمایی شد. این کتاب زندگینامه داستانی «شهید وحید زمانینیا» محافظ سردار قاسم سلیمانی است. او متولد ۳۰ تیرماه ۷۱ در محله اتابک تهران است که پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی به نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و این پیوستن تقریباً همزمان شد با جنایات تکفیریها در سوریه و عراق و وی هم با تلاش فراوان راهی سوریه شد.
شهید زمانینیا در ادامه و پس از شکست تکفیریها در سوریه و عراق و بازگشت آرامش به این کشورها به تیم حفاظتی حاجقاسم سلیمانی پیوست و در اغلب سفرها در کنار سردار بود تا اینکه بامداد ۱۳ دیماه به همراه حاجقاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و تعدادی دیگر از همرزمان به دست تروریستهای آمریکایی به شهادت رسید. شهید زمانینیا هنگام شهادت تنها ۲۷ سال داشت و تنها ۲ ماه بود که با همسرش پیمان عقد ازدواج بسته بود.
شهید زمانینیا جوان و تازه دامادی بود که در ۲ سال آخر زندگی که محافظ حاجقاسم بود پا به پای ایشان همراهیشان کرد. زینب مولایی نویسنده این اثر است و انتشارات روایت فتح آن را به چاپ رسانده است. در بخشهایی از این کتاب، رفتار و منش حاجقاسم در قالب خاطرات وحید و حاجقاسم را میخوانیم و با ویژگیهای رفتاری و اخلاقی شهید وحید زمانینیا آشنا میشویم. در بخشی از این کتاب آمده است: «وحید چون علاقه خاصی به حضرت قاسم(ع) داشت، شب ششم محرم خیلی حال و روزش دیدنی بود. از این تناقض شادی و گریه در روضه خیلی خوشش میآمد. یک جور خاصی با سوز و دل برای رفقا تعریف میکرد: آخ آخ اون موقعی که تو روضه داری دست میزنی و گریه میکنی، نمیدونی چه حالی میشم که. اون گل و نقلهایی که میپاشن، اون رجزی که حضرت قاسم میخونه دلم رو پاره پاره میکنه، بعضی شبها خوابش رو میبینم. اون لحظهای که غم سنگینه، دل اهل حرم سوخته اما سربلندن و افتخار میکنن به وجود حضرت قاسم... به به آدم شب شیشم از این همه زیبایی کیف میکنه.
همیشه میگفت: گلِ قاسمیه با من. شب ششم برای هیاتشان گل میخرید. وقتی مداح روضه را میخواند، وحید با حال خوش و اشکی که به چشم داشت گل را پرپر میکرد و روی سر عزاداران میریخت. رفقایش زیرچشمی نگاهش میکردند، انگار روی زمین نبود. یک جوری اشک میریخت که اشک بقیه را هم درمیآورد».
ارسال به دوستان
«دوباره فردوس» دوباره چاپ شد
دوباره جهاد، دوباره رهبر انقلاب
بارها در خاطرات و مستندهایی که از زندگی مقام معظم رهبری شنیده و دیدهایم، نام جهاد به گوشمان خورده است؛ جهاد خصلتی جداییناپذیر از آیتالله خامنهای است و کتاب «دوباره فردوس» نوشته سیدعلیرضا مهرداد که توسط انتشارات انقلاب اسلامی تجدیدچاپ شده است، به همین موضوع میپردازد.
به گزارش «وطنامروز»، کتاب «دوباره فردوس» روایت حضور جهادی حضرت آیتالله خامنهای مدظلهالعالی در منطقه فردوس، بتازگی توسط انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای به چاپ دوم رسیده است.
این کتاب به قلم سیدعلیرضا مهرداد، روایتی از نخستین اردوی جهادی جوانان انقلابی در شهریور ۱۳۴۷ است و برای نخستینبار، خاطرات منتشر نشده از رهبر انقلاب درباره حضور ایشان در زلزله فردوس در این کتاب ۲۴۰ صفحهای روایت شده است. کتاب «دوباره فردوس» پس از مصاحبه با بازماندگان زلزله مهیب فردوس و گروههای امدادی روحانیونی که در آن زمان حضور داشتند، به رشته تحریر درآمده و تدوینش حدود 4 سال زمان برده است. این کتاب روایت یک افتخار گمشده و یک گنجینه تمامنشدنی در تاریخ فردوس و سال ۴۷ است که در این سالها از آن غفلت شده بود. سیزدهم شهریورماه سال ۱۳۴۷ زمانی که شهرستان فردوس در خراسان زلزله 7ریشتری را تجربه کرد و ۲۰ هزار جان باخته به همراه داشت، رهبر معظم انقلاب -که آن زمان تنها ۲۹ سال داشتند- به عنوان یک روحانی مردمی و دغدغهمند، پس از اطلاع از وقوع زلزله، طی حضوری ۲ ماهه در این شهر، ضمن جمعآوری کمکهای مختلف مردمی از مراکز و نهادهای گوناگون، پایگاه امداد روحانیت را ایجاد کردند و اقدامات مهمی را در جهت خدمترسانی به مردم زلزلهزده فردوس سامان دادند.
ارسال به دوستان
کاهش 60 درصدی فروش بلیت در پی بازگشت محدودیتهای کرونا
گیشه سینمای چین فرو ریخت
با افزایش ابتلا به ویروس کرونا در چین، وضعیت فروش بلیت در سینماهای این کشور با بحران مواجه شد و آمار فروش فیلمها در آخر هفته، بیش از ۶۰ درصد سقوط کرد.
به گزارش «وطنامروز»، گیشه سینماهای چین به پایینترین سطح خود در ۶ ماه اخیر سقوط کرد و بازگشت محدودیتهای کووید و اکران نشدن فیلمهای جدید، مردم را از رفتن به سینما بازداشت.
پرفروشترین فیلم این هفته چین، انیمیشن ژاپنی «کارآگاه کانن: عروس هالووین» بود که نسبت به هفته قبل افت ۷۱ درصدی را تجربه کرد. فروش کل سینماهای کشور چین در فاصله جمعه تا یکشنبه تنها 8.6 میلیون دلار بود که نسبت به آخر هفته قبلی، کاهشی بیش از ۶۰ درصدی را نشان میدهد. چین بشدت درگیر موج جدید کرونا شده و موارد جدید در تمام استانهای کشور شناسایی میشود و یکشنبه هفته جاری رکورد ۳۹۳۰۰ مبتلای جدید برجا گذاشت و مرگهای جدید هم برای نخستین بار پس از ماهها گزارش شده است.
رکورد تازه ابتلا به کرونا در چین باعث شده است مقامات این کشور از طریق قرنطینههای شدید، آزمایشهای گسترده و اعمال محدودیتهای سفر، مانع از شیوع بیشتر آن شوند. در روزهای اخیر دهها ساختمان مسکونی محدود شدهاند و شرکتها در حال گسترش دورکاری هستند. مدارس، رستورانها و کسبوکارها نیز در پکن دوباره تعطیل شدند.
سینماداران چینی امیدوارند خبر هفته گذشته مبنی بر اینکه «آواتار ۲» از ۱۱ دسامبر در سینماهای چین همزمان با دیگر نقاط جهان اکران میشود، بتواند جان دوبارهای به سینماها بدهد. «آواتار ۲» با همکاری جاش فرایدمن در فیلمنامهنویسی و تهیهکنندگی جان لاندو ساخته شده است.
ارسال به دوستان
تعویق برگزاری جشنواره نمایش عروسکی تهران به دلایل فنی
مبار به بهار آتی موکول شد
برگزاری نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران- مبارک به درخواست دبیر آن، به بهار سال ۱۴۰۲ موکول شد.
به گزارش «وطنامروز»، با درخواست سیدهادی حجازیفر، دبیر جشنواره و موافقت کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران- مبارک به بهار سال ۱۴۰۲ موکول شد.
هادی حجازیفر با ذکر دلایل این تصمیم و با اشاره به اینکه جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران- مبارک امانت باارزشی است، گفت: با توجه به جمیع جهات از جمله صحبت با گروهها، اساتید و فعالان این عرصه و اعضای انجمن نمایشگران عروسکی، باور دارم که برگزاری جشنواره در حال حاضر و به دلایل فنی همچون عدم تمرینهای مستمر گروهها، عدم امکان برخورداری درست شرکتکنندگان و مخاطبان از اجراهای داخلی و بینالمللی، عدم امکان مشارکت بخشهای خصوصی به واسطه همزمانی با جامجهانی و... از دست خواهد رفت.
حجازیفر با بیان اینکه یک برگزاری ناقص و نصفه و نیمه آن هم در زمانی که هدف مجموعه اداره کل هنرهای نمایشی ارتقا و توسعه نمایش عروسکی و رساندن آن به جایگاه اصلی خویش است، ما را از بسیاری برکات این جشنواره محروم خواهد کرد ابراز امیدواری کرد با تغییر زمان نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران- مبارک و برگزاری آن در بهار ۱۴۰۲ شاهد یک جشنواره باشکوه بینالمللی در سطوح عالی باشیم و فرصتی فراهم کنیم تا دانشجویان و دیگر مخاطبان بویژه علاقهمندان تمام استانها امکان مشاهده، یادگیری و همافزایی از طریق گفتوگو و نقد را پیدا کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|