|
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب
در پی درگذشت رستم قاسمی
حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی، درگذشت آقای رستم قاسمی، وزیر سابق راهوشهرسازی را تسلیت گفتند. در متن پیام تسلیت حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پی درگذشت آقای رستم قاسمی، از مدیران انقلابی و خستگیناپذیر آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت مرحوم مغفور جناب آقای رستم قاسمی رحمهالله علیه را به خاندان گرامی و دوستان و همکاران ایشان تسلیت عرض میکنم. ایشان از جمله مردان انقلابی و خدمتگزار و خستگیناپذیر کشور بودند و در عرصههای گوناگون خدمات ارزشمندی کردند و تا آخرین روزهای حیات، تلاشهای خود را ادامه دادند. از خداوند متعال رحمت و مغفرت و پاداش مجاهدتها را برای آن مرحوم مسألت میکنم.
***
رئیس قوه قضائیه:
از گسترش همکاری قضایی با روسیه استقبال میکنیم
حجتالاسلام محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه در دیدار«ایگور کراسنوف» دادستان کل فدراسیون روسیه ضمن خیرمقدم به این مقام قضایی روس و هیات همراه، اظهار کرد: روابط دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بویژه طی ۲ سال اخیر در بخشهای سیاسی و اقتصادی و سایر موضوعات، رو به ارتقاست، لذا توسعه و بسط ارتباطات حقوقی و قضایی میان ۲ کشور نیز اجتنابناپذیر و ضروری است. رئیس دستگاه قضا با اشاره به انعقاد ۲ سند همکاری حقوقی و قضایی در دیدار دادستانهای کل ایران و روسیه، بر تعبیه سازوکارهای مناسب برای عملیاتیسازی جامع و کامل این اسناد همکاری تاکید کرد. وی در ادامه با تبیین و تشریح اختیارات و کارکردهای قوه قضائیه در ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران، گفت: دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران از گسترش همکاریهای حقوقی و قضایی با نظامات قضایی کشورهای همسایه و فدراسیون روسیه استقبال میکند و امیدواریم بتوانیم در راستای مصالح و منافع ۲ ملت ایران و روسیه، معاضدتهای قضایی و حقوقی را به پیش ببریم. محسنیاژهای اظهار کرد: امروز شاهدیم که عدهای مشغول ارائه تعریفی ناقص و مغلوط از بشر هستند و در مقابل، هر جامعهای را که منکر این تعریف غلط از بشر باشد، ناقض حقوق بشر مینامند. رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: میتوان با مساعدت یکدیگر و مشارکت همه اندیشمندان و نخبگان آزاداندیش جهانی، مبانی درست و اصولی از بشر و حقوق او، ارائه کرد و بدین واسطه، مفاهیم و مصادیق حقوق بشر، ناقض حقوق بشر و حامی حقوق بشر، تعیین و ارزشگذاری شوند.
***
مسؤولان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران سفر میکنند
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: درباره تعاملات با آژانس؛ مسؤولان آژانس در روزهای آینده به تهران خواهند آمد و ارتباطمان برقرار است. امیدواریم در جهت رفع موانعی که وجود دارد بتوانیم گامی به جلو برداریم.
وی درباره آلودگی هوا افزود: تلاشمان این بود با استفاده از ظرفیتهای انرژی هستهای اقداماتی را برای بهبود این مشکل انجام دهیم، با استفاده از کارهای آزمایشگاهی توانستیم تاثیراتی بر محصولات نفتی بویژه مازوت جهت کاهش سولفات بگذاریم و نتایج خوبی هم حاصل شد. رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: انشاءالله بتوانیم با هماهنگی با پالایشگاههایی که مازوت تولید میکنند در مقیاس پالایشگاه هم این مسأله را عملیاتی کنیم و از امسال به بعد مازوت تولیدی سولفات کمتری داشته باشد و از آلایندگی نیروگاهها بکاهد.
***
عزم ایران و روسیه برای توسعه همکاریهای فضایی
تفاهمنامه همکاری صنعت فضایی ایران و روسیه دیروز با حضور حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی جمهوری اسلامی ایران و یوری بوریسف رئیس آژانس فضایی فدراسیون روسیه در حاشیه یازدهمین نمایشگاه صنعت هوایی و هوانوردی کشور در جزیره کیش به امضا رسید.
سالاریه در آیین امضای این تفاهمنامه اظهار کرد: این سند همکاری شامل موضوعات متنوعی از جمله همکاری در ساخت ماهوارههای سنجشی، مخابراتی و ایجاد زیرساختهای آزمایشگاهی، مونتاژ، پایگاه پرتاب و تست ماهواره است. وی افزود: این تفاهمنامه در نتیجه مذاکرات چند ماهه با آژانس فضایی فدراسیون روسیه با هدف توسعه و تحکیم ارتباطات ۲ کشور در این زمینه به امضا رسیده است.
سالاریه با بیان اینکه ایران بومیسازی صنعت فضایی را از ۲۰ سال پیش آغاز کرد و هماکنون دارای پیشرفتهای چشمگیری است، اضافه کرد: انتظار میرود با انعقاد این تفاهمنامه بتوانیم رسیدن به سند چشمانداز ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور که تا افق ۱۴۱۰ تدوین شده را سرعت ببخشیم. رئیس آژانس فضایی فدراسیون روسیه نیز در این آیین اظهار کرد: ایران شریک جدیدی برای کشور ما نیست و همکاریهای مشترک ۲ کشور از سال ۲۰۰۲ آغاز شده و جمهوری اسلامی در زمینه صنعت فضایی در این مدت جهش بزرگی داشته است.
یوری بوریسف افزود: برنامه توسعه صنعت فضایی ایران شامل تمام حوزههای این صنعت است و روسیه نیز آن را در راستای تحقق اهداف خود یاری میکند. وی با بیان اینکه ارسال فضانورد به ایستگاه فضایی روسیه از جمله برنامههای مشترک ۲ کشور است، افزود: موفقیتهای ایران در پرتاب ماهواره به فضا در سال ۲۰۰۹ باعث شد در جمع ۹ کشور دارای این تکنولوژی قرار بگیرد. بوریسف گفت: همچنین پرتاپ سفینه حامل میمون در سال ۲۰۱۲ نیز ایران را در جمع ۶ کشور دارای دانش ساخت سفینههای سرنشیندار قرار داده که همکاری ۲ طرف میتواند زمینه توسعه این صنعت در ایران را بیش از گذشته فراهم کند.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور به خراسان جنوبی میرود
معاون اجرایی رئیسجمهور از سفر ۲ روزه حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی به استان خراسان جنوبی خبر داد. محسن منصوری یادآور شد: سفر به خراسان جنوبی شروع دور دوم سفرهای رئیسجمهور است. رئیسجمهور ۳ جنس سفر را در دستور کار دارند؛ یک جنس سفرهای وی و هیات دولت، جنس دوم سفرهای موردی و کاری و جنس سوم سفرهایی با رویکرد محرومیتزدایی در نقاط مشخص است.
ارسال به دوستان
بیانیه قوه قضائیه در واکنش به برخی مغالطات و شبههآفرینیها پیرامون صدور حکم محاربه آشوبگران مسلح
شرط تحقق محاربه قتل یا جرح نیست
گروه سیاسی: رکن مادی جرم محاربه، کشیدن سلاح یعنی آشکار کردن اسلحه است؛ مشروط به آنکه اولاً کشیدن سلاح به قصد جان یا مال یا ناموس مردم یا ارعاب و ترساندن مردم باشد. ثانیاً موجب ناامنی در محیط شود و به موجب ماده ۲۷۹ فعلیت یافتن جرح یا قتل، شرط تحقق محاربه نیست.
به گزارش «وطنامروز»، با آغاز اجرای احکام محکومان دستگیرشده در اغتشاشات اخیر که باعث تعدی به امنیت عمومی و ریخته شدن خون بسیاری از نیروهای مدافع امنیت و مردم شد، این موضوع با هجمه رسانههای ضدانقلاب و برخی چهرهها در شبکههای اجتماعی مواجه شد. در یک سو جریان برانداز و ویرانیطلب با بلند کردن علم دفاع از آشوبگران، عملیات قهرمانسازی از اوباش محکوم به اعدام را آغاز کرد. در این روایت رسانهای چهرهای که با سلاح سرد اقدام به قتل 2 جوان کرده بود به عنوان قربانی معرفی شد. روایت این جریان چندان جای اما و اگری باقی نمیگذاشت. ضدانقلاب پیش از این برای منافقین کوردل که دستان پلیدشان به خون 17000 شهید ترور آلوده بود هم روضهخوانی کرده و تروریستها را در جایگاه قربانی تصویر کرده بودند.
اما سوی دیگر این جریان را برخی چهرهها تشکیل میدادند که نسبت به حکم محاربه اغتشاشگران مسلح تشکیک وارد میکردند. بر اساس این روایت، حتی اگر آشوبگران محارب نیز شناخته میشدند نباید حکم اعدام برایشان صادر میشد. این اظهارات با واکنش رئیس قوه قضائیه مواجه شد. حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در نشست روز دوشنبه شورای عالی قضایی با اشاره به لحاظ شدن حدود چهارگانه برای محاربه در ماده 282 قانون مجازات اسلامی گفت: در ماده ۲۸۳ نیز تصریح شده انتخاب هر یک از حدود چهارگانه مذکور به اختیار قاضی است. این قانونی است که وجود دارد و قضات باید بر اساس آن عمل کنند. رئیس عدلیه بیان داشت: در ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی ناظر بر«افساد فیالارض» نیز قانون از صراحت برخوردار است. محسنیاژهای اظهار داشت: قضات ما ملزم به رعایت و لحاظ قانون هستند، البته اگر جایی تردید یا شبهه داشتند میتوانند سوال و احتیاط کنند؛ در دماء نیز احتیاط حتماً لازم است.
قوه قضائیه در ادامه سخنان صریح رئیس عدلیه در دفاع از احکام صادر شده، روز گذشته نیز بیانیهای حقوقی منتشر کرد و مستند به مواد قانونی به تصریح شرایط جرم محاربه پرداخت. در این بیانیه آمده است:
طبق قانون شرط تحقق محاربه قتل یا جرح نمیباشد.
در پی اجرای احکام محکومیت برخی محکومین به اتهام محاربه و اظهارنظرهای صورت گرفته از سوی بعضی از اشخاص و رسانهها، موارد زیر را به اطلاع ملت شریف ایران میرساند:
۱- مطابق اصل سی و ششم قانون اساسی حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد. ماده ۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ مقرر میدارد: «هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب میشود». بنابراین در قانون اسلامی و قانون مجازات اسلامی، اصل قانونی بودن جرم و مجازات به رسمیت شناخته شده و بر اساس اصل ۱۶۷ قانون اساسی: «قضات مکلفند حکم هر دعوا را در قوانین مدون بیابند و اگر نیابند با استناد به منابع معتبر اسلامی با فتاوی معتبر حکم قضیه را صادر نمایند و نمیتوانند به بهانه سکوت یا نقص یا اجمال یا تعارض قوانین مدونه از رسیدگی به دعوا و صدور حکم امتناع ورزند». در ما نحن فیه قانون مجازات اسلامی حکم محاربه و مجازات آن را صریحاً بیان نموده است، بنابراین قضات رسیدگیکننده موظف به عمل به قانون هستند.
۲- شرایط، عناصر، مجازات و شقوق مختلف جرم محاربه در ماده ۲۷۹ به بعد قانون مجازات اسلامی پیشبینی شده است. این ماده میگوید «محاربه عبارت از کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنهاست به نحوی که موجب ناامنی در محیط گردد. هرگاه کسی با انگیزه شخصی به سوی یک یا چند شخص خاص سلاح بکشد و عمل او جنبه عمومی نداشته باشد و نیز کسی که به روی مردم سلاح بکشد ولی در اثر ناتوانی موجب سلب امنیت نشود، محارب محسوب نمیشود».
۳- رکن مادی جرم محاربه، کشیدن سلاح یعنی آشکار کردن اسلحه است؛ مشروط به آنکه اولاً کشیدن سلاح به قصد جان یا مال یا ناموس مردم و یا ارعاب و ترساندن مردم باشد. ثانیاً موجب ناامنی در محیط گردد و به موجب ماده ۲۷۹ فعلیت یافتن جرح یا قتل، شرط تحقق محاربه نمیباشد. بنابراین طبق ماده مذکور، اگر فردی بیآنکه قصد جان، مال یا ناموس مردم کند و یا بدون قصد ارعاب آنها اسلحه بکشد مشمول محاربه نخواهد بود و همچنین اگر با مقاصد مذکور اسلحه بکشد اما موجب ناامنی محیط نشود، محاربه صدق نمیکند، قسمت دوم ماده ۲۷۹ به روشنی این معنا را بیان میکند.
۴- از منظر رکن روانی جرم، برای تحقق محاربه سوء نیت عام یعنی همان عمد در کشیدن اسلحه و قصد او در ارتکاب رفتار مجرمانه ضروری است؛ همچنین وجود قصد خاص یعنی کشیدن اسلحه به قصد جان یا مال یا ناموس مردم یا ترساندن آنها ضرورت دارد. علاوه بر آن، اقدام مرتکب باید موجب ناامنی در محیط شود. ماده ۱۴۴ قانون مجازات اسلامی میگوید: «در تحقق جرائم عمدی علاوه بر علم مرتکب به موضوع جرم، باید قصد او در ارتکاب رفتار مجرمانه احراز گردد. در جرائمی که وقوع آنها بر اساس قانون منوط به تحقق نتیجه است، قصد نتیجه یا علم به وقوع آن نیز باید محرز گردد».
۵- احراز علم، قصد خاص یا قصد نتیجه یا علم مرتکب به حصول نتیجه امری قضایی است و قاضی از مجموعه اقدامات و رفتارهای مرتکب و اوضاع و احوال حاکم بر قضیه میتواند این امور را احراز کند.
۶- کلمه «سلاح» در ماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی شامل اسلحه سرد و گرم است؛ ماده ۶۱۷ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) میگوید: «هر کس به وسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه دیگر تظاهر به قدرتنمایی کند و یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید قرار دهد یا با کسی گلاویز شود، در صورتی که از مصادیق محارب نباشد به حبس از 6 ماه تا ۲ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد». در تبصره الحاقی به ماده ۶۵۱ قانون تعزیرات (مصوب 22/8/1387) نیز اسلحه سرد از قبیل قمه، شمشیر، کارد، چاقو، پنجه بوکس و اسلحه سرد جنگی مانند کاردهای سنگری مشمول عنوان «سلاح» قرار گرفتهاند. لذا نوع اسلحه به کار رفته از سوی محارب موضوعیت ندارد و میتواند هر یک از مصادیق مذکور باشد.
۷- در ماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی تفاوتی بین ارتکاب جرم در روز و شب و یا داخل شهر و یا روستا و بیرون از آن وجود ندارد.
۸- در ماده ۲۸۲ قانون مجازات اسلامی درباره مجازات محارب مقرر میدارد: «حد محاربه یکی از چهار مجازات عنوان شده است» و در ماده ۲۸۳ قانون مجازات اسلامی به صراحت مقرر میدارد «انتخاب هر یک از امور چهارگانه مذکور در ماده ۲۸۲ به اختیار قاضی است».
۹- شرط تحقق محاربه قتل یا جرح نمیباشد و مجازات محارب هم یکی از موارد چهارگانه در ماده ۲۸۳ و انتخاب آن هم به اختیار قاضی رسیدگیکننده میباشد.
با توجه به مراتب مذکور، قضات محترم همواره خود را ملزم به رعایت قانون میدانند و پروندههای مطروحه را مطابق قانون رسیدگی و حکم صادر مینمایند و در حوادث اخیر هم به اتهام همه متهمان اعم از مباشر، شریک، معاون، آمران و مسببان جرم طبق قانون عمل کرده و میکنند.
ارسال به دوستان
رئیس جمهور و رئیس مجلس از فعالیتهای توسعهمحور و قدرتآفرین قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا تقدیر کردند
قرارگاه ضدتحریم
گروه سیاسی: چهاردهمین همایش مدیران و فرماندهان قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا روز گذشته با حضور رئیسجمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی و فرمانده کل سپاه پاسداران برگزار شد. رئیسی در این همایش یکی از مهمترین ابعاد جنگ ترکیبی را جنگ اقتصادی دانست و اظهار داشت: امروز دشمن میخواهد مانع اقتدار ایران اسلامی شود اما مجاهدان ما در عرصه اقتصادی همانطور که در دوران دفاعمقدس تولید قدرت کردند، در این عرصه نیز تولید قدرت میکنند.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز در صنایع دفاعی با تولید پیچیدهترین تجهیزات حرف برتر را در منطقه و دنیا میزنیم، در عین حال متذکر شد که افتخار ایران منحصر به ساخت موشک نیست و به تولید قدرت در همه زمینهها توجه داریم.
* به گستردگی داشتههایمان تهدید میشویم
رئیسی گفت: دشمن نمیخواهد در حوزه اقتصادی دست برتر را داشته باشیم اما عزیزان ما در قرارگاه سازندگی با کارهای بزرگ زیربنایی در حوزه اقتصاد، دشمن را مأیوس کردهاند و با اخلاص و انگیزه الهی و اندیشه بلند کارهای ماندگاری انجام دادهاند که قدرتآفرین، ثروتآفرین، عزتآفرین و افتخارآفرین است. رئیسجمهور با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در تحلیل آشوبهای اخیر، گفت: دشمن از پیشرفت ما عصبانی است و نمیخواهد ما پیشرفت داشته باشیم؛ همواره به گستردگی داشتههایمان تهدید میشویم.
وی افزود: بدخواهان میخواهند با ایجاد ناامنی، ما را درگیر حاشیهها کرده و از متن کار که پیشرفت، سازندگی و خدمت به مردم و گرهگشایی از زندگی آنهاست بازدارند اما باید با روحیه و انگیزه مضاعف تهدید را به فرصت تبدیل کنیم. رئیسجمهور با بیان اینکه شکلگیری ایران قوی بدون اقتصاد و زیرساخت قوی امکانپذیر نیست، تصریح کرد: همه ما در دولت و نهادهای انقلابی به دنبال ساختن ایران قوی هستیم که قدرت اقتصادی یکی از ساحتهای آن است.
* قالیباف: توقع همه از قرارگاه خاتمالانبیا در حوزه خنثیسازی تحریم است
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش اظهار داشت: قرارگاه خاتمالانبیا در حقیقت مولود بعد از دوران دفاعمقدس است و فرق آن با تشکیل سپاه در این است که این قرارگاه با یک تجربه بویژه در عرصه مهندسی رزمی دوران دفاعمقدس در بخشهای مختلف شکل گرفت. قالیباف تصریح کرد: ما بدون شک از همان دهه ۷۰ بهطور جدی وارد یک جنگ اقتصادی شدیم و قرارگاه در این بخش ایفای نقش کرده است. وی افزود: ما در جنگ اقتصادی، هم باید برای رفع تحریم تلاش کنیم و هم برای خنثیسازی تحریم؛ چرا که هر دوی این کارها برای جنگ اقتصادی مؤثر است. رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: طبیعتاً توقع همه از قرارگاه خاتمالانبیا، در حوزه خنثیسازی تحریم است که میتواند اثرگذار باشد و در این شرایط، کار را پیش ببرد. قالیباف در ادامه تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بعد از دوران دفاعمقدس به این ظرفیت رسید که روزبهروز در فعالیتها و بخشهای مختلف عمق پیدا کرد و همیشه در جبهه انقلاب راسخ، محکم و اثرگذار در حوزههای مختلف پیش رفت و توانست موثر و موفق باشد.
***
سرلشکر سلامی: قوی بودن ضامن حفظ کرامت ملت است
سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران در دوازدهمین جشنواره مالک اشتر قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) گفت: در جهان امروز باید قوی بود تا مستقل و عزیز شد. در واقع قوی بودن ضامن استقلال، حریت و آزادی یک ملت و ضامن رأفت، منزلت و شأن در دستگاه و محیط بینالمللی است. وی افزود: قوی بودن ضامن حفظ کرامت یک ملت است، این یعنی یا باید قوی بود یا تسلیم شد. یعنی یا باید با تکیه بر اراده خود عمل کرد یا باید تسلیم اراده دیگران شد و راه میانه این دو وجود ندارد. در دنیای امروز و در نقشه جغرافیای سیاسی جهان برای ضعیف جایگاهی تعیین نکردهاند؛ نمیتوان هم ضعیف بود هم مستقل، بلکه باید قوی بود و مقتدر تا مستقل شویم. سلامی تصریح کرد: تاریخ چند دهه اخیر سرشار از مثالهای واضحی است که اگر ملتها، دولتها و نظامها قوی نباشند، فرو خواهند پاشید. این یک اصل است. فرمانده کل سپاه تاکید کرد: ما قوی بودن را انتخاب کردهایم، چرا که میدانیم استدلال سیاسی موهبتی است که بدون خوداتکایی، بدون استقلال اقتصادی، بدون قدرت ساختن و بدون تولید حاصل نمیشود. میدانیم که هرگز بیگانگان قاعده استقلال، قائمه قدرت، ارکان منزلت، ستونهای شکوه و عظمت ما را به ما هدیه نمیکنند. ما میدانیم بزرگی ما با مجاهدت، تلاش، جدیت، علم و فناوری و مردان ما ساخته میشود. وی ادامه داد: ما کشوری هستیم که تصمیم گرفتیم بدون تاثیرپذیری از اراده بیگانگان و دشمنان زندگی کنیم. میخواهیم شرافتمندانه زندگی کنیم و نمیخواهیم نیازمند باشیم. کلید استقلال سیاسی، گسستن بند وابستگی و نیاز است و همه ما این را میدانیم. سرلشکر سلامی با بیان اینکه دشمن میخواهد نیازمند، وابسته، محتاج و اسیر باشیم و آزاد نباشیم، خاطرنشان کرد: استقلال یعنی نپذیرفتن تاثیر اراده دیگران؛ ما میخواهیم بر اساس اراده ملی خودمان عمل کنیم و دشمن دقیقا عکس این را میخواهد.
ارسال به دوستان
جزئیات طرح جدید نمایندگان برای اصلاح قانون انتخابات مجلس
از شفافیت دلایل ردصلاحیت تا حرکت به سمت الگوی انتخابات اکثریتی - تناسبی
گروه سیاسی: اصلاح قانون انتخابات و ایجاد تغییر در پروسه ثبتنام، بررسی صلاحیت، شیوه برگزاری انتخابات و... از مباحث قدیمی و پرتکرار سیاست است که همواره به فراخور فضای انتخاباتی طرح شده و با خوابیدن جو انتخابات به دست فراموشی سپرده شده است. با این حال نمایندگان مجلس این روزها طرح اصلاح قانون انتخابات را در دست دارند؛ طرحی که میتواند سرآغازی بر فصل جدید انتخابات در کشورمان باشد. روز گذشته عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفتوگو با ایسنا با اشاره به طرح جدید این کمیسیون برای اصلاح قانون انتخابات مجلس بیان کرد: بر اساس این طرح از شرایط عمومی و اختصاصی ورود داوطلبان به عرصه انتخابات گرفته تا مدل برگزاری انتخابات و تخلفات انتخاباتی همگی مشمول تغییراتی میشود. از جمله مهمترین تغییرات این طرح این است که طرح مذکور با تاکید بر رعایت حق شهروندی برای نخستینبار بستری را فراهم آورده است که بر اساس آن داوطلبانی که صلاحیتشان از سوی نهاد نظارتی احراز نشده است، بتوانند درباره اشکال بروزکرده از نهاد نظارتی توضیح بخواهند و نهاد نظارتی موظف است اشکال بروز کرده را به داوطلب اعلام کند.
محسن پیرهادی در ادامه با اشاره تغییر در پروسه انتخاب منتخبان نیز گفت: یکی از مهمترین اصلاحاتی که در طرح مجلس لحاظ شده این است که الگوی نظام انتخاباتی که پیش از این بر اساس مدل شهرستانی-روستایی، تناسبی و ترجیحی بود، در این طرح بازنگری شده و الگویی مبتنی بر الگوی اکثریتی- تناسبی طراحی شده است. در حوزههای انتخابیه با کمتر از ۳ کاندیدا الگو به سیاق گذشته اکثریتی خواهد بود اما در حوزههای انتخابیه با ۴ کاندیدا و بیشتر ما الگوی انتخاباتی تناسبی دیده شده است.
وی افزود: بر اساس ماده ۱۴ این طرح، رؤسای قوای مجریه و قضائیه و معاون، مشاور و مدیر بدون واسطه اجرایی آنها، رئیس یا بالاترین مقام نهادهای مشخصشده در قانون اساسی و معاون، مشاور و مدیر بدون واسطه اجرایی او، اعضای شورای نگهبان و شوراهای عالی کشور، وزیر، معاون، مشاور و مدیر بدون واسطه اجرایی او و مدیران کل تشکیلات ستادی وزارتخانه، رئیس، مدیرانکل، مدیرعامل یا اعضای هیات مدیره یا رئیسه اشخاص حقوقی دولتی، عمومی غیردولتی و نیز اشخاص حقوقی تابعه یا وابسته به آنها از جمله مقاماتی هستند که نمیتوانند با برعهده داشتن سمتهایشان وارد کارزار انتخابات شوند، مگر آنکه حداقل ۶۰ روز قبل اعلام استعفا کرده باشند. پیرهادی در ادامه بیان کرد: بر اساس طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس، احزاب، جبههها و تشکلها مکلفند هنگام ارائه فهرست، موافقت کتبی نامزدها مبنی بر عضویت در فهرست را ارائه کنند. هر نامزد تنها میتواند در یک فهرست حضور داشته باشد و ارائه فهرست فقط توسط دبیرکل یا مقامات مسؤول احزاب و جبههها که به صورت رسمی معرفی میشوند، انجام میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|