|
ارسال به دوستان
اخبار
فرشاد منجزیپور، تهیهکننده تلویزیون درگذشت
فرشاد منجزیپور، از تهیهکنندگان باسابقه تلویزیون، در پی یک دوره بیماری دارفانی را وداع گفت. به گزارش «وطن امروز»، وی ضمن تهیهکنندگی دهها برنامه در تلویزیون، مشاور اسبق بنیاد سینمایی فارابی و مدیر اسبق سینما فرهنگ بود که روز گذشته در ۵۴ سالگی در پی یک دوره بیماری سخت دار فانی را درگذشت.
آن مرحوم مجری طرح فیلمهای سینمایی «آبادانی»، «شرقی»، «ویترین» و تهیهکننده سریال «یه خونه یه قصه» و برنامههای «سینمای سیاسی جهان»، «یادگار زخم»، «عصر ایمان»، «راهحل» و دهها برنامه دیگر بود.
زندهیاد منجزیپور همچنین تهیهکنندگی برنامههای «فصل عاشقی»، «اندیشه ماندگار» و «میراث» شبکه 4 و برنامه «دوران» شبکه افق سیما را برعهده داشت.
***
پخش سری جدید «قندون» از شبکه نسیم
برنامه «قندون» با هدف آشنایی با ادبیات اصیل ایرانزمین با گفتاری طنز روی آنتن شبکه نسیم میرود. به گزارش «وطن امروز»، فصل دوم «قندون» به تهیهکنندگی مجید فتاحی، نویسندگی هادی حوری و با روایت مرتضی زارع کاری از تامین برنامه شبکه نسیم است که با تمرکز بر ادبیات کلاسیک و روایت داستانهای کوتاه از متون گذشته با روش طنز در لوکیشن تاریخی خانه موزه بازار تهران به مدت ۱۵ دقیقه روزهای فرد ساعت ۲۰ روی آنتن شبکه نسیم میرود.
این برنامه با روایت داستانهای کوتاه و سعی بر روانسازی آن به شکل طنز نمایشی و معرفی مفاخر ادبی، فرهنگی، آموزش نگارش صحیح و معانی کلمات و ارائه معادل فارسی کلمات بیگانه که وارد زبان فارسی شده است، روی آنتن خواهد رفت. قسمت اول این برنامه دیشب، یکشنبه، ساعت ۲۰ پخش شد.
***
اعلام زمان جدید برگزاری جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری
بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری ۲۵ تا ۲۹ دی در یزد برگزار میشود. به گزارش «وطن امروز»، حمود مروج معاون فرهنگی کانون پرورش فکری و رئیس بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، بر اساس تصمیم شورای سیاستگذاری جشنواره زمان برگزاری این رویداد را ۲۵ تا ۲۹ دی ۱۴۰۱ اعلام کرد.
پیشتر قرار بود این دوره جشنواره طبق دورههای گذشته همزمان با شب یلدا برگزار شود اما به خاطر همزمانی با ایام فاطمیه زمان آن تغییر کرد. بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دبیری محمد گودرزیدهریزی و با میزبانی استان یزد برگزار میشود.
***
چاپ سیزدهم «پیغام ماهیها» در بازار نشر
انتشارات بعثت چاپ سیزدهم کتاب «پیغام ماهیها» سرگذشتنامه شهید همدانی نوشته گلعلی بابایی را روانه بازار نشر کرد. به گزارش «وطن امروز»، انتشارات بعثت چاپ سیزدهم کتاب «پیغام ماهیها» سرگذشتنامه سردار شهید حسین همدانی نوشته گلعلی بابایی را منتشر و روانه بازار نشر کرد. چاپ نخست این کتاب به همت انتشارات 27 بعثت و نشر صاعقه سال 1394 منتشر و وارد بازار نشر شده بود.
«پیغام ماهیها» نخستین کتابی است که پس از شهادت سردار سرلشکر شهید حاج حسین همدانی فرمانده جنگهای نامتقارن محور مقاومت و سپاه محمد رسولالله، درباره وی منتشر شد. این کتاب بهعنوان اثر برگزیده سیزدهمین دوره جایزه جلال آلاحمد و کتاب تحسینشده سال 95 معرفی شد.
کتاب «پیغام ماهیها» در قطع رقعی در 415 صفحه بازگویی خاطرات سردار شهید حسین همدانی از زبان خودش است. کتاب به شکل اول شخص روایت شده است. کل ماجرا از دوران کودکی تا مقطعی از زندگی یعنی اواخر سال 64 پیش از این در کتاب «مهتاب خین» و در خلال مصاحبههای حسین بهزاد با شهید همدانی منتشر شده بود و اینجا از زبان خود شهید بازنویسی شده است.
***
هنرمندان تصویر شهدا را بر ابردیوارهای پایتخت نقاشی میکنند
پروژه میدانی «سروقامتان»؛ نقاشی ۲۲ ابردیوار تهران با هدف پاسداشت مقام شهدا و زنده نگاهداشتن یاد و نام اسطورههای ایران اسلامی در مناطق بیستودوگانه پایتخت اجرا میشود. به گزارش «وطن امروز»، در این رویداد که با هدف پاسداشت مقام شهدا و زنده نگاهداشتن یاد و نام اسطورههای ایران اسلامی ساماندهی شده است هر کدام از مناطق پایتخت با ابردیواری به نام شهدای منطقه مزین میشود.
۲۲ هنرمند صاحبنام طراح و نقاش کشور در این رویداد دعوت شدهاند تا متناسب با رویکرد این پروژه میدانی طرحهای خود را آماده و ارائه کنند. طرحهای این هنرمندان پس از انتخاب دیوارها و جانمایی نام شهدای هر منطقه توسط گروههای اجرایی نقاشی دیواری بر روی دیوارهای منتخب پیادهسازی و بعد از امضای هنرمند صاحب اثر به عنوان اثر هنری به خانواده شهدا و مردم شریف همان منطقه تقدیم میشود.
طراحی این ابردیوارها توسط هنرمندان مدعو در حال انجام است و آثار ارائه شده پس از تأیید شورای هنری این رویداد بر ابردیوارهای منتخب شهر تهران نقش میبندد و جاودان میشود. ویژهبرنامه سروقامتان تهران توسط سازمان زیباسازی شهر تهران و با همکاری مؤسسه فرهنگی - هنری نام به عنوان دبیرخانه هنری و اجرایی این رویداد زمستان امسال برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
دهه هشتادیهایی که با دورهمیهایشان برای سردار آسمانی جان فدایی میکنند
دختران انقلاب به یاد حاجقاسم
مهدیه سهرابی: بعضی جملات، بعضی حرفها و بعضی روایتها در ذهن و روح آدمی نقش میبندد؛ مانند این جمله از یک انسان بزرگ: «همون دختر بیحجاب، دختر منه». انسانی بزرگ که به گواه همرزمانش، عزیزانش و خانوادهاش دل بزرگی داشت؛ «شهید حاجقاسم سلیمانی»؛ شخصیتی که این روزها به سومین سالگرد آسمانی شدنش نزدیک میشویم و هر کسی به هر نحوی ابراز ارادت و محبت خود را به این شهید بزرگوار نشان میدهد. یکی از جاهایی که جمعی از همین آدمهای دوستدار حاجقاسم جمع میشوند، هیات بنتالمهدی حسینیه شهدای بسیج در شرق تهران است. برای دیدار با این جمع سری به این حسینیه میزنیم. وارد حسینیه شهدای بسیج که میشویم، خادمهای تیم استقبال هیات را میبینیم که گویی منتظرند به تک تک همه آن ۲ هزار نفری که قرار است بیایند، لبخند بزنند و خوشامد بگویند. هر لحظه حس میکنیم اینجا همان محل آرامش است؛ یک دورهمی متفاوت. دوستی، صفا و صمیمیت، شاید وصف مناسبی از احوال این هیات باشد؛ انگار واقعا به قول حاجآقا راضی، سخنران مراسم، هر کی از در حسینیه تو میآید، در پناه حضرت زهراست، در پناه مادر. با تمام وجود دلت میخواهد ۲ شب بعد را هم بیایی تا دوباره این همه حس خوب را تجربه کنی و باورت شود در این فضای آشفته، همچنان لحظات قشنگی را میشود حس کرد. جالب اینکه مراسم هر شب یک سیر داستانی دارد؛ شبیه یک پازل. حتی شب یلدا را هم فراموش نکرده بودند و برایش برنامه داشتند؛ از لواشکهایی که با روبان بسته شده بود و یادبود نمکدون که روی آن نوشته شده بود «شیرینی زندگی، نمکی است که نذر حضرت زهراست» تا تم یلداییای که فضای حرفهای سخنران دهه هشتادی برنامه را هم تحت تاثیر قرار داده بود.
کارتپستال و میزی که میتوانستی برای حضرت زهرا(س) دلنوشته بنویسی و سربند، خاطرههای محبوب من از این ۳ شب هیأت شد. کاش پیام و توسل شیرینش را هم همیشه به یاد بیاوریم.
صدا و حرفهای حاجقاسم که از تلویزیون شهری پخش میشود، باعث میشود انتخابم فکر کردن باشد، دلم بلرزد... بعضی وقتها که از اطرافیان سر و صدا میشنیدم، برخورد انتظامات نظرم را جلب میکرد که حتی آنها هم با مهربانی نظم را برقرار میکردند. از اتفاقات متفاوت هیات، مجریهای دهه هشتادی و میهمانان ویژه بودند.
بیشتر میهمانها و میزبانان این هیات نظرشان همین است؛ اینکه سخنرانی اینجا مخصوص دهه هشتادیهاست و با ادبیات آنها عجین است. همین سخنرانیها هم دل برخی دختران را به اهلبیت(ع) پیوند زده و مسیرشان را تغییر داده است. مجلس با صحبتهای یکی از دختران شروع میشود؛ صحبتهایی درباره خودش که حالا پشت تریبون هیات ایستاده و آنها را برای همسن و سالانش میگوید؛ از مسیرش که تغییر کرده و پوششی که حالا دارد. نمنم اشک مینشیند گوشه چشم من و خیلیها. صحبتهایش که تمام میشود حاج آقا راضی پشت بلندگو مینشیند. دخترها مشتاقانه منتظرند سخنرانی او شروع شود، من هم همینطور اما دلم میکشاندم پای میز گفتوگو با دختری که جلسه با او شروع شد.
او اینطور میگوید: شب هیأت همه کنار هم بودیم اما در واقع هر کی با خودش خلوت کرده بود یا با خودش و رفیق شهیدش. منم حاجقاسم را انتخاب کردم و نخستین پیامدش هم این بود که از سردرگمی رهایم کرد. آخر هیأت به یک قسمتی از حسینیه میرویم که یک نفر از خادمها با ظرف رنگ قرمز ایستاده تا روی پارچه بزرگی که رویش نوشته بود «عهد میبندم» با نشان اثر انگشتمان عهد ببندیم. چند قدم عقبتر که آمدم، نوشته زیرش که با اثر انگشتهای ما درست شده بود و مثل یاقوت در برف توجه را جلب میکرد، دیدم. با اثر انگشتهایمان نوشته بودیم «حاجقاسم» و انگار عهد بسته بودیم روزی لازمت شویم.
مسیر جان فدا شدن واقعا که ستودنی است، در کنار دختران حاجقاسم عجیب خوش گذشت. مثل همه دخترها که سرخوش از این مراسم ناب حضرت زهرایی حس و حال خوبی را تجربه کردند، من هم از مجلس برمیخیزم؛ وقت رفتن است. کفشهایم را که از جاکفشی برمیدارم و مشغول پوشیدنشان میشوم، یکی از خادمها میگوید میتوانید اسمتان را یادداشت کنید تا در حرم امام حسین علیهالسلام به نیابت از شما زیارت شود. به دنبال دخترها در صف قرار میگیرم تا اسمم را بنویسم. میشنوم که دختر جلویی میگوید: «فیض هیات کامل شد. زیارت ششگوشه! آخ که چقدر دلم میره برای این سوپرایزهای یهوییشون».
ارسال به دوستان
معرفی آلبوم جدید حوزه هنری
قاسم هنوز زنده است
گروه فرهنگ و هنر: آیین معرفی آلبوم «قاسم هنوز زنده است» از تازهترین محصولات مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با موضوع شهید حاج قاسم سلیمانی، دیروز یکشنبه یازدهم دیماه در محل استودیوی حوزه هنری برگزار شد.
میلاد عرفانپور، شاعر و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری در ابتدای این برنامه که دیروز در محل استودیوی مرکز موسیقی حوزه هنری برگزار شد، ضمن ارائه توضیحاتی درباره آلبوم «قاسم هنوز زنده است» که با حضور جمعی از هنرمندان شناختهشده موسیقی ایران پیش روی مخاطبان قرار گرفته است، گفت: آلبومی که امروز درباره آن صحبت میکنم تقریباً تمام قطعاتش در استودیو پژواک مرکز موسیقی حوزه هنری تولید شده که امروز یکی از بهترین ظرفیتهای موسیقایی برای ضبط معرفی شده است.
وی افزود: در باب شخصیتهای بزرگ همیشه آثار مختلفی در حوزههای مختلف هنر خلق شده است. به عنوان مثال در حوزه نقاشی، حوزه «پرتره» یکی از مهمترین موضوعاتی است که میتواند مورد توجه قرار گیرد. اصولاً توجه به قهرمانگرایی و ترسیم چهره قهرمان در هنر همواره بحث جدی بوده و هست. برای ما هم شهید قاسم سلیمانی بدون اغراق نه برای مردم ایران، بلکه برای همه مردم جهان قهرمانی است که به زعم من مشابه ندارد. البته در طول تاریخ هم اگر میخواستیم قهرمانهای خود را بشماریم، قهرمانهایی بودهاند که به صورت شفاهی به ما رسیدهاند و بر اساس هنر داستاننویسان ما بوده است که شاید ریشههای واقعی داشته باشند، اما همه آنها برآمده از داستانها و تخیلات بزرگان ادبیات ما به مخاطب ارائه شده است که بسیار ارزشمند هستند.
عرفانپور با معرفی حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک شخصیت ملی - میهنی ارزنده ادامه داد: درباره حاج قاسم باید گفت آن چیزی که او را برجسته کرد، هژمونی رسانهای نبود. آن چیزی که قاسم سلیمانی را شهره جهان کرد مسألهای بود که ریشه در دهقانزاده کرمانیای داشت که در شصت و چند سالگیاش وقتی شهید میشود همه جهان درک میکنند قهرمانی را از دست دادند؛ قهرمانی که فقط فاتح میدان نبرد نیست، بلکه قهرمانی است که دشمن در اوج کوچکی این قهرمان را شهید میکند. او یک قهرمان نظامی نیست، قهرمان زندگی و مهربانی است و همین ویژگیهاست که میتوانیم او را قهرمان مدارا با مردم بدانیم. او قهرمان درک معنای زندگی است. او کوشید برای مردم و خدا زندگی کند و برای خدا جانش را تقدیم کند و ما میبینیم که چه قبل از شهادت و چه بعد از شهادت به معرفی ابعاد زندگی او پرداخته میشود. وی با ارائه خاطرهای از خلق شعری که قبل از شهادت حاج قاسم سلیمانی در تجلیل از این شهید بزرگوار تولید کرد، گفت: این افتخار بزرگی بود که هنرمندان در دوران حیات این شهید بزرگوار بدون اینکه جشنواره و پاسداشتی وجود داشته باشد، درباره او اثری را پیش روی مخاطبان قرار دهند. حتی در این زمینه هم گلایههایی داشت که چرا در زمان حیاتش مراسم یا برنامه بزرگداشتی برایش برگزار میشد. بعد از شهادت حاج قاسم نیز ما دیدیم که آثار مختلفی در حوزههای شعر، سینما، تئاتر و موسیقی تولید شد که انصافاً آثار قابل توجهی بودند.
مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری در بخش دیگری از این نشست گفت: مراسم اصلی رونمایی این آلبوم دوشنبه دوازدهم دیماه (امروز) در قالب کاروان «روایت حبیب» در شهر کرمان با برگزاری یک مراسم ویژه برگزار میشود. البته ما تلاش کردیم که به لحاظ محتوایی نگاه متنوعی داشته باشیم و شاید شما در برخی قطعات آثاری را بشنوید که نامی از حاج قاسم در آن نباشد اما جملگی آثاری هستند که در قالب رنگبندیهای متفاوت، دربرگیرنده نکات مشترک زندگی ارزشمند شهید سلیمانی باشد. البته شاید برخی خرده بگیرند که چرا تنوع موسیقایی این آلبوم گوناگون است اما ترجیح دادیم تمامی سلیقهها در این آلبوم حاکم باشد. عمده این قطعات در کاروان «روایت حبیب» اجرای زنده شدهاند. سال گذشته هم به همت وزارت ارشاد و صداوسیما قطعاتی از این آلبوم -که در حوزه هنری تولید شد - در تالار وحدت پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
ارسال به دوستان
«سیل و سردار» منتشر شد
خاطراتی از حضور حاج قاسم در سیل مهیب خوزستان
کتاب «سیل و سردار»؛ خاطرات شفاهی حضور حاج قاسم سلیمانی در سیل خوزستان به قلم محمدعلی بخشیپور از سوی انتشارات «راه یار» منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، کتاب «سیل و سردار»؛ خاطرات شفاهی حضور حاج قاسم سلیمانی در سیل خوزستان به قلم محمدعلی بخشیپور و از سوی انتشارات «راه یار» منتشر شد.
کسی که به مقوله نظامی از منظر بشردوستی مینگرد پس حتما برای حوادثی همچون سیل و زلزله نیز نمیتواند بیتفاوت باشد و ناآرامی انسانها و جانهای خسته برای او نیز ناگوار است و این ویژگی هم در زلزله هولناک بم و هم در سیل مهیب خوزستان، بیش از پیش در حاج قاسم سلیمانی نمایان شد. آن منطقی که او را در دهه ۶۰ شمسی به جبهههای نبرد حق علیه رژیم باطل بعث و در دهه ۹۰ به مبارزۀ علیه داعش کشاند، همان انگیزه او را در دهه ۸۰ در میان زلزلهزدگان بم و نهایتاً در سال ۱۳۹۸ به میان سیلزدگان خوزستانی آورد تا ضمن همدردی با مردم، برای کاهش آلام متأثران از آن سیل کمنظیر قرن، به چارهاندیشی بپردازد.
«سیل و سردار» مجموعهای از خاطرات حضور به یاد ماندنی سردار دلها سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در جمع مردم سیلزده استان خوزستان است که یادآور خاطرات آخرین روزهای حیات پربرکت او نیز محسوب میشود.
ارسال به دوستان
توسط دبیرخانه جشنواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی شد
آثار راه یافته به بخش رادیوتئاتر
راهیافتگان به بخش رادیو تئاتر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از سوی دبیر خانه جشنواره معرفی شدند. به گزارش «وطن امروز»، دبیرخانه چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر اسامی آثار راه یافته به بخش رادیو تئاتر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر را به شرح زیر اعلام کرد:
1- نمایش «شبیه پدر» به کارگردانی محسن صباغزاده از قم
2- نمایش «جیغ» به کارگردانی رضا داداشی از قزوین
3- نمایش «گزارش یک عشق نهایی» به کارگردانی سولماز ملکی از اردبیل
4- نمایش «موج سوار آبی» به کارگردانی حسین خدادی از کرج
5- نمایش «پرواز پرندگان مهاجر در صبح روز آخر» به کارگردانی امجد جلالی از اهواز
6- نمایش «اسپویلر» به کارگردانی محمد رادمهر از اصفهان
7- نمایش «همه دختران من» به کارگردانی رحمان قدمی از ساری
8- نمایش «بوکه من» به کارگردانی طاهره شاددل از بجنورد
9- نمایش «زیبا» به کارگردانی محمدرضا قبادیفر از تهران
10- نمایش «دستانداز» به کارگردانی سیدسروش پیمبری از کرمانشاه
11- نمایش «بلا روزگار» به کارگردانی حسین اسفندیاری از همدان
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
معاون گردشگری کشور عنوان کرد
نجات گردشگری از خودتحریمی با لغو روادید
معاون گردشگری گفت: امیدواریم لغو رواید در دولت سیزدهم انجام شود و حوزه گردشگری از این خودتحریمی نجات پیدا کند. به گزارش «وطن امروز»، نشست اعضای جامعه تورگردانان ایران با سیدعزتالله ضرغامی، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با حضور علیاصغر شالبافیان معاون وزیر گردشگری صبح دیروز یکشنبه ۱۱دی ۱۴۰۱ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد. در ابتدای این نشست یحیی نقیزادهمحجوب، مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری، برگزاری این نشست را پیرو درخواست جامعه تورگردانان مبنی بر جلسه با وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای طرح چالشها و مطالبات موجود عنوان کرد. در ادامه اکبر غمخوار، عضو هیات مدیره جامعه تورگردانان ایران با اشاره به اینکه در این جلسه نمایندگانی از ۳۴۰ عضو جامعه تورگردانان حضور دارند، افزود: توسعه انواع تورهای ورودی بهصورت سازماندهی شده از کشورهای مختلف از جمله ماموریتهای این جامعه است.
ابراهیم پورفرج، رئیس جامعه تورگردانان ایران با تاکید بر انجام کارهای جدی در شرایط فعلی، افزود: مصر زمانی که اتفاقات بهار عربی رخ داد، حضوری جدیتر در نمایشگاههای بینالمللی داشت و غرفهای چندبرابر سالهای قبل در اختیار گرفت.
وی با تاکید بر حضور پررنگ ایران در چندین نمایشگاه بینالمللی پیش رو، ادامه داد: در صورت عدم حمایت دولتی و عدم حضور در این نمایشگاهها بازارمان را از دست میدهیم و این ضرری غیرقابل جبران است. ۲ فصل توریستی بهار و پاییز را در پیش داریم و بهرغم تمام تلاشها و صحبت با شرکتها رزرو چندانی انجام نشده است.
علیاصغر شالبافیان، معاون گردشگری کشور نیز حوزه گردشگری ورودی را غیر از آوردههای اقتصادی در ارزشآفرینی فرهنگی و تصویرسازی مثبت کشور حائز اهمیت دانست.
وی با بیان اینکه در حوزه مالیات، تعامل خوبی با سازمان مالیاتی شکل گرفته و اتفاقات مثبتی در بخشش جریمهها و نحوه محاسبات مالیاتی دفتر خدمات مسافرتی افتاده است، افزود: در حوزه تامین اجتماعی نیز جلساتی داشتهایم و هنوز موفق به متقاعد کردن آنها نشدیم. معاون گردشگری کشور به موضوع لغو روادید با بازارهای هدف اشاره و تصریح کرد: در حال پیگیری این موضوع با وزارت امور خارجه هستیم و با کمترین مقاومت روندی رو به جلو را طی میکند.
شالبافیان ابراز امیدواری کرد لغو رواید در دولت سیزدهم، انجام شود و حوزه گردشگری از این خودتحریمی نجات پیدا کند. وی همچنین در ارتباط با حمایت دولتی برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی بیان کرد: در راستای تخصصی شدن موضوع حضور در نمایشگاههای بینالمللی به کانون جهانگردی و اتومبیلرانی واگذار شده و برای حضور در نمایشگاههای فیتور، مسکو ATM دوبی و نمایشگاههای بازارهای جدید برنامه داریم. همچنین برای حضور در نمایشگاه آنکارا ۴۰۰ متر زمین تدارک دیده شده است. معاون گردشگری کشور به ایجاد زیرساختهای لازم برای تشکیل صندوق حمایتی گردشگری و ابلاغ به شرکتها اشاره کرد و افزود: همچنین آییننامه طبیعتگردی با محوریت دغدغه فعالان این حوزه انجام شده و در دولت در حال بررسی است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|