|
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: باکو دوست صمیمی اسرائیل است
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در تماس تلفنی با جیحون بایراموف همتای خود در باکو، این جمهوری را دوست صمیمی اسرائیل خواند. «الی کوهن» همچنین در قبال ابراز تمایل جیحون به تقویت روابط با تلآویو، از جمهوری باکو به خاطر افتتاح سفارت خود در اراضی اشغالی تشکر و برای میزبانی از علیاف در سال جاری میلادی اعلام آمادگی کرد.
ارسال به دوستان
نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی درباره قریبالوقوع بودن جنگ داخلی هشدار داد
فراخوان شورش اسرائیلیها علیه نتانیاهو
سیاستمداران صهیونیست از ایهود باراک گرفته تا اسحاق هرتزوگ، رئیس فعلی رژیم خطر سقوط را احساس کردهاند
با اعلان فراخوان عمومی نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی برای سرنگونی آنچه «کابینه شرور و شیطانی نتانیاهو» توصیف کرده است، بسیاری از رسانههای عبری و عربی از آغاز پایان دولت مستعجل مجدد نتانیاهو خبر دادند. ایهود باراک، نخستوزیر این رژیم در فاصله ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ میلادی و معاون پیشین نتانیاهو در سمت نخستوزیری، طی یادداشتی مهم که دیروز در روزنامه یدیعوت آحارانوت منتشر شد، به پیشواز سقوط دولت جدید اسرائیل رفت. باراک که سابقه سکانداری وزارت جنگ، وزارت خارجه و رهبری حزب کارگر فلسطین اشغالی را نیز در کارنامه خود دارد، عملا فرمان شورش عمومی علیه کابینه راست افراطی نتانیاهو را صادر کرد.
او با پیشبینی اینکه اختلاف بدنه سیاسی رژیم با دولت نتانیاهو به مرحله جنگ داخلی خواهد رسید، نوشت: «این یک هشدار واقعی است، زیرا خطر نزدیک و قریبالوقوع است و به فروپاشی نظام سیاسی مبتنی بر اشغال منجر خواهد شد».
عمیق شدن بحران اختلاف سیاسی در سرزمینهای اشغالی به دنبال ورود چهرههای صهیونیست بشدت افراطگرا و حتی منفور میان اسرائیلیها بویژه ایتامار بن گویر و بزالل اسموتریچ به کابینه ائتلافی سیاستمدار فاسد و به آخر خط رسیدهای مثل نتانیاهو رخ داد. ایهود باراک که پیشتر ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی فعلی را با عنوان داعشی خطاب و تهدید کرده بود، در ادامه یادداشت اخیر خود در روزنامه یدیعوت آحارانوت به طور عریان نوشت: «با توجه به جرقههای اراده جمعی که این روزها شاهد آن هستیم، این تقابل در مبارزه از طریق تظاهرات خیابانی، میادین، جادهها، محل کار و دانشگاهها به نتیجه خواهد رسید... بنگویر با قول مقابله پلیس با تظاهرات و نتانیاهو با حمایت از او، محکوم خواهند شد و از این تصمیمشان پشیمان خواهند شد... این ممکن است به ناآرامیهای داخلی تا رسیدن به طلوع بهاری منجر شود که در آن یک میلیون اسرائیلی به خیابانها بیایند و این دولت شرور و شیطانی سقوط کند».
شگفت آنکه این سیاستمدار برجسته اسرائیلی درباره تقابل با کابینه رژیم صهیونیستی مجبور میشود از سابقه قیام اعراب فلسطینی علیه این رژیم اشغالگر نیز وام بگیرد: «آنچه امروز اسرائیلیها علیه دولت انجام میدهند، چیزی است که بارها و بارها طی صدها سال گذشته، قبایل و گروههای مختلف با هویتهای متفاوت انجام دادهاند. مردمی که در توفان برخاستهاند... کاری که دولت انجام میدهد اصلاحات لازم و مطلوب در سیستم قضایی نیست، بلکه یک روند برقآسا برای خُرد کردن آن است و تسلیم شدن حزب من در مقابل پلیس است که دریچه گستردهای را به روی فساد، نژادپرستی، نفرت و تضاد منافع باز میکند».
خبرگزاری فلسطینی شهاب در تحلیلی بر این یادداشت آورده است که کابینه نتانیاهو مشتاق شعلهور کردن درگیری سیاسی منطقهای با فلسطینیها و تبدیل کردن آن به جنگ مذهبی با اسلام است. همچنین این یک رژیم پلیسی است که قصد دارد به اسم مذهب و نژاد دست به پاکسازی سازمانیافته بزند. کار به جایی کشیده که حتی جامعه صهیونیستی نیز از تحقق خواست و اراده خود توسط دولتی که گویی با کودتا بر سر کار آمده و ائتلافی از فاسدان است ناامید شده تا جایی که باراک مینویسد: «از نخستوزیر تا وزرایش همگی تا گردن در اعماق دروغ بزرگی رفتهاند که رژیمهای تاریک در گذشته در آن فرو رفته بودند». در عین حال تارنمای عربی۲۱ در گزارشی از درگیریهای سیاسی مقامات رژیم صهیونیستی و همچنین تظاهرات خیابانی علیه نتانیاهو نوشت که سرزمینهای اشغالی، وارد جنگی داخلی شده که تاکنون در این ابعاد و گستردگی دیده نشده بود. در تظاهرات مزبور مخالفان لقب سزار، دیکتاتور مقتول روم را بر نتانیاهو گذاشتند و برای نخستین بار شهرکنشینان و صهیونیستهای مخالف دولت تلآویو از عباراتی نظیر «جنگ داخلی»، «زلزله مردمی» و «به آتش کشیدن اسرائیل» استفاده کردند. شخصیتهای مهم هرم سیاسی رژیم چه راست و چه اپوزیسیون، بیانیههایی حاکی از نگرانی از انفجار افکار عمومی صادر کردهاند، حتی کسانی در سطح اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم که زنگ خطر را به صدا درآورده است. در سطوح پایینتر بسیاری از سیاسیون به نتانیاهو و بن گویر اعلان جنگ دادهاند. حیام وایس، نویسنده روزنامه چپ میانه هاآرتص نیز در مقالهای خواستار سرنگونی کابینه راستگرا و انحرافی نتانیاهو شده که به زعم او فاسدترین دولت در میان 37 کابینه تشکیل شده از زمان تأسیس این رژیم جعلی است.
این نویسنده یهودی نوشت: «احساساتی که بلافاصله پس از تشکیل دولت جدید توسط نتانیاهو به وجود آمد، احساسات کاملاً متفاوتی است. احساس خشم، شرم و انزجار نسبت به دولتی که بیسابقه، غیرقابل تحمل و بیگانه با تمام دولتهای خود بود و دلایل بسیاری برای بروز این احساسات در ما به وجود آورد».
* هشدار ساف درباره تخریب املاک فلسطینی در کرانه باختری
کمیته مقاومت در برابر دیوار حائل و شهرکسازی در سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) در گزارشی اعلام کرد کابینه جدید تلآویو قصد تشدید محاصره و تخریب ساختمانهای فلسطینی را دارد. به گزارش این کمیته، سال 2022 میلادی شاهد ثبت رقم بیسابقهای در تعداد اخطاریههای تخریب ساختمانها در کرانه باختری بویژه در قدس اشغالی بودهایم، به گونهای که سال گذشته ۱۲۲۰ مورد اخطاریه ثبت شده، حال آنکه سال ۲۰۲۱ تعداد اخطاریهها ۸۷۵ و سال ۲۰۲۰ نیز تعداد اخطاریههای ثبت شده ۷۳۶ مورد بوده است. به گزارش خبرگزاری فلسطینی معا، مقامات اسرائیلی از سال ۲۰۱۵ تا امروز ۵۸۲۰ اخطاریه تخریب ساختمانها و تأسیسات فلسطینی را تحویل دادهاند که هدف از آن محدود کردن ساختوسازها و توسعه و رشد طبیعی در اراضی فلسطینی است. اخطاریههای تخریب یکی از ابزارهای این رژیم برای محاصره فلسطینیان و ممانعت آنها از توسعه عمرانی بویژه در مناطق تحت حاکمیت کامل این رژیم است که ۶۱ درصد مساحت کرانه باختری را تشکیل میدهد.
***
12 شهید کرانه باختری در 14 روز اول 2023
به دنبال اعلام خبر شهادت ۳ جوان فلسطینی دیروز عزای عمومی و اعتصاب فراگیر در شهر جنین برقرار شد. در درگیری مسلحانه بین مبارزان فلسطینی با نظامیان صهیونیست در جنوب جنین، ۲ جوان اهل این منطقه به شهادت رسیدند. «یزن سامر الجعبری» نوجوان ۱۹ ساله فلسطینی هم که چند روز پیش زخمی شده بود، بر اثر شدت جراحات وارده به شهادت رسید. در درگیریهای پنجشنبه گذشته جنین نیز 5 فلسطینی از جمله یک نوجوان 18 ساله با گلوله مستقیم اشغالگران به شهادت رسیده بودند. بدین ترتیب طبق اعلام وزارت بهداشت فلسطین، تعداد شهدا در 14 روزی که از آغاز سال 2023 میگذرد به 12 تن رسیده است، از جمله 3 کودک که در کرانه باختری توسط صهیونیست به شهادت رسیدند.
ارسال به دوستان
دمشق دومین ایستگاه سفر منطقهای وزیر امور خارجه
امیرعبداللهیان با بشار اسد دیدار کرد
وزیر امور خارجه در ادامه سفر منطقهای خود دیروز شنبه وارد دمشق شد و با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه دیدار و گفتوگو کرد.
حسین امیرعبداللهیان در چارچوب رایزنیهای مستمر تهران و دمشق، در رأس یک هیأت عالیرتبه سیاسی از مبدأ بیروت وارد پایتخت سوریه شد و مورد استقبال همتای سوری خود قرار گرفت.
در این دیدار فیصل المقداد وزیر امور خارجه سوریه، بشار الجعفری معاون وزیر امور خارجه سوریه، سبحانی سفیر ایران در دمشق، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، علیاصغر خاجی مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی و مهدی شوشتری دستیار وزیر و مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه حضور داشتند. این پنجمین سفر امیرعبداللهیان به سوریه است.
امیرعبداللهیان پیش از سفر سوریه، در بیروت با بوحبیب همتای لبنانی خود، نبیه بری رئیس مجلس و نجیب میقاتی نخستوزیر موقت لبنان دیدار و درباره مسائل مورد علاقه گفتوگو کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی به همین منظور روز گذشته درباره ملاقاتهایش در بیروت در اینستاگرام خود نوشت: روز گذشته (جمعه) در چارچوب دعوت رسمی وزیر محترم امور خارجه جمهوری لبنان، با هدف رایزنی درباره موضوعات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی از جمله رایزنی درباره آخرین تحولات فلسطین به بیروت سفر کردم. در این سفر کوتاه، با آقای نجیب میقاتی نخستوزیر لبنان و آقای عبدالله بوحبیب وزیر امور خارجه لبنان و آقای نبیه بری رئیس مجلس لبنان دیدار کردم. همچنین با آقای سیدحسن نصرالله و آقای زیاد نخاله نیز دیدار داشتم.
امیرعبداللهیان افزود: در تمام ملاقاتها تأکید کردم جمهوری اسلامی ایران با قدرت به حمایتهای خود از مردم، دولت، ارتش و مقاومت در لبنان ادامه میدهد و همچنین ما همه جریانهای سیاسی لبنان را دعوت میکنیم که از مسیر گفتوگو و توافق هر چه سریعتر نسبت به انتخاب رئیسجمهور و تکمیل فرآیند سیاسی اقدام کنند. رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: تجارب گذشته در لبنان نشان میدهد که بهرغم فراز و نشیبها، جریانهای سیاسی با حکمت و درایتی که دارند، به توافق ملی به نفع ملت لبنان میرسند و تردیدی نداریم که جریانهای سیاسی مختلف در لبنان با شایستگی و بدون هرگونه مداخله خارجی، قادر به تعیین رئیسجمهوری خود خواهند بود.
وی همچنین نوشت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ثبات و امنیت لبنان حمایت کرده است و استقرار و ثبات لبنان را به نفع کل منطقه میداند ولی در امور داخلی لبنان مداخله نمیکند اما در صورت نیاز به کمک و نقش جمهوری اسلامی ایران، از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد. وزیر امور خارجه درباره دیدارش با رئیس مجلس لبنان هم خاطرنشان کرد: در دیدار با آقای نبیه بری (رئیس مجلس)، ایشان نگرانی خود را درباره افزایش تهدیدات علیه فلسطینیها با توجه به حاکمیت جریان افراطی در سرزمینهای اشغالی ابراز کردند. ضمن تأکید بر لزوم حمایت جامعه جهانی از فلسطین، گفتم پرواضح است مقاومت لبنان و فلسطین در بهترین شرایط و رژیم صهیونیستی در بدترین موقعیت است. فریادها و نعرههای نتانیاهو، از ترس، نگرانی و بحرانهای چندلایه در درون سرزمینهای اشغالی است.
همچنین در دیدار حسین امیرعبداللهیان با سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان که جمعه ۲۳ دیماه انجام شد، وزیر امور خارجه کشورمان در جریان آخرین تحولات مرتبط با روند سیاسی لبنان و موضوع انتخاب رئیسجمهور جدید این کشور قرار گرفت.
امیرعبداللهیان در ادامه بر اهمیت تلاش همه طرفهای لبنانی به منظور تکمیل روند سیاسی در این کشور تأکید کرد و تسریع در روند انتخاب رئیسجمهور مبتنی بر توافق سیاسی همه طرفهای لبنانی به دور از هرگونه مداخله و فشار خارجی را به نفع مردم لبنان و نیز منطقه برشمرد.
ابعاد مختلف موضوع فلسطین، وضعیت گروههای مقاومت فلسطینی و نیز وضعیت سرزمینهای اشغالی فلسطین از دیگر موضوعات مورد گفتوگو و تبادل نظر در این دیدار بود. در تبادل نظر به عمل آمده، از استحکام و قوت حداکثری مقاومت در فلسطین و نیز انسجام و هماهنگی محور مقاومت در منطقه در مقابله با هرگونه شرارت احتمالی و تهدیدات ناشی از تحولات جدید سیاسی و امنیتی در سرزمینهای اشغالی فلسطین اطمینان حاصل شد.
تحولات سوریه و آخرین وضعیت روند مبارزه با تروریسم در برخی مناطق آلوده در این کشور، از دیگر موضوعات مورد بحث طرفین بود. ابعاد مختلف روند سیاسی این کشور و مسائل منطقهای مرتبط با موضوع سوریه نیز مورد مشورت قرار گفت. روند گفتوگوی ایران و عربستان و نیز تحولات یمن از دیگر موضوعات مهم مورد مشورت در این دیدار بود.
ارسال به دوستان
توصیه دیمیتری مدودف به نخستوزیر جدید ژاپن
کیشیدا خودکشی کن!
جانشین آبه در سخنرانی خود در دانشگاه جان هاپکینز واشنگتن برای چین و روسیه خط و نشان کشید
گروه بینالملل: در ادامه تنش بین روسیه و ژاپن، معاون شورای امنیت ملی روسیه روز شنبه «فومیو کیشیدا» نخستوزیر ژاپن را به «اطاعت شرمآور» از ایالات متحده متهم کرد.
به نوشته وبگاه «چاینا مورنینگ پست»، «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه در واکنش به دیدار روز جمعه کیشیدا و «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و صدور بیانیه مشترک، این اظهارات را بیان کرد.
در بیانیه کیشیدا و بایدن آمده است: «به صراحت اعلام میکنیم هرگونه استفاده از سلاح اتمی توسط روسیه در اوکراین اقدامی خصمانه علیه بشریت خواهد بود و به هیچ وجه قابل توجیه نیست».
مدودف گفت: «این بیانیه نشاندهنده «توهم» نسبت به روسیه و خیانت به صدها هزار ژاپنیای است که در آتش بمب اتمی هیروشیما و ناکازاکی سوختند». وی افزود: «کیشیدا به جای درخواست توبه از ایالات متحده برای این امر، نشان داد تنها خدمتگزار آمریکاییهاست».
مدودف افزود: «این شرم تنها با خودکشی به سبک ژاپنیها در جلسه کابینه ژاپن پس از بازگشت کیشیدا از بین میرود».
روابط روسیه و ژاپن دهههاست متاثر از اختلافات ۲ طرف بر سر مجمعالجزایر کوریل در شمال شرق آسیا از زمان پایان جنگ دوم جهانی است. سال ۱۹۵۶ اتحاد جماهیر شوروی سابق و دولت ژاپن اعلامیه مشترکی را امضا کردند که در آن مسکو موافقت کرد امکان انتقال جزایر «هابومای» و «شیکوتان» به حاکمیت توکیو را پس از انعقاد معاهده صلح بررسی کند اما صحبتی درباره سرنوشت جزایر «کناشیر» و «ایتوروپ» به میان نیامد.
شوروی سابق امیدوار بود بیانیه مشترک به مناقشه پایان دهد، در حالی که ژاپن این سند را تنها بخشی از راه حل مشکل میدانست و از ادعای حاکمیت خود بر تمام جزایر چشمپوشی نمیکرد. مذاکرات در سالهای بعد از آن نیز به جایی نرسید و معاهده صلح بعد از پایان جنگ دوم جهانی هرگز امضا نشد. در این میان، آمریکا نیز با اقدامات تحریکآمیز به ماجرا اضافه شد و توکیو را تهدید کرد اگر با واگذاری فقط ۲ جزیره از ۴ جزیره به روسیه موافقت کند، این امر بر روند بازگرداندن اوکیناوا به حاکمیت ژاپن تأثیر میگذارد.
موضع روسیه نیز این است که این جزایر پس از جنگ دوم جهانی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق شدند و شکی در حاکمیت کنونی آنها نیست.
گفتنی است فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن در سفرش به واشنگتن برای تقویت ائتلافهای قدیمی خود با متحدانش در پی افزایش نگرانی در ژاپن و آمریکا درباره افزایش تهدیدات از جانب چین، کره شمالی و روسیه، نسبت به امنیت منطقهای تلاش کرده است.
بایدن در دیدار با کیشیدا گفت: «ما در حال مدرنسازی ائتلافهای نظامی خود و حمایت از روند تاریخی در ژاپن در زمینه افزایش هزینههای نظامی و استراتژی جدید امنیت ملی هستیم». کیشیدا نیز از بایدن به خاطر تلاشهای آمریکا در حوزه امنیت منطقهای تشکر و تصریح کرد: «ژاپن و آمریکا هماکنون با چالشبرانگیزترین و پیچیدهترین محیط امنیتی تاریخ معاصر روبهرو هستند».
به گفته کیشیدا، او چشم به انجام یک تبادل نظر صریح درباره مسائلی همچون «یک منطقه هند- اقیانوسیه آزاد و باز» – ادبیات مورد استفاده ۲ طرف برای اشاره به مقابله با چین داشته است.
کیشیدا در سخنرانی بعد از نشست با بایدن در محل دانشکده مطالعات بینالمللی پیشرفته جان هاپکینز واشنگتن، چین را چالش محوری هم برای ژاپن و هم برای آمریکا خواند و گفت آنها و اروپا باید در برخورد با این کشور با اتحاد عمل کنند.
کیشیدا همچنین بر اهمیت ایستادگی در برابر حمله روسیه به اوکراین تاکید کرد و گفت: «اگر تغییر یکجانبه وضعیت موجود بدون به چالش کشیده شدن اجرا شود، همین موضوع در جاهای دیگر از جمله در آسیا - اشاره آشکار به قول چین برای اتحاد مجدد در صورت لزوم با زور با تایوان خودمختار- رخ خواهد داد».
ژاپن ماه گذشته میلادی بزرگترین برنامه تقویت نظامی خود از زمان جنگ دوم جهانی تاکنون - یک انحراف چشمگیر از ۷ دهه صلحطلبی عمدتاً با انگیزه نگرانی درباره اقدامات چین در منطقه – را اعلام کرد.
کیشیدا در سخنرانی در دانشکده مطالعات بینالمللی پیشرفته جان هاپکینز گفت چین چالش اصلی ژاپن و آمریکاست.
کیشیدا گفت: «جامعه بینالمللی در یک نقطه عطف تاریخی قرار دارد: نظم بینالمللی آزاد، باز و باثباتی که ما خود را وقف حفظ آن کردهایم اکنون در خطر جدی قرار دارد».
نخستوزیر ژاپن اظهار کرد: «چین باید با اتخاذ یک تصمیم راهبردی از قوانین بینالمللی جا افتاده تبعیت کند و نمیتواند نظم بینالمللی را به گونهای که مغایر این قوانین باشد تغییر دهد و تغییر نخواهد داد».
وی با بیان اینکه کشورها باید با چین برای کمک به صلح و ثبات جهانی و در قبال حوزه هند- اقیانوسیه همکاری کنند، گفت: «ما هرگز اجازه هیچ تلاشی برای تغییر یکجانبه وضعیت موجود با زور را نخواهیم داد و بازدارندگی خود را تقویت خواهیم کرد».
کیشیدا نگرانی ژاپن را درباره فعالیتهای نظامی چین در نزدیکی جزایر مورد مناقشه در دریای چین شرقی - که در ژاپن جزایر سنکاکو و در چین جزایر دیائویو نامیده میشوند - و همچنین پرتاب موشکهای بالستیک چین در سال گذشته میلادی که در آبهای نزدیک ژاپن فرود آمدند، تکرار کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
قطع مستمری جنگزدگان اوکراینی در اسرائیل
رژیم صهیونیستی پرداخت مستمری ماهانه به هزاران مهاجر جنگزده اوکراینی را که از زمان آغاز جنگ در این کشور به سرزمینهای اشغالی پناه بردهاند، متوقف میکند.
رژیم اشغالگر حدود 15 هزار پناهجوی غیریهودی را از اسفند سال گذشته که جنگ در اوکراین آغاز شد، پذیرفته است. پناهجویان اوکراینی و بعضا روس غیریهودی بیش از پناهجویان یهودی هموطن خود در معرض قطع مستمریشان توسط اسرائیلیها قرار دارند. همچنین حدود 100 نفر از آنها در ماه دسامبر از مسکنهای دولتی اخراج شدند. کابینه رژیم صهیونیستی اشاره کرد این برنامه به مدت ۳ ماه محدود شده است.
به گزارش روزنامه عبریزبان هاآرتص، کابینه نتانیاهو هنوز ماهانه ویژه مهاجران اوکراینی مربوط به ماه گذشته میلادی (دسامبر) را به دلیل کمبود بودجه پرداخت نکرده است. دفتر «اوفر صوفر» وزیر عالیاه و ادغام (مربوط به جذب مهاجران یهودی) با اشاره به «عدم تخصیص بودجه تایید شده دولتی» به عنوان دلیل پرداخت نشدن بخشی از ماهانههای دسامبر، گفت با وزارت دارایی همکاری میکنند تا اعتبار مربوط را آزاد کنند.
بر اساس این گزارش، وزارت عالیاه و ادغام تصمیم گرفته است به خاطر فقدان منابع، برنامه «کمک هزینه تعدیلی ویژه» را که فوریه 2022 با دستور موقت کابینه وقت تلآویو اجرایی شده بود، تمدید نکند.
طبق مفاد برنامه جدید وزارت عالیاه اسرائیل، یک مهاجر مجرد حق دریافت ۲۳۰۰ شکل (۶۷۲ دلار) در ماه را دارد، در حالی که یک خانواده با ۲ فرزند واجد شرایط دریافت 2900 شکل (847 دلار) و یک خانواده با ۳ فرزند واجد شرایط دریافت 3400 (994 دلار) است. هاآرتص مدعی شده تاکنون تقریباً 24000 آواره اوکراینی در فلسطین اشغالی حداقل یک ماه مستمری دریافت کردهاند.
این وزارتخانه در بیانیهای با استفاده از واژه عالیاه (اصطلاح عبری برای مهاجرت یهودیان به فلسطین اشغالی) اعلام کرد: «این کمک هزینه به مهاجرانی که تا ماه آگوست یک سال از ورودشان میگذرد، پرداخت میشود». با این حال، این وزارتخانه در پایان سال گذشته 20 میلیون شکل (5.9میلیون دلار) کمبود بودجه داشت.
هاآرتص احتمال میدهد دلیل عدم پرداخت مستمری مهاجران اوکراینی ممکن است فقط مشکل مالی رژیم صهیونیستی نباشد و زمینههای سیاسی هم داشته باشد.
روابط این رژیم با رژیم دستنشانده ناتو در کییف در ماههای اخیر بد و بدتر شده است. صهیونیستها به رغم حمایت لفظی خود از اوکراینیها از آغاز جنگ با روسیه تنها به ارسال کمکهای بشردوستانه به این کشور جنگزده اکتفا کرده و با وجود اصرار فراوان مقامات کییف، از ارائه کمک تسلیحاتی خودداری کردهاند. مقامات اوکراینی حتی تلاش کردند تلآویو را از کانال واشنگتن زیر فشار بگذارند تا تن به ارسال تسلیحات بدهد. با این حال پس از رای مثبت دولت اوکراین در رایگیری مجمع عمومی سازمان ملل درباره ارجاع پرونده اشغالگریهای رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی به دیوان کیفری لاهه، شکاف کییف- تلآویو رو به فزونی گذاشت.
اوایل ژانویه (ماه جاری) بود که کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو (نخستوزیر دوباره به قدرت بازگشته) اعلام کرد دولتش به جای همسویی با درخواستهای بینالمللی، سیاستهایی را در راستای منافع ملی خود دنبال خواهد کرد.
***
ایران قتل فجیع معلم سیاهپوست در آمریکا را محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه قتل فجیع معلم سیاهپوست در آمریکا را محکوم و بر لزوم پاسخگویی دولت آمریکا در قبال این جنایت ضدانسانی تأکید کرد. به گزارش فارس، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز در واکنش به قتل فجیع معلم سیاهپوست در آمریکا، اظهار داشت: «مشاهده تصاویر اقدام خشن و بیرحمانه پلیس آمریکا در قتل «اندرسون» معلم سیاهپوست و تکرار قتل فجیع «جورج فلوید» که نشان از استمرار رفتار تبعیضآمیز پلیس آمریکا علیه رنگینپوستان این کشور دارد، بار دیگر جهانیان را در بهت و شوک فرو برد».
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: «جای تأسف است که رژیم آمریکا که برای نیل به مقاصد سیاسی، با ریاکاری توأم با مداخلهجویی، در مسائل داخلی دیگر کشورها ورود کرده و اشک تمساح میریزد، نسبت به خشونت مفرط و اقدامات تبعیضآلود و نفرتانگیز پلیس کشورش در قبال رنگینپوستان و جنایت علیه آنان سکوت اختیار میکند». کنعانی در پایان ضمن محکوم کردن قتل این معلم جوان سیاهپوست، بر لزوم پاسخگویی دولت آمریکا در قبال این جنایت ضدانسانی و بیمسؤولیتی در برابر تکرار موارد نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر در این کشور بویژه نسبت به حقوق اقلیتها و رنگینپوستان تأکید کرد.
***
عراق: برای مقابله با تروریسم نیازی به نیروهای ائتلاف نداریم
نخستوزیر عراق گفت کشورش نیازی به نیروهای ائتلاف بینالمللی ندارد و سرویسهای امنیتی عراق میتوانند بخوبی با تروریسم مقابله کنند. محمدالشیاع السودانی در حاشیه دیدار با صدراعظم آلمان از تلاش عراق برای برقراری رابطه استراتژیک با آلمان خبر داد و افزود: «نشست امروز یک رابطه راهبردی با آلمان ایجاد میکند، دولت تخصیص مالی لازم برای اجرای یادداشتهای تفاهم بین ۲ کشور را انجام داده، عراق بر مبنای ایجاد یک روابط خارجی متوازن حرکت میکند».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|