|
شمار کشتهشدگان انفجار پیشاور به ۹۲ تن رسید
طالبان پاکستان پس از ادعای اولیه یکی از فرماندهانش، دست داشتن در حمله انتحاری پیشاور پاکستان را رد کرد. این در حالی است که شمار کشتهشدگان این حمله تاکنون ۹۲ تن اعلام شده است. به گزارش سیانان، این حمله یکی از مرگبارترین حملات در این کشور در سالهای اخیر بود و یکی از تحلیلگران آن را «بحران امنیت ملی» توصیف کرد.
ارسال به دوستان
رابرت مالی پس از شکست اغتشاشات پاییز: دنبال تغییر حکومت ایران نیستیم؛ دیپلماسی هیچگاه به پایان نمیرسد
بهمن روی پروژه سیا
احتمال تغییر راهبرد ایران در قبال جنگ اوکراین با نظر شورای عالی امنیت ملی
گروه سیاست خارجی: مواضع جدید نماینده ویژه آمریکا در امور ایران درباره دنبال نکردن پروژه تغییر حکومت در ایران و همچنین باز گذاشتن درهای دیپلماسی به روی توافق هستهای، نشان از تغییر معادلات و سنگینی کفه ایران در موازنه تحولات دارد.
مواضع دیپلماتیک آمریکاییها مبنی بر نداشتن قصدی در تغییر حکومت، اگرچه موضع جدیدی نیست و چندین بار تکرار شده اما تفاوت موضع اخیر با دفعههای قبل در این است که در برهه کنونی، تهران ابزارهای لازم را برای پاسخ به تحریکات آمریکاییها دارد و مهمتر از آن، اراده پاسخ به تحرکات ضدایرانی واشنگتن را هم دارد. در واقع آمریکا تمام تلاش خود را کرد تا با پیوند زدن ناآرامیهای اخیر ایران با ادعای غربیها نسبت به استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین، مساله ایران را در سطح نظام جهانی منعکس کند و به همین دلیل از پاسخ تهران در سطح بینالمللی هراسان است. واشنگتن بخوبی میداند ایران از چند سال گذشته با افزایش برخی مولفههای قدرتش، خواهان بازتعریف نقش خود در نظام بینالملل است.
ایالاتمتحده ناظر به تحولات چند ماه گذشته ایران و انتقال رهبری آشوبها در ایران به خارج از مرزها شاید از همان ابتدا هم میدانست اپوزیسیون خارجنشین توان براندازی ندارد اما از این فرصت استفاده کرد و از کارزار فشار دیپلماتیک و رای پارلمان اروپا در قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی گرفته تا تحریم و معرفی برخی عناصر ایرانی خارجنشین در سازمانهای بینالمللی و حمایت از آنها، همگی را به عنوان پکیجی برای تکمیل یک بسته فشار به ایران و تبدیل آن به یک امتیاز نقد در مسیر هستهای دید.
از همین رو است که با ته کشیدن پروژه آشوب در ایران،- همچنان که «وطن امروز» در گزارش روز دوشنبه خود با عنوان «واسطههای آمریکا در تهران» نوشت- دولت جو بایدن بر خلاف مواضع رسانهای خود درباره خروج توافق هستهای از سبد دیپلماسی کاخ سفید حداقل در کوتاهمدت، بار دیگر با واسطه کردن قطر که در کنار عمان کانالهای دائم ارسال پیام بین واشنگتن و تهران هستند، پیام یا پیامهایی را به تهران ارسال کرد تا جدیت خود در حفظ کانالهای ارتباطی با تهران را نشان دهد و همچنین به مقامات ایرانی این سیگنال را بفرستد که مذاکرات و توافق را فراموش نکرده است. سفر وزیر خارجه قطر به تهران و رساندن پیام جدید آمریکاییها، ارتباط تنگاتنگی با سفر چند روز آینده مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران خواهد داشت، چراکه رافائل گروسی هم احتمالا از طرف ایالاتمتحده پیامهایی خواهد داشت؛ چه اینکه گروسی در پارلمان اروپا خطاب به نمایندگان اروپایی گفت جو بایدن به دنبال توافق با ایران است. مدیرکل آژانس البته با اشاره به میزان انباشت ذخایر اورانیوم ایران که به قابلیت ساخت چندین سلاح هستهای رسیده است و همچنین کاهش دسترسی بازرسان آژانس که از آن به عنوان نابینایی چشمانش یاد کرد، به وزرای خارجه اتحادیه اروپایی تلویحا هشدار داد نباید بیش از این سطح تنش با تهران را بالا ببرند.
* ماله مالی بر ادعای براندازی بایدن
رابرت مالی، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با سرویس جهانی «بیبیسی» گفت واشنگتن به دنبال تغییر حکومت ایران نیست.
مالی در این مصاحبه در پاسخ به سوال مجری برنامه که پرسید آیا اعتراف میکند تلاشهای دیپلماتیک با ایران برای بازگشت به برجام شکست خورده است، گفت: «دیپلماسی هیچگاه به پایان نمیرسد».
وی در ادامه گفت: ««ما همزمان با گامهای مختلف علیه ایران اعم از تحریم، فشار، مقابله با اقداماتشان در منطقه و بسیج جامعه بینالملل [علیه آنها] با آنها مذاکرات غیرمستقیم داشتیم».
رابرت مالی در ادامه این مصاحبه تصریح کرد چنانچه مسیر دیپلماسی با ایران شکست بخورد همانطور که «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا گفته «همه گزینهها روی میز است». رابرت مالی گفت یکی از این گزینهها، گزینه نظامی است، اگرچه بایدن گفته از این گزینه به عنوان «آخرین راه چاره» استفاده خواهد شد.
رابرت مالی در این مصاحبه در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا هیچ روشی در تقابل با ایران کارساز نبوده، گفت: «یک چیز در گذشته کارساز بوده؛ فشار به علاوه تلاش واقعی و چندجانبه دیپلماتیک. این را نفی نمیکنم که این روش ممکن است دوباره هم کارساز باشد».
رابرت مالی درباره اظهارات جو بایدن که چند وقت پیش گفته بود برجام مرده است، گفت: «او هیچ وقت نگفت دیپلماسی مرده است، هرگز نگفت احتمال تفاهم با ایران مرده است. در واقع ما دقیقا عکس این را گفتهایم. ما میتوانیم با کلمات بر سر اینکه چه چیز مرده یا نه بازی کنیم. این وظیفه من نیست. من توسط رئیسجمهور مأمور شدهام در جستوجوی راهکاری دیپلماتیک باشم و این کاری است که دارم انجام میدهم».
رابرت مالی درباره احتمال توسل به گزینه نظامی گفت: «این نخستین گزینه ما نیست. شما مثل من میدانید این گزینهای بسیار دشوار و خطرناک است. او فقط در صورتی که لازم باشد از این گزینه استفاده خواهد کرد». رابرت مالی درباره رژیم صهیونیستی هم گفت: «اسرائیل منافع خودش و برداشت خودش را از ایران دارد. ما همیشه با یکدیگر بر سر تاکتیکها توافق نداشتهایم، اگرچه درباره هدف همنظریم».
این مقام آمریکایی در بخش دیگری از مصاحبه، ادعای مجری برنامه را که گفت آمریکا به اندازه لازم به «اعتراضات در داخل ایران» کمک نکرده رد کرد اما با برشمردن اقدامات کاخ سفید از جمله اعمال تحریم علیه ایران گفت آمریکا به دنبال تغییر حکومت ایران نیست. او گفت: «ما در کار تغییر رژیم نیستیم و فکر میکنم به اندازه کافی تجربه غمانگیز در زمینه مهندسی کردن تغییر رژیم بویژه در خاورمیانه را داشتهایم. این وظیفه ما نیست. وظیفه ما ایستادن در کنار مردم ایران و انجام دادن کارهایی از جمله تحریم، بسیج جامعه بینالمللی، قرار دادن ایران در کانون توجه و اطمینان از شنیده شدن صدای ایرانیهاست».
* هشدار ایران به آمریکا درباره وقوع جنگ تمامعیار
در شرایطی که گمانهزنی رسانههای غربی درباره عوامل حمله ناموفق اخیر به تاسیسات وزارت دفاع ایران در اصفهان ادامه دارد، یک رسانه آمریکایی از هشدار دفتر نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل درباره هرگونه اقدام نظامی آمریکا علیه ایران خبر داد. نیوزویک نوشت: «به دنبال حمله پهپادی به حداقل یک کارخانه دفاعی در شهر مرکزی اصفهان، مقامات ایرانی به نیوزویک گفتند هر گزینه نظامی که توسط ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی دنبال شود، منجر به درگیری همهجانبه با پیامدهای سراسری در منطقه خواهد شد».
در گزارش این رسانه آمریکایی آمده است: «در حالی که ارتش ایالات متحده هرگونه نقش داشتن در این حمله را رد کرده است، برخی مقامات آمریکایی ناشناس در گفتوگو با رسانههایی از قبیل والاستریت ژورنال و نیویورکتایمز، اسرائیل را مقصر این حمله خواندند اما (تلآویو) نه این موضوع را پذیرفته و نه مداخله در آن را تکذیب کرده است. هیچ بازیگر دیگری مسؤولیت حمله را نپذیرفته است». طبق گزارش نیوزویک، مقامهای ایران در مصاحبه با این رسانه هشدار دادهاند که هرگونه اقدام نظامی ایالات متحده باعث تشدید تنش بین این دو قدرت خواهد شد. به نوشته این رسانه آمریکایی، دفتر نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل به نیوزویک گفت: «از نظر ایران، توسل به گزینه نظامی در هر سطحی به معنای ورود ایالات متحده به جنگ است».
به گزارش این رسانه آمریکایی، دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل همچنین اعلام کرد: «در حال حاضر ایران چنین احتمالی را ضعیف میداند». دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل هشدار داد: «اگر ایالات متحده اشتباه محاسباتی کند و جنگی را آغاز کند، پیامدهای این درگیری برای منطقه و جهان» برعهده خود واشنگتن خواهد بود. بنا بر اعلام دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل، «هیچ شکی وجود ندارد که ایران از توانمندی برای دفاع از امنیت و منافع خود برخوردار است».
نیوزویک در ادامه به سراغ مقامهای وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) رفت و نظر آنها را درباره تنشهای اخیر جویا شد. یک سخنگوی پنتاگون درباره حمله ناموفق به تاسیسات وزارت دفاع ایران در اصفهان به نیوزویک گفت: «ما گزارشهای خبری را دیدهایم اما میتوانیم تایید کنیم هیچ نیروی نظامی ایالات متحده حملات یا عملیاتی در داخل ایران انجام نداده است». سخنگوی وزارت دفاع آمریکا افزود: «ما به رصد اوضاع ادامه میدهیم اما توضیحات و حرف بیشتری برای ارائه نداریم». نیوزویک سراغ مقامهای وزارت جنگ رژیم صهیونیستی هم رفت و از آنها درباره حمله ناکام اخیر به تاسیسات وزارت دفاع ایران در اصفهان سوال کرد. مقامات رژیم صهیونیستی به درخواست نیوزویک برای مصاحبه جواب مثبت ندادند.
* احتمال تغییر راهبرد ایران در قبال جنگ اوکراین
در همین حال رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی درباره اظهارات مشاور رئیسجمهور اوکراین درباره حمله به یک کارخانه دفاعی ایران نوشت: «تاکید اوکراین بر تهدید امنیت ملی ایران میتواند زمینهساز بررسی تغییر مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ اوکراین باشد». یک مقام مطلع در گفتوگو با «نورنیوز» گفت: در صورتی که اظهارات خصومتآمیز «میخایلو پودولیاک» مشاور رئیسجمهور اوکراین علیه ایران از سوی مقامات رسمی این کشور اصلاح نشود، میتواند واکنشهای متفاوتی را از سوی جمهوری اسلامی ایران به دنبال داشته باشد. او با اشاره به موضع اصولی ایران در قبال جنگ اوکراین و تاکید چندباره بر ضرورت توقف درگیری نظامی و حل منازعه از طریق گفتوگو اظهار داشت: در حالی که دولت اوکراین با تحریک شرکای غربی خود بر اساس گزارهای دروغ، ایران را متهم به پشتیبانی تسلیحاتی از روسیه در جریان جنگ اوکراین کرده، هنوز نتوانسته هیچگونه مستندی برای اثبات ادعای خود ارائه کند. این مقام مطلع با اشاره به پیگیریهای مکرر ایران برای برگزاری جلسه مشترک با طرف اوکراینی به منظور بررسی مستندات مربوط به ادعاهای طرح شده از سوی این کشور گفت: در آخرین جلسه مشترکی که میان کارشناسان سیاسی و نظامی ۲ کشور در قطر برگزار شد، هیچگونه مستندی از سوی طرف اوکراینی برای اثبات ادعای پشتیبانی تسلیحاتی ایران از روسیه ارائه نشد و قرار شد مستندات در جلسات بعد ارائه شود!
این مقام مطلع پذیرش تلویحی دست داشتن اوکراین در حمله چند ریزپرنده به مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان از سوی مشاور زلنسکی را اعترافی مسؤولیتآور دانست و تاکید کرد: تاکید اوکراین بر تهدید امنیت ملی ایران میتواند زمینهساز بررسی تغییر مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ اوکراین و اتخاذ رویکردی جدید و متناسب با رفتار دولت کییف باشد. در همین حال، اولگ نیکولنکو، سخنگوی وزارت خارجه اوکراین درباره علت انفجار در تأسیسات دفاعی ایران در اصفهان گفت: «من در این مورد اطلاعی ندارم». این در حالی است که میخائیل پودولیاک، مشاور رئیسجمهور اوکراین در توئیتی نوشته بود حمله به تأسیسات دفاعی ایران در اصفهان با جنگ در اوکراین مرتبط است.
* مقام اوکراینی: توان مقابله با موشکهای ایران را نداریم
یک مقام اوکراینی با ادعای اینکه روسیه همچنان به دنبال دریافت موشک و پهپادهای ایران است، گفت: ما توان مقابله با موشکهای بالستیک ایران را نداریم. به گزارش سیانان، یوری اینات، سخنگوی نیروی هوایی ارتش اوکراین در یک نطق تلویزیونی مدعی شد روسیه به دنبال دست یافتن به موشکهای بالستیک و پهپادهای ایران است. وی در ادعاهای خود گفت: روسیه کماکان هم مایل است پهپادها و موشکهای فاتح و ذوالفقار از ایران دریافت کند. اینها موشکهای بالستیک هستند و ما ابزار شکست آنها را در اختیار نداریم. مقامات غربی و بویژه اوکراینیها با هدف سرپوش گذاشتن بر ناکامیهایشان در جریان جنگ با روسیه ادعا میکنند مسکو از ایران پهپاد دریافت کرده و از آنها برای حمله به غیرنظامیان و زیربناهای اوکراین استفاده میکند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
توافق اولیه پیوستن ایران به چارچوب سهجانبه روسیه، ترکیه و سوریه
وزیر خارجه روسیه گفت: «توافق اولیه مبنی بر پیوستن ایران به تماسهای سهگانه بین روسیه، ترکیه و سوریه وجود دارد». به گزارش تسنیم، سرگئی لاوروف دیروز در نشست خبری خود با وزیر خارجه مصر درباره پیوستن ایران به چارچوب سهجانبه روسیه، ترکیه و سوریه گفت: «توافق اولیه مبنی بر پیوستن ایران به تماسهای سهگانه بین روسیه، ترکیه و سوریه وجود دارد». خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: لاوروف در این نشست خبری همچنین گفت «روسیه از علاقهمندی اردوغان به عادیسازی روابط با بشار اسد حمایت میکند و آماده پیشبرد کارهای مربوطه است». لاوروف در واکنش به اظهارات بلینکن درباره احتمال استفاده از روشهای نظامی علیه ایران نیز گفت: «غرب ترجیح میدهد قطعنامههای شورای امنیت را نادیده بگیرد». وی همچنین گفت: «روسیه از اوضاع پیرامون ایران نگران است و تصمیم غرب برای حرکت به سمت لغو برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اشتباه فاحشی بود».
***
الجزیره: اسرائیل در جولان اشغالی آمادهباش داده است
شبکه خبری الجزیره اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی از ترس انتقام ایران به دلیل حملات پهپادی اخیر در اصفهان، در جولان اشغالی حالت آمادهباش اعلام کرده است. به گزارش فارس، خبرنگار شبکه الجزیره خبر داد پس از حمله چند شب پیش به مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان که به رژیم صهیونیستی منتسب شده، ارتش این رژیم در جولان اشغالی حالت آمادهباش اعلام کرده است. از سوی دیگر، شبکه 12 رژیم صهیونیستی خبر داد سازمانهای امنیتی رژیم صهیونیستی نگران حملات انتقامجویانه ایران در واکنش به حملات پهپادی هستند. بر اساس گزارش این شبکه خبری، امکان دارد ایران حملاتی را علیه اهداف مختلف در سرزمینهای اشغالی انجام دهد. روابط عمومی وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران بامداد یکشنبه در اطلاعیهای از حمله ناموفق با استفاده از ریزپرندهها به یکی از مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع در شامگاه هشتم بهمن خبر داد و افزود با پیشبینیها و تمهیدات پدافندی صورت گرفته، یکی از آنها مورد اصابت پدافند هوایی مجتمع قرار گرفت و ۲ فروند دیگر در تلههای پدافندی گرفتار و منفجر شدند. وزارت دفاع اعلام کرد این تهاجم ناموفق تلفات جانی نداشت و خللی در تجهیزات و مأموریتهای مجموعه ایجاد نکرد و تنها آسیب جزیی به سقف کارگاه وارد کرد. روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال هم در گزارشی به نقل از مقامهای آمریکایی، رژیم موقت صهیونیستی و موساد را پشت حمله شکستخورده به مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع ایران اعلام کرده است.
***
آمریکا احتمال استقرار تسلیحات هستهای در کرهجنوبی را رد نکرد
وزیر دفاع آمریکا سهشنبه پس از دیدار با همتای کرهجنوبی خود گفت: آمریکا به وظایفش متعهد است تا کرهشمالی را از استفاده از هرگونه ابزار نظامی از جمله تواناییهای هستهای بازدارد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا پس از ملاقات با «لی جونگ ساپ» وزیر دفاع کرهجنوبی عنوان داشت: ایالاتمتحده آمریکا درباره بازداشتن کرهشمالی نسبت به تسلیحات هستهای مصمم باقی میماند. وی تاکید کرد که پیونگیانگ «تعداد بیسابقهای» از اقدامات تحریکآمیز را در سال ۲۰۲۲ انجام داده است. آستین گفت هدف از سفر او تعمیق همکاری برای مقابله با چالشهای امنیتی مشترک و تاکید مجدد بر تعهد ایالاتمتحده به کرهجنوبی در زمان تشدید تنش و تحریک است. وی در این کنفرانس گفت: ایالاتمتحده بر تعهد بازدارندگی گسترده خود که شامل طیف کاملی از قابلیتهای دفاعی ایالاتمتحده، از جمله قابلیتهای دفاعی متعارف، هستهای و موشکی است، محکم میماند. یون سوک یول، رئیسجمهور کرهجنوبی نیز در دیدار با آستین بر لزوم گفتوگو بین متحدان برای ایجاد یک سیستم موثر و قدرتمند بازدارندگی گسترده تأکید کرد تا به رفع نگرانیهای مردم کرهجنوبی کمک کند. بر اساس بیانیه دفتر وی، یون افزود تهدیدات هستهای کرهشمالی روزبهروز افزایش مییابد.
مقامات ایالاتمتحده و کرهجنوبی همچنین هشدار دادهاند که پیونگ یانگ ممکن است برای نخستین آزمایش هستهای خود از سال ۲۰۱۷ آماده شود. تهدیدهای در حال تحول کرهشمالی درخواستهای برخی سیاستمداران و کارشناسان در کرهجنوبی را برای بازگرداندن سلاحهای هستهای تاکتیکی ایالاتمتحده یا حتی برنامه هستهای کرهجنوبی احیا کرده است، اگرچه مقامات سئول چنین احتمالی را رد کردند. بیش از ۲۸۵۰۰ سرباز آمریکایی به عنوان میراث جنگ ۱۹۵3-۱۹۵0 کره در کرهجنوبی مستقر هستند که به جای یک معاهده صلح، با آتشبس پایان یافت. پیونگیانگ این مانورهای مشترک را به عنوان دلیلی بر نیات خصمانه متحدان محکوم کرده و نمایشهای نظامی خود را به نمایش گذاشته است. کرهجنوبی با فشار فزایندهای برای پیوستن به تلاشهای تحت رهبری ایالاتمتحده برای مقابله با نفوذ فزاینده چین و کمک به اوکراین در جنگ با روسیه مواجه شده است. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز دوشنبه در جریان بازدید از سئول از کرهجنوبی خواست حمایت نظامی خود از اوکراین را افزایش دهد. وی به کشورهای دیگری اشاره کرد که سیاست خود را مبنی بر عدم ارائه سلاح به کشورهای درگیر پس از تهاجم روسیه تغییر دادهاند. لی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات استولتنبرگ گفت اوضاع را زیر نظر دارد اما از توضیح بیشتر درباره هرگونه حمایت نظامی از اوکراین خودداری کرد.
ارسال به دوستان
کمبود پرسنل و تجهیزات نظامی عتیقه، بزرگترین مشکل ارتش بریتانیا
ژنرال آمریکایی: انگلیس قدرت نظامی درجه ۲ است!
این روزها یکی از مهمترین بحثها میان آمریکا و اعضای اروپایی ناتو بر سر تأمین تسلیحاتی هرچه سریعتر اوکراین جنگزده است اما در حالی که به طرز عجیبی، انگلیس به عنوان دومین عضو موثر ناتو پس از آمریکا، در این مجادلات غایب است، شبکه اسکاینیوز فاش کرد واشنگتن چندان هم در این زمینه روی روباه پیر حساب نمیکند.
این شبکه انگلیسی فاش کرد یکی از مقامات ارشد پنتاگون از استطاعت نظامی بریتانیا ابراز ناامیدی کرده است.
به گزارش اسکاینیوز، یک ژنرال آمریکایی برجسته که جایگاه مهمی در ساختمان ۵ گوش وزارت جنگ آمریکا در واشنگتن دارد، در پیامی محرمانه به «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس گفته است نیروهای مسلح بریتانیا دیگر همتراز نیروهای قدرتهای پیشرو جهانی نیستند. بر اساس این گزارش، مقام نظامی ناشناس یانکی به والاس خاطرنشان کرده است: «سالها برنامهریزی برای کاهش هزینهها توسط دولتهای متوالی لندن، ارتش پادشاهی را به یک «نیروی پوچ» تبدیل کرده است».
در گزارش اسکای آمده است گفتوگوی صریح ژنرال آمریکایی با وزیر دفاع بریتانیا و چند مقام انگلیسی دیگر پاییز گذشته انجام شده و جمعبندی او درباره توان نظامی و رزمی بریتانیای صغیر برای مقامات لندن بسیار ناراحتکننده بوده است.
او همچنین آنها را چنین تحقیر کرده است: «شما دیگر (در زمینه قدرت نظامی) درجه یک نیستید، بلکه به سختی در درجه دوم قرار دارید».
ژنرال یانکی سپس آمریکا، چین، روسیه و فرانسه را به عنوان قدرتهای نظامی درجه یک جهان طبقهبندی کرده و آلمان و ایتالیا را نماینده ارتشهای درجه ۲ دانسته است.
از زمان آغاز جنگ اوکراین که وضعیت مشکوک به جنگ سوم جهانی را تداعی کرده، انگلیسیها نیاز دارند بیش از هر زمان دیگر روی قدرت نظامیشان حساب کنند اما چندین منبع نظامی بریتانیایی که نامشان فاش نشده است، به شبکههای مختلف انگلیسی گفتهاند ارتش این کشور در حال حاضر در وضعیتی اسفبار به سر میبرد.
یکی از آنها اخیر گفته است: «تمام این سرویس (ارتش) قادر به محافظت از بریتانیا و متحدان ما به مدت یک دهه نبوده است».
برخی برآوردهای رسانهای و آکادمیک که در یک سال گذشته درباره توان رزم ارتش روباه پیر و فرتوت صورت گرفته، حاکی از آن است که در صورت وقوع یک جنگ معمولی در حوالی جزیره، مهمات ارتش بریتانیا ظرف چند روز تمام میشود. علاوه بر این، نیروهای مسلح آن احتمالا نمیتوانند از آسمان مملکت پادشاهی چارلز و خاندان باکینگهام در برابر حملات موشکی و پهپادی مشابه آنچه در حال حاضر در اوکراین مشاهده میشود، دفاع کنند.
در گزارش اسکاینیوز آمده است خانه شماره 10 خیابان داونینگ (مقر نخستوزیری انگلیس) بارها بودجه دفاعی کشور را متعاقب پایان جنگ سرد کاهش داده و حالا ارتش بریتانیا را با سختافزارهایی عتیقه برجا گذاشته که دست کم 30 سال قدمت داشته و نیاز مبرم به جایگزینی آنها وجود دارد.
این گزارش میافزاید نقش فعال لندن در تأمین تسلیحات اوکراین در 11 ماه گذشته، تواناییهای جنگی انگلیس را بیش از پیش کاهش داده است.
یکی دیگر از موضوعات مهمی که منابع دفاعی ناشناس این کشور بر آن تاکید کردهاند، کمبود مزمن پرسنل نظامی است. اسکاینیوز ادعا میکند با تنها 76000 پرسنل، تعداد نیروهای مسلح بریتانیا کمتر از نصف کادر خود در سال 1990 است.
با این حال، طبق برنامههای دولت محافظهکار فعلی، ارتش پادشاهی 3 هزار سرباز دیگر را نیز از پادگانها بیرون خواهد ریخت و کماکان تا چند سال دیگر انتظار نمیرود که به روزرسانی تسلیحاتی انجام شود.
به عبارت بهتر، بریتانیا حتی از نظر خود جزیرهنشینها دیگر به هیچ عنوان شباهتی به نماد شیر شکل پادشاهیاش ندارد و آنها پذیرفتهاند باید در مناسبات جهانی فقط یک روباه مکار باشند. در نتیجه لندن با نفوذ در اتاقهای رهبری سیاسی و نظامی 2 سوی آتلانتیک، تلاش میکند بحرانهایی مانند اوکراین در اروپا، سوریه و عراق در خاورمیانه یا تایوان در آسیای شرقی را به پا کند و متحدان خود از آمریکا و آلمان گرفته تا ژاپن و استرالیا را درگیر آنها کند و خود به تماشا و مدیریت بحران بنشیند.
ارسال به دوستان
بزرگان ناتو به اوکراین جنگنده نمیدهند!
در حالی که کشورهای پیشاهنگ ناتو در هفتههای گذشته مدعی ارسال جنگنده به اوکراین برای نبرد با روسیه شده بودند، تا این جای کار تمام اعضای مهم سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از زیر بار این ادعا شانه خالی کردهاند.
حالا انگلیس هم به جمع آمریکا، فرانسه و آلمان پیوسته تا برای عدم ارسال جنگنده به اوکراین بهانه بیاورد. این در حالی است که انگلیسیها حتی از ارسال تانک همانند آمریکا و آلمان هم طفره رفتهاند. رسانههای انگلیسی دیروز به نقل از نماینده نخستوزیر انگلیس نوشتند ارسال هواپیمای جنگنده به اوکراین غیرعملی است. در حال حاضر برتری هوایی مطلق روسیه بر سراسر خاک اوکراین که تا مرزهای شرقی اتحادیه اروپایی (لهستان، اسلواکی، مجارستان و رومانی) امتداد دارد، بزرگترین فاکتور تعیینکننده در جنگ مزبور است.
نیروی هوایی اوکراین ناوگانی از جنگندههای قدیمی ساخت شوروی سابق دارد که ۳۱ سال پیش از خط مونتاژ خارج شدهاند و بسیاری از آنها از زمان آغاز جنگ روی زمین یا در نبردهای هوایی منهدم شدهاند.
به همین دلیل مقامات رژیم کییف، خواستار دریافت هواپیماهای رزمی شدهاند اما طی 11 ماهی که از آغاز جنگ میگذرد تنها یک بار و آن هم جنگندههای قدیمی روسی توسط لهستان در قالب قطعات استاک به اوکراین فرستاده شده است. اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان اخیرا در مصاحبه با روزنامه تاگس اشپیگل درباره درخواست کییف برای دریافت هواپیماهای جنگنده گفت: «مساله ارائه هواپیماهای جنگنده به اوکراین هرگز مطرح نیست».
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نیز هفته گذشته رو در رو با خبرنگاران از مخالفت خود با ارسال جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین خبر داده بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|