|
ارسال به دوستان
اخبار
بسته حمایت از ناشران و نویسندگان حوزه ایثار رونمایی میشود
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران از رونمایی از بسته حمایتی ناشران و نویسندگان حوزه ایثار در آینده نزدیک خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، مراسم تجلیل از بانوان نویسنده کتابهای تقریظشده از سوی مقام معظم رهبری دیروز با حضور قاضیزاده هاشمی معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و انسیه خزعلی معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، سیدمحمدصادق هاشمی، معاون فرهنگی بنیاد شهید و جمعی از نویسندگان حوزه ایثار و شهادت در مجتمع فرهنگ شهید رسولزاده برگزار شد.
هاشمی، معاون فرهنگی بنیاد شهید در این نشست با اشاره به اینکه رسالت اصلی ما توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است، گفت: یکی از برنامههای ما توسعه کتاب است. ۲ کارویژه را برای ارتقای وضعیت کتاب و نشر تعریف کردیم؛ کارویژه اول ارتقای وضعیت کمی و کیفی کتابهاست. امروز باید با تلاش زیاد از جهت کمی و کیفی به حد مطلوبی برسیم. باید وضعیت مهندسی کتاب ما ارتقا یابد.
وی افزود: کارویژه دوم، ایجاد بسته حمایتی از ناشران و نویسندگان حوزه ایثار است؛ بهزودی از این طرح رونمایی میشود. در این راستا جلسه تقدیر و تشکر از بانوان نویسندگان داشتیم و امروز در خدمت 15 تن از بانوان نویسنده هستیم.
هاشمی با اعلام حمایت از حوزه نشر ایثار، گفت: ما اکنون در بنیاد شهید محتاج اقدامات نویسندگان حوزه ایثار هستیم و از این اقدامات حمایت میکنیم.
***
ناشران کتابهای خود را اعلام وصول کنند
ناشران متقاضی حضور در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برای کنترل اطلاعات کتابهای خود به سامانه شابک مراجعه و نسبت به اعلام وصول کتابها اقدام کنند. به گزارش «وطنامروز»، با توجه به در پیش بودن زمان ثبتنام ناشران برای حضور در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ناشران برای کنترل اطلاعات کتابهای خود به پنل اختصاصی خود در سایت شابک مراجعه و نسبت به اعلام وصول کتابها اقدام کنند.
اعلام وصول کتابهای ناشران در ثبتنام و جانمایی غرفهها در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مؤثر خواهد بود.
***
سری جدید «شهروند و مافیا» در ۳ فصل روی آنتن میرود
سری جدید «شهروند و مافیا» در ۱۱۱ قسمت طی ۳ فصل از شبکه نسیم پخش خواهد شد. به گزارش «وطنامروز»، سیدمحمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم به همراه احمد لنگرودی مدیر تولید و امیرعباس اشرف مدیر تأمین برنامه این شبکه با حضور در محل ضبط مسابقه «شهروند و مافیا» از روند تولید این برنامه بازدید کردند.
در این بازدید خوشرو مطرح کرد: با توجه به رسالت شبکه نسیم در ایجاد سرگرمی در کنار فضایی شاد، در فصل اول «شهروند و مافیا» تلاش کردیم تا با یک طراحی جدید و اضافه شدن بخشهایی از قبیل اتفاقات پشت صحنه و حضور افراد عام در چنین فضایی، در کنار هم چیدمانی را ارائه دهیم تا مخاطبان با علاقه بیشتری این مسابقه را دنبال کنند.
مدیر شبکه نسیم افزود: برنامهای نظیر مافیا سبب میشود تا در یک نشست دوستانه برای پیدا کردن شهروند یا مافیا علاوه بر سرگرمکننده بودن آن، شرکتکنندگان با استدلالهایی که مطرح میکنند، اعتماد به نفس و بیان خود را تقویت و قدرت ببخشند و تکنیکها از این قبیل را به مخاطب آموزش دهند.
سلطانی، تهیهکننده «شهروند و مافیا» نیز در جریان این بازدید بیان کرد: سری جدید برنامه در ۱۱۱ قسمت طی ۳ فصل از شبکه نسیم پخش خواهد شد.
در فصل اول که هماکنون در ۳۷ قسمت روی آنتن این شبکه قرار دارد، سعی شده با بار نمایشی و طنز و استفاده از آیتمهای پشت صحنه اوقات مفرحی برای بینندگان ایجاد شود. این برنامه روزهای زوج ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه نسیم در حال پخش است. همچنین فصل دوم این مسابقه به نقد اجتماعی پرداخته و در فصل سوم با دعوت از اصناف و کاراکترهای مختلف پخش خواهد شد.
ارسال به دوستان
«سایه ناتمام»؛ زندگینامه شهید فرشید فرشتهصنیعی
روح و ۲ جسم
شیما ناصری: کتاب «سایه ناتمام» زندگینامه شهید فرشید فرشتهصنیعی، سیویکمین کتاب از مجموعه بیستوهفتیهای انتشارات 27 بعثت است که توسط زینب پاشاپور به نگارش درآمده است. این کتاب به زندگی یکی از شهدای خاص دفاعمقدس میپردازد. شهید فرشته صنیعی در 2/2/1342 چشم به جهان گشود. فرشید برادر دوقلویی داشت که سایه به سایه در کنارش بود؛ طلبه نخبهای که مثل برادرانش در بهترین دانشگاههای کانادا و انگلیس و آمریکا درس نخواند و درس حوزه را بر اساس شرایط و اتفاقاتی که در زندگیاش افتاد انتخاب کرد و آخر هم سر از جبهه در آورد. شهید فرشته صنیعی در عملیات کربلای 8 در تاریخ 19/1/1366 در شلمچه به فیض شهادت نائل آمد.
«سایه ناتمام» زندگی فرشید فرشتهصنیعی از تولد تا شهادت در 152 صفحه است. زینب پاشاپور، نویسنده اثر که خود همسر شهید مدافع حرم محمد پورهنگ و خواهر شهید اصغر پاشاپور است در گفتوگو با «وطن امروز»، درباره شروع نویسندگیاش بیان کرد: موضوعی که باعث شروع نویسندگی به صورت جدی شد، شهادت همسرم بود. در واقع اتفاقی که باعث شد حالا به تعبیری، آرزوی همیشگی نویسندگی من به واقعیت بدل شود، شهادت ایشان بود. همسر من شهید محمد پورهنگ یکی از شهدای مدافع حرم است که به واسطه مسمومیت به شهادت رسید. شهید فرهنگی است که ترور بیولوژیک شد. او سال 95 در سوریه مسموم و بعد از شروع دوره درمان در بیمارستان بقیهالله تهران شهید شد. چیزی که باعث شد من نویسندگی را خیلی جدی شروع کنم قولی بود که به همسرم داده بودم مبنی بر نوشتن کتاب زندگیاش بر اساس خاطرههایی که خودش برای من بویژه در دوران مسمومیتش تعریف میکرد و همین باعث شد ترس و نگرانی را کنار بگذارم و انگیزه جدی نوشتن در من ایجاد شد و نخستین کتاب جدی من که زندگی همسرم است به اسم «بیتو پریشانم» نوشته و روانه بازار نشر شد.
وی در ادامه درباره اهمیت پرداختن به زندگی و خاطرات شهدا گفت: برخی از کسانی که خودشان درگیر و به قولی وسط معرکه بودند، بنا به دلایلی ترجیح دادند چیزی نگویند، شاید با این تلقی که لذت حضور در جبههها را برای خودشان نگه دارند که همین باعث شد بعضی افراد جامعه این فرهنگ را نشناسند و از آن دور بمانند. دلیل دیگر اهمیت پرداختن به این مسائل آن است که خب! انسان ذاتا فراموشکار است، «ناسی» است، دچار نسیان میشود و باید هر چند وقت یک بار به او تذکر داد. همین امنیتی که به بهانههای مختلف و براحتی در کشورهای مختلف میتواند سلب شود، از بین برود یا کمرنگ شود، حاصل از خودگذشتگی آدمهای مختلف در دورانهای مختلف است که حتی نامی از برخی از آنها نیست. به نظرم اهمیتش از این بابت است که حداقل یک بار به گوش ما بخورد شرایطی که در آن هستیم، آزادانه زندگی میکنیم، حتی اعتراض میکنیم، مرهون چه مجاهدتهایی است که یکی میتواند دفاعمقدس باشد. فرض کنید اگر 8 سال دفاعمقدس نبود، در حال حاضر شاید ایران روی نقشههای جغرافیایی مرزهای دیگری داشت. با هر اعتراضی شما میبینید پرچم تجزیهطلبها بالا میآید و آرزوی تکه تکه کردن ایران را فریاد میزنند. خب! اگر دفاعمقدس نبود شاید در واقع ترکیب ایران، ترکیب سیاسی و جغرافیایی ایران خیلی متفاوت بود با چیزی که ما امروز شاهدش هستیم.
پاشاپور در ادامه درباره موضوع و محتوای کتابش بیان کرد: این داستان و این کتاب درباره شهیدی است که یک برادر دوقلوی همسان دارد و در خانوادهای تقریبا پرجمعیت متولد شده و برادران زیادی دارد. او دقیقا زمانی به دنیا آمده که چند سال پس از تولدش ایران شاهد تحولات خیلی گسترده و نارضایتی سراسری بابت عملکرد چند ساله رژیم شاهنشاهی است. در آن فضا به واسطه شغل پدرش و مغازهای که نزدیک یکی از اصلیترین محلهای تجمعات یعنی دانشگاه تهران بوده، شاهد تمام این وقایع از نزدیک است. رشد در چنین فضایی موجب میشود او با وجود اینکه در خانوادهای دانشگاهی و خارجرفته بزرگ شده، تصمیم بگیرد راه متفاوتی را شروع کند و جور دیگری کنار مردم باشد.
وی درباره چرایی نگارش این کتاب تصریح کرد: کسانی که تجربه نوشتن از شهید را دارند میتوانند درباره این موضوع نظر بدهند که نوشتن از شهدا خیلی متفاوت است با نوشتن از سایر شخصیتها، به خاطر اینکه علاوه بر اینکه شما باید سوژه را انتخاب کنید، در این موارد و در این کتابها کششی هم از طرف سوژه باید اتفاق بیفتد و آن سوژه هم باید شما را بپذیرد و انتخاب بکند و این ارتباط دوطرفه شکل بگیرد. من این سوژه را نمیشناختم، در واقع هیچ شناختی نداشتم و به من معرفی شد. جزو شهدای گمنامی بود که خودم تا حالا اسمش را نشنیده بودم اما وقتی با زندگیاش آشنا شدم، بویژه بحث اینکه یک برادر دوقلو داشته شبیه دخترهای خودم، روحانی بوده شبیه همسر خودم که روحانی بود و نقش متفاوتی یعنی یک ماموریت فرهنگی برای خودش تعریف کرده بود، باز هم شبیه همسرم، موضوع برایم جالبتر شد و وقتی فهمیدم چند مرتبه و چند سال قبل از این هم تلاش شده برای ایشان کتابی نوشته شود ولی خب این اتفاق نیفتاده، این انگیزه در من جدیتر شد. وقتی زندگی ایشان را مطالعه کردم، فراز و نشیب زندگیاش، سفرهایی که داشته و آن خودساختگیها که در واقع جنگ با خود بوده، آن جهادی که حالا شاید نمود بیرونی نداشته و اطرافیان اصلا متوجهش نمیشدند ولی در درون داشته خودش را میساخته، تمام اینها در کنار هم و آن نکته اولی که عرض کردم، آن عنایت و انتخابی که از طرف خود شهید اتفاق افتاد، باعث شد سراغ این سوژه بروم.
زینب پاشاپور ادامه داد: در کتاب سایه ناتمام من با یک راوی کار میکردم، با برادر دوقلوی ایشان که البته یک ویژگی منحصربهفرد هم داشت که تا یک سال سایه به سایه شهید بود. از یک زمانی که ایشان راهشان جدا یا حضور برادر کمرنگ میشد، دستنوشتههای خود شهید به کار میآمد. تقریبا بار یکسوم پایانی کتاب بر دوش دستنوشتههای خود شهید است که در مراحل مختلف در واقع این را بیان کرده، در سفرهای مختلف؛ حالا از بحث انسانسازی و خودسازی گرفته تا آن بحث تبلیغ و جنگ و حتی خاطرات حوزهاش. همه اینها را خودش نوشته و در کنار این ما بازدید میدانی هم داشتیم از محل زندگی و محل تحصیل ایشان شامل مدرسه و حوزه و گفتوگویی هم داشتم با دوستان شهید که حالا خاطرات پررنگتری از او داشتند.
پاشاپور در آخر درباره عنوان کتاب گفت: شخصیت اصلی قصه و راوی قصه ۲ برادر دوقلوی همسان هستند که دائم در کنار هم بودند و یک جورایی اگر بخواهیم این دو نفر را یک نفر ببینیم، شبیه یک جسم و سایهاش بودند. همانطور که سایه را نمیشود از یک جسم جدا کرد، در واقع جداییناپذیری این دو برادر هم این شکلی بوده اما از یک زمانی به بعد این سایه از جسم جدا میشود، بزرگ میشود و رشد میکند. اما این رشدش به این معنا نیست که دیگر فاصله گرفته و رها شده، بلکه این سایه همچنان ویژه و خاصه بعد از شهادت شهید حس میشود و انگار این سایه بودن، حمایتگری و حامی بودن هیچ وقت تمام نمیشود و در واقع اتصال این برادر به عالم اصلی، به دنیای اصلی به واسطه شهادت باعث میشود صفت جاودانگی پیدا کند و به همین دلیل من عنوان سایه ناتمام را برای این کتاب انتخاب کردم؛ کسی که دیده نمیشود، روح مطهری که دیده نمیشود اما جاودانه است در کنار برادری که در واقع روزی یک روح بودند در ۲ بدن.
ارسال به دوستان
در همایش تخصصی «زن هویت تمدن» مطرح شد
لزوم گفتمان نو برای نسل جدید
همایش تخصصی یکروزه گفتمان تمدن اسلامی «زن، هویت و تمدن» با حضور نمایندگان مجلس، جمعی از بانوان تمدنساز، فعالان و پژوهشگران حوزه زنان در فرهنگسرای خانواده برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، در ابتدای این همایش شیوا مقدم، رئیس فرهنگسرای خانواده ضمن خیرمقدم به حاضران در مراسم گفت: پرداختن به موضوع زن و هویت زنان به دلیل اهمیت زن در خانواده در اولویت کاری فرهنگسرا جا دارد. خانواده تنها نهاد فطری طبیعی بیبدیل و جاودانه بشر است و یک زن در جایگاه مادری، همسری، دختر و خواهر، همواره در رأس مدیریت عاطفی قرار میگیرد و در مدیریت خانه و تحکیم روابط نقش مهمی دارد، بر همین اساس جایگاه زن و هویت زنانه با تمام ویژگیهای زنانه برای تحکیم خانواده باید مورد توجه و مراقبت قرار گیرد.
فاطمه محمدی، جامعهشناس و پژوهشگر حوزه زن و خانواده نیز در این همایش گفت: ما در تمدنسازی نگاهمان این بود که با توجه به اینکه الحمدلله انقلاب شکوهمند اسلامی ۴۴ ساله شد، باید حرف تازهای برای گفتن داشته باشیم و جان تازهای به هویتیابی زنان ایرانی بدمیم. البته نظرمان به حوزه بینالملل و معرفی زنان ایرانی در عرصههای مختلف هم هست که یک نگاه و رویکرد تازه را به جامعه تزریق کنیم. معتقدیم انحصارگرایی در حوزههای زنانه باید از بین برود و رویکردهای تازه و نو برای نسل نو به وجود بیاید، چرا که بهشخصه معتقدم دهه هشتادیها که کنشگران واقعی و اصلی اتفاقات اخیر کشور بودند، همان افرادی هستند که در آینده مدیران میزهای این مملکت خواهند بود و اگر ما حرف تازهای در حوزه زنان و خانواده برای اینها نداشته باشیم، طبعا بهسختی میتوانیم پاسخگوی خواستههایشان در نظام اجتماعی باشیم؛ تمدنساز با این رویکرد شکل گرفت.
محمدی در ادامه گفت: باید یک گفتمان نو، تازه و جدید را خلق کنیم. ما معتقدیم خلق کردن سختترین کاری است که در این نظام هستی وجود دارد، برای همین خداوند بهشت را زیر پای مادر میگذارد؛ امروز تلاشمان این است هر کدام از سخنرانان در پنلهای تخصصی خود، رویکرد و نگاه خود را به هویت، زن و تمدن با نگاهی نو و راهگشا و راهبردی داشته باشند.
فاطمه قاسمپور، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در همایش تخصصی یکروزه گفتمان تمدن اسلامی بیان کرد: در مورد الگوی سوم زن باید حرکت و جهشی در راستای نظریه انقلاب آغاز شود؛ تمام این مباحث ما نقطه آغازی دارد که پیشنیاز آن هماندیشی در حوزه زنان است. اگر این هماندیشی رخ ندهد در آینده با مشکلاتی روبهرو خواهیم بود. انقلاب اسلامی فارغ از نگاه تجدد غربی و تحجر، راه سومی را پیش روی زنان قرار میدهد که اگر در این مسیر نتوانیم گفتمان الگوی سوم را بسط دهیم، امکان تسلط هژمونیک دو گفتمان «تحجر» و «تجدد» فراهم میشود، لذا لازم و ضروری است در این زمینه گفتوگوهای جدی انجام شود.
در ادامه همایش زهرا شیخی، رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس نگاه اسلامی، حیثیت زنانگی و مردانگی در مسیر رشد و تکامل و قرب الهی، عنصری اثرگذار و امتیازآفرین نیست. آنچه در این مسیر به افراد امتیاز میبخشد تقواست و خداوند متعال وعده داده است که عمل هیچ انسانی اعم از زن و مرد ضایع و باطل نخواهد شد. چهبسا زنانی که در این میدان به عنوان چهرههای موفق و الگو به جامعه ایمانی (زن و مرد) عرضه شوند.
شیخی در ادامه با اشاره به اینکه اثرگذاری زنان در حوزه تربیت فقط محدود به نقش مادری نیست، یادآور شد: زنان در سمتهای مختلفی که در خانواده دارند، اعم از نقش مادر بودن، همسر بودن و خواهر بودن، پایه و اساس تربیت هستند. شخصیتی همچون حضرت زهرای اطهر(س) چنان قابلیتهای تربیتی از خویش بروز میدهد که حتی در سن طفولیت و در مقام دختر بودن، برای پیامبر خاتم(ص) نقش مادری ایفا میکند و ملقب به وصف «امابیها» میشود.
در بخش دوم این همایش، فرزانه فخریان (زبانشناس و رسانهگر) و زینب دولتی (مدیرعامل تولیدکنندگان حجاب) صحبت کردند.
زینب دولتی، مدیرعامل تولیدکنندگان حجاب درباره مد و پوشاک از ۲ منظر کسبوکار در عرصه اقتصادی و هویتبخشی به زنان در بحث پوشش خاطرنشان کرد: در صدر اسلام حضرت خدیجه(س) و حضرت زهرا(س) نشان بارز فعالیت اقتصادی- اجتماعی خانواده بودند. این بزرگواران در فعالیتهای اجتماعی خود و بحث مادری، همسری و... چنان تعادلی ایجاد کردند که بخوبی از عهده همه آنها برآمدند و جایگاه اجتماعی والایی کسب کردند.
ارسال به دوستان
طی بیانیهای اعلام شد
واکنش به حواشی لوح هومن برقنورد در جشنواره فجر
مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر درباره لوح هومن برقنورد و حواشی برخی جوایز اختتامیه فیلم فجر توضیحاتی ارائه کرد.
ساعاتی بعد از اختتامیه جشنواره فیلم فجر و معرفی نفرات برگزیده این جشنواره، تصاویری در فضای مجازی از دیپلم افتخار هومن برقنورد منتشر شد که ظاهراً دیپلم ارائهشده به وی بدون امضای دبیر و با خطی ناخوانا بوده است.
روابط عمومی چهلویکمین جشنواره فیلم فجر در ساعات پایانی یکشنبهشب بیانیهای در این باره منتشر کرد تا به نوعی به حواشی پایان دهد و اصل ماجرا را بیان کند.
مسعود نجفی در این بیانیه که روی سایت و کانال تلگرامی جشنواره منتشر شد، آورده است: به دلیل حساسیتهای این دوره و به دلیل لو نرفتن اسامی برگزیدگان، جلسه جمعبندی داوران ساعتی قبل از مراسم اختتامیه برگزار شد که تا دقایقی قبل از مراسم ادامه داشت و به دلیل تکثر جوایز، نسخه چرکنویس بدون امضای دبیر سهواً در برخی لوحهای تقدیر قرار گرفت.
مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر ادامه داد: دیروز نسخه نهایی ارسال و از آنها عذرخواهی شد. وی تأکید کرد: جلسه نهایی داوران در سالهای گذشته یک روز قبل از مراسم انجام میشد و فرصت کافی برای آمادهسازی لوحها وجود داشت که امسال این زمان برای آمادهسازی با توجه به زمان برگزاری جلسه جمعبندی هیأت داوران قبل از اختتامیه محدود بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|