|
سرخپوشی شاخص بورس در معاملات روز گذشته
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۱۰ هزار و ۳۱۴ واحد کاهش در ارتفاع یک میلیون و ۵۳۷ هزار واحدی ایستاد. همچنین شاخص هموزن با ۳ هزار و ۳۸۹ واحد کاهش به ۴۷۹ هزار و ۳۸۹ واحد و شاخص قیمت با ۲ هزار و ۱۰ واحد افت به ۲۸۴ هزار و ۳۹۶ واحد رسید. روز گذشته در معاملات بورس تهران، بیش از ۵ میلیارد و ۹۴۴ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۰ هزار و ۳۲۷ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
امضای ۲۰ سند همکاری میان مقامات ایران و چین در 3 حوزه عمرانی، انرژی و پولی
دیپلماسی اقتصادی روی ریل
* توافق 12 میلیارد دلاری برای پروژههایی نظیر برقی کردن قطارهای سریعالسیر تهران - مشهد و سرمایهگذاری در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)/ * چینیها در بخش خودروسازی و کشاورزی کشورمان سرمایهگذاری میکنند
گروه اقتصادی: 20 سند همکاری میان مقامات ایران و چین دیروز در حضور روسای جمهور ۲ کشور امضا شد. تفاهمات همکاری در زمینه مدیریت بحران، گردشگری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، محیطزیست، تجارت بینالمللی، مالکیت معنوی، کشاورزی، صادرات، بهداشت و درمان، رسانه، ورزش و میراث فرهنگی از جمله اسناد امضاشده میان مقامات جمهوری اسلامی ایران و چین است.
به گزارش «وطن امروز»، وزیر امور اقتصادی و دارایی از امضای نهایی قریب به ۲۰ تفاهمنامه اقتصادی از سوی مقامات عالی ۲ کشور در این سفر خبر داد. سیداحسان خاندوزی اظهار کرد: در سفرهای دوجانبه رئیسجمهور به کشورهای شریک تجاری ایران، سفر به پکن دومین سفر مهم دولت سیزدهم بعد از سفر سال گذشته رئیسجمهور به مسکو است که در ادامه سیاست توسعه روابط راهبردی با شرکای اقتصادی بزرگ آسیایی و منطقهای انجام میشود. وزیر اقتصاد افزود: در این میان با توجه به نقش وزارت اقتصاد به عنوان طرف ایرانی در کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور، تلاشهایی انجام دادیم تا بتوانیم آثار مثبت و برکات اقتصادی بیشتری را از سفر رئیسجمهور و هیات همراه ایشان به پکن نصیب اقتصاد ایران کنیم. وزیر اقتصاد گفت: زمینه نهایی شدن نزدیک به 20 تفاهم عملیاتی برای اجرایی شدن سند همکاری 25 ساله ایران و چین در رفتوآمدهای بین هیاتهای ۲ کشور فراهم شد. وی با اشاره به تعریف پروژههای مشترک سرمایهگذاری ایران و چین ابراز کرد: با توجه به اینکه چین از بزرگترین خریداران نفت ایران است و کشورمان میتواند منابع ارزی قابلتوجهی از صادرات به دست آورد، این تعاملات فرصت مناسبی است که از ظرفیت فناوری و تکنولوژی چینی در پروژههای اولویتدار استفاده کنیم که فهرست پروژهها در این مورد نهایی شده است. رئیس کمیسیون مشترک ایران و چین همچنین گفت: در حوزه مناسبات بانکی و تعاملات ارزی و رفع برخی مشکلات گمرکی بین ۲ کشور توافقات انجام شده است و امیدواریم با تایید آنها در این سفر توسط مقامات عالی کشور شاهد تسریع و تسهیل مراودات باشیم. در سفر رئیسجمهور به چین قرار است توافقاتی در زمینه حملونقل بویژه حملونقل ریلی با ارزش 12 میلیارد دلار منعقد شود که شامل پروژههایی نظیر برقیکردن قطار سریعالسیر تهران - مشهد و سرمایهگذاری در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) است. سرمایهگذاری در بخش خودروسازی کشورمان، همچنین سرمایهگذاری و انجام توافقات در حوزه کشاورزی از دیگر محورهای تفاهمنامههای ایران و چین است.
* ظرفیت تجارت ۶۰ میلیارد دلار است
اگرچه تجارت ایران و چین رقم ۵۰ میلیارد دلار را نیز در گذشته تجربه کرده است اما در سالهای اخیر این رقم به محدوده ۲۰ میلیارد دلار کاهش یافته که نیاز است تدابیری برای دستیابی به ارقامی بالاتر اندیشیده شود.
* اقتصاد چین
چین در طول تاریخ همواره جزو بزرگترین اقتصادهای دنیا محسوب میشد و طبق برآوردهای انجام شده در سالهای معاصر نیز تبدیل به پرسرعتترین اقتصاد بزرگ دنیا شده است، به شکلی که در ۳۰ سال گذشته بهطور میانگین سالانه ۱۰ درصد رشد را تجربه کرده و همواره دومین اقتصاد بزرگ دنیا بوده است، بنابراین با توجه به وضعیت تولید ناخالص داخلی این کشور که حتی در سال ۲۰۱۷ رتبه نخست را از آن خود کرد، از جایگاه قابل توجهی در اقتصاد بینالمللی و زنجیرههای ارزش جهانی برخوردار است. بررسی آخرین آمار از وضعیت اقتصاد چین نیز حکایت از آن دارد که تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۲ میلادی از ۱۲۰ تریلیون یوآن (17.4 تریلیون دلار) فراتر رفته و در این سال اقتصاد آن حداقل 4.4درصد رشد کرده است. تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۰ معادل ۱۰۰ تریلیون یوآن و در سال ۲۰۲۱ نیز معادل ۱۱۰ تریلیون یوآن بوده است.
* سرمایهگذاری چین
چین تقریبا با تمام کشورهای دنیا روابط تجاری مستقیم و غیرمستقیم دارد و شریک اول تجاری حدود ۱۲۰ کشور است. در این بین نکته مهمتر درباره وضعیت سرمایهگذاری این کشور است. بررسی آخرین آمارها حکایت از آن دارد که سرمایهگذاری مستقیم خارجی در چین در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۲ با افزایش ۱۷,۴ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ۱۶۸,۳ میلیارد دلار رسیده است. سرمایهگذاری مستقیم خارجی در چین در سال ۲۰۲۱ نیز نسبت به سال قبل 14.9 درصد افزایش داشته است. همچنین میزان سرمایهگذاری چین در بخشهای مختلف کشورهای دیگر نیز در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۹۸۵ میلیارد و ۳۷۰ میلیون یوآن بوده است که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ میلادی 5.2 درصد افزایش یافته است.
* سرمایهگذاری چین در ایران
با توجه به حجم اقتصاد چین و برقراری روابط حسنه میان ایران و این کشور، انتظار میرفت در طول سنوات گذشته میزان سرمایهگذاری چین در ایران همراستا با روابط سیاسی پیش رود که البته در این راستا ۲ کشور برای تعمیق روابط تجاری اقدام به امضای سند همکاری ۲۵ ساله به ارزش ۴۰۰ میلیارد دلار کردند اما به اعتقاد کارشناسان، با توجه به ۲۵ ساله بودن این سند، ۴۰۰ میلیارد دلار در طول ۲۵ سال عدد ناچیزی است و نه برای ایران و نه برای چین عدد بزرگی محسوب نمیشود. از سوی دیگر چینیها در ۲ سال گذشته حدود ۲۲۷ میلیون دلار در ایران سرمایهگذاری کرده بودند که این رقم حالا به حدود ۱۸۵ میلیون دلار کاهش یافته است. در این رابطه علی فکری، رئیس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی و اقتصادی میگوید: تعداد سرمایه گذاریهای مصوب و معتبر چین در ایران از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۲۵ طرح به ارزش ۱۸۵ میلیون دلار بوده است که ۲۱ طرح در بخش صنعت، ۲ طرح در بخش معدن، یک طرح در بخش خدمات و یک طرح نیز در بخش کشاورزی بوده است.
* چین، شریک اول تجاری ایران
نکته دیگر روابط اقتصادی ایران و چین به بخش تجارت (غیر نفت) مربوط میشود. در این حوزه نیز اگرچه انتظارها بیش از ارقام فعلی است و گفته میشود ۲ کشور ظرفیت تجارت ۶۰ میلیارد دلاری دارند و حتی در سال ۲۰۱۴ نیز معادل ۵۱ میلیارد دلار مبادلات تجاری داشتند اما در حال حاضر نیز حتی با نصف شدن تجارت میان ۲ کشور، همچنان چین از اصلیترین شرکای تجاری ایران محسوب میشود، به گونهای که در میان شرکای اصلی تجاری ایران جایگاه چین بسیار بالاست و همچنان شریک اول تجاری ایران در بخش صادرات و در برخی سالها واردات محسوب میشود.
تجارت 25.3 میلیارد دلاری ایران و چین در ۱۰ ماهه ۱۴۰۱
بررسی آخرین آمارهای گمرک ایران نیز حکایت از آن دارد که مجموع تجارت ایران با چین طی ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۱ معادل 29.2 میلیون تن کالا به ارزش 25.3 میلیارد دلار بوده است و این کشور را به صدرنشین جدول تجارت خارجی ایران تبدیل کرده است. صادرات به چین در ۱۰ ماهه امسال معادل ۱۲ میلیارد و ۸۰۶ میلیون و واردات از چین نیز معادل ۱۲ میلیارد و ۶۹۸ میلیون دلار بوده است که به ترتیب رشد ۱۰ و ۳۳ درصدی را نشان میدهد.
* موافقت چین با فاینانس پروژههای بزرگ اقتصادی
یک منبع آگاه از موافقت چین با فاینانس پروژههای بزرگ در حوزه انرژی، راه و صنعت و کشاورزی به مهر خبر داد. وی ادامه داد: در دولت دهم چینیها از این راهکار بهره برده و از پولهای بلوکه شده ایران در چین برای احداث پروژههای بزرگ تامین مالی میکردند. وی خاطرنشان کرد: مذاکراتی بین ایران و چین در این زمینه از مدتها قبل آغاز شده بود که خوشبختانه در سفر اخیر هیات دولت به چین این موضوع نهایی شد، به طوری که چینیها به ازای هر یک واحد پولی که از ایران در این کشور وجود دارد ۳ واحد در پروژههای بزرگ اقتصادی ایران سرمایهگذاری میکنند. به گفته این منبع آگاه، با این حساب پولهای ایران در چین برای تامین مالی پروژههای بزرگ اقتصادی به داخل کشور باز میگردد.
***
جزئیات توافقات حمل و نقلی ایران با چین
وزیر راه و شهرسازی همراه با برخی اعضای کابینه دولت به چین سفر کرده است و از جمله موضوعاتی که قرار است در این سفر مورد توافق قرار گیرد، احیای راه ابریشم است. ایران از لحاظ جغرافیایی در اتصال شرق و غرب از موهبت طبیعی برخوردار است. ایران مستقیم یا با واسطه بین کشورهای چین، هند، پاکستان، دریای مدیترانه، دریای سیاه، ترکیه، اروپا، روسیه، کشورهای CIS و کشورهای جنوب خلیجفارس قرار دارد. بعضی از این کشورها مثل ترکیه و عربستان رقبای منطقهای ایران و بعضی دیگر مثل چین، هند و پاکستان دارای تنشهای تاریخی با هم هستند. ایران میتواند مرکز مهم تبادل کالا، انرژی و خدمات بین کشورها باشد اما پیشنیاز آن خروج از انزوای تحمیل شده و خودخواسته توسط دشمنان، رقبای منطقهای و کاسبان تحریم و تنشزدایی با کشورهای منطقه و جهان است.
* توافقات درباره راه ابریشم
امین ترفع، مدیرکل دفتر تجاریسازی و امور تشکلهای وزارت راه و شهرسازی پیش از این در این باره گفته بود: قرار است مذاکراتی درباره راههای ترانزیتی انجام و توافقات در این زمینه نهایی شود و راه ابریشم که یک راه بینالمللی است در چارچوب قراردادها و توافقات کار کند که زمینهسازیها از قبل انجام شده است. امیدوار هستیم این توافقات در سفر به چین نهایی شود.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان خصوصیسازی خبر داد
واریز 600 هزار تومان سود سهام عدالت تا عید
برای اعطای سهام عدالت به جاماندگان منتظر تشکیل شورای عالی سیاستهای اصل 44 هستیم
رئیس سازمان خصوصیسازی با اعلام زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدالت گفت: مطابق تفاهمنامه با وزارت صنعت، سهام تودلی ایرانخودرو و سایپا باید به صورت بلوکی از طریق بورس تا پایان سال واگذار شود. حسین قربانزاده در پاسخ به این پرسش که سود سهام عدالت مرحله دوم چه زمانی پرداخت میشود؟ اظهار داشت: سود مرحله دوم سهام عدالت تا پایان امسال واریز میشود، مجموع سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال 1400 به مبلغ حدود 60 هزار میلیارد تومان بود که در مرحله اول حدود 30 هزار میلیارد تومان سود به سهامداران عدالت در اوایل پاییز پرداخت شد و در مرحله دوم هم به همین میزان تا پایان سال جاری به حساب سهامداران عدالت واریز خواهد شد. وی اضافه کرد: مسؤولیت اصلی جمعآوری و توزیع سود، با شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه است.
* شورای عالی سیاستهای اصل 44 مسؤول اختصاص سهام عدالت به بازماندگان ۲ دهک پایین درآمدی
رئیس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به این پرسش که سهام عدالت برای بازماندگان از ۲ دهک پایین درآمدی به چه مرحلهای رسید؟ گفت: بر اساس بند الف تبصره قانون بودجه سال جاری قرار بر این است سهام عدالت به جاماندگان مشمول تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی اختصاص یابد که در فاز اول 3.5 میلیون نفر شناسایی شده و طی نامهای در 22 خرداد امسال به دولت اعلام کردیم. قربانزاده گفت: دولت هم پیشنویسی تهیه کرده و در هیأت وزیران تصویب شد و این مصوبه رفت و برگشتی با معاونت حقوقی دولت داشت و در ماههای اخیر به تصویب رسید اما هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس، ۲ ایراد به این مصوبه گرفت که یکی قابل رفع بود. وی اظهار کرد: ایراد دوم هیأت تطبیق مقررات مهم بود، هیأت اعلام کرده بود مصوبه دولت برای اختصاص سهام به ۲ دهک کم درآمد باید در شورای عالی سیاستهای کلی اصل 44 مصوب شود که این شورا هم باید به ریاست رئیسجمهور تشکیل شود و ما تا آخر سال منتظر ماندهایم تا جلسه شورای عالی سیاستهای اصل 44 برگزار شود و بعید است تا آخر سال جلسات این شورا تشکیل شود. رئیس سازمان خصوصیسازی افزود: رئیس شورای اصل 44 رئیسجمهور است و اعضای ۳ قوه در این شورا حضور دارند و باید درباره اختصاص سهام عدالت به افراد کم درآمد تصمیمگیری شود.
* در مولدسازی سراغ داراییهای راکد میرویم
قربانزاده در پاسخ به سوال فارس درباره مولدسازی داراییهای دولت گفت: اینها داراییهایی است که از آنها استفاده نمیشود و کسی سراغ آن نمیرود. مطابق آییننامه اجرایی ما سراغ مواردی میرویم که دارایی راکد و بلااستفاده مانده است، یا در راستای وظایف سازمان از آن استفاده نمیشود. مثلا مواردی از املاک و داراییهای آموزشوپرورش که تعطیل شدهاند، مدارسی در حاشیه میادین بزرگ شهرها بودهاند که مالکیت آن بر عهده آموزشوپرورش است، اما در راستای عدم ایجاد ترافیک، پلیس راهنمایی و رانندگی تأکید کرده است که باید این مدرسه به جایی دیگر منتقل شود، بنابراین این زمین بلااستفاده مانده است و نیاز به مولدسازی دارد یا در استانها برخی املاک در اختیار وزارتخانهها قرار دارد که در راستای وظایف آنها نیست و اگر این زمینها نباشد، هیچ اتفاقی در خدمات و وظایف آنها رخ نمیدهد.
ارسال به دوستان
اخبار
فروش ۵۰۳ میلیارد تومان از کالاهای اموال تملیکی در مزایده
معاون بهرهبرداری و فروش اموال منقول سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی گفت: در مزایده الکترونیکی شماره ۲۶۵ اموال منقول، ۵۰۳ میلیارد تومان از کالاهای اموال تملیکی به فروش رفت. بنا به گزارشی از سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی، سعید غلامیباغی با اشاره به اینکه مزایده شماره ۲۶۵ اموال منقول که از روز یکشنبه ۹ بهمنماه شروع شد و شانزدهم همین ماه هم پایان یافت، اظهار داشت: در این مزایده بالغ بر هزار و ۲۵۲ دستهبندی کالایی عرضه شد که قیمت پایه کارشناسی آنها بیش از ۹۷۱ میلیارد تومان ارزشگذاری شد. غلامی ادامه داد: در این مزایده بیش از ۵۰۳ میلیارد تومان کالا فروخته شد که نسبت به مبلغ پایه گروههای کالایی دارای برنده با رقم بیش از ۳۶۶ میلیارد تومان، بالغ بر ۳۷ درصد رشد نشان میدهد. معاون بهرهبرداری و فروش اموال منقول سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی اضافه کرد: از کل تعداد دستهبندی کالاهای عرضه شده بالغ بر ۷۰۷ گروه کالایی به فروش رسید.
***
فیدلیتی یک میلیارد و 530 میلیون تومان
در جریان معاملات دیروز تالار خودروی بورس کالا، خودروهای فیدلیتی 5 و 7 نفره و ریسپکت مورد معامله قرار گرفت. روز گذشته بورس کالا روز شلوغی را پشت سر گذاشت. 5000 دستگاه خودرو تارا دستی به همراه عرضه 250 دستگاه فیدلیتی ۷ نفره، ۲۵۰ دستگاه فیدلیتی 7 نفره مشکی، 250 دستگاه فیدلیتی 5 نفره سفید، 250 دستگاه فیدلیتی 5 نفره مشکی، ۳۰۰ دستگاه ریسپکت سفید و ۲۰۰ دستگاه ریسپکت مشکی در بورس کالا عرضه شد.
فیدلیتی 5 نفره با قیمت پایه 759 میلیون تومان در نهایت با 79.4 درصد افزایش به قیمت یک میلیارد و 363 میلیون تومان معامله شد.
قیمت تمام شده این خودرو یک میلیارد و 530 میلیون تومان خواهد بود.
فیدلیتی7 نفره با قیمت پایه 772 میلیون تومان در نهایت با 86.6 درصد افزایش به قیمت یک میلیارد و 440 میلیون تومان معامله شد.
قیمت تمام شده این خودرو یک میلیارد و 580 میلیون تومان خواهد بود.
خودرو ریسپکت نیز با قیمت پایه 643 میلیون تومان در نهایت با 72.7 درصد افزایش به قیمت یک میلیارد و 110 میلیون تومان معامله شد.
قیمت تمامشده این خودرو یک میلیارد و 260 میلیون تومان خواهد بود.
همچنین در این طرح فروش قیمت پایه برای تارا دستی 256 میلیون و 500 هزار تومان در نظر گرفته شده بود البته قرار بود دیروز ۲ هزار دستگاه تارا دستی در بورس مورد معامله قرار گیرد که با تغییرات اعمال شده افزایش عرضه انجام و در نهایت 5 هزار دستگاه خودرو روی تابلو معاملات بورس کالا رفت که در نهایت این خودرو با قیمت 460 میلیون و 500 هزار تومان در بورس کالا به فروش رسید. قیمت تمام شده این خودرو (با احتساب مالیات و سایر هزینهها) برای خریداران 534 میلیون تومان رسید که اختلاف قیمت حدود 100 میلیون تومانی با قیمت بازار غیررسمی (آزاد) دارد.
***
صادرات 10 میلیارد دلاری ایران به عراق تا پایان سال
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در عراق با تاکید بر اینکه صادرات ایران همانند سابق با قوت ادامه دارد، بیان کرد: ۵ گذرگاه مرزی در منطقه عربی و هفت گذرگاه در اقلیم کردستان به فعالیت خود ادامه میدهند و خللی در این بخش را گزارش نکردهاند. به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، عبدالامیر ربیهاوی افزود: در هفتههای اخیر، صادرات تمام کالاهای دارای مجوز انجام شده و تنها در انتقال ارز مشکلاتی به وجود آمده که بزودی رفع خواهد شد. وی با اشاره به رشد صادرات ایران به عراق در نیمه دوم امسال بیان داشت: صادرات به این کشور در ۱۰ ماه امسال با رشد ۲۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۸ میلیارد و ۹۷۰ میلیون دلار رسیده و تا پایان سال صادرات ۱۰ میلیارد دلاری به عراق را تجربه خواهیم کرد. وی با اشاره به انتشار خبرهایی مبنی بر مشکلات ارسال حواله ارز دلار از سوی صرافیهای عراقی بیان داشت: ماه پایانی سال ۲۰۲۲ نرخ دلار در برابر دینار حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافت که معضلاتی را در بازار ارزی عراق به دنبال داشت. بر همین اساس بانک مرکزی این کشور که تا قبل از ماه آخر میلادی سال ۲۰۲۲ روزانه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار اسکناس عرضه میکرد، این رقم را با کاهش ۲۵ درصدی به ۸۰ میلیون دلار در روز رساند.
ربیهاوی با اشاره به این مساله که در هفته گذشته متوسط عرضه دلار در عراق تحت کنترل کامل آمریکاییها روزانه بین ۷۹ تا ۸۴ میلیون دلار بوده که نشاندهنده تاثیر مستقیم آمریکا در اقتصاد این کشور است، درباره تاثیر قاچاق دلار در بازار عراق، اظهار داشت: نمیتوان تاثیر قاچاق دلار را در عراق زیاد دانست، زیرا بانک مرکزی این کشور با وجود محدودیتها، همچنان به توزیع حواله این ارز ادامه میدهد؛ مشکلات از ایجاد محدودیتها از سوی آمریکا نشأت میگیرد و عدهای به صورت هدفمند به آن دامن میزنند. رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در عراق در ادامه اظهار داشت: در آغاز سال ۲۰۲۳ بخشنامهای ابلاغ شد که بر اساس آن وزارت دارایی عراق هر ۱۰۰ دلار را به نرخ هزار و ۳۰۰ دینار در اختیار بانکها قرار دهد، بانکها نیز با قیمت هزار و ۳۱۰ دینار به صرافیها بفروشند و نهایتا با قیمت هر دلار با نرخ هزار و ۳۲۰ دینار بهدست مصرفکننده نهایی برسد. وی اظهار داشت: با اعلام این دستورالعمل حتی پیش از اجرا نیز موجب شد در بازار دلار از هزار و ۷۸۰ دینار به هزار و ۵۰۰ دینار کاهش قیمت پیدا کند که به دلیل این نوسانات و کاهش ناگهانی نرخ دلار، صرافیهای عراقی برای انتقال، در صدور حواله وقفهای کوتاه ایجاد کردند که در حال حاضر این مشکل رفع شده و تا هفته آینده روال تجاری میان ۲ کشور به صورت عادی ادامه مییابد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|