|
اخبار
ساخت سریال حادثه تروریستی شاهچراغ
ماجرای حادثه تروریستی شاهچراغ در قالب مینیسریال برای پخش از تلویزیون ساخته میشود. به گزارش «وطنامروز» به نقل از «ایرنا»، شامگاه چهارشنبه ۴ آبان ۱۴۰۱ یک تروریست عامل وهابی - تکفیری با حمله مسلحانه به حرم مطهر شاهچراغ (ع) در شیراز ۱۵ زن، مرد و کودک را به شهادت رساند و ۱۹ نفر را مجروح کرد.
این حمله تروریستی قرار است در قالب یک مینیسریال برای پخش از تلویزیون تولید شود و در حال حاضر ابراهیم امینی نگارش فیلمنامه سریال را که اثری مستند- داستانی خواهد بود بر عهده دارد. ابراهیم امینی کار حرفهای خود را از تلویزیون آغاز کرد و سال ۱۳۹۱ در سریال «آخرین روزهای زمستان» به کارگردانی محمدحسین مهدویان به عنوان بازیگردان فعالیت داشته است. اگر چه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیاش مانند فیلم «لاتاری»، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای ابراهیم امینی محسوب میشود و همکاری با هنرمندانی همچون حامد پورمحمدی، مهدی زمینپرداز، مجتبی شفیعی و سهیل بابایی را تجربه کرد. اثر مهم ابراهیم امینی در گام بعدی فعالیت در فیلم «لاتاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان محسوب میشود. با توجه به اینکه مهمترین آثار امینی با همکاری محمدحسین مهدویان به مرحله تولید میرسد، احتمال دارد مهدویان با توجه به ساختار مستند داستانی این اثر، کارگردانی آن را بر عهده داشته باشد.
***
تالارهای نمایش 27 بهمن اجرا ندارند
تالارهای نمایشی تهران و شهرهای دیگر کشور روز پنجشنبه 27 بهمن به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت امام موسی کاظم(ع) اجرا ندارند. به گزارش «وطنامروز»، تالارهای نمایشی تهران و دیگر شهرهای کشور روز پنجشنبه 27 بهمن به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت امام موسی کاظم(ع) اجرا ندارند.
آثار نمایشی از روز جمعه ۲8 بهمن طبق برنامههای از قبل اعلام شده توسط روابط عمومی تالارها میزبان علاقهمندان و مخاطبان خواهند بود.
***
«مدرسه کنکور» تلویزیون
شبکه آموزش در تدارک راهاندازی «مدرسه کنکور» است و این برنامه در امتداد مدرسه تلویزیونی ایران، آموزش از راه دور را هدف قرار میدهد. مدرسه تلویزیونی ایران بعد از کرونا با هدف آموزش از راه دور کودکان ایرانی در دوران تعطیلی اجباری مدارس راهاندازی شد اما بعدها با فروکش کردن کرونا تولید و پخش برنامههای آموزشی در قالب این برنامه ادامه یافت.
حالا شبکه آموزش درصدد راهاندازی «مدرسه کنکور» برای نوجوانان ایرانی برآمده است و وزارت آموزشوپرورش هم چندی قبل از راهاندازی رادیو مدرسه خبر داده بود.
***
اعلام جزئیات برگزاری سیونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه طی نشست خبری سیونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن از جزئیات برگزاری این مسابقات خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، نشست خبری سیونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن با حضور حمید مجیدیمهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ساختمان شهید سلیمانی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
مجیدیمهر گفت: این مسابقات از 30 بهمن تا 2 اسفند در ۳ نوبت صبح، عصر و شب برگزار میشود. نوبت صبح، ویژه بانوان از ساعت 8:30 تا 12 و نوبت شب ویژه برادران از ساعت 15 تا 21 است. افتتاحیه مراسم روز 29 بهمن با سخنرانی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار میشود. وی درباره حضور سایر کشورها در این دوره از مسابقات قرآن میگوید: در ابتدا 80 کشور از جمله افغانستان، الجزایر، اندونزی، ترکیه، تونس، دانمارک، چاد، سوریه، فیلیپین، غنا، عراق، کرواسی، لبنان، مالزی، پاکستان و بلژیک نمایندگان خود را به مسابقات معرفی کردند که در نهایت از بین 148 نفر، 52 شرکتکننده به مرحله نهایی راه یافتند. مراسم اختتامیه سیونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن با حضور حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در تاریخ سوم اسفند از ساعت 18:30 تا 20:30 برگزار خواهد شد.
***
«مهاجر سرزمین آفتاب» روایتی از عروس ژاپنی ایران
همزمان با آغاز پویش کتابخوانی «مهاجر سرزمین آفتاب»، از تیزر داستانی آن با روایتی از زندگی عروس ژاپنی ایران رونمایی شد. به گزارش «وطنامروز»، تیزر معرفی کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» به تهیهکنندگی مصطفی رضوانی و کارگردانی مهدی مهجور رونمایی شد.
این تیزر بر اساس روایت کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» خاطرات کونیکو یامامورا (سبا بابایی)، توسط مرکز تولیدات کوتاه سوره و با همکاری انتشارات سوره مهر ساخته شده است. پخش این تیزر داستانی ۴ دقیقهای که روایتی از برشهایی از مقاطع مهم زندگی این بانوی مهاجر است، همزمان با آغاز پویش مطالعاتی این کتاب، از دیروز سهشنبه ۲۵ بهمن در شبکههای مختلف سیما شروع شد. کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» نوشته حمید حسام و مسعود امیرخانی، یکی از کتابهای پرمخاطب سالهای اخیر، روایتی از دختری ژاپنی است که پس از آشنایی و ازدواج با یک تاجر و جهانگرد ایرانی، در ۲۰ سالگی راهی سفر به ایران و به مرور عاشق فرهنگ و آیین ملت ایران و «عروس ایران» میشود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
روزنههای امیدی که جشنواره چهلویکم ایجاد کرد
فجر رویشها
علیرضا استرابی: جشنوارههای هنری که هر سال در دهه فجر برگزار میشود، برای هنرمندان عرصههای مختلف بویژه هنر هفتم، شبیه لحظه تحویل سال است. هنرمندان عرصه سینما در رشتههای مختلف هم و غمشان این است که نتیجه تلاش سال هنری گذشته خود را در جشنواره فیلم فجر ببینند و اگر توفیق یارشان شد، سیمرغهای نشسته بر شانه بختشان را به خانه ببرند. در سالهای گذشته ذوق و شوق فرش قرمز جشنواره و نشستهای نقد و بررسی متعدد نیز مزید بر علت شد تا این رویداد مهم فرهنگی در بعد خبری و رسانهای ضریب بیشتری پیدا کند و به شور و هیجان آن افزوده شود. جشنواره فیلم فجر چهلویکم اما چند تفاوت مهم با جشنوارههای گذشته دارد که در ظاهر و نگاه ابتدایی شاید تهدیدی برای این رویداد مهم فرهنگی هنری محسوب شود اما در واقع فرصتی است که اصلاح مسیر و ریلگذاری رو به جلو برای این اتفاق شورانگیز در سالهای آینده را رقم خواهد زد.
یکی از این تفاوتها، حضور پررنگ کارگردانهای جوان و بعضاً فیلم اولی است که سهم بسزایی در سبد نمایش فیلمها دارند؛ کارگردانهای جوانی که اکثراً سینما را با فیلم کوتاه آغاز کردهاند و پس از کسب تجربه و پیمودن گامهای مهم اولیه، دانش و تجربه را در هم آمیخته و سودای کارگردانی فیلمهای بلند سینمایی را پیدا کردهاند. حضور پررنگ سینماگران جوان پیامدهای مثبتی با خود دارد، از جمله امکان حضور پررنگ دیگر نقشآفرینان جوان تولید یک فیلم سینمایی؛ از تهیهکننده و بازیگر تا تصویربردار و دیگر عوامل دخیل در یک پروژه سینمایی و این اتفاق یعنی نوید یک سینمای بالنده، امیدآفرین و نشاطآور در آینده، چرا که تلفیق نیروی جوانی و نگاه امیدوارانه میتواند قوتی به جامعه سینمایی ببخشد که طعم شیرینش تا سالها زیر زبانمان بماند و کمکم نتیجه این حضور جوانانه را با کسب تجربیات بیشتر و ساخته شدن فیلمهای محکمتر و حرفهای شاهد باشیم؛ مسیری که پله پله پیموده خواهد شد و استمرار در آن به معنای قطع نشدن مسیر معرفی جوانان به سینما خواهد بود. این حضور جوانانه به غیر از سینما، البته برای جامعه نیز پربرکت خواهد بود. نگاه جسور و دقیق سینماگران جوان پرشور به انسان و جامعه ایرانی هرچند محتمل است تلخ و سخت باشد اما بارقههای امید و اصلاح را نیز قطعا با خود خواهد داشت.
جشنواره چهلویکم با توجه به اتفاقات تلخ چند ماه گذشته در کشور، با تحریم برخی سلبریتیهایی مواجه شد که بعضا یا در پروژههای سینمایی حضور نداشتند یا با ناجوانمردی، پس از دریافت مبالغ هنگفت قراردادهای پروژههای سینماییشان، حاضر به حضور در جشنواره و نشستهای رسانهای فیلم نشدند و رسماً از تحریم جشنواره سخن گفتند. تصور غلط این افراد از خاستگاهشان و عدم فهم این مطلب که برآمدن و شناخته شدنشان وابسته به نمایش و دیده شدن همیشگیشان است، باعث شد از جشنوارهای دست بشویند که اتفاقا اصلیترین محمل برای معرفی و نمایش این افراد است. با این حال حتی این اتفاق هم اگر منجر به بازاندیشی در مفهوم «سلبریتی» و همچنین اصلاح سیاستگذاریهای فرهنگی در این باب باشد، منشأ اتفاقات خوب در آینده فرهنگ و سینمای ایران خواهد بود.
در این میان اما بودند هنرمندانی که هنر و شخصیت هنری برایشان جایگاهی داشت که حاضر نشدند جهت دلخوشی کاسبان تحریم جشنواره، اراده شخصی و آزادانه خود را بفروشند و با وجود هجمههای فراوان، متعهدانه در این جشن ملی سینمای ایران حضور پیدا کردند.
به نظر میرسد آینده روشنی که پیش روی سینمای ایران است، به این نکته گره خورده که مسؤولان سینمایی کشور از فرصت به وجود آمده، یعنی حضور جوانان هنرمند و مستعد و باانگیزه در کنار بهرهگیری از هنرمندان متعهد و باتجربه این عرصه، نهایت استفاده را بکنند و با حمایت و سیاستگذاریهای صحیح، از این سرمایههای هنر هفتم در جهت پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی بهره بگیرند. قطعا برای تحقق یک آینده روشن برای ایران به ایجاد امید و نشاط و انگیزه برای حرکت از طریق به تصویر کشیدن این آینده نیازمندیم و این مهم تا حد زیادی با سینما برآورده خواهد شد.
ارسال به دوستان
کشف استعداد و تربیت نسل فیلمسازان گام دوم انقلاب اسلامی
دمیدن روح تازه به سینما
محمدعلی میرزایی، روزنامهنگار: در هر جامعهای که برای توسعه فرهنگ و هنر خود دغدغه و طی برنامهریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت سعی بر رسیدن به تعالی در این حوزه دارد، «کشف استعداد» مساله بسیار مهمی به شمار میرود. طبعا این جامعه علاوه بر برنامهریزی کوتاهمدت و بلندمدت، یک چشمانداز مشخص برای رسیدن به این هدف نیز دارد؛ چشماندازی که تحقق آن ابزار و ملزومات مشخصی دارد. جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت حالا چند سال است فرصتی طلایی را برای کشف استعدادها و همینطور تربیت نسل فیلمسازان گام دوم انقلاب اسلامی ایجاد کرده است؛ جشنوارهای که به صراحت و بر اساس آمار میتوان گفت تلاش و خدمات ارزشمندی برای تربیت نسل فیلمسازان گام دوم انقلاب اسلامی انجام داده است؛ جوانانی که به گفته اهل فن از فکر و ابتکار نو و متفاوتی برخوردارند و این در حالی است که سینمای ایران نیازمند هوایی تازه است که تنها با حضور فیلمسازان جوانان شکل میگیرد و این مساله نیازمند ریسکپذیری بالای مدیران سازمان سینمایی است که به جای سرمایهگذاری روی سینماگران امتحان پس داده، از جوانان استفاده کنند.
باید گفت در کنار پرداختن به سینماگران حرفهای و تراز اول داخلی و خارجی، باید به نسل جدید سینمای ایران نیز توجه ویژهای داشت تا به مرور زمان شاهد حضور این چهرهها در بدنه سینمای حرفهای کشور باشیم. البته کادرسازی و تربیت نسل جدید فیلمساز باید سیاستی همواره در دستور کار متولیان امر باشد تا بر این اساس به دنبال کشف و شناسایی استعدادها، سرمایهگذاری روی آنها و بسترسازی در راستای جریان نو فیلمسازی در ایران باشند. اینکه پایههای سینمای ایران بر ۳ محور آموزش، تولید و توزیع استوار شود، یکی از ابزار مهم رسیدن به سینمای متعالی به شمار میرود. طی چند سال گذشته در جشنوارههای مهم شاهد بودیم بها دادن به نسل جدید سینما اتفاقات خوبی را برای هنر هفتم رقم زده و توانسته مخاطبان زیادی را هم به خود جذب کند. پس میتوان به گواه مستندات موجود و نظرات اهل فن به این مساله رسید که حضور نسل جوان در بدنه سینما روزنههای امیدوارانهای را ایجاد خواهد کرد؛ موضوعی که این روزها فضای فرهنگی کشورمان بیش از پیش بدان نیازمند است. همچنین از آنجا که مجموعه سازمان سینمایی، مدیران باتجربه، دلسوز و اهل فن دارد، سینمای ایران دستاوردهای خوبی در سالهای آینده به دست خواهد آورد. به هر روی امید است نسلهای دهه هفتاد و هشتادی که به خاطر رشد فرهنگ و سواد عمومی جهان، باقریحهتر هستند، با حمایتهای سازمان سینمایی بتوانند به سینمای ایران جان دوبارهای ببخشند.
ارسال به دوستان
فیلم سینمایی شهید مهدی زینالدین کلید میخورد
در انتظار «مجنون»
فیلم سینمایی «مجنون» به عنوان تازهترین محصول سازمان اوج با روایتی از زندگی شهید مهدی زینالدین کلید میخورد. به گزارش «وطن امروز»، فیلم سینمایی «مجنون» به تهیهکنندگی عباس نادران، تازهترین محصول سینمایی سازمان اوج است که به زندگی یکی از شهدای شاخص دوران دفاعمقدس میپردازد.
کارگردانی فیلم «مجنون» را مهدی شامحمدی برعهده دارد که از کارگردانان شناختهشده در سینمای مستند است و با این فیلم نخستین کارگردانی فیلم بلند سینمایی را در کارنامه خود تجربه میکند. عباس نادران که تهیهکنندگی «مجنون» را برعهده دارد در مقام تهیهکننده تا به امروز فیلمهایی همچون «شاهکش» و «شادروان» را به سرانجام رسانده است و این پروژه نخستین همکاری او با سازمان اوج محسوب میشود.
نادران با انتشار تصویری از عزیمت تیم همراه خود در صفحه اینستاگرامش به صورت تلویحی از آغاز فرآیند تولید این پروژه خبر داد.
این فیلم طی روزهای آینده در آبادان کلید میخورد. پس از فیلمهای «ایستاده در غبار» با روایتی از زندگی حاجاحمد متوسلیان، «منصور» با روایتی از زندگی شهید منصور ستاری و «غریب» با روایتی از زندگی شهید محمد بروجردی، حالا «مجنون» تازهترین محصول سازمان اوج محسوب میشود که به یکی از شهدای شاخص انقلاب و دفاعمقدس میپردازد.
شهید مهدی زینالدین، فرمانده لشکر ۱۷ علیابنابیطالب در دوران دفاعمقدس و از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران در طول جنگ تحمیلی بود که سال ۶۳ در منطقه سردشت در پی درگیری مستقیم با نیروهای مسلح دشمن در ۲۵ سالگی به شهادت رسید.
ارسال به دوستان
«اشک را مهلت ندادیم» روانه بازار نشر شد
روایتی همسرانه
گروه فرهنگ و هنر: کتاب «اشک را مهلت ندادیم» نوشته سمیه جمالی، خاطرات زهرا یوسفیان، همسر شهید «ابوالفضل محمدی» در 136 صفحه با شمارگان 1000 نسخه از سوی انتشارات ۲۷ بعثت چاپ و روانه بازار نشر شد. این کتاب نخستین کتاب از همسرانه است که توسط این انتشارات منتشر شده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: ابوالفضلجان! شبیه آن نامهها که بالایش مینوشتی: «این نامه را زهرا فقط بخواند»، برایت مینویسم: «حال من خوب است. هر چند خودت داری میبینی اما قدر یک عمر بیتوجهیدیدن و سرگرانی برایت گله آوردهام. روزگار که به اینجا رسید، هر چه برایت گفتم و نوشتم، از مهر بود. حالا بنشین گلایههایم را بشنو، استخوانهایم را سبک کن. من همسری بودم که از حقم منع شدم. 13 سال بیآنکه بدانم هستی یا نه، کنارت و در سایه خیالت زندگی کردم. یک سال بعد از ازدواجم با هادی، خبر رسید داری برمیگردی! چه برگشتنی! از تعاون سپاه به خانوادهات خبر دادند پیدا شدهای. اعظم، خواهرت، رفت برای تایید. یک کیسه استخوان تحویلش دادند و یک جفت پوتین! همه آن ۶ نفری که رفته بودید، با هم بازگشتید و عراق برای تحویل همین چند تکه استخوان ۶ هزار دلار دریافت کرده بود. برادرم، عباس زنگ زد خانه و خبر داد که تو اینجایی، در وطن. هول شدم... اسفند بیاورم یا گل و گلاب! صورتم طراوت دارد؟! چشمهایم سو دارد برای دیدن عزیزی بعد از 13 به علاوه یک سال؟! حالا باید بعد از آن همه سال وفاداری، آن همه آلبوم ورق زدن، پرونده و گزارش زیر و رو کردن، خبر را از دیگری بشنوم؟! حالا من غریبه شدم؟! من جزو خانواده نیستم؟! اجازه ندارم بیایم استخوانهای زیر آفتابماندهات را ببینم؟! پیکرهای مختصری داشتید که گفتند جای هیچ گلولهای رویشان نبود و فقط بر اثر شکنجه شهید شدهاند. نه این انصاف نیست! من محرم نیستم؟! ای بیوفا دنیا!
ارسال به دوستان
کتاب «دست خط» توسط نشر سرو به بازار رسید
روایت تازه فرماندهان از جنگ
کتاب «دست خط» روایت متفاوت فرماندهان و مسؤولان در دفاعمقدس از ۸ سال جنگ تحمیلی زیرنظر علی اصغر جعفری بهتازگی توسط انتشارات سرو موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس منتشر و راهی بازار نشر شده است.
این کتاب روایتی متفاوت از سرلشکر پاسدار محمد باقری، سرلشکر پاسدار سیدیحیی صفوی، سرلشکر پاسدار محسن رضایی، سرتیپ احمدرضا پوردستان، سرتیپ پاسدار حسین نجات، سرلشکر حسین حسنیسعدی، سرتیپ پاسدار محمداسماعیل کوثری، دریادار حبیبالله سیاری، سرتیپ پاسدار حسین دهقان، سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری، سرتیپ پاسدار محسن رفیقدوست، سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی، سرتیپ محمدباقر قالیباف، سرلشکر پاسدار مصطفی ایزدی، سرتیپ حسین علایی، سرتیپ پاسدار ایرج مسجدی، سرتیپ عبدالعلی پورشاسب، سرتیپ بسیجی بهمن کارگر، سرتیپ پاسدار علی فدوی، سرتیپ پاسدار حسن داناییفر، سرتیپ عزیز نصیرزاده و سرتیپ حبیب بقایی است.
در بخشی از روایت سرلشکر پاسدار سیدیحیی صفوی آمده است:
تصوری از اینکه انقلاب پیروز شود، نداشتیم؛ حتی زمانی که در نوفل لوشاتو خدمت امام (ره) هم رسیدیم و یک ماه همراه دکتر فضائیلی خدمت امام(ره) بودیم، تصور این را نداشتیم. خود من هم این فکر را نمیکردم که امام(ره) بتوانند شاه را از کشور بیرون کنند.
چون درس خوانده بودیم و روشن فکر آن زمان بودیم، میگفتیم آمریکاییها، اروپاییها و صهیونیستها پشتیبان شاه بودند. ارتش شاه در ایران مستقر بود. قدرت، دست شاه بود. حامیان سیاسی داشتند. اصلا تصور نمیکردیم.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است:
دفاعمقدس حادثه بزرگی است که درک و ماندگاری و تحریفناپذیری آن در گام دوم انقلاب اسلامی نیازمند تلاش مضاعف اقدامات گسترده و جهادی از طرف جوانان، دانشجویان و مراکز علمی و همچنین جهاد تبیین، تحلیل و روایت عالمانه و نه احساسی آن از سوی پیشکسوتان و فرماندهانی است که از نزدیک این حماسه را لمس کردند و دوشادوش شهدا و رزمندگان رزم و جهاد داشتند. لذا باید ابعاد گوناگون این حادثه و تاثیر آن بر حوزههای اقتصادی، سیاسی، علمی و حتی سبک زندگی ایرانیان مورد بررسی قرار گیرد.
سرهنگ مجید جوشقانی به عنوان مدیراجرایی و محسن صادقی، علی شعبان، ناصر عقبا به عنوان تدوینگر، سمیه چوپانی به عنوان گرافیست و صفحهآرا، سیداحسان نورینجفی به عنوان طراح در چاپ و انتشار کتاب «دست خط» روایت متفاوت فرماندهان و مسؤولان در دفاعمقدس از ۸ سال جنگ مسؤولیت داشتند. این کتاب با شمارگان ۵۰۰ نسخه و بهای ۲۴۰ هزار تومان منتشر شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|