|
رشد ۶۰۰۰۰ واحدی، شاخص را به ارتفاع 1.6 میلیون واحد رساند
شاخص بورس در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه با رشد ۶۰ هزار واحدی روبهرو شد. در جریان دادوستدهای دیروز بازار سرمایه، بیش از 12میلیارد و 339 میلیون سهم و حقتقدم به ارزشی بالغ بر 7 هزار و 170 میلیارد تومان در بیش از 437 هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 60 هزار و 896 واحدی در ارتفاع یک میلیون و 594 هزار و 262 واحد قرار گرفت.
ارسال به دوستان
اخبار
تعیین دستمزد کارگران سهجانبه است
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه حقوق و دستمزد کارگران را شورایی متشکل از نمایندگان کارگر، کارفرما و دولت پیگیری و تعیین میکند، گفت: پس از آنکه دیدگاهها و نظرات کارشناسی هرکدام از نمایندگان جریان کارگر و کارفرما و دولت به هم نزدیک شد، در شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران تصمیمی میگیریم که رضای خداوند رحمان و خلق خدا را در برداشته باشد. سید صولت مرتضوی درباره تعیین دستمزد ۱۴۰۲ کارگران و برگزاری جلسات دستمزد اظهار کرد: سال ۱۴۰۱ برای حداقل حقوق و دستمزد چون چند سال مطالبات باقی مانده بود، این افزایش صورت گرفت. از سوی دیگر تعیین دستمزد از اختیارات وزارت کار یا وزیر کار نیست. هم به اعتبار قوانین داخلی و هم به اعتبار قوانین بینالمللی سازمان جهانی کار و اساسا موضوع تعیین حقوق و دستمزد را باید شورایی متشکل از نمایندگان کارگران و کارفرمایان و دولت پیگیری کند. وزیر کار با بیان اینکه در موضوع بررسی دستمزد اصل بر سهجانبهگرایی است، گفت: بعضا تصور میشود آنچه خواست وزیر است باید محقق شود، در حالی که رعایت سهجانبهگرایی باید انجام شود البته در عرف بینالمللی میگویند اصل بر چانهزنی طرفین است که باید با هم مذاکره کنند و به یک نتیجه برسند اما از سوی دیگر قائل به تبعیض بین کارمندان دولت و کارگران نیستیم. حتما باید طوری پیشبینی کنیم که حداقل دریافتی کارگران را با حداقل کارمندان دولت به حد تعادل برسانیم. وی ادامه داد: البته کارگران سه بخش هستند؛ یک بخش خصوصی هستند و یک بخش کارگران نهادهای عمومی غیردولتی هستند که خصولتی هستند و یک بخش هم کارگرانی که حقوقبگیر دولتند و بر اساس قانون کار دریافتی دارند.
***
رئیس سازمان توسعه تجارت پاسخ داد
چرا توافقات ایران و چین محرمانه است؟
رئیس سازمان توسعه تجارت میگوید برای آنکه تحریمها نتوانند مانعی در مسیر تعاملات تجاری ایران و چین به وجود بیاورند، باید در انتشار جزئیات مذاکرات دقت کرد. علیرضا پیمانپاک اظهار کرد: تاکید ۲ طرف ایرانی و چینی بر این بوده که محرمانگی کامل این توافقات حفظ شود و با توجه به مخاطراتی که ناشی از تحریمها ممکن است برای شرکتهای چینی به وجود بیاید از بیان جزئیات این توافقات یک مقدار باید خودداری و هوشمندانهتر عمل کرد که این توافقات دچار چالش نشود و صنعتگران و فعالان اقتصادی بتوانند از آن نفع ببرند و در حد شعار سیاسی نباشد و این یک اصل است که ما در همه زمینهها این را رعایت میکنیم. وی با اشاره به توافقات خوبی که در مذاکرات اخیر با چینیها نهایی شده، توضیح داد: با توجه به پتانسیلهای بالای چین در حوزه فناوری که در بسیاری از رشتههای صنعتی امروز در بخش فناوری و در سطوح دانش و فناوری در دنیا پیشرو است، صنایع ما ضروری بود با برندها و شرکتها و مجموعههای بزرگ چینی ارتباطاتشان را با ۲ هدف برقرار کنند؛ یکی اینکه سطح فناوری را افزایش دهند، راندمان و بهرهوری تولید را بتوانند افزایش دهند و نکته مهمتر این است که از این ظرفیت استفاده کنند. معاون وزیر صمت ادامه داد: ایران هم ظرفیت صنعتی خوبی دارد؛ هم موقعیت ژئوپلیتیکی خوبی دارد و هم دسترسی و نزدیکی به بازارهای خاورمیانه را دارد و هم نیروی کار متخصص و منابع مناسب اولیه از جمله انرژی منابع معدنی در این زمینهها هم توافقات خوبی انجام شد که در قالب شهرکهای صنعتی مشترک و واحدهای تولیدی مشترک بتوانیم از ظرفیت شرکتهای برند چینی استفاده کنیم و با تولید مشترک بتوانیم هم کیفیت کالاهای خودمان را افزایش دهیم و هم با افزایش مقیاس تولید در بازارهای منطقه، نفوذی جدی را به صورت مشترک داشته باشیم. پیمانپاک درباره امکان مشارکت چینیها در حوزه نفت و گاز ایران نیز گفت: در حوزه انرژی فعالیتهای گستردهای را با چینیها داریم و برنامههای مختلفی را دنبال کردیم. در حوزه نفت و گاز هم دوستان وزارت نفت مذاکرات جدی و خوبی داشتند، حالا جزئیات آن را باید از آن دوستان جویا شوید.
***
واکنش رئیس سازمان خصوصیسازی به حاشیه مولدسازی
دولت قصد فروش مدارس خیرساز را ندارد
در حالی که از روز گذشته شائبه حضور مدارس خیرساز در فهرست مولدسازی اموال دولت بین برخی خیران ایجاد شده است، رئیس سازمان خصوصیسازی اعلام کرد این مدارس در فهرست طرحهایی قرار گرفتهاند که باید تکمیل شوند و به هیچ وجه قصد فروش یا تهاتر آنها وجود ندارد. پس از آنکه جزئیات طرح مولدسازی املاک مازاد دولت اعلام شد، ۲ وزارتخانه جهاد کشاورزی و آموزشوپرورش فهرست امول مازاد خود را اعلام کرده و این فهرست در سامانه
www.pga.ipo.ir در اختیار عموم مردم قرار گرفت. پس از آن و از روز گذشته شائبه قرار گرفتن مدارس خیران در فهرست مولدسازی از سوی برخی خیران و در شبکههای اجتماعی مطرح شد و نگرانیهایی را ایجاد کرد، به طوری که یکی از موسسههای خیریه در نامهای خطاب به وزیر آموزشوپرورش نگرانی خیران را در این مورد مطرح کرد. به نظر میرسد سوءتفاهمهایی در این ماجرا ایجاد شده که با بررسی سامانه مولدسازی شفاف میشود، چراکه یک بخش از این سامانه متعلق به داراییهای مازاد مصوب و یک بخش نیز متعلق به پروژههای تکمیلی است و فهرست مدارس مذکور در بخش پروژههای تکمیلی قرار گرفته که قرار است در آینده تکمیل شوند. در این راستا حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی توضیح داد: برای اینکه ماجرا شفاف و مشخص باشد که منابع حاصل از املاک مازاد صرف هزینههای جاری نمیشود، در سامانه پروژههایی که قرار است منابع در آنجا هزینه شود نیز مشخص شده است. مدارس خیرساز نیز در فهرست این پروژهها قرار گرفته و قرار است با این منبع تکمیل شوند. بنابراین، این مدارس مازاد نیستند و خیران به اشتباه گمان کردند مازاد هستند. از سوی دیگر دبیرخانه اجرایی مولدسازی املاک مازاد وزارت آموزشوپرورش در اطلاعیهای اعلام کرده که هیچ ملک خیرسازی در طرح مولدسازی قرار نگرفته است.
ارسال به دوستان
ایجاد مرکز مبادله برای مدیریت بازار افسارگسیخته ارز
دلار رام میشود؟
رئیس کل بانک مرکزی: نرخ مرکز مبادله ارز و طلا مرجع قیمتگذاری خواهد شد
گروه اقتصادی: از امروز دوم اسفندماه برای نخستینبار مرکزی برای مبادله ارز و طلا با راهبری بانک مرکزی ایجاد خواهد شد؛ مرکزی برای ایجاد مرجعیت قیمت، افزایش حجم معاملات رسمی و سهولت دسترسی متقاضیان بازار ارز و طلا. به گزارش «وطن امروز»، بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار مورخ 11 بهمن 1401، مرکز مبادله ارز و طلای ایران از سهشنبه 2 اسفند 1401 (امروز) فعالیت رسمی خود را در حوزه معاملات ارزی (اسکناس و حواله) آغاز میکند. مرکز مبادله ارز و طلا ایران، دارای چندین تالار معاملاتی و عرضه ارز و طلا خواهد بود که در مرحله نخست تالار ارز خدماتی و تالار حواله مرکز مبادله ایران در آن گشایش شده و شروع فعالیت خواهد داشت. ایجاد مرجعیت قیمت، افزایش حجم معاملات رسمی و سهولت دسترسی متقاضیان بازار ارز و طلا از مهمترین اهداف کلان مرکز مبادله ارز و طلای ایران است. این مرکز همچنین در راستای فعالیت خویش، ابزارسازی و نهادسازی در بازارهای ارز و طلا و تقویت و بهینهسازی حداکثری زیرساختهای فناوری اطلاعات را دنبال خواهد کرد.
* تالار حواله ارزی
منابع لازم ارزی از محل صادرات شرکتهای صنایع پتروشیمی، مس، معادن، فولاد، پالایش نفت، قیر و سایر صادرکنندگان در تالار حواله ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران تامین و جهت فروش به واردکنندگان عرضه میشود. همچنین تامین ارز بابت واردات دارو، لوازم و تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی همچنان با نرخ 28 هزار و 500 تومان بر بستر سامانه نیما کماکان با قوت ادامه خواهد یافت.
* تالار ارز خدماتی
با راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران ضمن بازنگری انجام شده در سرفصلهای تخصیص ارز خدماتی، به منظور پاسخگویی به همه نیازهای واقعی ارزی از یک سو و جایگزینی روشهای نظارت پسینی به جای نظارت پیشینی از سوی دیگر، سرفصلهای مربوطه با رویکرد تسهیل مقررات توسعه خواهد یافت. از مهمترین سرفصلهای بازنگری شده ارز خدماتی در مقررات میتوان به سرفصلهای ارز درمانی، ارز دانشجویی، ارز ماموریت، ارز مسافرتی، ارز شرکتهای هواپیمایی داخلی، ارز شرکتهای ترانزیت زمینی و دریایی و سایر موارد اشاره داشت.
* فرآیند تأمین ارز در تالار ارز خدماتی
متقاضیان ارز خدماتی با مراجعه به مرکز مبادله ارز و طلای ایران به شرح زیر اقدام به دریافت نیاز واقعی ارزی خود در قالب اسکناس یا حواله ارز میکنند: متقاضی باید به تارنمای مربوط مراجعه و نیاز واقعی ارزی خود را ثبت و همچنین اسناد و مدارک مرتبط با هر سرفصل را در سامانه طراحیشده جهت بررسی دستگاه اجرایی ذیربط بارگذاری کند. اسناد و مدارک مربوط توسط دستگاه اجرایی ذیربط ملاحظه و بررسی و متقاضی به بانک ملی ایران ارجاع داده میشود؛ متقاضیان پس از تایید پرداخت، جهت دریافت حجم ارزی اسکناس یا حواله تاییدشده به شعب منتخب بانک ملی ایران مراجعه میکنند و مراتب به طریق مقتضی به ایشان اطلاعرسانی میشود.
* روش کشف نرخ
نرخ معاملات ارزی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ۲ تالار نقد و حواله ارز بر مبنای منابع و مصارف ارزی کشور و بر اساس متغیرهای بنیادی اقتصادی کشف شده و مبنای معاملات فیمابین قرار میگیرد.
* برنامههای آتی
توسعه تالارها بر اساس نیازهای متنوع ارزی، توسعه ابزارهای معاملاتی مبتنی بر ارز و طلا از جمله سلف و سوآپ، مرجعیت نرخ به عنوان نرخ مرجع ارز و طلای کشور و توسعه ارتباطات منطقهای و بینالمللی با بازارهای مالی و ارزی منطقهای و جهانی، از مهمترین برنامههای آتی مرکز مبادله ارز و طلا ایران است.
* بانک مرکزی تلاش کرده ارز لازم برای تمام نیازهای واقعی کشور را تامین کند
رئیس کل بانک مرکزی با اعلام خبر افتتاح مرکز مبادله ارز و طلا گفت: نرخی که در مرکز مبادله ارز و طلا کشف و اعلام میشود نرخ مبنا و مرجع قیمتگذاری در بازار خواهد شد. محمدرضا فرزین گفت: طی ماههای اخیر بانک مرکزی تلاش کرده است ارز لازم برای تمام نیازهای واقعی کشور را به اندازه کافی تامین کند بر این اساس در سال جاری، ارزی که در سامانه نیما برای واردات تمام کالاهای مورد نیاز کشور تامین شده به میزان 48 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته، این در حالی است که نرخ آن در این مدت صرفا 17 درصد رشد داشته است. وی با بیان اینکه با توجه به نیاز مردم به اسکناس ارز تلاش کردهایم تمام نیاز مردم به اسکناس ارز را نیز در 600 صرافی و 150 شعب بانکی تامین کنیم، افزود: همانطور که قبل از این اعلام شده بود، قرار است مرکز جدیدی با عنوان «مرکز مبادله ارز و طلا» را راهاندازی کنیم که دلیل آن نیز این است که قصد داریم در این مرکز تمام نیازهای واقعی مردم را به ارز تامین کنیم. رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه متاسفانه نرخ کنونی در بازار به دلیل مسائل انتظاراتی، نرخ مورد قبول ما در بانک مرکزی نیست، گفت: نرخی که در مرکز مبادله ارز و طلا کشف و اعلام میشود، نرخ مبنا و مرجع قیمتگذاری در بازار خواهد شد. وی افزود: به همین دلیل تلاش کردهایم مرکز مبادله ارز و طلا را راهاندازی کنیم.
فرزین با بیان اینکه در مرکز مبادله ارز و طلا تالار حواله را راهاندازی خواهیم کرد، گفت: در تالار حواله بخشی از فروش ارز صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، فولاد و صنایع غذایی عرضه خواهد شد و به نیازهای مختلف اختصاص مییابد.
عالیترین مقام بانک مرکزی درباره نرخ بازار مبادله ارز و طلا نیز گفت: نرخی که در مرکز مبادله ارز و طلا شکل میگیرد، بر اساس منابع و مصارف ارزی و متغیرهای بنیادین اقتصاد کلان خواهد بود و تلاش میکنیم این نرخ قطعاً مناسب و خارج از انتظارات و حباب باشد که بر این اساس هم عرضهکننده و هم متقاضی از منابع ارزی کشور استفاده کنند.
وی افزود: ما همچنان تامین ارز کالاهای اساسی و تجهیزات پزشکی و سایر نیازهای قبلی را با نرخ 28 هزار و 500 تومان ادامه خواهیم داد و ارز آنها را از محل فروش نفت و میعانات نفتی و گازی تامین میکنیم.
رئیس کل بانک مرکزی درباره تامین ارز به صورت اسکناس برای مصارف خدماتی نیز گفت: همانطور که قبلا نیز تاکید کردهایم باید روش تامین ارز سرفصل خدمات کمی متفاوت شود و طی این مدت تلاش بسیار خوبی در بانک مرکزی انجام شد که 68 قلم نیاز خدماتی شناسایی شد که ارز مورد نیاز این دسته از جمله ارز مسافرتی، پزشکی و دانشجویی در این مرکز باید تامین شود.
وی افزود: برای تامین ارز خدماتی، سامانههایی طراحی شده است که مردم میتوانند با مراجعه به آنها، نیازهای ارزی خود را ثبت کنند که در ادامه مستندات آنها توسط نهادهای ذیربط بررسی میشود. به عنوان مثال برای ارز دانشجویی وزارت علوم و برای پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مدارک لازم را بررسی میکنند که در صورت تایید مدارک، ارز آنها و سایر نیازهای ارزی واقعی توسط بانک مرکزی در این سامانه تامین خواهد شد.
* مزایای ایجاد مرکز مبادله ارز و طلا
نکته قابل توجه در رابطه با ایجاد مرکز مبادله طلا و ارز این است که قیمت در این بازار بر اساس منابع و مصارف و متغیرهای اقتصادی کلان تعیین میشود، این یعنی دیگر نه خبری از قیمتگذاری دستوری روی نرخ ارز است و نه سوداگران میتوانند نرخ را به هر طرفی که میخواهند هدایت کنند.
همچنین نقطه کانونی بسته جدید ارزی بانک مرکزی، موظف کردن صادرکنندگان به بازگشت همه ارزهای صادراتی است. ارز صادرکنندگان بزرگ با اجرای این طرح، اصطلاحا تحت کنترل بانک مرکزی خواهد رفت. تضمین اجرای این طرح ابتدا اشراف کامل بر ارزهای صادراتی توسط بانک مرکزی در مقطع فعلی است و از سوی دیگر سیاستگذار پولی کشور میتواند با جزئیات از میزان فعالیت صادرکنندگان مطلع شود. با توجه به اینکه قیمت در این بازار دستوری نیست، مسلما جذابیت لازم را برای صادرکنندگان خواهد داشت و آنها نیز ترغیب به تزریق ارز خود به مرکز مبادله میشوند.
مساله مهم قابل اشاره این است که تخطی از قواعد وضع شده از سوی صادرکنندگان موجب خواهد شد مشمول مجازات قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار گیرند. در این روند بانک مرکزی چه در الزام معاملات ارز، چه در شناسایی و معرفی حسابهای مشکوک ارزی و ایجاد محدودیت برای آنها، دارای اختیارات مهمی است که ضمانت اجرای طرح را بالا میبرد.
سامانه نیما برای تامین ارز کالاهای اساسی یا راهبردی همچنان فعال است و ارز نفتی همچنان در آن سامانه عرضه میشود. مرکز مبادله ارز و طلا نیز بازار دیگری است که به هر نوع تقاضای رسمی دیگر (که 68 قلم نیاز خدماتی احصا شده است) پاسخ میدهد. بر همین اساس، نرخ بازار آزاد نرخی است که از امروز معاملات در مرکز مبادله بر مبنای آن انجام میشود. این بازار هم با حواله و هم با اسکناس کار میکند. هر نرخ و بازار دیگری غیر از سامانه نیما و مرکز مبادله، از امروز رسما نرخ و بازار قاچاق است. مرکز مبادله در واقع بازار آزاد است که به آن رسمیت و چارچوب داده شده است.
ارسال به دوستان
برنامه ساخت مسکن در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر
واگذاری زمین و طبقهسازی
وزیر راه و شهرسازی از آغاز پویش «همراهان سفر ایمن» خبر داد و گفت: در این پویش که با همکاری سازمان راهداری اجرا میشود، ۱۰۰ ایستگاه برای استراحت مسافران نوروزی و اجرای برنامههای فرهنگی - هنری تدارک دیده شده است. مهرداد بذرپاش در حاشیه گردهمایی استانداران با موضوع بررسی آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن و ستاد تسهیلات نوروزی اظهار کرد: در این جلسه به همراه وزیر کشور و استانداران و مسؤولان استانی سفرهای نوروزی و بحث نهضت ملی مسکن پیگیری شد. وی با اشاره بررسی سفرهای نوروزی در این جلسه افزود: درباره سفرهای نوروزی تاکید بر ایمنیبخشی راههای کشور بود که رفع نقاط حادثهخیز یکی از این موارد است. بذرپاش عنوان کرد: حدود ۸۸۷ نقطه حادثهخیز در جادههای کشور که بیشتر تصادفات در آنجا اتفاق میافتد و منجر به فوت و مجروحیت شدید میشود، با همکاری پلیس شناسایی شده است که رفع این نقاط و اصلاح آن در دستور کار قرار دارد. وی با بیان اینکه حدود ۲۰۰ نقطه حادثهخیز تا پایان سال رفع میشود، گفت: برخی از این نقاط با آشکارسازی و بخشی با اصلاح هندسی و ترافیکی اتفاق میافتد. وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مرمت جادهها با ایام سفرها تداخل پیدا نمیکند، گفت: در حال حاضر مشغول کار هستیم تا بتوانیم این ۸۸۷ نقطه حادثهخیز را در روزهای ابتدایی سال بعد هم در دستور کار قرار دهیم و باید بهسرعت این مسیر را سپری کنیم. بذرپاش با اعلام اینکه حدود ۸ هزار کیلومتر راه پرخطر را شناسایی کردهایم، افزود: از حدود ۲۹۰ هزار کیلومتر راههای اصلی و فرعی در جادههای کشور، حدود ۸ هزار کیلومتر راههایی است که بیشترین سوانح جادهای خطرناک در آنجاها اتفاق میافتد. به گفته وی، کاهش تصادفات جادهای و اصلاح معابر در دستور کار مجموعه نظارتی پلیس به طور خاص و مجموعه نظارتی سازمان راهداری قرار دارد.
* راهاندازی کارگاه بزرگ مسکنسازی در کشور در ۱۴۰۲
بذرپاش درباره برنامه دولت سیزدهم در تولید مسکن گفت: همه ابزارهای دولت را به کار بستیم تا تولید حداکثری مسکن اتفاق بیفتد که هم تکلیف قانونی و هم نیاز کشور و هم تایید موکد رئیسجمهور است. وی ادامه داد: در این نشست در حضور استانداران بر این امر تاکید شد و محورهای فعالیت در حوزه شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر، مسکن روستایی تا کلانشهرها و حتی تهران و نوسازی بافتهای فرسوده را شامل میشود و وزارت راه اخیرا با ابلاغیهای به سراسر کشور خواستار تسهیل فرآیند ساختوساز در بافت ناپایدار و فرسوده شده است و همینطور در حوزه خودمالکی، افرادی که خود زمین دارند هم بتوانند با اندکی مساعدت مالی و تسهیلات آن را بسازند. وزیر راه و شهرسازی این را هم گفت که در یک تقسیم کار با استانداران، سهم هر استان مشخص و عقبماندگی هر استان هم یادآوری شده است تا با این روند بتوانیم کاستیها را در ماههای پیشرو جبران کنیم. بذرپاش گفت: در این فرآیند بر اساس قانون، دستگاهها باید زمینهای مازاد را در اختیار قانون جهش تولید قرار دهند که اکثر دستگاهها همراهی کردند و حدود ۳ هزار هکتار زمین شناسایی و دستگاه هم مشخص شده اما انتقال سند انجام نشده است که در ماههای پیشرو انجام میشود. وی در تکمیل این بخش از اظهارات خود گفت: بیش از ۲۸ هزار هکتار آن به اتمام رسید و در اختیار طرح قرار گرفته و تخصیص زمین هم انجام و به استانها ابلاغ شده و استانها به طرحها اختصاص دادند. امیدواریم با کمک استانداران و وزیر کشور سال آینده یک کارگاه بزرگ مسکنسازی در کشور راهاندازی کنیم. وزیر راه و شهرسازی گفت: ۱۲۰۰ شهر زیر ۲۵ هزار داریم که قابل توجه است و راهبرد ما در این شهرها واگذاری زمین است که مسکنهای تکطبقه و ویلایی تقدیم مردم کنیم. در شهرهای بزرگ محدودیتهایی داریم که باید به مجتمعسازی و آپارتمانسازی رو آورد اما آنجا که زمین به ما اجازه دهد، اولویت ما واگذاری زمین است.
* بیشترین حجم تصادفات در ۳۰ کیلومتری ورودی و خروجی شهرها اتفاق میافتد
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مجموعه وزارت راه و شهرسازی، پلیس و استانداران برای خدمترسانی به مسافران نوروزی برنامهریزی میکنند، اظهار داشت: همانطور که خودروها و ناایمن بودن برخی راهها بخشی از عوامل تصادفات جادهای است، عامل انسانی را هم نباید نادیده گرفت، زیرا بررسی کارشناسان نشان داده عامل انسانی بیشترین نقش را تصادفات منجر به فوت دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین حجم تصادفات در ۳۰ کیلومتری ورودی و خروجی شهرها رخ میدهد، تصریح کرد: با همکاری شهرداریها و استانداران درصددیم ایستگاههایی برای استراحت مسافران در این نقاط راهاندازی شود. بذرپاش ادامه داد: در این راستا پویشی به نام «همراهان سفر ایمن» آغاز شده است. ما در ۱۰۰ نقطه در سازمان راهداری، این ایستگاهها را برپا خواهیم کرد تا هم برای استراحت مسافران و هم برای اجرای برنامههای فرهنگی - هنری مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: از استانها درخواستیم کردیم تعداد این اماکن افزایش یابد تا در کنار اینکه نقاط حادثهخیز را رفع میکنیم و پلیس حضور حداکثری داشته باشد و شبکه امدادی و بهداشتی و درمانی ما مانند اورژانس و شبکه داوطلبان هلالاحمر حضور دارند، فضای جادهها را محیط آرامشبخشی کنیم که انشاءالله سفر با حداقل حادثه همراه باشد و مردم بعد از ایام کرونا، سفر نوروز پرخیر و برکت را با شادی، آرامش و سلامت سپری کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|