|
ارسال به دوستان
اخبار
جنگ+2؛ آمریکا علیه انقلاب
کتاب «جنگ+2؛ آمریکا علیه انقلاب» نوشته سیدمسعود جزایری، نویسنده انقلابی و خوشفکر در 272 صفحه و با شمارگان 300 نسخه به تازگی توسط انتشارات سرو موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس منتشر و راهی بازار نشر شده است.
به گزارش «وطن امروز»، در این کتاب از ایجاد چالشها، بحرانها، اقدامات تروریستی و تجزیهطلبانه و جنگ تحمیلی؛ با عنوان جنگ اول آمریکا و جنگ نرم به عنوان جنگ دوم آمریکا علیه انقلاب و جمهوری اسلامی ایران نام برده شده و به آن پرداخته شده است.
در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
تلاش این نوشته آن است که ضمن بیان نقش اصلی آمریکا در بروز و هدایت جنگ علیه انقلاب در ۲ جبهه داخلی و خارجی، تصویری کلی از وضعیت کشور در برهه نخست انقلاب، اقدامات بحرانزای گروهها، جریانات و اشخاص در داخل و تهاجم نظامی رژیم بعث عراق به نیابت از آمریکا و در مقابل، دفع تهاجم توسط نیروها و رزمندگان ایران ارائه دهد. این کتاب با بهای 130 هزار تومان منتشر شده است.
***
حضور 40 کشور در هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت
مدیر کمیته بینالملل هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت از حضور 40 کشور و بیش از 300 سینماگر خارجی در این جشنواره خبر داد.
به گزارش «وطن امروز»، محمدعلی مومنیها گفت: با توجه به مهم بودن ابعاد جهانی و بینالمللی گفتمان مقاومت، رایزنی گستردهای را با فیلمسازان و هنرمندان سینماگر بینالمللی آغاز کردیم که خوشبختانه با استقبال مناسبی مواجه شدیم و از لحاظ وسعت جغرافیایی و تعدد کشور، آثار خوبی با محوریت مقاومت به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که جزئیات آن و کشورهای شرکتکننده در این جشنواره را در آیندهای نزدیک در نشست رسانهای و خبری که توسط کمیته روابط عمومی جشنواره برگزار خواهد شد اعلام خواهیم کرد.
وی افزود: فراگیری مضمونی و موضوعی محتوای فراخوان، خوشبختانه به حدی بود که توجه کلیه کشورهای دنیا را با هر عقیده و مسلکی به خود جلب کند و ملاک ما برای ارسال آثار، ضدامپریالیستی بودن نگاه کارگردان اثر بود که در این باره آثار زیادی نیز به دبیرخانه ارسال شد.
هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با شعار «گفتمان مقاومت، نهضت جهانی مستضعفان و آزادی قدس شریف» و دبیری جلال غفاری قدیر و به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاعمقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح، اسفندماه سال جاری در خلیجفارس برگزار خواهد شد.
***
برگزاری نمایشگاه سرگرمی فناوریها و صنایع وابسته
بنیاد ملی بازیهای رایانهای با صدور مجوز، حمایت و حضور در نخستین نمایشگاه تخصصی بازی و سرگرمی، فناوریها و صنایع وابسته، به ارائه خدمات مشاوره در حوزه سواد بازی و معرفی نظام ردهبندی سنی بازیهای ویدئویی ایران «اسرا» به بازدیدکنندگان میپردازد.
به گزارش «وطن امروز»، نخستین نمایشگاه تخصصی بازی و سرگرمی، فناوریها و صنایع وابسته با حمایت معنوی بنیاد از 2 تا 5 اسفند ماه 1401 در سالن 41 محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
کارشناسان سواد بازی بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیز با حضور در غرفه این بنیاد در نمایشگاه به ارائه مشاوره به خانوادهها درباره موضوع سواد بازی و معرفی مرکز مشاوره بازی بنیاد
میپردازند.
کارشناسان نظام ردهبندی سنی بازیهای ویدئویی ایران «اسرا» نیز در این نمایشگاه بازیهای مناسب برای هر سن را به بازدیدکنندگان معرفی میکنند. همچنین در این نمایشگاه برخی از بازیهای مفید و سالم معرفی و نسلهای بازیهای رایانهای معرفی میشود.
این نمایشگاه از ساعت 8 تا 15 آماده بازدید علاقهمندان و مخاطبان است.
ارسال به دوستان
سیونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم به کار خود پایان داد
گلچین بهترینهای قرآنی جهان اسلام
گروه فرهنگ و هنر: سیونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم همزمان با ایام میلاد پیامبر اکرم(ص) در سالن اجلاس سران برگزار شد. این مسابقات از شنبه ۲۹ بهمنماه با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی رسما کار خود را آغاز کرد. این مسابقات در روزهای ۳۰ بهمن تا ۲ اسفند در 2 نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد. در نوبت صبح بانوان و در نوبت بعدازظهر و شبها برادران به رقابت با هم پرداختند. به گفته حمید مجیدیمهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، برای حضور مردم جدا از فضای مسابقه محیطهای نمایشگاهی و محتوایی در نظر گرفته شده بود، همچنین قرائت قاریان برجسته سالیان گذشته هم جزو برنامهها بود. این مرحله از مسابقات چون مرحله نهایی بود عصارهای از بهترینهای قرآنی جهان اسلام حضور داشتند. در این دوره ۵۲ شرکتکننده از ۳۳ کشور جهان به رقابت پرداختند. در این دوره مسابقات از ۵ قاره جهان نمایندگانی در این رقابتها حضور داشتند.
حمید مجیدیمهر افزود: هدف ما این است که سال آینده حضور متسابقین از بین ۷۰ تا ۸۰ کشور باشد و قصد داریم بگوییم ایران پرچمدار قرآن در سطح دنیاست. شبکه قرآن و سایر شبکههای سیما در پوشش این مسابقات حضور داشتند. البته تلاش این بود که دامنه صوت و تصویر خود را بیشتر کنیم. اتحادیه رادیو و تلویزیونهای کشورهای اسلامی هم این مسابقات را پوشش گسترده دادند. همچنین برای جلوگیری از خروج ارز و حمایت از پول ملی، جوایز برگزیدگان از پرداخت ارزی خارج و به ریال تبدیل شد. نفر اول ۱۵۰میلیون تومان، نفر دوم ۱۲۰میلیون تومان و نفر سوم ۹۰ میلیون تومان دریافت کردند، ضمنا جایزه نفرات اول تا سوم در تمام بخشها به صورت ریالی و به همین ترتیب بود.
باید گفت رعایت استاندارد در برگزاری مسابقات در همه بخشها بسیار مهم بود و این استاندارد در مجموعه سالن اجلاس سران اسلامی وجود داشت، البته ممکن است سالهای بعد این استاندارد در سایر مکانهای دیگر وجود داشته باشد و رقابتها قطعا در هر مکانی که شرایط بهتری داشته باشد برگزار خواهد شد.
مجیدیمهر همچنین از پخش مسابقات قرآن این دوره در تلوبیون، هیات آنلاین، تکیه و آپارات با اینترنت رایگان خبر داد.
در پایان این نشست از پوستر سیونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم رونمایی شد. امسال برنامههای جانبی نیز در حاشیه برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن مورد توجه قرار گرفت و به گروههای همخوانی و منتخب استانی نیز توجه ویژهای شد، همچنین برنامههای جذابی برای شرکتکنندگان در مسابقات در نظر گرفته شده بود. در این دوره از مسابقات از ۵ قاره جهان نمایندگانی به مسابقات بینالمللی قرآن کریم معرفی شده بودند که کشورهای افغانستان، الجزایر، اندونزی، ترکیه، تونس، دانمارک، چاد، سوریه، فیلیپین، غنا، عراق، کرواسی، لبنان، مالزی، پاکستان و بلژیک از جمله این کشورها بودند.
ارسال به دوستان
سرپرست باشگاه رشد دفتر فیلمنامه صداوسیما خبر داد
تدوین اطلس فیلمنامهنویسان ایران اسلامی
سیدابوالقاسم صالحیزاده، سرپرست باشگاه رشد دفتر فیلمنامه صداوسیما گفت: در مدیریت باشگاه رشد برای نخستین بار در حال تدوین «اطلس فیلمنامهنویسان ایران اسلامی» هستیم که انشاءالله ابتدای سال ۱۴۰۲ ویرایش اول این اطلس منتشر خواهد شد. به گزارش «وطن امروز»، از ابتدای راهاندازی دفتر فیلمنامه رسانه ملی در شهریورماه سال جاری، مدت کوتاهی است که میگذرد. از آنجا که فیلمنامه بنیادیترین و اصلیترین بخش ساختاری هر مجموعه نمایشی و سریال است، به گفته مدیران رسانه ملی، این حوزه میکوشد با نگاهی عمیقتر در مقوله فیلمنامهنویسی و پژوهشی، کمک موثری در راستای تولید محتوا انجام دهد.
متمرکز کردن ظرفیتهای طراحی، بررسی و تصویب فیلمنامههای مورد نیاز رسانه، پایش تنوع گونهها (ژانرها) و موضوعها و ایجاد رقابت از طریق گسترش تعاملات حرفهای با بدنه فیلمنامهنویسی کشور و تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد، تقویت عناصر هویتی و نشانهشناسی ایرانی، اسلامی و انقلابی در آثار نمایشی، گسترش نگاه راهبردی و تمدنی در ادبیات دراماتیک و آثار داستانی و به فرجام رساندن اولویتهای دوازدهگانه سند تحول سازمان ذیل قرارگاه طراحی از جمله مسائل مطرح شده توسط محسن برمهانى خطاب به مدیر دفتر فیلمنامه رسانه ملی در زمان انتصاب او است.
* کارگروههای خلاقیت در باشگاه رشد فیلمنامه رسانه ملی
اخیرا سیدابوالقاسم صالحیزاده، سرپرست مدیریت تولید تامین و بررسی فیلمنامه دفتر اداره کل فیلمنامه رسانه ملی، درباره باشگاه رشد این مجموعه گفت: در باشگاه رشد این اداره کل، از نویسندگان و فیلمنامهنویسان سراسر کشور دعوت میکنیم در قالب کارگروههای خلاقیت و نگارش، ایدهها و طرحهای خود را ارسال کنند. این آثار بررسی و سطحبندی و سپس طرحهای مصوب وارد مرحله نگارش فیلمنامه خواهند شد. کارگروههای استان تهران از شهر تهران و کارگروههای شهرستان هم از همان شهرستانها انتخاب میشوند.
* تقسیمبندی استانی و موضوعی در کارگروهها
صالحیزاده درباره تقسیمبندیهای استانی و موضوعی نیز افزود: پس از اینکه تقسیمبندی استانی و موضوعی شکل گرفت، رده سنی و مخاطب و نیز قالب و ساختار کارگروهها دستهبندی تکمیلی میشوند. مثلا برخی کارگروهها علاقهمند هستند کار پژوهشی انجام دهند؛ برخی سریال، فیلم کوتاه، تله فیلم، انیمیشن و... و برخی کارگروهها هم میتوانند ۲ یا چند قالب را انتخاب کنند. بعد از تقسیمبندیها و تعیین مسؤول هر کارگروه، نویسندگان کارگروهها طرح ارائه میدهند که از سوی داوران ارزیابی و پالایش میشوند.
* تدوین «اطلس فیلمنامهنویسان ایران اسلامی»
سرپرست مدیریت تولید تامین و بررسی فیلمنامه دفتر فیلمنامه رسانه ملی همچنین از تدوین «اطلس فیلمنامهنویسان ایران اسلامی» خبر داد و گفت: مکانیزم نگارش فیلمنامهها در کارگروههای باشگاه رشد تنها به صورت نگارش کارگاهی است و پس از تقسیم کار اعضای کارگروه توسط مسؤول کارگاه، طرحهای مصوب به نگارش درخواهند آمد. ضمنا در مدیریت باشگاه رشد برای نخستین بار در حال تدوین «اطلس فیلمنامهنویسان ایران اسلامی» هستیم که انشاءالله در ابتدای سال ۱۴۰۲ ویرایش اول این اطلس منتشر خواهد شد. در بخش آموزش نیز برگزاری دورههای پودمانی حضوری و مجازی و نیز اردوهای علمی- هنری ملی و منطقهای در حال برنامهریزی است.
ارسال به دوستان
با گذر از فیلم «تایتانیک» دیگر ساخته جیمز کامرون
«آواتار ۲» سومین فیلم پرفروش تاریخ سینما شد
«آواتار؛ راه آب» در گیشه جهانی با فروش ۲.۲۴۳ میلیارد دلار، «تایتانیک» را پشت سر گذاشت و بدون احتساب تورم به سومین فیلم تاریخ سینما تبدیل شد. جیمز کامرون که کارگردانی هر دو فیلم را بر عهده داشته، در حال حاضر ۳ فیلم از ۴ فیلم پرفروش تاریخ سینما را ساخته است. «تایتانیک» که پیش از انتشار مجدد جهانی نسخه سهبعدی در اوایل ماه جاری، 2.194 میلیارد دلار فروش بلیت در سراسر جهان به دست آورده بود، اکنون به فروش 2.242 میلیارد دلار در سطح جهانی رسیده است. در صدر فهرست پرفروشترینهای تاریخ، قسمت اصلی «آواتار» با 2.92 میلیارد دلار قرار دارد و پس از آن «انتقامجویان؛ آخر بازی» از برادران «روسو» با 2.79 میلیارد دلار، رتبه دوم را در اختیار دارد. «آواتار ۲ » با فروش ۶۵۷ میلیون دلاری در رتبه نهم گیشه سینمای آمریکا در تمام ادوار قرار دارد و در گیشه بینالمللی هم با 1.586 میلیارد دلار، پشت سر فیلمهای «آواتار» و «انتقامجویان؛ آخر بازی»رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.«جیمز کامرون» طی ۲۵ سال گذشته ۲ فیلم «تایتانیک» و پس از آن «آواتار» را به صدر فهرست پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینما رسانده است. «آوتار: راه آب» یکی از پرهزینهترین فیلمهای ساختهشده تمام ادوار است و خود کامرون پیش از این عنوان کرده بود برای اینکه این فیلم را یک موفقیت تجاری توصیف کنیم باید حداقل ۲ میلیارد دلار در گیشه بفروشد و هماکنون در فاصله اندک تا رسیدن به فروش ۲ میلیارد دلاری قرار دارد. در «آواتار؛ راه آب» بازیگرانی چون «سم ورتینگتون»، «زویی سالدانا»، «کیت وینسلت» و «سیگورنی ویور» ایفای نقش میکنند و به داستان بیش از یک دهه پیش از قسمت اول این فیلم میپردازد. فیلمبرداری «آواتار؛ راه آب» سال ۲۰۱۷، همزمان با سومین فیلم از این مجموعه که قرار است در سال ۲۰۲۴ اکران شود، آغاز شد. او همچنین در حال کار روی فیلم چهارم و پنجم است که به ترتیب برای اکران در سال ۲۰۲۶ و ۲۰۲۸ برنامهریزی شده است. ارسال به دوستان
وزیر ارشاد:
خبرگزاریهای وزارت ارشاد ادغام میشوند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ادغام خبرگزاریهای مجموعه وزارتخانه خود در خبرگزاری ایرنا خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان جلسهای با فعالان فرهنگی و هنری استان قزوین، از تصمیم برای ادغام ۶ خبرگزاری دولتی در خبرگزاری جمهوری اسلامی «ایرنا» خبر داد. او در مقایسهای آماری میان ایران و دیگر کشورها، گفت: «در کشورهای توسعهیافته دنیا ۴ تا ۵ خبرگزاری وجود دارد اما در کشور ما ۴۸ خبرگزاری فعالیت میکنند».
وزیر ارشاد حالا درباره این تصمیم به ایسنا میگوید: خبرگزاریهای مورد نظر، عمدتا در داخل مجموعه وزارت ارشاد هستند. راهکاری داریم که هم راهبریهایشان واحد شود و هم هزینهها و تاثیرگذاریهایشان بیشتر.
اسماعیلی درباره اینکه این طرح در چه مرحلهای قرار دارد، آیا در مرحله پیشنهاد است یا اجرا، گفت: بیشتر از مرحله پیشنهاد جلو رفته است. او همچنین درباره رویکرد دولت در زمینه نظم رسانهای نیز گفت: دورهای که من مسؤولیتش را دارم به یک خبرگزاری هم مجوز ندادیم، در عین حال عددها بالاست. ما از خودمان شروع کردیم که راحتتر درباره دیگران قضاوت کنیم.
او درباره جدیدترین وضعیت تصمیمگیری درباره محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران نیز به ایسنا گفت: دوستان در شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب در حال بررسی ۳ مجموعه نمایشگاه بینالمللی تهران، مصلای امام خمینی(ره) و مجموعه شهر آفتاب هستند که بعد از جمعبندی اعلام خواهد شد و تلاش میکنیم بهسرعت تکلیفش مشخص شود.
ارسال به دوستان
کشف جدید در هنر؛ پیدایش تهران مینیاتور
سیدمحمدامین هاشمی*: هنر مدلسازی معماری طیف گستردهای از تکنیکها و مواد مختلف را شامل میشود که بسته به نوع ساختمانهای شهری، مدلساز تصمیم میگیرد از کدام تکنیک و مواد استفاده کند. این نوع هنر در میان مردم خیلی شناخته شده نیست، ساخت اینگونه مدلهای مینیاتوری نیازمند علم شناخت انواع متریال و رنگشناسی و هنر ترکیب مواد و آشنایی با معماری بافت قدیمی شهرها و اجرای دقیق آن همانند نمونه واقعی است.
طی چند دهه اخیر شاهد تغییر بافت شهری در ساختوساز بودهایم و همین تغییر سبک شهرسازی بسیاری از ساختمانهای قدیمی و بناهای زیبای شهر را تبدیل به ساختمانهای چندطبقه کرده است.
در این میان هدف بنده از اجرای این هنر، حفظ یاد این بناها در قالب یک سازه مینیاتوری است. جمعآورى ماکتهاى کلکسیونى از گذشته تا به امروز ادامه داشته است و از جمله نمونههاى رایج آن مىتوان به ماکتهاى چیدمان شهرى در اندازههاى مختلف به عنوان بخشى از دکوراسیون منازل اشاره کرد. این نوع ماکتها سبک جدیدى در عرصه ماکتسازى است و طى دهه اخیر در جهان رشد داشته که بتازگى در ایران هم دیده مىشود و علاقهمندان این هنر و کلکسیونرها به جمعآورى این آثار میپردازند.
با دیدن این ماکتها در فضای مجازی به آن علاقهمند شده و شروع به ساخت چند نمونه به سبک خانههای چوبی کردم و پس از آن سازه جدیدی را ساختم و تصمیم گرفتم نمونههای مینیاتوری شهر تهران را بسازم. نام تهران مینیاتور را برای آن انتخاب و با ساخت نماهایى از جنس گچ اپوکسی و با چیدمان شهرى تهران همانند دیوارهاى آجرى و سنگفرش پیادهروها که از کهنهکارى خاصى برخوردار است - همانند نمونههاى واقعى آن که خیابانها و پیادهروها و نماهای ساختمانی قدیمی است- کارم را آغاز کردم.
کاربرد این سازههای قدیمی و کهنهکاری شده بیشتر در استاپ موشن و جلوههای ویژه مورد استفاده کمپانیهای بزرگ دنیای فیلم و انیمیشنسازی بوده است ولی امروز به دلیل پیشرفت مد و دکوراسیون و زیباسازی چیدمان خانهها این ماکتها جنبه دکوری هم به خود گرفته و کلکسیونرهای زیادی در دنیا به دنبال جمعآوری و خرید این مدلها هستند و همین عامل باعث رشد بیشتر این صنعت شده است.
از جمله بخشهای جذاب و مهم این حرفه عکاسی است. عکاسى عامل مهمى در کار است. به این دلیل که باعث مىشود دید مخاطب را به خود جلب کند. عکس باید به گونهاى باشد که هم در تبلیغات اثرگذار باشد، هم کار را به زیبایى نشان دهد که این موضوع نیاز به نورپردازى زاویه دید و لوکیشن مناسب دارد که اینها در کنار هم عکسى زیبا را پدید مىآورد. در عکاسى مینیاتورى باید به شکلی عکس بگیریم که تصویر همانند نماى شهر واقع شود و با اضافه کردن عنصرى همانند دست یا قلممو و... مخاطب متوجه مینیاتورى بودن تصویر شود و ظرافت اثر را درک کند.
*هنرمند تجسمی
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|