|
سبزپوشی بورس در آخرین روز معاملاتی هفته
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز گذشته با ۳۸ هزار واحد افزایش در ارتفاع یک میلیون و ۸۲۰ هزار واحدی ایستاد. همچنین شاخص هموزن با ۱۳ هزار و ۱۵۷ واحد افزایش به ۵۵۴ هزار و ۱۹۰ واحد و شاخص قیمت با ۷ هزار و ۷۸۱ واحد رشد به ۳۲۷ هزار و ۷۳۸ واحد رسید.
دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از ۱۵ میلیارد و ۳۷۳ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۹۴ هزار و ۴۷۲ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
گمانهزنیها نسبت به اشاعه ورشکستگی بانکهای آمریکایی به بانکهای اروپایی و ایجاد یک بحران مالی جدید در غرب
لرزش اروپا از بحران بانکی آمریکا
سیانبیسی: انگلیس و استرالیا نگران تأثیر بحران بانکی آمریکا بر اقتصاد خود هستند
رضا فراهانی: هرگاه به هر دلیلی سپردهگذاران در یک بانک تجاری اعتماد خود را نسبت به آن بانک از دست بدهنـد و بـرای خـارج کـردن سپرده مراجعه کنند، بانک توان پاسخگویی به مراجعـان را نـدارد، زیرا درصد عمدهای از این سپردهها به اعطای اعتبارات اختصاص یافته است، لذا موجـودی نقـدی بانـک بـسیار کمتـر از حجـم سپردههاست. به چنین وضعیتی اصـطلاحا «هجوم بانکی» میگویند که ممکن است به ورشکستگی بانکها منجـر شـود. بدیهی است اگر سپردهگذاران سـپردههـای خـود را بیمـه نکـرده باشند با خسارات زیادی مواجه میشوند. هرگاه چنین وضـعیتی از یک بانک به بانک دیگر سرایت کند، اصطلاحا بحران سیستماتیک یا «وحشت بانکی» نامیده میشود. بحران اخیر بانکهای آمریکایی در هفته گذشته را نیز میتوان از این جنس دانست که در پی اتخاذ سیاستهای فدرال رزرو آمریکا انجام شده است. اصلیترین دلیل اتفاقاتی که هماکنون در بانکهای آمریکایی در حال روی دادن است و در صورت اشاعه، این وضعیت در بانکهای اروپایی نیز تکرار میشود، رشد نرخ بهره توسط فدرال رزرو است. این بانک برای کنترل تورم ناشی از جنگ اوکراین نرخ بهره را از ۰.۵ درصد به ۴.۴۷ درصد افزایش داده است.
به گزارش «وطن امروز»، در چند روز گذشته 3 بانک بزرگ آمریکا تعطیل شدند که تحلیل بخشی از کارشناسان در این رابطه بر این است که اقدامات بانک مرکزی آمریکا اصلیترین دلیل ورشکستگی آنها بوده است.
بانک سیلیکونولی حدود 40 سال پیش در منطقه سیلیکونولی یا دره سیلیکون آمریکا در ایالت کالیفرنیا تاسیس شد. این منطقه در 70 کیلومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو واقع شده و از این جهت شهرت دارد که بزرگترین شرکتهای فعال در حوزه فناوری جهان در این منطقه حضور دارند. اصلیترین شهر این منطقه هم سنخوزه نام دارد.
بانک سیلیکونولی درواقع با هدف حمایت و ارائه خدمات به شرکتهای فناور در این منطقه تشکیل شد و اصلیترین مشتریان آن هم همین شرکتها بودند. این بانک تا آنجا پیش رفت که تا همین چند روز پیش شانزدهمین بانک بزرگ آمریکا بود و نیاز شرکتهای فعال در حوزه تکنولوژی در سراسر جهان را تامین میکرد.
* سقوط 48 ساعته سیلیکونولی
نکته حائز اهمیت اینکه شانزدهمین بانک بزرگ آمریکا به فاصله 48 ساعت پس از اعلام افزایش سرمایه 1.75 میلیارد دلاری سقوط کرد اما ماجرا به چند ماه قبل از سقوط این بانک بازمیگردد.
به نقل از گاردین، سال 2020 و در پسِ شیوع ویروس کرونا در جهان تقاضا برای ارائه خدمات فناورانه در جهان بشدت افزایش یافت و درواقع دوران طلایی استارتاپهای فعال در این حوزه شکل گرفت، چراکه بسیاری از مردم به سمت استفاده از ابزارهای دیجیتال و خدمات الکترونیک رو آوردند.
بسیاری از شرکتهای فعال در این حوزه برای سپردهگذاری پول نقد خود و تراکنشهای مالی از بانک سیلیکونولی استفاده میکردند و این بانک هم بالطبع بخشی از سپردههای دریافتی از شرکتها را نظیر بانکهای دیگر سرمایهگذاری میکرد.
اشتباه اصلی این بود که این بانک ورشکسته بخش قابل توجهی از سرمایهگذاریهای خود را معطوف به خرید اوراق قرضه بلندمدت دولت آمریکا بویژه در حوزه مسکن کرد. دلیل آن هم این بود که خرید این اوراق از نظر سرمایهگذاری مانند خرید ملک ایمن بود اما نکته اصلی این است که ارزش این اوراق با افزایش نرخ بهره در آمریکا رابطه معکوس دارد. به عبارت دیگر زمانی که نرخ بهره بالا میرود، ارزش این اوراق پایین میآید، بنابراین وقتی بانک مرکزی فدرال آمریکا روند افزایش نرخ بهره را با سرعت زیاد و با هدف پایین آوردن تورم در دستورکار قرار داد، ارزش اوراق قرضه دولتی آمریکا به سرعت رو به کاهش گذاشت و بخش قابل توجهی از سرمایهگذاری بانکهای آمریکایی از جمله همین بانک سیلیکونولی به باد رفت.
اگر این بانک میتوانست اوراق قرضه خود را تا زمانی که آنها سررسید میشوند، نگه دارد به احتمال زیاد میتوانست سرمایهگذاریهای خود را دوباره زنده کند اما از آنجا که طی سال گذشته و ماههای اخیر اوضاع اقتصادی شرکتهای آمریکایی بویژه آنهایی که در حوزه فناوری فعالیت میکنند و از قضا مشتری سیلیکونولی هم بودند بدتر شده، بسیاری از آنها به سمت خارج کردن سپردههای خود از این بانک روی آوردند. به خاطر آنکه سیلیکونولی سپردهها را روی اوراق قرضه بلندمدت سرمایهگذاری کرده بود و پول کافی نداشت، تصمیم گرفت بخشی از این داراییها را با ضرر سنگین بفروشد و پول آن را به سهامداران و مشتریان بدهد. از سوی دیگر این بانک 8 مارس، اعلام کرد میخواهد 1.75 میلیارد دلار افزایش سرمایه بدهد و به فاصله 48 ساعت پس از این اقدام سقوط کرد.
چه اتفاقی طی 2 روز رخ داد که شانزدهمین بانک آمریکایی را ورشکسته کرد؟
نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که بهطور معمول بانکها بخش کمی از داراییهای خود را به صورت نقد نگه میدارند، بنابراین در برابر هجوم مشتریان برای خارج کردن سپردهها، بشدت آسیبپذیرند. زمانی که بانک سیلیکونولی اعلام کرد میخواهد افزایش سرمایه بدهد و جای ضرر خرید اوراق قرضه را در پرتفوی خود پر کند، همه مشتریان آن نگران شدند.
فریبرز مشیریان، استاد دانشگاه نیوساوث ولز سیدنی استرالیا میگوید: این اقدام به یکباره شبیه یک هشدار همه را نسبت به کمبود سرمایه در این بانک هوشیار کرد و پس از اعلام افزایش سرمایه همه مشتریان فهمیدند بانک سیلیکونولی در تامین پول دچار مشکل شده و به سرعت شروع به خارج کردن سپردههای خود کردند.
نکته اصلی اینکه برخلاف بانکهای تجاری که مردم معمولی مشتریان آنها هستند و پول کمی را در حسابهای خود نگه میدارند، بانک سیلیکونولی میزبان پول شرکتهای بزرگ بود و به همین دلیل خارج کردن پول هنگفت آنها، این بانک را به سرعت درگیر بحران کرد و باعث شد این بانک 200 میلیارد دلاری به فاصله 48 ساعت پس از اعلام افزایش سرمایه ورشکست شود و دومین سقوط بزرگ بانکی در تاریخ آمریکا رقم بخورد.
از سوی دیگر به گزارش سیانبیسی، خبر رسیده که بانک سیگنچر نیویورک نیز به دلایل مشابه از جمله داشتن ریسک ساختاری از سوی نهادهای دولتی در آمریکا شامل وزارت خزانهداری و بانک مرکزی فدرال آمریکا تعطیل شده است.
سقوط این بانک که اتفاقا یکی از بزرگترین بانکهای فعال در حوزه تامین سرمایه در حوزه ارزهای مجازی به شمار میرفت، پس از سیلیکونولی باعث شد سومین سقوط بانکی در آمریکا طی کمتر از یک هفته پس از سقوط بانک سیلورگیت و سیلیکونولی اتفاق بیفتد.
بانک مرکزی فدرال آمریکا، وزارت خزانهداری و شرکت بیمه سپردهگذاری فدرال آمریکا طی بیانیهای مشترک اعلام کردهاند این بانک هم از نظر سیستمی دارای ریسک بوده و به همین خاطر تعطیل شده است. سیگنچر حدود 110 میلیارد دلار دارایی داشت و 88.6 میلیارد دلار آن سپرده بود.
* به صدا درآمدن زنگ خطر در کشورهای غربی در پی ورشکستگی بانکهای آمریکایی
سقوط این 3 بانک بزرگ موجب گسترش سریع نگرانیها نسبت به شروع یک بحران بانکی در آمریکا شد. دیگر کشورهای جهان نظیر انگلیس و استرالیا هم حالا درگیر این ماجرا شده و نگران اثرگذاری بحران در آمریکا روی اقتصاد خود هستند. در حالی سقوط سیلیکونولی به بحرانی برای شرکتهای فعال در حوزه فناوری بویژه در آمریکا منجر شده که این شرکتها طی چند ماه گذشته، با بدتر شدن شرایط اقتصادی خود دست به تعدیل نیرو هم زده بودند. حالا که یکی از بزرگترین بانکهای تامینکننده منابع مالی آنها هم دچار مشکل شده و احتمالا تا مدتی این شرکتها به سپردههای خودشان هم دسترسی ندارند، پیشبینی میشود اوضاع آنها نسبت به قبل بدتر شود.
تنها چیزی که ممکن است بتواند بانک سیلیکونولی را نجات دهد، این است که یک خریدار برای آن پیدا شود. اگرچه ایلان ماسک بهعنوان ثروتمندترین فرد جهان بهطور ضمنی در پاسخ به توئیت یکی از دنبالکنندگانش در توئیتر گفته در حال فکر کردن روی این موضوع است اما هنوز مشتری پروپاقرصی برای سیلیکونولی پیدا نشده است.
به گزارش سیانبیسی، از طرف دیگر بانک گلدمن ساکس پیشبینی کرده بانک مرکزی آمریکا برخلاف انتظارات قبلی، روند افزایش نرخ بهره را متوقف خواهد کرد.
شایان ذکر است که بانک مرکزی آمریکا با هدف کنترل نرخ فزاینده تورم در این کشور دست به بالا بردن نرخ بهره زده بود که متعاقبا به ضرر چند صد میلیارد دلاری بانکهای آمریکایی که اوراق قرضه خریده بودند منجر شد، بنابراین احتمالا بانک مرکزی آمریکا برای کنترل تورم در این کشور باید به جای بالا بردن نرخ بهره، دست به اقدامات دیگری بزند و از آنجا که این بانک گزینههای زیادی برای پایین آوردن تورم ندارد، در نتیجه احتمالا مردم آمریکا برای مدت زمان بیشتری درگیر تورم باقی خواهند ماند.
* بحران به سوئیس رسید؟
همچنین کردیت سوییس، بانک بینالمللی و فعال که ارتباط ساختاری و مالی آن با بانکهای مختلف بسیار جدی است، با بحران موجودی روبهرو است و بانک ملی سعودی به عنوان بزرگترین سهامدار آن که سال گذشته میلیاردها دلار برای خرید 10 درصد این بانک پرداخت، از تزریق اعتبار به آن خودداری کرده است. سهام بانکهای اروپایی مرتبط با این بانک نیز در حال سقوط است!
ارسال به دوستان
خبر وزیر راه و شهرسازی درباره اجرایی شدن پروژه اولین قطار سریعالسیر ایران
تهران - مشهد 5 ساعته
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به گلایه مردم از کمبود بلیت، گفت: نوروز امسال در بالاترین سطح تقاضای سفر قرار داریم و امیدواریم تا سال دیگر با واردات و ساخت انواع ناوگان ریلی از جمله واگنهای مسافری، حداقل به تقاضای بالای سفر در بخش ریلی پاسخ داده شود. مهرداد بذرپاش چهارشنبه در مراسم ورود ۵۰۰ دستگاه ناوگان تولید داخل به شبکه ریلی اظهار کرد: برای به سرانجام رسیدن کارها در وزارت راه و شهرسازی همت بیشتری نیاز است. وی به ثبت رکوردهای راهآهن در جابهجایی ۲۹ میلیون مسافر در سال جاری اشاره کرد و گفت: راهآهن توانسته است فرسودگیهای گذشته را تا حدودی جبران کند. تقاضای سفر ریلی زیاد است و به همین نسبت کار زیادتر، البته تمام شبکه حملو نقل هماکنون در نقطه اوج سرویسدهی قرار دارند. به گفته بذرپاش، نوروز امسال در بالاترین سطح از تقاضای سفر قرار داریم و امید داریم بعد از ماهها فراز و نشیب، نوروز امسال خدماترسانی به مسافران با کیفیت بهتری باشد. وزیر راه و شهرسازی افزود: قرار است تا ۲ سال آینده در حوزه بار افزایش ظرفیت داشته باشیم اما توقع داریم واگنهای مسافری تا سال آینده افزایش یابد تا پاسخگوی تقاضای سفر باشد. در بخش حملونقل مسافری هوایی مشکلات زیاد وجود دارد، البته در حوزه ریلی حداقل مشکلات را نمیپذیریم و نباید بشنویم «بلیت نیست». بذرپاش گفت: شبکه ریلی با همکاری شرکتهای خارجی و داخلی در حال افرایش است. شبکه ریلی در اختیار بخش خصوصی است و توقع داریم در بازسازی و تولید واگن و لکوموتیو همکاری کنند تا ظرفیت را در سال آینده افتتاح کنیم.
* برقی کردن قطار تهران - مشهد سال آینده وارد مرحله اجرایی میشود
وزیر راه و شهرسازی همچنین از امکان واردات انواع لکوموتیو و ناوگان ریلی با هدف توسعه صنعت ریلی خبر داد. بذرپاش افزود: برقی کردن قطار تهران - مشهد که سالهای طولانی روی زمین مانده بود با اتمام مذاکرات در سال آینده وارد مرحله اجرایی میشود و شاهد رونمایی از نسل جدید حملونقل ریلی با سریعالسیر کردن قطار تهران - مشهد و بالعکس هستیم. بنا بر این گزارش، در حال حاضر و در حالت عادی سفر با قطار تهران - مشهد با قطارهای معمولی تقریبا ۱۲ الی ۱۴ ساعت زمان میبرد و پیشبینی میشود با برقی کردن این قطار زمان فعلی به حدود 5 ساعت کاهش پیدا کند.
ارسال به دوستان
عرضه خودرو در بورس کالا به کلی متوقف شد و از سال 1402 عرضه خودرو به صورت نوبتدهی خواهد بود
پایان عرضه خودرو در بورس
رضا نجاتی: معاون وزیر صمت از حذف عرضه خودرو در بورس خبر داد و گفت: سال آینده عرضه خودرو به صورت نوبتدهی خواهد بود. منوچهر منطقی اظهار کرد: در نمایشگاهی که در روسیه برگزار شد ۷۰۰ میلیون دلار تفاهمنامه مربوط به قطعات امضا شد و ۵۰ میلیون دلار تبدیل به قطعات شد البته کار در روسیه یک مقدار کند پیش میرود. معاون صنایع حملونقل وزیر صمت افزود: در حوزه تولید مشترک هم مانند تولید خودروی تندر ۹۰ با طرف روس صحبت شد که نمونه اولیه این خودرو نیز در شرکت پارس خودرو کامل شد و فروردینماه رونمایی میشود و همزمان در روسیه نیز تولید خواهد شد. وی ادامه داد: قوای محرکه این خودرو ایسیفایو است. منطقی تصریح کرد: مالکیت فکری خودروی تندر ۹۰ مربوط به شرکت سایپا است و با توجه به تغییرات انجام شده، تندر ۹۰ پیشرفته محسوب میشود. وی با بیان اینکه صادرات یکی از ارکان برنامهریزی صنعت خودرو در سال ۱۴۰۲ است، گفت: بحث تولید تارا هم در روسیه مطرح شده و در حال انجام مذاکرات هستیم تا سال آینده قطعی شود.
* واردات ۲۰۰ هزار خودرو در سال ۱۴۰۲
منطقی درباره وضعیت عرضه خودرو در سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: ۲ عامل داریم برای سال آینده که یکی واردات است و بخشی از نیاز از این طریق پاسخ داده خواهد شد که پیشبینی میشود ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو واردات خواهیم داشت. وی افزود: بر اساس پیشبینیها، تولید خودرو توسط تمام خودروسازان کشور در سال آینده یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو خواهد بود، بنابراین عرضه خودرو (هم تولید داخل و هم واردات خودرو) یک میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه خواهد بود.
* عرضه خودرو در بورس منتفی شد
معاون وزیر صمت در ادامه اضافه کرد: عرضه خودرو از طریق نوبتدهی خواهد بود و اگر ظرفیت در سال ۱۴۰۲ پر شد، به سال ۱۴۰۳ موکول میشود. وی در پاسخ به سوال مهر که یعنی عرضه خودرو از طریق بورس منتفی شد؟ گفت: ابتدا عرضه خودرو در بورس از طریق مجلس منتفی شد و شورای رقابت هم حذف عرضه در بورس را اعلام کرد، بنابراین فعلا بحث عرضه خودرو در بورس مطرح نیست.
* برخورد با عرضه خارج از ضابطه خودرو
منطقی درباره عرضه خارج از ضابطه خودرو توسط ایرانخودرو اظهار کرد: ایران خودرو هر ۳ یا ۴ سال به پرسنل خود خودرو میدهد اما در وضعیت فعلی که همه در صف هستند بهتر بود این موضوع را به تعویق میانداخت. معاون وزیر صمت افزود: با توجه به گزارشهای رسیده، برخورد مناسب با این عرضههای خارج از ضابطه انجام خواهد شد.
* انتخاب رندوم متقاضیان در سیستم نوبتدهی
وی درباره حذف قرعهکشی خودرو اظهار کرد: در سیستم قرعهکشی این گونه بود که ۲۰ هزار خودرو عرضه میشد و باید به صورت قرعهکشی بین متقاضیان چند نفر انتخاب میشدند. منطقی افزود: در شیوه نوبتدهی، سیاست اینگونه است که همه متقاضیان با یک مبلغ پایه تقاضای خرید خودرو را ثبت میکنند و به صورت رندوم از طریق سیستم نوبتدهی انجام میشود. به گفته وی، از طریق نوبتدهی به صورت رندوم زمان دریافت خودروی متقاضیان مشخص میشود.
منطقی گفت: کسانی که پول ثبتنام خودرو را واریز کرده و در لیست قرار نگرفتهاند با ۱۲۴ تماس بگیرند، قطعا پیگیری شده و وارد لیست خواهند شد.
* افزایش قیمت خودرو بر مبنای صورتهای مالی خودروسازان
معاون صنایع حملونقل وزیر صمت درباره ورود مجدد شورای رقابت به بحث قیمتگذاری خودرو اظهار کرد: با توجه به وضعیت فعلی خودرو و تقاضای بیشتر آن در مقایسه با عرضه، از نظر شورای رقابت، بازار خودرو انحصاری است و به همین منظور در مقوله قیمتگذاری آن، ورود میکند. وی افزود: شورای رقابت در این زمینه مبنای کار را سازمان حمایت قرار میدهد و قیمتهای پیشنهادی سازمان حمایت را (که آن هم بر مبنای صورتهای مالی شرکتها است) دریافت و مصوب میکند. منطقی تصریح کرد: بر این اساس اگر افزایش در قیمت خودروها داشته باشیم بر مبنای صورتهای مالی شرکتهای تولیدکننده است و شورای رقابت این قیمتها را صحتسنجی میکند. وی ادامه داد: با توجه به اینکه از سال ۹۹ قیمت کارخانهای خودروها تغییری نداشته و با توجه به تورم موجود به احتمال زیاد بین ۳۰ تا ۷۰ درصد افزایش قیمت خودرو را شاهد خواهیم بود. در این راستا محاسبات در انتهای فروردینماه انجام خواهد شد و در نهایت قیمتهای جدید اعلام میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
قیمت دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ثابت ماند
قیمت هر اسکناس دلار روز گذشته در مرکز مبادله ارز و طلای ایران بدون تغییر نسبت به روز پیش از آن ۴۰ هزار و ۳۰۰ تومان بود و نرخ حواله دلار به ۳۶ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.
بر اساس معاملات بازار مبادله ارز و طلای ایران، قیمت هر اسکناس دلار دیروز ۴۰ هزار و ۳۰۰ تومان، قیمت حواله دلار ۳۶ هزار و ۷۰۰ تومان، هر اسکناس یورو ۴۳ هزار و ۲۱۲ تومان، بهای حواله یورو ۳۹ هزار و ۳۵۲ تومان، هر اسکناس درهم ۱۰ هزار و ۹۷۳ تومان و حواله درهم ۹هزار و ۹۹۳ تومان کشف شد.
***
واریز سود عملکرد شرکتهای غیربورسی سهام عدالت
سازمان خصوصیسازی با صدور اطلاعیهای درباره واریز مرحله دوم سود سهام عدالت توضیحاتی ارائه داد.
این سازمان با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: با عنایت به مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر واریز باقیمانده سود سهام عدالت نزد سازمان خصوصیسازی به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، بدین وسیله به آگاهی کلیه سهامداران میرساند«سود عملکرد شرکتهای غیربورسی مربوط به سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰» و همچنین «باقیمانده سود تخصیص داده نشده مربوط به سنوات قبل از آزادسازی (قبل از ۱۳۹۹)» جهت واریز به حساب سهامداران سهام عدالت به حساب شرکت مذکور واریز شده است.
بنابراین شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه همزمان با واریز مرحله دوم سود سهام مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکتهای بورسی سهام عدالت، سود سهام نزد این سازمان را نیز به حساب سهامداران واریز خواهد کرد.
بر این اساس از کل مبلغ واریز شده توسط شرکت مذکور، مبلغ ۲۵۵ هزار تومان برای سهامداران یک میلیون تومانی و مبلغ ۱۳۵ هزار تومان برای سهامداران ۵۳۲ هزار تومانی، مربوط به سود واریز شده توسط سازمان خصوصیسازی است.
***
تجارت 500 میلیون دلاری ایران با ترکیه در نخستین ماه ۲۰۲۳
اداره آمار ترکیه اعلام کرد تجارت این کشور با ایران در نخستین ماه سال جاری میلادی به مرز نیم میلیارد دلار رسیده است.
آمارهای منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه نشان میدهد مبادلات تجاری ایران با این کشور در ماه نخست سال جاری میلادی به ۴۹۴ میلیون دلار رسیده است.
بر این اساس، مبادلات تجاری ایران و ترکیه در ماه نخست سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳ درصد کاهش داشته است. این رقم ژانویه سال ۲۰۲۲ میلادی ۵۱۰ میلیون دلار اعلام شده بود.
بر اساس این گزارش، صادرات ترکیه به ایران در ژانویه ۲۰۲۳ با رشد ۱۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۲۴۱ میلیون دلار رسیده است. ترکیه ماه ژانویه سال قبل ۲۱۶ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.
اما واردات ترکیه از ایران در ماه نخست امسال افت ۱۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و به ۲۵۳ میلیون دلار رسیده است. ترکیه در ژانویه سال قبل ۲۹۴ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.
ایران هجدهمین مقصد صادراتی و بیستوسومین منبع واردات ترکیه در ماه نخست ۲۰۲۳ شناخته شده است. تراز تجاری ۲ کشور در این ماه به میزان ۱۲ میلیون دلار به نفع ایران بوده است.
مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سال ۲۰۲۲ با رشد ۱۵ درصدی به ۶ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسیده بود.
***
رشد 3 برابری بخش صنعت نسبت به دولت قبل
بر اساس گزارش بانک مرکزی، رشد بخش صنعت در پاییز امسال به ۱۱,۶ درصد افزایش یافته که بالاترین رقم از ابتدای سال ۱۳۹۶ به بعد محسوب میشود و پس از مدتها بخش صنعت ایران مجددا رشد دورقمی را تجربه کرده است.
از ابتدای سال ۱۳۹۶ یعنی یک سال قبل از بازگشت تحریمها در دولت قبل، رشد فصلی بخش صنعت نزولی شده بود.
در پایان دولت گذشته، تابستان ۱۴۰۰، رشد بخش صنعت منفی 1.9 درصد بود و دولت سیزدهم بخش صنعت را با رشد منفی تحویل گرفت. با این حال بتدریج با اجرای سیاستهای صنعتی جدید در دولت سیزدهم، بخش صنعت جان گرفت به طوری که متوسط رشد فصلی بخش صنعت در دولت سیزدهم یعنی از پاییز ۱۴۰۰ به بعد 6.7 درصد بوده است.
این در حالی است که متوسط رشد فصلی بخش صنعت در دولتهای یازدهم و دوازدهم فقط ۲ درصد بود. به عبارت دیگر متوسط رشد بخش صنعت در دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۳ برابر دولت گذشته بوده است.
***
دلایل حذف برخی متقاضیان خودروهای وارداتی اعلام شد
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت دلایل حذف برخی متقاضیان خودروهای وارداتی را توضیح داد.
امید قالیباف افزود: پس از نوبتدهی به متقاضیان خودروهای وارداتی، برخی متوجه حذف خود از سامانه شدند. وی در تشریح مهمترین دلایل حذف این افراد، تکمیل نشدن فرآیند وکالتی کردن حساب، تکمیل نشدن فرآیند ثبتنام، دارا نبودن یکی از شرایط عمومی (مانند داشتن پلاک فعال ) و نبود موجودی کافی در حساب وکالتی عنوان کرد. قالیباف خاطرنشان کرد: در حال حاضر گزینه انصراف فعال است و بانکها باید بلافاصله نسبت به رفع انسداد وجه افرادی که انصراف میدهند اقدام کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|