|
ارسال به دوستان
اخبار
اسامی راهیافتگان به مرحله نهایی جشنواره موسیقی جوان اعلام شد
دبیرخانه جشنواره پس از پایان کار هیاتهای تخصصی داوری مرحله مقدماتی و بررسی ۱۷۹۲ اثر ارسالی در ۲ بخش موسیقی دستگاهی و موسیقی کلاسیک، اسامی ۲۷۳ نفر را برای راهیابی به مرحله نهایی اعلام کرد. در این دوره در بخش موسیقی دستگاهی ۱۰۷۶ خواننده و نوازنده و در بخش موسیقی کلاسیک ۲۷۷ نوازنده شرکت کردند که بعد از ارزیابی و بررسی توسط هیات داوران ۱۸۷ نفر در بخش موسیقی دستگاهی و ۸۶ نفر در بخش موسیقی کلاسیک انتخاب شدند؛ اسامی آنها در سایت جشنواره موسیقی جوان و انجمن موسیقی ایران قابل مشاهده است.
راهیافتگان به مرحله نهایی میبایست آثار خود را بر اساس رپرتوارهای تعیینشده در فراخوان اصلی، از تاریخ اول خردادماه تا پایان وقت اداری ۱۱ خردادماه سال جاری در سامانه بامک بارگذاری کنند. اسامی برگزیدگان بخشهای موسیقی نواحی، آهنگسازی، پیانو ایرانی و ویولن ایرانی به واسطه تکمرحلهای بودن این بخشها، در اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان همزمان با سایر بخشها اعلام میشود. مرحله نهایی این دوره از جشنواره همانند سال گذشته، به صورت مجازی برگزار میشود.
***
حال محمد فیلی فعلا خوب است
محمد فیلی، بازیگر پیشکسوت کشورمان که به دلیل عارضه مغزی تحت عمل جراحی قرار گرفته بود، گفت: عمل سنگینی داشتم اما خدا را شکر الان خوبم.
فیلی با گذشت ۲ روز از عمل جراحی مغزش در گفتوگویی کوتاه با ایسنا حال عمومیاش را خوب توصیف کرد و گفت: عمل سنگینی داشتم اما خدا را شکر میکنم که تیم پزشکی خوبی بودند و کارشان را بسیار عالی انجام دادند. اکنون به لطف خداوند خوبم. در حال حاضر در بخش آیسییو بستری هستم اما نمیدانم تا چه مدت باید اینجا تحت نظر بمانم. باید کمی بگذرد تا ببینیم پزشکان تشخیصشان چیست. در حال حاضر دستگاه به من وصل است. این بازیگر اظهار کرد: امیدوارم با دعای مردم عزیزم بهزودی حالم خوب شود. از شما و دوستان دیگرم هم تشکر میکنم که جویای احوالم بودید. انشاءالله که همیشه سالم باشید.
محمد فیلی این روزها سریال «گیلدخت» را روی آنتن شبکه یک سیما دارد و مجموعه «رعد و برق» به کارگردانی بهروز افخمی و سریال در دست ساخت «سلمان فارسی» ساخته داوود میرباقری از او در نوبت پخش است. «روزی روزگاری»، «تفنگ سرپر»، «مختارنامه»، «پرستاران»، «هشت و نیم دقیقه»، «دنگ و فنگ روزگار» و.... از دیگر سریالهای این هنرمند هستند. این هنرمند پیشکسوت شنبه، ۹ اردیبهشتماه از ناحیه مغز جراحی شد.
***
مدیر رادیو ایران تغییر کرد
مهدی آذرمکان، مدیر سابق رادیو ورزش مدیر رادیو ایران شد. به گزارش «وطن امروز»، علی بخشیزاده، معاون صدا ضمن تقدیر از زحمات محمدجعفر محمدزاده، طی حکمی مهدی آذرمکان را به عنوان مدیر رادیو ایران منصوب کرد. در حکم مهدی آذرمکان آمده است: با عنایت به تعهد، تخصص و تجارب ارزشمند جنابعالی در رسانه، به موجب این حکم به عنوان مدیر شبکه رادیویی ایران منصوب میشوید. انتظار میرود با بهرهمندی از تواناییها و تجربههای همکاران آن شبکه، علاوه بر متناسبسازی تمامی برنامهها با محورهای سند تحول سازمان، ماموریتها و اهداف ابلاغی را محقق سازید.
محمدجعفر محمدزاده بعد از مدتها فعالیت و تلاش در مدیریت رادیو ایران، بازنشسته شد و جای خود را به مهدی آذرمکان داد.
همچنین در پی رفتن آذرمکان از شبکه رادیویی ورزش، علیاصغر احمدی جایگزین وی شد. علیاصغر احمدی سابقه مدیریت برنامههای ورزشی شبکه ۲، سرپرستی اداره کل نظارت و ارزیابی صدا و مدیریت نظارت صدای مراکز استانهای مرکز نظارت و ارزیابی سازمان، قائممقامی رادیو ورزش و مدیریت گروه ورزش قهرمانی و مسابقات این شبکه را در کارنامه خود دارد.
***
پای «دسته دختران» به تلویزیون باز شد
پخش تیزرهای تلویزیونی فیلم سینمایی «دسته دختران» با گذشت 15 روز از شروع اکران در سینماهای سراسر کشور، از دیروز 11 اردیبهشت ماه آغاز شد. به گزارش «وطن امروز»، فیلم سینمایی «دسته دختران» به کارگردانی منیر قیدی و تهیهکنندگی محمدرضا منصوری که از 30 فروردینماه توسط پخش بهمن سبز در سینماهای سراسر کشور اکران شد، پس از گذشت 15 روز از شروع اکران، از دیروز پخش تیزرهای تلویزیونی خود را آغاز کرد.
همچنین همزمان با آغاز پخش تیزرهای تلویزیونی این فیلم سینمایی، از تیزر معرفی شخصیتهای آن که توسط گروه دلریوم ساخته شده نیز رونمایی شد.
«دسته دختران» که با شعار «این رزم را با زن سرودن عاشقانه است» فعالیت تبلیغاتی خود را آغاز کرده است، داستان گروهی از زنانی ایرانی است که برای دفاع از خاکشان، با اسلحه به خط مقدم جنگ میزنند. این فیلم سینمایی که در ژانر دفاعمقدس ساخته شده، دومین ساخته سینمایی منیر قیدی پس از«ویلاییها» است. نیکی کریمی، پانتهآ پناهیها، فرشته حسینی، هدی زینالعابدین و صدف عسگری ترکیب دسته دختران را تشکیل میدهند و حسین سلیمانی، یاسین مسعودی و محمد صدیقیمهر با حضور مهدی حسینینیا سایر بازیگران فیلم هستند.
ارسال به دوستان
سیوچهارمین نمایشگاه کتاب تهران برای اولینبار بخش جدیدی را رونمایی میکند
روایت «سینما و کتاب»
گروه فرهنگ و هنر: آیین امضای تفاهمنامه همکاری بین خانه کتاب و ادبیات ایران و دانشگاه صداوسیما، یکشنبه ۱۰ اردیبهشت با حضور علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما، مجید صحاف مدیر تلویزیون اینترنتی کتاب، حامد منصوری مدیر شبکه رؤیا و جمعی از معاونان دانشگاه صداوسیما در محل این دانشگاه برگزار شد. علی رمضانی در این آیین، صنعت نشر را بزرگترین صنعت فرهنگی کشور از ابعاد مختلف دانست و گفت: سال گذشته از بعد اقتصادی بیش از ۹ میلیارد و ۲۰۰ هزار تومان قیمت پشت جلد کتابهای این حوزه قیمتگذاری شده است. اطلاعات این کتابها از طریق بانک اطلاعات کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران در دسترس مردم قرار دارد. این صنعت همچنین از لحاظ تعداد فعالان، حجم تولید، زیرساختی و زیربنایی بودن، اثرگذاری و... نیز پیش رو و این ادعا قابل اثبات است. در مقایسه صنعت نشر با صنعت سینما و فیلم باید این نکته را مدنظر قرار دهیم که برای کتاب باید وجه کالای فرهنگی و صنعتی بودن را ببینیم. رمضانی گفت: حرکت کتاب به سمت خواست مردم با قدرت تصویر ممکن میشود. این حوزه نیاز مردم است و برای تبدیل شدن به خواست مردم به فعالیتهای ظریف و هنرمندانه احتیاج دارد که از مسیر قدرت تصویر اتفاق خواهد افتاد. تفاهمنامه با دانشگاه صداوسیما دومین گام برای افزایش تعداد فعالان جوان حوزه کتاب و کتابخوانی است. افزودن بخش سینما و کتاب برای نخستین بار در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از جمله ثمرات تفاهمنامه با انجمن سینمای جوانان ایران به عنوان گام اول است. در حوزه فیلمهای اقتباسی و آثاری که قابلیت تبدیل شدن به فیلمهای کوتاه و بلند را دارند نیاز به اتصال به ظرفیت عظیم و در حال پرورش داشتیم؛ ظرفیتی که میتواند به فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی افزوده شود، لذا این تفاهمنامه میتواند نقطه عطفی در توسعه فعالیتهای این 2 مجموعه و توسعه کتاب و کتابخوانی باشد.
در ادامه شهاب اسفندیاری گفت: در کشور ما غفلت مسأله کتاب در ساحت رسانهها و عرصه تصویر یکی از دلایل مهمی است که به واسطه آن شاهد برخی چالشها و کمبودها در این حوزه هستیم. نسل جوان بهعنوان مصرفکننده رسانه عمدتا در فضایی بهسر میبرد که با کتاب سروکاری ندارد و در زیست روزمره در فضای مجازی با کتاب برخورد نمیکند. برای بومیهای سرزمین مجازی و نسل جدید جایگاهی برای معرفی و عرضه کتاب تعریف نشده است. ما مهاجران این سرزمین جدید هستیم و در آن متولد نشدیم. ما قبل از این سرزمین هستیم و هنوز به آن نرسیدهایم، بنابراین از آنچه که این نسل با آن مواجه میشود، آگاهی نداریم.
در ادامه مجید صحاف، مدیر تلویزیون اینترنتی کتاب، یکی از ساحتهای فرهنگ را بعد اندیشه و خردورزی دانست و گفت: شعار نیست که بگوییم کتاب به تنهایی بعد اندیشه و خردورزی را به دوش میکشد. پیوست رسانهای در کنار کتاب نفوذ آن را در بین مردم افزایش میدهد. یکی از موضوعات مهم در حوزه صنعت نشر، فاصله آن با دانشگاه است. مقام معظم رهبری مدظله العالی بر این نکته تاکید دارند که صنعت نشر به دانشگاه نزدیک شود، لذا این تفاهمنامه برای تحقق این هدف امروز به امضا خواهد رسید تا از ظرفیت دانشگاه به نفع کتاب و کتابخوانی استفاده شود.
در پایان این آیین، تفاهمنامه همکاری بین خانه کتاب و ادبیات ایران و دانشگاه صداوسیما به منظور طراحی و اجرای اقدامات مشترک و افزایش تولیدات رادیویی و تلویزیونی با محوریت کتاب و توسعه فرهنگ کتابخوانی در کشور به امضای طرفین رسید. مشارکت در تامین کتابهای تخصصی مورد نیاز دانشگاه، مشارکت در برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی، همکاری در تولید برنامههای رادیویی و تلویزیونی، مشارکت در برگزاری رویدادهای هنری و رسانهای در حوزه کتاب، ارائه ایدههای برنامهسازی در تولید برنامههای رادیویی و تلویزیونی، همکاری در ایجاد بستر لازم برای برنامهسازی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و... از جمله مفاد این تفاهمنامه است.
ارسال به دوستان
رونمایی از میدانگاه سعدی و بزرگترین مجسمه برنزی تهران
نکوداشت هویت فرهنگی در پایتخت
آیین رونمایی از میدانگاه سعدی و رونمایی از بزرگترین مجسمه برنزی پایتخت صبح دیروز برگزار شد. در این مراسم محمد مهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، غلامعلی حداد عادل (رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، مهدی چمران (رئیس شورای اسلامی شهر تهران) و جمع دیگری از مسؤولان شهری حضور داشتند.
این مجسمه برنزی از شاعر فارسیزبان، سعدی شیرازی ساخته شده است و سازنده آن دهقان محمدی، هنرمند مجسمهساز است. در مراسم رونمایی از این مجسمه محمدمهدی اسماعیلی اظهار کرد: این هفته به نام هفته بزرگداشت سعدی بود که برنامههای خوبی به این مناسبت برگزار شد. وی گفت: امروز نیز با مساعدت سازمان زیباسازی شهرداری تهران و شورای شهر تهران توانستیم این تندیس را در این میدانگاه جدید بهرهبرداری کنیم. گام بعدی پردهبرداری و رونمایی از مجسمه حکیم نظامی در میدان ونک خواهد بود. او نیز از مفاخر بزرگ ایران زمین است. این رویکرد در حال تقویت است. انشاءالله در تهران و سایر مناطق کشور توجه جدی به احیای نام مفاخر بزرگ خواهیم داشت که بحثی هویتی، ملی و تمدنی است.
در ادامه غلامعلی حدادعادل نیز با حضور در جمع خبرنگاران در باب گلستان سعدی گفت: سعدی آموزگار جاودانه زبان فارسی است و از سال ۶۵۶ هجری قمری که گلستان را تالیف کرده، هر کس در ایران و جهان فارسی آموخته شاگرد سعدی است. وی افزود: بنیادی که وظیفه آموزش و گسترش زبان فارسی را در جهان بر عهده دارد بنیاد سعدی نامیده شده است.
در ادامه حسین نظری، معاون خدمات شهری و محیطزیست شهرداری تهران گفت: این اقدام در راستای پاسداشت و نکوداشت هویت و فرهنگ جامعه انجام شده است.
* رونمایی از مجسمه نظامی در میدان ونک
همچنین مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران از اضافه شدن ۲ مجسمه نظامی و آرش کمانگیر به شهر تهران خبر داد و گفت: مجسمه نظامی گنجوی در میدان ونک جا خواهد گرفت. رضا صیادی افزود: در ورودی خیابان سعدی یکی از نقاط از دست رفته شهری وجود داشت که به محلی متروک تبدیل شده بود و باتوجه به رویکرد سازمان زیباسازی برای اجرای طرحهایی که دسترسیهای شهروندان را تسهیل کند، این میدانگاه و مجسمه سعدی با هدف پاسداشت از شخصیت برجسته این شاعر بزرگ احداث و رونمایی شد.
ارسال به دوستان
طبق آخرین نتایج نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی اعلام شد
«زندگی پس از زندگی» و «محفل» پربینندههای تلویزیون
نتایج نظرسنجی مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما نشان میدهد در رمضان ۱۴۰۲، «زندگی پس از زندگی» با 26.7 درصد بیننده در صدر و برنامه قرآنی «محفل» از شبکه ۳ سیما نیز با 19.7 درصد در رتبه دوم پربینندههای تلویزیون قرار گرفتند. نظرسنجی مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما پیرامون برنامههای سیما در رمضان 1402، نشان میدهد 41.1 درصد مردم مخاطب برنامههای افطار و 22 درصد مخاطب برنامههای سحر تلویزیون بودند. این درصدها سال گذشته به ترتیب 26.6 و 17.4 بوده است که نشان از رشد بینندگان دارد.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، از میان برنامههای افطار سیما، «زندگی پس از زندگی» با 26.7 درصد بیننده و 91.3 درصد رضایت زیاد، در صدر برنامههای پرمخاطب افطار سیما قرار گرفت. فصل سوم این برنامه که در رمضان سال گذشته پخش شده بود 14 درصد بیننده را از آن خود کرده بود.
برنامه قرآنی «محفل» از شبکه ۳ سیما نیز با 19.7 درصد در رتبه دوم قرار گرفت. ویژهبرنامههای افطاری مراکز استانی هم با 12.6 درصد در رتبه بعدی جای گرفت. از میان برنامههای سحر سیما نیز، ویژه برنامههای استانی با 9.9 درصد مخاطب در صدر قرار گرفت. برنامه «ماه من» از شبکه ۳ سیما با 9.4 درصد و «ماه خدا» از شبکه یک سیما با 6.8 درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
بر همین اساس، 32.8 درصد از مخاطبان بیننده برنامههای ترتیلخوانی قرآن کریم از شبکههای سیما بودند که 16.3 درصد ترتیلخوانیها را از شبکه ۳ پیگیری کردهاند. 31.6 درصد مخاطبان نیز شاهد سخنرانیهای مذهبی سیما بودند که شبکه ۳ با 16.2 درصد بیشترین میزبان این بینندگان بوده است. برنامههای مناجاتخوانی (ادعیهخوانی) پخش شده از تلویزیون نیز پذیرای 32.2 درصد از مخاطبان بوده است.
ارسال به دوستان
مدیر کمیته اداری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خبر داد
اعلام مبلغ یارانه خرید کتاب برای اهالی علم
مدیر کمیته اداری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: ستاد برگزاری این دوره از نمایشگاه به نمایندگی از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای سیاستهای ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از نشر کشور، اقدام به توزیع یارانه اعتباری خرید کتاب ویژه بخش مجازی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برای اعضای هیات علمی، دانشجویان و طلاب سراسر کشور میکند.
محمد خلج با اشاره به سقف یارانه اعتباری خرید کتاب ویژه دانشجویان، طلاب و اعضای هیات علمی گفت: سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب ۶۰۰ هزار تومان است که از این مقدار ۳۶۰ هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب بوده و ۲۴۰ هزار تومان هم سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیات علمی ۷۰۰ هزار تومان است که از این مقدار معادل ۳۵۰ هزار تومان سهم عضو هیات علمی و ۳۵۰ هزار تومان نیز بر عهده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود. مدیر کمیته اداری و مالی در ادامه افزود: یارانه اعتباری خرید کتاب (بن کتاب) صرفا در بخش مجازی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران قابل استفاده است و بهصورت «اعتبار خرید» به کد ملی متقاضیان اختصاص پیدا میکند. برای دریافت این یارانه در هنگام درخواست نیازی به واریز وجه نیست و یارانه اختصاصی در زمان خرید کتاب محاسبه و کسر خواهد شد.
محمد خلج در پایان گفت: اعضای هیات علمی، دانشجویان و طلاب سراسر کشور، میتوانند ۳ روز قبل از آغاز سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران (از هفدهم اردیبهشتماه ۱۴۰۲) به نشانی اینترنتی
ketab.ir مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
رسانه ملی از دریچه سریال نگاهی متفاوت به دل تاریخ داشته است
آغوش باز تلویزیون برای ژانر تاریخی
۳ سریالی که این شبها روی آنتن تلویزیون میرود، «گیلدخت»، «آتش و باد» و «تب و تاب» همگی در ژانر درام و تاریخی است. این در حالی است که در شبکه نمایش خانگی، پس از پخش تعداد قابل توجهی سریال ملودرام که دوز خشونت هم در آنها پررنگ بود و انتقادها از این رویه بالا گرفت، حالا شاهد پخش سریالهای کمدی و همچنین رئالیتیشوهایی در این ژانر هستیم.
اما نکته قابل ذکر دیگر در سریالهای در حال پخش تلویزیون، حضور همزمان محمود پاکنیت در مقام بازیگر در هر ۳ سریال است. اگرچه حضور این هنرمند مقابل دوربینهای این مجموعهها در مقاطع مختلف زمانی رخ داده است اما چینش سریالها در کنداکتور پخش، ماجرا را به گونهای رقم زده که این روزها حضور پاکنیت در سریالها پررنگتر از قبل به نظر برسد. بنا به این گزارش، پخش سریال «گیلدخت» که از آبان سال گذشته آغاز شده است، همچنان ۲ روز در هفته از شبکه یک سیما ادامه دارد.
سریال ۶۰ قسمتی «گیلدخت» از این هفته پنجشنبهها و جمعهها از شبکه یک سیما ساعت ٢٢:١٥ پخش میشود و این مجموعه تا اواخر بهار سال ١٤٠٢ روی آنتن خواهد بود. «گیلدخت» سریال تاریخی است که توسط مجید اسماعیلی کارگردانی شده است. فیلمنامه این سریال را مجید آسودگان به سفارش مرکز فیلم و سریال معاونت برونمرزی سازمان صداوسیما نوشته و نگارش آن حدود ۵ سال زمان برده است. این سریال حکایت «گلنار» و «اسماعیل» است که در میان هیاهو و مهلکه قجری تار و پود دلشان با مهر و محبت هم بافته میشود.
اما سریال دیگری که این روزها از رسانه ملی در حال پخش است، «آتش و باد» است که پخش آن در نوروز آغاز شد و پخش آن از شبکه ۳ سیما همچنان ادامه دارد. سریال «آتش و باد» که پیش از این در ایام رمضان هر شب بعد از اذان مغرب روی آنتن میرفت، این شبها ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه به پخش میرسد. حسین محجوب، محمود پاکنیت، لاله اسکندری، نادر فلاح، فرخ نعمتی، سهیلا رضوی، قاسم زارع، داریوش کاردان، میرطاهر مظلومی، رامین ناصرنصیر، مهدی فقیه، کریم اکبریمبارکه، صدرالدین حجازی، بیوک میرزایی و مهران نائل از بازیگران این سریال هستند. سریال «آتش و باد» به کارگردانی مجتبی راعی و تهیهکنندگی حسن نجاریان در ۵۸ قسمت تا انتهای اردیبهشت در جدول پخش شبکه ۳ سیما قرار دارد. دیگر سریال در حال پخش از تلویزیون اما در ژانر درام «تب و تاب» است که پخش آن از شنبه نهم اردیبهشت از شبکه ۲ آغاز شده است.
سریال «تب و تاب» با موضوع خانواده ایرانی و توجه به سبک زندگی روانه آنتن شده است. در بخشی از خلاصه داستان آمده: «مهلقا از سفر بازمیگردد و مشتاقانه منتظر دیدن پسر بزرگش معین است ولی مشخص نیست چرا معین به استقبال مادر نرفته است. در این سریال بازیگرانی همچون محمود پاکنیت، فرشته سرابندی، خیام وقارکاشانی، حدیث نیکرو، ایوب آقاخانی، حمیدرضا نعیمی، نسرین مرادی، امیر حامد و... به ایفای نقش پرداختهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|