|
گفتوگوی تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
«جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در رشته توئیتی از گفتوگوی تلفنی خود با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران خبر داد. به گفته بورل، او در این تماس علیه اعدام «حبیب اسیود» سرکرده گروهک تروریستی حرکهالنضال و طراح اصلی حمله تروریستی به رژه نیروهای مسلح در سال ۱۳۹۷ موضعگیری و آن را محکوم کرد و همچنین از ایران خواست «جمشید شارمهد» تروریست و سرکرده گروهک تروریستی تندر را اعدام نکند.
ارسال به دوستان
نشنال اینترست: آمریکا با شکاف داخلی و مشکلات بینالمللی به شرایطی مشابه دوران فروپاشی شوروی دچار شده است
خط پایان آمریکا
جیک سالیوان در مؤسسه بروکینگز: اصلاحات دردناک و فوری برای واشنگتن ضروری است
گروه بینالملل: مرکز پژوهشی و اتاق فکر آمریکایی «نشنال اینترست» نوشت: ساختار اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ایالاتمتحده دیگر کارایی ندارد، شکاف داخلی و مشکلات بینالمللی واشنگتن هم موفقیت اصلاحات را تا حدودی غیرممکن کرده و شرایطی شبیه دوران فروپاشی شوروی را پدید آورده است.
نشریه مرکز پژوهشی فوق، طی گزارشی روند فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را با وضعیت کنونی ایالات متحده آمریکا مقایسه کرده و آورده است: «میخائیل گورباچف» مدت کوتاهی پس از به قدرت رسیدن به عنوان دبیرکل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی، در یک سخنرانی نیاز به تغییر در این کشور را اعلام کرد. تلاش گورباچف برای اصلاح سیستم سیاسی و اقتصادی رو به نابودی شوروی عنوان پرسترویکا به خود گرفت. وی بعدها در سازمان ملل تصریح کرد این اقدام مسکو تلاشی برای تطبیق با کارکردهای جدید و تغییرات اساسی در جامعه به عنوان یک بازسازی کلی بوده است. با همه خوشبینیها اما پرسترویکا شکست خورد، زیرا نظام شوروی توانایی انجام چنین تغییرات عظیمی را نداشت و فروپاشید.
در ادامه این گزارش آمده است: مدتی است تحلیلگران نظام بینالملل همین روند را برای آمریکا نیز بیان میکنند. سخنرانی اخیر «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی ایالات متحده درباره تجدید رهبری اقتصادی آمریکا در موسسه بروکینگز هم نشانگر تغییر عمیق در تفکر استراتژیک و نگاه اقتصادی آمریکاست. وی در واقع اعتراف کرد بسیاری از کارهایی که ایالات متحده در چند دهه انجام داده یا بیان کرده، اشتباه بوده است. سالیوان اذعان کرد اصلاحات دردناک و فوری برای واشنگتن ضروری است. این موسسه تاکید دارد: همانگونه که گورباچف نیاز به تغییر و اجرای اصلاحات را تشخیص داد که البته ۲ مقوله متفاوت بود که در نهایت شکست خورد، آیا دولت بایدن در مسیر تجربه همان درس دردناک قرار دارد؟
* شکست دکترین اقتصاد بینالملل آمریکا
طبق تحلیل این اندیشکده، سخنرانی سالیوان تنها منعکسکننده دیدگاههای فردی او نیست و در چارچوب طرح کلی دکترین اقتصاد بینالملل دولت بایدن قابل بحث است که از مدتها قبل در دولت آمریکا در حال توسعه بود. سخنان وی رد کامل سیاستهای اقتصادی بازار آزاد ایالات متحده در چهل و چند سال گذشته بود و این نظر را به چالش کشید که بازارها همیشه کارآمد هستند و آزادسازی عمیق تجاری به آمریکا کمک میکند تا همیشه برتر باشد. سالیوان خاطرنشان کرد بسیاری از سیاستهای اقتصادی بینالمللی، مبتنی بر این تصور که ادغام اقتصادی میتواند منجر به پذیرش ارزشهای سیاسی غربی توسط کشورها شود، کاملا اشتباه بود. این اتفاق آشکارا درباره چین به وقوع پیوست. سالیوان میگوید علاوه بر این مسائل، ۲ چالش جدید وجود دارد: بحران آب و هوا و نابرابری اقتصادی که مورد دوم تا حدی نتیجه تفکر اقتصادی باقیمانده از قبل است. وی تاکید کرد به رویکردی جدید در اقتصاد نیاز است تا واقعیتهای جدید، از جمله بازگشت سیاست صنعتی را در نظر بگیرد. به همین دلیل دیدگاههای مشاور امنیت ملی بایدن تکرار اظهارات دونالد ترامپ به نظر میرسد اما با ادبیاتی متعادلتر.
* ۳ مانع بزرگ واشنگتن
طبق تحلیل نشنال اینترست، دولت بایدن با ۳ مانع بزرگ مواجه است. اولین مساله نامگذاری این سیاست اقتصادی جدید به عنوان «اجماع جدید واشنگتن» است که آشکارا ارجاعی به اجماع قدیمی و مبتنی بر بازار آزاد واشنگتن است. این نشان میدهد ایالات متحده قادر به رها شدن از تفکرات پیشین و رسیدن به پارادایم جدید نیست. موضوع دوم، نبود صداقت در دولتمردان و سیاستگذاران ایالات متحده است که میگویند هدفشان برقراری روابط با چین است. خود سالیوان تاکید دارد ایالات متحده در ابعاد چندگانه با چین رقابت میکند اما به دنبال رویارویی یا درگیری نیست و برای مدیریت مسؤولانه رقابت و تا حدممکن همکاری با پکن تلاش میکند. این ادعایی توخالی و دروغین است، زیرا به عنوان نمونه کنترل صادرات نیمههادیها و مقابله با شرکتهای چینی، نمونههای بارز دشمنی با این کشور است. کنار آمدن آمریکا با چین به معنای عقبنشینی واشنگتن از نظام تکقطبی است، حال آنکه ایالات متحده میخواهد این نظم را حفظ کند و حتی یک اینچ هم به خودنمایی چشمانداز نظام چندقطبی فرصت نمیدهد.
موضوع سوم و مهمتر این است که با وجود سخنان سالیوان، هنوز مشخص نیست آیا چنین تغییری میتواند به طور واقعبینانه در این مقطع و در شرایط سیاسی – اجتماعی- اقتصادی فعلی ایالاتمتحده محقق شود یا خیر. تاثیر ویروس کرونا و جنگ در اوکراین و واکنش واشنگتن به این رویدادها حکایت از آن دارد که باید در عملیاتی شدن اصلاحات از سوی واشنگتن تردید داشت، زیرا موقعیت آن بسیار ضعیفتر از گذشته است و وحدت سیاسی داخلی نیز طی ۳ سال گذشته از بین رفته است.
اندیشکده آمریکایی ساین مینویسد: خطرناکترین دوره برای یک نظام سیاسی زمانی است که سالها و دههها یک بحران را نادیده گرفته است و در نهایت، بدون پشتوانهای مطمئن سعی کند به طور گسترده اصلاحات انجام دهد. در این مرحله است که بیشترین احتمال برای وقوع انقلابهای سیاسی وجود دارد. انقلاب فرانسه، سقوط سلسله منچو در چین یا فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از این دست است.
نشنال اینترست در بخش پایانی تحلیل خود تحت عنوان «آیا دیگر فرصتی وجود ندارد؟» آورده است: در این شرایط زمانی، اجرای یک استراتژی صنعتی در ایالات متحده حتی اگر امکانپذیر باشد، آسان نخواهد بود. اگرچه ایالات متحده هنوز ثروتمند و پرقدرت است اما با شکاف سیاسی داخلی و چالشهای خارجی گوناگون دست به گریبان است. شاید نگرانکنندهتر از همه، منافع داخلی قدرتمندی باشد که در برابر هر تغییر رادیکالی مقاومت میکند. سیاستگذاران و کارشناسان آمریکایی باید به واقعیات کنونی کشورشان بپردازند و با پیامدهای آن مقابله کنند. در غیر این صورت، این خطر ایالات متحده را تهدید میکند که روزی همچون پادشاهی فرانسه، با پرتاب سنگ از سوی شهروندان خشمگین از پشتبامها بیدار شود؛ این شاید پیشدرآمد و مقدمهای باشد برای یک رویداد بزرگ.
***
کندی را سیا ترور کرد
«رابرت اف کندی جونیور» نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ و برادرزاده رئیسجمهوری اسبق آمریکا گفت سازمان سیا پشت ترور جان اف کندی در سال ۱۹۶۳ بود و احتمالا در قتل رابرت اف کندی، دادستان کل ایالات متحده در سال ۱۹۶۸ نیز دست داشت. رابرت اف کندی جونیور طی مصاحبهای با رادیو دبلیوایبیسی بیان کرد: شواهد و مدارک قاطعی وجود دارد که نشان میدهد سازمان سیا در ترور جان اف کندی دست داشته است. ما در این مرحله ورای هرگونه شک و گمانهزنی هستیم. نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در ادامه با اشاره به کتاب «جیافکی و ناگفتنیها» نوشته جیمز داگلاس به عنوان گنجینهای از مدارک در این رابطه تصریح کرد: مدارک قاطعی از مشارکت سیا و لاپوشانی این قتل وجود دارد. رابرت اف کندی جونیور همچنین در ادامه این مصاحبه خاطرنشان کرد سازمان سیا در ترور پدرش، رابرت اف کندی، دادستان کل ایالات متحده در سال ۱۹۶۸ نیز دست داشته است. طبق گزارش رسمی دولت آمریکا، جان اف کندی ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ میلادی هنگام بازدید از شهر دالاس تگزاس و در حالی که در یک خودروی روباز نشسته بود، هدف سوءقصد قرار گرفت.
ارسال به دوستان
امارات پس از کویت و عربستان به عنوان شریک گفتوگوهای شانگهای انتخاب شد
اعراب در مسیر شانگهای
گروه بینالملل: پس از کویت و عربستان، امارات عربی متحده نیز به طور رسمی توانست وضعیت «شریک گفتوگو» در سازمان همکاری شانگهای را کسب کند. اعطای عضویت «شریک گفتوگو» به امارات در نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای در جریان امضای یادداشت تفاهم روز شنبه در حاشیه نشست شورای وزیران خارجه این شورا در شهر «پانجی» ایالت «گوا» در غرب هند انجام شد. نماینده دولت امارات در مراسم امضای این یادداشت تفاهم «عبدالناصر الشعالی» سفیر این کشور در هند بوده است. در همین راستا، عبداللهبن زاید آلنهیان وزیر خارجه امارات بر نقش گسترده سازمان همکاری شانگهای در دهههای گذشته در حمایت از ثبات سیاسی و شکوفایی اقتصادی در سراسر منطقه اوراسیا و دیگر مناطق تأکید کرد. وضعیت شریک گفتوگو، نخستین گام پیش از اعطای عضویت کامل به امارات برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای در میانمدت است. کویت نیز دیروز به عنوان شریک گفتوگو به سازمان همکاری شانگهای پیوست که راه را برای عضویت کامل در آینده هموار میکند.
پیوستن این کشور به سازمان همکاری شانگهای در جریان امضای تفاهمنامه برای پیوستن به این سازمان که روز شنبه در حاشیه نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای در شهر «پانجی» ایالت «گوا» در غرب هند انجام شد، صورت گرفت.
«جاسم الناجم» سفیر کویت در هند گفت پیوستن کویت و برخی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به عنوان شرکای گفتوگو به سازمان همکاری شانگهای بر اهمیت روزافزون این سازمان تاکید میکند؛ موضوعی که منجر به ایفای نقش بیشتر این سازمان در توسعه همکاری بین کشورهای آسیایی خواهد شد. چند روز پیش نیز شورای وزیران عربستان در جلسهای تصمیم دولت ریاض برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای را تصویب کرد. وزرای عربستانی در این جلسه با تفاهمنامه اعطای وضعیت «شریک گفتوگو» به ریاض در سازمان شانگهای موافقت کردند. سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بینالمللی است که سال ۲۰۰۱ تاسیس شد و شامل هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، پاکستان، جمهوری اسلامی ایران و ازبکستان است. این سازمان همچنین شامل افغانستان، بلاروس و مغولستان به عنوان کشورهای ناظر و جمهوری آذربایجان، ارمنستان، کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا به عنوان کشورهای شریک گفتوگو است. هدف این سازمان ترویج سیاستهای اعتماد متقابل و حسن همجواری بین اعضای خود و همکاری در زمینههای سیاسی، تجاری، اقتصادی، علم و فناوری، فرهنگ، انرژی، حملونقل، گردشگری و حفاظت از محیطزیست است. همچنین هدف آن تلاش برای تامین صلح، امنیت و ثبات در منطقه و رسیدن به یک نظم سیاسی و اقتصادی دموکراتیک جهانی است. از جمله اهداف اصلی این سازمان، مبارزه با جرم و جنایت و قاچاق مواد مخدر و مقابله با جنبشهای جداییطلب، افراطگرایی مذهبی یا قومیتی و تروریسم است.
انتظار میرود کویت و امارات با پیوستن به این سازمان در زمینههای سیاسی، تجاری، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی، همچنین حملونقل، آموزش، انرژی، گردشگری و حفاظت از محیطزیست بهرهمند شوند. محمد رمضان، نویسنده و پژوهشگر اقتصادی تایید کرد که پیوستن کویت و امارات به سازمان شانگهای امنیت غذایی و زنجیره تامین این کشورها را بویژه با حضور کشورهای تولیدکننده در آن سازمان افزایش میدهد.
رمضان در گفتوگو با «الخلیج آنلاین» گفت: الحاق آنها به سازمان شانگهای به توسعه صادرات نفت و انرژی آنها به کشورهای این سازمان به طور خاص و کشورهای آسیای شرقی به طور کلی کمک میکند. وی تصریح کرد: کویت بخش زیادی از نفت خود را به کشورهای شرق آسیا صادر میکند، همچنین بسیاری از مواد غذایی و سایر محصولات را از آنها وارد میکند و پیوستن به این سازمان باعث تقویت و توسعه روابط با این کشورها خواهد شد.وی خاطرنشان کرد که کویت مایل به تقویت روابط خود با چین و توسعه روابط با این کشور است. محمد الدوساری، نویسنده اماراتی هم درباره الحاق امارات عربی متحده در توئیتی نوشت اعطای وضعیت «شریک گفتوگو» به کشورش در سازمان شانگهای «با جهتگیریهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی آن سازگار است و مفاهیم همکاری را ترویج میکند. صلح و توسعه در میان کشورهای مختلف آسیا و خاورمیانه».
ارتباطات و تجارت کشورهای عربی بویژه کشورهای حوزه خلیج فارس با چین و روسیه شتاب بیشتری گرفته است. نگاه کشورهای عربی به شرق روز به روز افزایش مییابد.
***
چین در فکر میانجیگری جنگ یمن
مهاد درار، دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه کلرادو در تحلیلی برای پایگاه مستقل «کانورسیشن» که مقالات متخصصان دانشگاهی را منتشر میکند، به بررسی زمینههای حضور چین در خاورمیانه و تاثیرات آن بر این منطقه پرداخت: «پس از یک دهه مناقشه طاقتفرسا، به نظر میرسد یمن آرام آرام به سمت یک توافق صلح پیش میرود. کنترل بخش اعظم شمال یمن در دست حوثیهاست و عربستان سعودی یکی از قدرتهای منطقه است که در این جنگ از ائتلاف ضدحوثی حمایت کرده است. در حال حاضر میان حوثیها و ریاض گفتوگوهایی در جریان است که ناظران بینالمللی از آن استقبال کردهاند. در این میان چین در صدد میانجیگری در بخشی از مذاکرات بین ریاض و صنعا است».
ارسال به دوستان
ارتش روسیه در آستانه برگزاری رژه بزرگ پیروزی به مناسبت سالگرد پایان جنگ دوم جهانی، کییف را بمباران کرد
حمله در روز پیروزی بر نازیها
گروه بینالملل: ارتش و نیروی هوایی روسیه در آستانه روز پیروزی (پیروزی اتحاد جماهیر شوروی بر ارتش نازی) حملات خود به کییف و چند شهر دیگر اوکراین را به تلافی حملات ارتش زلنسکی به مواضع روسیه شدت بخشید. مقامات روسیه دیروز گفتند روسیه موجی از حملات هوایی را با جتهای جنگنده، پهپادها و موشک به کییف و دیگر شهرهای اوکراین انجام داده است. خبرنگار الجزیره گزارش داد وضعیت هشدار هوایی در سراسر اوکراین اعلام شده است. ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین صبح دیروز اعلام کرد بیش از 16 حمله موشکی به شهرهای خارکف، خرسون، میکولایف و اودسا توسط ارتش روسیه انجام شده و از این خبر داد که پدافند هوایی اوکراین 35 فروند پهپاد را که توسط روسیه پرتاب شده بود، منهدم کرده است. شهردار کییف هم با بیان اینکه روسها بزرگترین حمله را با ۶۰ پهپاد به شهر انجام دادند، گفت: شب گذشته ۳۶ فروند از آنها را سرنگون کردیم و حداقل ۵ نفر در این شهر زخمی شدند و یک انبار سوخت، خودروها، ساختمانها و زیرساختها آسیب دید. رویترز به نقل از شاهدان عینی از شنیدن چندین انفجار در کییف خبر داد و مقامات محلی گزارش دادند سامانههای دفاع هوایی این حملات را دفع کردند. پس از ساعتها حملات هوایی در نزدیک به دوسوم خاک اوکراین، رسانهها گزارش دادند صدای انفجار در منطقه خرسون در جنوب و زاپروژیا در جنوب شرقی شنیده شد. در همین ارتباط ولادیمیر روگوف، مقام انتصابی روسیه در زاپروژیا گفت نیروهای روس یک انبار و یک موقعیت نیروهای اوکراینی را در شهر کوچک اورخیف بمباران کردند. همچنین در یک انبار مواد غذایی در شهر اودسا آتشسوزی رخ داد. در باخموت نیز ژنرال اوکراینی که فرماندهی دفاع از شهر محاصره شده را بر عهده دارد، گفت روسیه بمباران خود را تشدید کرده و امیدوار است تا سهشنبه (امروز) پس از اینکه گروه واگنر طرح عقبنشینی را اجرا کرد، آن را تصرف کند. حملات جدید در حالی انجام میشود که مسکو امروز رژه روز پیروزی را که مناسبت مهمی برای رئیسجمهور ولادیمیر پوتین است، برگزار میکند. از سویی هانا مالیار، معاون وزیر دفاع اوکراین در پستی در تلگرام نوشت: ما باید همیشه برای خیانت دشمن و دفاع آماده باشیم. در همین حال، اداره نظامی منطقه شرق اوکراین در یک پست فیسبوکی اعلام کرد نیروهای اوکراینی روز یکشنبه 8 مواضع روسیه را در سومی، شمال شرق اوکراین بمباران کردند. حملات همچنین در 2 هفته گذشته به اهداف روسیه بویژه در کریمه تشدید شده است. در همین ارتباط سرویس امنیت دولتی روسیه از دستگیری 3 نفر که سعی در خرابکاری در خطوط قطار در منطقه چلیابینسک در جنوب اورال را داشتند، خبر داد. همچنین وزارت دفاع روسیه در گزارش روزانه خود با اشاره به اینکه طی شنبه شب گذشته ۲۲ پهپاد تهاجمی اوکراینی بر فراز دریای سیاه مشاهده شد، اعلام کرد همه پهپادها یا با شلیک سامانههای موشکی ضد هوایی یا با استفاده از تجهیزات جنگ الکترونیک منهدم شدند.
در این گزارش همچنین اعلام شد نیروهای روسیه به پیشروی خود در محور دونتسک ادامه دادند و 2 محله دیگر در شمال غربی و غرب شهر آرتموفسک (باخموت) را تحت کنترل گرفتند و تلفات نیروهای اوکراینی در این محور بیش از ۳۴۰ سرباز و مزدور خارجی بوده است.
با وجود تشدید حملات به نظر میرسد طرح چین بتواند جنگ اوکراین را تا تابستان به اتمام برساند، البته اگر غربیها بویژه آمریکا اجازه دهند. چین که خود را به عنوان میانجیگر وارد جنگ روسیه - اوکراین کرده، یک طرح صلح ۱۲بندی را پیشنهاد داده است. اگرچه این طرح پکن علنا توسط آمریکا و اتحادیه اروپایی رد شد اما ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه برخی بندهای آن را «سازگار با موضع روسیه» خواند و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین صرفا تعداد کمی از بندهای این طرح صلح را پذیرفته اما معتقد است کییف تحت هیچ شرایطی با روسیه مصالحه نخواهد کرد. روسیه این درگیری را «جنگی نیابتی» میان خود و ناتو تلقی میکند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز روز جمعه ضمن بیان اینکه زلنسکی «دستنشانده و عروسک خیمهشب بازی غرب است» تاکید کرد با اوکراین مذاکره نخواهد کرد، بلکه این مذاکره «مستقیما با اربابان زلنسکی انجام خواهد شد».
***
کیسینجر: گفتوگوهای صلح اوکراین میتواند پایان ۲۰۲۳ آغاز شود
وزیر اسبق خارجه آمریکا گفت بحران اوکراین احتمالا به یک «نقطه عطف» نزدیک میشود و گفتوگوهای صلحی که توسط چین پیشنهاد شده، میتواند تا پایان ۲۰۲۳ آغاز شود. هنری کیسینجر طی مصاحبهای با سیبیاسنیوز بیان کرد: اکنون که چین وارد مذاکره شده، فکر میکنم تا پایان سال این گفتوگوها به نتیجه برسد. ما درباره روند مذاکرات و مذاکراتی واقعی صحبت خواهیم کرد. وی که مدتها مشاور روسای جمهور و معمار مواضع سیاست خارجی ایالاتمتحده بود، این ماه ۱۰۰ ساله میشود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
احتمال سفر بشار اسد به ریاض پیش از اجلاس سران عرب
«نضال سابی» تحلیلگر لبنانی از احتمال سفر «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه به ریاض خبر داد. خبرگزاری تاس روسیه به نقل از سابی گزارش داد: «اطلاعاتی از منابع موثق در ریاض و دمشق در دست است که نشان میدهد سفر اسد به ریاض احتمالا پیش از اجلاس سران عرب در ۱۹ مه (۲۹ اردیبهشت) انجام شود». شورای اتحادیه عرب روز یکشنبه جلسه فوق العادهای را در سطح وزرا به ریاست «سامح شکری» وزیر خارجه مصر برگزار و درباره تحولات سوریه و موضوع بازگشت این کشور به اتحادیه عرب گفتوگو کرد. ساعاتی بعد، «احمد الصحاف» سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد وزرای خارجه کشورهای عربی در نشست خود در قاهره، درباره بازگشت دمشق به جایگاهش در اتحادیه عرب به اجماع رسیدند. سابی گفت: «محمد بن سلمان ولیعهد سعودی برخلاف خواسته آمریکا که به دنبال تشدید اختلاف عربی است، روند حلوفصل درگیریها در منطقه را آغاز کرده است».
***
پکن: آمریکا رفتار خود در قبال تایوان را اصلاح کند
«کین گانگ» وزیر خارجه چین دیروز با «نیکلاس برنز» سفیر آمریکا در پکن دیدار و رایزنی کرد. کین که میزبان برنز در وزارت خارجه چین بود، ضمن تاکید بر لزوم اصلاح رفتار واشنگتن در قبال مساله تایوان، تثبیت روابط آمریکا - چین را امری ضروری توصیف کرد. به نوشته خبرگزاری رویترز، وی گفت تثبیت روابط چین و آمریکا آن هم پس از اینکه مجموعهای از اظهارات و اقدامات غلط منجر به تنش عمیق در روابط شد، ضروری است. وزیر خارجه چین همچنین خواستار اصلاح نحوه رفتار آمریکا در موضوع تایوان و جلوگیری از تبدیل شدن سیاست اصل «چین واحد» به یک پوسته توخالی شد. طبق این گزارش، کین در اینباره توضیح داد: «اظهارات و اقدامات نادرست آمریکا تاکنون شتاب مثبت روابط با چین را که به سختی بهدست آمده بود، تضعیف کرده است. دستور کار گفتوگو و همکاری توافقشده بین دو طرف مختل و روابط دو کشور بار دیگر دچار سردی شده است. اولویت اصلی، تثبیت روابط چین و آمریکا، اجتناب از مارپیچ نزولی و جلوگیری از هرگونه حادثه بین واشنگتن و پکن است».
***
جنجال بر سر ساختمان سفارت آمریکا در بیروت
تصاویر جدیدی که سفارت آمریکا در بیروت از ساختمان در دست احداث این سفارت منتشر کرده، موجب جنجال گستردهای بر سر هدف از وجود ساختمانی به این بزرگی در یک کشور نسبتا کوچک همانند لبنان شد. به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری روسیاالیوم، تصاویری که سفارت آمریکا در بیروت از ساختمان در دست احداث آن منتشر کرد، نشان میدهد روند احداث سفارت در منطقه عوکر واقع در فاصله ۱۳ کیلومتری شمال بیروت در چه مرحلهای قرار دارد. ساختمان سفارت جدید حدود ۹۰ هزار مترمربع مسقف و ۱۲۰ هزار مترمربع فضای باز دارد. دفتر عملیات ساختمانی «آن سوی دریاها» (OBO) در وزارت خارجه آمریکا مسؤولیت اجرای این پروژه را برعهده گرفته است. عملیات احداث ساختمان بزرگ سفارت در عوکر جنجال بزرگی را در میان کاربران لبنانی شبکههای اجتماعی به پا کرده و برخی از آن استقبال و برخی دیگر به آن حمله کرده و به شدت از این اقدام آمریکا انتقاد کردند.
***
وزیر خارجه طالبان:
متعهد به حقابه ایران هستیم
سرپرست وزیر خارجه طالبان دیروز در حاشیه همایش ویژه افغانستان در اندیشکده مطالعات راهبردی اسلامآباد در جمع خبرنگاران درباره روابط افغانستان و ایران و حقابه ایران اظهار داشت که افغانستان مصمم به توسعه روابط با کشور دوست و همسایه ایران بویژه در حوزههای تجارت و مراودات اقتصادی است. امیرخان متقی با اشاره به مسائل آب میان ایران و افغانستان و مطالبه تهران از هیات حاکمه در کابل برای رسیدگی به ملاحظات و خواستههای ایران افزود: طالبان افغانستان حقابه ایران را به رسمیت میشناسد و ما هرگز خواستار ایجاد مشکل برای این کشور همسایه خود نیستیم. وی افزود که ایران و افغانستان سهم خود را برای مساعی در روند رو به رشد روابط ایفا میکنند و ما در افغانستان نگاه مثبت و محبت نسبت به مردم ایران داریم. سرپرست وزارت خارجه طالبان افغانستان تاکید کرد که این کشور هرگز خواهان چالش در حوزه آب و کمبود آن برای ایران نیست و حقابه طرف ایرانی را قبول داریم. وی افزود که امیدواریم امسال شاهد بارندگیهای بیشتری باشیم و این خیر و برکت باعث افزایش ذخایر آبی و تامین نیاز هر دو کشور ایران و افغانستان شود.
***
لیبرمن: کابینه نتانیاهو در سرازیری سقوط است
وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی اذعان کرد کابینه این رژیم در پی اقدامات اشتباه در سرازیری سقوط و سرنگونی قرار گرفته است. آویگدور لیبرمن، رهبر حزب موسوم به «اسرائیل خانه ما» بار دیگر بهشدت عملکرد کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اسرائیل را مورد انتقاد قرار داد. وی گفت سونامی اقتصادی در ماه ژوئیه در راه است و این ائتلاف کابینه را نابود خواهد کرد و این نشان میدهد کابینه نتانیاهو در مسیر سقوط است. لیبرمن افزود: ۷۶ درصد رایدهندگان به ائتلاف کابینه معتقدند نتانیاهو در زمینه مهار هزینههای زندگی شکست خورده است و این مساله از اهمیت بالایی برای «اسرائیلیها» برخوردار است. وی ادامه داد: نتانیاهو در محاکمه خود قانون را دستکاری میکند. او ۸۰ درصد بودجه حفاظت از شهرکهای (صهیونیست نشین) شمال (سرزمینهای اشغالی) را کاهش داد و در مقابل ۶ میلیارد «شکل» (واحد پول رژیم صهیونیستی) به «یشیواها» (مدارس تعالیم یهود در ارتش) داد.
هر 3.5 شکل برابر یک دلار است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|