|
اخبار
همایش «رویکردهای انتقادی به فرصتها و چالشهای ارتباطات شبکهای در فضای مجازی» برگزار میشود
ارزیابی تأثیر فضای مجازی بر ابعاد مختلف زندگی
دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری مرکز ملی فضای مجازی، ساترا و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نخستین همایش ملی «رویکردهای انتقادی به فرصتها و چالشهای ارتباطات شبکهای در فضای مجازی» را برگزار میکند.
دبیر اجرایی همایش ملی «رویکردهای انتقادی به فرصتها و چالشهای ارتباطات شبکهای در فضای مجازی» گفت: این همایش در نظر دارد ضمن ارزیابی تاثیرات فضای مجازی در ابعاد مختلف زندگی، بر شیوههای بهینه استفاده از آن با بهره گرفتن از آرای نخبگان و اندیشمندان نائل شود. از همینرو دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری مرکز ملی فضای مجازی، سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نخستین همایش ملی در این زمینه را در تاریخ 31 اردیبهشتماه در دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار خواهد کرد. محمدعلی رحیمینژاد بیان کرد: تاکنون 3 جلسه تخصصی جهت پیشبرد اهداف همایش برگزار و ۱۱۲ چکیده نیز از سوی پژوهشگران به دبیرخانه همایش ارسال شده است.
وی افزود: مهمترین اهداف برگزاری همایش شامل ایجاد انگیزش و رغبت در دانشجویان و اساتید گروههای علوم ارتباطات، علوم اجتماعی و علوم سیاسی در راستای مشارکت در فعالیتهای علمی - پژوهشی، کاربردیسازی نظریات علمی ارائه شده توسط اساتید جهت یاریرسانی علمی به دستگاه فرهنگی کشور، تولید علوم انسانی اسلامی در حوزه حکمرانی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و بهرهگیری از نخبگان و دانشجویان ممتاز علوم انسانی در جهت برگزاری برنامههای جانبی علمی - پژوهشی همایش، از آوردههای پژوهشی در این زمینه است.
***
احوالپرسی معاون سیما از محمد فیلی
محسن برمهانی، معاون سیما ضمن عیادت از محمد فیلی جویاى وضعیت سلامتى این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون پس از انجام عمل جراحى در دوران نقاهت شد.
معاون سیما ضمن مرور و تمجید همکاریها و نقشآفرینیهای ماندگار این هنرمند توانا در مجموعههای تلویزیونی خطاب به «محمد فیلی» گفت: مخاطبان رسانه ملى نقشآفرینى جنابعالى در سریال ماندگار «مختارنامه» را از یاد نخواهند برد.
برمهانى افزود: ما در رسانه تکریم بزرگان و سرمایههاى هنرى کشور را وظیفهمان مىدانیم.
فیلى نیز در این دیدار ضمن قدردانى از حضور محسن برمهانى گفت: فعالیت در تلویزیون را فرصت مغتنم مىدانم و همواره در خدمت رسانه هستم. بازیگر نقش شمر در مختارنامه همچنین به ذکر خاطرهاى از سفرش به کربلا پس از پخش این مجموعه نمایشى و عنایات حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و حضرت عباس (ع) پرداخت.
حمید خواجهنژاد، مدیر روابط عمومی معاونت سیما نیز در این عیادت معاون سیما را همراهى میکرد. فیلى در سریال «گیلدخت» نیز نقشآفرینى داشته که بازى او در قسمتهاى آتى این سریال روی آنتن مىرود.
***
خاطرهای که برای رضا رویگری زنده شد
رضا رویگری به تماشای نمایش «معرکه در معرکه» نشست. رضا رویگری، بازیگری که سالهای دورتر روی صحنه تئاتر هم فعالیت چشمگیری داشت، یکشنبه ۱۷ اردیبهشت به تماشای نمایشی نشست که ۳۰ سال پیش خود در آن بازی کرده بود.
نمایش «معرکه در معرکه» نوشته داوود میرباقری به کارگردانی سیاوش تهمورث، این روزها در تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است. این نمایش نخستینبار ۳۰ سال پیش روی صحنه رفت؛ اجرایی که خاطره آن همچنان در ذهن تماشاگران آن دوره زنده است. در آن مقطع رویا تیموریان، سیروس گرجستانی، ماهایا پطروسیان، سیاوش تهمورث و رضا رویگری بازیگران نمایش بودند.
رویگری که در آن اجرا نقش شاگرد را بازی میکرد، سالهاست از صحنه تئاتر دور مانده و حتی کمتر توان و فرصت تماشای آثار نمایشی را دارد. با این حال به تماشاخانه ایرانشهر رفت و به تماشای نمایشی نشست که ۳۰ سال پیش در آن بازی درخشانی ارائه کرده بود. در اجرای جدید، مجید رحمتی نقش شاگرد را بازی میکند. گفته میشود میرباقری به درخواست تهمورث، نمایشنامه «معرکه در معرکه» را نوشته است؛ نمایشی درباره مرام و مسلک پهلوانها و لوطیان. تهمورث که حالا دوباره این نمایش را روی صحنه برده، همچنان در ستایشگر آن مرام و مسلک است که امروز دیگر چندان اثری از آن نیست.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «خاتون و قوماندان» روز جمعه رونمایی خواهد شد
روایتهای انسانساز
محمدعلی میرزایی، خبرنگار: طی سالهای اخیر آثار متعددی با تمرکز بر روایت شهامتها، رشادتها و شهادتهای مردان این سرزمین منتشر شده که البته باید گفت همین میزان نیز قطرهای از دریاست اما جای روایتهای زنانه در میان این آثار خالی است. با آنکه زنان نقش تعیینکنندهای در مواجهه با هر یک از وقایع تاریخی کشور مانند جنگ تحمیلی یا دفاع از حرمین شریفین و... داشتهاند روایتهایی که از آنان داریم، کافی و کامل نیست. از این رو ضروری است به این موضوع توجه بیشتری شود.
در همین ارتباط «خاتون و قوماندان» عنوان کتابی است که به تازگی رهبر معظم انقلاب بر آن تقریظ نوشتند؛ کتابی که روایت زندگی امالبنین حسینی، همسر شهید علیرضا توسلی (ابوحامد) فرمانده لشکر فاطمیون است و حالا قرار است روز جمعه 22 اردیبهشت در مشهد از تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «خاتون و قوماندان» رونمایی شود.
«مریم قربانزاده» نویسنده کتاب «خاتون و قوماندان» در گفتوگو با «وطن امروز» با اشاره به روایت این کتاب میگوید: نگارش کتاب زمانی کلید خورد که شهدای مدافع حرم و بالاخص تیپ فاطمیون در مظلومیت محض بودند؛ این موضوع برای خانواده شهدا بسیار سخت بود. متاسفانه در یک بازه زمانی با فضای مسمومی که رسانههای معاند ساخته بودند، برخی نسبت به جریان مدافعان حرم منتقد بودند و با تبلیغات گسترده این رسانهها به مخالفان مدافعان حرم تبدیل شدند.
این کتاب با توجه به شرایطی که در آن تولید شد، بر فضای مسموم دوران خود توانست اثر خوبی بگذارد و به مردم نشان دهد جنگیدن برای مدافعان حرم و خانوادههایشان سود مادی ندارد، بویژه که مهاجر و افغانستانی هم باشی که با مشکلات و مسائل زیادی به دلیل نوع زیست خود در کشور دوم مواجه هستی ولی با تمام این اوصاف، باز هم عقیده و ایمان و تفکر جهاد غالب میشود و با وجود تمام مشکلات آنها را به میدان رویارویی با دشمن میکشاند.
وی افزود: اسم کتاب برگرفته از 2 شخصیت اصلی داستان است؛ همسر ابوحامد خانم حسینی که شهید در محافل و میهمانیهای خانوادگی ایشان را «خاتون» صدا میزدند و «قوماندان» هم یک واژه فارسی دری است که مردم افغانستان هم از این واژه تحت عنوان فرمانده استفاده میکنند و کتاب روایت زندگی خاتون و فرمانده است.
نوشتن از شهدای فاطمیون و مدافعان حرم چند نکته اساسی دارد؛ بسیاری از شهدای مدافع حرم جوان هستند و این جوان بودن برای مخاطب عام و من نویسنده پر از درس است. ابوحامد نسبت به شهدای دیگر زندگی پرفرازونشیبی دارد؛ تم داستانی و روایی اثر بسیار بالاست. زندگی مشترک ابوحامد و همسرش نزدیک به 11 سال طول میکشد. این جوان بودن شهدا نباید ما را به خطایی بزرگ بیندازد؛ نویسندهها معمولا میخواهند روایتهایشان برای جوانان جذاب باشد و از سویی به این دلیل که جوانان هم علاقهمند به مسائل عاشقانه هستند، ممکن است در این میان به تحریف یک زندگی منجر شود.
قربانزاده تصریح کرد: زندگی یک جوان 25 ساله به طور طبیعی تجربیات و عمق زندگی یک انسان 70 ساله را ندارد؛ نکته مهم دیگر که باید اشاره کنیم این است که نوشتن، غیر از گزارشنویسی است. متاسفانه طی سالهای اخیر آنچه ما در حیطه تاریخ شفاهی میبینیم، بیشتر گزارشنویسی است و متاسفانه این مساله ترویج ناقصی از تاریخ شفاهی است. حجم فراوانی از کتابهای گزارشنویسی از شهدا را به نام روایت و خاطرهنویسی مشاهده میکنیم. این نوع ادبی نوشتن آسیب فراوانی به روایت زندگی شهدا میزند.
وی با اشاره به تاثیرات اینگونه آثار بر بطن جامعه توضیح داد: این زندگیها تاثیر خودش را در بطن جامعه دارد. مطالعه اینگونه آثار بر سبک زندگی زنان این سرزمین تاثیر بسزایی دارد؛ اینکه ما صرفا به فکر خودمان نباشیم و رسالت اجتماعی افراد بعد از مطالعه این کتابها افزایش یابد. چند سالی است روایتهای مربوط به همسران شهدا و آدمهای بزرگ تبدیل به روایتهای انسانساز شده است. سعی کردم صداقت را اصل اساسی روایتهای خود قرار دهم. رمان «شهربانو» را هم که نوشتم به همین نگفتهها فکر کردم که میتوان در قالب رمان گنجاند؛ رمانی که تخیلی نیست و هیچ روایت دروغی در آن وجود ندارد. شهدا از همین روزمرگیهایی که ما گرفتار آن شدیم، عبور کردند.
ارسال به دوستان
مرکز فضای مجازی وزارت ارشاد اعلام کرد
حضور ۵۰ ناشر دیجیتال در نمایشگاه کتاب تهران
با تلاش مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی و همکاری معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسبت به دورههای گذشته نمایشگاه کتاب جانمایی مناسبی برای حضور ناشران کتاب دیجیتال انجام شده به طوری که بیش از ۵۰ ناشر تمایل خود را برای حضور در سیوچهارمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام کردهاند. بنا بر این گزارش، رویکرد مثبت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب نسبت به فعالان کتاب دیجیتال در دوره جدید، باعث شده ناشران کتاب دیجیتال به عنوان بخش بزرگی از زیستبوم کتاب کشور، در نمایشگاه کتاب پیش رو حضوری فعال داشته باشند.
همچنان که کتابهای سنتی و کاغذی طرفداران خاص خود را در جهان دارند اما توسعه فناوری تولید و نشر کتاب دیجیتال در جوامع مختلف، مخاطبان بسیاری را به سوی خود جذب میکند. در دسترس بودن، وزن کم با وجود حجم بسیار محتوا، سازگاری با محیط زیست، هزینه پایین تولید و انتشار، تنوع محتوا و مدلهای مختلف درآمدزایی از مزیتهای کتاب دیجیتال است که با توجه به شرایط اقتصادی روز جامعه، میتواند منبع مهمی برای مطالعه اقشار مختلف مردم و جایگزین مناسب کتابهای کاغذی باشد.
مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی سال ۱۴۰۱ و در جریان برگزاری نمایشگاه فناوری محتوای فضای مجازی (سیتکس)، راهاندازی انجمن فعالان کتاب دیجیتال را در دستور کار قرار داد که پس از برگزاری این نمایشگاه انجمن مذکور با حضور اکثر فعالان حوزه کتاب دیجیتال کشور تشکیل شد.
به نظر میرسد این تشکل میتواند در توسعه صنعت نشر دیجیتال و صادرات فرهنگ ایرانزمین به سایر کشورها بویژه کشورهای پارسیزبان، نقش اساسی ایفا کند.
* آشنایی با آثار نشر بینالملل در نمایشگاه کتاب
کتابهای تازهچاپ انتشارات نشر بینالملل عبارت است از:
استبدال (هفت گفتار درباره یک هشدار)؛ تألیف سعید جلیلی؛ این کتاب متن سخنرانی مؤلف در سلسله جلسات بنیان اندیشه سیاسی اسلام در قرآن است که سال ۱۳۹۵ با محوریت تأمل بر مفهوم استبدال برگزار شد. انتخاب، جهاد کبیر، استبدال، ائتلاف و اختلاف، اِتراف و اَشراف، کفر و امربهمعروف و نهیازمنکر، عناوین هفتگانه این گفتارهاست.
طعمه هتل هیلتون؛ تألیف محمد کفاش؛ نویسنده بنا دارد با محور قرار دادن سیر مذاکرات آمریکا و ایران در سالهای ۱۳۶5-۱۳۶4، دو هدف پراهمیت را دنبال کند: ۱- شناخت ماهیت دولت آمریکا و رویکرد روسای آن به کشورهای جهان بویژه دول غرب آسیا و ایران؛ ۲- کاوش و جریانشناسی رفتار مقامات جمهوری اسلامی ایران و بویژه مواجهه امام خمینی با کارکرد سیاسی آمریکا.
مأموریت ویژه آیتالله؛ تألیف رضا طاهرخانی؛ پژوهشی است در تاریخ معاصر ایران بر بستر زندگی حضرت امام خمینی که منجر به وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و یک دهه چالش برای استقرار جمهوری اسلامی ایران شده است. این کتاب با واکاوی هزاران سند و گزارش موثق تاریخی کوشیده است مفاهیم بنیادین انقلاب اسلامی را در پیوند با ماهیت وجودی امام خمینی صورتبندی کند و از این رو، شیوه گردآوری اطلاعات و نگارش را بر انطباق رویدادهای یک قرن گذشته با کلام و مواضع او گذاشته است.
«دخترم چادر نمیپوشد»؛ تألیف سیدهزهرا موسوی و سمیهســـادات موسوی؛
این کتاب تلاشی است برای کمک به والدین و دغدغهمندانی که میخواهند دختران نوجوان و جوانشان در زمینه حجاب و عفاف به پوشش چادر که حجاب برتر است آراسته شوند. این کتاب در حکم یک کتاب راهنماست که محور اصلی آن، بر یک دستورالعمل کلی استوار است: فعالیت همهجانبه در آگاهیبخشی، انگیزهبخشی و مهارتافزایی دختران در ارتباط با چادر.
فهم زمانه؛ زندگی و روزگار شهید دکتر عبدالحمید دیالمه» تألیف یعقوب توکلی
نواب اربعه یا سفرای امام زمان؛ تألیف استاد مرحوم علی دوانی؛ این کتاب که تحقیقی در شرح احوال نایبان خاص امام زمان علیهالسلام در عصر غیبت صغراست، نخستین بار سال ۱۳۸۵ توسط دبیرخانه دائمی اجلاس دوسالانه بررسی ابعاد وجودی حضرت مهدی منتشر شد و حالا پس از سالها برای نخستین بار توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر میشود.
آینهشکنان؛ پژوهش تاریخی درباره زمینهسازان و تبهکاران عاشورا» تألیف محمدرضا سنگری
«سبوی شکسته؛ حقیقت ادیان در اندیشه مولوی؛ تألیف کاظم بازافکن؛ این کتاب نگاهی تحلیلی- توصیفی به اساسیترین بحثهای مربوط به کمال یک دین نسبت به سایر دینها، حقانیت انحصاری دین و یا حقانیت برابر دینها از دیدگاه مولوی است.
همچنین تجدید چاپ کتابهای «او سلمان شد» تألیف سیدناصر هاشمزاده و «بررسی عملکرد سیاسی آیتالله عبدالکریم حائرییزدی» تألیف فرزانه نیکوبرش نیز در نمایشگاه کتاب امسال عرضه خواهد شد. این 2 کتاب، در این چاپ، ویرایش و بازطراحی شدند.
در نمایشگاه کتاب امسال، نشستهایی نیز در معرفی و نقد برخی کتابهای این ناشر، با هدف ترویج علم، افزایش توانمندی نویسندگان و ایجاد ارتباط موثر با مخاطبان، در سالن نشستهای نمایشگاه و نیز در سالن یاس مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد که فهرست آنها در پی میآید. البته زمان و مکان دقیق این نشستها و اسامی کامل مهمانان، متعاقباً اعلام خواهد شد.
- رونمایی از کتاب لاهوتیان؛ تألیف سیدامیرحسین سیدکشمیری؛ با حضور مؤلف کتاب و آقایان دکتر محمود مطهرینیا و هادی خورشاهیان؛ جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، ساعت ۱۵، غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی.
- رونمایی از کتاب سقیفه و خلافت (ترجمه و تحلیلی متفاوت از روایت ابوحیان توحیدی)؛ تألیف محمدحسین خوانینزاده، با حضور مؤلف کتاب و آقایان دکتر اصغر قائدان و دکتر سعید طاووسیمسرور؛ شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ساعت ۱۳، سالن ناشران داخلی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران.
- رونمایی از کتاب طعمه هتل هیلتون؛ تألیف محمد کفاش، با حضور مؤلف کتاب و آقایان یعقوب توکلی و رضا مختاری اصفهانی؛ دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، ساعت ۱۵، غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی.
- نقد و بررسی کتاب ملداش؛ تألیف مهدی کردفیروزجایی، با حضور مؤلف کتاب و آقای محمدرضا سرشار، پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، ساعت ۱۷، سالن یاس، سالن تبیین، نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران.
ارسال به دوستان
معرفی هیأت داوران و آثار راه یافته به جشنواره تئاتر رضوی
شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، هیات داوران بخش نمایشنامهنویسی خود را معرفی کرد. به گزارش «وطن امروز»، کورش زارعی، دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی در احکامی جداگانه نصرالله قادری، شهرام کرمی و لیلی عاج را به عنوان هیات داوران بخش نمایشنامهنویسی شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی منصوب کرد.
در متن این احکام آمده است:
نظر به تجارب گرانقدر شما در حوزه ادبیات نمایشی و دانش فراگیرتان در عرصه نمایشنامهنویسی بدینوسیله بهعنوان «عضو هیات داوران بخش نمایشنامهنویسی شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی» منصوب میشوید. امید است با انتخاب نمایشنامههایی درخور شأن حضرت ثامنالائمه، نقش موثری در اشاعه فرهنگ غنی رضوی داشته باشید.
* آثار راه یافته به بخش صحنهای جشنواره تئاتر رضوی معرفی شدند
همچنین هیات انتخاب آثار بخش صحنهای جشنواره تئاتر رضوی متشکل از سیدحسین فداییحسین، محسن سلیمانیفارسانی و حسن عابدی پس از بازبینی ۵۸ اثر پذیرفته شده در مرحله بازخوانی متون، در نهایت ۱۴ نمایش را برای حضور در بخش صحنهای انتخاب و به دبیرخانه جشنواره تئاتر رضوی معرفی کردند.
اسامی آثار راه یافته عبارتند از:
1- «آهوان» به کارگردانی محمد جهانپا از مشهد
2- «دل لرزه» به کارگردانی مجتبی لالهزاری از یزد
3- «روی - داد» به کارگردانی سعیدچگینی از قزوین
4- «مرضیه» به کارگردانی ایوب عبدیجهانگیر از تبریز
5- «ترمز اضطراری» به کارگردانی بهاره فاضلیراد از مشهد
6- «شمسه» به کارگردانی احمد اکبرزاده از تربت حیدریه
7- «مطرب آقا» به کارگردانی مهیار هزارجریبی از بهشهر
8- «روز بر میآید» به کارگردانی غریب منوچهری از اردبیل
9- «یه حبه انگور» به کارگردانی علی مجیدپور از تبریز
10- «گمشده در میان ابرها» به کارگردانی جهانگیر چالاکی از بناب
11- «آه ... او» به کارگردانی علی برجی از تهران
12- «میرای» به کارگردانی محمد قاسمی از ملایر
13- «هفت دریا شبنمی» به کارگردانی سعید رضانژاد از تبریز
14- «ننه بهار» به کارگردانی عباس زارع از تبریز
گفتنی است، شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی در خردادماه 1402 به میزبانی آذربایجانشرقی برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|