|
اخبار
حکم اعدام قاتل شهید استوار یکم قاسمیشیری اجرا شد
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان از اجرای حکم اعدام قاتل شهید قاسمی شیری در زندان مرکزی بندرعباس خبر داد. مجتبی قهرمانی با بیان اینکه رسیدگی به اتهامات عامل شهادت شهید والامقام استوار یکم رحیم قاسمیشیری در شعبه دادگاه انقلاب شهرستان بندرعباس منجر به صدور رای محکومیت شد، اظهار کرد: بر اساس رای صادره، این محکوم به اتهام افسادفیالارض از طریق قاچاق مسلحانه مواد مخدر به اعدام و به جرم قتل عمد شهید رحیم قاسمیشیری به قصاص محکوم شده بود که پس از طی تمام مراحل دادرسی و تشریفات در محاکم استان، ضمن برخورداری از حق داشتن وکیل، پس از استفاده از حق اعاده دادرسی و عدم پذیرش آن در شعبه دیوان عالی کشور و تأیید حکم، بامداد سهشنبه حکم اعدام در محل زندان مرکزی بندرعباس به مرحله اجرا گذاشته شد. رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در ادامه با اشاره به اینکه بیش از ۲۰۹ کیلوگرم مواد مخدر نیز از این شرور مسلح و همدستان وی کشف شده است، تصریح کرد: این شرور مسلح برای فرار از چنگال قانون به تمام روشهای ممکن از جمله فرار از کشور و اقامت در یکی از کشورهای همسایه، تغییر و جعل هویت و تغییر چهره متوسل شده بود که در نهایت با اجرای یک عملیات ضربتی ضمن شناسایی توسط حافظان امنیت کشور، دستگیر و مجازات شد.
***
آزمایشگاههای پزشکی متحول میشود
دبیر علمی چهاردهمین کنگره بینالمللی و بیستمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: بیشتر تشخیصها با آزمایشگاههاست و تا چند سال آینده آزمایشگاهها تحول شگرفی خواهند داشت. شهروز همتی، رئیس چهاردهمین کنگره بینالمللی و بیستمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد گفت: بیش از ۴۰۰۰ نفر از همکاران علوم آزمایشگاهی، در مباحث مختلف کنگره حضور داشتند. استفاده از بیومارکرها در تشخیص بیماریها و موضوع هوش مصنوعی و همچنین رونمایی از نتایج مختلف پزشکی از دستاوردهای مهم این کنگره در ۲۷ محور بود. در ادامه، دبیر علمی کنگره اظهار کرد: بیشتر تشخیصها با آزمایشگاه است و تا چند سال آینده آزمایشگاهها تحول شگرفی خواهند داشت. امیرحسن زرنانی افزود: تمهای مطرح شده در این کنگرهها بسیار اهمیت دارد. سخنرانان کلیدی نیز در این کنگره تاکید بر تغییر دیدگاهها داشتند و این پیام کنگره امسال است که دیدگاهها تا چندسال آینده تغییر خواهد کرد. دبیر اجرایی چهاردهمین کنگره بینالمللی و بیستمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران نیز گفت: ۴۰ کارگاه آموزشی در کنگره امسال برگزار شد که مورد استقبال مخاطبان واقع شد. حمزهلو گفت: این کنگره با پیشنهاد نشانگرهای زیستی برگزار شد که باعث شد بار علمی آن اضافه شود.
***
اعطای «نشان عالی دانش» به ۱۲ استاد در ۶ شاخه علمی
دبیر نشان عالی دانش دانشگاه تهران گفت: در مراسمی با حضور وزرای علوم و بهداشت نشان عالی دانش به ۱۲ استاد تمام دانشگاهها در ۶ شاخه علمی اعطا میشود. رضا پورحسین درباره اعلام جزئیات نخستین دوره اعطای نشان عالی دانش به استادان برجسته دارای مرجعیت علمی اظهار کرد: نخستین دوره اعطای نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران ۸ خرداد همزمان با سالروز تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران با حضور وزرای علوم و بهداشت و 2 رئیس دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در سالن علامه امینی دانشگاه برگزار خواهد شد. وی ضمن اشاره به اینکه در این دوره به ۱۲ استادتمام نشان عالی دانش اعطا خواهد شد، گفت: این نشان در حوزههای علوم اجتماعی و رفتاری، علوم انسانی و هنر، کشاورزی و دامپزشکی، فنی و مهندسی، علوم پایه و پزشکی و سلامت طراحی شده است. وی با بیان اینکه امسال با توجه به فراخوان اعلام شده، اسامی اساتید مورد نظر که منطبق با ضوابط بودند، از دانشگاهها و مراکز پژوهشی احصا شد، افزود: اسامی اعلام شده در کارگروههای ششگانه متناسب با 6 شاخه مطرح و در شورای علمی این اسامی بررسی شد و در شورای سیاستگذاری به اسامی ۱۲ نفر رسیدیم.
ارسال به دوستان
سرهنگ همهخانی معاون اجتماعی پلیس تهران شد
به پیشنهاد رئیس پلیس تهران و حکم سردار احمدرضا رادان، سرهنگ علی همهخانی به سمت معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس تهران منصوب شد. وی که پیش از این معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ بود، سابقه مدیریت ردههای اجرایی پلیس راهور در مناطق مختلف شهر تهران را در کارنامه دارد.
ارسال به دوستان
استفاده فراجا از ظرفیت فناوریهای نوین بویژه هوش مصنوعی در انجام خدمات و مأموریتها
پلیس پیشرو
پلیس با عبور از ارائه خدمات در بستر اینترنت، اینترانت و اپلیکیشنهای طراحیشده، سرویسدهی مدرن با استفاده از هوش مصنوعی را در دستور کار قرار داده است. به گفته معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات فراجا با بهرهگیری از ظرفیتهای پارکهای علم و فناوری و دانشگاهها از این ظرفیتها برای هوشمندسازی پلیس و به صورت ویژه برای به خدمت گرفتن هوش مصنوعی در ماموریتهای سازمانی استفاده میشود. سرتیپ پاسدار احمد دولتخواه گفت: ما امروز در فراجا از ظرفیتهای پارکهای علم و فناوری و دانشگاهها برای هوشمندسازی پلیس و به صورت ویژه برای به خدمت گرفتن هوش مصنوعی در ماموریتهای سازمانی استفاده میکنیم. وی دیروز در مراسم رویداد تخصصی هوشمندسازی پلیس اظهار کرد: رویداد تخصصی هوشمندسازی پلیس با مشارکت معاونت فاوای فراجا و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با حضور ۲۰ پارک علم و فناوری از دانشگاههای سراسر کشور، ۶۲ شرکت دانشبنیان و ۲۱ شرکت فناور با محوریت طرحها و ایدههای مرتبط با برنامههای هوشمندسازی پلیس از خرداد شروع شد. این رویداد که طبق برنامهریزی انجامشده ۲ روز به طول میانجامد، فرصت مناسبی برای تعامل پلیس با حوزههای پیشرو در هوش مصنوعی و فناوریهای نوین در راستای منویات مقام معظم رهبری و فرمانده معزز کل قوا مدظلهالعالی برای حمایت از توانمندیهای بومی و اتکا به علم و دانش داخلی است. دولتخواه گفت: در این رویداد شرکتهای دانشبنیان با تعامل کارشناسان و متخصصان حوزه فاوا و پلیسهای تخصصی نسبت به ارائه توانمندیهای خود در بخشهای حکمرانی و تحلیل داده، کشف علمی و هوشمند جرائم و کاربرد هوش مصنوعی در ماموریتهای پلیس اقدام کردند. وی افزود: همچنین موافقتنامهای بین معاونت فاوای فراجا و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و تفاهمنامه همکاری با شرکتهای دانشبنیان امضا و مبادله و در ادامه جلسات B2B با شرکتهای منتخب به منظور احصای نیازهای پلیس و شناخت توانمندی شرکتهای مذکور برگزار شد.
دولتخواه با اشاره به تعدد، تکثر و پیچیدگی ماموریتهای فراجا و گسترگی آنها از نقاط مرزی گرفته تا جادهها و داخل شهرها، محدودیت در منابع و مقدورات سازمانی را مطرح کرد که این موضوعات لزوم بهرهگیری و استفاده از فناوریهای نوین را بیش از پیش نمایان میکند. وی با بیان نیازهای هوشمندسازی پلیس با 2 دیدگاه چشماندازمحوری که باید توسط حوزههای دانشگاهی و تحقیقاتی نسبت به تهیه آنها اقدام کرد و مسالهمحوری که با شناسایی مسائل پلیس روزآمد و ارائه راهکار برای آنها با تعامل و همکاری حوزههای دانشبنیان و فناور با اتکای حداکثری به دانش و فناوری بومی انجام میشود، اشارهای به برخط بودن فراجای امروز و ارائه خدمات در پنجره ملی خدمات هوشمند و ارتباطات با سایر سازمانها داشت. دولتخواه همچنین بهرهگیری از ظرفیتهای پارکهای علم و فناوری و دانشگاهها را فرصتی مناسب دانست و اضافه کرد: ما امروز در فراجا از این ظرفیتها برای هوشمندسازی پلیس و به صورت ویژه برای به خدمت گرفتن هوش مصنوعی در ماموریتهای سازمانی استفاده میکنیم. معاون فناوری و اطلاعات فراجا در پایان تاکید کرد: امروز هیچ پروژهای در فراجا معطل اعتبار نبوده و اگر به این اطمینان برسیم که یک ایده میتواند باری از دوش پلیس بردارد و مشکلی را برطرف کند، حمایت خواهیم کرد.
در روز نخست و افتتاحیه این رویداد، سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری ضمن خیر مقدم به حاضران، خلاصهای از اقدامات صندوق مذکور را گزارش داد. وی همچنین بیان داشت: در حال حاضر از بین ۸۵۰۰ شرکت دانشبنیان نزدیک به ۳۸۰۰ شرکت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت میکنند.
در ادامه این رویداد علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به اینکه پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان توانستهاند در جهت رفع نیازهای کشور به وظایف خود عمل کنند، گفت: با تمام تلاشهای انجام شده همچنان خلأهایی وجود دارد که باید بین شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری شبکهسازی ایجاد شود و در کنار این شبکهسازی، دستگاههای مختلفی که نیازمند بهرهمندی از محصولات دانشبنیان هستند، مورد توجه قرار گیرند و در این راه میتوان از ظرفیتها و پتانسیلها موجود داخلی استفاده کرد. رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه این رویداد دومین برنامه مشترک با فراجاست، ادامه داد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان هاب پارکهای علم و فناوری برای رفع نیازهای فراجا انتخاب شده است. وی با تأکید بر اینکه در ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری، جلسات متعددی با همکاری فراجا برگزار شده و ۸۰۰ متقاضی از همه پارکها برای شرکت در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده و در اختیار فراجا قرار گرفتند، افزود: بعد از غربالگری ۵۰۰ شرکت دانشبنیان انتخاب و با تکتک این شرکتها تماس گرفته شد و در نهایت ۱۳۵ شرکت مورد تأیید قرار گرفتند که در نهایت ۶۲ شرکت دانشبنیان با همکاری ۲۰ پارک علم و فناوری کشور و ۲۱ شرکت فناور اقدام به ارائه و معرفی محصولات فناورانه کردند. سخنران دیگر این رویداد رضا باقریاصل، دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات و رئیس کارگروه تعاملپذیری بود که با اشاره به اهمیت حکمرانی داده و پلیس هوشمند در عصر حاضر اعلام داشت: امروز ناگزیر هستیم از تمام ابزارهای جمعآوری و تحلیل اطلاعات و هر چیزی که باعث خلق یک داده میشود بهره ببریم تا بتوانیم اصل دانش و اطلاعات حکمرانی خود را برای ارائه خدمات هوشمند به مردم ارتقا دهیم.
وی با اشاره به رشد سریع هوش مصنوعی در جهان تصریح کرد: در آخرین اقدام در راه توسعه دادهها و ارتباط بین انسان و ماشین شاهد مکالمه 2 روبات با یکدیگر هستیم، یعنی ماشین با ماشین و در خصوص اینکه چطور این اتفاق افتاده و به این توانمندی رسیدهاند باید گفت این ناشی از نقش داده و اطلاعات بوده و هوش مصنوعی ما را وادار میکند یک تغییر و ارتقا در حکمرانی بدهیم و اطلاعات در کشور داشته باشیم.
باقریاصل با اشاره به استفاده از ابزار وب در گذشته تاکید کرد: در گذشته تعاملات و خدمترسانی به مردم در بستر الکترونیک بود اما شواهد حاکی از آن است که با توسعه هوش مصنوعی، دیگر روشهای قدیمی پاسخگو نخواهد بود. دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با بیان اینکه مجموعه فراجا جزو اولین دستگاههای اجرایی کشور بود که به پنجره خدمات هوشمند دولت پیوست، گفت: برخی دستگاهها به عنوان نقاط قرمز نقشه حکمرانی داده در کشور هنوز در خدماترسانی هوشمند به مردم تعلل دارند.
ارسال به دوستان
هلال احمر طی چند روز اخیر به بیش از ۱۲۰۰ نفر در سیل و آبگرفتگی ۱۲ استان امدادرسانی کرد
تداوم بارشهای بهاری
بارشهای بهاری همچنان در کشور به صورت پراکنده ادامه دارد. رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن تشریح وضعیت جوی کشور طی روزهای آینده، از افزایش دما در نوار جنوبی کشور و رگبار باران در نقاط مختلف خبر داد. صادق ضیاییان درباره وضعیت جوی کشور اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، چهارشنبه (امروز) در اغلب مناطق کشور جوی پایدار حاکم میشود و فقط در ساعات بعدازظهر در برخی نقاط شمال غرب، ارتفاعات البرز، دامنههای زاگرس مرکزی در همدان، مرکزی، قم و استانهای اصفهان، یزد و شرق سمنان افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ میدهد. وی خاطرنشان کرد: پنجشنبه و جمعه (۴ و ۵ خرداد) نیز در برخی مناطق شمالغرب کشور، دامنههای زاگرس مرکزی واقع در کرمانشاه، همدان، مرکزی، قم و استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز شامل قزوین، البرز، تهران، گیلان و غرب مازندران، همچنین در استانهای اصفهان، ارتفاعات کرمان و یزد افزایش ابر، رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد بویژه در ساعات بعدازظهر رخ میدهد. در نوار شرقی کشور هم جوی آرام و پایدار حاکم خواهد بود. ضیاییان ادامه داد: شنبه ۶ خرداد، علاوه بر مناطق یادشده، در بخشهایی از غرب و نیمه شمالی سیستانوبلوچستان بارشهای پراکنده خواهیم داشت.
* ورود سامانه بارشی جدید به تهران
بر اساس اعلام ادارهکل هواشناسی استان تهران، نفوذ سامانه بارشی جدید و رگبار و رعد و برق، همچنین وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک بویژه در نیمه جنوبی استان پیشبینی میشود. بر اساس آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی از وضعیت جوی استان تهران امروز ۳ خرداد آسمانی صاف تا کمی ابری در ساعات بعدازظهر همراه با افزایش ابر و در ارتفاعات با رگبار پراکنده برای پایتخت دور از انتظار نیست. از بعدازظهر پنجشنبه تا جمعه (۴ و ۵ خرداد) هم با نفوذ سامانه بارشی، آسمانی نیمهابری گاهی ابری در پارهای نقاط بویژه در نیمهشمالی در بعضی ساعات همراه با رگبار و رعدوبرق پیشبینی میشود. طی 5 روز آینده در ساعات بعدازظهر گاهی وزش باد شدید و در پارهای نقاط بویژه نیمهجنوبی استان خیزش گردوخاک مورد انتظار است. از امروز روند افزایش تدریجی دما و برای روز جمعه کاهش نسبی دما در سطح استان رخ میدهد.
* امدادرسانی به بیش از ۱۲۰۰ نفر در سیل و آبگرفتگی ۱۲ استان
سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از امدادرسانی به ۱۲۰۵ نفر در سیل و آبگرفتگی معابر در ۳ روز گذشته خبر داد. صادق محمودی با اشاره به انجام عملیات امداد و نجات در سیل و آبگرفتگی ٧٢ ساعت گذشته در کشور گفت: ۲۳ استان کشور، متاثر از شرایط جوی ناپایدار بودند و در این مدت زمان، امدادگران و نجاتگران جمعیت هلالاحمر در ۱۶ شهرستان، ۳ شهر، ۱۵ روستا، ۳ منطقه عشایری و ۳ محور در ۱۲ استان کشور امدادرسانی کردند. وی با بیان اینکه در این مدت به ۱۲۰۵ نفر در مناطق یادشده امدادرسانی شده است، گفت: ۳۲ نفر اسکان اضطراری پیدا کردند و 4 نفر نیز به مناطق امن منتقل شدند.
ارسال به دوستان
ارتقای سرمایه اجتماعی با اعتلای زندگی دختران
نرگس معدنیپور*: سال ۱۳۸۴ با پیشنهاد فرهنگسرای دختران و تلاش اداره کل امور بانوان شهرداری تهران، سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) به نام «روز ملی دختران» در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و در تقویمهای رسمی کشور ثبت شد. روز ملی دختران را در حالی جشن میگیریم که موضوع دختران اکنون بیش از هر زمان دیگری به موضوعی برای گفتوگوی عمومی تبدیل شده است.
شواهد نشان میدهد طی 4 دهه گذشته، شاخصهای مختلف زندگی دختران، از جمله دسترسی به آموزش و تحصیل، مراقبتهای بهداشتی، شناسایی و شکوفایی استعدادها، سرانه دسترسی به فضاهای مختلف آموزشی، فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و به طور کلی متغیرهای مربوط به کیفیت زندگی دختران بهبود یافته است.
با وجود پیشرفتهای گسترده در شاخصهای کلان مربوط به ساحتهای مختلف زندگی دختران، به دلیل افزایش چالشها و عوامل مخاطرهآمیز، همچنان مسائل گوناگون که طیفی از سبک زندگی تا متغیرهای مربوط به کیفیت زندگی را شامل میشود، پیش روی حوزه دختران است.
کلانشهر تهران به دلیل توسعه گسترده و فزاینده کالبدی و جمعیتی، در کنار فرصتهای مختلف برای رشد و شکوفایی استعدادها و قابلیتهای دختران، چالشهای مختلفی را نیز برای آنان به همراه دارد. وضعیت فضاهای مخاطرهآمیز شهری برای دختران، وضعیت دسترسی به خدمات مورد نیاز، وضعیت سرانه دختران از فضاهای شهری همچون فضاهای فراغتی، وضعیت عوامل مخاطرهآمیز مربوط به سلامت روانی، اجتماعی و کیفیت زندگی دختران، برخی از این چالشها هستند.
علاوه بر این باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که بهبود وضعیت دختران و اعتلای کرامت اجتماعی ایشان در قالب یک چارچوب جامع امکانپذیر است. در این رویکرد، بهبود کیفیت زندگی، بدون توجه به متغیرهای دیگری چون سبک زندگی، سرمایه اجتماعی و تعیینکنندههای اجتماعی، کارآمد و اثربخش نخواهد بود.
از این منظر در حالی که رسانهها و صنایع فرهنگی کوشش میکنند سبک زندگی دختران را تغییر داده و تحتالشعاع قرار دهند، توجه به وضعیت متغیرهای سبک زندگی دختران و مواجهه موثر با گفتمانهای نوظهور در این زمینه، در کنار کوشش برای بهبود وضعیت متغیرهای کیفیت زندگی، از اهمیت ویژهای برخوردار است. منظور از گفتمانهای نوظهور، هم کوشش بازیگران رقیب برای تاثیر گذاشتن روی سبک زندگی و سرمایه اجتماعی دختران و کتمانسازی پیشرفتها و دستاوردهای حاصل شده برای بهبود وضعیت دختران و هم پیدایش انواع مظاهر نوپدید سبک زندگی دختران است.
از این منظر، سازمانها و نهادها، همچنین گروههای همیاری اجتماعی و فعالان محلی، در چنین مناسبتهایی، در شرایطی که گفتمانهای نوظهور، چالشهای گستردهای را به همراه آوردهاند، نقش مهمی در مواجهه موثر با این گفتمانها دارند.
بر همین اساس، مدیریت شهری نیز مسؤولیت مهمی را در این زمینه بر عهده دارد به طوری که از یک سو میتواند وضعیت شاخصهای کلان زندگی دختران در سطح مناطق و محلات مختلف شهر تهران را در قالب یک برنامه جامع آمایش سرزمین، رصد کرده و به طور مستمر بهبود ببخشد و در نتیجه موجب افزایش و بهبود شاخص رضایت از زندگی آنان شود و از سوی دیگر با تبیین پیشرفتها و دستاوردهای حاصل شده در حوزه دختران، به گفتمانسازی در ساحتهای فرهنگی و اجتماعی و ارتقای سرمایه اجتماعی پرداخته و با اعتلای سبک زندگی دختران، در مدیریت تحولات و رویدادهای فرهنگی و اجتماعی و مواجهه موثر با گفتمانهای نوظهور این حوزه در شهر تهران، نقشآفرینی فعال و کارآمد داشته باشد.
*رئیس کمیسیون فرهنگی - اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|