|
اخبار
اصحاب فرهنگ و هنر برای ثبتنام در طرح نهضت ملی مسکن اقدام کنند
بر اساس توافق صندوق اعتباری هنر با وزارت راهوشهرسازی، امکان ثبتنام در طرح نهضت ملی مسکن برای اعضای صندوق اعتباری هنر و دارندگان هنرکارت فراهم شد. به گزارش «وطن امروز» به نقل از روابط عمومی و اطلاعرسانی صندوق اعتباری هنر، بر اساس توافق، رایزنی و پیگیریهای انجام شده از سوی صندوق اعتباری هنر با وزارت راه و شهرسازی، امکان ثبتنام اعضای صندوق در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن فراهم شده است. بر این اساس کد ملی تمام ۹۸ هزار عضو صندوق هنر به وزارت راهوشهرسازی اعلام و سامانه ثبتنام برای اعضای این صندوق باز شده است.
اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و عترت سراسرکشور عضو صندوق اعتباری هنر میتوانند درصورت تمایل و دارا بودن شرایط مندرج در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن تا هشتم خرداد سال جاری (بدون تمدید مهلت) بدون مراجعه حضوری به ادارات راه و شهرسازی نسبت به ثبتنام اقدام کنند. این اقدام با هدف تامین مسکن اصحاب فرهنگ و هنر که همواره مورد تاکید دولت مردمی است انجام شده است.
***
بازدید رایگان از موزه دفاع مقدس به مناسبت سالروز فتح خرمشهر
همزمان با سوم خرداد سالروز حماسه جاودان آزادسازی خرمشهر و به منظور پاسداشت این حماسه ملی، امروز بازدید از تالارهای هفتگانه موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس و سراسرنمای مقاومت شهید سلیمانی رایگان است.
این مجموعه ملی در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۷ و در روزهای جمعه و ایام تعطیل از ساعت ۱۰ تا ۱۷ پذیرای علاقهمندان خواهد بود. همچنین مراکزی که درخواست بازدید گروهی از مجموعه را دارند باید برای رزو و ثبت درخواست خود به سایت موزه مراجعه کنند یا با شماره تفلن ۸۸۶۵۷۰۲۶ داخلی ۹۱۰ تماس بگیرند.
موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس یکی از جاذبههای گردشگری تهران است که در کنار مجموعههایی مانند باغ کتاب تهران، کتابخانه ملی ایران، فرهنگستانهای جمهوری اسلامی، باغ هنر و مصلای تهران به عنوان قطب فرهنگی شهر تهران در اراضی عباسآباد (تهران) احداث شده است. این موزه با زیربنای ۲۰۵ هزار متر مربع، یکی از بزرگترین باغموزههای کشور است که از بخشهای مختلفی مانند تالارهای هفتگانه، باغراه، دریاچه مصنوعی، آبنمایش، سالنهای آمفیتئاتر و سراسرنمای مقاومت سپهبد شهید قاسم سلیمانی تشکیل شده و با استفاده از تکنولوژیهای دیجیتال سعی در انتقال مفاهیم تاریخ انقلاب اسلامی و دفاعمقدس دارد.
***
مهدویان باردیگر سراغ «زخم کاری» رفت
فیلمبرداری فصل دوم سریال «زخم کاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان با نام «بازگشت» آغاز شد. تولید فصل دوم «زخم کاری» با نام «بازگشت»، به کارگردانی محمدحسین مهدویان و تهیهکنندگی محمدرضا تختکشیان کلید خورد.
در فصل جدید «زخمکاری» با عنوان «بازگشت» علاوه بر حضور بازیگران فصل قبل از جمله جواد عزتی، رعنا آزادیور، الهه حصاری، مرتضی امینیتبار، سعید چنگیزیان و سیدجواد هاشمی، بازیگرانی چون کامبیز دیرباز، مهران غفوریان و الناز ملک به گروه اضافه شدهاند. فیلمنامه فصل دوم «زخم کاری» به قلم گروهی از نویسندگان شامل میلاد نجفی، میلاد اکبرنژاد، اعظم بهروز، علی بحرینی به سرپرستی محمدحسین مهدویان به نگارش درآمده است.
چند چهره جدید بازیگری نیز برای نخستین بار در سریال «زخم کاری ۲؛ بازگشت» به عرصه نمایش خانگی و سینما معرفی خواهند شد.
***
نمایش گنجینه تازهای از آثار عکاسان دفاع مقدس در حوزه هنری
هفتادوششمین نمایشگاه عکس از سومین دوره فعالیت خانه عکاسان ایران در حالی برگزار شد که بیش از 100 عکس از 5 عکاس تاریخ انقلاب و دفاع مقدس ایران در حوزه هنری به نمایش درآمد.
سیداحسان باقری، مدیر خانه عکاسان ایران در آغاز مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: گردهمایی هنرمندان و پیشکسوتان عکاسی و علاقهمندان به آن در نمایشگاه عکس «آن پنج نفر» باعث خرسندی و شادمانی ما در حوزه هنری است. در بخش دیگری از این مراسم، محمدحسین حیدری، مدیر انجمن عکاسان انقلاب و دفاعمقدس ضمن قدردانی از حوزه هنری انقلاب اسلامی و خانه عکاسان ایران برای برپایی این نمایشگاه و فراهم کردن فرصتی برای این گردهمایی هنرمندان عکاس کشور گفت: سرچشمه همه آثار این نمایشگاه از جنگ بوسنی تا هشت سال دفاع مقدس و آثار قربان خلیلی که به مجموعه انقلاب اسلامی میپردازد «مقاومت» است.
در پایان مراسم افتتاحیه این نمایشگاه از کتاب عکس بهرام محمدیفرد با حضور مولف کتاب، محمدحسین حیدری مدیر انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری انقلاب اسلامی رونمایی و جمعی دیگر از مدعوین مرتبط با صاحبان آثار این نمایشگاه رونمایی شد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی با اجرای ۱۴ نمایش صحنهای از ۸ استان کشور در حال برگزاری است
هنر رئوف
گروه فرهنگ و هنر: شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به دبیری کورش زارعی بعد از ظهر دوشنبه اول خرداد طی مراسمی در تئاتر شهر تبریز افتتاح شد؛ جشنوارهای که به میزبانی تبریز از یکم تا ۵ خرداد ۱۴۰۲ با اجرای ۱۴ نمایش صحنهای از ۸ استان کشور شامل آذربایجان شرقی، مازندران، همدان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، یزد و استان تهران برگزار میشود.
آیین افتتاحیه این جشنواره با حضور کورش زارعی دبیر جشنواره، علی محرمی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، هیات داوران، گروههای شرکتکننده در جشنواره، عوامل اجرایی، پیشکسوتان عرصه هنرهای نمایشی و علاقهمندان به هنر تئاتر برگزار و زنگ آغاز اجراهای این جشنواره پس از قرائت قرآن کریم و صلوات خاصه امام رضا (ع)، توسط پیشکسوتان عرصه هنر استان نواخته شد.
نخستین روز اجراهای جشنواره تئاتر رضوی در شانزدهمین دوره خود با 2 اجرا پیگیری شد که نمایش «ننه باهار» به نویسندگی یعقوب صدیقجمالی و کارگردانی عباس زارعسرشت از تبریز به عنوان نخستین اجرای این رویداد در سالن استاد صادقی تئاتر «شهر تبریز» از ساعت ۱۷ روی صحنه رفت.
همچنین تئاتر «شهر تبریز» در نخستین روز از جشنواره تئاتر رضوی از ساعت ۱۸:۳۰ در سالن استاد قبه زرین با نمایش «گمشده در میان ابرها» به نویسندگی و کارگردانی جهانگیر چالاکی میزبان علاقهمندان و هنرمندان تئاتر بود.
دومین روز اجراهای جشنواره تئاتر رضوی -در شانزدهمین دوره خود- با 4 اجرا پیگیری شد که نمایش «مرضیه» به نویسندگی علی حاتمینژاد و کارگردانی ایوب عبدیجهانگیر به عنوان نخستین اجرای این رویداد در سالن استاد قبه زرین تئاتر «شهر تبریز» از ساعت ۱۱ روی صحنه رفت.
همچنین تئاتر «شهر تبریز» در دومین روز از جشنواره تئاتر رضوی در سالن استاد صادقی با نمایش «ترمز اضطراری» به نویسندگی شادی غفوریان و کارگردانی بهاره فاضلیراد میزبان علاقهمندان و هنرمندان تئاتر بود. نمایش «هفت دریا شبنمی» به نویسندگی مرحوم سعید تشکری و کارگردانی سعید رضانژاد سومین نمایش روز دوم میبود که در تالار تربیت روی صحنه رفت. آخرین اجرای روز دوم نماش «یک حبه انگور» به نویسندگی و کارگردانی علی مجیدپور در سالن استاد قبه زرین میزبان مخاطبان خود بود.
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی درباره برگزاری جشنوارههای فرهنگی - هنری رضوی و تاثیر آنها بر ترویج سیره عملی اهل بیت (ع) گفت: امسال در شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی تمام تلاشمان را کردیم که نمایشنامهها و تولیدات نمایشی از تنوع موضوعی و محتوایی برخوردار باشند و تمرکز ما در این آثار نمایش سیره عملی و علمی علیبن موسیالرضا (ع) باشد؛ علیبن موسیالرضا (ع) دریایی از علم و معرفت است که ترویج این سیره علمی نیازمند کار پژوهشی است. آثار به لحاظ کیفیت هنری از کیفیت خوبی برخوردارند. تاکید داریم که آثار ضعیف که سندیت تاریخی ندارد در جشنواره تئاتر رضوی حضور نداشته باشند، آثار این جشنواره باید سندیت تاریخی داشته باشند و جنبههای مختلف زندگی امام رضا (ع) را در بر گیرند. امسال جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در 16 رشته هنری از سوی بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) برگزار میشود. جشنوارههای شعر، آواها و نواهای رضوی، تئاتر خیابانی و جشنواره تجسمی از جمله این جشنوارهها هستند. برگزاری این جشنوارهها بیتاثیر نیست؛ یک اثر هنری میتواند تاثیر خود را بر مخاطب بگذارد و یک قطعه شعر میتواند بر جوان و نوجوان ما اثر بگذارد. اگر اثر خوبی تولید شود بیتاثیر نیست، بزرگترین تاثیر برگزاری این جشنوارهها این است که در نوجوانان و جوانان علاقهمند عکاسی، تئاتر، شعر، موسیقی و هنرهای تجسمی ایجاد انگیزه میکند و این اتفاق مهمی است.
زارعی تصریح کرد: شرایط به گونهای است که زندگی برای همه سخت شده است، گروهی به جشنواره تئاتر رضوی آمده که یک ماشین دکور و تنها 24 بازیگر دارد و عوامل هم همین تعداد هستند، در این شرایط آیا میشود به این گروه کمک هزینه 30 میلیون تومانی داد؟ باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون فرهنگی مجلس پای کار بیاید و حمایت کند. در شرایط فعلی باید در زمینه فرهنگ و سیره اهل بیت(ع) کار کنیم؛ باید بپذیریم بحران هویت در نوجوانان و جوانان و در خانوادهها وجود دارد، درست است که مساله اقتصادی داریم اما مساله فرهنگ و هنر بسیار مهم است و باید بیشتر به آن بها داده شود. دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی یادآور شد: نهادهای تئاتر از هیچ کاری حمایت نمیکنند چون بودجه آنچنانی در اختیار ندارند؛ باید نهادهای بالادستی فرهنگ و هنر به فکر این موضوع باشند و وقتی سخن از جشنواره اهل بیت(ع) به میان میآید باید همه همکاری و از آن حمایت کنند.
گفتنی است شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به دبیری کورش زارعی و به میزبانی تبریز از اول تا ۵ خرداد ۱۴۰۲ با اجرای ۱۴ نمایش صحنهای از ۸ استان کشور از جمله آذربایجان شرقی، مازندران، همدان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، یزد و استان تهران برگزار میشود.
ارسال به دوستان
در نشست تخصصی «بررسی سینمای سرزمینهای اسلامی» مطرح شد
فرصت بروز و ظهور اثر بخش در جهان
فیلمساز و پژوهشگر اهل سوریه گفت: راهی جز حرکت به سوی ساخت آثار سینمایی با موضوعات و دغدغههای مشترک جهان اسلام نداریم، زیرا چالشهای مشترک بسیاری داریم و تنها سینماست که میتواند حرف ما را به گوش جهانیان برساند. سومین نشست مجموعه نشستهای نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار با عنوان «بررسی سینمای سرزمینهای اسلامی» عصر دیروز با حضور «محمد ابوالجدایل» فیلمساز و پژوهشگر کشور سوریه و جمعی از هنرمندان و دوستداران سینما در سالن ستاره پردیس سینمای مهر کوهسنگی مشهد مقدس برگزار شد. در ابتدای این نشست محمد ابوالجدایل با بیان اینکه متاسفانه سینمای جهان اسلام در دنیا ظهور و بروز خوبی نداشته است، عنوان کرد: یکی از مهمترین دلایل این موضوع این است که دولتهای اسلامی توجهی به سینما ندارند و از طرفی به علت گرایشهای مذهبی، نوعی رادیکالیزه شدن و تندروی در برخی بخشها وجود دارد که مانع بزرگی برای رشد است و شاید به همین دلایل در جهان فرصت بروز و ظهور اثربخش سینمای اسلامی وجود نداشته است. با وجود تمام مشکلات و دستاندازها اما فیلمهای شاخص، ماندگار و جاودانهای در جهان اسلام داشتهایم که در بستر رویدادها تاریخی شکل گرفتهاند، نظیر محمدرسوالالله، همچنین فیلم سفر به مکه و... که همگی بر اساس مستندات تاریخی هستند.
ابوالجدایل افزود: یکی از بارزترین سریالهای تولیدشده در این حوزه در ایران، سریال یوسفپیامبر بود. زمان پخش این سریال در خیابانهای سوریه هیچکس عبور و مرور نمیکرد. او با اشاره به یکی از موانع رشد سینما اسلام اظهار کرد: متاسفانه سیاستمداران جهان اسلام اجماعی روی سینما و اشتراکات ما ندارند که بتوان سینمای بارزی را عرضه کرد.
این پژوهشگر افزود: اگرچه اکنون از بسیاری از این موانع عبور کردهایم اما با توجه به گستردگی و ظرفیتهای زیادی که جهان اسلام دارد، محورهای مشترک زیادی بین کشورهای اسلامی وجود دارد که میتوانند ما را به سمت جریانهای رسانهای قوی حرکت دهد.
ابوالجدایل با بیان اینکه ما در جهان اسلام جشنوارههای زیادی با موضوع ایثار و مقاومت نداریم، تصریح کرد: ما به این جشنوارهها نیاز جدی داریم. تنها این خلأ را جمهوری اسلامی ایران به دوش میکشد و تنها ایران است که این جشنوارهها را برگزار میکند. ایران همواره توجه ویژهای به این موضوعات دارد.
وی افزود: علت عدم توفیق چنین پیشنهاد ارزندهای، کوتاهی برخی کشورهای اسلامی بود. شاید برخی کشورهای جهان اسلام گرایشاتی به کشورهای غربی داشتند که این پیشنهاد را نپذیرفتند اما اگر این اتحادیه شکل میگرفت میتوانست آثار خوبی برای تمام کشورهای جهان اسلام داشته باشد.
در ادامه این نشست رئیس جمعیت سینمای عمان گفت: همزمان با ظهور سینمای غرب، سینمای کشورهای اسلامی سیری نزولی را طی کرد. یکی از موانع گسترش سینمای اسلام در سطح جهان، ایجاد تشتت و تفرقه بین کشورهای اسلامی بود؛ چرا که باهم همفکر نبودیم تا بتوانیم سینمایی قوی را در سطح جهان عرضه کنیم.
حمید العامری اظهار کرد: دلیل دیگری که موجب سیر نزولی سینمای جهان اسلام شد، این است که کل جهان اسلام تحت تاثیر تولیدات تمدن غرب است و تنها ایران است که کل بار جهان اسلام را به به دوش میکشد و تلاش میکند با تولید آثار خوب این خلأ را پر کند. وی افزود: وقتی ما آثاری با ارزشهای انسانی والا تولید کنیم، اینگونه هر انسانی در هر کشوری این فیلم را ببیند احساس مشترکی با ما پیدا میکند و در نهایت سینما تاثیر خود را خواهد گذاشت. العامری اظهار کرد: باید کشورهای اسلامی در حوزه سینما سرمایهگذاری بیشتری کنند. بهتر است توجهی هم به تحولات جاری و چالشهای زندگی امروز داشته باشیم و تنها آثاری را در بستر حوادث تاریخی تولید نکنیم.
* برنامههای آخرین روز نمایشهای جشنواره
۳ فیلم سینمایی در بخش مسابقه سینمای ایران و 2 فیلم داستانی بلند به همراه آثاری در حوزه فیلمهای کوتاه مستند، نماهنگ و پویانمایی در چهارمین روز جشنواره فیلم ایثار روی پرده میرود. در روز چهارم و پایانی نمایش فیلمها ۳ فیلم سینمایی در بخش مسابقه سینمای ایران به همراه ۳۳ اثر پویانمایی و نماهنگ و داستانی کوتاه و 15 فیلم مستند نمایش داده میشود. فیلمهای سینمایی «موقعیت مهدی» ساخته هادی حجازیفر، «پالایشگاه» به کارگردانی مهرداد خوشبخت و «شماره ۱۰» به کارگردانی حمید زرگرنژاد به همراه ۲ فیلم داستانی «بچه زرنگ» و «لالایی نیزار» به کارگردانی حمید قاسمی و حسین باکیده روی پرده میرود. همچنین ۴۸ اثر نیز در بخشهای مختلف مستند پویانمایی کوتاه و نماهنگ برای مخاطبان در ۴ سالن مجموعه پردیس سینمایی مهر کوهسنگی از ساعت 9:30 صبح تا 19:45 عصر نمایش داده میشود.
* اعلام نامزدهای جشنواره
فرهاد مختاری، دبیر نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار از ساعت ۱۷ دیروز در سالن ستاره پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد با هنرمندان حاضر در جشنواره و اهالی رسانههای جمعی دیدار و گفتوگو کرد. آیین پایانی نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار نیز عصر امروز سوم خرداد همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر در مشهد برگزار میشود.
ارسال به دوستان
معاون حقوقی وزارت ارشاد:
وظیفه ما دوری از کارهای نمایشی است
جانشین وزیر و معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر انجام کارهای زیرساختی و جریانسازی، گفت: وظیفه ما دوری از کارهای نمایشی و پرداختن به کارهای زیرساختی، کادرسازی و جریانسازی است.
سیدمحمد هاشمی در روز پایانی همایش سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لزوم تشکیل قرارگاههای فرهنگی در استانها اظهار کرد: به دلیل نیاز به کار جهادی در عرصه فرهنگی، بزودی قرارگاه فرهنگی جدیدی برای تقویت بنیه فرهنگی در استانها تشکیل خواهد شد که سعی میکنیم منابع لازم را برای آن فراهم کنیم و هر استانی که خلاقیت بیشتر و برنامهریزی بهتری داشته باشد میتواند منابع بهتری جذب
کند.
جانشین وزیر فرهنگ با تاکید بر انجام کارهای زیرساختی و جریانسازی، اظهار کرد: وظیفه ما، دور کردن از کارهای نمایشی و پرداختن به کارهای زیرساختی، کادرسازی و جریانسازی است که اولویت ما در این قرارگاه، حمایت از جریان جبهه فرهنگی - هنری انقلاب است.
همایش سراسری ۳ روزه مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها تا اول خرداد در محل مجتمع فرهنگی باغ زیبا برگزار شد.
ارسال به دوستان
در چهارمین دوره مسابقات دانشجویی کتابخوانی هشت بهشت اعلام شد
برگزیده شدن زندگینامه شهید «محمد بروجردی»
کتاب «محمد، مسیح کردستان»، زندگینامه داستانی سردار سرلشکر شهید «محمد بروجردی»، به قلم«نصرتالله محمودزاده»، دومین کتاب منتخب از چهارمین دوره مسابقات دانشجویی کتابخوانی «هشت بهشت» شد. در این کتاب، فصلهای برجسته زندگی شهید بروجردی هنرمندانه به تصویر کشیده شده که خود تجسم سالها محرومیت و مظلومیت، تعصب و غیرت دینی، ایثار و شهادت و احساس وظیفه ناشی از شناخت عمیق اسلام ناب محمدی(ص) او بود. بزرگترین ویژگی شهید بروجردی، شناخت دقیق اقتضائات زمان و عمل بهنگام بود. او با توجه به ارتباطات عمیقی که با کانون اسلام یعنی روحانیت داشت توانسته بود تکالیف خود را بهدرستی دریافته و بر اساس آن عمل کند اما در این عرصه نیز آنچه قابل تأمل است، اقدام و عمل بهنگام است که نشاندهنده روحیه با ثبات بروجردی است و این برجستگی او را از همگنان خود ممتاز میکرد. دانشجویان علاقهمند کتابخوانی میتوانند با مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران روز جمعه ۲۶ خردادماه ۱۴۰۲ از ساعت ۹ تا ۲۴ در این مسابقه کتابخوانی بهصورت برخط شرکت و با یکدیگر رقابت کنند. نسخه الکترونیک کتاب «محمد، مسیح کردستان»، نوشته «نصرتالله محمودزاده»، در بنسازه (پلتفرم) فیدیبو موجود است. نامنویسی در سایت، برای شرکت در مسابقه الزامیست. به دانشجویان برگزیده این دوره از مسابقات جوایز ۵ میلیون ریالی اهدا میشود. ارسال به دوستان
تقدیر کمیسیون فرهنگی مجلس از برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب ۳۴
ناشران بیش از ۴۰ کشور دنیا در نمایشگاه امسال حضور داشتند
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ به شکل حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و همچنین به شکل مجازی برگزار شد. به گفته قائممقام نمایشگاه این دوره، مجموع فروش سیوچهارمین نمایشگاه کتاب تهران بیش از ۴۰۱ میلیارد تومان بود و مردم از سراسر کشور ۲۵۱ میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان در بخش حضوری و ۱۴۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در بخش مجازی کتاب خریدند. علی رمضانی همچنین گفت تعداد کتابهای خریداری شده بیش از 3.5 میلیون نسخه تخمین زده میشود. تعداد نسخههای فروش رفته در بخش مجازی (دقیق) هم یک میلیون و ۶۰۶ هزار و ۳۶۹ جلد است. در این دوره از نمایشگاه نزدیک به ۱۰۰ ناشر خارجی، ۲۲۰ کتابفروش و ۲۷۰۰ ناشر داخلی شامل ناشران عمومی، دانشگاهی، آموزشی، کودک و نوجوان، دیجیتال در بخش حضوری و مجازی سیوچهارمین نمایشگاه کتاب فعال بودند. ناشران بیش از ۴۰ کشور دنیا در نمایشگاه امسال حضور داشتند و کمیته ناشران خارجی امسال میزبان قریب به ۱۰۰ ناشر خارجی بود که در غرفههای خود کتابهایی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ را عرضه کردند. به این ترتیب حدود 3 هزار عرضهکننده در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فعال بودند. میهمان ویژه نمایشگاه در این دوره تاجیکستان و در طول ۱۱ روز نمایشگاه میزبان وزرای فرهنگ تاجیکستان و ونزوئلا بود. اما بعد از برگزاری موفق نمایشگاه کتاب تهران کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با ارسال نامهای از محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تقدیر کرد. در بخشی از این نامه نوشته شده است: «کتاب خوب و سودمند اگر سرچشمهاش زلال و محتوایش رشد دهنده باشد، زمینه ارتقای سطح دانش و بینش را فراهم میآورد و انسان مشتاق علم و دانش را در آغاز به پله دانایی و پس از آن به بام توانایی ارتقا میبخشد. نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یکی از ارزشمندترین رویدادهای فاخر فرهنگی است که سفره متنوع معنویاش را برای گروههای مختلف مردم، کودک، نوجوان، جوان میانسال و کهنسال به زیبایی و شکوه خاص گسترانید تا به نیازهای فکری و روحی مخاطبان پاسخی شایسته دهد. نمایشگاهی که در طول برگزاریاش از کمیت و کیفیت برتری در مقایسه با ادوار پیشین برخوردار بود و اسباب خرسندی و عنایت ویژه مقام معظم رهبری را فراهم آورده است و به لحاظ استقبال مردمی و فروش کتاب نیز، گوی سبقت را از دورههای پیشین ربوده. بر این اساس مراتب تشکر و قدردانی خود را از مساعی ارزشمند وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت محترم فرهنگی و نقشآفرینان موثر اعلام نموده و مواردی را جهت رفع کاستیها، افزایش رضایتمندی مردم و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی تقدیم میداریم. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|