|
اخبار
سازمان لیگ پاسخ سپاهان را داد
دعوای سازمان لیگ و برخی باشگاههای متمول لیگ برتر فوتبال به سرکردگی سپاهان اصفهان بر سر دستورالعمل سقف بودجه برای فصل آتی وارد مراحل جدیدی شده است.
دوم خرداد سال جاری جلسهای با حضور مدیران عامل و معاونان باشگاههای لیگ برتری برگزار شد که در پایان آن صورتجلسهای به امضای حاضران رسید. از نظر مسؤولان سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال، صورتجلسه مزبور به منزله پذیرش قانون سقف 350 میلیارد تومانی بودجه باشگاههای لیگ برتری توسط اکثریت مدیران آنها و لازمالاجرا بودن این قانون بود.
جالب اینکه قانون سقف بودجه به عرصهای برای رقابت 2 دوست قدیمی و 2 قطب اصفهانی سابقا همکار فوتبال ایران تبدیل شده است؛ در یک سو مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال و در سوی دیگر محمد رضا ساکت، مدیرعامل باشگاه سپاهان اصفهان و عضو هیاترئیسه و نماینده باشگاهها در فدراسیون فوتبال قرار دارند.
روابط عمومی باشگاه سپاهان هم بر ترک جلسه مزبور توسط ساکت به دلیل ساعت پرواز او صحه گذاشته که صرفا میتواند یک بهانه غیرفنی تلقی شود. این باشگاه اصفهانی همچنین تعداد مدیران و معاونان باشگاههایی را که صورتجلسه را امضا کردهاند کمتر از انگشتان 2 دست (کمتر از 10) برشمرده، حال آنکه امضای نصف به علاوه یک مدیران 16 باشگاه لیگ برتری نیز برای تایید اصل موضوع کافی بوده است. به همین دلیل غایب بودن تعدادی از مدیران و معاونان باشگاهها نیز موضوعیتی ندارد.
البته سپاهانیها مدعیاند در نشست تدوین و شفافسازی درباره قوانین و مفاد نقلوانتقالات لیگ برتر فوتبال، عدد سقف بودجه تعیین نشده است.
شاید به خاطر همین مناقشهها بود که دیروز سازمان لیگ فوتبال با صدور اطلاعیهای، نامه مربوط به جلسه مدیران عامل باشگاهها را منتشر کرد.
این به معنای رد ادعای نایب قهرمان فصل گذشته لیگ برتر است.
ظاهرا تعیین سقف بودجه در آن جلسه مطرح شده و به استناد بند 4 صورتجلسه (تصویر) مدیران عامل یا نمایندگان تامالاختیار آنها که در جلسه حضور داشتند، بهصورت مکتوب تعیین سقف را به کارگروه منتخب رئیس فدراسیون فوتبال تفویض کردند، مضافا اینکه مفاد دستورالعمل و تعیین سقف بودجه به تصویب هیات رئیسه فدراسیون فوتبال نیز رسیده است.
***
کیروش بیرون ایران، کماکان ناکام
ناکامیهای سرمربی پرتغالی پیشین تیم ملی ایران روی نیمکت دیگر تیمها کماکان ادامه دارد. در فاصله کمتر از
6 ماه تا جام ملتهای آسیای ۲۰۲۳ که قطریها هم میزبان و هم مدافع عنوان قهرمانی آن محسوب میشوند، اولین حضور کارلوس کیروش با عنابیپوشان در یک تورنمنت رسمی فاجعهبار بود.
تیم ملی قطر که به عنوان میهمان خارجی در جام طلای کونکاکاف ۲۰۲۳ (جام ملتهای کنفدراسیون فوتبال آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و کارائیب) شرکت کرده بود حالا در آستانه حذف زودهنگام از مرحله گروهی این رقابتها قرار دارد.
قهرمان آسیا و میزبان جامجهانی 2022 که با حضور در جام طلا خود را برای جام ملتهای 2023 آماده میکند در نخستین بازی خود در مقابل هاییتی که در منطقه کونکاکاف هم یک تیم درجه 3 محسوب میشود با نتیجه یک بر صفر شکست خورد. شاگردان کارلوس کیروش سپس مقابل هندوراس که سابقه حضور در جامهای جهانی 1982 و 2010 را داشته در حالی یک - یک متوقف شدند که تا آخرین دقایق از حریف پیش بودند اما سازمان دفاعی مربی پرتغالی سرانجام درهم شکست.
قطر که در گروه ب رقابتها قرار دارد، برای فرار از حذف زودهنگام باید دست به یک معجزه در مقابل صدرنشین از پیش صعود کرده و غول فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی یعنی مکزیک میزد. این نخستینبار است که جام طلای کونکاکاف به میزبانی 2 کشور برگزار میشود و به نوعی تمرین آمریکاییها و کاناداییها برای میزبانی جامجهانی 2026 نیز محسوب میشود، با این حال مکزیکیها باز هم در کنار یانکیها به عنوان تنها تیمهایی هستند که در تمام ادوار گذشته این جام را فتح کردهاند.
نشریه قطری استاد الدوحه، دیروز در گزارشی به پیشواز نخستین تقابل تاریخی تیمهای ملی قطر و مکزیک در ورزشگاه لیوایز سانتاکلارا (کالیفرنیا آمریکا) رفت. در این گزارش درباره شعار عنابیپوشان برای برنده شدن در بازی آخرشان مقابل مکزیک آمده و اینکه سرمربی پرتغالی برای فرار از حذف زودهنگام در جام طلا باید رقیب قدرتمندش را شکست میداد. در این صورت قطر به عنوان تیم دوم گروه احتمالا رقیب پاناما در مرحله یک چهارم نهایی خواهد شد. در غیر این صورت اما کارلوس کیروش باید با یک ناکامی دیگر در یک ماموریت ملی دیگر به جز تیم ملی ایران دست و پنجه نرم کند. دستیار پیشین الکس فرگوسن در منچستریونایتد پس از بازگشت به عرصه مربیگری ملی در سال 2008، تنها با تیم ملی کشورمان به موفقیت نسبی دست یافته است. او نتوانست در جامجهانی 2010 نسل طلایی تیم ملی کشورش را به جمع 8 تیم برتر جهان برساند. پس از دوران مربیگری نخست 8 سالهاش در ایران نیز در فاصله سالهای 2019 تا 2022 در 2 مقطع چند ماهه در راس تیمهای ملی کلمبیا و مصر با ناکامی مواجه شد و نتوانست آنها را به جامجهانی قطر ببرد. او در نهایت مجبور شد برای اثبات تواناییهای خود دوباره به ایران بازگردد و هدایت یوزپلنگهایی را به عهده بگیرد که بدون او به جام 2022 صعود کرده بودند. هرچند در ماموریت صعود بهترین تیم ملی تاریخ فوتبال ایران از گروهی نسبتا آسان اما با رقبای حیثیتی هم شکست خورد و ایران را هم بدون دستاورد خاصی ترک کرد.
ارسال به دوستان
حرکت بیرانوند روی گسل فوتبال پایتخت
خبرگزاری ایسنا بر اساس اطلاعاتی موثق گزارش داد مرد شماره یک تیم ملی و باشگاه پرسپولیس شنبه بعد از جلسه با رضا درویش، مدیرعامل سرخهای تهران، در اقدامی جنجالی در دفتر باشگاه استقلال تهران با سیدحجت کریمی، سرپرست آبیها نیز دیدار داشته و از رقیب حیثیتی پیشنهادی 95 میلیارد تومانی بابت ۲ فصل دریافت کرده است.
ارسال به دوستان
نقشه راه دیپلماسی ورزشی ایران در نشست مشترک وزارتخانههای امور خارجه و ورزش و جوانان ترسیم شد
ورزشکاران ایران، سفیران صلح و دوستی
روز اول هفته جاری عمارت میدان مشق تهران میزبان مدیران و تصمیمسازان ورزش کشور بود. نشست هماندیشی وزارتخانههای امور خارجه و ورزش و جوانان به حضور وزرای مربوط محدود نمیشد و روسای فدراسیونهای ورزشی، رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی و روسای کمیتههای ملی المپیک و پاراالمپیک نیز میهمان دستگاه دیپلماسی بودند. برگزاری این نشست در روزهایی که برخی تیمهای ملی از جمله بلندقامتان والیبال که افتخار ورزشهای تیمی ایران هستند، برای شرکت در مسابقات بینالمللی با مشکلات و کارشکنی دولتهای خارجی مواجه هستند، مغتنم به نظر میرسد، بویژه که سیدحمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان درخلال نشست، تعارف را کنار گذاشته و با اشاره به چالشهای سیاسی و دیپلماتیک کاروانهای ورزشی کشور در عرصههای جهانی، صریحا از همتای دیپلماتش در کابینه کمک خواست.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه نیز از فرصت هماندیشی با مدیران ورزش کشور نهایت استفاده را برد و نقشه راه دیپلماسی ورزشی جمهوری اسلامی ایران را ترسیم کرد. وی ورزشکاران کشور را بدون هیچ تشریفات خاصی به عنوان سفیر صلح و دوستی جمهوری اسلامی ایران معرفی کرده و عملا آنها را به خدمت افتخاری دستگاه دیپلماسی کشور فراخواند.
یکی از ویژگیهای خبری این نشست، ماهیت کاملا دیپلماتیک و رسمی آن در مقایسه با عمده نشستهایی بود که در حوزه ورزش برگزار میشود به طوری که خبر برگزاری این رویداد به شکلی سنجیده و در قالب متنی هماهنگ با چند ساعت تاخیر به اطلاع خبرگزاریها رسید؛ شاید برای اینکه مسؤولان وزارت امور خارجه میخواستند برای ارائه تصویری درست از مقوله نسبتا جدید «دیپلماسی ورزشی» به جامعه، اسیر شتابزدگی و بیدقتی مرسوم در پوشش اخبار حوزه ورزش نشده و اینگونه بر اهمیت و صحت دیدگاهها و نظراتی که روز شنبه مطرح شد، تاکید ورزند.
در ابتدای دیدار روز شنبه، وزیر امور خارجه با تاکید بر اهمیت ورزش در اعتلای نام جمهوری اسلامی ایران در عرصههای بینالمللی بر عزم دستگاه دیپلماسی در حمایت همهجانبه از ورزشکاران برای حضور هرچه پررنگتر و موفقتر در میادین ورزشی تاکید کرد. وی سپس ایجاد امید و شادابی در جامعه را از مهمترین دستاوردهای فعالیتهای حرفهای ورزشکاران کشور دانست. در نهایت امیرعبداللهیان با ترسیم تصویر مطلوبش از«دیپلماسی ورزشی»، ورزشکاران کشورمان را سفیران صلح و دوستی در سایر کشورها نامید و جایگاه ورزش قهرمانی در عرصههای بینالمللی را مهم و افتخارآمیز خواند.
* میز خدمت ورزشی در سفارتخانهها
با این حال مهمترین موضوعی که وزیر امور خارجه مطرح کرد، نه این تعاریف و تعارفها مبنی بر عزم وزارتخانهاش بر حمایت از نمایندگان بینالمللی ورزش ایران، بلکه ایدهای جدی برای نهادینه کردن دیپلماسی ورزشی در بطن دستگاه دیپلماسی کشور بود.
امیرعبداللهیان از ۲ برنامه اجرایی مهم و بیسابقه در این راستا رونمایی کرد. وی نخست از برنامه مشترک وزارت امور خارجه و وزارت ورزش و جوانان برای تشکیل میز خدمت ورزش گفت. آنچه از خبر منتشر شده از گفتههای امیرعبداللهیان برداشت میشود این است که کارکرد میز مزبور ارائه خدمات گستردهتر به تیمهای ورزشی اعزامی به خارج کشور و همچنین تشکیل کمیته هماهنگی و پیگیری نشست مذکور با حضور نمایندگان وزارت ورزش و جوانان، وزارت امور خارجه، کمیته ملی المپیک، کمیته ملی پاراالمپیک، فراکسیون ورزشی مجلس شورای اسلامی، صداوسیما و بنا به مورد، نماینده فدراسیون ورزشی مربوط در محل وزارت ورزش است.
دومین ایده وزیر امور خارجه، قول تهیه و تدوین دستورالعمل حضور موثر سفرا و نمایندگیهای ایران در کنار تیمهای ورزشی است. وی تاکید کرد طی دستورالعملی از تمام سفرا و سرکنسولهای کشورمان در خارج از کشور خواسته میشود در ادامه همکاریهای نمایندگیهای خارج از کشور، حمایت از تیمهای ورزشی را توسعه داده و به طور موثر در کنار تیمها حضور یابند.
* حساب دنیا روی ورزش ایران
سیدحمید سجادی در ابتدای صحبتهایش در دیدار روز شنبه، مشخصا این نشست را نتیجه ابتکار عمل امیرعبداللهیان و همکاران وی برشمرد و ابراز امیدواری کرد این موضوع به پیشرفت ورزش کشور کمک کند. وزیر ورزش و جوانان گفت: «بیش از یکصد انجمن ورزشی و بیش از 50 فدراسیون ورزشی در کشور فعالیت دارند. در برخی انجمنها مثل رشته همگانی متشکل از چندین انجمن و روش تمرین میشود که هر کدام در خارج از کشور دارای مسابقات مختلف است. ما در کشور ۲۳۵ رشته ورزشی داریم که زیرمجموعه فدراسیونها یا انجمنها هستند».
وی با اشاره به برخی چالشهای رشتههای ورزشی خاطرنشان کرد: «هر کدام از رشتههای فعال در کشور با رویدادهای بینالمللی در تعامل هستند و از اینرو با چالشهای مختلف بینالمللی نیز مواجه میشوند. این رشتهها ملزم به رعایت کردن برخی قوانین هستند و رعایت همه قوانین نیاز به مشاوره و راهنمایی دستگاه امور خارجه دارد. نیاز داریم از راهنماییها و کمک وزارت امور خارجه و سفرای کشورمان در دیگر کشورها بهره بگیریم».
سجادی با تمجید از همکاری و تعامل وزارت امور خارجه با فدراسیونهای ورزشی کشورمان مشخصا به معضل اخیر عدم صدور روادید برای کاروانهای ورزشی کشور اشاره کرد و گفت: «برخی از روادید برای حضور در مسابقات بینالمللی با تاخیر صادر میشود و بارها وزارت امور خارجه در تسریع شدن صدور روادید به فدراسیونهای ما کمک کرده است».
در ادامه وی به حضور هفته گذشته خود در هفتمین نشست وزرا و مدیران ارشد ورزشی عضو یونسکو که به میزبانی باکو برگزار شد، اشاره کرد و اینکه ایران حضور پررنگی در این رویداد داشت. سجادی گفت: «کمیته مینپس یونسکو وظیفه برگزاری این برنامه را داشت و برای حضور در این رویداد به دوستانمان در وزارت امور خارجه زحمت دادیم. امیرعبداللهیان یکی از مدیران مرتبط با یونسکو را با ما برای حضور در این اجلاس همراه کرد. دستاورد بسیار خوبی از سفر آذربایجان به دست آمد و توانستیم در حاشیه این اجلاس با 6 وزیر ورزش کشورهای دیگر دیدار کنیم. این جلسات بسیار پربار بود و همه این کشورها تمایل داشتند همکاری با ایران در حوزه ورزش داشته باشند».
وزیر ورزش در نهایت تاکید کرد: «الان دنیا روی ورزش ایران حساب میکند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مدیران کشور تلاش زیادی کردند ورزش ایران به شکوفایی برسد. در این راستا شایستهترین ورزشکاران را به مسابقات برونمرزی اعزام کردند و برای ایران افتخار آفریدند. در حال حاضر ورزش ایران در جهان افتخارات بیشماری را به دست آورده است. در نشستهایی که با وزرای دیگر کشورها داشتیم، عملکرد ایران در حوزه ورزش را تحسین کردند».
وی در نهایت از توسعه ورزش قهرمانی در ۳ ماه نخست سال 1402 در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: «با حمایت سازمان برنامه و بودجه ۸۴ درصد مدالآوری ما در عرصههای بینالمللی، جهانی و آسیایی پیشرفت داشته و نویدبخش اتفاقات خوب برای ورزش کشور است. این موفقیت در حالی به دست آمده است که امسال کاروان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی شرکت میکند. همچنین ما سال آینده باید با دست پر به المپیک برویم و موفقیتهایی که اکنون به دست آمده، میتواند اثرگذار برای موفقیت در المپیک باشد».
همچنین در این نشست، روسای کمیتههای ملی المپیک و پاراالمپیک به بیان دیدگاههای خود درباره اهمیت ورزشهای قهرمانی در حوزه دیپلماسی عمومی پرداختند.
محمدمهدی فروردین، رئیس فراکسیون ورزش و جوانان در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، محمود خسرویوفا رئیس کمیته پاراالمپیک و چند نفر از روسای فدراسیونهای ورزشی کشور از جمله کشتی، فوتبال، ورزشهای بادبانی،کاراته، گلف، تیراندازی و هندبال نیز درباره موضوعات مبتلابه تشکیلات خود صحبت کردند. با این حال میتوان گفت محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال که در هفتههای اخیر در خط مقدم دیپماسی ورزشی، درگیر جنگ با آمریکاییها بر سر صدور ویزای برخی اعضای کلیدی تیمملی در هفته سوم لیگ ملتها در ایالاتمتحده بوده است، چهره ویژه جلسه روز شنبه بود.
ارسال به دوستان
سرمربی جدید استقلال از وضعیت نقل و انتقالات تیمش راضی نیست
فرهاد دنبال تکخال جواد؟
مهدی طاهرخانی: سرمربی جدید استقلال صبح دیروز بعد از جلسه تمرین در مواجهه با خبرنگاران فاش کرد از وضعیت نقل و انتقالات باشگاه به هیچوجه راضی نیست. جواد نکونام ضمن کنایه زدن به ریخت و پاش رقبا هم به مسؤولان فدراسیون فوتبال و هم مدیران آبیهای پایتخت طعنه زد. نکونام گفت: «ببینید بعضی باشگاهها چه پولهایی به بازیکنان میدهند و چه ریختوپاشهایی میکنند، هوادار ما هم توقع دارد. اینجا استقلال است، ما هم باید بازیکن بزرگ و باکیفیت بگیریم، از این وضعیت نقل و انتقالات به هیچوجه راضی نیستم، باید به استقلال کمک شود. دوست دارم با هوادار صادق باشم، چون مرا خواست و آمدم، حالا که هستم تا آخرین لحظه از باشگاه بزرگ استقلال دفاع میکنم، نمیتوانم به آنها دروغ بگویم، فعلا از رقبا عقب هستیم، از همین اول همه چیز علیه استقلال و هوادارانش است».
ابراز نارضایتی نکونام اما در چهارمین روز تمرین با تیم جدیدش و درست پس از قطعی شدن نخستین خرید آبیها که یک لژیونر سابقا ملیپوش در پست بال کناری است چه معنایی میتواند داشته باشد؟ مهرداد محمدی که به عنوان بمب نقل و انتقالات تابستانی استقلال معرفی شده، روز اول این هفته در دفتر سعادتآباد قراردادی ۲ ساله با استقلال تهران امضا کرد و با پیراهن آبی و سیدحجت کریمی، سرپرست باشگاه عکس یادگاری انداخت. این بال هجومی 29 ساله پیشین راهآهن و سپاهان که سابقه بازی و گلزنی در لیگ برتر پرتغال با باشگاه «آوس» را در کارنامه دارد، در فصول گذشته در لیگ ستارگان قطر در ترکیب العربی و السیلیه گلزن و گلساز نشان داده است. او میتواند در هر ۲ پست بال هجومی راست و چپ و البته در نقش دفاع چپ بازی کند و علاوه بر این یک کاشتهزن و پنالتیزن قهار برای پر کردن جای کوین یامگا نیز به حساب میآید. به عبارت دیگر میتوان گفت استقلال یک آچار فرانسه در جلوی زمین به خدمت گرفته است.
همچنین او برای استقلال ورای یک خرید معمولی محسوب میشود، چرا که با امضایش طلسم 324 روزه خرید بازیکن توسط این تیم را شکست، چرا که آبیها به خاطر بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتیشان در نیمفصل پاییزی
1402-1401موفق به جذب بازیکن جدید نشده بودند. محمدی خود در نخستین اظهاراتش به عنوان بازیکن استقلال، مشخصا درباره اینکه قرار است جای قائدی یا محبی را در استقلال بگیرد، ابراز تردید کرده است. با این حال به نظر نمیرسد ایده مدیران باشگاه برای جایگزینی مهدی قائدی، تکخال هجومی آبیها با مهرداد محمدی به مذاق نکونام خوش آمده باشد. سرمربی جدید که با جدایی قریبالوقوع قائدی مواجه شده، تیمش را در خطر از دست دادن یک شاهکلید واقعی میبیند. به همین دلیل نه تنها خرید آچار فرانسهای چون مهرداد محمدی را راه چاره این مشکل نمیداند، بلکه حتی از حل شدن مساله پرداخت حق انتقال قطعی محمد محبی، مهاجم ملیپوش فصل قبل به سانتاکلارای پرتغال نیز چندان به وجد نیامده است. در تفاهمنامهای که میان ۲ باشگاه امضا شده، استقلال میتواند با پرداخت مبلغ 600 هزار یورو، قرارداد قرضی محبی را دائمی کند که ظاهرا حجت کریمی برای این انتقال حدودا 30 میلیارد تومانی به سرمربی جدید قول قطعی داده است. مساله اصلی نکونام این است که محمدی و محبی، حتی با وجود قابلیتهایشان برای بازی کردن در نوک خط حمله، در اصل بال راست هستند، نه فوتبالیستی ذاتی و جادویی مثل قائدی. حتی اینکه قلعهنویی، سرمربی تیم ملی، محبی را بیشتر از همشهری بوشهری ریزنقش وی قبول دارد نیز سرمربی استقلال را مجاب نمیکند. او میداند به عنوان یک سرمربی نسل جدید استقلال، گریزی از قیاس شدن با فرهاد مجیدی ندارد که درست یک سال پیش در چنین روزهایی با تحویل دادن جام قهرمانی لیگ برتر به هواداران آبی، کمپ ناصر حجازی را به مقصد باشگاه اتحاد کلبا در لیگ برتر امارات ترک کرد. خاطر نکو آنجا مشوشتر میشود که فرهاد به رغم استقبالی که از نشستن رقیب سالهای نه چندان دور خود بر نیمکت استقلال در فضای مجازی کرد، قصد دارد شخصا ماموریت نکونام را برای او دشوارتر کند. سرمربی ایرانی کلبای امارات علاوه بر سایه سنگینی که به واسطه میراث طلاییاش بر سر کادر فنی جدید باشگاه استقلال گسترده، با تلاش عجیبی که برای ربودن تکخال واقعی آبیها آغاز کرده، از آن سوی خلیجفارس بر زخمهای آنها نیز نمک میپاشد. نکونام در مسیر این ماموریت دشوار، به یک فوقستاره نیاز دارد و قائدی تنها گزینه فوقستاره آبیها در دوران معاصر است. باشگاه استقلال که به نظر میرسید تا حدودی باشگاه الاهلی امارات، مالک اصلی مهدی قائدی را برای دائمی کردن انتقال تکخال ایرانی مجاب کرده باشد، حالا با اصرار عجیب تیم فرهاد مجیدی برای به خدمت گرفتن او در یک انتقال تمام اماراتی مواجه شده است. حتی به نظر میرسد خود قائدی هم که در ابتدا برای ماندن در استقلال ابراز تمایل میکرد، وسوسه شده تحت هدایت اسطوره باشگاه در امارات بازی کند. آخرین خبرها حاکی از آن است که الاتحاد کلبا رقم خرید ستاره ایرانی را چنان بالا برده که آبیهای تهران را یارای رقابت با آن نیست.
ارسال به دوستان
توهین به مقدسات ادیان نقشه صهیونیستهاست
دکتـر عبدالحسیـــن خسروپناه: اهانت اخیر به محضر قرآن کریم و توهینهایی که در کشورهای غربی به مقدسات اسلامی اتفاق میافتد، میتوان در چند سطح تحلیل کرد. یک سطح این است که در پی این اقدامات- که قطعا غیرانسانی و غیراخلاقی است و احساسات و اعتقادات مسلمانان را جریحهدار میکند- طبیعتا آنها عکسالعمل هم نشان میدهند و اعتراض و تجمع میکنند و علیه کشورهایی که بانی این رفتارهای غیرانسانی و غیراخلاقی هستند، شعار میدهند، مراجع تقلید نیز نقد میکنند و به مسؤولان بینالمللی نامه میزنند و محکوم میکنند و آنها را ترغیب میکنند که در مقابل این حرکتها بایستند.
سطح دیگر این است که آیا این حرکات با منشور حقوق بشر که خود غربیها آن را نوشته و مصوب کردهاند، سازگاری دارد؟ قطعا ناسازگار است، یعنی با حقوق بشر در تعارض است. ماده 19 منشور حقوق بشر که از آزادی بیان سخن میگوید، تأکید دارد آزادی بیان ضرورت دارد؛ تا جایی که به اخلاق عمومی آسیب نرساند، یعنی رفتارهای غیراخلاقی را مصداق آزادی بیان نمیداند. آتش زدن قرآن و توهین به مقدسات اسلامی دقیقا با ماده 19 منشور حقوق بشر در تعارض است.
سطح دیگر که به نظرم بسیار عمیقتر است و فیلسوفانه باید به این سطح نگریست، این است که در غرب برای توهین به اسلام هزینه میکنند و آثاری مثل کتاب «آیات شیطانی» سلمان رشدی مرتد را منتشر میکنند یا فلان کشیش پروتستان قرآن را آتش میزند یا اخیرا هم در سوئد شخصی که مسیحی است، چنین رفتار غیراخلاقیای انجام میدهد و قرآن را آتش میزند و پلیس به او مجوز میدهد و از این فرد حمایت میکند. اگرچه دولت سوئد در نهایت عذرخواهی کرد ولی به هر حال مجوز رسمی صادر کرد. اینها نشان از این دارد که غرب مدرن یا غرب پسامدرن قرن 21 ، گویی درباره انسان و آزادی تغییر عقیده داده است. او دیگر قائل به اصالت انسان بماهو انسان نیست، بلکه قائل به انسان بماهو حیوان خشونتزای جنایتکار است. یعنی داعش را غربیها پرورش دادند و حمایت کردند و به جان مسلمانان انداختند و بعد هم گفتند ما با داعش مقابله کردیم! داعشی که وقتی نیروهایش در درگیریها مجروح میشدند، رژیم صهیونیستی آنها را درمان میکرد. این مسائل نشان میدهد امانیسم به معنایی که در قرون 17 و 18 مطرح کردند، نیست.
عقلانیت یا رشنالیتیای که در قرن 17 مطرح بود یا در قرن 18 «کانت» به آن میپرداخت، یا در قرن 19 «هگل» و حتی شخصیتی مثل «یورگن هابرماس» مطرح میکرد دیگر در قرن 21 خبری از آن نیست و عقلانیت مدرن به جهالت مدرن تبدیل شده است. یعنی کلمه عقلانیت را به کار میبرند ولی جهالت مدرن مقصودشان است چون آزادی بیانشان، آزادی جهالت و آزادی بردگی و خشونت است. اگر نقدی به قرآن دارید نقد کنید. با منطق و اخلاق نقد کنید تا دیگران هم جواب شما را بدهند؛ اینکه این رفتارهای خشونتزا را انجام میدهند برای ایجاد تنفر و نزاع بین انسانها در جوامع مختلف است. فرد توهینکننده به قرآن که ادعای مسیحیت دارد قطعا مسیحیت را هم قبول ندارد چون به دنبال این است که حتی جنگ صلیبی بین مسلمانان و مسیحیان اتفاق بیفتد تا همدیگر را به خاک و خون بکشند. این حرکت، حرکت صهیونیستی ضد مسیحی و ضد اسلامی است. بنابراین مسلمانان مراقب باشند و این حرکت را از سوی مسیحیان ندانند، ولو اینکه یک مسیحی این کار را میکند. رژیم صهیونیستی هزینه میکند تا بین مسیحیان و مسلمانان اختلاف اندازد، کما اینکه منشأ جنگهای صلیبی هم حرکت یهودیان تندرو بود. بنابراین فکر میکنم غرب با این اقداماتی که انجام میدهد، دچار یک پارادوکس فلسفی و بنیادین شده و میخواهد جهان را به سمت نابودی بکشاند. فقط نگاه سطحی به این موضوع نداشته باشیم که قرآن را که کتاب مقدس مسلمانان است آتش زدند و به آن بیحرمتی کردند، بلکه بحث بسیار عمیقتر از این حادثه ظاهری است. بحث عمیق تحولی است که در بنیانهای فلسفی غرب ایجاد شده و سر از نوعی نسبیگرایی صهیونیستی درآورده و دارند جهان را به سمت یک نزاع بسیار خطرناک و جنگ بین ادیان، مذاهب و انسانها میبرند.
سالها قبل داعش را ایجاد کردند که جنگ مذهبی شیعه با سنی و سنی با سنی راه بیفتد و الان هم به دنبال نزاع بین مسیحی و مسلمان هستند و باید متدینان به ادیان مختلف خیلی هوشیار باشند و همه ادیان این حرکات را محکوم کنند، کما اینکه اگر چنین توهینهایی به مقدسات مسیحیان شود هم مسلمانان باید آن را محکوم کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|