|
ارسال به دوستان
اخبار
اعلام برنامههای سخنرانی استاد حسین انصاریان در دهه اول محرم
برنامه سخنرانی استاد حسین انصاریان در ایام ماه محرم از سوی مؤسسه دارالعرفان اعلام شد. با فرارسیدن ماه محرمالحرام و ایام سوگواری و عزاداری امام حسین علیهالسلام، مدیرعامل مؤسسه دارالعرفان، برنامه سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان در دهه نخست محرمالحرام 1402 هجری شمسی را اعلام کرد.پورمحمودیان با بیان اینکه استاد انصاریان در دهه نخست این ماه در 3 نوبت صبح، عصر و شب به سخنرانی خواهند پرداخت، گفت: مراسم نخست از روز اول محرم ساعت 6 صبح در حسینیه هدایت واقع در میدان قیام، خیابان ری و با مرثیهسرایی مداحان اهل بیت(ع) برگزار میشود. این مراسم به صورت زنده از سایت آپارات پخش خواهد شد.
وی ادامه داد: استاد انصاریان در مراسم دیگری از ساعت 17:30 در حسینیه مرحوم آیتالله علویتهرانی واقع در خیابان کارگر شمالی، خیابان فاطمی غربی، خیابان اعتمادزاده به منبر میرود. همچنین از ساعت 20:45 شب اول محرم، خیمه عزای سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، با سخنرانی استاد انصاریان در آستان مقدس امامزاده صالح(ع) برپا میشود.پورمحمودیان همچنین از برگزاری مراسم عزاداری دهه نخست محرمالحرام 1445 هجری قمری در مؤسسه دارالعرفان واقع در قم با سخنرانی اساتید حوزه علمیه و مرثیهسرایی مادحین اهلبیت(ع) پس از نماز مغرب و عشا خبر داد.
***
زمان پخش «عشق کوفی» مشخص شد
در حالی که تیزرهای پخش شده سریال «عشق کوفی» از عبارت بهزودی برای پخش این مجموعه تلویزیونی استفاده میکردند، رسماً اعلام شد این سریال از ۲۹ تیرماه پخش خود را آغاز خواهد کرد. «عشق کوفی» به تازگی پخش خود را از شبکه 3 آغاز کرد و از عبارت «بهزودی» برای پخش این سریال استفاده میکرد. مشخص نبود این سریال به دهه اول محرم خواهد رسید که روابط عمومی این سریال از پخش قطعی آن در ایام محرم خبر داد. در متن خبر روابط عمومی «عشق کوفی» آمده است: سریال «عشق کوفی» به کارگردانی حسن آخوندپور و تهیهکنندگی سعید سعدی به عنوان سریال محرمی شبکه 3 پخش خود را از 29 تیر ماه آغاز میکند. جدیدترین اثر مرکز فیلم و سریال سازمان هنری - رسانهای اوج از پنجشنبه 29 تیرماه ساعت 20:30 روی آنتن شبکه سوم سیما میرود. «عشق کوفی» به نویسندگی فائزه یارمحمدی و یزدان محمدکاظمی قرار است روایتگر یک عشق در سال 61 هجری قمری باشد که اتفاقات کوفه و کربلا آن را دستخوش تغییراتی میکند. لعیا زنگنه، نادر سلیمانی، سعید شریف، شبنم قربانی، حسین سلیمانی، نادر فلاح، سوگل طهماسبی، مریم کاویانی، مهسا مهجور، محمد اشکانفر، مژگان اخلاقی، جمالالدین بیات، معصومه زینتیصافی، احسان محسنیکیاسری، عمار تفتی، سیدجواد هاشمی و ثریا قاسمی بازیگران اصلی این سریال تلویزیونی هستند.
***
«آلنام» موسیقی آذربایجانی را در تالار وحدت طنینانداز میکند
کنسرت ارکستر «آلنام» به رهبری وحید علیپور در تالار وحدت برگزار میشود. کنسرت موسیقی آذربایجانی ارکستر آلنام یکشنبه 25 تیرماه ساعت 21:30 در تالار وحدت برگزار میشود. یاشار احمدی و مجید عصری خوانندگان این کنسرت هستند. همچنین سونار نجاری سولیست تار، محمدرضا عرفانی سولیست کمانچه و مونیکا لران کنسرت مایستر ارکستر آلنام هستند.
کنسرت ارکستر آلنام شامگاه یکشنبه 25 تیر ماه 1402 در تالار وحدت برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت آن به سایت ایران کنسرت به نشانی
www.iranconert.com مراجعه کنند.
***
خسرو امیرصادقی درگذشت
خسرو امیرصادقی، بازیگر و تهیهکننده سینما در سن ۶۵ سالگی درگذشت. امیرشروین امیرصادقی خبر درگذشت پدرش را تأیید کرد. او در گفتوگویی با خبرنگار تسنیم تأکید کرد خسرو امیرصادقی 2 شب گذشته بر اثر عارضه ریه دارفانی را وداع گفت. او مدتها با این بیماری دست و پنجه نرم میکرد و در سالهای اخیر دیگر نتوانست در پروژههای سینمایی و تلویزیونی به عنوان بازیگر و حتی تهیهکننده حاضر شود. پسر مرحوم امیرصادقی خاطرنشان کرد: میخواستیم با پدرم یک کار مشترک انجام دهیم و او تهیهکنندگی کند که اجل مهلت نداد. آخرین کار او به سریال «پایتخت6» برمیگردد. وی همچنین درباره مراسم تشییع پیکر و ترحیم این هنرمند پیشکسوت، گفت: قرار است (امروز یکشنبه) صبح ساعت 10 از خانه سینما شماره 2 واقع در خیابان وصال، پیکر مرحوم خسرو امیرصادقی به طرف قطعه هنرمندان تشییع شود. پدرم در طبقه فوقانی قبر مرحوم حمید قنبری دوبلور شناخته شده در قطعه 88 به خاک سپرده خواهد شد. هنوز مراسم ترحیم قطعی نشده اما احتمالاً روز سهشنبه برگزار میشود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از نمایش «ط...» که تلاش میکند تصویر یکی از اسطورههای معاصر پایتخت را احیا کند
طیب در صحنه
مجید رحمتی، طراح و کارگردان نمایش: زندگی طیب حاجرضایی به عنوان قهرمان و اسطوره همیشه برایم جذاب بوده است
محمدعلی میرزایی، روزنامهنگار: نمایش اتفاقات تاریخی روی صحنه تئاتر همیشه جذاب بوده است؛ جذابیتی که گاه مخاطب را میخکوب میکند؛ درست مثل نمایش «ط...» که از ۱۳ تیر به نویسندگی کهبد تاراج و کارگردانی مجید رحمتی در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه رفته است. این اثر نمایشی به روایت افراد مختلف از مقاطع گوناگون زندگی اجتماعی و سیاسی طیب حاجرضایی میپردازد.
طیب حاجرضایی مشهور به طیب و نزد هواداران خود طیبخان، یکی از لاتهای سرشناس تهران بود که مشی لوطیگری داشت. طیب با آنکه در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به عنوان یکی از عوامل شعبان جعفری در حمایت از شاه و مخالفت با دولت مصدق به همراه اراذل و اوباش مشهور نقش ایفا کرد و پاداشش در پی بازداشتی کوتاهمدت و میانمدت، دریافت امتیاز انحصار واردات موز بود و در سال ۱۳۳۹ نیز برای تولد ولیعهد سنگ تمام گذاشت اما ۳ سال بعد ورق برگشت و در حمایت از امام خمینی(ره) عکس ایشان را بر بیرقهای محرم نصب کرد و بعد از دستگیری حاضر به شهادت دروغ مبنی بر اینکه از امام(ره) پول گرفته است، نشد. طیب که به حر انقلاب مشهور است، در نهایت به اتهام مشارکت و همکاری در قیام ۱۵ خرداد ۴۲ به اعدام محکوم شد.
شروع نمایش با صداهایی از رادیو ایران در مقاطع تاریخی مختلف این سرزمین است که با صدای احضار زندانیها تمام میشود؛ صحنه تاریک با نوری کمسو در انتها که اجازه هر نوع تصویرسازی را به مخاطب میدهد و تنها دکور، میزی است که در انتها به تابوت و جایگاه نویسنده تبدیل میشود.
طیب، شخصیت اصلی در این نمایش، خود ناظر وقایع زندگی خویش بود. یکی از نکات قابل توجه همزادپنداری نمایش و شخصیتهای آن با تماشاگران است. نقشها قوی است و بازیگران آن تا اندازهای مطلوب توانستهاند شخصیتها را روی صحنه اجرا کنند. در این میان نکتهای که به چشم میآید، میزانسن است؛ دکوری ساده که میتوانست رنگ ولعاب بیشتری داشته باشد اما دیالوگهای روحبخش بازیگران خلأ آن را پر میکند. موضوع دیگر اینکه نورپردازی در طراحی خوب ولی در اجرا ضعیف است.
باید گفت اثر دارای طراحی و کارگردانی خلاقانه است. کاراکتر راننده آمبولانس ارتش بازی قدرتمند و پرانرژی دارد؛ او موقعیتهای طنز را به زیبایی خلق میکند و براحتی موجبات خنده را فراهم میآورد. مهلقا باقری نیز در نقش عفت اثرگذار است.
* زندگی «طیب» همیشه جذاب است
«مجید رحمتی» طراح و کارگردان نمایش درباره ایده اصلی و جزئیات آن به «وطن امروز» میگوید: حوزه تخصصی من بیشتر بازیگری است. برخی وقتها یک کاری را به عنوان کارگردان روی صحنه میبرم. زندگی طیب حاجرضایی همیشه برایم جذاب بوده است، از سویی برههای که این بزرگوار در آن زمان زندگی میکرده نیز برههای پر از التهاب بوده است. همیشه درباره کاری که میخواهم کارگردانی کنم، تحقیق جامع و زیادی روی متن انجام میدهم. من فکر میکنم هر آدمی که برای تاریخ ایران آن هم به شکل مثبت تاثیرگذار بوده، قطعا برایم شکل قهرمان و اسطورهای دارد و پرداختن به این قهرمان و اسطوره در زمان حال به طور یقین راهگشایی برای آیندگان است. ما با آقای تارج، نویسنده اثر در این رابطه وجهاشتراک داشتیم و طیب حاجرضایی را یک قهرمان و اسطوره میبینیم.
وی افزود: اتفاقاتی که برای طیب حاجرضایی در طول تاریخ افتاده است، قطعا نقطه عطف آن محرم 1342 بوده که این مساله برای ما جذاب بوده و با همکاری تماشاخانه ایرانشهر طوری تاریخ اجرا را تنظیم کردیم که قبل و در طول ایام ماه محرم این نمایش اجرا شود. قطعا هر نویسنده و کارگردان سلایق و دیدگاههای متفاوتی دارد اما بنده و کهبد تاراج سالیان زیادی با هم اجراهای مختلفی را روی صحنه بردیم و تعامل زیادی در اجرا داشتیم، ضمن اینکه چالشهای مختلفی بر متن داشتیم و مجبور شدیم برخی از صحنهها را اضافه کنیم و برخی صحنهها را نیز حذف کردیم. کهبد تاراج بنده را به عنوان طراح کامل پذیرفت و با سعهصدر تمام نکاتی را که داشتم در متن لحاظ میکرد؛ این یعنی اینکه تعامل سازندهای بین من و نویسنده اثر وجود دارد. ما سالهاست یک گروه تئاتری داریم که از بازیگران مشترکی استفاده میکنیم ولی در نمایش «ط...» سیدجواد یحیوی، شهروز دلافکار و مهلقا باقری به جمع ما در این نمایش پیوستند.
بازیگران این اثر نمایشی به ترتیب حروف الفبا مهلقا باقری، کهبد تاراج، شهروز دلافکار، آبتین رحمتی، سیدصدرا سبحانیان، شهاب عباسیان، امیر عدلپرور و سیدجواد یحیوی هستند.
این نمایش که برای افراد زیر ۱۲ سال ممنوع است تا ۲۰ مرداد هر شب ساعت ۲۰:۳۰ در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه میرود.
سایر عوامل نمایش «ط...» عبارتند از کهبد تاراج مشاور کارگردان، کارن کیانی و هانیه تائبی دستیاران کارگردان، روشان رستمپور منشی صحنه، حسین ورزنده، محمد فرجیپور و خدیجه بابادی مدیر صحنه، کهرام تاراج مدیر تولید، ماریا حاجیها طراح گریم، رضا خضرایی طراح نور، سهیلا جوادی طراح لباس، مجید رحمتی طراح صحنه، آرش موسوی طراح صدا و آهنگساز، شایان کیانی طراح پوستر و بروشور و تیزر تبلیغاتی و رضا جاویدی عکاس.
ارسال به دوستان
سامانه مدیریت فروش و اکران سینما اعلام کرد
جدیدترین آمار فروش سینماها در آستانه ماه محرم
گیشه سینماها در 4 ماه گذشته به مدد اکران بعضی فیلمهای کمدی به فروش قابل توجهی رسیده و تاکنون نزدیک به 8 میلیون نفر به تماشای فیلمهایی که از فروردین روی پرده سینماها رفتند، نشستهاند.
به گزارش ایسنا، هفته پیشرو آخرین روزهایی خواهد بود که در آستانه عزاداریهای دهه اول ماه محرم فیلمهای کمدی همچنان اکران میشوند.
آخرین وضعیت فروش و تعداد تماشاگران فیلمهای روی پرده سینماها تا ساعت ۱۰ صبح جمعه، ۲۳ تیرماه به شرح زیر است:
«فسیل» به کارگردانی کریم امینی: ۵ میلیون نفر تماشاگر و ۲۱۸ میلیارد تومان فروش
«شهر هرت» به کارگردانی کریم امینی: ۷۱۳ هزار نفر تماشاگر و ۳ میلیارد تومان
«سه کام حبس» به کارگردانی سامان سالور: ۳۷۰ هزار نفر تماشاگر و ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروش
«آهنگ دو نفره» به کارگردانی آرزو ارزانش: ۳۹۲ هزار نفر تماشاگر و ۱۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان فروش
«کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزا محمدی: ۱۸۲ هزار نفر تماشاگر و ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان فروش
«عروسی مردم» به کارگردانی مجید توکلی: ۱۳۳ هزار نفر تماشاگر و ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان فروش
«مصلحت» به کارگردانی حسین دارابی: ۱۳۲ هزار نفر تماشاگر و ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان فروش
«بابا سیبیلو» به کارگردانی ادوین خاچیکیان: ۱۱۲ هزار نفر تماشاگر و ۴ میلیارد تومان فروش
«یقه سفیدها» به کارگردانی شهرام مسلخی: ۴۸ هزار نفر تماشاگر و ۲ میلیارد تومان فروش
«معجزه عشق» به کارگردانی محمدرضا ممتاز: ۳۶ هزار نفر تماشاگر و یک میلیارد و 500 میلیون تومان فروش
«نگهبان شب» به کارگردانی رضا میرکریمی: ۳۴ هزار نفر تماشاگر و یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروش
«تصور» به کارگردانی علی بهراد: ۲۰ هزار و ۶۰۰ نفر تماشاگر و ۹۸۴ میلیارد تومان فروش
«شهرک» به کارگردانی علی حضرتی: ۵ هزار نفر تماشاگر و ۲۲۷ میلیون تومان فروش
«فصل ماهی سفید» به کارگردانی قربان نجفی: ۵ هزار نفر تماشاگر و ۲۲۴ میلیون تومان فروش
«پرونده باز است» به کارگردانی مرحوم کیومرث پوراحمد: ۳۴۰۰ نفر تماشاگر و ۱۶۱ میلیون تومان فروش
مجموع تماشاگران فیلمهایی که از ابتدای سال ۱۴۰۲ در سینماها اکران شدهاند، تاکنون به بیش از ۷ میلیون و ۹۵۰ هزار نفر رسیده است.
گفتنی است، آمار ارائه شده در این گزارش تقریبی و بر اساس اطلاعات سامانه مدیریت فروش و اکران سینما (سمفا) است.
ارسال به دوستان
در قالب برنامههای تولیدی جدید روی آنتن میرود
ویژهبرنامههای شبکه نسیم برای ماه محرم
در ایام سوگواری سالار شهیدان اباعبداللهالحسین علیهالسلام، شبکه نسیم برنامههای تولیدی جدید از جمله «از سرگذشت»، «با حسین (ع) حرف بزن»، «نسیم آوا» و همچنین سریال «مرضیه»، «قابعاشقی»، «مستند محرم»، «نسیما» و مستند «اینجا ایران» را در کنداکتور دهه اول محرم خود جانمایی کرده است. برنامه «از سرگذشت» به تهیهکنندگی محسن نجفیسولاری و کارگردانی محمد پیوندی با اجرای یک خواننده جوان از شب اول محرم سهشنبه ۲۷تیر ساعت۲۱:۳۰ از شبکه نسیم روی آنتن میرود.
فصل نهم برنامه «با حسین(ع) حرف بزن» با فرم و محتوای جدید به تهیهکنندگی محمدحسین تقوایی هر شب و با شروع محرم ساعت ۲۰ از شبکه نسیم روی آنتن میرود. فصل جدید این برنامه در گفتوگو با اقشار و گروههای سنی مختلف تلاش کرده است بفهماند هر کسی میتواند ارتباط دلی و زبانی خود را با امام حسین (ع) برقرار کند.
سریال «مرضیه» به نویسندگی و کارگردانی فلورا سام و تهیهکنندگی مجید اوجی، محصول سال ۱۳۹۸ است که در ایام محرم هر شب ساعت۲۰:۳۰ از شبکه نسیم پخش میشود.
«نسیمآوا» به تهیهکنندگی و اجرای محمدرضا محبی با مرور آواهای عاشورایی و حسینی هر شب ساعت ۲۳ از شبکه نسیم پخش میشود.
برنامه «قاب عاشقی» نیز به تهیهکنندگی مسعود نجفی هر شب یک فیلم سینمایی مرتبط با عاشورا و قیام حسینی را با حضور عوامل از جمله کارگردان و تهیهکننده مورد بررسی قرار داده و ساعت ۱۸:۳۰ از این شبکه پخش میشود. همچنین برنامههای تامینی مستند «محرم» هر شب ساعت ۲۲:۳۰، مستند «اینجا ایران» ساعت ۲۳:۳۰ و برنامه دوربین مخفی «نسیما» ساعت ۱۹:۳۰ از شبکه نسیم روی آنتن میروند.
«مجلس واقعه» نیز تولید فاخر شبکه نسیم است که این روزها در حال فیلمبرداری است؛ ویژهبرنامهای درباره تعزیه با اجرای یکی از آهنگسازان بنام کشور که برای پخش در ماه صفر آماده خواهد شد.
ارسال به دوستان
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات خبر داد
تأسیس جایزه ملی کتاب کود
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات گفت: جایزه ملی کتاب کودک تأسیس میشود تا به عنوان یکی از صفحات مهم جورچین تربیت نویسنده، تولید اثر و الگوسازی در تقویم جوایز کشور جای خود را پیدا کند. آیین افتتاحیه نخستین دوره متمرکز و حضوری آموزش شعر و داستان کودک و نوجوان با عنوان «قاصدک»، چهارشنبه ۲۱ تیرماه با حضور علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، حامد محقق معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران، غلامرضا طریقی مشاور مدیرعامل و مدیر امور فعالیتهای فرهنگی و اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران و جمعی از هنرجویان شعر و داستان کودک و نوجوان در مجتمع فرهنگی آموزشی یاوران مهدی(عج) شهر قم برگزار شد. علی رمضانی در این مراسم گفت: نخستین کار اساسی معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران بعد از انتصاب، تدارک این دوره بود که امروز در حال برگزاری است. ایشان از 12 خردادماه سال جاری به مجموعه خانه کتاب و ادبیات ایران پیوستند و دغدغههای خود را به همراه آوردند. این دغدغهها با تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران جلوه دیگری پیدا کرد و امروز در این دوره آموزشی به آن پرداخته میشود.
رمضانی ادامه داد: در امتداد این برنامهها جایزه ملی کتاب کودک نیز تأسیس میشود تا بهعنوان یکی از صفحات مهم جورچین تربیت نویسنده، تولید اثر و الگوسازی در تقویم جوایز کشور جای خود را پیدا کند. لذا این سیر از آموزش عمومی در پایگاه نقد شعر و داستان، آموزشهای نیمه تخصصی در این دوره، آموزشهای تخصصیتر در دورههای بعدی و بخش جوایز، زنجیره کاملی از فرآیند فعالیتی خانه کتاب و ادبیات ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کودک و نوجوان خواهد بود.
نخستین دوره متمرکز و حضوری آموزش شعر و داستان کودک و نوجوان با عنوان «قاصدک» از 21 تیرماه تا 23 تیرماه ۱۴۰۲ در مجتمع فرهنگی - آموزشی یاوران مهدی (عج) شهر قم برگزار شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|