|
اختصاص 200 هزار دینار برای هر زائر اربعین
رئیس کل بانک مرکزی گفت: امسال ارز اربعین فقط در قالب دینار و به هر نفر تا 200 هزار دینار اختصاص مییابد. محمدرضا فرزین اعلام کرد: بر اساس مصوبه و بخشنامه بانک مرکزی، امسال ارز اختصاص یافته به زائران اربعین فقط به شکل دینار خواهد بود و دلار و یورو اختصاص نمییابد و مقرر شده به هر یک از زائران 200 هزار دینار اختصاص یابد. رئیس کل بانک مرکزی گفت: ۴ بانک عامل برای توزیع دینار بین زائران اربعین در نظر گرفته شده و تلاش ما این است به صورت غیرحضوری باشد.
ارسال به دوستان
کند شدن سرعت رشد تورم مسکن در شهرهای بزرگ و کاهش قیمت در شهرهای اقماری از ابتدای تابستان
مسکن در مسیر ثبات
مهرداد بذرپاش: قیمت مسکن در تمام شهرهای کشور کاهش یافته است البته هنوز کاهش قیمتها مطلوب نیست
گروه اقتصادی: بررسی آمارهای رسمی ارائه شده از سوی مرکز آمار گویای آن است سرعت رشد تورم در بخش اجارهبها و مسکن در تیرماه کند شده است به طوری که تورم نقطه به نقطه اجارهبها به ۳۷,۹ درصد و تورم مسکن به ۳۸ درصد رسیده است که نشان از کاهش یک و 1,1 درصدی نسبت به ماه قبل دارد.
به گزارش «وطن امروز»، وزیر راه و شهرسازی خبر از کاهش قیمت مسکن در تمام شهرها و احتمال تسری این موضوع به بخش اجارهبها در آینده نزدیک داد. به گزارش «وطن امروز»، مهرداد بذرپاش گفت: درباره قیمتگذاری مسکنهای طرح ملی، از دلایلی که سبب افزایش قیمت در واحدهای ملی شد، کاهش تولید مسکن بود، زیرا تولید مسکن به پایینترین حد خود رسیده بود و سوداگریهای زیادی در حال انجام بود. وی ادامه داد: مسکن یکی از مهمترین کالاهای مورد نیاز مردم جامعه است و ما باید کمک کنیم این بازار به ثبات و آرامش برسد و دولت باید بیشترین سهم را در این حوزه داشته باشد. در کشور برای کاهش قیمت بررسیهای میدانی در حال انجام است و طی ۲ هفته آینده آمار دقیقتری را اعلام خواهیم کرد. وی گفت: همه شهرها مشمول کاهش قیمت شدند اما هر شهر با دیگری فرق دارد، البته هنوز کاهش قیمتها مطلوب نیست و هر چه قیمتها پایین رود تاثیرات را در بازار اجاره هم نشان خواهد داد و توقع ما از نظام بانکی این است که همکاری بیشتری داشته باشد. بررسیهای انجامشده از روند قیمت مسکن در کشور گویای بیمیلی افراد برای خرید و فروش مسکن بوده که خود عامل اصلی این کاهش قیمتها بوده است. کاهش قیمت مسکن در برخی کلانشهرها همچون تهران و البرز به وضوح قابل لمس است و حتی این روند به بسیاری از شهرهای اقماری تهران نیز سرایت کرده است. واسطههای ملکی معتقدند به دلیل ایجاد انتظارات کاهشی و همزمانی با ماه محرم، خریداران از بازار مسکن کنار کشیده و به نوعی رکود در این بازار حاکم شده است که انتظار میرود این شرایط که از ابتدای خردادماه آغاز شده، دستکم تا ۲۵ شهریورماه همزمان با پایان ماه صفر ادامه یابد.
فصل طلایی نقل و انتقالات در بازار مسکن - تابستان - به دلیل همزمانی با ثبات بازارهای موازی و افت نرخ ارز با رکود همراه شده و کسادی بازار که به شکل سنتی در ماههای محرم و صفر ایجاد میشود نیز این رکود را عمیقتر کرده است.
از ابتدای خردادماه که قیمت دلار در مسیر کاهش و ثبات قرار گرفت بازارهای مسکن، خودرو و طلا به آرامش رسیدند. در حال حاضر قیمت خودرو تا ۴۵ درصد کاهش یافته و بررسیها از بازار مسکن شهر تهران از افت ۱۵ تا ۲۰ درصدی نرخهای پیشنهادی حکایت دارد. در صورت ادامه رکود معاملات، قیمت آپارتمان ممکن است کاهش بیشتری را در آینده تجربه کند.
در حال حاضر برآورد میشود که تعداد قراردادهای خرید و فروش مسکن در تهران کمتر از ۳۰۰۰ فقره در ماه باشد؛ در حالی که طی سالهای اخیر به طور میانگین در تهران ماهانه ۱۵ هزار فقره خرید و فروش مسکن انجام شده است. از آذر سال گذشته تاکنون آمار رسمی از تعداد معاملات و قیمت مسکن در پایتخت ارائه نشده اما آنگونه که واسطههای ملکی میگویند به دلیل ایجاد انتظارات کاهشی و همزمانی با ماه محرم، خریداران از بازار مسکن کنار کشیدهاند. خرید و فروشهای سرمایهای نیز در شرایط فعلی وجود ندارد.
با توجه به دیرپذیر بودن بازار مسکن، برای ارزیابی از وضعیت آن دستکم باید یک فصل بگذرد. پایان ماه صفر یعنی ۲۵ شهریورماه رکود این بازار تقریبا ۴ ماهه میشود.
آنچه میتوان از اوضاع فعلی بازار مسکن استنباط کرد اینکه انتظارات کاهشی در بازار ایجاد شده و عرضه بیشتری نسبت به تقاضا وجود دارد، البته این رشد عرضه به معنای افزایش فروشندگان نیست بلکه به دلیل کاهش تعداد خریداران، تناسب بین عرضه و تقاضا به هم ریخته است. در واقع بازار با افزایش حجم عرضه در برابر تقاضا مواجه شده و این شرایط را به نفع متقاضیان تغییر میدهد.
* کاهش 3.8 درصدی تورم قیمت مسکن در تهران
در همین باره رئیس مرکز توسعه راهبردی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزههای سیاستگذاری و ایجابی، از بازگشت آرامش به بازار مسکن و کاهش تورم تقریبی 3.8 درصدی قیمت مسکن در روزهای پایانی تیر امسال نسبت به ماه گذشته در شهر تهران خبر داد. سیدجواد سادات افزود: بر اساس آمارها و برآوردهای انجام شده، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران، در روزهای پایانی تیر نسبت به ماههای گذشته کاهش قابل توجهی داشته است به طوری که در روزهای پایانی تیر بر اساس آمارهای رسمی کاهش 3.8 درصدی قیمتها را شاهد بودیم. مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: اجرای شهر به شهر و محله به محله طرح ساماندهی واحدهای صنفی مشاوران املاک و شناسایی و برخورد با اخلالگران بزرگ حوزه بازار مسکن، رونمایی از سامانه دریافت کد رهگیری رایگان اجاره، اقدام جدی در حوزه شناسایی و دریافت مالیات از خانههای خالی، تصویب طرح تنظیم بازار زمین، مسکن و اجارهبها در مجلس و طرح الزام ثبت رسمی اموال غیرمنقول، از جمله اقدامات وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی و کاهش نرخ تورم مسکن در شهر تهران و سراسر کشور بوده است. وی ادامه داد: همچنین تحویل زمین به بخشی از واجدان شرایط طرح حمایت از جوانی جمعیت، برداشتن گامهای بلندتر در حوزه عرضه مسکن، ترویج بسته نوزدهگانه تشویقی بازآفرینی شهری و تصویب مصوبه مبارزه با احتکار زمین در شورای عالی معماری و شهرسازی، از دیگر اقدامات وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی و کاهش نرخ تورم مسکن در پایتخت و سراسر کشور بوده است.
* فعالان صنعت ساختمان از ظرفیتهای قانونی ایجادشده استفاده کنند
همچنین پنجشنبه هفته گذشته بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان با حضور وزیر راه و شهرسازی فعالیت خود را آغاز کرد. مهرداد بذرپاش با اشاره به اینکه فعالان صنعت ساختمان از ظرفیتهای قانونی ایجاد شده استفاده کنند، از سیاست کاهش مصرف انرژی در واحدهای مسکونی، بازارسازی متفاوت برای صنعت ساختمان و خرید انبوه مصالح ساختمانی در وزارت راه وشهرسازی خبر داد. وی گفت: امروز فراوانی تولیدات ایرانی و محصولات ساختمانی، گستردهتر از مرزهای ایران شده و به خارج از مرزهای ایران کشیده شده است که نشان از رشد و بالندگی در صنعت ساختمان دارد. وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی علاوه بر قانون جهش تولید و برنامه رئیسجمهور، نیاز کشور است، احداث یک میلیون واحد مسکونی و رونق گرفتن تولید مسکن را تضمین مناسبی برای فعالان صنعت ساختمان و رشد تولید در این حوزه برشمرد.
* رشد ۴۰ درصدی صدور پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده
بذرپاش گفت: تمهیدات دولت برای تامین زیرساختهای مسکن اندیشیده شده و ارائه تسهیلات در بافتهای فرسوده برای تحریک طرف تقاضا و ایجاد مکانیزمهای شهرسازانه برای رونق ساختوساز نشان از فعالیتهای دولت برای رونق تولید مسکن دارد. عضو کابینه سیزدهم توضیح داد: شاهد رشد ۴۰ درصدی صدور پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده هستیم که بعد از ابلاغ بسته ۱۹ بندی، رشد قابل توجهی یافته است. بذرپاش همچنین از آمادگی وزارت راه و شهرسازی برای تدوین ضوابط برای رونق تولید مسکن در شورای عالی شهرسازی و معماری خبر داد و گفت: یکی از سیاستهای وزارت راه و شهرسازی توسعه شهرها در چارچوب قوانین و مقرارت شهری است. وی از تصویب احداث ۵۰ شهرک مسکونی و ۲۷ شهر جدید ساحلی خبر داد و گفت: این مصوبات ظرفیت مناسبی برای فعالان صنعت ساختمان به شمار میرود که ضرورت دارد از این ظرفیتها استفاده بهینه شود.
* ساخت خانههای یک طبقه حیاطدار
بذرپاش اتخاذ سیاستهای جدید در بخش مسکن روستایی را از دیگر برنامههای وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد و گفت: یکی از سیاستهای ما در دولت ساخت واحدهای یک طبقه ویلایی است که ضرورت دارد در ساخت آن از نمادهای تمدنی ایرانزمین بهره کافی ببریم. وی توضیح داد: اتخاذ سیاستهای کاهش مصرف انرژی در واحدهای مسکونی، بازارسازی متفاوت برای صنعت ساختمان و خرید انبوه مصالح ساختمانی بخشی از سیاستهایی است که در دستور کار قرار دارد. بذرپاش گفت: صادرات مصالح ساختمانی از دیگر موضوعاتی است که در دستور کار داریم و بناست در سفرهای خارجی و میزبانی از میهمانان خارجی این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
ارسال به دوستان
مرکز آمار گزارش داد
تداوم کاهش تولید گوشت قرمز و سفید
مرغ کیلویی 100 هزار تومان، گوشت قرمز گوسفندی کیلویی 400 هزار تومان
عرضه و تولید گوشت ماکیان (سفید) ۲۰ درصد و گوشت قرمز ۱۲ درصد در خرداد امسال نسبت به خرداد سال قبل کاهش یافته و همزمان تورم سالانه این ۲ کالا ۸۰ درصد را پشت سر گذاشته است. مرکز آمار اخیرا گزارش عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور را در خرداد سال جاری منتشر کرد که نشانگر کاهش تولید گوشت قرمز و سفید است. بر این اساس، مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در خرداد ۱۴۰۲ با ماه مشابه سال ۱۴۰۱ نشاندهنده کاهش ۲۰ درصدی مقدار عرضه گوشت انواع طیور در کشتارگاههای رسمی کشور است. مقدار عرضه گوشت طیور در خرداد ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل برای ماکیان (مرغ و خروس) ۲۰ درصد، برای بوقلمون ۳ درصد، برای بلدرچین ۴۴ درصد، برای شترمرغ ۲۸ درصد و برای سایر انواع طیور ۴۲ درصد کاهش داشته است. همچنین مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در خرداد ۱۴۰۲ با ماه مشابه سال ۱۴۰۱، نشاندهنده کاهش ١٢ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است. موضوعات مختلفی در رابطه با کاهش عرضه گوشت قرمز و سفید توسط مسؤولان صنفی و بخش خصوصی مطرح میشود که اکثر آنها ناظر به عدم تامین نهادههای دامی و نقدینگی مورد نیاز تولیدکنندگان است. تورم اعلامی گوشت قرمز و گوشت ماکیان (سفید) از سوی مرکز آمار برای تیرماه 86.3 درصد بوده است که نشان از افزایش قیمت افسارگسیخته این کالاها دارد. هماکنون هر کیلو مرغ در پروتئینیهای پایتخت به بیش از ۱۰۰ هزار تومان و هر کیلو گوشت گوسفندی (ران) به بیش از ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. برخی کارشناسان تنها راه عبور کوتاهمدت از این شرایط را واردات میدانند. وضعیت کنونی در حالی است که اساسا فصلهای بهار و تابستان شرایط دامداری و دامپروری به مراتب مناسبتر از فصلهای سرد است.
* مرغ شهرداری به جای مرغ دولتی
مرغ البته در برخی مراکز مانند میادین میوه و ترهبار شهرداری هر کیلو با قیمت نزدیک مصوب (73 هزار تومان) به صورت صفی و سهمیهای (هر فرد 2 مرغ) در حال توزیع است. در چنین شرایطی بساط قطعهفروشی مرغ نیز داغ شده است و برخی عرضهکنندگان این محصول برای در امان ماندن از دست تعزیرات و دیگر نهادهای نظارتی اقدام به فروش قطعات مرغ میکنند. در هفتههای گذشته که میزان عرضه مرغ به بازار کمتر شده، این محصول به صورت قطعهبندیشده و با نرخهای دلخواه به وفور در بازار به فروش میرسد.
* نهاده در حال تأمین است
در این شرایط اما فعالان صنفی و تولیدکنندگان مرغ اخبار امیدوارکنندهای در این رابطه میدهند که نویدبخش آن است شاید قیمت مرغ در روزهای آینده کاهش یابد. حدود ۲ هفته پیش بود که علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی در رابطه با وضعیت توزیع نهادههای دامی گفت: تامین سویا برای رشد جوجههای گوشتی در واحدهای پرورش با مشکل مواجه شده بود که با پیگیریهای وزارت جهاد کشاورزی و اقدامات و هماهنگیهای انجام شده با واردکنندگان نهادههای دامی، بارگیری و تحویل سویا به سمت واحدهای مرغ گوشتی انجام شده و پیشبینی میکنیم تا چند روز آینده نیاز واحدهای پرورشی به صورت کامل تامین شود. وی ادامه داد: انتظار ما این است که واردکنندگان پس از دریافت وجه از مرغداران، نهاده را در اختیار مرغداران بگذارند، چرا که مرغداران توان تهیه نهاده آزاد را ندارند. ابراهیمی ابراز امیدواری کرد با گشایشی که در نظر گرفته شده شاهد افزایش تولید مرغ گوشتی در کشور باشیم و با هماهنگی با دستگاههای ذیربط بتوانیم تامینکننده داخل و صادرکننده به کشورهای هدف باشیم. به طور کلی تامین نهاده یکی از اصلیترین دلایل افزایش قیمت مرغ طی سالیان گذشته بوده است و همواره تولیدکنندگان در این زمینه با مشکلاتی دست و پنجه نرم کردهاند.
ارسال به دوستان
حمایت از تولید با فشار بر فرارهای مالیاتی
رضا نجاتی: اراده دولت سیزدهم با رویکرد هوشمندسازی نظام مالیاتی بر حمایت از تولید است. در ۲ سال گذشته شاهد کاهش نرخ مالیاتی 7 درصدی در بخش تولید بودیم که ناشی از فشار بر فراریان مالیاتی بوده است.
نرخ مالیات بر فعالیتهای تولیدی ۲ درصد در سال جاری و ۵ درصد در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است و در مقابل با سیاستها و عبور از نظام مالیاتی سنتی به سمت هوشمندسازی، گلوگاههای فساد فراریان مالیاتی بسته شده است.
* شناسایی فرارهای مالی در قالب شرکتهای صوری و کاغذی
در همین راستا تعدادی از شرکتها و معاملههای مجازی به محلی برای پولشویی و فرار مالیاتی تبدیل شده بود که شناسایی و ساماندهی شدند. همچنین تهیه پیشنویس دستورالعمل نحوه شناسایی و مقابله با شرکتهای مشکوک به کاغذی و معاملات صوری، تعامل با دبیرخانه ستاد هماهنگی و مبارزه با مفاسد اقتصادی جهت تصویب مصوبه پیشگیری و شناسایی شرکتهای کاغذی و تعیین وظایف سایر دستگاههای اجرایی در این خصوص استخراج اطلاعات مربوط به معاملات ثبت شده در سامانه صورت معاملات فصلی انجام شده است.
از سویی تاکید بر ارتقای سامانه دریافت، پالایش و بارگذاری ریزتراکنشهای بانکی و انتقال سیستمی پروندههای مرتبط با تراکنشهای بانکی مشکوک بین ادارات امور مالیاتی بوده است. در همین ارتباط سال گذشته از محل کنترل تراکنشهای بانکی مشکوک نزدیک ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق تشخیص مربوط به مؤدیان دارای فرارهای مالیاتی صادر شده است.
* راهاندازی سامانه مؤدیان و قانون پایانههای فروشگاهی
سامانه مؤدیان و قانون پایانههای فروشگاهی که در دولتهای گذشته راکد مانده بود، در این دولت راهاندازی شد. بر این اساس هرگونه خدمات و معاملهها در این سامانه ثبت و صورتحساب الکترونیکی صادر میشود.
طبق گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، در حال حاضر روزانه حدود ۷۰۰ یا ۸۰۰ شرکت به سامانه مؤدیان برای صدور صورتحساب اضافه میشوند. تعداد صورتحسابهایی که تا امروز در سامانه مؤدیان صادر شده بالغ بر ۲۵۰ میلیون و تعداد مؤدی صادرکننده صورتحساب نیز بالغ بر ۲۲ هزار شرکت است.
در دولت سیزدهم، با شناسایی ۲ میلیون و ۹۱۵ مؤدی جدید، تعداد مودیان به 5 میلیون و ۳۵۰ هزار نفر رسیده است. آمارهای سازمان امور مالیاتی نشان میدهد سال ۱۴۰۱ تعداد مؤدیان مالیاتی با 52.4 درصد (معادل یک میلیون و ۵۳۰ هزار نفر) افزایش به ۴ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر رسید. همچنین سال ۱۴۰۲ تعداد مؤدیان مالیاتی با 20.3 درصد رشد به ۵ میلیون و ۳۵۰ هزار نفر رسیده است که بر این اساس تعداد مؤدیان مالیاتی 83.5 درصد رشد داشته است.
طبق آخرین گزارشها، امسال مالیات بیش از ۵۰ درصد اصناف صفر مطلق بود و متوسط مالیاتی که سال ۱۴۰۲ برای عملکرد ۱۴۰۱ از اصناف و مشاغل گرفته شد، ۵ میلیون تومان بوده است. صنف پزشکان بیشتر از بقیه اصناف و مشاغل مالیات پرداخت کردهاند؛ حدود ۳۵ میلیون تومان در سال متوسط مالیات پرداختی پزشکان طبق تبصره ماده ۱۰۰ بوده است. مالیات پرداختی سایر اصناف طبق اطلاعات فرم تبصره ماده ۱۰۰ به ترتیب، داروخانهها حدود ۲۲ میلیون تومان، طلا و جواهر حدود ۱۰ میلیون تومان، نمایشگاه اتومبیل حدود ۱۰ میلیون تومان، مشاوران حقوقی حدود ۶ میلیون و 800 هزار تومان، بنگاههای املاک حدود ۴ میلیون تومان و آرایشگاه زنانه حدود ۲ میلیون تومان بوده است.
همچنین در حوزه اینفلوئنسرها برای بالغ بر ۵۰۰ نفر، پرونده مالیاتی تشکیل شده است. بالغ بر ۱۲۰ نفر آنها اظهارنامه مالیاتی ارائه دادهاند. مالیات ابرازی آنها حدود ۵۰۰ میلیون تومان بوده است اما تشخیص مالیات این افراد، توسط سازمان امور مالیاتی بیشتر از ۳۰ میلیارد تومان بوده است.
* ثبت رکورد درآمدهای مالیاتی در دولت سیزدهم
تحلیل وصول مالیات طی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ نشان میدهد این رقم از ۱۹۲ هزار میلیارد تومان بالاتر نرفته بود اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم وصول مالیاتی دوچندان شد به گونهای که کل وصول درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۰ معادل ۳۰۵ هزار میلیارد تومان بوده و ۴۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در سال ۱۴۰۱ وصول شده است. میزان رشد درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ معادل ۵۹ درصد بوده است. همچنین رشد درآمدهای مالیاتی در ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته معادل ۵۴ درصد است.
همچنین از ابتدای امسال تا پایان تیر ۲۱۶ هزار میلیارد و ۲۹۹ میلیون تومان درآمدهای مالیاتی وصول شده که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۴۳ میلیارد و ۸۸۸ میلیون تومان بود، رشد ۵۰ درصدی را نشان میدهد.
این آمار و ارقام نشانگر عزم جدی دولت سیزدهم در حمایت از بخش تولید و افزایش درآمدهای پایدار دولت با تاکید بر فرارهای مالیاتی است.
ارسال به دوستان
اخبار
دستور برای اتمام پروژههای فرودگاه امام خمینی(ره)
وزیر راه و شهرسازی در بازدید از پروژههای عمرانی و زیرساختی در دست اجرا در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) بیان داشت: با توجه به در پیش بودن پروازهای اربعین لازم است هرچه سریعتر این پروژهها به اتمام برسد تا شهر فرودگاهی در ایام پروازهای اربعین بتواند با حداکثر ظرفیت به مسافران و زائران خدمترسانی کند. مهرداد بذرپاش به همراه جمعی از مدیران این وزارتخانه با حضور در شهر فرودگاهی، از پروژههای عمرانی و زیرساختی در دست اجرا در این مجموعه بازدید کرد و طی بازدید دستورات لازم برای اتمام همه پروژههای جاری در سطوح پروازی قبل از عملیات اربعین را صادر و بر انجام و اتمام آسفالت تمام پارکینگهای ترمینال سلام به منظور ارائه خدمات مطلوبتر در این ترمینال در ایام اربعین تاکید کرد. وی در این بازدید با اشاره به اهمیت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در صنعت حملونقل کشور گفت: توسعه شهر فرودگاهی به عنوان مهمترین درگاه ورودی و خروجی جمهوری اسلامی ایران باید در کوتاهترین زمان و با بهترین کیفیت انجام و این مجموعه به یکی از نمادهای توسعه اقتصادی کشور تبدیل شود. وزیر راه و شهرسازی با ابراز رضایت از روند پروژههای عمرانی و زیرساختی در دست اجرا در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) بیان داشت: با توجه به در پیش بودن پروازهای اربعین لازم است هرچه سریعتر این پروژهها به اتمام برسد تا شهر فرودگاهی در ایام پروازهای اربعین بتواند با حداکثر ظرفیت به مسافران و زائران خدمترسانی کند.
***
مصرف برق یک روز تابستان 2 برابر روزهای عادی است
در روزهای اخیر با افزایش قابل توجه مصرف برق، میزان انرژی برق مصرفشده در یک روز به عدد یک میلیارد و 548 میلیون کیلووات ساعت رسید که معادل مصرف انرژی یک سال 1.8 میلیون لامپ رشتهای و همچنین مصرف 2 روز برق روزهای عادی است. بر اساس اطلاعات منتشرشده از شرکت مدیریت شبکه برق کشور، مصرف برق در فصل تابستان 1402 رکوردهای قابل توجهی را به ثبت رسانده و 2 مرداد سال جاری به رقم 72 هزار و 724 مگاوات رسیده است. شاخص اوج بار، بیشترین مصرف برق کشور در یک ساعت را مشخص میکند و نمایانگر انرژی مصرف شده در طول یک روز طی فصل تابستان نیست. بر این اساس، به استناد اطلاعات مدیریت شبکه برق، میزان انرژی مصرف شده برق کشور در روزهای جاری به عدد یک میلیارد و 548 میلیون کیلووات ساعت رسیده است. در همین راستا، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق اظهار داشت: در روزهای عادی فصولی که وسایل سرمایشی در کشور فعالیت ندارد، مصرف انرژی یک روز کشور بین 720 تا 800 کیلووات ساعت متغیر است اما در بازه زمانی کنونی که با ثبت رکوردهای مصرف همراه شده است، برق مصرفی یک روز به اندازه 2 روز عادی است.
***
استقبال یک میلیون خانوار از طرح کالابرگ الکترونیک
معاون امور رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یک میلیون خانوار از ۳ دهک پایین درآمدی از طرح کالابرگ الکترونیک استقبال کردند. علیرضا عسگریان درباره مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک گفت: این مرحله آغاز شده و بر این اساس افرادی از ۳ دهک پایین درآمدی که بتوانند حداقل 50 درصد یارانه نقدی خود را به مبلغ 200 هزار تومان از 11 قلم کالای منتخب سبد معیشت خریداری کنند، مشمول شارژ 120 هزار تومان اعتبار اضافی خواهند شد. وی افزود: طرح کالابرگ الکترونیک فعلا برای ۳ دهک پایین درآمدی به تعداد 8 تا 9 میلیون خانوار و به استعداد 29 میلیون نفر جمعیت کشور معادل یکسوم جمعیت اجرا میشود. معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اینکه تا چه میزان از طرح کالابرگ استقبال شده است، عنوان کرد: در مدت اجرای کالابرگ تاکنون یک میلیون خانوار از این طرح استفاده کردند که عمدتا در 3 دهک پایین درآمدی جامعه بودند و طرح نسبت به گذشته رشد قابل قبولی پیدا کرده است. عسگریان درباره اینکه چرا استقبال از کالابرگ ناچیز بوده است، گفت: دلایلی مختلفی دارد، از جمله عدم اطلاعرسانی کافی و همچنین شکلگیری رفتار مصرفی مردم در زمانی که هنوز زیرساخت اجرای کالابرگ فراهم نبود و مردم از یارانه معیشتی خود برای سایر هزینهها مانند کرایه خانه، هزینه ایاب و ذهاب یا سایر هزینههای خانوار استفاده کردهاند. وی درباره اینکه آیا مغازهداران در طرح کالابرگ الکترونیک میتوانند گرانفروشی کنند یا کالاهای اجباری به مشتریان بدهند، اظهار داشت: این 11 قلم کالای سبد معیشت (شامل ماست، شیر، پنیر، قند و شکر، روغن، برنج، مرغ و تخممرغ، گوشت، ماکارونی و حبوبات) همه از کالاهای تعزیراتی هستند که اگر کسی گرانفروشی کند، حتی بدون کالابرگ الکترونیک میتوان به تعزیرات شکایت کرد. وی درباره فروش کالای اجباری هم گفت: اگر فردی هر تعداد کالای دیگر هم خریداری کند، فقط 11 قلم کالای مورد نظر سبد معیشت مشمول یارانه است و اگر فردی بیش از این اقلام خریداری کند، مشمول اعتبار کالابرگ نمیشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|