|
یک پیشکسوت به کادر فنی تیم فوتبال استقلال اضافه شد
هافبک سابق تیم فوتبال استقلال با تصمیم نکونام به جمع اعضای کادر فنی این تیم اضافه شد. هاشم بیگزاده که سابقه حضور در استقلال را دارد و در 2 فصل گذشته دستیار امیر قلعهنویی در گلگهر سیرجان بود با تصمیم کادر فنی به جمع مربیان استقلال اضافه شد. بیگزاده هم در تیم ملی و هم استقلال با جواد نکونام همبازی بود و حالا قرار است از این به بعد به عنوان دستیار وی در استقلال در کادر فنی مشغول کار شود.
ارسال به دوستان
اخبار
علی خلیلی، رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی شد
با برگزاری مجمع انتخاباتی، علی خلیلی، رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی شد. مجمع انتخاباتی فدراسیون ورزشهای همگانی صبح چهارشنبه به ریاست سینا کلهر، معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی با حضور سیدمناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک، آرش فرهادیان مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونها و اعضای مجمع در سالن استاد فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شد. برای انتخابات فدراسیون ورزشهای همگانی 5 کاندیدا ثبتنام کرده بودند و علی خلیلی و یحیی دادوییمقدم از سوی مراجع ذیصلاح تایید صلاحیت و در مجمع حاضر شدند. در ابتدا هر ۲ کاندیدا در زمان تعیینشده به ارائه برنامههای خود پرداختند و در ادامه رایگیری انجام و علی خلیلی با کسب 51 رای از 53 رای ماخوذه برای ۴ سال به عنوان رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی انتخاب شد. دادویی یک رای کسب کرد و یک رای نیز سفید بود. خلیلی بعد از انتخاب به عنوان رئیس فدراسیون اعلام کرد اعضای هیاترئیسه خود را در نخستین مجمع فوقالعاده معرفی میکند تا انتخابات آن برگزار شود. همچنین اعضای مجمع برای انتخاب بازرس ویژه به رئیس مجمع تفویض اختیار کردند.
***
واکنش رئیس فدراسیون بسکتبال به حواشی تیم ملی بانوان
رئیس فدراسیون بسکتبال درباره حواشی بهوجودآمده درباره تیم ملی بانوان واکنش نشان داد. به گزارش فارس، جواد داوری درباره عملکرد تیم ملی بسکتبال بانوان در کاپ آسیا اظهار داشت: اتفاق خیلی خوبی بود که بعد از 50 سال در کاپ آسیا به پیروزی رسیدیم و خود فیبا هم تبریک گفت. امیدوارم بازی فردا را هم که بسیار مهم است با موفقیت پشت سر بگذارند. فکر میکنم این شایستگی را دارند که به دیویژن A صعود کنند. وی درباره حواشی بهوجودآمده درباره این تیم و نخواندن سرود ملی توسط برخی ورزشکاران گفت: افرادی که ضد ورزش هستند و خارج از کشور حضور دارند، تلاششان این است که آرامش تیم را به هم بریزند. از دوستانمان در داخل کشور هم تقاضا داریم وارد بازی افرادی که با نظام ضدیت دارند، نشوند. بچههای ما هم قطعا آگاه و هوشمند هستند و فردا خواهید دید که اتفاقات خوب و درستی خواهد افتاد. رئیس فدراسیون بسکتبال عنوان کرد: بانوان ما کار ارزشمند و بزرگی انجام دادند و نباید اجازه دهیم با این حواشی این موفقیت از بین برود و من هم اجازه نخواهم داد.
***
۷ مدال ایران در دراگونبوت قهرمانی جهان
ایران در مسابقات دراگونبوت قهرمانی جهان یک نشان طلا، ۲ نقره و ۴ برنز کسب کرد. به گزارش ایسنا، شانزدهمین دوره مسابقات دراگونبوت قهرمانی جهان (IDBF) در پاتایای تایلند برگزار شد. تیمهای سکان تهران و طوفان بندرانزلی در رده سنی بزرگسالان و تیمهای شامارانکانو و سکان بوشهر در رده سنی آزاد و زیر ۲۴ سال به نمایندگی از ایران در این رقابتها به صورت تیمهای منتخب حضور داشتند. پس از برگزاری بیش از ۳۵۰ دور مسابقه با حضور کشورهای برتر دراگونبوت دنیا تکلیف تیمهای برتر مشخص شد. نمایندگان ایران در این رقابتها موفق به کسب ۷ مدال در مواد مختلف شدند. تیم زیر ۲۴ سال بانوان در مسافت ۲۰۰۰ متر صاحب مدال طلا شد. تیم زیر ۲۴ سال مردان ۲ مدال نقره در مسافت ۲۰۰۰ متر و ۵۰۰ متر کسب کرد. بانوان رده سنی آزاد در مسافت ۲۰۰۰ متر، بانوان زیر ۲۴ سال در مسافت ۵۰۰ و ۲۰۰ متر و تیم مردان زیر ۲۴ سال در مسافت ۲۰۰ متر مدالهای برنز ایران را به دست آوردند. بر این اساس تیمهای ایران موفق به کسب یک مدال طلا، ۲ نقره و ۴ برنز در این دوره از مسابقات قهرمانی جهان دراگونبوت در پاتایای تایلند شدند و بهترین نتیجه ایران در مسابقات جهانی IDBF را رقم زدند.
***
رقابتهای انتخابی تیم ملی تکواندو برگزار میشود
کادر فنی تیم ملی تکواندو خلأ وزن چهارم را با برگزاری رقابت انتخابی و دعوت از ۲ تکواندوکار جوان پر میکند. به گزارش مهر، تمرینات تیم ملی تکواندو کشورمان در حالی برای مسابقات پیش رو پیگیری میشود که متین رضایی به عنوان تنها تکواندوکار در وزن چهارم یا همان ۶۸- کیلوگرم در اردوی آمادهسازی حضور دارد. وی به همراه آرین سلیمی، میرهاشم حسینی، علیرضا حسینپور، مهدی حاجیموسایی، ابوالفضل زندی، مهران برخورداری، ابوالفضل عباسی، امیرمحمد بخشی و سجاد مردانی تمرینات آمادهسازی را زیر نظر کادر فنی دنبال میکند. با توجه به خلأ موجود در وزن ۶۸- کیلوگرم کادر فنی تیم ملی تصمیم گرفت پس از برگزاری رقابتهای انتخابی، ۲ تکواندوکار را به اردوی تیم ملی دعوت کند. بر همین اساس مسابقات انتخابی دوشنبه ۳۰ مردادماه با حضور ۱۱ تکواندوکار در خانه تکواندو برگزار خواهد شد. امیرعباس رهنما، حامد اصغری، ابوالفضل یعقوبی، علی خوشروش، آرش وزیری، عرفان بزرگی، امیرحسین محمدخانلو، محمدمهدی عمادی، امیرمحمد محمدی، امیر مرتضی عابدیان و نیما نورمحمدی تکواندوکارانی هستند که باید در این رقابت شرکت کنند.
ارسال به دوستان
پایان هفته دوم لیگ برتر با دیدار استقلال - ملوان در ورزشگاه آزادی
در کمین شکار قو
در آخرین مسابقه هفته دوم لیگ برتر امروز استقلال تهران در ورزشگاه آزادی میزبان ملوان انزلی خواهد بود. آخرین مسابقه هفته دوم لیگ برتر ساعت 19:30 امروز در تهران بین 2 تیم استقلال و ملوان انزلی برگزار میشود؛ مسابقهای خاطرهانگیز برای هواداران ۲ تیم، انزلیچیها از جدال با آبیپوشان تهرانی خاطرات خوشی در گذشته دارند. نخستین تقابل ملوان و استقلال 50 سال پیش در لیگ تخت جمشید بود. در آن دیدار استقلال 5 بر یک پیروز شد؛ گلهای استقلال را حسن روشن، علی جباری (2 گل)، غلامحسین مظلومی و محمدرضا عادلخانی به ثمر رساندند. این 2 تیم در نیم قرن بیش از 60 مسابقه انجام دادهاند. یکی از جذابترین و حساسترین آنها فینال جام حذفی 1369 بود که ملوان در ضربات پنالتی برنده شد و به قهرمانی رسید؛ در آن بازی شاهرخ بیانی پنالتیاش را گل نکرد. یکی از دیگر بازیهای جذاب ۲ تیم در انزلی بود که ملوان 4 بر 2 پیروز شد اما فصل قبل ملوان ۳ بار مقابل استقلال بازنده شد؛ ۲ بار در لیگ برتر و یک بار هم در جام حذفی و حتی یک گل هم نتوانست به استقلال بزند. 2 تیم نسبت به فصل گذشته تغییرات زیادی داشتهاند. ملوان اکنون با مهدی تارتار که از مربیان با تجربه است مقابل استقلال قرار میگیرد. تیمهای تارتار خوب دفاع کردن را بلد هستند و به همین دلیل استقلال کار دشوارتری برای گلزنی نسبت به بازی با نفت آبادان دارد. استقلال هفته گذشته در آبادان هجومی، تماشاگرپسند و تاکتیکی بازی کرد. گلهایی تمرین شده به ثمر رساند و نوید یک تیم مدعی را به هوادارانش داد، آن هم در حالی که پیشفصل دشواری را پشت سر گذاشته بود. تنها نقص استقلال در این بازی غیبت هواداران است و اگر آبیپوشان مقابل هواداران خونگرم خود بازی میکردند، از نظر روحی و روانی شرایط مطلوبتری نسبت به حریف داشتند اما بازی در ورزشگاه نیمهتعطیل(!) آزادی و برابر سکوهای زشت و خالی تخریب شده حس خوبی را به بازیکنان منتقل نمیکند. استقلال در این مسابقه احتمالا از مهرداد محمدی خرید جدیدش در ترکیب اصلی تیم رونمایی خواهد کرد، روزبه چشمی، کاپیتان تیم هم که در بازی قبل محروم بود، در این دیدار منعی برای حضور در استقلال ندارد و آبیپوشان با حضور این ۲ ملیپوش شرایط بهتری خواهند داشت. در سوی مقابل ملوان هم برای گرفتن نخستین امتیازش در فصل جدید تلاش میکند و میداند بسته نگه داشتن دروازه در این مسابقه چقدر سخت است. هفته دوم لیگ برتر امشب با جدال این ۲ تیم به پایان خواهد رسید در حالی که استقلال به فکر دومین برد و ملوان به دنبال نخستین امتیاز لیگ برتر بیستوسوم است.
***
وضعیت مبهم بازیکن استقلال برای حضور در داربی
مدافع تیم فوتبال استقلال به دلیل مصدومیت در تمرین، چند بازی آینده این تیم را از دست داد. آرمین سهرابیان به دلیل مصدومیت از ناحیه عضله دوقلوی پا، مدتی را از میادین دور خواهد بود. مدت دوری سهرابیان بستگی به معاینات دقیق پزشکی دارد اما ممکن است علاوه بر ۳ هفته پیش رو، این بازیکن به مسابقه هفته پنجم مقابل پرسپولیس نیز نرسد.
***
جواد نکونام: فریب نتیجه بازی با نفت را نمیخوریم
سرمربی تیم فوتبال استقلال با اشاره به برگزاری دومین دیدار تیمش برابر ملوان در لیگ بیستوسوم گفت: با اینکه عملکرد خوبی در هفته اول لیگ داشتیم اما مشکلات تیم همچنان پابرجاست. جواد نکونام در نشست خبری این دیدار که روز چهارشنبه برگزار شد، گفت: همه میدانند با توجه به اتفاقاتی که قبل از شروع فصل برای استقلال رخ داد، ما این فصل را چگونه و با چه تغییراتی آغاز کردیم. تغییرات پرتعداد و حواشیای که برای تیم ما به وجود آمده بود، شرایط را سخت کرد که دیگر نمیخواهم در موردش صحبت کنم. سرمربی تیم فوتبال استقلال ادامه داد: در دیدار برابر صنعت نفت بازیکنانم زحمت زیادی کشیدند تا با ارائه بهترین عملکردشان به پیروزی برسند و ۳ امتیاز ارزشمند را به خود اختصاص دهند. جواد نکونام با اشاره به تجربهای که از حضور در فوتبال دارد، گفت: من با فوتبال زندگی کردهام و میدانم نباید فریب نتیجه دیدار با صنعت نفت را بخوریم. مشکلات ما هنوز پابرجاست و نیاز نمیبینم بخواهم دوباره
در موردش صحبت کنم. بازیکنانم نباید مغرور باشند؛ واقعیت این است که مشکلات هنوز پابرجاست. سرمربی تیم فوتبال استقلال از دیدار با ملوان به عنوان یک بازی سخت نام برد و گفت: با اینکه آنها بازی اولشان را باختند اما واقعا تیم خوب و سختکوشی هستند. هم در خط حمله و هم در خط دفاع عملکرد خوبی دارند. بازی سختی برابر ملوان خواهیم داشت. آنها تیمی ریشهدار و قدیمی هستند و بازیکنانم باید با تمرکز بالا در این دیدار به میدان بروند و تا پایان بازی نیز باید با همین تمرکز جلو بروند. سرمربی تیم فوتبال استقلال درباره انتشار فهرست بازیکنان مد نظرش از سوی مدیریت قبلی باشگاه گفت: آن، لیستی بود که من به حجت کریمی دادم و از او تشکر میکنم که تا روزی که در استقلال بود، برای این باشگاه بزرگ زحمت کشید. من دوست نداشتم در این برهه تنها بمانم. وی ادامه داد: اینطور نبود که من همه نفرات آن لیست را بخواهم. گفتیم ببینید میتوانید کدام بازیکنان را جذب کنید که باز هم خدا را شکر ۲ بازیکن را جذب کردیم. لیستهای دیگری هم بود که من دادم و برای جذب بازیکنان دیگری هم درخواست داشتم اما مشکلاتی بود و باعث شد بازیکن نگیریم. سرمربی استقلال خاطرنشان کرد: هیچ مشکل شخصی با هیچکس ندارم. برای منافع تیم، باشگاه بزرگ استقلال و هواداران وظیفهام است دعوا کنم و میجنگم تا بهترین امکانات، بهترین زمین و بهترین لباس را داشته باشیم و همه با هم شرایطی فراهم کنیم که هواداران لذت ببرند. با هیچکس خصومت شخصی ندارم اما در کارم وقتی با هر تیمی باشم، بویژه اکنون که اسم بزرگ استقلال مطرح است، وظیفه دارم از حق و حقوق تیم و بازیکنانم دفاع کنم. تمام این صحبتها نیز ختم به بازیکن گرفتن میشود و خواسته دیگری ندارم و نخواهم داشت.
ارسال به دوستان
اشتباه داوری علیه حسن یزدانی در مبارزه با تیلور چگونه قانون را تغییر داد؟
واکاوی یک اتفاق تاریخی
بعد از المپیک ۲۰۲۰ توکیو که حسن یزدانی مقابل تیلور شکست خورد، اشتباه داوری در عین حال که منجر به تغییر قانون شد، در کلاسهای داوری نیز درباره آن توضیح داده میشود. حسن یزدانی در سالهای اخیر برای کسب نشان طلای جهانی و المپیک با چالش بزرگی به نام دیوید تیلور مواجه بوده است. حریفی که تا امروز ۴ بار موفق به شکست یزدانی شده و تنها یک بار تن به شکست داده است؛ حسن یزدانی در جامجهانی کرمانشاه، مسابقات جهانی 2018 بوداپست، المپیک 2020 توکیو و مسابقات جهانی 2022 بلگراد شکست خورد و تنها در رقابتهای جهانی 2021 اسلوی نروژ که در فاصله ۲ ماه بعد از المپیک انجام شد، توانست تیلور را ببرد. او در المپیک هم از حریف پیش افتاد و برخی بر این باورند که در این مبارزه برتر از حریف بود و شایسته برد اما در نهایت در ثانیههای پایانی خاک شد و امتیاز از دست داد. جدا از اشتباهی که حسن یزدانی در ثانیههای پایانی مرتکب شد، این مبارزه اشتباه داوری هم داشت؛ اشتباهی که بعد از المپیک منجر به تغییر قانون شد و همچنین در کلاسها و کلینیکهای داوری پیش از مسابقه، درباره آن صحبت میشود. در این رابطه و درباره صحنهای که اشتباه داوری علیه حسن یزدانی در مبارزه فینال وزن 86 کیلوگرم رخ داد، محمد مصلاییپور، مدرس اتحادیه جهانی به تسنیم گفت: در وقت دوم فینال این وزن، تیلور دو زانویش را روی تشک گذاشت و در حالتی که زانو روی تشک بود، از تشک بیرون رفت. اینجا داور اخطار پوئن را بهدرستی داد اما باید در ادامه، کشتی در حالت خاک میبود. قاضی مسابقه هم به رئیس تشک و داور وسط اشاره کرد اما آنها متوجه نشدند و کشتی در حالت سرپا ادامه یافت. در چنین مبارزه مهمی، این یک اشتباه تأثیرگذار بود. مدرس اتحادیه جهانی درباره اینکه آیا این اشتباه تبعاتی برای گروه داوری داشت، تأکید کرد: بله، داوران را بعد از مسابقه کنار گذاشتند ولی قانون اتحادیه جهانی هم تغییر کرد و بنا شد یکی از جاهایی که هیات ژوری مستقیما میتواند دخالت کند همین وضعیت باشد. یعنی ژوری هر جا مشاهده کند تیم داوری به اشتباه ادامه کشتی را در حالت سرپا یا خاک قرار داده، میتواند تصمیم را نقض کند. آن موقع اما این قانون نبود و هیات ژوری نمیتوانست به صورت مجزا در این موضوع دخالت کند. مصلاییپور در پاسخ به این سوال که اعتراضی از سوی کادر فنی ایران به این اشتباه نشد؟ گفت: نه و چون اعتراضی نشد، ژوری به مساله ورود نکرد، در حالی که تیلور باید در خاک حسن یزدانی مینشست. صددرصد کادر فنی ما یا خود حسن یزدانی میتوانستند اعتراض کنند که ادامه کار باید در خاک باشد اما متأسفانه حواس هیچکس نبود و فکر میکنم بعد از این قضیه هم بود که تیلور دو خم را گرفت و یزدانی را خاک کرد. وی درباره اینکه اکنون در کلینیکهای داوری در این خصوص با نمایش فیلم فینال وزن 86 کیلوگرم المپیک، به داوران چنین موردی تذکر داده میشود، عنوان کرد: بله! همینطور است. این را هم بگویم که ما 146 اسلاید قبل از المپیک آماده کرده بودیم که در اردوی تیم ملی به نمایش گذاشته شود. یکی از موارد توضیح درباره این قانون بود که گفتند کشتیگیران خسته هستند و نیمهکاره کلاس را رها کردند. میتوانستیم از قبل این قانون را قشنگ توضیح دهیم، در واقع قصوری از طرف کمیسیون داوران نبود. ارسال به دوستان
روایتگری معکوس غرب از کودتای نیجر
حنیف غفاری: این روزها رسانههای غرب روایتگری خاصی نسبت به تحولات جاری در نیجر و کودتای شکل گرفته در این کشور آفریقایی دارند. این روایتگری، معطوف به کتمان مولفههای فرامتنی، تمرکززدایی نسبت به آیندهپژوهی تحولات آفریقا و انکار نیت واقعی آمریکا، فرانسه و انگلیس از پیشبرد این روند خونین و مداخلهگرایانه است. شبکه بیبیسی در یکی از تحلیلهای خود درباره آنچه در نیجر میگذرد، میگوید: «نیجر یکی از معدود دموکراسیهای باقیمانده در ساحل بود و غرب، آن را کشوری نسبتاً باثبات در منطقهای آشفته میدانست که اخیراً شاهد افزایش حملات خشونتآمیز بوده است اما اکنون که ارتش قدرت را به دست گرفته است، این نگرانی وجود دارد که این ثبات ممکن است از بین برود. نیجر میزبان پایگاههای نظامی فرانسه و ایالاتمتحده است که به جنگ با بوکوحرام و گروههای وابسته به داعش کمک میکنند. آینده اینها اکنون در هالهای از ابهام است».
در همین روایتگری، 3 پیشفرض دروغین وجود دارد که رویکرد گذشته، حال و آینده غربیها در آفریقا جایی برای توجیه آنها باقی نمیگذارد.
1- نخستین روایتگری دروغین، مربوط به ابراز نگرانی بیبیسی نسبت به وقوع کودتا در نیجر و سست شدن پایههای دموکراسی در آفریقاست. اساسا آمریکا و اتحادیه اروپایی مولفههای حکمرانی در آفریقا را نه بر مبنای استقلال و آزادی واقعی، بلکه در ذیل مفهوم وابستگی به مرکز(غرب) تعریف کردهاند. بر همین اساس هر گونه تحرکی که نسبت علی- معلولی بازیگران آفریقایی و غرب را به ضرر منافع واشنگتن، لندن و پاریس مخدوش کند زنگ خطر را برای رسانهها و صاحبان قدرت در میان بانیان استعمار کهن و طراحان استعمار نو و فرانو به صدا درمیآورد. این قاعده در قبال تحولات جاری در نیجر نیز صادق است. مخالفت با کودتا، اسم رمز بازگرداندن نیجر به دامنه سلطه غرب است و گزارههایی که در راستای این مداخلهگرایی مخرب به افکار عمومی دنیا القا میشود، صرفا جنبه تزئینی و دروغین دارد.
2- پیشفرض و القای دروغین بعد، مربوط به ادعای بیبیسی و دیگر رسانههای غرب درباره تحرکات تروریستی در آفریقاست. بدون شک فعالیت بوکوحرام، الشباب و داعش در خاک آفریقا معلول کودتا در نیجر نیست، بلکه منبعث از استراتژی خلق بحرانهای مزمن امنیتی در آفریقاست. بهتر است رسانههای غرب صرفا به یک سوال مهم پاسخ دهند: چگونه پس از اضمحلال خلافت خودخوانده داعش در سوریه و عراق هزاران تن از اعضای داعش راه به آفریقا پیدا کرده و در مناطق گوناگون این قاره سکنی گزیدند؟
آیا این توزیع جغرافیایی و هندسه ضدامنیتی، به صورت غیرارادی و بدون دخالت دستگاههای امنیتی آمریکا و فرانسه انجام شده است یا پشت پرده آن، نوعی مدیریت مستمر و واحد، خودنمایی میکند؟! بیبیسی از وقایعی ابراز نگرانی میکند که غرب در تئوریزه کردن، طراحی، پیادهسازی عملیاتی و در نهایت تمرکززدایی افکار عمومی دنیا نسبت به آنها نقش داشته است. ابراز نگرانی غرب نسبت به فعالیتهای تروریستی گروههای متوحش و تکفیری در آفریقا مصداق عینی طنزی تلخ محسوب میشود.
3- موضوع آخر، سیاست ابهامسازی غرب در قبال آینده آفریقاست. در حقیقت، مقامات و رسانههای آمریکایی و اروپایی در حال خلق یک گزاره شرطی در این باره (معطوف به آیندهنگاری تحولات آفریقا) هستند که مطابق آن، مداخلهگرایی غرب در امور داخلی نیجر مصداق مداخله سالم و در مقابل، هرگونه تلاش برای زدودن لکههای استعمار از کالبد آفریقای امروز نماد ارتجاع و بحران محسوب میشود. این تصویرسازی کاذب، مقدمهای برای خلق واقعیات خونین و خطرناک بعدی در آفریقاست. اکواس (اتحادیه سیاسی - اقتصادی 15 کشور غرب آفریقا) در اینجا تبدیل به نماد مداخلهگرایی غیرمستقیم و جنگ نیابتی غرب در آفریقا شده و اگر به این بازی تن دهد، در آینده ناچار است بیش از پیش هزینههای جبر و سلطهگرایی فرانسه و آمریکا در سرتاسر آفریقا را بپردازد. به عبارت بهتر، غرب در صدد است اکواس را به نخستین و بزرگترین قربانی تصویرسازی هدفمند خود از کودتای نیجر تبدیل کند. قطعا بهترین و عقلانیترین راه در این باره، مسدودسازی مداخله غرب و رو آوردن به گفت وگوهای داخلی در نیجر و آفریقاست. این همان نقطه تعیینکنندهای است که تحقق آن لرزه بر اندام امثال بایدن و مکرون میاندازد.
ارسال به دوستان
حادثه تروریستی شاهچراغ؛ زخمی که باید چراغ راه آینده باشد
مهدی بختیاری: حادثه ناگوار حمله تروریستی به حرم شاهچراغ، چهارمین حادثهای بود که طی چند سال گذشته در اماکن مذهبی کشورمان رخ داد.
سال 96 در حرم حضرت امام خمینی(ره)، سال 1401 حمله به 3 روحانی در حرم حضرت امام رضا(ع) و 2 بار هم حمله به حرم حضرت شاهچراغ در سالهای 1401 و 1402.
این موضوع را از 3 منظر میتوان مورد بررسی قرار داد.
1- ناامنسازی؛ دستور کار قدیمی
ناامنسازی، پروژهای قدیمی و ادامهدار است که توسط دشمنان این کشور و این نظام از همان روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد و هنوز هم ادامه دارد، یا لااقل فکر و عزم آن هنوز در بین دشمنان ایران زنده است.
این واقعیت را در اخباری که گاه از کشف انبوهی از تسلیحات که به صورت قاچاق وارد ایران میشود میتوان فهمید؛ اینکه عزم برای ناامنسازی در ایران وجود دارد و الا این حجم از تسلیحاتی که تلاش میشود به صورت شبکهای و انبوه وارد ایران شود، برای چیست؟
کشور ما یک سال قبل درگیر یک مشکل بزرگ امنیتی بود که چند ماه به طول انجامید و بخشهای زیادی از جامعه را درگیر خود کرد.
فارغ از علت شروع ماجراهای سال گذشته، ادامه آن بدون شک حاصل یک برنامهریزی دقیق و کامل و همهجانبه از سوی دشمنان ایران بود که طیف وسیعی از عملیاتهای خصمانه از فضای مجازی گرفته تا پروژههای ناامنسازی و عملیاتهای تروریستی را در بر میگرفت.
اولین حمله تروریستی به حرم حضرت احمد بن موسی شاهچراغ هم دقیقا در کوران همین حوادث و با استفاده از فضای بهوجودآمده انجام شد، یعنی زمانی که طبیعتا بخشهای زیادی از سازمانهای امنیتی مشغول مقابله با اغتشاشات بودند.
این عملیاتها اگرچه نمیتواند ضربات سهمگین و کاری به حاکمیت بزند ولی کارکرد اصلی آنها را باید در پیشبرد اهداف ناامنسازی بررسی کرد. یعنی مردمی که با مشکلات عدیده اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی مواجهند، حالا با معضل ناامنی یا بدتر از آن، احساس ناامنی هم دست به گریبان شوند.
امنیت - به عنوان یکی از دستاوردهای افتخارآمیز نظام جمهوری اسلامی که همیشه به آن بالیده است- یکی از وجوه مهم هر کشوری محسوب میشود، حتی بالاتر از خیلی از اولویتهای دیگر که آنها هم هر کدام اهمیت خود را دارند. حالا شما اگر توانستید امنیت یک کشور را از مردم آن بگیرید یا لااقل روی احساس امنیت آنها تاثیر بگذارید، در واقع جامعه را به لحاظ روحی - روانی فلج کردهاید.
این خیلی سادهلوحانه است که فکر کنیم این دست اتفاقات یک موضوع شخصی بوده یا مثلا بدون پشتوانه است. حتما یک پشت و یک حامی بزرگتر این اقدامات را حمایت میکند که حالا باید بررسی کرد و دید چه کسانی پشت اتفاق اخیر بودهاند.
برخی رسانهها اعلام کردند این حادثه کار داعش بوده است. این حرف درست یا غلط چندان مهم نیست وقتی بدانیم خود داعش هم یک پشتی دارد که نهایتا به آمریکا و رژیم صهیونیستی و دیگر دشمنان ایران میرسد.
2- رفتارشناسی دشمنان ایران
اگر رفتار رسانههای ضد ایرانی - به عنوان یکی از اصلیترین بازوهای دشمنان ایران برای اثرگذاری در داخل - را در حوادث مشابه ببینیم، به هیچوجه حاضر نیستند از عنوان تروریسم در این مواقع استفاده کنند و این را به پروتکلهای رسانهای خود حواله میدهند که مثلا برای جلوگیری از جانبداری این کار را میکنیم(!) که البته این حرف برای رسانههایی که ذات، اصل وجود و نطفهشان برای دشمنی با یک ملت منعقد شده، حرف بزرگتر از دهان است. همینها وقتی اقدام مشابهی در اروپا مثلا در انگلیس رخ میدهد، همه آن پروتکلها را کنار میگذارند اما در ایران، «تروریست» در نهایت میشود «فرد مسلح» و رهبران گروههای تروریست میشوند رهبر فلان حزب یا گروه!
در توئیت یکی از دوستان نکته جالبی خواندم که اینها را به شخصیت «استفان» در فیلم سینمایی «جانگوی آزادشده» تشبیه کرده بود؛ نوکر سیاهپوستی که در دشمنی با سیاهپوستان دیگر، از ارباب سفیدپوست خودش هم تندتر و حریصتر بود.
3- امنیت
کشور ما بحق به لحاظ امنیتی در سطح مطلوبی قرار دارد. درست است ما در مقاطعی با ناامنیهایی در برخی نقاط کشور روبهرو بودیم، یا حتی ترورهایی داشتیم که برخی از آنها بسیار اسفبار بود ولی با همه اینها، وقتی با بسیاری از کشورهای دیگر مقایسه میکنیم میبینیم با ناامنی گسترده و فلجکننده در ایران مواجه نیستیم.
نمونه آن برپایی راهپیماییهای بزرگ چندمیلیونی در کشور یا همین هیئات عزاداری در ماه محرم است که همه آنها در امنیت کامل، زیر یک چتر بزرگ امنیتی انجام میشود که ممکن است خیلی هم به چشم نیاید.
با این حال هیچ سیستمی در دنیا نمیتواند مدعی شود امنیت را صددرصدی برقرار کرده است؛ نه در آمریکا، نه در کشورهای اروپایی و نه در هیچ جای دیگر.
مهم این است که ما از این اتفاقات درس بگیریم و بلافاصله باگها و خلأها را شناسایی و برطرف کنیم.
ما در گذشته با مشکلاتی در همین اماکن مذهبی روبهرو بودیم که بسیاری از آنها برطرف شده است.
در اتفاق قبلی در همین حرم شاهچراغ، فرد تروریست حتی توانست وارد شبستان حرم شود و 13 نفر از هموطنانمان را به شهادت برساند اما مورد اخیر به لطف خدا این اتفاق نیفتاد و خسارات کمتری وارد شد که البته همین هم زیاد است و توقع میرفت در محلی که یک بار این حادثه به همین شکل رخ داده، با وضعیت بهتری از لحاظ امنیتی مواجه باشیم.
در یک نگاه کلیتر، این امنیت را باید از سرحد مرزها جدی گرفت. قریب به اتفاق مجریان عملیاتهای تروریستی در داخل، ملیت غیرایرانی دارند یعنی بالاخره از یک جایی وارد کشور شدهاند.
هیچکس منکر هوشیاری و تلاش سازمانهای امنیتی در مرزهای کشور نیست ولی به نظر میرسد هنوز هم جای کار زیادی وجود دارد.
این افراد یا غیرقانونی وارد کشور میشوند یا به هر حال در داخل به یک نحوی پشتیبانی شدهاند. الان تعداد زیادی از مهاجران در داخل سازماندهی نشدهاند، در حالی که این امر باید به سرعت اجرا شود تا هم مشکلات معیشتی خود آنها کم شود و هم چالشهای امنیتی به واسطه حضور برخی عناصر نامطلوب برطرف شود.
امنیت چیزی نیست که بشود در رابطه با آن تعارف کرد، البته اینکه برخی این موضوعات را دستاویز قرار دهند و همه مهاجران در داخل - حتی آنها که قانونی وارد کشور شدهاند - را به یک چوب برانند و شعارهای شبهنژادپرستی بدهند هم اشتباه دیگری است که خود، پیامدهای امنیتی جداگانه دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|