|
افزایش 5890 واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران دیروز در پایان معاملات با افزایش 5890 واحدی معادل 0.29 درصد رشد کرد و به 2میلیون و 19 هزار و 957 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن با افزایش 4446 واحدی به 690 هزار و 423 واحد رسید. ارزش بازار نیز در بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته به بیش از 7 میلیون و 80 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
حذف قیمت زمین و مدیریت عرضه مصالح ساختمانی برای ۲ برابر شدن سرعت ساخت
احداث مسکن روی دور تند
گروه اقتصادی: قطار نهضت ملی مسکن در 2 سالگی دولت سیزدهم به ایستگاه ساخت یک میلیون و 700 هزار واحد در سراسر کشور و مشخص کردن حدود 900 هزار قطعه زمین برای تخصیص به مردم رسیده است. تکاپوی ساخت و عیان شدن عزم وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن در سال جاری باعث کنترل نسبی شاخص قیمتها شده است، تا جایی که در تابستان سال جاری اخباری مبنی بر کاهش قیمت مسکن در شهرهای جدید مطرح شد.
با این وجود به دلیل عقبماندگی شدید ساخت مسکن در دهه 90 نیاز است سرعت ساخت و ساز و الحاق زمین افزایش یابد. در حال حاضر زمین به صورت رایگان از سوی دولت برای این طرح آماده شده و همین موضوع باعث سرعتبخشی به نهضت ملی مسکن شده است اما یکی از سرعتگیرهای نهضت ملی مصالح ساختمانی است. از همین رو وزارت راه و شهرسازی طی پیشنهاداتی به دنبال خروج مصالح بویژه سیمان و فولاد از بورس کالا و ایجاد مکانیسمی برای عرضه مستقیم آن از کارخانه به انبوهسازان و متقاضیان واقعی است.
از دیگر اقداماتی که برای کاهش قیمت تمام شده و سرعت بخشیدن به ساخت مسکن باید انجام شود، موضوع تسهیل مجوزهای ساخت است که باید از سوی شهرداریها و وزارت کشور اتفاق بیفتد، البته اقداماتی در این راستا اتفاق افتاده است که باید دید چه زمانی به نتیجه میرسد.
مسکن از نیازهای مهم و اصلی تمام اقشار جامعه محسوب میشود اما دولت قبل با بیتوجهی نسبت به این مساله از کنار آن رد شد. این در حالی است که دولت سیزدهم و مشخصا وزارت راه و شهرسازی اهتمام ویژهای نسبت به ساخت مسکن دارند و برنامهریزیهای مشخصی در این زمینه کردهاند. بر همین اساس نیز طرح نهضت ملی مسکن ارائه شد و در پی آن دولت در صدد ساخت مسکن و تحویل آن به متقاضیان برآمد.
یکی از موضوعاتی که در این زمینه همواره مطرح بوده، قیمت تمامشده ساخت مسکن است. از این رو دولت سعی کرد با اتخاذ سیاستهای مختلف به سوی کاهش قیمت مسکن گام بردارد. یکی از اقدامات مهم دولت نیز اهدای زمین به متقاضیان بوده که نتیجه آن حذف قیمت زمین از قیمت تمامشده مسکن است. همچنین احیای بافتهای فرسوده در جهت کاهش قیمت مسکن نیز از دیگر اقدامات دولت تلقی میشود که سعی شد با ارائه تسهیلات مناسب، خانههای قدیمی بازسازی شده و هزینه ساختوساز کاهش یابد.
در همین راستا نیز دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی ضمن تاکید بر لزوم ۲ برابر شدن ظرفیت تولید مسکن در کشور گفت: دولت سیزدهم با راهکارهایی از جمله اجاره زمین به صورت ۹۹ ساله و حذف قیمت زمین از مسکن به دنبال کاهش قیمت تمامشده آن است.
روحالله اکبری در یکصدوچهلمین نشست علمی - تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری با موضوع «مهار تورم در بخش ساخت مسکن؛ بررسی آثار عرضه مصالح ساختمانی در بورس» با اشاره به اینکه باید به دنبال جهش در بخش مسکن باشیم، بیان داشت: هدف این است در کنار افزایش کیفیت تولید، شاهد مدیریت عرضه و تقاضا نیز باشیم تا در نهایت هدف دولت که خانهدار کردن اقشار کمدرآمد و فاقد مسکن است، محقق شود. وی با بیان اینکه علاوه بر تولید باید نهضت کاهش قیمت تمام شده را نیز پیگیری و پیادهسازی کنیم، اظهار داشت: در این بین پای کار آوردن بانکها، بازارهای مالی در کنار مشارکت مردم و انبوهسازان از دیگر برنامههایی است که در حال اجرایی کردن آنها برای دستیابی به هدف ساخت 4 میلیون مسکن در قالب نهضت ملی هستیم.
وی ساماندهی محدوده روستا و شهرها را از دیگر اقدامات دولت در راستای کاهش قیمت تمامشده مسکن عنوان کرد و افزود: نیروی کار و مدیریت هزینه ساخت که توسط انبوهسازان در حال اجرایی شدن است و در کنار آن ساماندهی مجوزها از دیگر مسائلی است که طبق قانون جهش تولید از سوی دولت در حال عملیاتی شدن است.
اکبری استفاده از تکنولوژیهای نوین در ساخت و ساز از طریق اعمال کردن قراردادهای هوشمند و اجرای راهحلهای جایگزین را از دیگر مواردی عنوان کرد که در راستای کاهش قیمت تمامشده مسکن موثر خواهد بود و ادامه داد: هدف این است با اجرای این برنامهها و کنترل بازار مصالح ساختمانی شاهد کاهش قیمت تمامشده مسکن برای اقشار کمتر برخوردار کشور باشیم.
زمین از عوامل اصلی بالا رفتن قیمت تمامشده در ساخت مسکن است. در همین راستا نیز دولت با اهدای زمین و حذف قیمت زمین از بهای تمامشده، سعی کرد پاسخ مناسبی به این مساله دهد و اوضاع را به نفع قشر کمدرآمد و فاقد مسکن سامان بخشد.
ارسال به دوستان
۷ طرح ذخیرهسازی برای تأمین گاز در پیک زمستان
آمادهباش گازی
رضا نجاتی: مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: اگر 7 طرح ذخیرهسازی گاز به بهرهبرداری برسد، میتوان میزان تامین گاز از محل ذخیرهسازی گاز را به 100 میلیون مترمکعب در 4 ماه رساند که معادل 10 درصد میزان مصرف گاز در فصل سرماست.
رضا نوشادی در گفتوگو با فارس، با اشاره به آخرین وضعیت پروژههای ذخیرهسازی گاز در کشور گفت: موضوع ذخیرهسازی گاز مستقیما مرتبط با مدیریت اوج مصرف گاز است. به هر حال تحت شرایط اقلیمی و پدافندی خاص ممکن است عدم قطعیتهایی در تامین پایدار گاز اتفاق بیفتد و قطعا ذخیرهسازی گاز بخشی از پاسخ فنی به مدیریت اوج مصرف و بحرانهای فنی، طبیعی و غیرطبیعی است.
وی افزود: اصل نیاز به ذخیرهسازی گاز در ایران و مطالعات آن، دهه 60 آغاز شد و به تناسب توسعه شبکه گازرسانی به این موضوع فکر شد و 2 پروژه فاز یک سراجه و فاز یک شوریجه نیز به بهرهبرداری رسید. با تکمیل این دو پروژه، پتانسیل عرضه گاز در 4 ماه سرد سال از محل ذخیرهسازی به 30 میلیون مترمکعب در روز رسید.
* سهم تقریبا هیچ ایران در تأمین گاز از محل ذخیرهسازی
نوشادی ادامه داد: وقتی وضعیت ذخیرهسازی گاز را در کشورهای دنیا بررسی میکنیم، اعداد و ارقام متفاوتی دیده میشود، مثلا کشور هلند 40 درصد تامین گاز فصل سرد خود را از محل ذخیرهسازی گاز انجام میدهد. متوسط شاخص «میزان تامین گاز از ذخیرهسازی نسبت به کل عرضه» در اتحادیه اروپایی بین 22 تا 25 درصد است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: هماکنون چند صد پروژه ذخیرهسازی گاز در دنیا در حال بهرهبرداری است. حتی تولیدکنندگان بزرگ گاز دنیا مثل آمریکا و روسیه نیز از محل ذخیرهسازی گاز اقدام به تولید گاز میکنند و بین 17 تا 19 درصد گاز مورد نیاز فصل سرما را از ذخیرهسازی گاز تامین میکنند اما سهم ایران به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیا، از تامین گاز فصل سرما از محل ذخیرهسازی گاز اندک و حدود یک درصد است.
وی توضیح داد: موضوع ذخیرهسازی گاز و اهمیت آن تا قبل از سال 1400 یک موضوع فراموش شده بود و شرکت ذخیرهسازی گاز متاسفانه در دولت قبل منحل شد. گفتمان ذخیرهسازی گاز مجددا در دولت سیزدهم احیا و در برنامه هفتم توسعه نیز مصوب شد که روزانه 120 میلیون متر مکعب گاز در 4 ماه، امکان تولید گاز از محل ذخیرهسازی ایجاد شود.
* آخرین وضعیت 7 طرح ذخیرهسازی گاز
نوشادی اظهار داشت: در دولت سیزدهم 7 مخزن برای ذخیرهسازی گاز در اختیار شرکت ملی گاز ایران قرار گرفت که از این 7 مخزن، مطالعه 5 مخزن انجام شده و پیمانکار پروژه انتخاب و فعال شده است. فاز دوم شوریجه نخستین پروژهای بود که عملیات اجرایی آن آغاز شد.
* ظرفیت تأمین گاز روزانه 100 میلیون مترمکعب گاز در 4 ماه
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: در ادامه وزارت نفت تصمیم گرفت یک شورای عالی ذخیرهسازی گاز تشکیل بدهد که در سطح عالی این وزارتخانه این موضوع پیگیری شود و به نتیجه برسد. یکی از تصمیمات شورای عالی ذخیرهسازی این بود که 3 میدان جدیدی که نقش تولید و ذخیرهسازی را دارند، یعنی میادین قزلتپه، بانکول و مختار به شرکت ملی نفت واگذار شود.
وی عنوان کرد: بدین ترتیب توسعه بالادست این 3 میدان به شرکت ملی نفت واگذار شد اما همچنان تاسیسات سطحالارضی این 3 میدان جدید در اختیار شرکت ملی گاز است. همچنین شرکت ملی گاز متولی 4 پروژه ذخیرهسازی دیگر در بالادست و پاییندست است.
ارسال به دوستان
پس از ۱۲ سال با اعتبار ۶ هزار میلیارد تومانی آب از سد درودزن به شیراز منتقل میشود
کاروان آبرسانی در شیراز
بهرهبرداری و آغاز ۸ پروژه آب و فاضلاب و افتتاح آزادراه شیراز - اصفهان در سفر رئیسجمهور به استان فارس
گروه اقتصادی: پروژه آبرسانی به شیراز از سد درودزن پس از 12 سال با اعتباری معادل 6 هزار میلیارد تومان روز جمعه با حضور رئیسجمهور به بهرهبرداری میرسد و یک پروژه آبی نیمهتمام بعد از 12 سال به مدار فعالیت بازمیگردد. پروژههای نیمهتمام از جمله معضلاتی است که زیرساختهای حیاتی کشور در سالهای اخیر به آن دچار شده است. یکی از حوزههای زیرساختی کشور که سهم عمدهای از پروژههای نیمهتمام کشور را به واسطه عملکرد دولتهای گذشته دارد، حوزه آب و فاضلاب است.
* بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی ۸ پروژه آب و فاضلاب
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور درباره اقدامهای انجام شده در استان فارس بیان کرد: فاز نخست طرح فاضلاب شهر آباده شامل مدول اول تصفیهخانه فاضلاب ۱۰ هزار متر مکعبی آماده بهرهبرداری است و ۱۱۳ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب برای جمعیتی بیش از ۶۶ هزار و ۱۰۰ نفر با اعتبار بهروزرسانیشده ۱۰هزار میلیارد ریالی در حال انجام است.
اتابک جعفری ادامه داد: همچنین تصفیهخانه و شبکه جمعآوری فاضلاب روستای شهرمیان شهرستان اقلید، شامل یک باب تصفیهخانه ۳۳۰ متر مکعبی و ۱۴ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب برای جمعیتی افزون بر ۲ هزار و ۳۴۰ نفر با اعتباری معادل هزار و ۷۰ میلیارد ریال در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور خاطرنشانکرد: تصفیهخانه و شبکه جمعآوری فاضلاب روستای شهیدآباد شهرستان خرمبید شامل یک باب پکیج تصفیه فاضلاب ۱۴۰ متر مکعبی و 7 کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب برای جمعیتی بیش از ۹۴۸ نفر با اعتباری معادل ۶۹۰ میلیارد ریال نیز آماده بهرهبرداری است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر فاز نخست طرح آبرسانی به مجتمع آبرسانی بخش بالاده شهرستان کازرون شامل حفر و تجهیز ۲ حلقه چاه، اجرای ۲۵ کیلومتر خط انتقال آب و ۱۲ هزار و ۸۰۰ متر اصلاح شبکه به منظور تأمین آب شرب ۱۴ روستا و یک شهر با ۳۰ هزار نفر جمعیت به بهرهبرداری خواهد رسید.
جعفری فاز نخست طرح آبرسانی به شهر داراب را از دیگر اقدامهای انجام شده در استان فارس برشمرد و گفت: این طرح شامل حفر و تجهیز 5 حلقه چاه، برقرسانی به طول ۸۵۰ متر، اجرای 7 کیلومتر خط انتقال و کفشکنی و مهندسی مجدد 7 حلقه چاه برای تأمین آب شرب شهر داراب با ۶۲ هزار نفر جمعیت با اعتباری افزون بر ۶۰۰ میلیارد ریال انجام میشود.
وی فاز نخست طرح آبرسانی به شهر فسا از منطقه شیدانک، اجرای 8 هزار و ۲۰۰ متر خط انتقال برای تأمین آب شرب شهر فسا با ۱۱۲ هزار نفر جمعیت، فاز نخست طرح آبرسانی به شهر حاجیآباد شهرستان زریندشت و طرح آبرسانی به روستاهای مجموعه تخته سنگ و بانش شهرستان بیضا را از دیگر طرحهای جاری استان فارس دانست که با بهرهبرداری از این طرحها جمعیتی بیش از ۳۰۱ هزار نفر در 5 شهر و ۳۴ روستا در 8 شهرستان استان فارس از مزایای آن منتفع میشوند.
وی درباره برخی اقدامهای انجامشده در شیراز نیز گفت: ساخت مدولهای ۳ و ۴ تصفیهخانه فاضلاب شماره ۲ شهر شیراز و احداث مدول اول تصفیهخانه غربی شهر جدید صدرا در حال کلنگزنی و اجرای مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی حسینآباد سرتل در آستانه افتتاح است.
* بهرهبرداری از پروژههای آبی نیمهتمام در دستور کار دولت
با توجه به تعدد طرحهای نیمهتمام در دولتهای گذشته، دولت سیزدهم با نگرش تکمیل پروژههای نیمهتمام فعالیتهای اجرایی را در دست گرفت. رئیسجمهور بارها در صحبتهای خود به مساله تکمیل پروژههای نیمهتمام اشاره و تاکید کرد مادامی که پروژههای تکمیل نشده به بهرهبرداری نرسند، پروژه جدید کلید نخواهد خورد.
بر اساس گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، طرح آبرسانی از سد درودزن به شیراز از سال 1390 آغاز و مقرر شده بود زمینه تامین 3 هزار لیتر آب با کیفیت در هر ثانیه برای مرکز استان فارس مهیا شود.
این طرح آبرسانی شامل اجرای آبگیر درودزن، 78 کیلومتر خط لوله با قطرهای 1.6، 1.4 و 1.8 متر و یک ایستگاه پمپاژ شامل 5 پمپ با توانایی پمپاژ در ارتفاع یک کیلومتری، 4.5 کیلومتر تونل لولهبر، پست برق برای تامین نیاز انرژی پمپاژ و 3 باب مخزن بتنی است.
طی یک سال گذشته عملیات لاینینگ تونل، تامین و اجرای خط انتقال، ایستگاه پمپاژ و احداث مخازن در کنار تملک اراضی انجام شده است.
اعتبارات تامین شده برای اجرای این طرح بر اساس ارقام بهروز شده به 6 هزار میلیارد تومان میرسد که از محل اعتبارات نقدی، اسناد خزانه و ردیف قانون بودجه تامین شده است.
در مسیر اجرای این پروژه بزرگ، میتوان به مشکلاتی نظیر طولانی شدن زمان پروژه و تعدیل قرارداد پیمانکاران، معارضات فیزیکی و تاسیسات شهری و مشکلات حفاری درونشهری اشاره کرد که با حل این مشکلات زمینه بهرهبرداری از طرح در دستور کار قرار گرفت.
* آزادراه شیراز - اصفهان زیر بار ترافیک میرود
با اتمام عملیات ساخت قطعات یک تا 6 آزادراه شیراز - اصفهان به عنوان بخشی از کریدور شمال - جنوب که اوایل دهه ۹۰ شروع شده بود، بهرهبرداری از ۲۱۲ کیلومتر آزادراه حد فاصل شیراز تا ایزدخواست با حضور رئیسجمهوری انجام میشود.
این ابرپروژه آزادراهی که ساخت آن محصول مشارکت ۲ وزارتخانه راه و شهرسازی و دفاع است، اوایل دهه ۹۰ کلنگزنی شد و سال ۹۹ با هدف تامین مالی آن و با توجه به اینکه برای تکمیل این ابرپروژه نیاز به منابع مالی قابل ملاحظهای بود، شرکت عمران شهر جدید صدرا هم ۱۰ درصد (حدود ۳۰۰ میلیارد تومان) از تامین مالی بخش خصوصی مشارکتکننده در این پروژه را بر عهده گرفت.
این آزادراه که حالا ۲۵ هزار میلیارد تومان ارزش دارد، در ۶ قطعه از دروازه ورودی شهر شیراز تا ایزدخواست آماده بهرهبرداری است که قطعات یک، ۲ و ۳ آن به طول ۱۰۷ کیلومتر حدفاصل شهرهای سده تا ایزدخواست از مناطق سد ایزدخواست، کوه مروارید، روستای خسرو شیرین و رودخانه سفید میگذرد.
همچنین قطعات ۴، ۵، ۶ و ۷ (که قطعه هفتم آن ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد) به طول ۱۱۸ کیلومتر حدفاصل شهرهای سده تا شیراز از مناطق تنگ براق، دشت کامفیروز، تنگ بستانک و تنگ خیاره گذشته و به بزرگراه شیراز - سپیدان متصل میشود.
از ایزدخواست تا اصفهان هم به طول حدود ۱۱۶ کیلومتر حدفاصل شهرضا – سهراهی مبارکه - ایزدخواست در دست مطالعه است و طبق برنامه زمانی تعیین شده، عملیات اجرایی آن بزودی آغاز خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
9 هزار تن گوشت عشایری بزودی وارد بازار میشود
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت بر اساس قرارداد پروار دام، زمستان امسال یک میلیون راس دام عشایری با هدف عرضه 9 هزار تن گوشت وارد بازار میشود. سیاوش احمدیمیرقائد بیان کرد: جمعیت عشایر ایران به صورت رسمی 1.2 میلیون نفر و به شکل غیررسمی 1.5 میلیون نفر است که در اکثر استانهای کشور پراکندهاند و 50 درصد عرصه جغرافیایی کشور و عمدتا مناطق مرزی و دورافتاده را در اختیار دارند. وی گفت: عشایر 25 درصد گوشت قرمز کشور و 35 درصد صنایع دستی را تولید میکنند و به عنوان یک عامل در حفاظت از مرزهای کشور عمل میکنند. رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: از نظر فرهنگی عشایر حافظ میراث و آداب و رسوم ایرانی هستند و لباس اقوام مختلف ایرانی در میان عشایر حفظ شده و رایج است. احمدیمیرقائد افزود: دام سبک کشور به میزان بیش از 28 میلیون رأس، در اختیار عشایر است. رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: بودجه اختصاصیافته به سازمان عشایر در 2 سال گذشته بین 20 تا 30 برابر افزایش یافته است. احمدی میرقائد گفت: برای تقویت توان تولید جامعه عشایری، 5 طرح زیربنایی شامل توسعه صنایع دستی، گردشگری، گیاهان دارویی، زنجیره تولید گوشت قرمز و ایجاد سرپناه ایمن برای عشایر در اختیار جامعه عشایر قرار میگیرد. وی اضافه کرد: با دستور رئیسجمهور طرحی با عنوان «تولید قراردادی دام سبک عشایر» اجرا میشود که بر اساس آن یک میلیون رأس دام پرواری در جامعه عشایر پرورش داده میشود و علوفه خشک به صورت 4 تا 5 ماهه در اختیار عشایر قرار داده میشود و بعد از دوره پروار 5 ماهه، هزینه آن تسویه میشود. رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: 30 هزار پنل خورشیدی برای تولید برق در اختیار عشایر قرار داده شده و با دستور رئیسجمهور در تیرماه سال جاری مقرر شد 220 هزار پنل خورشیدی جدید برای پوشش کل خانوارهای عشایری توسط وزارت نیرو تا پایان دولت کنونی در اختیار عشایر قرار بگیرد تا از نعمت برق پایدار برخوردار شوند. احمدیمیرقائد افزود: برای ارتقای شاخص بهداشت حسب دستور رئیسجمهور، قرار است 380 خانه بهداشت عشایری توسط وزارت بهداشت در دولت سیزدهم ایجاد شود.
***
دهکهای ۶ و۷ هم مشمول کالابرگ الکترونیک شدند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مشمول شدن خانوارهای دهکهای ۶ و ۷ در طرح کالابرگ الکترونیک خبر داد و گفت: دهکهای ششم و هفتم نیز مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی خواهند شد. سیدصولت مرتضوی از اضافه شدن دهکهای ششم و هفتم به طرح کالابرگ الکترونیک خبر داده و گفته است: دهکهای ششم و هفتم هم به دهکهای اول تا پنجم اضافه شدند و این طرح از هفته آینده اجرا خواهد شد. پیش از این دهکهای ۴ و ۵ کمدرآمدی با اعلام وزیر کار مشمول طرح یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیک شده بودند. از دوم شهریور امسال اجرای طرح کالابرگ الکترونیک به 5 دهک ارتقا یافت و ۲ دهک چهارم و پنجم نیز مشمول اجرای این طرح شدند به نحوی که چنانچه همچون دهکهای اول تا سوم کمدرآمد ۵۰ درصد اعتبار یارانه خود را به خرید ۱۱ قلم کالای پیشبینی شده در طرح کالابرگ الکترونیک اختصاص دهند مبلغ ۱۲۰ هزار تومان اعتبار مازاد به آنها تعلق میگیرد. با توجه به آنکه خانوارهای دهکهای چهارم تا هفتم از یارانه ۳۰۰ هزار تومانی به ازای هر نفر برخوردار هستند با احتساب اعتبار مازاد ۱۲۰ هزار تومانی، مبلغ ۴۲۰ هزار تومان به عنوان یارانه تشویقی در هر ماه به آنها تعلق خواهد گرفت.
***
سقف تسهیلات قرضالحسنه ضروری افزایش یافت
بانک مرکزی اعلام کرد با تصویب شورای پول و اعتبار، سقف فردی تسهیلات قرضالحسنه ضروری برای اشخاص حقیقی و حقوقی افزایش یافت. شورای پول و اعتبار در هزار و سیصد و شصت و هشتمین جلسه خود به منظور کمک به تجهیز منابع قرضالحسنه و تنوعبخشی به تسهیلات قابل پرداخت از سوی شبکه بانکی بابت نیازهای ضروری و ترویج فرهنگ سپردهگذاری از سوی اقشار مختلف جامعه، سقف فردی تسهیلات قرضالحسنه ضروری با سپردهگذاری را برای اشخاص حقیقی ۳ میلیارد ریال تعیین کرد. براساس این مصوبه سقف فردی تسهیلات قرضالحسنه بدون سپردهگذاری نزد بانک عامل نیز مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال تعیین شد. همچنین مبلغ سقف فردی تسهیلات قرضالحسنه برای شرکتهای حقوقی با سپردهگذاری برای تامین مالی کسب و کارهای خرد و دانشبنیان نیز، ۷,۵ میلیارد ریال تعیین شد. گفتنی است مدت بازپرداخت این تسهیلات بنا به درخواست متقاضی حداکثر ۶۰ ماهه خواهد بود. شورای پول و اعتبار همچنین به منظور تسهیلگری در شرایط اخذ تسهیلات توسط شرکتهای دارویی از شبکه بانکی و تامین نقدینگی مورد نیاز این شرکتها مقرر کرد سقف اعتباری مقرر در آییننامه تسهیلات و تعهدات کلان به ۴۰ درصد سرمایه پایه بانکها افزایش یابد. شورای پول و اعتبار همچنین به منظور تامین نقدینگی مورد نیاز شرکتهای دارویی ناشی از طرح مردمیسازی یارانهها، سقف تسهیلات و تعهدات برای صنایع دارویی را از ۹۰ درصد به ۲۰۰ درصد فروش سال قبل افزایش داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|