|
اخبار
همراهی ۱۰۰ هزار خیر با نظام سلامت کشور
مدیرکل امور خیران و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۲ هزار و ۱۰۰ خیر در کل کشور به صورت مستقیم با ما کار کرده و شناسنامهدار هستند ولی اگر بخواهیم خیرانی را که شناسنامهدار نیستند به این آمار اضافه کنیم، 100 هزار نفر در حوزه سلامت به ما یاری میرسانند. محمدجواد حیدریپور دیروز در نخستین نشست شورای هماهنگی مشارکتهای مردمی دانشگاه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: تامین سلامت جامعه علاوه بر اینکه بر عهده دولت است، یک بخش مهم غیردولتی و فراوزارتی است و جزو موضوعاتی است که به همه مردم ارتباط پیدا میکند، چرا که با عدم تامین سلامت جامعه، زندگی برای افراد آن جامعه دشوار میشود. وی با تاکید بر اهمیت توجه خیران سلامت به نیازهای جامعه افزود: دولت و وزارت بهداشت از نظر اقتصادی قادر بر حل تمام مسائل نیستند و نقش خیران در حوزه بهداشت و درمان به وضوح احساس میشود. وی اضافه کرد: حتی رئیسجمهور محترم هم نسبت به حضور جدی خیران سلامت در این حوزه تاکید دارند و طی جلسهای که با ایشان داشتیم بر حمایت کامل دولت از خیران و مشارکتکنندگان این حوزه تاکید داشتند. حیدریپور در ادامه گفت: ۲ هزار و ۱۰۰ خیر در کل کشور به صورت مستقیم با ما کار میکنند و شناسنامهدار هستند ولی اگر بخواهیم خیرانی را که شناسنامهدار نیستند به این آمار اضافه کنیم، حدودا 100 هزار نفر در حوزه سلامت به ما یاری میرسانند که تعداد قابل توجهی است.
***
افزایش ایمنی کودکان در برابر «پنوموکوک» با تزریق واکسن
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ضرورت تزریق واکسن پنوموکوک در گروههای در معرض خطر بویژه اطفال توضیح داد. امیرحسین حسینی با اشاره به اینکه واکسن پنوموکوک یا PCV در برابر عفونتهای پنوموکوک که بیشتر کودکان زیر 5 سال را درگیر میکند و میتواند منجر به برخی از بدترین بیماریهای دوران کودکی شود، از کودک محافظت میکند، اظهار کرد: میکروبهای مسؤول پنوموکوک باکتریهایی به نام استرپتوکوک نومونیا هستند. وی افزود: این باکتریها در پوشش مخاطی بینی و در پشت گلو زندگی میکنند و هنگامی که به اندازه کافی تعدادشان زیاد شد، میتوانند باعث ایجاد عفونت در دستگاه تنفسی، گوش میانی یا حفره سینوسی شوند. او با اشاره به اینکه آنتیبیوتیکهایی مانند پنیسیلین میتوانند باکتریهای استرپتوکوک نومونیا را از بین ببرند، خاطرنشان کرد: اما نکته اینجاست که تا ۳۰ درصد سویههای این باکتری در برابر آنتیبیوتیکها مقاوم هستند. وی هشدار داد: این باکتری عامل اصلی بیماریهای پنومونی عفونت ریه، مننژیت (عفونت پردههای مغز) و باکتریمی و عفونت گوش میانی است. فوقتخصص گوارش و کبد کودکان در پاسخ به این سوال که واکسن پنوموکوک برای چه اشخاصی مناسب است، گفت: افرادی که بیماریهای خونی دارند یا پیوند شدهاند، مبتلایان به بیماریهای زمینهای مثل بیماری قلبی یا ریوی، تمام کودکان زیر 5 سال، افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که نقص ایمنی دارند و کسانی که سیگار و الکل مصرف میکنند، کاندیدای تزریق این واکسن هستند.
***
برگزاری نشست «برای ایران جوان» با حضور فعالان حوزه جمعیت
نخستین نشست «برای ایران جوان» با حضور مستندسازان فعال در حوزه جمعیت به همت بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام برگزار شد. به گزارش روابط عمومی بنیاد ۱۵ خرداد، نخستین جلسه از سلسله رویدادهای «برای ایران جوان» در مرکز نوآوری جمعیت، سلامت و خانواده بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام برگزار شد. مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد در این نشست تاکید کرد: برگزاری نشستهای منظم با گروههای مختلف متخصصان، نخبگان، دانشگاهیان و فعالان اجتماعی حوزههای جمعیت، خانواده و سلامت در دستور کار قرار دارد. حمیدرضا علیانزادگان ادامه داد: احصای نظرات نخبگان و صاحبنظران درباره راهحل مسائل پیش روی کشور در حوزه جمعیت، خانواده و سلامت و شناسایی خطوط کلی راهحلهای نوآورانه و تدوین نقشه راه مرکز نوآوری «مثبت 5» در مسیر حل مسائل حوزههای یادشده از جمله اهداف برگزاری این سلسله نشستهاست. در ابتدای این نشست، یاسر اشراقی، مدیر شبکه تلویزیونی «ایران جوان» نیز به بیان سیاستها و اهداف تاسیس این تلویزیون پرداخت و خاطرنشان کرد: ما در مرکز نوآوری جمعیت، سلامت و خانواده به دنبال این هستیم گرهی از مشکلات را برای ارتقا، رشد، پویایی و بالندگی جمعیت ایران باز کنیم و همچنین به سهم خود به دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه سیاستهای جمعیتی پاسخگو باشیم.
***
مرکز فناوری توانبخشی شهید دکتر فیاضبخش امروز افتتاح میشود
با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، مرکز فناوری و نوآوریهای توانبخشی شهید دکتر فیاضبخش امروز افتتاح میشود. مرکز فناوری و نوآوریهای توانبخشی با حضور روحالله دهقانیفیروزآبادی و جمعی از اساتید، دانشجویان و شرکتهای فناور، شتابدهندهها و برخی توانخواهان، امروز ۲۳ مهر افتتاح میشود. دکتر سلمانی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی تجهیزات پزشکی در این باره گفت: مرکز فناوری و نوآوریهای توانبخشی توسط صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی تجهیزات پزشکی و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان و همکاری دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران در حوزه توانبخشی با هدف حمایت از استارتآپها و فناوران این حوزه و توسعه اکوسیستم کسب و کارهای نوپا تاسیس و راهاندازی میشود. حمایت از استارتآپها و کسبوکارهای نوپا، توسعه فناوری و اکوسیستم نوآوری، توسعه شبکه فعالان حوزه توانبخشی از جمله دانشگاهیان، فناوران و شرکتهای زایشی و حل مشکلات و معضلات اجتماعی توانخواهان را میتوان از اهداف راهاندازی این مرکز برشمرد.
ارسال به دوستان
تغییر کاربری در اراضی ملی ممنوع است
سن اکبری، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه تغییر کاربری در اراضی ملی ممنوع است، اظهار کرد: هر گونه تغییر کاربری باید تنها با صدور مجوز و در نظر گرفتن حساسیتهای سازمان محیط زیست انجام شود. ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی از بارش شدید باران در ۲۳ استان و ادامه بارشها تا پایان هفته خبر داد
بارشهای امیدبخش
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در گفتوگو با «وطن امروز»: تداوم بارشها وضعیت منابع آبی کشور را بهبود میبخشد
فصل پاییز در حالی با بارشهای نرمال شروع شده است که طبق پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی، این بارشها در روزها و هفتههای پیش رو ادامهدار خواهد بود، به طوری که با ورود سامانه بارشی جدید از فردا بخش عمده کشور با بارش باران مواجه میشود؛ بارشهایی که نه تنها موجب خوشحالی کشاورزان میشود، بلکه میتواند وضعیت منابع آبی را نیز تا حدودی بهبود بخشد. در این باره رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش باران در غالب نقاط کشور طی روزهای آینده خبر داد.
صادق ضیاییان در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه این بارشها از یکشنبه (امروز) شمال شمال غربی همچنین شمال شرق کشور را فرا میگیرد، افزود: با ورود سامانه جدید بارشی به کشور، بارشها دوشنبه (فردا) مناطق شمال غرب، استانهای واقع در دامنههای شمالی و جنوبی البرز مرکزی و سهشنبه (۲۵ مهر) علاوه بر مناطق فوق، شمال شرق و برخی استانهای دیگر را پوشش میدهد. همچنین طی چهارشنبه در نوار شمالی و برخی نقاط جنوب غرب بارش خواهیم داشت؛ بارشهایی که پیشبینی میشود در برخی مناطق شدید باشد. وی در پاسخ به اینکه این بارشها چه اندازه میتواند بر رشد منابع آبی کشور تاثیرگذار باشد، اظهار داشت: متاسفانه به دلیل کمبود بارشها در سالهای گذشته اکنون نیاز به منابع آبی زیادی احساس میشود و این بارشها هر چند امیدوارکننده است اما کافی نیست و در صورت ادامه آن در هفتهها و ماههای آینده میتواند منابع آبی کشور را در برخی مناطق تا حدی بهبود بخشد. ضیاییان خاطرنشان کرد: بارشها در پاییز همیشه مورد انتظار است اما میزان بارشها در سال جاری نسبت به سالهای پیش تا حدی بیشتر بوده است.
* 23 استان مواجه با بارش باران
سازمان هواشناسی نسبت به رگبار و رعد و برق و احتمال آبگرفتگی معابر در ۲۳ استان همچنین وزش شدید باد و خیزش گرد و خاک که کاهش کیفیت هوا و اختلال در رفت و آمدهای شهری را به همراه دارد، در ۱۸ استان هشدار داد. این سازمان با صدور هشدار سطح زرد از فعالیت سامانه بارشی، رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در نواحی مستعد، وقوع گردوخاک از دوشنبه تا چهارشنبه 26 مهر خبر داد. این شرایط جوی روز دوشنبه در اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، شمال کردستان، زنجان، قزوین، البرز، تهران، لرستان، همدان، مرکزی، قم، شمال غرب و غرب اصفهان، شمال چهارمحال و بختیاری، ارتفاعات سمنان، مازندران و غرب گلستان، جنوب سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان، سهشنبه در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال و شرق تهران، سمنان و شمال خراسان جنوبی و چهارشنبه در شمال استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل، مازندران، گیلان، گلستان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، شرق و شمال هرمزگان و ارتفاعات سمنان پیشبینی میشود. بر اثر این مخاطره جوی احتمال لغزندگی جادهها، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روانآب، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، وزش باد شدید موقتی، احتمال خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی و احتمال شکستن درختان کهنسال دور از انتظار نیست.
سازمان هواشناسی برای کاهش آسیبها و مخاطرات ناشی از این شرایط جوی، خودداری از برپا کردن چادرهای مسافرتی در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره را توصیه میکند. این سازمان در ادامه همچنین از افزایش گرادیان فشاری و وزش باد شدید از دوشنبه تا سهشنبه (۲۵ مهر) خبر داد. این شرایط جوی روز دوشنبه (فردا) در آذربایجان شرقی، جنوب آذربایجان غربی، جنوب و مرکز اردبیل، زنجان، قزوین، البرز، تهران، مرکزی، همدان، لرستان، کردستان، کرمانشاه و شمال چهارمحال و بختیاری، ایلام و سهشنبه در چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمهجنوبی اصفهان، یزد، شمال غرب کرمان و نیمهشمالی فارس پیشبینی میشود. بر اثر این مخاطره جوی در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک، احتمال افزایش غبار، کاهش کیفیت هوا و کاهش شعاع دید، احتمال اختلال در رفت و آمدهای شهری، احتمال شکستن درختان فرسوده، سقوط تابلوهای تبلیغاتی، سازههای موقت و بنرها و احتمال اختلال در حرکت ناوگان حملونقل وجود دارد. سازمان هواشناسی برای کاهش آسیبها و مخاطرات ناشی از این شرایط جوی اجتناب از تردد غیر ضروری در فضای باز بویژه برای افراد سالمند و بیماران تنفسی و قلبی، احتیاط در تردد جادهای، اطمینان از استحکام سازههای موقت، احتیاط در فعالیتهای عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمانهای نیمهکاره و درختان کهنسال و محدودیت در فعالیتهای کشاورزی را توصیه میکند.
* رگبار و رعد و برق در تهران از فردا
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، از بعد از ظهر دوشنبه (24 مهر) تا سهشنبه (25 مهر) با بروز ناپایداری جوی، افزایش ابرناکی در بعضی ساعات همراه با رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید در سطح استان مورد انتظار است. طی امروز تا بعد از ظهر فردا آسمان صاف تا کمی ابری خواهد بود و از بعد از ظهر فردا تا سهشنبه دوباره با بروز ناپایداری جوی، افزایش ابرناکی در بعضی ساعات همراه با رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید در سطح استان مورد انتظار است. بر اساس این گزارش، آسمان تهران امروز صاف و گاهی با وزش باد با حداقل دمای ۱۲ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد فردا قسمتی ابری وزش باد، گاهی وزش باد شدید و بارش پراکنده با حداقل دمای ۱۳ و حداکثر دمای ۲۴ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ارسال به دوستان
تأکید وزیر بهداشت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی برای مواجه نشدن با کرونا و آنفلوآنزا
ماسک بزنید
هر چند کرونا از شرایط همهگیری خارج شده و به دلیل انجام واکسیناسیون گسترده دیگر چون گذشته خیلی خطرآفرین نیست اما این ویروس از بین نرفته است، بنابراین افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند یا بیماریهای زمینهای دارند باید برای مواجه نشدن با این بیماری پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. وزیر بهداشت درباره افزایش موارد بروز بیماریهای تنفسی و سرماخوردگی توضیح داد. بهرام عیناللهی درباره افزایش موارد بیماریهای تنفسی و سرماخوردگی گفت: موارد جدیدی که حالت سرماخوردگی دارند، یا آنفلوآنزاست یا کرونا.
وی در این باره افزود: بارها تاکید کردهام کرونا به هیچوجه از بین نمیرود، بلکه از حالت همهگیری به حالت آندمی یا حالت تکگیری تبدیل میشود. وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه کرونای فعلی از موارد بیماری در ۳ سال گذشته متفاوت است، ادامه داد: هرچند موارد بیماری در حال حاضر نیز مرگ و میر دارد اما اغلب در افراد دارای بیماریهای زمینهای و نقص سیستم ایمنی اتفاق میافتد و راهکارش آن است که این افراد پرخطر سالانه واکسن کرونا را تزریق کنند. وی همچنین درباره پوشش ماسک نیز گفت: ماسک بویژه در افراد دارای علائم سرماخوردگی توصیه میشود. این افراد بویژه در اماکن تجمعی از جمله مدارس و دانشگاهها و... حتما از ماسک استفاده کنند. وزیر بهداشت در پایان مجددا تاکید کرد: افراد دارای علائم سرماخوردگی لازم است با رعایت موارد بهداشتی، مراعات سالمندان، افراد دچار نقص سیستم ایمنی و بیماران زمینهای را بکنند.
* کووید احتمال بیماریهای ناشی از اختلالات ایمنی را افزایش میدهد
محققان گزارش میدهند در موارد نادر، برخی بیماران ممکن است در پی ابتلا به کووید، به یک بیماری خودایمنی مبتلا شوند. به گزارش مهر به نقل از مدیسن نت، بیماریهایی مانند آلوپسی (ریزش مو)، پسوریازیس، ویتیلیگو (لکههای سفید پوست)، واسکولیت (التهاب رگهای خونی)، بیماری کرون روده، کولیت اولسراتیو، آرتریت روماتوئید، بیماری استیل در بزرگسالی (بثورات پوستی دردناک)، سندرم شوگرن، اسپوندیلیت آنکیلوزان (آرتریت نخاعی) و سارکوئیدوز (بزرگ شدن غدد لنفاوی) همگی میتواند در پی ابتلا به عفونت «کووید-۱۹» ایجاد شود. این مطالعه نشان داد بیماران «کووید-۱۹» با احتمال ۱۲ تا ۷۴ درصد بیشتر ابتلا به انواع مختلف آلوپسی، خطر ۳ برابری واسکولیت، ۶۸ درصد احتمال بیشتر ابتلا به کرون و ۵۹ درصد احتمال بیشتر برای سارکوئیدوز مواجه بودهاند. دکتر «سونگها لیم» محقق ارشد از بخش پوست دانشگاه یونسی در کرهجنوبی گفت: «با توجه به جمعیت قابل توجه بازماندگان «کووید-۱۹» در جهان، نظارت دقیق برای بیماریهای خودایمنی اضطراری برای مداخله به موقع بسیار مهم است. به گفته وی، احتمالا این اتفاق به این دلیل است که وقتی بدن از خود در برابر کووید دفاع میکند، اینترفرونها تولید و باعث التهاب میشود و سپس میتواند آنتیبادیهای خودکار علیه اندامها، ماهیچهها یا اعصاب بدن را تحریک کند.
ارسال به دوستان
ابطال آنی معاینه فنی خودروهای آلاینده
معاینه فنی خودروهای ناایمن و دودزا باطل میشود و صاحبان چنین خودروهایی چنانچه در اسرع وقت نسبت به رفع نقص فنی خودرویشان اقدام نکنند، با جرایم سنگینی مواجه خواهند شد. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از اجرای طرحی جدید برای برخورد با وسایل نقلیه دودزا، ناایمن و فاقد معاینه فنی در تهران خبر داد و اعلام کرد از این پس «پلاک اعزام به تعمیرگاه» در تهران نخواهیم داشت. سرهنگ سیدابوالفضل موسویپور گفت: در بحث معاینه فنی و خودروهای دودزا، همه ساله پلیس در این فصل با اجرای طرح تشدید برخورد؛ خودروهای دودزا را متوقف و در محل فک پلاک میکرد و با ارائه رسیدی به راننده، یک پلاک 5 رقمی نیز روی خودرو نصب میشد تا راننده به تعمیرگاه برود و خودروی خود را رفع نقص کند. بعد از رفع نقص نیز راننده ملزم بود نسبت به دریافت معاینه فنی اقدام و با مراجعه به یکی از واحدهای اجرائیات پلیس راهور تهران بزرگ نسبت به دریافت پلاک خود اقدام کند. وی ادامه داد: در موضوع نصب پلاک اعزام به تعمیرگاه روی خودروهای آلاینده و دودزا، یکسری مشکلات وجود داشت. حتما میدانید این خودروهای دودزا عمدتا فرسوده و سن بالا هستند و برای مالکان آنها گاهی صرفهای نداشت که دنبال پلاک بروند و با همان پلاک ۵ رقمی «اعزام به تعمیرگاه» مرتکب تخلفات مختلفی میشدند؛ از چراغ قرمز عبور و با سرعت غیرمجاز رانندگی میکردند و.... در این شرایط ماموران ما باید اینها را شناسایی و جمعآوری میکردند. با توجه به جمیع این مشکلات ما برای اصلاح این وضعیت طرحی جدید اجرا کردیم. وی با بیان اینکه پلاکهای «اعزام به تعمیرگاه» دیگر در تهران مورد استفاده قرار نمیگیرند، گفت: ما آمدیم و طرحی جدید را از حدود ۲ هفته پیش اجرا کردیم. در واقع از از ظرفیتی که برای پلیس راهور ایجاد شده بود استفاده و اطلاعات سامانه سیمفا را روی دستافزارهای ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی فعال کردیم. در واقع دسترسی به این سامانه برای ماموران پلیس راهور فراهم شد. رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه این طرح برای نخستینبار در کشور، در تهران اجرا میشود، گفت: همانطور که گفتم برای افسران ما دسترسی به سامانه سیمفا ایجاد شد و از طریق دستافزارهای سپهر پلیس راهور، وارد این سامانه میشوند. حالا در طرح جدید، اگر مامور پلیس راهور خودرویی را مشاهده کند که فاقد شرایط معاینه فنی است و معاینه فنی دارد، به جای آنکه پلاک اعزام به تعمیرگاه را بر خودرو نصب کند، با استفاده از این سامانه معاینه فنی خودروی مذکور را باطل میکند. موسویپور ادامه داد: با ابطال معاینه فنی، راننده خودرو باید برود و خودروی خود را رفع نقص کند و در غیر این صورت باید ماشین را در خانه بگذارد و ترددی با آن نداشته باشد، چرا که در غیر این صورت هر روز به دلیل نداشتن معاینه فنی جریمه میشود و رقم آن رقم بالایی خواهد بود. این اتفاق خوبی است که در پلیس راهور پایتخت آغاز شده و موافقت پلیس راهور فراجا را نیز همراه دارد. امیدواریم این طرح بزودی در دیگر شهرهای کشور نیز اجرایی شود. وی درباره اینکه چه مواردی ممکن است سبب ابطال معاینه فنی از سوی ماموران پلیس راهور شود، به ایسنا گفت: آلاینده و دودزا بودن خودرو، شکستگی در شیشه جلوی خودرو، عاجدار نبودن لاستیک و... از جمله مواردی است که میتواند منجر به ابطال معاینه فنی خودرو در محل شود. ارسال به دوستان
آمادهسازی شاد برای کوچ فوری آموزش دانشآموزان در «آلودگی هوا»
ارائه نسخه بینالمللی «شاد»
اگرچه کارشناسان معتقدند اثرات مثبت آموزش و یادگیری به صورت حضوری در کلاس درس نسبت به غیرحضوری بسیار بیشتر است اما وجود سامانههایی برای آموزش غیر حضوری در شرایط اضطرار نیز نیاز است تا دانشآموزان در چنین مواقعی از تحصیل عقب نمانند. در این باره وزیر آموزشوپرورش با اشاره به ارائه نسخه بینالمللی «شاد» گفت: از همکاران میخواهم از هم اکنون پیشدستی کرده و «شاد» را آماده آموزش در روزهایی کنند که به دلیل آلودگی هوا یا حوادث دیگر کلاسها تعطیل میشود و اینگونه «شاد» قابلیت جایگزینی کلاس واقعی را هم پیدا کند. رضامراد صحرایی در مراسم رونمایی از نسخه جدید شبکه «شاد»، ضمن تشکر از دستاندرکاران شبکه «شاد» برای ارائه نسخه بینالمللی «شاد» اظهار کرد: از همکاران میخواهم با بررسی زمانهایی که در سالهای قبل به دلیل آلودگی هوا مجبور به تعطیلی کلاسها بودیم، از هم اکنون پیشبینی و پیشدستی کرده و «شاد» را آماده آموزش کنند تا در آن روزهایی که کلاسها به دلیل آلودگی هوا یا حوادث دیگر تعطیل میشوند، «شاد» قابلیت جایگزینی کلاس واقعی را هم پیدا کند. وی در عین حال خطاب به دانشآموزان و معلمان گفت: در برنامهریزی در بستر «شاد» کوشا باشید و راههای ارتباطی را در بستر «شاد» بیش از پیش فعال نگه دارید. کاری کنید «شاد» به طور روزمره در اختیار بچهها باشد تا زمانی که به هر دلیلی خواستیم تغییر و کوچ فوری به «شاد» دهیم، از زمان عقب نمانیم. وی با بیان اینکه «شاد» نماد خودباوری و تبدیل تهدید به فرصت است، عنوان کرد: «شاد» ما را در مقابل کرونا پیروز کرد. یکی از میدانهای آسیبپذیری ما در بحران جهانی کرونا مدرسهها و آموزش بود که اگر شاد نبود بسیار وضعیت بحرانی پیش روی ما بود. از این بابت باید به همه کسانی که در توسعه این نرمافزار دست داشتند خداقوت بگویم. وزیر آموزشوپرورش معتقد است: کلاس جایی است که بچهها باید یاد بگیرند نه آنکه صرفا آموزش ببینند. «شاد» میتواند مقدمهساز اجرای آموزشهای ترکیبی و تلفیقی در جهان پساکرونا و در آموزشوپرورش متحول شده ما در دوران پساکرونا باشد. بسیاری از متخصصان تعلیم و تربیت معتقدند بزرگترین یافته ما از کلاسهای مجازی دوران کرونا، کوچ ما از آموزشهای سنتی به نوین و مبتنی بر رویکردهای تلفیقی بویژه آموزش معکوس و آموزش آمیخته است. صحرایی با بیان اینکه در آموزش معکوس، کلاس محل یادگیری و نه آموزش است، تصریح کرد: از معاونان آموزش ابتدایی و متوسطه وزارت آموزشوپرورش و سازمان پژوهش و برنامهریزی درسی این انتظار را دارم که کمک کنند بچهها به کمک «شاد» پیش از کلاس، درسها را بخوانند و کلاس به جای محیط آموزش به محیط یادگیری تبدیل شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|