|
اخبار
مجازات فیفا علیه رئیس جنجالی فدراسیون فوتبال اسپانیا
فیفا مدت مجازات رئیس جنجالی فدراسیون فوتبال اسپانیا را اعلام کرد. فیفا به صورت رسمی از محرومیت 3 ساله لوئیس روبیالس از همه فعالیتهای مرتبط به فوتبال خبر داد. پیشتر فیفا او را به مدت 3 ماه از همه فعالیتهای فوتبالی محروم کرده بود که این محرومیت را به 3 سال افزایش داد. رئیس سابق فدراسیون فوتبال اسپانیا پس از قهرمانی تیم ملی زنان در جام جهانی، اقدامی غیراخلاقی با مهاجم این تیم داشت و موجب شد پس از کشوقوسهای فراوان از سمت خود کنارهگیری کند. اقدام او موجی از نارضایتی را در کشور اسپانیا و در میان زنان ایجاد کرد و همین موضوع باعث شد فیفا این حکم را برای او صادر کند.
***
اعطای پاداش بازیهای پارآسیایی به متقیان و مرادی
با دستور وزیر ورزش، هاشمیه متقیان و زینب مرادی 2 ورزشکار حاضر در بازیهای پارآسیایی هانگژو، پاداش قهرمانی و نایب قهرمانی این بازیها را دریافت خواهند کرد. به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، در پی پس گرفتن مدال طلای هاشمیه متقیان و مدال نقره زینب مرادی در ماده 56 F پرتاب نیزه بانوان بازیهای پارآسیایی از سوی کمیته برگزاری بازیها، کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان دستور داد پاداش قهرمانی و مدال طلای این بازیها به هاشمیه متقیان و پاداش نایب قهرمانی و مدال نقره به زینب مرادی (مبلغ مصوب آییننامه تجلیل از قهرمانان) پرداخت شود.
***
جلسه قلعهنویی و نبی درباره برنامههای تیم ملی
سرمربی و مدیر تیم ملی کشورمان نشستی را برگزار کردند.
به گزارش فارس، اردوی آتی تیم ملی فوتبال کشورمان برای ۲ بازی مقدماتی جامجهانی ۲۰۲۶ مقابل هنگکنگ و ازبکستان قرار است ۲۰ آبان آغاز شود. به همین منظور مهدی محمدنبی، مدیر تیم ملی و نایب رئیس اول فدراسیون فوتبال جلسهای را با امیر قلعهنویی، سرمربی این تیم درباره برنامههای پیش رو برگزار کرد. قرار است آنها بزودی نشستی را هم با مدیران سازمان لیگ برگزار کنند و احتمال ضعیفی وجود دارد باز هم برنامههای دیدارهای لیگ برتر دستخوش تغییر شود. تیم ملی ۲۵ آبان مقابل هنگکنگ قرار میگیرد و روز 27 آبان برای بازی با ازبکستان که در تاریخ ۳۰ آبان برگزار میشود، راهی تاشکند خواهد شد.
***
قلیزاده به جام ملتهای آسیا میرسد
علی قلیزاده میتواند بزودی به میادین بازگردد و شانس حضور در جام ملتهای آسیا را دارد. به گزارش سایت Transfery، علی قلیزاده با قراردادی 3 ساله راهی لخپوزنان لهستان شد. لخپوزنان برای این بازیکن مبلغ 1.8 میلیون یورو پرداخت کرد و قرارداد او تا پایان ژوئن ۲۰۲۶ اعتبار دارد. ارزش این بازیکن ایرانی 1.8 میلیون یورو است و به همین دلیل پوزنان تصمیم گرفت یکی از گرانترین نقلوانتقالات تاریخ لیگ فوتبال لهستان را انجام دهد. با این حال قلیزاده هنوز نتوانسته برای لخپوزنان به میدان برود و به دلیل مصدومیت دور از میادین بوده است. سران لخپوزنان لهستان اعلام کردند قلیزاده بزودی از بند مصدومیت رهایی یافته و میتواند تا نهایت ۳ هفته دیگر به میادین بازگردد. به این ترتیب قلیزاده میتواند تا قبل از شروع جام ملتهای آسیا خودش را در تیم باشگاهیاش در لهستان نشان دهد و به این رقابتها دعوت شود. بازیکن ایرانی چند سال برای تیم شارلوای بلژیک به میدان رفت و ۱۴۳ بازی برای این تیم انجام داد. او بهار به صورت قرضی به کاظمپاشای ترکیه رفت و در آنجا بود که از ناحیه زانو دچار مصدومیت شد و در نتیجه از فروردین از فوتبال دور بوده است. مصدومیت و مشکلات این بازیکن در واقع شانس لخپوزنان را برای خرید او افزایش داد و تیمهای زیادی که خواهان این بازیکن بودند، از خرید قلیزاده منصرف شدند.
ارسال به دوستان
شکاف فزاینده در هیأت حاکمه، رژیم صهیونیستی در میانه جنگ
مهدی گرگانی: اگرچه عرصه سیاسی و اجتماعی رژیم تروریست صهیونیستی طی چند سال گذشته همواره دارای شکاف سیاسی، اختلافات بنیادین و دوپارگی گسترده بوده است اما با اجرای عملیات توفانی «توفان الاقصی» به نظر میرسید مقامات صهیونیست در مواجهه با یک دشمن، به دنبال کنار گذاشتن اختلافات دستکم تا اطلاع ثانوی برای تمرکز بر این مساله هستند. در واقع میتوان اینطور گفت که در همه جای دنیا وجود یک جنگ باعث اتحاد بیسابقه نیروهای سیاسی و اجتماعی خواهد شد اما رژیم صهیونیستی به واسطه بیهویتی و ذات متناقض خود از این قاعده مستثناست.
بلافاصله پس از ضربه سهمگین نیروهای مقاومت حماس به رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو که خود از عوامل بروز این فاجعه بود برای رهایی از فشارهای فزاینده تصمیم به تشکیل کابینه اضطراری گرفت و در این زمینه با بنی گانتس که سال 2020 با او کابینه ائتلافی چرخشی تشکیل داده بود برای تشکیل این کابینه به توافق دست یافت. کابینهای که یادآور کابینه اضطراری مناخیم بگین در سال 1967 در پاسخ به حمله غافلگیرانه مصر و سوریه و جنگ 6 روزه است.
مقامات رژیم صهیونیستی پس از توفان الاقصی همگی موافق بودند در چنین شرایط بحرانی باید اختلافات را کنار بگذارند و ظاهرا در چند روز اول اندکی تنشهای سیاسی درونی تلآویو کاهش یافت اما ضربهای که مقاومت حماس به این رژیم وارد کرده و پسلرزههای ناشی از آن به قدری بزرگ است که نه تنها هیچ وحدتی بین سران صهیونیست شکل نگرفته بلکه اختلافات آنها را تشدید کرده است.
محافل کارشناسی و رسانهای صهیونیست بیاعتمادی را عامل اصلی عدم وحدت در هیات حاکمه این رژیم میدانند. روزنامه معاریو در گزارشی در این زمینه نوشت: نتانیاهو به کسی اعتماد ندارد و خود را در میدان جنگ تنها میبیند و قبل از اتخاذ هر تصمیمی، بارها آن را بررسی و مرور میکند. او همچنین به فرماندهان نهادهای امنیتی اعتماد ندارد، چرا که بعضی از آنها را خودش تعیین نکرده است.
او روز چهارشنبه هفته گذشته در یک نشست خبری تاکید کرد: همه (نهادهای امنیتی و اطلاعاتی) باید درباره شکست امنیتی و نظامی ۷ اکتبر پاسخگو باشند از جمله خود من اما بعد از جنگ. با این حال نتانیاهو چند روز بعد درست در بحبوحه جنگ و در میانه حملات موشکی حماس به عسقلان، تلآویو و دیمونا در حساب خود در شبکه ایکس از سازمان اطلاعات ارتش و سازمان امنیتی داخلی (شاباک) شدیدا انتقاد کرد و آنها را مسؤول شکست این رژیم در عملیات توفان الاقصی خواند؛ اظهار نظری که جنجال زیادی در محافل صهیونیست ایجاد کرد و مهر تاییدی بود بر ادامه شکاف گسترده در میان رهبران صهیونیست.
به نظر میرسد نخستوزیر رژیم صهیونیستی درگیر نوعی سردرگمی و بیتصمیمی فزاینده است و نه تنها قوه درک و تحلیل خود را از اوضاع از دست داده است بلکه کنترلی بر سخنان خود نیز ندارد. بنی گانتس در واکنش به این موضوع گفت: «وقتی ما در وسط جنگ هستیم، نخستوزیر باید مسؤولیتپذیر باشد و تصمیم بگیرد کار درست را انجام دهد»؛ کنایهای به نتانیاهو که قادر به اتخاذ تصمیمات درست نیست.
در نهایت باید گفت برای اتحاد و وحدت میان نیروهای سیاسی و هیات حاکمه در یک کشور باید چیزی مشترک برای اتحاد حول آن وجود داشته باشد؛ مثل سرزمین، ملیت، تاریخ و... اما رژیم جعلی صهیونیستی عاری و تهی از هرگونه مفاهیم سرزمینی، ملی و تاریخی است و چیز مشترکی برای ایجاد وحدت میان آنها وجود ندارد.
ارسال به دوستان
پایین بودن احتمال حضور افاضلی در تیم ملی فوتبال افغانستان
هومن افاضلی، مشاور امیر قلعهنویی با پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی افغانستان روبهرو شده است. صحبتهای اولیه انجام شد و پس از آن 2 طرف به صورت جدی مذاکراتی انجام دادند. در این مذاکرات، برخی خواستهها از سوی افاضلی مطرح شد و فدراسیون فوتبال افغانستان پس از آن اعلام کرد به بررسی این موارد میپردازد. پیگیریها نشان میدهد خواستههای مشاور تیم ملی ایران به شکلی بوده که احتمال حضورش در افغانستان ضعیف خواهد بود.
ارسال به دوستان
رمزگشایی از توقف پرسپولیس در انزلی مقابل ملوان
غرق شده در مرداب
باربد بهراد: دیدار ملوان و پرسپولیس یک بازی بسته با رویکرد دفاعی منطقی تیم میزبان بود که در نهایت با تساوی بدون گل به پایان رسید. ملوان مقابل پرسپولیس با برنامه خاصی وارد میدان شد و بخوبی حفرههای کنار زمین را که قدرت اصلی پرسپولیس است بست. آنها در فاز دفاعی به سیستم 1-4-5 رو میآوردند که برتری عددی در تمام زمین را برای ملوانیها به همراه داشت. حضور بازیکنان ملوان و نحوه آرایش آنها در زمین نشان از آنالیز خوب کادرفنی این تیم از پرسپولیس داشت. آنها زمانی که در فاز دفاعی بودند با 3 مدافع مرکزی و 2 بازیکن کناری چینش خط دفاعی را کامل میکردند و 2 بازیکن مرکزی خط هافبک در نزدیکترین فاصله به مدافعان مرکزی قرار میگرفتند. اما کلیدیترین نقش را 2 هافبک کناری ملوان در این مسابقه داشتند که در زمان حضور توپ در هر سمت زمین، یکی از بازیکنان برای پرس حضور پیدا میکرد و روی دست مدافع کناری قرار میگرفت و بازیکن سمت مخالف به مرکز زمین نزدیک میشد تا برتری عددی و پرس در میانه میدان با نفرات بیشتری شکل بگیرد. با سیستمی که ملوان در این مسابقه در نظر گرفته بود، هر بازیکن این تیم یک بازیکن نزدیک خود داشت و در صورت اشتباه در یارگیری یا دریبل خوردن، فرصت کافی برای جبران و بازگشت به جریان مسابقه در اختیار آنها قرار میگرفت. این 2 بازیکن نقش ویژه دیگری هم داشتند. در زمان دریافت توپ و انتقال به حمله در سریعترین زمان ممکن روی دست مهاجم هدف قرار میگرفتند تا با دریافت پاس، زمینهساز ضدحمله باشند. دلیل اصلی حضور محمدرضا سلیمانی به جای سهیل فداکار هم همین موضوع بود که ملوان در نیمه اول سعی داشت با ارسال مستقیم پشت دفاع حریف را هدف قرار دهد اما عملکرد خوب کنعانیزادگان باعث شد تغییر تاکتیک دهند و بازیکن فیزیکیتر به نام محمدرضا سلیمانی را به میدان بفرستند تا با کنترل توپ و راه انداختن هافبکهای کناری، این تیم را در موقعیت گلزنی قرار دهد. ملوان با این روش بازی در جریان مسابقه شانس زیادی برای گلزنی نداشت و بیشتر به دنبال کسب یک امتیاز مسابقه بود اما نیمنگاهی به ضدحملات هم داشت؛ این اتفاق در ثانیههای پایانی بازی رقم خورد و بازیکنان ملوان در شرایط 6 به یک با مدافع پرسپولیس قرار گرفتند. این مسابقه از لحاظ تاکتیکی یکی از مسابقات خوب لیگ بود که در نهایت ملوان به آنچه میخواست رسید.
* ریکاوری نیاز اصلی پرسپولیس
تا قبل از این، مسابقات لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا به گونهای برگزار میشد که پرسپولیس بعضا 20 روز دور از مسابقه رسمی میماند اما حالا باید هر 4 روز یک بار به میدان برود. در بندر انزلی و مقابل ملوان یکی از ضعیفترین و بیحالترین نمایشهای پرسپولیس در 2 فصل اخیر را تماشا کردیم. مسابقهای که انتظار میرفت حداقل با ورود امید عالیشاه و مهدی ترابی در نیمه دوم به عنوان عناصر تهاجمی تعیینکننده، شرایط تیم یحیی گلمحمدی در فاز حمله بهتر شود و از سکون و انفعال عجیب نیمه نخست فاصله بگیرد اما پرسپولیس غیر از یک ربع پایانی مسابقه، کیفیت پایینی ارائه داد و شاید با در نظر گرفتن مجموع دقایق مسابقه و تعداد موقعیتهای بهتر حریف، از اینکه یک امتیاز گرفته هم نباید چندان ناراضی باشد.
سرمربی قرمزها در صحبتهای خود پس از این مسابقه اشاره خاصی به چرایی انفعال تیمش در فاز حمله نکرد و بیشتر به کیفیت تیم حریف اشاره داشت. البته روی این نکته تاکید داشت که تیم برتر میدان بوده اما آمار مسابقه چنین چیزی را نشان نمیدهد و آن چند درصد برتری در مالکیت توپ چیزی نیست که بتوان به آن استناد کرد.
با این وجود شاید خستگی را بتوان یکی از دلایل ضعف پرسپولیس در این مسابقه دانست. پرسپولیس از شروع مسابقه حال و هوای بازیهای قبلی را نداشت و هرگز کوبنده ظاهر نشد. ریتم پایین و سرعت نامناسب بازی در انتقال توپ از دفاع به حمله تا حدودی ناشی از خستگی بازیکنان بود، چرا که پرسپولیس 5 روز قبل در یک بازی آسیایی سنگین مقابل استقلال تاجیکستان که با 9 نفر دفاع میکرد، دوئل 100 دقیقهای پرفشاری را پشت سر گذاشته بود.
با در نظر گرفتن اینکه از این پس تا 8 دی و تعطیلی لیگ، پرسپولیس باید هر 4 یا 5 روز یک بار در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا به میدان برود، این نمایش ناامیدکننده در انزلی میتواند یک زنگ خطر و آلارم برای یحیی و تیمش باشد. حالا ریکاوری مناسب و درست بیشتر از هر چیزی به کار این تیم میآید و پرداختن به جزئیات آن و در نظر گرفتن مقدمات لازم برای اجرای دقیقش نسبت به پرداختن به مسائلی مثل بازگشت به ناهار لاکچری ارجحیت دارد؛ نکتهای که یحیی در کنفرانس خبری پس از بازی به آن اشاره کرد.
پرسپولیس پنجشنبه در فاصله 4 روز از بازی سخت انزلی باید مقابل صنعت نفت در خانه بازی کند و اگر قرار به ارائه همان ریتم کند و انفعال در فاز حمله باشد، پیروزی در این مسابقه نیز حتی با حمایت هواداران دشوار خواهد بود. به نظر میرسد در فوتبال ایران حتی بزرگترین تیمها قابلیت انجام مسابقه هر 4 روز یک بار و حفظ کیفیت لازم در این سطح فشرده را ندارند و این مساله حتی درباره تیم پرمهره و دارای امکاناتی مثل پرسپولیس نیز مشهود است. تا همین 3-2 هفته گذشته همین تیم پرسپولیس از نداشتن مسابقه رسمی و دوری از شرایط مسابقه برای مواجهه با رقبای آسیایی گلایه میکرد اما حالا که مسابقات پشت هم برنامهریزی شده، باید منتظر هنر مربیان در ارائه متدی متنوع و کارگشا جهت ریکاوری ذهنی و بدنی بازیکنان باشیم، اگرنه گرهها برای بازگشت به صدر جدول لیگ و صعود از مرحله گروهی لیگ قهرمانان کورتر خواهد شد.
ارسال به دوستان
میلان و اینتر بیخیال طارمی نمیشوند
جنگ بر سر مهدی
هر ۲ باشگاه اینتر و میلان همچنان شرایط مهدی طارمی، ستاره ایرانی پورتو را زیر نظر دارند و مشتاق جذب او هستند. طارمی در پنجره نقل و انتقالات تابستانی در یک قدمی پیوستن به میلان بود اما در نهایت این انتقال انجام نشد تا او همچنان به حضورش در پورتو ادامه دهد. در روزهای اخیر بسیاری از رسانههای ایتالیایی از علاقه جدی باشگاه اینتر به جذب این بازیکن خبر داده بودند اما حالا توتواسپورت خبر داده که هم اینتر و هم میلان قصد دارند برای به خدمت گرفتن او اقدام کنند. گفته میشود این ۲ باشگاه قصد دارند شانس خودشان را برای انتقال این ستاره ایرانی به شهر میلان در پنجره نقل و انتقالات زمستانی در ماه ژانویه امتحان کنند اما به نظر میرسد کار سختی در پیش داشته باشند. در صورتی که پورتو بتواند به مرحله یکهشتم لیگ قهرمانان صعود کند، احتمال اینکه اجازه جدایی طارمی را در پنجره نقل و انتقالات زمستانی بدهد بسیار کم است. آنها در حال حاضر با ۳ امتیاز اختلاف در جایگاه دوم جدول ردهبندی قرار دارند. قرارداد این بازیکن در پایان فصل جاری به اتمام خواهد رسید و این یعنی او میتواند به عنوان بازیکن آزاد پورتو را ترک کند اما نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که او از اول جولای پاسپورت پرتغالی را دریافت میکند و به این ترتیب جزو سهمیه اروپایی خواهد شد و این کار را برای اینتر و میلان بسیار آسانتر خواهد کرد. ارسال به دوستان
برای کیانوش رستمی که نمیخواهد در قالب تیم حرکت کند
میانبری وجود ندارد
کیانوش رستمی که یکی از پرافتخارترین وزنهبرداران ایران است به جای آنکه خود را مطیع تصمیمات فدراسیون و سرمربی تیم ملی بداند و در چارچوب قوانین حرکت کند، مدام به دنبال تافته جدا بافته بودن است! کیانوش رستمی در عین آنکه یکی از نامداران وزنهبرداری ایران است اما در چند سال اخیر به قدری حواشی زیادی داشته که روی ورزش قهرمانی او سایه انداخته است. او 2 مدال المپیک را در کارنامه خود دارد و در مسابقات جهانی و آسیایی بارها برای ورزش ایران مدالآوری کرده است اما درست قبل از المپیک توکیو روز به روز افت کرد، به طوری که خیلی از کارشناسان معتقدند او به دوران بازنشستگی رسیده و حتی دیگر نمیتواند در آسیا هم مدال کسب کند. رستمی از زمانی که سجاد انوشیروانی سرمربی تیم ملی بود ساز جدایی زد و تمریناتش را به تنهایی پیگیری کرد، در المپیک ریو توانست به نشان طلای مهمترین آوردگاه ورزش دنیا دست یابد اما دیری نپایید که این روش جواب نداد و رستمی حتی به المپیک توکیو هم نرسید. روزهای افت قهرمان المپیک در مسابقات جهانی و آسیایی به وضوح دیده شد، به طوری که اردیبهشت سال جاری او در مسابقات قهرمانی آسیا نتوانست وزنههای مورد نظر را مهار کند. ناکامی کیانوش در رسیدن به مدال در مسابقات قهرمانی آسیا بیش از گذشته نشان داد او به دوران بازنشستگی رسیده است؛ موضوعی که البته خود او آن را نمیپذیرد. با این حال کیانوش رستمی در آخرین رکوردگیری شرکت نکرد و سرمربی تیم ملی هم خط قرمز روی نام او کشید. عدم حضور او در آخرین رکوردگیری و حذفش از تیم ملی باعث شد مسابقات جهانی عربستان را از دست بدهد. این در حالی بود که یکی از شروط فدراسیون جهانی برای حضور در المپیک پاریس، شرکت در مسابقات جهانی عربستان بود. غیبت رستمی باعث شد حضور او در المپیک پاریس به اما و اگر کشیده شود. رستمی در تازهترین اقدام به فدراسیون وزنهبرداری نامه نوشته و از آنها خواسته با نامهنگاری با فدراسیون جهانی دلیل غیبتش را که مصدومیت بوده توضیح دهند. از آن طرف قصد حضور در قطرکاپ را دارد تا بتواند در این مسابقه که یکی از گزینشیهای المپیک محسوب میشود، راه حضور در المپیک را برای خود هموار کند. البته سرمربی تیم ملی هم شرط حضور در تیم ملی را شرکت در مسابقه رکوردگیری هفته آینده اعلام کرده و باید دید کیانوش این بار این موضوع را میپذیرد یا خیر. این وزنهبردار در تازهترین اقدام خود با انتشار پستی در فضای مجازی با نام بردن از رئیسجمهور، رئیس قوهقضائیه و وزیر ورزش به دنبال توجیه رفتار خودخواهانه خود است. او حتی در چند روز اخیر حرف از رفتن هم زده و اعلام کرده در صورتی که او را نمیخواهند رضایتنامهاش را بدهند تا زیر پرچم کشور دیگری روی تخته برود. اگرچه کیانوش رستمی یکی از قهرمانان بنام وزنهبرداری ایران است اما در چند سال اخیر شرایطش به گونهای بود که یا در مسابقات اوت میکرد یا وزنههای قابل قبولی مهار نمیکرد. حال با این شرایط چه انتظاری میتوان داشت که همیشه و در همه حال شرایط به کام او باشد و با هر رفتاری که دارد در ورزش ایران حضور داشته باشد؟ مگر در تیم ملی رعایت قوانین و مقررات الزامی نیست یا مگر ورزشکاران در رشتههای مختلف بارها نمیگویند ما سرباز وطن هستیم و تابع مقررات اما چرا این موضوع برای کیانوش رستمی صدق نمیکند؟ او المپیک توکیو را از دست داد اما تجربه تلخ توکیو برای او درس عبرت نشد و همچنان خودش را تافته جدا بافته دید. او اگر بر رفتار خود کمی مسلط بود و تابع قوانین و مقررات عمل میکرد امروز سهمیه المپیک پاریس را برای خود قطعی میکرد نه اینکه به زمین و زمان برای حضور در یک مسابقه متوسل شود. حذف کیانوش رستمی نشان داد ورزشکارسالاری جایی در تیم ملی ندارد و هر ورزشکاری که به این سمت برود به پایان دوره قهرمانیاش خواهد رسید، ای کاش او برای یک بار هم شده سهمی برای خود در این سقوط قائل میشد. ارسال به دوستان
نگرانیهای صهیونیستها درباره عملیات زمینی چیست؟
ثمانه اکوان: طی چند روز گذشته اخبار ضد و نقیضی درباره ورود نیروهای نظامی صهیونیست به نوار غزه یا افزایش درگیریها در نوار شمالی غزه منتشر شده است. پس از بمبارانهای عظیم جمعه شب گذشته که با ورود برخی نیروهای نظامی صهیونیست به غزه همراه بود، مداخله نیروهای حماس و درگیری شدیدشان با نیروهای صهیونیستی، منجر به بازگشت این نیروها به مرزهای سرزمینهای اشغالی شد. از آن زمان تاکنون اخبار ضد و نقیض زیادی درباره تلاش صهیونیستها برای ورود به غزه منتشر میشود. برخی رسانههای صهیونیست ادعا میکنند نیروهایشان تا 7 کیلومتر در شمال غزه وارد شدهاند، برخی دیگر این میزان را تنها 3 کیلومتر میدانند و برخی دیگر نیز عنوان میکنند با وجود بمباران هوایی شدید، باز هم حماس توانسته جلوی ورود سربازان اسرائیل به خاک غزه را بگیرد و اصولا هنوز هیچ نیروی صهیونیستی نتوانسته وارد غزه شود.
رسانههای غربی البته در این باره استرس و اضطراب بیشتری دارند، زیرا کشورهای محور مقاومت بارها اعلام کردهاند خط قرمزشان ورود نظامیان صهیونیست به نوار غزه است. روزنامه فایننشالتایمز در گزارشی به این مساله پرداخته و نوشته است با وجود تهدیدات صهیونیستها مبنی بر حمله گسترده زمینی، دامنه این تهاجمات بسیار محدود خواهد بود. نتانیاهو این مرحله از جنگ را «مرحله دوم جنگ با حماس» خوانده است که قرار بوده مراحل بسیار پیچیدهای داشته و شامل فاکتورهای گوناگونی از درگیری هوایی، زمینی و دریایی باشد. با وجود اینکه ارتش رژیم صهیونیستی سعی میکرد برتری قدرت خود در حملات هوایی را به حداکثر برساند اما ملاحظه اصلی دولت آمریکا و نتانیاهو این بود که تلفات نظامیان در ورود به غزه زیاد نباشد و در عین حال تلاش کنند سایر دشمنان اسرائیل جنگ را توسعه ندهند.
نتانیاهو و ارتش صهیونیستی بر این مبنا انتظار دارند در سطح تاکتیکی، حضور نیروهای زمینی کمتر به معنای پشتیبانی بهتر هوایی از آنها باشد. یک مقام آگاه در گفتوگو با فایننشالتایمز گفته است: ورود افراد کمتر به غزه باعث میشود تلفات کمتری از بین نیروهای اسرائیل وجود داشته باشد، زیرا حماس با آشنایی به منطقه و اقداماتی که در طول سالیان گذشته انجام داده، در مساله شناخت منطقه و اطلاعات، دست برتر را دارد. نیروهای صهیونیست اما برای تلفات ندادن، حاضرند تمام غزه را با خاک یکسان کنند. امیر آویوی، معاون سابق لشکر غزه در ارتش رژیم صهیونیستی در این باره گفته است که نیروهای ارتش صهیونیستی، هیچ شانسی برای هدف قرار دادن نظامیان در غزه را از دست نمیدهند و در شرایطی که تعداد کمی سرباز وارد مرزهای غزه میشوند، با 50 هواپیمای نظامی که بالای سرشان در پرواز است، هر چیزی که جلوی آنها در حال حرکت باشد را نابود میکنند!
این مساله میتواند به ویرانی بزرگ در غزه منجر شود اما آیا باعث از بین رفتن حماس که مهمترین هدف دولت نتانیاهو عنوان شده نیز میشود؟ مقامات صهیونیست در این باره شک و تردید زیادی دارند، زیرا میدانند حماس برای نبردهای شهری آموزش دیده و شبکه عظیمی از تونلها را با عنوان «متروی غزه» بنا کرده که از طریق آنها به جابهجایی رزمندگان و سلاحهایشان کمک میکند. این گروه همچنین دارای زرادخانه سلاحهای ضد تانک و بمبهای دستساز است.
«عیال هولاتا» که تا اوایل سال جاری رئیس شورای امنیت رژیم صهیونیستی بود، اخیرا در گفتوگویی گفته است: «تنها چیزی که بدتر از جنگ و نبرد شهری است، نبرد در شهری است که آوار شده است. مکانهای زیادی در بین آوارها وجود دارد که نیروهای حماس میتوانند در آنها مخفی شوند و علیه نیروهای ما کمین کنند». وی افزوده است: «زمانی که ارتش اسرائیل متوقف میشود و یک جا میایستد، آسیبپذیرتر نیز میشود. به همین دلیل است که ارتش در هر حمله در حال حرکت آهسته و مداوم است و سعی میکند در مکانهایی که قرار دارد، سریع دست به کار ایمنسازی آن مکان بزند».
نیروهای ارتش صهیونیستی تلاش دارند دقیقترین عملیات ممکن در طول تاریخ این رژیم را علیه حماس انجام دهند اما نگرانی اصلی آنها درگیر شدن در ۲ جبهه علیه حماس و حزبالله لبنان است. از همین رو است که نیروهای پیادهنظام این رژیم به صورت تدریجی وارد غزه میشوند، زیرا میدانند حمله تمامعیار به این منطقه برابر با ورود حزبالله به این جنگ و گسترده شدن جنگ به سمت لبنان و مرزهای شمالی سرزمینهای اشغالی است. از همین رو رژیم صهیونیستی تلاش دارد با انجام آهسته و تدریجی عملیات، بیشتر نیروهای خود را همچنان در مرزهایش با لبنان نگاه دارد. یک دیپلمات غربی در همین باره گفته است: اتفاقا این کار، برای ارسال پیام به ایران و نیروهای حزبالله است که ما به صورت یکباره وارد غزه نخواهیم شد. آنها نگران درگیر شدن حزبالله هستند و به این وسیله تلاش دارند عملیات خود را «تهاجم زمینی» به غزه ندانند.
* جنگ طولانی و تدریجی؟
ارتش رژیم صهیونیستی همانطور که نتانیاهو نیز پیش از این گفته بود، خود را برای جنگی تدریجی و طولانی آماده میکند. ارسال هواپیماهای باری ایالات متحده به سرزمینهای اشغالی که از هر کدامشان تعداد زیادی سلاح برای صهیونیستها تخلیه میشود، نشان میدهد آنها خود را برای جنگی طولانیمدت آماده کردهاند. هر قدر این جنگ تدریجیتر و طولانیتر باشد، محاصره غزه تشدید شده و ذخایر مواد غذایی، آب، سوخت و تجهیزات نظامی سریعتر پایان مییابد و امکان انجام عملیات گسترده زمینی برای صهیونیستها فراهمتر میشود. آنها اعتقاد دارند این اقدام باعث میشود جبهههای دیگری علیه نیروهای صهیونیستی باز نشود و کماکان امکان هدف قرار دادن مردم و نظامیان در غزه وجود داشته باشد. دیپلماتهای غربی اما اعتقاد دارند نیروهای نظامی صهیونیست بخوبی میدانند نمیتوانند کل حماس را از غزه پاکسازی کنند و تلاش دارند تنها با حجم گستردهای از ویرانی و - اگر شانس بیاورند - تلاش برای آزادسازی برخی از اسرای خود، زمینه را برای اعلام پیروزی خود بر حماس فراهم کنند. نظامیان آمریکایی در این باره معتقدند نتانیاهو و ارتش صهیونیستی هنوز نمیدانند هدف نهاییشان از حمله به غزه چیست و درباره اینکه دقیقا چه سناریویی را باید دنبال کنند، تردید زیادی دارند.
نکته مهم در دانستن تاکتیکهای نظامی صهیونیستها این است که همزمان با فاش شدن این تاکتیکها مواضع کشورهای مسلمان بویژه گروههای مقاومت در منطقه نیز باید بهروز شده و تهدیدات جدی و قاطعتری علیه رژیم صهیونیستی و جنایاتش در غزه به کار گرفته شود تا جلوی جنایات بزرگ این رژیم را در منطقه بگیرد.
* زمان برای صهیونیستها کم است
ایهود اولمرت، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی در این باره معتقد است کابینه جنگ نتانیاهو، اتفاقا مدت زمان بسیار کمتری نسبت به چیزی که فکر میکند در اختیار دارد تا به اهدافش در حمله به غزه بیندیشد و تصمیم قطعی در این باره بگیرد. او اعتقاد دارد انتشار تصاویر خرابیهای بزرگ و کشته شدن غیرنظامیان تأثیر منفی بر زمان در دسترسِ ارتش برای مواجهه با حماس دارد. اولمرت در این باره تأکید کرده است: «زمان بسیار کمتر از چیزی است که کابینه فکر میکند. تا حالا آمریکاییها به ما هدیه دادهاند؛ در آینده به ما دستور خواهند داد».
نوع تحرکات حماس نیز برای نیروهای رژیم صهیونیستی بسیار مرموز و غیرقابل پیشبینی بوده است. نیروهای صهیونیست ادعا میکنند بین 3 تا 4 کیلومتر از مرزهای شمالی غزه وارد این منطقه شده و مزارع را پشتسر گذاشتهاند اما تاکنون تحرک زیادی از حماس در عقب راندن آنها مشاهده نشده است. مقامات اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که اعتقاد دارند اطلاعاتشان درباره توان و تجهیزات حماس بسیار اشتباه است، به این فکر افتادهاند که احتمالا نیروهای حماس به دنبال اغفال نیروهای صهیونیست هستند و انتظار میکشند که آنها وارد مناطق شهری شوند تا بتوانند با حجم بالاتری از عملیاتهای نظامی نامتقارن، از آنها تلفات و تجهیزات نظامی بگیرند. تحلیلگران نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی بهخوبی به این مساله واقفند که دیگر نمیتوانند چشمانداز و اطلاعات دقیقی از تواناییهای حماس داشته باشند و سعی دارند با احتیاط بیشتری وارد میدان مبارزه شده و تخمینشان از توانایی حماس را راستیآزمایی کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|