|
افزایش 2 هزار واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با افزایش ۲۰۶۵ واحدی همراه شد. بورس اوراق بهادار تهران دیروز در یک روند آرام قرار گرفت، به گونهای که شاخص کل با افزایش ۲۱۳۶ واحدی به ۲ میلیون و ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحد رسید. شاخص هم وزن نیز با افزایش ۳۰۱۵ واحدی به ۷۰۳ هزار و ۵۴۴ واحد رسید. معاملهگران دیروز بیش از ۶,۷ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۳۱۰ هزار فقره معامله و به ارزش ۴ هزار و ۳۹۵ میلیارد تومان دادوستد کردند.
ارسال به دوستان
مجلس تصویب کرد؛ افزایش حقوق بازنشستگان تا 90 درصد حقوق شاغلان مشابه و همتراز
حقوق بازنشستهها واقعی میشود
گروه اقتصادی: نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز بندی را ذیل برنامه هفتم توسعه تصویب کردند که سالهای سال جزو آمال و آرزوهای بازنشستگان بود. بر این اساس قرار است طوری برنامهریزی شود که طی 3 سال آینده حقوق بازنشستهها در تمام صندوقهای بازنشستگی همسان با 90 درصد حقوق شاغلان مشابه و همتراز شود.
به گزارش «وطن امروز»، نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح دیروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی یک ماده 29 این لایحه درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان با 202 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند. بنا بر این گزارش، رئیس سازمان برنامه و بودجه در مخالفت با این بند، گفت: موضوع بازنشستگان دغدغه تمام ارکان حاکمیت است، لذا باید معیشت بازنشستگان را بهبود بخشید، به همین دلیل از نخستین روزهای بررسی لایحه برنامه در مجلس مذاکرات برای اصلاح این مهم آغاز شد. بنابراین در اصل موضوع یعنی متناسبسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان با مجلس اتفاق نظر داریم، البته اکنون مجلس به یک شیوه اجرایی رسیده که از نظر ما این شیوه ابهاماتی دارد، چرا که میتواند در مرحله اجرا منجر به گلایههایی از نحوه اجرای حکم شود، لذا نیازمند یک گفتوگوی جدیتر و دقیقتر است. داوود منظور افزود: ما معتقدیم روش روشنتر که هیچگونه ابهامی نیز نداشته باشد این است که ضرایب سنواتی افزایش حقوق بازنشستگان را به میزانی بالاتر از ضرایب شاغلان در نظر بگیریم که متناسبسازی و افزایش حقوق به تدریج انجام شود. در ادامه محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه هفتم توسعه در دفاع از بند مرتبط با افزایش حقوق بازنشستگان، گفت: تکریم بازنشستگان تکریم جوانانی است که در 40 تا 50 سال گذشته درخت انقلاب را به این مرحله رساندهاند، لذا ما در برابر معیشت این عزیزان مسؤول هستیم. همچنین در ادامه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این حکم یکی از تصمیمات مهم و ضروری برای کشور است، البته چند نکته دارد، اول آنکه اصل 90 درصد، بین دولت و مجلس و بین شخص من و سازمان برنامه و بودجه قطعی شده است. دوم آنکه دوستان در سازمان برنامه درخواست داشتهاند این 90 درصد همسانسازی طی 5 سال انجام شود که به دنبال صحبت با دوستان کمیسیون تلفیق، در کمیسیون بازه زمانی 3 سال به تصویب رسید و با توجه به اینکه این حکم یک بار هم به کمیسیون ارجاع شده، لذا درخواست دارم اجازه رأیگیری دهید.
* مستمری بازنشستگان در 3 سال 90 درصد حقوق کارکنان متناظر میشود
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دیروز گفت: با مصوبه امروز مجلس مقرر شد در مدت 3 سال میزان دریافتی مستمری بازنشستگان با حقوق کارکنان متناظر حداقل 90 درصد شود. سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، درباره متناسبسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان اظهار داشت: بر اساس مصوبه امروز سهشنبه 30 آبانماه 1402 در مجلس، مقرر شد مستمری بازنشستگان ظرف 3 سال متناسب کارکنان و شاغلان شود. وی گفت: بر این اساس ظرف 3 سال مستمری بازنشستگان باید حداقل به 90 درصد حقوق شاغلان متناظر برسد و در سال اول یعنی 1403 به میزان 40 درصد و در 2 سال بعدی هر سال به میزان 30 درصد و در مجموع 60 درصد اضافه شود تا در پایان 3 سال میزان مستمری و دریافتی بازنشستگان به حداقل معیار 90 درصد شاغلان و کارکنان متناظر برسد و فاصله دریافتی بازنشسته و شاغل بیش از 10 درصد نشود. نماینده تبریز گفت: متناسبسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان هم برای صندوقهای کشوری و لشکری و هم برای تأمین اجتماعی است که امروز در مجلس به تصویب رسید. میرتاجالدینی همچنین درباره روشهای کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری گفت: با توجه به ناترازیهای موجود، مهمترین راهحل برای آن افزایش سن بازنشستگی و پرداخت میزان بیمهپردازی صندوقها است. نسبت پشتیبانی در صندوقها یعنی تعداد شاغلان بیمهپرداز نسبت به بازنشستگان طبق استاندارد باید 6 شاغل در مقابل یک بازنشسته باشد، در حالی که در صندوق تأمین اجتماعی این نسبت در حال حاضر 4 شاغل در مقابل یک بازنشسته و در صندوقهای کشوری 0.7 نفر و در صندوق لشکری 0.4 نفر در مقابل یک بازنشسته است، یعنی بحران در صندوقهای کشوری و لشکری پدید آمده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: نسبت استاندارد باید 6 بیمهپرداز در مقابل یک مستمریبگیر باشد. وی در پاسخ به این پرسش که در لایحه برنامه هفتم چگونه سن بازنشستگی افزایش یافته است، گفت: برای کسانی که از ابتدا شروع کردهاند، سن بازنشستگی افزایش مییابد؛ نسبت امید به زندگی قبل از انقلاب 55 سال بود، الان این رقم به 75 سال افزایش یافته است. یعنی فرد بعد از بازنشستگی میتواند حداقل 20 سال کار کند و چون با تجربه است و بیمه هم لازم نیست، ظرفیت اشتغال برای یک جوان را اشغال میکند، بنابراین مجلس تصمیم گرفت سن بازنشستگی به صورت پلکانی افزایش یابد. میرتاجالدینی افزود: البته مصوبه مجلس برای کسانی که بیش از 28 سال سابقه دارند، تفاوتی ندارد و برای کسانی که کمتر از این میزان سابقه دارند، سن بازنشستگی نیز افزایش مییابد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره اینکه بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی چگونه پرداخت میشود، گفت: قرار شد هر سال حداقل 10 درصد میزان بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی و تأمین اجتماعی پرداخت شود و همچنین اگر قرار است داراییهایی از سوی دولت به عنوان بدهی پرداخت شود، داراییهای سودده باشد و اموال زیانده و داراییهای زیانده به تأمین اجتماعی اختصاص نیابد.
میرتاجالدینی بیان کرد: در صندوقهای کشوری و لشکری 90 درصد حق بیمه را دولت میدهد و همچنین در قالب قانون بودجه 1402 مقرر شده است 310 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری پرداخت شود تا مقداری از میزان ناترازی صندوقها کاسته شود.
ارسال به دوستان
وزیر نفت: تولید نفت تا پایان سال به بیش از 3.6 میلیون بشکه در روز میرسد
ظرفیتسازی برای صادرات بیشتر نفت
تولید نفت کشورمان در ابتدای دولت سیزدهم 2.1 میلیون بشکه در روز بود
گروه اقتصادی: بر اساس آخرین آمار اعلامی مسؤولان وزارت نفت و اوپک تولید نفت ایران در حال حاضر 3.4 میلیون بشکه در روز است که از این میزان بین 1.2 تا 1.8 میلیون بشکه صادر و مابقی صرف مصرف داخلی میشود. حالا وزیر نفت وعده داده است تا پایان سال جاری تولید نفت به بیش از 3,6 میلیون بشکه برسد. مسلما رشد تولید ارتباط مستقیمی با رشد صادرات نفت دارد. زمانی متوجه تغییر و تحول در صنعت نفت میشویم که بدانیم تولید نفت در ابتدای دولت سیزدهم روزانه 2.1 میلیون بشکه در روز و صادرات نفت نیز حداکثر 500 هزار بشکه بود.
به گزارش «وطن امروز»، دولت سیزدهم با فرض ماندگاری تحریمها و مقابله هدفمند با تحریمهای غرب، توسعه تجارت نفت را پیش برد و توانست تجارت نفت کشور را بازطراحی کند. تغییر رویکرد فروش نفت به «بازارسازی» و «بازاریابی» در تجارت نفت خام و معطل نماندن برای به سرانجام رسیدن یا نرسیدن مذاکرات برجام و همچنین عملکرد فعالانه دیپلماسی انرژی، از جمله دلایلی بوده که باعث موفقیت دولت سیزدهم در توسعه تولید در بخش نفت و گاز کشور شده است. بانک مرکزی مقدار نفت صادرشده در سال ۱۳۹۲ را نزدیک به ۳۴۰ میلیون بشکه ارزیابی کرده بود که این مقدار در سال ۱۳۹۸ به حدود ۱۷۰ میلیون بشکه در سال کاهش یافت. بر اساس آمار بانک مرکزی، متوسط رشد فصلی بخش نفت و گاز در دولت پیشین 3.7 درصد بوده است. مقامات دولت قبل عنوان میکردند ایران در زمینه فروش نفت با مشکلات جدی مواجه است و امکان افزایش فروش نفت وجود ندارد اما با تغییر رویکرد در دولت سیزدهم، نه فقط همه میعانات گازی انباشتهشده روی آب به فروش رفت، بلکه صادرات نفت نیز در ۲ سال گذشته جهشی چشمگیر را تجربه کرد.
* شروع نهضت پایان طرحهای نیمهتمام
جواد اوجی با اشاره به اینکه در این دولت ۱۳۲ طرح که عمدتا طرحهای نیمهتمام بالادست و پاییندست صنعت نفت بودند، تکمیل شدند و به بهرهبرداری رسیدند، گفت: ارزش این طرحها ۲۸,۵ میلیارد دلار برآورد میشود، البته طرحهای نیمهتمامی را انتخاب کردیم که در رشد تولید نفت و گاز تأثیرگذار باشند.
وی افزود: ۵۰ طرح جدید نیز برای سرمایهگذاری جدید به ارزش ۴۷,۵ میلیارد دلار تعریف کردیم و در مجموع ۱۸۲ طرح به ارزش ۷۶ میلیارد دلار در صنعت نفت با هدف افزایش ظرفیت تولید در بالادست و پاییندست در جریان است. وزیر نفت با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم رشد تولید محقق شود باید دغدغه سرمایهگذاری را داشته باشیم، ادامه داد: این طرحها در هرکدام از ۴ شرکت اصلی وزارت نفت تعریف شده است. اوجی تصریح کرد: بعضی از این طرحها مانند ساخت پالایشگاه فاز ۱۴ پارسجنوبی بیش از ۱۴ سال زمان برده بود و پیشرفت ۵۰ تا ۷۰ درصدی داشتند اما تکمیل نمیشدند که در دولت سیزدهم توسعه این طرحها شتاب گرفت.
وی با بیان اینکه عمده طرحهای نیمهتمام که سالها روی زمین مانده بود، در این دولت جمعبندی شد و به بهرهبرداری رسید، گفت: در میدان مشترک پارس جنوبی که ۷۰ درصد گاز کشور از این مخزن تأمین میشود، فاز ۱۱ به بهرهبرداری رسید که تقریباً صفر تا ۱۰۰ آن در این دولت انجام شد، همچنین احداث پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی که بخش مهمی از تکمیل آن در دولت سیزدهم انجام شد، از دیگر اقدامهای وزارت نفت در میدان مشترک پارس جنوبی است. از دیگر اقدامها برای افزایش تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی میتوان به تکمیل خط لوله جدید فاز ۱۶ اشاره کرد. وزیر نفت افزود: در پارس جنوبی امروز نسبت به شروع دولت سیزدهم ۵۰ میلیون مترمکعب گاز بیشتری تولید میشود. اوجی با اشاره به اینکه در حوزه میدانهای نفتی نیز افزایش تولید در دولت سیزدهم محقق شده است، ادامه داد: تولید نفت از 2.1 میلیون بشکه در ابتدای دولت سیزدهم به 3.4 میلیون بشکه در شرایط فعلی رسیده است.
* تولید روزانه ۱۱۶ میلیون لیتر بنزین
وی به رشد تولید بنزین نیز اشاره و تصریح کرد: تولید بنزین از ۹۳ میلیون لیتر در روز به ۱۱۶ میلیون لیتر رسیده است و البته مصرف بنزین نیز از ۸۰ میلیون لیتر در روز به ۱۲۲ میلیون لیتر رسیده که پیشبینی میشود مصرف بیش از این نیز افزایش یابد. وزیر نفت به دلایل رشد مصرف بنزین اشاره و اظهار کرد: سالانه ۱,۵ میلیون خودرو اضافه میشود و هیچ خودروی فرسودهای نیز از رده خارج نمیشود، همچنین ترددهای جادهای بعد از کرونا افزایش یافته و قاچاق سوخت نیز داریم که این موارد همه از دلایل مصرف بالای بنزین است.
* افزایش ۲۷ درصدی ذخیرهسازی گاز
وزیر نفت به موضوع ذخیرهسازی گاز نیز اشاره و تصریح کرد: پارسال ۳۷۱ میلیون مترمکعب ذخیرهسازی داشتیم که امسال به ۸۵۰ میلیون مترمکعب رسیده، یعنی ۲۷ درصد بیشتر ذخیره گازی شده است، همچنین خوشبختانه در حوزه صنایع میزان سوختی که امسال ذخیره کردیم بیسابقه است. 3.2 میلیارد لیتر گازوئیل برای نیروگاهها ذخیره شده و 1.2 میلیارد لیتر نیز نفت کوره داریم که نشان میدهد در این باره مشکل چندانی نخواهیم داشت.
* تولید نفت تا پایان سال به 3.6 میلیون بشکه میرسد
وی با تأکید بر اینکه تا پایان امسال تولید نفت کشور به همت کارکنان شرکت ملی نفت ایران و تلاشی که برای افزایش صادرات میشود، به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه خواهد رسید، گفت: سال آینده تلاش میشود تولید به مرز ۴ میلیون بشکه در روز برسد. ایران ۱۶۳ میلیارد بشکه نفت درجا دارد و بر اساس برنامه هفتم توسعه تولید نفت کشور باید به 5.7 میلیون بشکه در روز برسد که این هدف قطعا بدون سرمایهگذاریهای جدید دستیافتنی نخواهد بود.
ارسال به دوستان
سخنگوی اقتصادی دولت اعداد مهم لایحه بودجه ۱۴۰۳ را تشریح کرد
پیشنهاد افزایش ۱۸ درصدی حقوق کارکنان دولت
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در بخش حقوق و دستمزد رشد حقوق کارکنان دولت ۱۸ درصد و بازنشستگان ۲۰ درصد نسبت به امسال پیشنهاد شده است. سیداحسان خاندوزی دیروز در نشست خبری خود به برخی ارقام مهم لایحه بودجه ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: با توجه به تغییر در آییننامه داخلی مجلس، امسال دولت مکلف بود در ۲ مرحله بودجه را تقدیم مجلس کند. وی ادامه داد: با توجه به اینکه هدف اصلی دولت کنترل تورم است، در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۳ تلاش شد تا ارقام درآمدی بودجه به صورت واقعبینانه و قابل تحقق تنظیم شود.
خاندوزی افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۳ مجموع رشد منابع بودجه عمومی دولت قریب به ۱۸ درصد نسبت به بودجه سال جاری است. وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در هدف دوم به دنبال افزایش سهم درآمدهای پایدار و کاهش سهم فروش نفت در بودجه بودیم.
* رشد ۱۸ درصدی حقوق کارکنان دولت
وی ادامه داد: در بخش حقوق و دستمزد نیز رشد حقوق کارکنان دولت ۱۸ درصد و بازنشستگان ۲۰ درصد نسبت به امسال پیشنهاد شده است. خاندوزی تصریح کرد: در مجموع با افزایش درآمدهای پایدار و کاهش هزینهها، کسری تراز عملیاتی بودجه پیشنهادی سال آینده نسبت به سال جاری از ۴۵۷ هزار میلیارد به ۳۰۷ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است. وی درباره تقدیم بودجه به مجلس توضیح داد: با توجه به عدم اتمام بررسی برنامه هفتم توسعه در مجلس، امروز(دیروز) مرحله اول یعنی کلیات بودجه به همراه نامه رسمی رئیسجمهور به مجلس تقدیم میشود و همانطور که سخنگوی دولت اعلام کرد، رئیسجمهور بزودی در صحن مجلس حاضر شده و توضیحاتی را پیرامون لایحه بودجه ۱۴۰۳ ارائه خواهد کرد. سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه گفت: دولت سیزدهم پای وعده خود برای ایجاد شفافیت ایستاده است به طوری که در حال دیدن ثمره شفافیت صورتهای مالی شرکتهای دولتی و بیرون آمدن آنها از تاریکخانه اقتصاد هستیم.
* قیمت ۶۵ یورویی نفت در بودجه
سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: صادرات نفت خام در لایحه بودجه سال آینده روزانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه به قیمت ۶۵ یورو به ازای هر بشکه در نظر گرفته شده است.
* اصلاح طرح یارانه بنزین برای همه
سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوالی درباره اجرای طرح بنزین برای همه نیز گفت: با توجه به اینکه شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت که درگیر این طرح بودند، درباره شیوه اجرا و توسعه این الگو به سایر مناطق کشور ملاحظاتی داشتند، طرح یک سال است متوقف شده و در مراحل اصلاح و تکمیل است تا مجددا در ستاد اقتصادی دولت مطرح شود و تا امروز به ستاد اقتصادی نیامده است.
خاندوزی در پاسخ به سوالی درباره اینکه گفته میشود در روزهای اخیر منابع ارزی ایران در عراق آزاد شده است، بیان کرد: بلوکه شدن ارزها، حداقل بین ایران و عراق معنای دقیقی ندارد، چون ارزهای ما بلوکه نشده بود، بلکه فرآیند وصول و دسترسی بانک مرکزی به آن دچار مشکل مقطعی شده بود و با توافق بین دولت ایران و عراق آن موانع مرتفع شده است.
وی افزود: واردات کالاهای اساسی کشور در کمتر از ۱۵ روز از طریق بانک عراقی پرداخت حواله شده و بخشی از منابع به بانک عمانی منتقل شده و واردات انجام شده است. این منابع تحت اختیار و کنترل بانک مرکزی است.
ارسال به دوستان
اخبار
وزیر راه و شهرسازی خبر داد
راهاندازی خط ریلی چابهار در سال آینده
وزیر راه و شهرسازی در جمع مدیران کل راه و شهرسازی استانها از راهاندازی خط ریلی چابهار در سال آینده خبر داد. مهرداد بذرپاش در جمعبندی نشست مشترک معاونان هماهنگی، امور عمرانی استانداری، مدیران کل راه و شهرسازی و مدیران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر اهمیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن برای رفع دغدغه زندگی افراد فاقد مسکن گفت: در موضوع مسکن و اجرای طرح نهضت ملی مسکن فناوری ساخت، مصالح ساختمانی، نیروی کار متخصص و نیروی کار ماهر، همگی در کشور وجود دارد. وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه بخشی از جمعیت کشور مستأجر هستند، تصریح کرد: همچنان سهم اجاره در سبد خانوار بالاست که باید تلاش کنیم با تولید و عرضه مسکن این سهم را در سبد خانوار کم کنیم. بذرپاش توضیح داد: اثر تولید مسکن در افزایش تولید ناخالص داخلی بالاست، بنابراین با مجموعه راهکارها باید تلاش کنیم با تولید و عرضه مسکن ضمن کمک به تامین مسکن مردم به تعهد دولت جامه عمل بپوشانیم. وی افزود: در همراهی مجموعه دولت، میزان تسهیلات از ۳۵۰ میلیون تومان به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش یافت و سود بازپرداخت نیز از ۲۳ به ۱۸ درصد کاهش یافت. بذرپاش گفت: در نوسازی بافتهای فرسوده، شهرداران پای کار بیایند تا این بخش تقویت شود. وزیر راه و شهرسازی تامین بیش از ۵۰ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن را کاری مهم عنوان کرد و افزود: تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر با اولویت دنبال شود. وی افزود: ایجاد و احداث ۲۷ شهر ساحلی در نوار جنوبی کشور پروژه مترقی است که بخشی از برنامهریزیها برای مکانیابی، استقرار جمعیت و صنایع در آن انجام شده است. بذرپاش همچنین از راهاندازی خط ریلی چابهار در سال آینده خبر داد و گفت: درباره سیاستهای توسعه دریامحور اقدامهای مناسبی در حال انجام است.
***
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران مطرح کرد
تدوین ۱۵۰ برنامه تخصصی برای گذر از تابستان ۱۴۰۳
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت امسال برای گذر از تابستان بدون خاموشی در سال آینده در تهران ۱۵۰ برنامه تخصصی تدوین شده است. کامبیز ناظریان افزود: برای این برنامهها اعتباری افزون بر ۲ هزار میلیارد تومان با هدف تامین برق پایتخت در تابستان سال آینده در نظر گرفته شده است. وی ابراز امیدواری کرد با اجرای این طرحها، سال آینده نیز شاهد موفقیت در گذر از پیک (اوج بار) تابستانه برق باشیم. مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ درباره اقدامهای انجام شده برای گذر از پیک تابستان در پایتخت، ادامه داد: توسعه فرآیندهای الکترونیکی در رویت و کنترل بار با استفاده از فناوریهای مکانمحور، ایجاد ارتباط یکبهیک و دوسویه با مشترکان برق و طرحهای تحولی تدوینشده برای ارتقای هرچه بیشتر عملکرد این شرکت در ارائه خدمات به ذینفعان، نتایج ارزیابی و نظرسنجی از شهروندان بیانگر رضایت قابلملاحظه مشترکان برق پایتخت است. وی گفت: با هدف گذر از روشهای قدیمی خدمترسانی و همگام شدن با دانش روز، نخستین سند تحول در این شرکت منطبق با برنامه هفتم توسعه و در کوتاهمدت چشمانداز و افق ۱۴۰۴ تدوین شده و در راستای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب، رفع فرسودگی و بهبود هرچه بیشتر فرآیند نوسازی و بهسازی شبکه گسترده برق پایتخت در دستور کار قرار دارد. ناظریان ادامه داد: مجموع اقدامهای انجام شده در کنار همراهی و همکاری مشترکان تهرانی منجر به آن شد که برای دومین سال متوالی شاهد تامین برق پایتخت در تابستان بدون کوچکترین اختلالی باشیم.
***
معاون سازمان توسعه تجارت اعلام کرد
ظرفیت ۳۰ میلیارد دلاری تجارت ایران با اوراسیا
معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران با تأکید بر اینکه اتحادیه اقتصادی اوراسیا بازار بزرگ پیش روی ایران است، گفت: مطابق بررسیهای کارشناسی ظرفیت تجاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۳۰ میلیارد دلار است که میتواند جهشی را در تجارت کشور ایجاد کند. محمدصادق قنادزاده اظهار داشت: مطابق بررسیهای کارشناسی ظرفیت تجاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۳۰ میلیارد دلار است که میتواند جهشی را در مبادلات کشور ایجاد کند، البته دستیابی به این هدف نیازمند بستر زمانی، آمادهسازی زیرساختها، فراهم کردن شرایط ترانزیتی و توافقات است. وی با بیان اینکه واردات ۵ کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۳۸۰ میلیارد دلار است، خاطرنشان کرد: امضای موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا ظرفیت بزرگی پیش روی ایران قرار میدهد و برای همکاریهای اقتصادی بیشتر شرایط را فراهم میکند. قنادزاده با بیان اینکه از سال ۹۵ پیمان موقت تجارت آزاد داشتیم و تجارت ترجیحی اجرایی شد، تصریح کرد: اثر این توافق به سرعت در مبادلات کشور دیده شد و شاهد رشد ۸۰ درصدی اقلام تجاری در سال نخست بودیم که نشان از ظرفیت موجود داشت؛ ۶۰ درصد در 3 سال نخست در موارد مشخص شده (کالاهای تعیین شده) رشد تجارت اتفاق افتاد. معاون سازمان توسعه تجارت با تأکید بر اینکه اتحادیه اقتصادی اوراسیا بازار بزرگ پیش روی ایران است، گفت: ایران بیشتر واردکننده مواد اولیه و کالاهای اساسی است اما برای استفاده از ظرفیت صادراتی کالاهایی با ارزش افزوده بالاتر مانند تکنولوژی، محصولات دارویی و صنایع پیشرفته تجارت آزاد میتواند راهگشا باشد. وی با تأکید بر اینکه ۳۰ دور مذاکره برای توافق تجارت آزاد با اعضای اوراسیا انجام شد، تصریح کرد: در متن و لیستها به تفاهم رسیدهایم و طی یک یا دو ماه آینده سند نهایی در روسیه امضا خواهد شد و تجارت آزاد بعد تصویب در مجالس ابتدای سال آینده بهصورت کامل به مرحله اجرایی خواهد رسید. قنادزاده با بیان اینکه تعرفه ۸۷ درصد اقلام کالایی صفر میشود، تصریح کرد: پیوستن به اتحادیه اوراسیا کمک میکند بازارهای بزرگی در اختیار ایران قرار بگیرد و وضعیت رقابتی مناسبی پیدا خواهد شد، بر همین اساس به دنبال فراهم کردن زیرساختها هستیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|