|
حمایت همهجانبه هواداران پاریسنژرمن از فلسطینیها در شب بازی با موناکو
اشک پاریس برای غزه
باربد بهراد: اگر چه فیفا و دیگر نهادهای بینالمللی ورزش به بهانه شعار دوگانه و دور از واقعیت «جدایی ورزش از سیاست» اجازه استفاده از نمادهای حمایتی را به ورزشکاران در طول یک مسابقه نمیدهند اما مردم آزاده جهان (در هر کجای کره زمین) برای حمایت از مردم غزه از راهکارهای موجود استفاده بهینه را میبرند. بنابراین چون باشگاههای فوتبال با محدودیتهای زیادی مواجه هستند، هواداران روی سکوها به روشهای خود از مردم مظلوم غزه حمایت میکنند. طی ۷ هفته گذشته در اکثر میادین فوتبال و در همه جای جهان شاهد سیل عظیم حمایت هواداران از مردم مظلوم فلسطین بودهایم. آخرین این حمایتها مربوط به شهر پاریس میشود. جمعه شب تماشاگران تیم فوتبال پاریسنژرمن به حمایت از مردم غزه پرداختند و بارها نام فلسطین را با هر گل تیم پاریسی به زبان آوردند.
تیم فوتبال پاریسنژرمن در رقابتهای لیگ فرانسه میزبان موناکو بود و با نتیجه ۵ بر ۲ به پیروزی رسید اما اتفاق مهم این دیدار مربوط به سکوها بود. در جریان این بازی، هواداران تیم پاریس با آوردن بنرهایی به حمایت از مردم غزه در قبال جنایات رژیم اشغالگر قدس پرداختند. در این بنرها نوشته شده بود: «امسال، هفته حقوق کودک بدون کودکان غزه برگزار میشود». همچنین هواداران فوتبال فرانسه با استفاده از بنرهایی کودککشی در غزه توسط رژیم صهیونیستی را محکوم و ناراحتیشان را اینطور بیان کردند: «پاریس برای غزه گریه میکند».
در طول این مصاف بارها شاهد شعارهایی در حمایت از مردم مظلوم غزه بودیم. این اتفاقات در حالتی رخ میدهد که فیفا، فدراسیون فوتبال فرانسه و دولت آن کشور بیشترین تلاش را کردهاند تا بازیکنان و تیمهای ورزشی، علیه جنایتهای صهیونیستها عملی را مقابل دوربینهای پخش زنده مرتکب نشوند. از تعلیق بازیکنان در چند مورد گرفته تا اخطارهای شدید پیرامون این قضیه اما حمایت هواداران متفاوت است. آنها روی سکوها بدون توجه به محدودیتهایی که قطعا یکطرفه و به نفع رژیم غاصب صهیونیستی است، همواره صدای مردم مظلوم غزه بودهاند. از آمریکای جنوبی و فوتبال شیلی گرفته تا قلب اروپا در فرانسه و اسکاتلند. تقریبا در هر بازی شاهد شعارهای حمایتی و همچنین بنرهایی در مذمت نسلکشی در غزه بودهایم که آخرین نمونه مهم و قابل توجهش همین وقایع پاریس بود.
* حمایتی که تازگی ندارد
البته حمایت پاریسیها از مردم غزه صرفا به وقایع و جنایات اخیر صهیونیستها مرتبط نیست، چرا که فصل قبل هواداران باشگاه فوتبال پاریسنژرمن در شب بازی مقابل یک تیم از رژیم صهیونیستی، با برافراشتن پارچهنوشتههایی، از ملت فلسطین و اهالی غزه حمایت کرده بودند. پاریسنژرمن فصل قبل در جریان رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا (UCL) با تیم مکابی حیفای رژیم صهیونیستی بازی کرد و در نهایت با برتری قاطع ۷ بر ۲ این تیم را درهم کوبید. در آن شب تاریخی هواداران پاریسنژرمن در جریان بازی با برافراشتن پرچم فلسطین و همچنین پارچهنوشتههایی، از مردم فلسطین و اهالی غزه حمایت کردند. روی یکی از این بنرها نوشته شده بود: «غزه وجود دارد، غزه مقاومت میکند، فلسطین باید آزاد شود». مسلما با همه تلاشی که فدراسیون فوتبال فرانسه و همچنین فیفا و یوفا انجام میدهند، حمایت از آرمان مردم فلسطین کماکان ادامه دارد و این موج هرگز آرام نخواهد گرفت.
***
پالستینو، باشگاهی که نماد حمایت از فلسطین است
هواداران فوتبال شیلی در هیچ آوردگاهی حمایت از فلسطین را فراموش نمیکنند. در روزهایی که در جایی میان اروپا و آسیا صدای موشک جای صدای لبخند کودکان را پر کرده، در فاصلهای دورتر هستند انسانهایی که به دنبال حمایت از کودکان فلسطینی باشند؛ آن هم تیمی با ریشه فلسطینی اما تاسیس شده در شیلی؛ باشگاه پالستینو! طبق نوشتههای تاریخ فوتبال شیلی و کتاب «شهروندان و ورزشکاران: فوتبال و سیاست در شیلی قرن بیستم»، نخستین گروه از مهاجران فلسطینی سال 1885 در حال فرار از جنگ وارد این قاره شدند. دسته بعد در طول جنگ اول جهانی برای مهاجرت اقدام کردند و موج دیگری در آستانه اشغال فلسطین از سوی اسرائیل در سال 1947 اما طبق آمار بیش از سهچهارم مهاجران فلسطینی، شیلی را به عنوان مقصد انتخاب کردند که البته ۷۰ درصد آنها مسیحی بودند و با حضور در این کشور ابتدا از کارهای سطح پایین شروع کردند اما دیری نپایید که توانستند در صنعت پارچه رشد کنند تا به اقتصاد شیلی کمک کنند.
با توجه به جذب بیشتر هویت عربی آنها در فرهنگ شیلی، فوتبال به عنوان راهی برای ادغام و حفظ میراث آنها تلقی میشد. فلسطین به بزرگترین منبع غرور این جامعه تبدیل شد و به آنها اجازه داد احساس تعلق به وطن خود را حفظ کنند. اگر چه باشگاه پالستینو سال ۱۹۲۰ تاسیس شد اما با خرید سهام این باشگاه در سال ۱۹۴۸، این تیم برای حضور در لیگ حرفهای شیلی که از سال ۱۹۵۰ تاسیس شد با سرمایه فلسطینیها پا به زمین گذاشت. این باشگاه بارها و بارها از سمت یهودیان این کشور تحت فشار قرار گرفت اما باز هم از عقاید خود عقب نمیکشد و در بسیاری از بازیهای فصل با چفیه وارد زمین میشود تا نشان دهد هیچوقت هویت اصلی خود را فراموش نخواهد کرد. حال با شروع دوباره حملات اسرائیل به فلسطین، این باشگاه اقدام جالبی داشت و با برگزاری یک کنسرت در ورزشگاه، درآمد حاصل از ورود تماشاگران را در اختیار کشورش قرار داد و پس از آن، این موج حمایتی به بازی مقدماتی جامجهانی و جدال شیلی با پاراگوئه کشید که در این بازی هواداران با پرچمهای فلسطین در ورزشگاه سانتیاگو حاضر شدند تا از کشورشان حمایت کنند.
ارسال به دوستان
رشد ۵۰ درصدی مالیات در لایحه بودجه ۱۴۰۳ از محل شناسایی مؤدیان جدید، تعیین ارزش روز داراییهای دولت و برخورد با سوداگری و سفتهبازی
درآمد پایدار به جای آیندهفروشی
زهرا فریدزادگان: تا کمتر از یک دهه گذشته بخش قابل توجهی از درآمدهای دولت در ایران بر پایه درآمد حاصل از صادرات نفت خام و فرآوردههای آن بود. به عبارت دیگر، درآمدهای نفتی سهم عمدهای از درآمد دولت و همچنین بخش عمده صادرات کشور را به خود اختصاص داده بود. کارشناسان اقتصاد همواره هشدار میدادند وارد شدن کمترین شوک به درآمدهای نفتی ایران، میتواند تبعات گستردهای در اقتصاد خرد و کلان کشور برجا بگذارد. این اتفاق با تشدید تحریمهای آمریکا علیه ایران در یک دهه گذشته رخ داد و کاهش درآمدهای نفتی دولت موجب اختلال در روند بودجهنویسی سالانه در کشور و در نتیجه منجر به کسری بودجه شدید دولت شد. بر این اساس طی یکی دو سال گذشته، دولت تصمیم گرفت با افزایش پایههای مالیاتی، کسری بودجه سالانه خود را جبران کند.
* افزایش 47 درصدی درآمدهای مالیاتی
سال گذشته در جریان تدوین لایحه بودجه سال 1402، دولت پایههای مالیاتی را افزایش داد و میزان درآمدهای مالیاتی خود در سال ۱۴۰۲ را بیش از ۸۳۸ هزار میلیارد تومان پیشبینی کرد. این رقم نسبت به درآمدهای مالیاتی دولت در لایحه بودجه سال 1401 رشد ۴۷ درصدی داشت. در سال 1401 دولت رقمی بالغ بر 473 هزار و 310 میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده کسب کرد که این رقم معادل 104 درصد پیشبینی بودجه بود. در واقع در سال ۱۴۰۱ معادل 4 درصد بیش از پیشبینیها درآمد محقق شده از محل دریافت مالیات برای دولت حاصل شد.
بر اساس آمارهای موجود، در قانون بودجه سال 1402، میزان درآمدهای مالیاتی نسبت به سال 1401 رشد 65 درصدی داشت که این میزان رشد در قوانین بودجه سالانه تقریبا بیسابقه بوده است.
بر اساس آمار عملکرد درآمدهای مالیاتی کل کشور از آغاز سال ۱۴۰۲ تا پایان تیرماه، مجموع درآمدهای مالیاتی اعم از مالیاتهای مستقیم و مالیات بر کالاها و خدمات برابر با ۲۱۶ هزار و ۲۹۹ میلیارد تومان بوده است که درآمد حاصل از مالیاتهای مستقیم ۱۳۳ هزار و ۱۳۷ میلیارد تومان و درآمد مالیاتی حاصل از مالیات بر کالاها و خدمات ۸۳ هزار و ۱۶۱ میلیارد تومان بوده است.
این در حالی است که مجموع درآمدهای مالیاتی اعم از مالیاتهای مستقیم و مالیات بر کالاها و خدمات در ۴ ماه نخست سال ۱۴۰۱ برابر با ۱۴۳ هزار و ۸۸۸ میلیارد تومان بوده است که درآمد حاصل از مالیاتهای مستقیم ۸۷ هزار و ۶۱۱ میلیارد تومان و درآمد مالیاتی حاصل از مالیات بر کالاها و خدمات ۵۶ هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان بوده است. به این ترتیب مالیات وصول شده از ابتدای امسال تا پایان تیرماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۴۳ میلیارد و ۸۸۸ میلیون تومان بود، رشد حدود ۵۰ درصدی را نشان میدهد.
طبق آخرین آمارها، در 5 ماه نخست سال جاری معادل 37.7 درصد کل درآمدهای مالیاتی قانون بودجه امسال وصول شده است و با توجه به اینکه به طور معمول، بیش از 60 درصد درآمدهای مالیاتی در نیمه دوم سال به دست میآید، پیشبینی میشود کل درآمد مالیاتی قانون بودجه تا پایان سال محقق شود.
در 5 ماه اول سال 1402 میزان وصولی درآمدهای مالیاتی به میزان 282 هزار و 278 میلیارد تومان بوده که رشد 52 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل را نشان میدهد. با توجه به پیشبینی درآمدهای مالیاتی در بودجه سال جاری، بهطور متوسط در هر ماه باید 62 هزار و 413 میلیارد تومان درآمد مالیاتی به خزانهداری کل کشور واریز شود.
در 5 ماه نخست امسال به طور متوسط هر ماه 56 هزار و 455 میلیارد تومان درآمد مالیاتی به حساب خزانه واریز شده است که علت این عقبماندگی، عدم امکان وصول درآمدهای مالیاتی در نخستین ماه سال است، زیرا هر سال به دلیل تعطیلات ابتدای سال، در ۲ ماه اول سال میزان وصول درآمدهای مالیاتی نسبت به متوسط سال بسیار کمتر است.
* درآمدهای مالیاتی بر اساس ماه
سال 1402 میزان وصول درآمدهای مالیاتی در فروردینماه فقط 43 هزار و 704 میلیارد تومان و در اردیبهشتماه 44 هزار و 975 میلیارد تومان بوده است اما میزان وصول درآمدهای مالیاتی در ماههای بعد روند صعودی به خود گرفته است به طوری که در ماههای خرداد، تیر و مرداد، میزان وصول درآمدهای مالیاتی به ترتیب معادل 48 هزار و 527 میلیارد تومان، 79 هزار و 111 میلیارد تومان و 65 هزار و 979 میلیارد تومان بوده است. بنابراین در ۳ ماه ابتدایی سال میزان وصولی ماهانه درآمدهای مالیاتی از متوسط ماهانه درآمدهای مصوب بودجه 1402 کمتر و در ۲ ماه تیر و مرداد بیشتر بوده است.
اگر بخواهیم معیار را میزان وصولی مردادماه قرار دهیم، در صورتی که در ماه باقیمانده از سال 1402 متوسط وصولی ماهانه درآمدهای مالیاتی معادل وصولی مردادماه باشد، درآمدهای مالیاتی تا پایان سال جاری به 744 هزار و 131 میلیارد تومان خواهد رسید و این یعنی تحقق 99.5 درصدی درآمدهای مالیاتی پیشبینی شده در قانون بودجه سال 1402. بررسیها نشان میدهد وصولی درآمدهای مالیاتی در نیمه دوم سال معمولا بیشتر از نیمه اول سال است به طوری که معمولا بیش از 60 درصد درآمدهای مالیاتی در نیمه دوم سال وصول شده است.
* شیوههای وصول درآمدهای مالیاتی
همانطور که گفته شد، درآمدهای مالیاتی در سالهای اخیر رشد بسیار قابل توجهی داشته است به طوری که از 192 هزار و 944 میلیارد تومان در سال 1399 به 473 هزار و 310 میلیارد تومان در سال 1401 و در صورت تحقق رقم مصوب بودجه سال جاری به 749 هزار میلیارد تومان در سال 1402 خواهد رسید. به عبارت دیگر، درآمدهای مالیاتی در طول ۳ سال رشد 288 درصدی را تجربه کرده است.
اما نکته بسیار حائز اهمیت در این میان، نحوه وصول درآمدهای مالیاتی است. درآمدهای مالیاتی در ۳ سال اخیر صرفا از محل افزایش رقم مالیاتی پرداختی نبوده است، ضمن اینکه در این مدت نرخ مالیات تولیدکنندگان از 25 درصد به 18 درصد کاهش یافته است و با هدف کمک به اصناف و مودیان مالیاتی خرد، نزدیک به 2 میلیون مودی مالیاتی مشمول مالیات صفر شدند. آنچه موجب افزایش قابل توجه درآمدهای مالیاتی در ۳ سال اخیر شده است، رشد قابل توجه مودیان مالیاتی است به طوری که تعداد مودیان مالیاتی از 2 میلیون و 915 هزار نفر در سال 1400 به 5 میلیون و 500 هزار نفر در سال 1402 رسیده است. درواقع در طول ۲ سال اخیر تعداد مودیان مالیاتی 88.6 درصد (2 میلیون و 585 هزار نفر) افزایش یافته است، در حالی که در 11 سال منتهی به سال 1400 رشد تعداد مودیان فقط 363 هزار نفر و متوسط سالانه، حدود 36 هزار نفر بوده است.
یکم آذرماه امسال متن کامل لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ که از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، منتشر شد. در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نیز دولت سهم قابل توجهی از درآمدهای خود را به دریافت مالیات اختصاص داده است. بر این اساس سهم درآمدهای نفتی کاهش و سهم درآمدهای پایدار افزایش یافته است؛ به گونهای که درآمد مالیاتی تقریبا ۲ برابر درآمد نفت از سوی دولت پیشنهاد داده شده که نشانگر اتکای بودجه به درآمدهای پایدار است. بر این اساس، سهم درآمدهای پایدار در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ معادل 61.5 درصد است که افزایش حدود ۱۱ درصدی را نسبت به بودجه امسال دارد. همچنین سهم واگذاری داراییهای مالی در لایحه بودجه سال آینده 13.2 درصد در نظر گرفته شده که یک درصد نسبت به بودجه سال جاری کاهش یافته است. در زمینه فروش داراییهای سرمایهای سهم 25.3 درصدی در نظر گرفته شده که نسبت به بودجه امسال نزدیک به ۱۰ درصد کاهش یافته و فروش نفت و گاز نیز سهم 22.8 درصدی در بودجه دارد که کاهش 6.2 درصدی را نشان میدهد. بنابراین برنامه دولت در بودجه سال آینده کاهش سهم درآمدهای نفتی و افزایش سهم درآمدهای پایدار است.
درآمد نفت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ حدود ۶۱۴ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است. همچنین درآمد مالیاتی ۱۱۲۲ هزار میلیارد تومان از سوی دولت پیشبینی شده که تقریبا ۲ برابر درآمد نفت است. همچنین در لایحه بودجه سال آینده، مجموع رشد منابع بودجه عمومی دولت ۱۸ درصد نسبت به بودجه سال جاری است. در مجموع با افزایش درآمدهای پایدار و کاهش هزینهها، کسری تراز عملیاتی بودجه پیشنهادی سال آینده نسبت به سال جاری از ۴۵۷ هزار میلیارد به ۳۰۷ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است. در بخش حقوق و دستمزد نیز رشد حقوق کارکنان دولت ۱۸ درصد و بازنشستگان ۲۰ درصد نسبت به امسال پیشنهاد شده است.
به گفته کارشناسان اقتصاد، یکی از برجستهترین نکات بودجه ۱۴۰۳ افزایش قابل توجه سهم درآمدهای مالیاتی از سرجمع منابع لایحه تدوینشده توسط دولت و سازمان برنامه و بودجه است. براساس لایحه بودجه ۱۴۰۳ همچنین به منظور جلوگیری از فرار مالیاتی و حتی وصول به موقع مالیات، بانک مرکزی مکلف به ایجاد دسترسی به سامانههای موجود از جمله «سیاق و سرآمد» برای سازمان امور مالیاتی کشور است.
بر اساس بند د تبصره 6 لایحه بودجه 1403، به منظور جلوگیری از فرار مالیاتی و وصول بهموقع درآمدهای مالیاتی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است ضمن ایجاد دسترسی برای سازمان امور مالیاتی کشور، نسبت به توقیف و برداشت از حساب یا حسابهای بدهکاران مالیاتی به صورت سیستمی و برخط بر اساس سامانههای موجود اقدام کرده و وجوه مربوط را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کند.
همچنین به وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان امور مالیاتی) اجازه داده میشود مالیات و عوارض ارزش افزوده مودیان مالیات بر ارزش افزوده بابت هر یک از دورههای سنوات 1387 تا 1400، که اظهارنامههای خود را در موعد مقرر تسلیم نکرده و تاکنون مورد رسیدگی قرار نگرفته و مالیات آنها نیز برآورد نشده است را از طریق طریق حسابرسی سیستمی بر اساس میزان فعالیت، اطلاعات موجود در سامانههای مالیاتی، سوابق مالیاتی پرونده عملکرد و با توجه به میزان اعتبارپذیری خرید کالا و خدمات فعالیت مودیان مذکور، بر اساس دستورالعملی که به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور ظرف 3 ماه بعد از ابلاغ این قانون تهیه شده و به تصویب وزارت امور اقتصادی و دارایی میرسد، تعیین و اظهارنامه برآوردی ارائه دهد. در صورت اعتراض این گونه مودیان به مالیات قطعی تعیین شده، پرونده قابل طرح در هیأت موضوع تبصره 2 ماده 216 قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود.
در بخش دیگری از لایحه بودجه درباره مالیات بر ارزش افزوده، سهم سکونتگاههای غیررسمی واقع در محدوده و خارج از محدوده شهرها براساس جمعیت ساکن، تعیین و صرف محرومیتزدایی همان مناطق میشود. بر اساس بند ب تبصره 12 لایحه بودجه سال آینده شورای برنامهریزی و توسعه استانها مکلفند از محل عوارض ماده 39 قانون مالیات بر ارزش افزوده، سهم سکونتگاههای غیررسمی واقع در محدوده و خارج از محدوده شهرها را بر اساس جمعیت ساکن، تعیین و صرف محرومیتزدایی همان مناطق کنند. آییننامه اجرایی این بند ظرف یک ماه پس از ابلاغ این قانون توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی تهیه شده و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
* تعیین ارزش روز داراییها
بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۳، آذرماه سال بعد آخرین مهلت تعیین ارزش روز داراییهای مشمول مالیات جدید است. براساس بند ش تبصره 6 لایحه بودجه سال 1403، زمینهای فاقد اعیانی دارای کابری مسکونی، اداری و تجاری، باغویلاهای مجاز و واحدهای مسکونی که ارزش آنها بیش از 25 میلیارد تومان باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان 2 در هزار میشوند. همچنین در جزء 2 بند ش از تبصره 6 لایحه بودجه 1403 آمده است: واحدهای مسکونی و باغویلاهای در حال ساخت مشمول این مالیات نیستند. باغ ویلاهای غیرمجاز نیز تا زمان دریافت پروانه ساخت یا اجرای حکم کمیسیونهای ماده 99 یا ماده 100 قانون شهرداریها حسب مورد مشمول جریمههای معادل 2 برابر مالیات باغویلاهای مجاز است. 50درصد جریمههای دریافتی حسب مورد به شهرداری یا دهیاری محل باغویلا اختصاص پیدا میکند.
در بند 3 جزء ش تبصره 6 نیز آمده است: وزارتخانههای راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و شهرداریها موظفند امکان دسترسی برخط به سامانه مؤدیان را حداکثر تا پایان شهریور انجام دهند.
سازمان امور مالیاتی کشور نیز مکلف است نسبت به تعیین داراییهای مشمول بر اساس ارزش به قیمت روز آنها حداکثر تا پایان آذر سال 1403 اقدام کند.
درباره مالیات خودروهای لوکس نیز براساس لایحه بودجه سال 1403 انواع خودروهای سواری، وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکان اعم اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از 3 میلیارد تومان است، مشمول سالانه یک درصد مالیات میشوند.
حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی، دارو، ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک مصرفی اطفال نیز در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ یک درصد تعیین شده است. بر این اساس به دولت اجازه داده میشود برای حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی، دارو، ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک مصرفی اطفال را به یک درصد کاهش دهد.
فهرست کد تعرفه موضوع این بند، یک ماه پس از ابلاغ قانون و بر اساس پیشنهاد مشترک توسط سازمان برنامه و بودجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تصویب هیأت وزیران میرسد.
* چالشهای بودجه 1403
اما درباره لایحه بودجه 1403 از جنبه افزایش حقوق کارمندان و همچنین معافیتهای مالیاتی 2 نکته وجود دارد. بر اساس تبصره 16 لایحه بودجه 1403 ، حقوق کارکنان دولت 18 درصد و دریافتی بازنشستگان لشکری و کشوری 20 درصد افزایش خواهد یافت. همچنین بر اساس تبصره 16 لایحه بودجه 1403 ، سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده 84 قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی 31/4/1394 در سال 1403 مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون (1.200.000.000) ریال تعیین شده است.
خبرگزاری تسنیم در این زمینه با نگاهی نقادانه نوشته است: در صورت تصویب این 2 حکم مندرج در لایحه بودجه، عملا کل جامعه حقوقبگیر کشور از جمله کارکنان بخش خصوصی مشمول قاعدهگذاری خواهند شد که بر اساس آن افزایش حقوقها برای دومین سال پیاپی متناسب با نرخ تورم نبوده و از سوی دیگر سقف معافیت مالیاتی نیز ثابت مانده که این موضوع منجر به افزایش پرداختی مالیاتی حقوقبگیران بخش خصوصی و دولتی خواهد شد.
به عبارت سادهتر در حالی که در پایان سال همچنان شاهد تورم در محدوده سطح 40درصدی خواهیم بود، افزایش حقوق کمتر از 20 درصد تعیین شده است. این درحالی است که متاسفانه سازمان برنامه و بودجه در متن لایحه، سقف معافیت مالیاتی را نیز تغییر نداده که این موضوع منجر به آسیب در معیشت اقشار حقوقبگیر بویژه در بخش خصوصی خواهد شد.
نکته دومی که میتوان به آن اشاره کرد افزایش فشارهای مالیاتی در جنبههای عمومی آن است؛ در حالی در لایحه موضوع افزایش یکدرصدی مالیات ارزش افزوده لحاظ شده که این موضوع عملا مصرف را دچار چالش خواهد کرد. از سوی دیگر بر اساس بند د ذیل تبصره 6، مجوزی به بانک مرکزی برای برداشت مستقیم از حساب مودیان درج شده که این موضوع با توجه به احتمال ثبت بدهی جدید مالیاتی برای حقوقبگیران می تواند برای اقشار حقوقبگیر نیز چالش جدی به همراه داشته باشد.
لازم به ذکر است، بر اساس بند د تبصره 6 لایحه بودجه 1403، به منظور وصول بهموقع درآمدهای مالیاتی، بانک مرکزی مکلف است ضمن ایجاد دسترسی برای سازمان امور مالیاتی کشور، نسبت به توقیف و برداشت از حساب یا حسابهای بدهکاران مالیاتی به صورت سیستمی و برخط بر اساس سامانههای موجود اقدام کرده و وجوه مربوط را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کند.
از سوی دیگر بر اساس بند ب تبصره 7 لایحه بودجه سال 1403، نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده 7 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1400، یک واحد درصد (1درصد) افزایش یافت، همچنین این منابع صرف طرحهای تملک داراییهای سرمایهای با اولویت بازسازی، نوسازی و تجهیز مدارس و دانشگاهها، توسعه زیرساختهای حملونقل و طرحهای آبرسانی خواهد شد.
گفتنی است تاکنون مالیات بر ارزش افزوده 9درصد بهای تمامشده کالا محسوب میشد که در لایحه بودجه سال آتی این مقدار به 10 درصد افزایش خواهد یافت.
ارسال به دوستان
آغاز عملیات اجرایی فاز ۲ توسعه فرودگاه امام خمینی(ره)، بزرگترین پروژه فرودگاهی کشور
قطب هوایی جدید منطقه
* بذرپاش: با پایان این پروژه ظرفیت سالانه فرودگاه امام به ۵۰ میلیون مسافر میرسد/ * سرمایهگذاری 2.5 میلیارد یورویی چین در این پروژه
گروه اقتصادی: نزدیک 15 سال است موضوع افزایش ظرفیت فرودگاه امام خمینی(ره) مطرح میشود؛ این فرودگاه در زمان احداث توانسته بود نیازهای فرودگاهی کشور را مرتفع کند اما به مرور زمان و با افزایش سفرهای خارجی از پایتخت، فضای محدود آن بسیار آزاردهنده شد. یکی از برنامههای اصلی مهرداد بذرپاش در زمان اخذ رای اعتماد از نمایندگان مجلس به عنوان وزیر راه و شهرسازی، توسعه این فرودگاه بود. بر این اساس صبح دیروز آیین عملیات اجرایی فاز 2 فرودگاه امام خمینی(ره) با مشارکت شرکت هاوکان (HAOKUN ENERGY) و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) برگزار شد. برنامهریزیهای انجام شده به گونهای است که 15 میلیون مسافر به ظرفیت سالانه فرودگاه امام اضافه شود. نکته حائز اهمیت در این رابطه سرمایهگذاری 2.5 میلیارد یورویی چینیهاست که به نظر میرسد ذیل قرارداد 25 ساله منعقد شده بین ایران و چین اتفاق خواهد افتاد. البته این تنها مسیر تامین مالی پروژه فاز 2 فرودگاه امام نیست و از محلهای دیگر نیز سرمایهگذاری اتفاق خواهد افتاد. این در حالی است که در افق پیش روی فرودگاه امام خمینی(ره) تبدیل آن به قطب و هاب هوایی خاورمیانه ترسیم شده است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه توسعه فرودگاه امام بزرگترین طرح توسعهای پس از انقلاب است که فاز یک طرح توسعه آن اسفند سال آینده به بهرهبرداری میرسد و احداث فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) امروز با سرمایهگذاری 2.5 میلیارد یورویی آغاز شد، تصریح کرد: فرودگاه امام خمینی(ره) نگین زیبای انگشتر صنعت هوایی میشود. مهرداد بذرپاش در مراسم آغاز عملیات عمرانی فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) اظهار داشت: در جلسه رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی اعلام کردم این وزارتخانه پیشران پیشرفت کشور است و نقش متفاوتی برای پیشبرد حرکت پیشرفت ملت ایران دارد. وی افزود: در این روزها هر سفری به شمال، جنوب و شرق و غرب انجام میشود و هر میهمانی که وارد ایران میشود، از ظرفیت بزرگ ترانزیتی و کریدوری ایرانی صحبت میکند.
بذرپاش با اشاره به تعریف کلانپروژه «ایران راه» در ابتدای حضور در وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: ما بسته توسعه زیرساختها در ۲ بخش نرمافزاری و سختافزاری را تعریف کردیم که در بخش نرمافزاری مواردی مانند توسعه ترانزیت یکسره، بارنامه یکسره و هر آنچه موجب تسهیل عبور و مرور در همه شقوق میشود در دستور کار قرار گرفته است. وی با اشاره به بسته توسعه سختافزاری گفت: احداث فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) که عملیات عمرانی آن امروز آغاز شد، در راستای همان کلانپروژه است و اگر سرعت کم است، به خاطر کمبود منابع است که دولت با کمک مجلس پیگیر رفع موانع است.
بذرپاش از برنامه کاهش محدودیتهای پروازی خبر داد و گفت: این برنامه پیام امنیت و آرامش را به سرمایهگذاران و مسافران مخابره میکند.
وی فاز دوم فرودگاه امام خمینی(ره) را بزرگترین پروژه هوایی بعد از انقلاب عنوان کرد و گفت: این پروژه در کریدور شمال - جنوب نیز قرار دارد و اگر دقیق تصمیم گرفته شود و تسلیم جوسازیها نشویم، خواهیم دید شاهراه اصلی شمال - جنوب و شرق - غرب، ثروت ملی را به اندازه فروش نفت افزایش خواهد داد و امنیت و آرامش را به همراه خواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در کنار زیرساختها، تمام ظرفیتهای دانشبنیان را به کار گرفتهایم و با توجه به اینکه در بسیاری از نقاط کشور خطوط ریلی در کشور مستقر است، باید از این ظرفیتها چه در بخش سختافزاری و نرمافزاری استفاده کنیم. وی گفت: از همه شرکتهای هواپیمایی دعوت میکنیم در فرودگاه امام و منطقه آزاد آنکه کلانپروژه ۴۱۰ هزار متر مربعی با سرمایهگذاری بیش از 2.5 میلیارد یورو است که عملیات اجرایی آن امروز آغاز شد، حضور یابند و از فرصتی که خداوند در اختیار ما قرار داده، استفاده بهینه کنند. بذرپاش با اشاره به ظرفیت ترمینالهای فرودگاه امام خمینی(ره) بیان کرد: ظرفیت ترمینال فاز یک ۶ میلیون مسافر است که به ظرفیت تردد سالانه به ۱۰ میلیون مسافر تا سال آینده خواهد رسید. همچنین ترمینال سلام با ظرفیت ۵ میلیون مسافر روزبهروز در حال توسعه است و شاهد خدماترسانی آن به زوار عتبات عالیات هستیم که تا پایان سال آینده به ۱۰ میلیون نفر میرسد و فاز دوم شهر فرودگاهی که تکمیل شود، ظرفیت جابهجایی مسافر به ۵۰ میلیون مسافر هم میرسد. وی یادآور شد: رئیسجمهور از روز اول شروع خدمتم در وزارت راه و شهرسازی، عملیات اجرایی فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی را در دستور کار قرار داد و در این مسیر از حمایتهای مجلس با احکام بیبدیل در برنامه هفتم توسعه، از شرکت هاکان انرژی چین به عنوان شریک شرکت شهر فرودگاهی امام در این پروژه و قرارگاه خاتمالانبیا صمیمانه تشکر میکنم. بذرپاش با بیان اینکه توسعه فرودگاه امام بزرگترین طرح توسعهای پس از انقلاب است، گفت: فاز یک طرح توسعه شهر فرودگاهی امام اسفند سال آینده به بهرهبرداری میرسد که نیازمند سرمایه ۵۰۰ میلیون یورویی است.
بذرپاش گفت: این پروژه با ظرفیت جابهجایی ۳۵ میلیون مسافر در سال به نوعی یک فرودگاه جدید محسوب میشود و با تکمیل آن ظرفیت کل فرودگاه امام(ره) به ۵۰ میلیون مسافر در سال میرسد.
بذرپاش با اشاره به اینکه این فرودگاه با متراژ ۴۱۰ هزار متر مربع احداث خواهد شد، گفت: ارزش قراردادی که امروز منعقد شد، در فاز اول ۵۰۰ میلیون دلار و ارزش مجموع قرارداد بیش از 2.5 میلیارد دلار است.
وی ادامه داد: بخش اول این قرارداد که شامل بسیاری از مستحدثات و ملزومات عملیات پروازی مثل احداث روشنایی و... است تا اسفند سال آینده تکمیل میشود و به بهرهبرداری میرسد.
وزیر راه و شهرسازی هدف این کلانپروژه را در راستای کلانپروژه «ایران راه» و تبدیل فرودگاه امام خمینی(ره) به هاب راهبردی و ترانزیتی منطقه دانست و گفت: با بهرهبرداری از این پروژه، فرودگاه امام خمینی(ره) یکی از مهمترین هابهای فرودگاهی منطقه خواهد شد.
به گفته بذرپاش، علاوه بر استفاده ناوگان داخلی ایران از این فرودگاه به مقاصد خارجی، با ارائه آزادیهای پروازی به ایرلاینهای خارجی، این فرودگاه مبدا و مقصد بسیاری از پروازهای خارجی نیز خواهد شد و به یک هاب راهبردی در منطقه تبدیل میشود.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: عملیات اجرایی فاز ۲ فرودگاه امام خمینی(ره) از امروز - دیروز - با مشارکت یکی از شرکتهای چینی و قرارگاه خاتمالانبیا به صورت کنسرسیوم آغاز شد و تامین منابع مالی آن توسط ایران انجام میشود. وی تاکید کرد: در این پروژه از ظرفیتهای فنی - مهندسی شرکتهای مجرب خارجی و داخلی استفاده خواهد شد. بذرپاش گفت: در راستای تکمیل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) عملیات توسعه منطقه ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی آغاز شده و سرمایهگذاران بخش خصوصی اعلام تمایل خود را برای مشارکت اقتصادی در این پروژه اعلام کردند. وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ظرف ۴ تا ۵ سال آینده این فرودگاه بزرگ بینالمللی یکی از مهمترین هابهای راهبردی و ترانزیتی منطقه خواهد شد.
* تحقق آرزوی دیرینه مردم
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) با بیان اینکه آغاز عملیات عمرانی فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) آرزوی دیرینه ملت شریف ایران بود، گفت: ۱۵ سال بود این پروژه به جریان افتاده بود و امروز عملیات اجرایی یکی از پروژههای تاثیرگذار دولت سیزدهم آغاز میشود.
سعید چلندری در آیین آغاز عملیات عمرانی فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، آغاز عملیات عمرانی فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) را آرزوی دیرینه ملت شریف ایران برشمرد و گفت: در سالهای گذشته این گلایه به ما میشد که وضعیت این فرودگاه در شأن نظام جمهوری اسلامی نیست اما از ابتدای شروع دولت سیزدهم با اقدامات بسیار خوبی که در روانسازی پذیرش و اعزام مسافران شد، اعتراضات در ایام نوروز، حج و عتبات عالیات به صفر رسید.
چلندری ضمن اشاره به همکاری فرودگاه امام(ره)، پلیس، واجا و گمرک فرودگاه، با بیان اینکه راهاندازی ترمینال سلام از دولت هشتم شروع شده بود، یادآور شد: این ترمینال در سال اول دولت سیزدهم با استاندارد روز دنیا به بهرهبرداری رسید و آن ترمینال به عنوان ترمینال زیارتی خدمترسانی میکند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۵ سال بود فاز دوم فرودگاه به جریان افتاده بود اما توانستیم با همکاری تیم کارشناسی، پیمانکاران و شرکت هاکان و قرارگاه خاتم در قالب ۷۶ جلسه بالای ۳ ساعت و ۵ ساعت، امروز عملیات اجرایی یکی از پروژههای تاثیرگذار دولت سیزدهم را آغاز کنیم.
چلندری تصریح کرد: اگر اختیاراتی از جانب وزیر راه و شهرسازی در این دوره به مسؤولان فرودگاه امام خمینی(ره) داده نمیشد، امروز شاهد آغاز عملیات اجرایی فاز دوم شهر فرودگاهی نبودیم.
ارسال به دوستان
سخنگوی شورای نگهبان: شفافیت منابع مالی داوطلبان نمایندگی برای نخستین بار اجرا میشود
ریخت و پاش انتخاباتی ممنوع!
سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری دیروز خود درباره آزمون کتبی کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: هفته گذشته آزمون کتبی خبرگان رهبری برگزار شد و از ۳۲۸ نفر که به آزمون کتبی دعوت شده بودند، اکثریت حضور داشتند و ۶۹ نفر هم غایب بودند. افرادی که در این آزمون حضور یافتند از شیعه و سنی بودند و آنهایی که نیاز نداشتند طبیعتا حضور پیدا نکردند.
هادی طحاننظیف ادامه داد: ما در یکی دو هفته آینده کسانی را که در ادوار گذشته آزمون کتبی قبول شدهاند برای مصاحبه شفاهی دعوت خواهیم کرد و کسانی هم که هفته گذشته در آزمون کتبی حضور داشتند طبیعتاً در فرآیند تصحیح اوراق قرار دارند و انشاءالله تا یک ماه آینده به مصاحبه شفاهی دعوت خواهند شد.
طحاننظیف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخیها معتقدند تغییرات ایجاد شده در قانون انتخابات با عجله بوده، نظر شما در این باره چیست؟ گفت: اصلاح قانون انتخابات دفعتاً نبوده و این موضوع سالهای گذشته مطرح بوده و در سالهای گذشته بحثهای کارشناسی در مجلس، مرکز پژوهشها و کمیسیون تخصصی مطرح بوده و این پیشبینی را داشتند.
وی ادامه داد: این قانون در راستای اجراییسازی سیاستهای کلی انتخابات و آن هم پس از حدود ۷ سال به تصویب رسید و طبیعتا مثل هر قانون دیگری در کشور لازمالاجراست و باید به آن عمل شود و مبنای عمل قرار بگیرد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره بررسی صلاحیتها در هیاتهای اجرایی و شکایت داوطلبان گفت: افرادی که در هیاتهای اجرایی رد صلاحیت یا عدم احراز صلاحیت شده باشند، میتوانند به هیاتهای نظارت اعلام شکایت کنند.
وی درباره شفافیت مالی داوطلبان مجلس گفت: شفافیت منابع مالی داوطلبان مجلس برای اولینبار در این دوره اجرایی میشود. یکی از مولفههای اصلی تایید صلاحیت هم سلامت اقتصادی داوطلبان است، اینکه برای مثال جزو بدهکاران کلان بانکی نباشند.
ارسال به دوستان
ضربه ارتش ملی یمن به هر 2 بازوی کشتیرانی رژیم صهیونیستی
جبههای به وسعت همه دریاها
انتشار خبر دومین حمله به ناوگان حملونقل اسرائیلی در آبهای پیرامون شبهجزیره عربی در کمتر از یک هفته، به منزله تعبیر عینی پیام گشایش جبهه دریایی علیه رژیم جنایتکار صهیونیستی است.
دیروز شبکه المیادین و به تبع آن 2 خبرگزاری مهم آمریکایی و عبری فاش کردند تنها 4 روز پس از توقیف کشتی باری «گلکسی لیدر» متعلق به یک مالک سرشناس اسرائیلی در آبهای دریای سرخ، یک شناور باری دیگر متعلق به بزرگترین شرکت کشتیرانی رژیم صهیونیستی این بار در شمال اقیانوس هند، هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. منابع خبری المیادین تایید کردند این اتفاق شامگاه پنجشنبه گذشته، درست ساعاتی پیش از اجرای آتشبس در نوار غزه، توسط یک پهپاد انتحاری رخ داده و باعث آتش گرفتن کشتی مذکور شده است.
با آنکه شبکه عبری کان به نقل از مقامات تلآویو تلاش کرد اسرائیلی بودن کشتی هدف قرار گرفته را تکذیب کند اما ساعتی بعد خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس اطلاعات مندرج در گزارش المیادین را تایید کرد.
این خبرگزاری به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد کشتی اسرائیلی با پرچم مالت در حال حرکت در آبهای بینالمللی شمال اقیانوس هند بود که با انفجار یک پهپاد مواجه شد اما به خدمهاش آسیب نرسید.
اعتراف ناچار خبرگزاریهای «کان» و «ای پی» به دنبال افشاگری دیروز شبکه المیادین درباره حمله پنجشنبه شب، در عین حال نشان داد رسانههای غربی برخلاف ادعایشان مبنی بر خبررسانی آزاد، در هماهنگی کامل با رژیم صهیونیستی دست به سانسور اخباری میزنند که برای امنیت آنها نامطلوب تلقی میشود.
این حملات به منزله عملیاتی شدن هشدار انصارالله یمن مبنی برگشایش جبهه دریایی و تجاری علیه رژیم اشغالگر قدس است؛ رژیمی که 50 روز است انواع جنایات علیه بشریت را با بمباران و حمله به مناطق مسکونی، بیمارستانها، مدارس و دیگر اماکن عمومی باریکه غزه مرتکب شده و طبق گزارشهای رسمی 15هزار غیرنظامی فلسطینی را به شهادت رسانده است.
یکشنبه هفته گذشته رزمندگان یمنی با یک فروند بالگرد میل 24 روی عرشه کشتی حامل خودروی گلکسی لیدر فرود آمدند و با توقیف پرسنل ژاپنی، آن را به سواحل یمن هدایت کردند. حتی خبرنگار المیادین از روی عرشه این کشتی مصادرهشده گزارشی ارسال کرد.
به دنبال انتشار تصاویر مربوط به عملیات موفق توقیف کشتی مزبور در دریای سرخ نزدیک به آبهای ساحلی عربستان سعودی، علی القهوم یکی از اعضای دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن از گسترش عملیات بزرگ ارتش این کشور علیه رژیم اشغالگر تا پیروزی فلسطین و غزه و نابودی اسرائیل صحبت کرد و محمد البخیتی، دیگر عضو سرشناس دولت نجات ملی صنعا نیز در مصاحبه با المیادین از اصطلاح «تشدید در مقابل تشدید» درباره تنوع گزینههای دردناک مقاومت در صورت ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه استفاده کرد.
همان روز، سخنگوی ارتش اشغالگر قدس در یک فرافکنی مذبوحانه، مدعی شد گلکسی لیدر متعلق به اسرائیلیها نیست، اگرچه اعتراف کرد توقیف آن توسط مقاومت یمن یک رویداد امنیتی بسیار مهم در جهان محسوب میشود. البته بلافاصله «امیت سیگال» خبرنگار شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی، فاش کرد کشتی مزبور متعلق به «آبراهام اونگار» یکی از ثروتمندان اسرائیلی و از مرتبطان موساد است.
اونگار رئیس شرکت ری شیپینگ، اگرچه شبکه تجارت دریایی خود را تحت پوشش کشورهای دیگر اداره میکند اما همکاری امنیتی و نظامی تنگاتنگی با رژیم صهیونیستی دارد و بین مقامات تل آویو به «رامی» مشهور است.
رامی 76 ساله با اموالی حداقل به ارزش 2 میلیارد دلار، یکی از ثروتمندترین اسرائیلیهاست که از دهه 1970 میلادی در زمینههای بسیار متنوعی از واردات خودروهای سنگین و سواری تا ساختمانسازی و اجاره هواپیما فعالیت دارد.
رامی متولد تلآویو و از یک خانواده بسیار ثروتمند صهیونیست است که پس از خدمت در سپاه سیگنال ارتش عبری در دانشگاه آکسفورد حقوق خواند. همچنین دکترای افتخاریاش را از آکادمی نیروی دریایی بلغارستان دریافت کرد. در سالهای اخیر حتی جایزهای از دولت کرهجنوبی برای کمک به تقویت تجارت خودرو بین سئول و فلسطین اشغالی دریافت کرده است.
شرکت ری شیپینگ آلتی دی، صاحب دهها کشتی حملونقل خودرو و تجارت بارهای فله است. بیش از 1000 افسر و مهندس بلغار که 80 درصد آنها فارغالتحصیل آکادمی نیکولا واپتساروف نیروی دریایی بلغارستان هستند در این شرکت کار میکنند از جمله 25 خدمه کشتی توقیفشده گلکسی لیدر.
به گزارش هاآرتص، اونگار روابط گستردهای با سیاستمداران اسرائیلی داشته است، همچنین رسوایی عزر وایزمن، رئیس پیشین رژیم صهیونیستی که سال 2000 استعفا کرد به خاطر دریافت رشوه از اونگار بوده است.
یکی دیگر از رسواییهای مربوط به رامی، به پرداخت مستقیم چند صد هزار دلار به یوسی کوهن، مدیر سابق آژانس اطلاعاتی موساد مربوط میشود. کوهن در ازای این رشوه به رامی کمک کرد اختلافات خود با رقیب اسرائیلیاش مایکل لوی بر سر حق نمایندگی شرکت خودروسازی کرهجنوبی کیا را حل کند. از طرف دیگر او به عنوان یکی از دوستان نزدیک وزیر جنگ فعلی رژیم، یوآو گالانت در تبادلات تسلیحاتی اخیر در حمایت از کشتار در غزه نقش داشته است.
همانطور که سخنگوی نیروهای مسلح یمن وعده داده بود عملیات نظامی علیه رژیم اشغالگر تا پایان تجاوزات به نوار غزه ادامه دارد. توئیت هوشمندانه دیروز سرلشکر یحیی سریع ساعاتی پس از گزارش افشاگرانه المیادین درباره هدف قرار گرفتن کشتی این رژیم در دریای عرب، جنگ روانی علیه صهیونیستها و شرکای غربیشان را وارد مرحله جدیدی کرد. او با درج تنها
یک کلمه به نام بزرگترین خطوط کشتیرانی این رژیم و یکی از 20 شرکت حملونقل بزرگ جهان اشاره کرد: ZIM.
به این ترتیب سریع، ماهیت دومین ضربه مقاومت به تجارت دریایی اسرائیل را روشن کرد. شرکت زیم که از پیش از تشکیل رژیم منحوس، در سال 1945 توسط آژانس یهود تاسیس شده بود تا همین 2 دهه پیش عنوان «اسرائیل» را به طور رسمی حمل میکرد.
سرلشکر یحیی سریع همچنین با این پیام، سر بزنگاه به اسرائیلیها و حامیان آمریکاییشان که قصد داشتند منشأ پهپاد مهاجم را کشور دیگری معرفی کنند، یادآوری کرد همچنان در دریاها با مقاومت یمن طرف هستند.
2 هفته پیش، صدها استرالیایی با تجمع در بارانداز بندر پورت بوتانی در سیدنی، با به اهتزاز درآوردن پرچم فلسطین، مانع پهلوگیری یکی از کشتیهای این خطوط به نام کونت شیپ دکس شده بودند. سخنگوی جنبش اتحادیههای حامی فلسطین در سیدنی در آن تظاهرات اعلام کرده بود بخش عمده تجارت تسلیحات اسرائیلی توسط خطوط کشتیرانی زیم انجام میگیرد. به گفته پدی گیبسون، کشتیهای این شرکت در همه بنادر جهان حضور دارند و لازم است تظاهراتی سراسری در بنادر علیه آن شکل گیرد.
شرکت زیم در سالهای اخیر به عنوان زیرمجموعهای از هلدینگ اسرائیلی کنون، وارد بازار سهام نیویورک و تلآویو شده است. مالک کنون، کسی نیست جز ایدان عوفر، برادر ایال عوفر، مالک شرکت کشتیرانی زودیاک که زمستان پارسال، کشتی کامپو اسکوئر، متعلق به آن در خلیج فارس هدف حمله قرار گرفته بود. برادران میلیاردر عوفر، در حقیقت رقبای اسرائیلی اصلی آبراهام اونگار، در زمینه تجارت دریایی هستند.
گرفتن و زدن هر دو بازوی کشتیرانی بینالمللی اسرائیلیها در کمتر از یک هفته، دربردارنده پیامی واضح و آشکار از سوی مقاومت است: جبهه جدیدی به وسعت همه دریاها علیه رژیم کودککش گشوده شده است.
ارسال به دوستان
نگاهی به برخی فیلمهای سینمایی که به مدد اکران طولانیمدت مخاطب گرفتند
وقتی مخاطب را رها نکردند
مطابق سالنامه آماری سازمان سینمایی، فیلم «عقابها» با بیش از 2 دهه اکران به عنوان طولانیترین فیلم اکران شده در سینمای ایران لقب گرفته است؛ فیلمی که از سال ۶۴ تا ۸۵ به صورت مستمر و هر ساله اکران شده است و همین اکران طویلالمدت باعث شد در کنار رکورد 2 دههایاش در اکران با 10 میلیون تماشاگر، عنوان پرمخاطبترین فیلم سینمای ایران را نیز از آن خود کند، صدالبته که رکورد 2 دهه اکران تنها به دلیل سال تولید این اثر سینمایی است، همچنان که در سالهای بعدی نیز فیلمهایی چون «پایگاه جهنمی»، «کانی مانگا»، «پلاک»، «مرز»، «کمینگاه»، «عبور از میدان مین» و «بلمی به سوی ساحل» هم بهصورت مستمر در سینما اکران شدند. البته که این موضوع تنها به دهه 60 محدود نشد و در دهههای 70 و 80 نیز ادامهدار بود تا جایی که علاوه بر فیلمهای ذکر شده، آثاری چون «هراس»، «گذرگاه»، «پوتین» و «شب دهم» در تمام سالهای دهه 70 و «پرواز از اردوگاه»، «پنجه در خاک»، «خط آتش»، «یورش» و «فرار مرگبار» در تمام سالهای دهه 80 اکران شدند. البته این آثار در زمره فیلمهایی هستند که اکرانهای طولانی داشتند، در حالی که بسیاری از آثار تولید شده در این 3 دهه از اکرانهای 2 الی 3 ساله برخوردار بودند؛ مانند فیلم «دیدهبان» سالهای ۷۱ و ۷۲، «حماسه مجنون» سالهای ۷۴ و ۷۵، «سجاده آتش» سالهای ۷۴ ، ۷۵ و۷۶ و نمونههای بسیار دیگر. اما مشخصاً باید به این نکته اشاره کرد که چرا در تمام این سالها شیوه و مدل اکران به این صورت بود در حالی که با مرور تعداد آثار اکران شده در تمامی سالها، وضعیت ساخت و تولید فیلم در سینمای ایران نهتنها کم نبوده که آثار بسیاری به مرحله اکران میرسید و عملاً در اغلب سالها تعداد آثار اکران شده در سینما بیش از 150 و حتی نزدیک به 300 فیلم بود. به هر شکل آنچه از سیاست اکران مستمر در 3 دهه ابتدای انقلاب اسلامی به دست میآید، اقبال و استقبال مردمی است، زیرا اغلب این آثار در حالی که 10 سال از اکرانشان میگذشت ولی همچنان مخاطبان خود را داشته و مردم در سالنها به تماشای این فیلمهای مینشستند اما با آغاز دهه 90 به تغییر سیاست از اکران مستمر به اکران مقطعی، وضعیت پایدارتری را در حوزه اکران و مخاطب سینما شاهد بودیم.
اما آنچه اکنون در سینمای کشور محل بحث و بررسی است اقبال و استقبال بیش از 6 میلیونی از فیلم «فسیل» آن هم طی 6 ماه اکران، نهتنها این فیلم کمدی را در جدول پرمخاطبهای سینمای ایران بعد از «عقابها» و «کانی مانگا» به عنوان سوم رسانده است، بلکه 2 فیلم ابتدایی هر کدام به ترتیب 20 و 15 سال اکران داشتند و همانطور که به آن اشاره شد «فسیل» تنها 6 ماه از اکرانش در سینمای ایران میگذرد، البته که انتظار اکران 20 و 15 ساله که هیچ حتی 2 ساله نیز در وضعیت کنونی سینما نهتنها غیرمنطقی، بلکه با عدم فعالیت سالنها در 2 سال شیوع کرونا باعث ایجاد ترافیک بسیار زیاد در صف اکران شده است اما آنچه بیش از همه قابل تأمل و توجه است اعتراض تهیهکننده فیلم «فسیل» طی چند روز گذشته بود و با توجه به محدود شدن اکران فیلمش در پایتخت است. سیدابراهیم عامریان طی نامهای خطاب به شورای صنفی اکران نوشت: در سیستم اکران جهانی، وقتی فیلمی روی پرده میرود و مورد استقبال واقع میشود، اکران مستمر باقی میماند. هیچ کجای دنیا فیلمی را که باعث رونق سینما شده است، با فروش ماهانه ۱۵ میلیارد تومان از روی پرده سینما حذف نمیکنند. عدم تداوم اکران «فسیل» در حالی است که سینمای ایران طعم 7 میلیون مخاطب برای یک فیلم را طی 40 سال نچشیده بود و در صورتی که ۹ ماه پیش هیچ فیلمی جرات اکران در عید نوروز را به دلیل وقایع حاکم بر کشور نداشت، «فسیل» برای اکران پا پیش گذاشت و همه معادلات را بر هم زد و علاوه بر روشنکردن چراغ سینماها باعث شد سینماداران عزیز به اذعان خودشان، کل بدهیهای دوران ورشکستگی کرونا را صاف کنند.
صدالبته که صحبتهای عامریان پر بیراه نبوده و از منظر خود بهعنوان تهیهکننده یکی از ماندگارترین فیلمهای سینمای ایران کاملاً درست و منطقی عنوان کرده است اما نباید این نکته را فراموش کرد که محدود کردن اکران به دلیل ایجاد فرصت برای سایر فیلمهاست، بویژه که ترافیک فیلمهای پشت خط اکران بسیار سنگین بوده و طولانی شدن انتظار برای اکران باعث ضرر شدید مالی به سرمایهگذاران این آثار خواهد شد.
به هر حال فیلم «فسیل» همانطور که از سوی تهیهکنندهاش نیز اشاره شد سهم بسیار مهمی در هموار شدن مسیر نابود شده سینما در روزگار کرونا داشت و همچنان نیز پس از 6 ماه اکران مورد اقبال و استقبال مخاطبان قرار دارد اما با توجه به وضعیت موجود و میزان ظرفیت و بستر اکران راهی جز این نیز نمیتوان انتظار داشت، صدالبته که جهاد سالنسازی که امروز یکی از مهمترین برنامههای سازمان سینمایی است راهحل تمام مشکلات است درحالیکه در دولت قبل به این موضوع مهم و ریشهای چنانکه باید و شاید توجه نشد و امروز وضعیت سینمای کشور را در کنار بیتدبیری دوران کرونا در موقعیت بغرنجی قرار داده است. اما آنچه باعث امیدواری است برنامهریزی برای رشد 85 درصدی ساخت سالن سینما تا پایان دولت است که با اهتمام ویژه سازمان سینمایی میتوان امیدوار بود بهزودی با ظرفیت هزار سالن در سراسر کشور در کنار انقلاب سالنسازی سینما، شاهد اکران مستمر فیلمهای پر مخاطب و همچنین عدم پشت خط اکران ماندن سایر تولیدات سینمایی باشیم.
ارسال به دوستان
مکران، گنج فراموششده در توسعه دریامحور
مهدی بختیاری: ابلاغ سیاستهای کلی توسعه دریامحور از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی طی روزهای گذشته، نقطه عطفی در پیشبرد هدف مهم و متعالی استفاده از دریا برای تبدیل کشورمان به یک قدرت بزرگ منطقهای و جهانی بود که از سطح بالای اهمیت حوزه دریا در این مهم برای کشور حکایت دارد.
سیاستهای کلی توسعه دریامحور بر چند بخش اصلی نظیر آموزش، توسعه سواحل و کرانهها و البته امنیت متمرکز است که باید نسبت به آنها توجه جدی داشت.
این سیاستها پس از برگزاری جلسات مستمر، بررسیهای کارشناسانه طولانی و پیگیرانه با دقت زیادی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مدنظر قرار گرفت و پس از آن به تأیید فرمانده معزز کل قوا رسید و از سوی معظمله ابلاغ شد. بنابراین در جهت اجرای هرچه بهتر این دستورات، باید سازمانهای مختلف ذیل سیاستهای کلی توسعه دریامحور برنامههای اجرایی خود را تدوین کنند و کار را پیش ببرند.
در این مسیر، علاوه بر همت و تلاش تمام سازمانها، در گام نخست باید سازمانهای دریایی کنار یکدیگر قرار بگیرند و خارج از فضای بروکراسی اداری، اصل قضیه را پیش ببرند و با همافزایی و کمک به یکدیگر شرایط را برای تحقق سیاستهای ابلاغی، فراهم کنند تا اتفاق مبارکی رخ دهد.
یقیناً یکی از مهمترین مسائل در راستای تحقق سیاستهای کلی توسعه دریامحور، انسجام، همدلی و همافزایی است و از آنجا که در دولت سیزدهم، همسو با سیاستهای ابلاغی حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای عمل میکند، امیدواریم با همافزایی و تلاش مضاعف در صورت تحقق سیاستهای کلی توسعه دریامحور، ضعفهای گذشته نیز جبران شود.
برای تحقق این مهم، تمام سازمانهای مرتبط باید بر اساس یک دستورالعمل، طرح و برنامه مشخص توسط دولت مدیریت، راهبری و هدایت شوند تا بتوان به تحقق سیاستهای کلی توسعه دریامحور سرعت بخشید و با روحیه جهادی و انقلابی در این زمینه گامی بلند برداشت؛ اتفاقی که به طور حتم شدنی خواهد بود و دور از دسترس نیست.
در این میان، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که یکی از پرچمداران تحقق این هدف متعالی است، از سالها قبل گامهای بزرگی برای برگرداندن نقش دریا به عنوان یک مولفه اقتدارآفرین در آینده درخشان کشور برداشته است.
امنیت از مهمترین بخشهای ناظر بر این سیاستهاست که تبلور آن را میتوان در طول ۲ دهه اخیر در جریان اعزام ناوگروهها به اقیانوسها و دریاهای دوردست به وضوح دید که درخشانترین مصداق آن را در ماموریت ناوگروه 86 در سفر به دور کره زمین مشاهده کردیم.
نیروی دریایی ارتش تبدیل شدن به یک نیروی موثر و قدرتمند در آبهای دور را از ۲ مسیر اصلی دنبال میکند؛ نخست تربیت نیروی انسانی در تراز انقلاب اسلامی که مصادیق آن را امروز به وفور در میان افسران و درجهداران جوان حاضر در بدنه نداجا میتوان دید؛ همانهایی که مهمترین ماموریتهای دریایی سالهای اخیر را به بهترین شکل فرماندهی و اجرا کردند.
دوم توجه به تجهیزات و سامانههای مدرن و بهروز با تکیه بر توان داخلی است که بهواسطه آن امروز همه نیازهای این نیروی «تجهیزاتمحور» به دست متخصصان توانمند کشورمان تامین میشود. در این بین، اهمیت توجه به منطقه مهم، استراتژیک و البته فراموش شده مکران که رهبر انقلاب از آن با عنوان «گنج پنهان» نام بردند باید یکی دیگر از برنامههای مهم در دستور کار سازمانها و نهادهای مسؤول باشد. از طرف دیگر، طبق لایحه برنامه هفتم توسعه قرار است سهم اقتصاد دریا از تولید ناخالص داخلی از ۲ به ۶ درصد افزایش یابد؛ پس یکی از لوازم آن، سرمایهگذاری در پسکرانههای سواحل مکران از نظر ایجاد بنادر بزرگ، راههای مواصلاتی جاده، ریل و حتی فرودگاه و خطوط دریایی، ایجاد زیرساختهای کشاورزی، گردشگری، شیلاتی و تجاری است که باید مدنظر قرار گیرد.
امیدواریم با توجه و همت جهادی همه دستگاههای مربوط در تحقق سیاستهای راهگشای توسعه دریامحور، در آینده نه چندان دور شاهد درخشش ایران عزیز به عنوان یک کشور قدرتمند و پرچمدار تمدن بزرگ باشیم و این برای کشوری با مرزهای آبی طولانی در مهمترین مناطق دریایی جهان، هدفی دور از دسترس نخواهد بود.
ارسال به دوستان
نیروهای مقاومت در عراق و یمن اعلام کردند در صورت حمله مجدد اسرائیل به غزه سطح درگیریها را افزایش میدهند
آتش مقاومت برای آتشبس
* مقام یمنی: تصمیم بستن دریای سرخ به روی اسرائیل پابرجاست/ * ادامه حملات موشکی به بندر ایلات در سرزمینهای اشغالی
گروه بینالملل: مقاومت عراق در پیامی اعلام کرد دستان آنها روی ماشه قرار دارد. پیام اصلی مقاومت در عراق، لبنان و یمن این است که هدف اصلی آنها متوقف کردن حملات زمینی و هوایی اسرائیل به نوار غزه است. در چند هفته گذشته مقاومت اسلامی عراق، یمن و لبنان سناریوی واحدی را دنبال میکردند که فشار را بر تلآویو و واشنگتن به حدی افزایش دهند که اسرائیل دیگر به فکر ادامه حملات به مردم غیرنظامی نباشد؛ هدفی که از ابتدا توسط سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان اعلام و بعدها توسط عراق و یمن دنبال شد. مقاومت چند هدف از اعلام این مواضع دارد. ابتدا اینکه به طرف عبری و غربی بفهماند توان بازدارندگی دارد و اگر اسرائیل دوباره بعد از 4 روز آتشبس موقت به غزه حمله کرد، با هندسه محور مقاومت روبهرو خواهد بود که علاوه بر حمله به مواضع اسرائیلیها به پایگاههای آمریکا هم حمله خواهد کرد. در همین چارچوب طی چند روز اخیر حزبالله لبنان فشار بر اسرائیل را بشدت افزایش داد و برای نخستین بار از موشک سنگین برکان علیه صهیونیستها استفاده کرد و تلفات زیادی به آنها وارد ساخت. افزایش پلکانی فشار مقاومت بر اسرائیل شدیدا تا روزهای منتهی به آتشبس ادامه داشت و اکنون مقاومت اسلامی در لبنان هم اعلام کرده است اگر آتشبس ادامه یابد آنها هم به آتشبس ادامه خواهند داد. در همین چارچوب روز گذشته هم المیادین اعلام کرد یک کشتی توسط پهپادهای یمن هدف قرار گرفته است. روز گذشته سرلشکر یحیی سریع، سخنگوی ارتش یمن در کانال رسمی تلگرامی خود کلمه ZIM را بازنشر کرد. زیم، یک شرکت حملونقل بینالمللی برای محمولههای اسرائیلی در اسرائیل، یکی از 20 شرکت کشتیرانی برتر جهان است. مقر این شرکت در حیفا است. همچنین دفتر مرکزی آمریکای شمالی خود را در نورفولک ویرجینیا دارد.
۲ روز بعد از آغاز آتشبس موقت بین رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت در غزه، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند حملات به پایگاههای آمریکایی در این کشور ادامه خواهد یافت؛ موضوعی که در کنار حملات پیدرپی ارتش یمن به اسرائیل در درون سرزمینهای اشغالی و دریای سرخ به کابوسی برای واشنگتن بدل شده است.
کاظم الفرطوسی، سخنگوی گردانهای سیدالشهدا عراق گفت آتشبس بین حماس و رژیم اشغالگر قدس شامل «مقاومت عراق» نمیشود. وی بامداد روز جمعه تاکید کرد وضعیت بین ۲ طرف متفاوت است و خونهایی وجود دارد که باید انتقام آنها گرفته شود. مقاومت اسلامی عراق از زمان حمله رژیم اسرائیل به نوار غزه که نزدیک به 15 هزار شهید و بیش از 30 هزار زخمی برجا گذاشت، در حمایت از غزه و در اعتراض به حمایتهای آمریکا از این رژیم پایگاههای این کشور در سوریه و عراق را هدف حملات تلافیجویانه قرار داد که به بیش از 60 مورد میرسد که در آخرین مورد آن پایگاه غیرقانونی نظامیان آمریکا در میدان نفتی العمر هدف حملات پهپادی قرار گرفت. مواضع مهم نیروهای مقاومت در عراق نشان میدهد نیروهای مقاومت دست بر ماشه دارند تا در صورت نقض آتشبس یا ادامه ندادن آن بعد از 4 روز توسط اسرائیل دوباره حملات خود را به نیروهای آمریکایی و اسرائیلی ادامه دهند.
در همین رابطه روز جمعه مقاومت عراق در بیانیهای اعلام کرد پایگاه آمریکا در این کشور را هدف قرار داده است. در این بیانیه آمده است: این پایگاه توسط پهپاد هدف قرار گرفت و این سلاح به صورت مستقیم به هدف خود اصابت کرد. پیش از این «سابرینا سینگ»، معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده بود پایگاههای این کشور در عراق و سوریه از تاریخ هفدهم اکتبر ۶۶ مرتبه هدف حمله قرار گرفتهاند. سینگ شامگاه سهشنبه طی نشست خبری در پنتاگون تایید کرد بر اثر حملات گروههای مقاومت به پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه، ۶۲ نظامی این کشور مجروح شدهاند.
یمن هم در چند هفته اخیر بشدت به مواضع اسرائیل حمله کرده است. در همین زمینه شبکه المیادین به نقل از منابع ویژه خبر داد یک کشتی باری اسرائیلی اوایل بامداد جمعه گذشته در دریای مکران واقع در شمال اقیانوس هند هدف حمله قرار گرفته و دچار آتشسوزی شد. این نخستین بار است که هدف قرار گرفتن این کشتی مخابره میشود و به نظر میرسد منابع اسرائیلی سعی کردهاند این موضوع را کتمان کنند. از سوی دیگر نیز هنوز هیچ طرفی مسؤولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از یک مقام آمریکایی خبر داد این کشتی کانتینری متعلق به یک میلیاردر اسرائیلی است و هدف حمله یک پهپاد مشکوک در اقیانوس هند قرار گرفته است. این مقام آمریکایی حمله را منتسب به ایران دانست و از توضیح بیشتر درباره این ادعا خودداری کرد. به ادعای این مقام آمریکایی این کشتی با پرچم کشور مالت در حال حرکت بود که هدف پهپاد قرار گرفته و دچار خسارت شده است. او گفت که این حمله تلفات جانی در پی نداشت. به نظر میرسد این کشتی کانتینری متعلق به شرکت حملونقل بزرگ «CMA CGM» (مستقر در مارسی فرانسه) است، همچنین بر اساس دادههای وبسایت MarineTraffic.com که توسط خبرگزاری فرانسه تجزیه و تحلیل شده است، این کشتی از روز سهشنبه هنگامی که بندر «جبل علی دوبی» را ترک کرد، ردیاب سیستم شناسایی خودکار خود را خاموش کرد تا هدف حمله قرار نگیرد؛ کاری که پیش از این در دریای سرخ برای در امان ماندن از حمله یمنیها انجام داده بود.
حمله به کشتی باری اسرائیلی پس از آن است که یکشنبه هفته گذشته (۲۸ آبان) نیز منابع خبری از ناپدید شدن یک کشتی اسرائیلی در دریای سرخ خبر دادند. شبکه «العربیه» پس از آن گزارش داد اخباری درباره ناپدید شدن یک کشتی اسرائیلی به نام «گلکسی لیدر» منتشر شده است که ۲۲ خدمه در این کشتی حضور داشتهاند. لحظاتی بعد از انتشار این گزارش، شبکه خبری «المیادین» به نقل از منابع آگاه خبر داد نیروی دریایی یمن موفق شده است یک کشتی اسرائیلی را در دریای سرخ تحت کنترل خود درآورد و به ساحل یمن منتقل کند.
از آغاز حملات وحشیانه رژیم اسرائیل در غزه در هفتم اکتبر (15 مهر) محور مقاومت از تمام جهات از عراق تا لبنان و سوریه و یمن اشغالگران را آماج حملات خود قرار داده است. روز گذشته نیز «زیاد النخاله» دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس و «ابوعبیده» سخنگوی گردانهای عزالدین القسام به مناسبت آغاز آتشبس 4 روزه طی سخنانی به طور مشترک از برادران خود در عراق، لبنان و یمن تقدیر کردند.
هدفگیری کشتی باری اسرائیلی در دریای مکران پس از آن است که نیروی دریایی یمن چهارشنبه هفته گذشته (یکم آذر) اعلام کرد «به عملیاتهای نظامی خود علیه کشتیها و منافع دشمن اسرائیلی تا زمان پایان تجاوزها به غزه و دست کشیدن دشمن از جنایات خود در حق مردم فلسطین ادامه خواهیم داد». نیروی دریایی یمن تاکید کرد چنانچه هر طرف نظامی هنگام انجام عملیات نیروهای یمنی بخواهد از کشتیهای اسرائیلی محافظت کند، هدف مشروع نیروی دریایی یمن خواهد بود. نیروی دریایی یمن اعلام کرد: «به عملیاتهای نظامی خود علیه کشتیها و منافع دشمن اسرائیلی تا زمان پایان تجاوزها به غزه و دست کشیدن دشمن از جنایات در حق مردم فلسطین ادامه خواهیم داد». در ادامه این بیانیه همچنین آمده تمام کشتیها با پرچم اسرائیل یا کشتیهایی که شرکتهای اسرائیلی آن را مدیریت میکنند یا کشتیهایی که مالکیت آنها متعلق به اسرائیلیهاست، هدف عملیاتهای نیروهای مسلح یمن خواهند بود. نیروی دریایی یمن در عین حال خاطرنشان کرد: «به تمام کشتیهایی که از دریای سرخ عبور میکنند ابلاغ میکنیم از کشتیهای اسرائیلی فاصله بگیرند و سیستمهای شناسایی خود را خاموش نکنند». در این بیانیه تاکید شده است: «ما همچنین به تمام شرکتها و تجار درباره بارگیری کالاهایشان در کشتیهای اسرائیلی یا تعامل با آنها هشدار میدهیم. هر طرف نظامی که سعی داشته باشد از کشتیهای اسرائیلی محافظت کند، هدف مشروع عملیاتهای ما خواهد بود». سرلشکر «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن پیشتر در بیانیهای اعلام کرده بود ارتش یمن در حمایت از مردم غزه در صورت رویت هرگونه کشتی اسرائیلی آن را هدف حمله قرار خواهد داد.
همچنین «ابوآلاء الولائی» دبیرکل کتائب سیدالشهدای عراق با اشاره به وحدت میادین نبرد با رژیم صهیونیستی تاکید کرد: همچنان دستان مقاومت عراق روی ماشه است و میزان پایبندی رژیم اسرائیل به آتشبس را زیر نظر داریم. وی در صفحه خود در شبکه ایکس نوشت: با ورود به مرحله اجرایی آتشبس در غزه باید به ۲ مساله مهم اشاره کرد؛ اول اینکه خون شهدای مقاومت در تمامی میدانها بویژه خون شهدای الحشدالشعبی در منطقه «جرف النصر» به این پیروزی سرعت بخشید و دشمن را مجبور به پذیرش شروط مقاومت کرد. الولائی نوشت: ثانیا از مقاومت اسلامی عراق خواسته شده دستهایش روی ماشه بماند و میزان پایبندی دشمن به شروط آتشبس و چگونگی رفتارهایش بر اساس این توافق را تحت نظر داشته باشد و مساله در راستای تاکید بر وحدت میدانها و موضع ما در حمایت از مقاومت فلسطین است.
این موارد نشان میدهد مقاومت در عراق، یمن و لبنان این آمادگی را دارد که در صورت از سرگیری حملات به غزه، حملات خود را به اسرائیل و پایگاههای آمریکا افزایش دهد، به طوری که توان بازدارندگی برای عدم ازسرگیری جنگ علیه غزه را حفظ کند.
***
مقام یمنی: تصمیم بستن دریای سرخ به روی اسرائیل پابرجاست
جلال الرویشان، معاون نخستوزیر دولت نجات ملی یمن در امور دفاعی و امنیتی اظهار داشت: آتشبس مربوط به غزه است و سخنگوی نیروهای مسلح نیز اعلام کرد تصمیم ما برای بستن دریای سرخ به روی دشمن همچنان پابرجاست. موضع یمن به وضوح به صورت رسمی و مردمی اعلام شد و دیگر زبان دیپلماتیک وجود ندارد. هر طرفی که میگوید ما در حمایت از فلسطین عمل میکنیم مانند ما عمل کند، چرا که ایستادگی ما در کنار فلسطین یک وظیفه ملی، عربی، میهنی و اخلاقی است.
***
حمله مجدد به بندر ایلات در سرزمینهای اشغالی
منابع خبری از شنیده شدن صدای چند انفجار در شهر ایلات واقع در جنوب فلسطین اشغالی خبر دادند. روزنامه یدیعوت آحارانوت خبر داد که سامانه پدافندی رژیم صهیونیستی فعال شده است. هنوز جزئیات بیشتری درباره علت این انفجارها منتشر نشده است. پیش از این، چند بار نیروهای یمنی، این شهر را هدف حملات موشکی و پهپادی خود قرار داده بودند. سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، شامگاه چهارشنبه هفته گذشته، از حمله موشکی به بندر ایلات خبر داد و گفت که یگان موشکی این کشور چندین موشک به سمت اهدافی نظامی در «ام الرشراش» (بندر ایلات) در جنوب فلسطین اشغالی شلیک کرده است.
ارسال به دوستان
هزاران نفر از مردم شمال غزه با شروع آتشبس به خانههایشان بازگشتند
مسیر پیروزی
گروه بینالملل: تصاویری که از شمال غزه در ساعات ابتدایی آتشبس منتشر شده، نشاندهنده ابعاد شکست رژیم صهیونیستی در این باریکه است. تنها موضوعی که صهیونیستها میتوانستند روی آن مانور داده و دستاوردسازی کنند، این بود که اسرائیل با پیگیری سیاست زمین سوخته طی 50 روز و شب بمباران وحشیانه غزه، کوشید فلسطینیها را ناچار به کوچ اجباری از سرزمین خود و تخلیه شمال غزه کند اما فلسطینیها از همان ساعات نخست آتشبس، موج بازگشت دوباره به خانههایشان در شمال را آغاز کردند.
بر اساس گزارشها، ساکنانی که به خان یونس و رفح رفته بودند، در حال بازگشت به خانههایشان هستند. گروه جدیدی از فلسطینیان آواره شده در نتیجه جنگ در مسیر بازگشت به خانههایشان در نوار غزه بر پایداری و عدم خروج از این باریکه تاکید کردند. دوربین شبکه المیادین روز شنبه با حضور در اطراف روستای «خزاعه» در شرق خان یونس واقع در نوار غزه، آثار و پیامدهای تجاوزات رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی و همچنین پایداری ساکنان نوار غزه در دومین روز آتشبس را به تصویر کشید. در همین راستا، یک شهروند زن فلسطینی که به روستای خزاعه بازگشته، گفت: «ما حتی به ویرانههای منازل تخریب شده خود بازمیگردیم، چادر نصب خواهیم کرد و در سرزمین خود ثابتقدم میمانیم». یک فلسطینی دیگر نیز تاکید کرد به رغم تمام تجاوزات و جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه آنها در سرزمین خود ثابتقدم هستند و سرزمین خود را ترک نخواهند کرد، در غزه باقی خواهند ماند و منازل خود را بازسازی خواهند کرد. وی در پیامی خطاب به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: «ای نتانیاهو! چشمانت را باز کن و ببین!»
دوربین المیادین همچنین محله «الشیخ زاید» در شمال غزه را به تصویر کشید که هفته گذشته شاهد درگیریهای خشونتبار میان نیروهای مقاومت فلسطین و سربازان رژیم صهیونیستی بود که خسارتهای زیادی به بار آورد. خبرنگار المیادین اعلام کرد با عقبنشینی نیروهای رژیم اشغالگر و آغاز آتشبس، فلسطینیان شروع به بازگشت به بیتحانون کردند.
* محافل صهیونیستی: اسرائیل مجبور به تمدید آتشبس است
تحلیلگران صهیونیست با انتقاد از تسلیم شدن کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اشغالگر در برابر حماس و پذیرش معامله تبادل اسرا، اعلام کردند این اتفاق یک پیروزی برای فلسطینیهایی است که علیه اسرائیل عملیات انجام دادند. برخی کارشناسان صهیونیست نیز گفتند تلآویو مجبور است اسرای اسرائیلی را از غزه بازگرداند و هیچ گزینهای جز مذاکره ندارد. در همین زمینه شبکه کان رژیم صهیونیستی به نقل از یکی از کارشناسان این رژیم اعلام کرد اسرائیل از 7 اکتبر گذشته محدودیتهای شدیدی علیه اسرای سیاسی فلسطین بویژه اسرای وابسته به حماس و جنبش فتح اعمال کرده و دادستانی کل اسرائیل هرگونه مذاکره درباره آنها را رد کرده بود اما اکنون میبینیم کابینه اسرائیل به جای محاکمه این اسرا، در واقع یک پیروزی رایگان به آنها هدیه داده و مذاکره درباره آنها را آغاز کرده است. این در حالی است که این اسرای فلسطینی به عملیاتی که حماس علیه اسرائیل انجام داد افتخار میکنند. «تسیوی یحزقیلی» کارشناس صهیونیست در گفتوگو با شبکه 13 تلویزیون این رژیم اعلام کرد: باید واقعبین باشیم، واقعیت آن است که یحیی السنوار و حماس در حال حاضر دست برتر را دارند و در مذاکرات تبادل اسرا خیلی خوب عمل میکنند. اسرائیل با حماس معامله میکند و بهایی را میپردازد که ما نمیدانیم چیست. وی افزود: از جمله معایب این معامله برای اسرائیل آن است که یحیی السنوار تنها از یکچهارم کارتهای فشار خود علیه اسرائیل استفاده میکند و این به نفع او است زیرا جنگ اسرائیل ضد غزه را متوقف کرده است، اما در هر صورت ما راهحل دیگری برای آزادی اسرای اسرائیلی نداریم. از طرف دیگر اختلافات زیادی میان خانوادههای اسرا به وجود آمده و ما علنا شاهد این اختلافات هستیم. کارشناس صهیونیست تصریح کرد: سرفصل اصلی این معامله تاکنون این است که یحیی السنوار و حماس همچنان کار میکنند و موفق شدهاند صحبت درباره جنگ را به صحبت درباره اسرای اسرائیلی در داخل اسرائیل (فلسطین اشغالی) بکشانند و فشار زیادی از جانب خانوادههای اسرا ضد کابینه نتانیاهو و ارتش وجود دارد. «اوریان آدار» یکی از اعضای خانوادههای اسرای صهیونیست در این زمینه گفت: ما در شرایط بسیار سخت و غمانگیزی زندگی میکنیم و احساس میکنیم در لبه پرتگاه هستیم. ما نمیدانیم این بحران چگونه و چه زمانی پایان خواهد یافت. رسانههای عبری همچنین اعلام کردند کسانی که قبلا تصور میکردند حماس شکست میخورد اکنون بعد از 49 روز، روند جنگ را ببینند. حماس ثابت کرده همچنان قوی است و بر غزه سیطره دارد. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد: گردانهای القسام موفق شدند آتشبس را در همه مناطق غزه برقرار کنند و حماس میدانست چگونه اسرای اسرائیلی را نگهداری کند. واقعیت آن است که حماس تسلیم نشد و شکست نخورد و متاسفانه ما تا تحقق این امر فاصله زیادی داریم. این شبکه افزود: تمام اسرای اسرائیلی در غزه مورد غفلت و خیانت کابینه اسرائیل قرار گرفتهاند و اگر کاری برای بازگرداندن آنها انجام ندهد، مرتکب خیانت دوم خواهد شد. این رسانهها همچنین به چالشهای ارتش اسرائیل در نوار غزه و قدرت مقاومت فلسطین اشاره و تاکید کردند حماس نابود نشده است و اسرائیل متحمل یک شکست راهبردی شد؛ بویژه بعد از اینکه نتوانست تعداد زیادی از اسرای اسرائیلی را که در غزه هستند، آزاد کند. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد نهاد نظارت نظامی اسرائیل از ارائه هرگونه نقشه عملیاتی برای نظامیان در نوار غزه خودداری میکند؛ آن هم در حالی که هیچیک از اهداف اعلام شده اسرائیل در جنگ محقق نشده است. «نیر دووری» خبرنگار امور نظامی رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد: حماس نابود نشده و مقامات اسرائیلی در حذف رهبران این جنبش ناکام ماندند؛ در حالی که این امر یکی از اهداف اعلام شده اسرائیل در جنگ غزه بود. درباره دیگر هدف اسرائیل یعنی آزادی اسرا نیز باید بگوییم این هدف هم محقق نشده و تاکنون تعداد کمی از اسرا بازگشتهاند. وی خواستار تمدید آتشبس برای آزادی سایر اسرای صهیونیست شده و تاکید کرد چارهای جز تمدید آتشبس حتی برای مدت طولانی نداریم.
ارسال به دوستان
ضربه ارتش ملی یمن به هر 2 بازوی کشتیرانی رژیم صهیونیستی
جبههای به وسعت همه دریاها
انتشار خبر دومین حمله به ناوگان حملونقل اسرائیلی در آبهای پیرامون شبهجزیره عربی در کمتر از یک هفته، به منزله تعبیر عینی پیام گشایش جبهه دریایی علیه رژیم جنایتکار صهیونیستی است.
دیروز شبکه المیادین و به تبع آن 2 خبرگزاری مهم آمریکایی و عبری فاش کردند تنها 4 روز پس از توقیف کشتی باری «گلکسی لیدر» متعلق به یک مالک سرشناس اسرائیلی در آبهای دریای سرخ، یک شناور باری دیگر متعلق به بزرگترین شرکت کشتیرانی رژیم صهیونیستی این بار در شمال اقیانوس هند، هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. منابع خبری المیادین تایید کردند این اتفاق شامگاه پنجشنبه گذشته، درست ساعاتی پیش از اجرای آتشبس در نوار غزه، توسط یک پهپاد انتحاری رخ داده و باعث آتش گرفتن کشتی مذکور شده است.
با آنکه شبکه عبری کان به نقل از مقامات تلآویو تلاش کرد اسرائیلی بودن کشتی هدف قرار گرفته را تکذیب کند اما ساعتی بعد خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس اطلاعات مندرج در گزارش المیادین را تایید کرد.
این خبرگزاری به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد کشتی اسرائیلی با پرچم مالت در حال حرکت در آبهای بینالمللی شمال اقیانوس هند بود که با انفجار یک پهپاد مواجه شد اما به خدمهاش آسیب نرسید.
اعتراف ناچار خبرگزاریهای «کان» و «ای پی» به دنبال افشاگری دیروز شبکه المیادین درباره حمله پنجشنبه شب، در عین حال نشان داد رسانههای غربی برخلاف ادعایشان مبنی بر خبررسانی آزاد، در هماهنگی کامل با رژیم صهیونیستی دست به سانسور اخباری میزنند که برای امنیت آنها نامطلوب تلقی میشود.
این حملات به منزله عملیاتی شدن هشدار انصارالله یمن مبنی برگشایش جبهه دریایی و تجاری علیه رژیم اشغالگر قدس است؛ رژیمی که 50 روز است انواع جنایات علیه بشریت را با بمباران و حمله به مناطق مسکونی، بیمارستانها، مدارس و دیگر اماکن عمومی باریکه غزه مرتکب شده و طبق گزارشهای رسمی 15هزار غیرنظامی فلسطینی را به شهادت رسانده است.
یکشنبه هفته گذشته رزمندگان یمنی با یک فروند بالگرد میل 24 روی عرشه کشتی حامل خودروی گلکسی لیدر فرود آمدند و با توقیف پرسنل ژاپنی، آن را به سواحل یمن هدایت کردند. حتی خبرنگار المیادین از روی عرشه این کشتی مصادرهشده گزارشی ارسال کرد.
به دنبال انتشار تصاویر مربوط به عملیات موفق توقیف کشتی مزبور در دریای سرخ نزدیک به آبهای ساحلی عربستان سعودی، علی القهوم یکی از اعضای دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن از گسترش عملیات بزرگ ارتش این کشور علیه رژیم اشغالگر تا پیروزی فلسطین و غزه و نابودی اسرائیل صحبت کرد و محمد البخیتی، دیگر عضو سرشناس دولت نجات ملی صنعا نیز در مصاحبه با المیادین از اصطلاح «تشدید در مقابل تشدید» درباره تنوع گزینههای دردناک مقاومت در صورت ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه استفاده کرد.
همان روز، سخنگوی ارتش اشغالگر قدس در یک فرافکنی مذبوحانه، مدعی شد گلکسی لیدر متعلق به اسرائیلیها نیست، اگرچه اعتراف کرد توقیف آن توسط مقاومت یمن یک رویداد امنیتی بسیار مهم در جهان محسوب میشود. البته بلافاصله «امیت سیگال» خبرنگار شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی، فاش کرد کشتی مزبور متعلق به «آبراهام اونگار» یکی از ثروتمندان اسرائیلی و از مرتبطان موساد است.
اونگار رئیس شرکت ری شیپینگ، اگرچه شبکه تجارت دریایی خود را تحت پوشش کشورهای دیگر اداره میکند اما همکاری امنیتی و نظامی تنگاتنگی با رژیم صهیونیستی دارد و بین مقامات تل آویو به «رامی» مشهور است.
رامی 76 ساله با اموالی حداقل به ارزش 2 میلیارد دلار، یکی از ثروتمندترین اسرائیلیهاست که از دهه 1970 میلادی در زمینههای بسیار متنوعی از واردات خودروهای سنگین و سواری تا ساختمانسازی و اجاره هواپیما فعالیت دارد.
رامی متولد تلآویو و از یک خانواده بسیار ثروتمند صهیونیست است که پس از خدمت در سپاه سیگنال ارتش عبری در دانشگاه آکسفورد حقوق خواند. همچنین دکترای افتخاریاش را از آکادمی نیروی دریایی بلغارستان دریافت کرد. در سالهای اخیر حتی جایزهای از دولت کرهجنوبی برای کمک به تقویت تجارت خودرو بین سئول و فلسطین اشغالی دریافت کرده است.
شرکت ری شیپینگ آلتی دی، صاحب دهها کشتی حملونقل خودرو و تجارت بارهای فله است. بیش از 1000 افسر و مهندس بلغار که 80 درصد آنها فارغالتحصیل آکادمی نیکولا واپتساروف نیروی دریایی بلغارستان هستند در این شرکت کار میکنند از جمله 25 خدمه کشتی توقیفشده گلکسی لیدر.
به گزارش هاآرتص، اونگار روابط گستردهای با سیاستمداران اسرائیلی داشته است، همچنین رسوایی عزر وایزمن، رئیس پیشین رژیم صهیونیستی که سال 2000 استعفا کرد به خاطر دریافت رشوه از اونگار بوده است.
یکی دیگر از رسواییهای مربوط به رامی، به پرداخت مستقیم چند صد هزار دلار به یوسی کوهن، مدیر سابق آژانس اطلاعاتی موساد مربوط میشود. کوهن در ازای این رشوه به رامی کمک کرد اختلافات خود با رقیب اسرائیلیاش مایکل لوی بر سر حق نمایندگی شرکت خودروسازی کرهجنوبی کیا را حل کند. از طرف دیگر او به عنوان یکی از دوستان نزدیک وزیر جنگ فعلی رژیم، یوآو گالانت در تبادلات تسلیحاتی اخیر در حمایت از کشتار در غزه نقش داشته است.
همانطور که سخنگوی نیروهای مسلح یمن وعده داده بود عملیات نظامی علیه رژیم اشغالگر تا پایان تجاوزات به نوار غزه ادامه دارد. توئیت هوشمندانه دیروز سرلشکر یحیی سریع ساعاتی پس از گزارش افشاگرانه المیادین درباره هدف قرار گرفتن کشتی این رژیم در دریای عرب، جنگ روانی علیه صهیونیستها و شرکای غربیشان را وارد مرحله جدیدی کرد. او با درج تنها
یک کلمه به نام بزرگترین خطوط کشتیرانی این رژیم و یکی از 20 شرکت حملونقل بزرگ جهان اشاره کرد: ZIM.
به این ترتیب سریع، ماهیت دومین ضربه مقاومت به تجارت دریایی اسرائیل را روشن کرد. شرکت زیم که از پیش از تشکیل رژیم منحوس، در سال 1945 توسط آژانس یهود تاسیس شده بود تا همین 2 دهه پیش عنوان «اسرائیل» را به طور رسمی حمل میکرد.
سرلشکر یحیی سریع همچنین با این پیام، سر بزنگاه به اسرائیلیها و حامیان آمریکاییشان که قصد داشتند منشأ پهپاد مهاجم را کشور دیگری معرفی کنند، یادآوری کرد همچنان در دریاها با مقاومت یمن طرف هستند.
2 هفته پیش، صدها استرالیایی با تجمع در بارانداز بندر پورت بوتانی در سیدنی، با به اهتزاز درآوردن پرچم فلسطین، مانع پهلوگیری یکی از کشتیهای این خطوط به نام کونت شیپ دکس شده بودند. سخنگوی جنبش اتحادیههای حامی فلسطین در سیدنی در آن تظاهرات اعلام کرده بود بخش عمده تجارت تسلیحات اسرائیلی توسط خطوط کشتیرانی زیم انجام میگیرد. به گفته پدی گیبسون، کشتیهای این شرکت در همه بنادر جهان حضور دارند و لازم است تظاهراتی سراسری در بنادر علیه آن شکل گیرد.
شرکت زیم در سالهای اخیر به عنوان زیرمجموعهای از هلدینگ اسرائیلی کنون، وارد بازار سهام نیویورک و تلآویو شده است. مالک کنون، کسی نیست جز ایدان عوفر، برادر ایال عوفر، مالک شرکت کشتیرانی زودیاک که زمستان پارسال، کشتی کامپو اسکوئر، متعلق به آن در خلیج فارس هدف حمله قرار گرفته بود. برادران میلیاردر عوفر، در حقیقت رقبای اسرائیلی اصلی آبراهام اونگار، در زمینه تجارت دریایی هستند.
گرفتن و زدن هر دو بازوی کشتیرانی بینالمللی اسرائیلیها در کمتر از یک هفته، دربردارنده پیامی واضح و آشکار از سوی مقاومت است: جبهه جدیدی به وسعت همه دریاها علیه رژیم کودککش گشوده شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|