|
نوسان قیمت سکه در کانال ۲۹ میلیون تومان
بهای هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید دیروز در بازار تهران نسبت به روز پیش از آن ۱۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت. هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید دیروز بر اساس نرخ اعلامی اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران ۲۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله شد.
ارسال به دوستان
نمایندگان مجلس با ۱۲۷ رأی با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ مخالفت کردند
ناگهان بودجه رد شد!
موضوع منابع همسانسازی حقوق بازنشستگان اصلیترین محل اختلاف مجلس و دولت بود
گروه اقتصادی: برای نخستینبار کلیات بودجه دولت حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور توسط مجلس شورای اسلامی رد شد. اختلافنظر اصلی نمایندگان و دولتمردان در رابطه با همسانسازی حقوق بازنشستگان بود. اینطور که پیداست دولت در نظر داشته است در بخش دوم بودجه که مربوط به هزینهها بوده 7 هزار میلیارد تومان برای این موضوع اختصاص دهد اما به صورت شفاهی رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام داشته آمادگی تخصیص 50 هزار میلیارد تومان به این موضوع را دارد، مشروط به اینکه منابع یاری کند.
از سوی دیگر رئیس سازمان برنامه و بودجه پس از ارسال برنامه هفتم به شورای نگهبان از سوی مجلس شورای اسلامی، نامهای به این شورا فرستاده و اعلام کرده است امکان همسانسازی حقوق بازنشستگان وجود ندارد که باعث آزردهخاطری نمایندگان شده بود، لذا این اتفاقات باعث شد نمایندگان کلیات بودجه را رد کنند.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1403، پس از استماع نظر موافقان و مخالفان درباره لایحه بودجه، با کلیات این لایحه با 91 رای موافق، 127 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 235 نماینده حاضر در صحن مخالفت کردند.
* لایحه بودجه کسری قابل توجهی داشت
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی پس از رای مخالف مجلس به کلیات بودجه 1403 گفت: براساس آییننامه داخلی مجلس، دولت 7 روز فرصت دارد اصلاحات را انجام دهد و لایحه را به مجلس بازگرداند. رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من از آقای منظور و دوستانمان در دولت خواهش دارم با توجه به اینکه وقت ما تنگ است هرچه زودتر نسبت به اصلاح بودجه اقدام کنند. وی تصریح کرد: ما باید بودجه 1403 به عنوان سال اول برنامه هفتم را محکم و دقیق به سرانجام برسانیم. رئیس قوه مقننه ادامه داد: با توجه به اینکه رایگیری به اتمام رسیده به صراحت اعلام میکنم این لایحه کسری قابل توجهی دارد و در این بودجه که همراه با کسری است، پیشبینی حقوق بازنشستگان انجام نشده که آن هم به کسری اضافه میشود و اگر بخواهیم این موضوع را منوط به محل اخذ مالیات کنیم نیز اشکال بدتری به وجود میآورد. قالیباف افزود: بودجه کار تعاملی دقیق مجلس و دولت است و ما حتما باید کمک کنیم این مساله به درستی اصلاح شود و وقت نیز گرفته نشود. در طول یک هفته، من و کمیسیون تلفیق در خدمت دولت خواهیم بود و کمک خواهیم کرد بودجهای به مجلس بیاید که جهتگیری داشته و تورمزا نباشد و قولهای برنامه هفتم را نیز محقق کند.
* دلیل اصلی رد کلیات لایحه بودجه عدم توجه به همسانسازی حقوق بازنشستگان بود
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس گفت: شاید عمده مخالفت مجلس با کلیات بودجه این بود که باید تکلیف بازنشستگان و همسانسازی حقوقها روشن شود. به همین دلیل و دلایل دیگری، نمایندگان با کلیات بودجه مخالفت کردند و این لایحه به دولت بازگردانده شد.
عبدالله ایزدپناه گفت: یکی از مهمترین کارهای دولت و مجلس در طول سال، بررسی لایحه بودجه است. دیروز (سهشنبه) لایحه بودجه سال 1403 بعد از بررسی در کمیسیون تلفیق که کلیات آن به تصویب رسیده بود وارد صحن شد. وی ادامه داد: از ابتدای صبح کمیسیون تلفیق لایحه بودجه و دولت گزارش خود را ارائه و مخالفان و موافقان نیز نظرات خود را درباره نقاط قوت و ضعف لایحه بودجه سال آینده مطرح کردند. این لایحه دارای نقاط قوت خوب و نقاط ضعفی است اما آنچه برای نمایندگان مردم مهم بود و بشدت آن را پیگیری میکردند موضوع بازنشستگان بود. مساله همسانسازی بازنشستگان در لایحه برنامه هفتم توسعه آورده نشده بود و با مذاکراتی که مجلس و کمیسیون تلفیق با دولت داشتند به توافق رسیده بودند طی ۳ سال اول برنامه هفتم توسعه مشکل بازنشستگان را برطرف کنند و حقوق آنها به 90 درصد حقوق پرداختی شاغلان برسد. نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه لایحه برنامه هفتم توسعه با ذکر همسانسازی حقوق بازنشستگان به شورای نگهبان ارسال شد و منتظر نظر شورای نگهبان هستیم، افزود: گزارشها حاکی از این است که دولت طی نامهای به شورای نگهبان موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان را مغایر با اصل 75 قانون اساسی دانسته، این موضوع موجب نگرانی نمایندگان شده زیرا موضوع بسیار مهمی است و این قشر شریف و عزیز ذخیره انقلاب هستند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان دولت نتوانستند نمایندگان حاضر در صحن علنی مجلس را قانع کنند که در لایحه بودجه سال 1403 مشکل همسانسازی بازنشستگان برطرف میشود، گفت: بهرغم اینکه رئیس سازمان برنامه و بودجه کتبا اعلام کرده 50 هزار میلیارد تومان در بودجه سال 1403 به همسانسازی حقوق بازنشستگان اختصاص داده میشود نمایندگان قانع نشدند. شاید عمده مخالفت مجلس با کلیات بودجه این بوده که باید تکلیف بازنشستگان و همسانسازی حقوقها دقیق روشن شود، به همین دلیل و دلایل دیگری، نمایندگان با کلیات بودجه مخالفت کرده و این لایحه به دولت بازگردانده شد و برابر آییننامه 7 روز فرصت دارند مسائل مطرح شده از سوی نمایندگان را برطرف و مجددا لایحه را به مجلس بازگردانند.
* منابع افزایش حقوق بازنشستگان در بودجه دیده نشده بود
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی دلایل رد کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مجلس را تشریح کرد.
محسن زنگنه با اشاره به دلایل رد کلیات لایحه بودجه سال 1403 در صحن مجلس، گفت: در این بخش میتوانیم چند مساله را مورد ذکر قرار دهیم. یکی از موارد درباره عدم تطابق کلیات لایحه با اهداف، مواد و تبصرههای قانونی برنامه هفتم توسعه است که در برخی موارد نیز این تطابق به تعارض و خلاف جهت احکام برنامه منجر شده بود.
نماینده مردم «تربت حیدریه» در مجلس شورای اسلامی افزود: به عنوان مثال این تعارض درباره مولدسازی، کوچک کردن دولت و واگذاری سهام شرکتهای دولتی رخ داد که متاسفانه در لایحه دولت دقیقا عکس این مسائل مطرح شده بود، از این رو هم میزان مولدسازی نسبت به سال 1402 کاهش قابل توجهی داشت و هم واگذاری شرکتهای دولتی نسبت به سال گذشته حدود 35 درصد کاهش را نشان میداد.
زنگنه با اشاره به موضوع اوراق مالی در بودجه سال 1403 ادامه داد: در موضوع اوراق مالی در برنامه هفتم دولت را مکلف کرده بودیم که میزان بدهیهای خود را نسبت به تولید ناخالص داخلی به 40 درصد کاهش دهد، متاسفانه ما شاهد افزایش رقم انتشار اوراق در لایحه بودجه سال 1403 بودیم.
وی با اشاره به مسائل مربوط به نفت در لایحه بودجه بیان کرد: در موضوع نفت، شفافسازی که یکی از اصلاحات ساختاری بودجه و همچنین سیاستهای کلی در برنامه هفتم بود، متاسفانه در لایحه بودجه 1403 رعایت نشده بود.
وی در ادامه با بیان اینکه نرخ ارز 28 هزار و 500 تومان هیچ مبنای حقوقی حداقل در سالی که ما میخواهیم بودجه را مصوب کنیم ندارد، ادامه داد: این موضوع باید بر اساس نرخ ETS و تصمیم مرکز مبادله باشد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصارف لایحه بودجه سال 1403 گفت: یکی از این مصارف بودجه مربوط به افزایش حقوق بازنشستگان است که بر اساس برآوردهایی که ما انجام دادیم حدود 100 هزار میلیارد تومان برای سال اول منابع نیاز دارد لذا این موضوع در لایحه دیده نشده و بر اساس قول شفاهی که رئیس سازمان برنامه و بودجه دادهاند در نهایت به رقم 50 هزار میلیارد تومان رسید، البته رئیس سازمان برنامه و بودجه این موضوع را مشروط به تحقق منابع عنوان کردند که مجلس نسبت به آن حساسیت نشان داد.
زنگنه با اشاره به مباحث مربوط به افزایش درآمد مالیاتی در بودجه سال 1403 و نگرانیهای مجلس در این بخش گفت: این مجموعه نگرانیها باعث شد نمایندگان در نهایت به کلیات لایحه رای منفی دهند، با این حال نماینده دولت افزایش 50 درصدی مالیاتها را بدون فشار بر مردم عنوان کرد اما افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده منعکسشده در لایحه بودجه، قطعا اثرات تورمی داشته و میتواند موجب تورم انتظاری شود.
* ۵۰ همت برای همسانسازی در نظر گرفتیم
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به پیشبینی اعتبار ۵۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: دولت خود را مقید میداند برنامه هفتم مصوبشده از سوی مجلس را عینا در بخش مصارف بودجه ۱۴۰۳ اعمال کند.
داوود منظور در نشست علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی در دفاع از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ با بیان اینکه از کمیسیون تلفیق به دلیل دقت نظری که در بررسی لایحه داشتند تشکر میکنم، افزود: امروز شاهد بیان برخی دغدغهها و نگرانیها از سوی نمایندگان بودیم که امید است در فضای همدلانهای که بین دولت سیزدهم و مجلس یازدهم وجود دارد بتوانیم آخرین بودجهای که در مجلس یازدهم تصویب میشود بودجهای با رویکرد موثر برای مردم و امیدآفرین و کمککننده به اجرای برنامه هفتم در سال اول باشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه بسیاری از نگرانیهای مطرحشده از سوی نمایندگان ناظر به بخش دوم بودجه است، اضافه کرد: ما هنوز وارد بخش دوم نشدیم و در مرحله اول فقط منابع، سقف منابع، احکام و تراز عملیاتی را تقدیم مجلس کردیم، بنابراین لایحه در چارچوب ماده ۱۸۲ اصلاحی آییننامه مجلس تنظیم شده است و ما در بخش اول وارد مصارف نشدیم.
منظور ادامه داد: ما در سقف منابعی که تصویب میکنیم حتماً مصارف را با رویکردی که شما در برنامه هفتم تکلیف کردید تنظیم میکنیم یعنی ما خود را مقید میدانیم برنامه هفتم مصوب شده از سوی مجلس را عینا در بخش مصارف بودجه ۱۴۰۳ اعمال کنیم. در بخش منابع و احکام تلاش خود را کردیم که این موضوع را اعمال کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: نگرانی اصلی نمایندگان درباره بازنشستگان و دغدغه ما در زمان تصویب برنامه هفتم موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان بود در حالی که ما اصلا وارد تعیین تکلیف هزینهها و مصارف نشدیم حتی برای حقوق شاغلان، بازنشستگان، مستمری بگیران کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز اعتباری پیشنهاد نکردیم.
منظور ادامه داد: روز گذشته نیز تاکید کردم با توجه به اینکه سقف اعتبارات مورد نیاز برای همسانسازی در مرحله اول را ۵۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی کردهاند و ما گفتهایم این مبلغ را در مرحله دوم در مصارف حتما تامین خواهیم کرد، بنابراین شما نمایندگان سقف بودجه را تصویب کنید تا در ادامه هرگونه اصلاح لازم را انجام دهیم.
منظور افزود: ما امسال در بحث مالیاتها ۳۹ درصد تورم داریم، این ۳۹ درصد افزایش قیمت ایجاد کرده است چون همه چیز با قیمتهای روز است؛ سود تمام بنگاهها خود به خود این ۳۹ درصد افزایش را خواهد داشت و به طور طبیعی مالیاتها نیز رشد میکند یعنی مالیاتها با قیمت در ارتباط است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: مالیات ارزش افزوده بر اساس قیمت است یعنی وقتی ما ۳۹ درصد تورم داریم خود به خود مالیات بر ارزش افزوده نیز به همان نسبت بالا میرود پس اگر ما گفتیم رشد مالیاتها ۵۰ درصد باشد بخش بزرگی از این افزایش به طور خودکار اتفاق میافتد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: قانون پایانههای فروشگاهی، اصلاح آن و قانون تصویب آن در مجلس به تصویب رسید و این قانون قطعا کمک خواهد کرد ما بتوانیم کسانی را که فرار مالیاتی داشتند بویژه صورتحسابهای فروش آنها را که سازمان مالیاتی نداشت، براساس اطلاعات آماری دقیق شناسایی کنیم.
منظور بیان کرد: رشد مالیاتها اتفاق جدیدی نیست. ما سال گذشته یک تحول مالیاتی ایجاد کردیم، امسال تنها درآمدی که کاملا محقق شده درآمد مالیاتی است و برآورد ما این است که کاملا برای سال آینده قابل تحقق خواهد بود، بدون اینکه فشاری بر کسی وارد شود.
ارسال به دوستان
بذرپاش: برای مسکن مهر ۸ هزار هکتار زمین تأمین شد اما تا امروز بیش از ۵۲ هزار هکتار زمین در نهضت ملی مسکن تأمین شده است
نهضتی بزرگتر از مسکن مهر
وزیر راه و شهرسازی انعقاد قرارداد راهسازی کشورها با شرکتهای ایرانی به میزان ۵۵۰ میلیون دلار را در تاریخ کشور بیسابقه دانست و گفت: استفاده از شرکتهای دانشبنیان در کریدورها علاوه بر بخشهای زیرساختی، باید حوزه نرمافزاری از جمله صدور بارنامه و تسهیل تردد در پایانههای مرزی و ... را هم شامل شود.
مهرداد بذرپاش در رویداد و نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان حوزه مسکن و حمل و نقل که با حضور روحالله دهقانی معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، بر آمادگی وزارت راه و شهرسازی برای همراهی با صندوق نوآوری و شکوفایی و شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد و گفت: گستره وزارت راه و شهرسازی برای حضور شرکتهای دانشبنیان و استفاده از ظرفیتهای آنها در حوزههای روشهای تامین مالی، مصالح ساخت، ارزانسازی و ... در پروژه بزرگ نهضت ملی مسکن بالاست.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: پروژه نهضت ملی مسکن بزرگترین پروژه ساخت و ساز کشور است و ساخت مسکنهای ویلایی و یک طبقه حیاطدار در این طرح در نظر گرفته شده است. بذرپاش با اشاره به بزرگی ابعاد طرح نهضت ملی مسکن گفت: در کل پروژه مسکن مهر ۸ هزار هکتار زمین تامین شد اما تا امروز بیش از ۵۲ هزار هکتار زمین در نهضت ملی مسکن تامین شده و برای اضافه شدن ۵۰۰ هزار زمین روستایی فقط تا پایان امسال هدفگذاری شده است. وی افزود: این ارقام نشاندهنده ابعاد بزرگ پروژه نهضت ملی مسکن است و قطعا باید در قیمت تمامشده ساخت و روشهای نوین تامین مالی از ظرفیتهای صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنیم. بذرپاش ضمن تاکید بر اهمیت جمعآوری اطلاعات مربوط به املاک در حوزه مقابله با احتکار خانه و زمین، گفت: طبق مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری، هر زمینی که ۱۰ سال از پروانه ساخت مسکونی آن گذشته و مالک به ساخت اقدام نکرده باشد، در این شورا تغییر کاربری خواهد گرفت و این گام بلندی برای مقابله با احتکار زمین است. وزیر راه و شهرسازی یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت مسکن را احتکار به دلیل اجرا نشدن قانون مالیات بر خانههای خالی با وجود تصویب در سالهای گذشته دانست و افزود: کشورهای مختلف دنیا از این روش برای ساماندهی و کنترل بازار مسکن استفاده میکنند. وی سامانه شناسایی زمینهای معطل مانده برای ساخت را از دیگر راهکارها دانست و افزود: برای آنکه بتوانیم در بخش قیمت مسکن ورود موفقیتآمیزی داشته باشیم به شناسایی احتکارهای حوزه زمین و ملک و عدم عرضه آنها در بازار نیاز است. بذرپاش درخواست کرد طی جلسهای با حضور همه مدیران بخش مسکن، پلتفرمهایی که میتوانند در حوزه صنعتیسازی کمک کنند، معرفی شوند.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: وام ساخت مسکن در بخش صنعتی را به ۳۵ درصد بیشتر از وام نهضت ملی مسکن افزایش دادهایم و در شورای پول و اعتبار تصویب شده است. وی یادآور شد: آییننامه نحوه تعامل وزارت راه و شهرسازی با شرکتهای دانشبنیان در حوزه مسکن و حملونقل به تصویب رسیده است. وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در آستانه هفته پژوهش قرار داریم، گفت: وزارت راه و شهرسازی به عنوان پیشران پیشرفت کشور 2 رکن فناورپایه بودن و مردمپایه بودن دارد که اجرای رکن فناورانه بودن نیازمند تجدید نظر در رویکردهای ما است و باید تحولی در رفتارهای مدیریتی ما برای اجرای اسناد، مقررات و توافقنامهها و بخشنامهها ایجاد شود. بذرپاش در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در بخش حملونقل، کلان پروژه ایران راه را در دستور کار داریم و برای اینکه بدانیم وضعیت ما در کریدورهای بینالمللی و منطقهای چگونه است باید ترانزیت، ظرفیتهای ثروتآفرینی ترانزیت و میزان افزایش آن در یک سال اخیر را بررسی کنیم که سیاست همسایگی با کشورهای همسایه و توافقات انجام شده در یک سال اخیر چقدر سهم ترانزیت ما را افزایش داد، کدام محورهای ترانزیتی برای ما تهدید است و کدام فرصت. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ترانزیت وزنی کشور ما ۳۳ درصد افزایش یافته که نشان میدهد تعاملات ما با کشورهای منطقه نتیجه داده است و کشورهایی مثل روسیه، خود به افزایش میزان حمل و ترانزیت کالاها از طریق ایران اذعان کردهاند. وی درباره زیرساختهای حملونقل و ترانزیت کشور توضیح داد: باید از همه ظرفیتها برای توسعه کریدورهای حملونقلی دریایی، ریلی، زمینی و هوایی استفاده کنیم. پروژه کاسپین را باید تا پایان سال به اتمام برسانیم تا از دریای جنوب به دریای آزاد متصل شویم و حتما باید شهر فرودگاهی مناسب داشته باشیم.
بذرپاش تاکید کرد: راهآهن چابهار - زاهدان به سرخس در اولویت فوری دولت و وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و پروژه شلمچه - بصره که میتواند یک شاهراه ترانزیتی برای اتصال به مدیترانه باشد، بعد از ۴۵ سال به نتیجه رسید. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: عملیات اجرایی پروژه رشت - آستارا در توافق با روسیه از ابتدای سال میلادی جدید آغاز خواهد شد و توافق با ارمنستان منجر شد برای نخستین بار با شرکتهای ایرانی قرارداد بیش از ۲۰ میلیون دلاری برای تکمیل کریدورهای گذرگاهی شمال به جنوب منعقد شود. وی توافق با ترکمنستان برای انعقاد قرارداد راهسازی با شرکتهای ایرانی به میزان ۵۵۰ میلیون دلار را در تاریخ کشور بیسابقه دانست و گفت: این قراردادها هم نقش کریدوری ایران را تکمیل میکند و هم منجر به حضور و معرفی ایرانیها در دنیا خواهد شد. به گفته بذرپاش، استفاده از شرکتهای دانشبنیان در کریدورها علاوه بر بخشهای زیرساختی باید حوزه نرمافزاری از جمله صدور بارنامه و تسهیل تردد در پایانههای مرزی و ... را هم شامل شود و نرمافزار توسعه و رونق ترانزیت باید در کنار توسعه زیرساختهای ریلی، جادهای، هوایی و دریایی توسعه یابد. گفتنی است رویداد و نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان حوزه مسکن و حملونقل به منظور امضای توافقنامههای سهجانبه و ارائه دستاوردهای بیش از ۵۰ شرکت دانشبنیان در حوزه ساختمان و حملونقل برگزار شد. در این رویداد تعدادی از شرکتهای دانشبنیان به ارائه دستاوردها و نوآوریهای خود در حوزه مسکن و حملونقل پرداختند.
ارسال به دوستان
اخبار
مرغ کیلویی ۹۷,۸۰۰ تومان
دیروز نرخ هر کیلو گوشت مرغ در حالی به بیش از ۹۷ هزار تومان رسید که ابتدای هفته حدود ۹۴ هزار تومان بود. مهر در این باره نوشت: رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی، قیمت هر کیلو گوشت مرغ را در ابتدای هفته (شنبه ۱۸ آذر) 94400 تا 94800 نشان میداد. این در حالی است که دیروز نرخ هر کیلو گوشت مرغ دوباره افزایش یافت و به بیش از ۹۷ هزار تومان رسید. گفتنی است برخی مرغداران گوشتی نسبت به وضعیت تأمین نهادههای دامی گلایه دارند.
***
واردات خودرو با قطعیت انجام میشود
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت واردات خودرو با قطعیت امسال و سال بعد انجام میشود و خللی در برنامههای دولت پیش نخواهد آمد. مهدی ضیغمی دیروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اینکه رئیس سازمان برنامه و بودجه واردات خودرو را به صلاح کشور ندانسته است، آیا رویه دولت تغییر کرده است؟ گفت: نظر دولت انجام واردات خودرو هم امسال و سال آینده است و رویه دولت تغییر نکرده است. وی افزود: بحث آقای منظور این بود که با توجه به برنامهای که برای واردات در بودجه در نظر گرفته شده، وقتی نتوان طبق پیشبینیها واردات را انجام داد، دچار ناترازی میشویم؛ تاکید آقای منظور بر این موضوع بود. ضیغمی اضافه کرد: واردات خودرو با قطعیت امسال و سال بعد انجام میشود و خللی در برنامههای دولت پیش نخواهد آمد. معاون وزیر صمت در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا برای واردات خودرو مشکل ارزی داریم،گفت: مشکل ارزی به معنای عام نداریم. با بانک مرکزی درباره تخصیص ارز جلسات نزدیکی را برگزار کردیم تا روند تخصیص ارز را تسریع کنیم. وی افزود: طی ۲ هفته گذشته ۱۱۰ میلیون دلار برای واردات خودرو ارز تخصیص دادیم ولی اعلام کردیم یک فرصت طلایی برای واردات خودرو داریم که ماه آتی است تا بتوانیم عدد قابل توجهی ارز تخصیص دهیم که با بانک مرکزی به جمعبندی رسیدیم. ضیغمی در پاسخ به سوالی درباره اینکه قرار بود تحویل خودرو به ۳۰ هزار متقاضی که اسفند پارسال ثبتنام کرده بودند تا آخر آذر تعیینتکلیف شود، گفت: تأخیر 2 تا 3 هفتهای خواهیم داشت ولی تعیین تکلیف را انجام خواهیم داد. معاون وزیر صمت درباره اینکه تا پایان سال چه تعداد خودرو وارد خواهد شد، تصریح کرد: این مساله بستگی به این دارد که بانک مرکزی در این 2 تا 3 هفته ارز تخصیص دهد. به لحاظ پتانسیلی که داریم حداقل امکان واردات ۴۰ هزار خودروی دیگر را داریم اما به این شرط که بانک مرکزی در این مدت به سرعت ارز مورد نیاز را تخصیص دهد. ضیغمی درباره آزادسازی واردات لوازم خانگی نیز گفت: درباره عبارات لوازم خانگی معاون مربوطه در وزارت صمت باید توضیح دهد و جزئیات واردات لوازم خانگی بسته به اینکه چه نوع لوازم خانگی باشد و برای اصلاح روند انرژی باشد، متفاوت است. اگر الان بگویم واردات آزاد شده، ممکن است درباره تمام گروههای کالایی درست نباشد.
***
امضای توافق تجارت آزاد با اوراسیا ۲۵ دسامبر در روسیه
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت توافق تجارت آزاد با اوراسیا ۲۵ دسامبر در سنپترزبورگ امضا خواهد شد. تجارت ما با اوراسیا ۵ میلیارد دلار بود که ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. مهدی صفری دیروز در نشست خبری ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: پارسال نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران احیا شد که به خاطر همکاری نزدیک وزارت امور خارجه با بخش تجارت خارجی و وزارت صمت موفقیت نسبی کسب کردیم و حدود ۷۰ کشور در نمایشگاه حضور یافتند. معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: وضعیت عرضه کالاهای صادرات غیرنفتی کشور با ۵ سال پیش فرق میکند و اساس کار روی دانشبنیانها قرار گرفته است. طبق آخرین آمار به میزان ۲ میلیارد دلار صادرات کالاهای دانشبنیان داشتیم که امیدواریم این عدد در سال آینده به ۴ میلیارد دلار برسد. صفری ادامه داد: تاکنون 4 دستورالعمل به سفرا و نمایندگان مبنی بر تبلیغ و ترویج نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران ابلاغ کردهایم. تا این لحظه ۱۱۹ کشور برای حضور در نمایشگاه به ما سیگنال مثبت دادهاند. با ۶ کشور غرب آفریقا هماهنگ کردهایم تا توانمندیهای خود را در این بخش تقویت کنیم. وی گفت: ارتباط ایران با با بانک توسعه اسلامی بهبود یافته و میخواهیم پروژهها را از طریق این بانک فاینانس کنیم. البته با کشورهای عربی همچون قطر نیز اقداماتی در قالب فاینانس در دستور کار داریم. معاون وزیر امور خارجه درباره زمان امضای توافقنامه تجارت آزاد با اوراسیا گفت: تجارت آزاد با اوراسیا ۲۵ دسامبر در سنپترزبورگ امضا خواهد شد. تجارت ما با اوراسیا ۵ میلیارد دلار بود که تقریباً ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. صفری تصریح کرد: شروع کار ما درباره اوراسیا از کشور ارمنستان خواهد بود. البته ظرفیت صادرات ما محدود است، بنابراین در گام نخست باید در بخش صادرات ظرفیتسازی کنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|