|
امیرعبداللهیان: فلسطین پیروز قطعی این میدان نابرابر است
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در شبکه اجتماعی ایکس درباره جنگ غزه نوشت: ۷2 روز از جنگ علیه غزه میگذرد! حماس نابود نشد؛ مقاومت خلع سلاح نشد؛ اسرای نظامی صهیونیستها از طریق جنگ آزاد نشدند؛ طرح کوچ اجباری ساکنان غزه نتیجهبخش نبود. وی افزود: بهرغم تداوم جنایات جنگی علیه زنان و کودکان، اکنون فلسطین پیروز قطعی این میدان نابرابر است.
ارسال به دوستان
حماس در چندین حمله غافلگیرکننده تلفات زیادی به ارتش رژیم صهیونیستی وارد کرد
کمینگاه غزه
ژنرال اسرائیلی: قسام ۲ گردان دارد که هنوز وارد جنگ نشدهاند
گروه بینالملل: «کمین پشت کمین»؛ این بهترین توصیف برای وضعیت این روزهای ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه است. اسرائیل که از چند جهت به شمال و جنوب باریکه غزه حمله زمینی کرده، با نیروهایی روبهرو شده است که در جنگ چریکی مهارت بالایی دارند و با حداقلیترین تجهیزات ممکن توانستهاند تلفات زیادی به اسرائیل وارد کنند و تعداد زیادی از زبدهترین افسران ارتش رژیم بویژه تیپ گولانی را شکار کنند. وضعیت میدانی این هفته برای ارتش اسرائیل خوب نبود. نخستین شکست اطلاعاتی و نظامی ارتش رژیم صهیونیستی کشتن ۳ اسیر خود در شمال غزه بود. خبرگزاری رسمی فلسطین، سما گزارش داد «یوتام حییم» و «سامر طلالقه» به همراه اسیر سوم که خانواده این اسیر خواستند نامش اعلام نشود، به اشتباه توسط نظامیان صهیونیست کشته شدند. پیش از این نیز گزارشهایی درباره هلاکت و زخمی شدن شماری از نظامیان صهیونیست در نتیجه آتش خودی منتشر شده بود. ارتش رژیم اشغالگر به این اشتباه فاحش اعتراف و تأکید کرد ۳ اسیر اسرائیلی به اشتباه در جریان درگیریها در منطقه الشجاعیه در باریکه غزه کشته شدند. طبق بیانیه ارتش اشغالگر، نیروهای اسرائیلی این ۳ اسیر را به عنوان تهدید شناسایی کرده بودند. به دنبال این خبر، رسانههای عبریزبان اعلام کردند خانوادههای اسرا آماده میشوند در اعتراض به اهمالکاری دولت در آزادی اسرای اسرائیلی، دست به اعتصاب غذا بزنند.
اما دومین ضربه بزرگ نیروهای مقاومت به صهیونیستها در شجاعیه وارد شد که طی آن 10 نیروی ارشد و افسر اسرائیلی کشته شدند. روزنامه معاریو در همین رابطه تیتر زده بود: «صبح دردناک». این واکنش روزنامه معروف صهیونیستی به کمین نیروهای مقاومت غزه در شمال این باریکه بود که باعث به هلاکت رسیدن 10 سرباز و افسر ارشد ارتش اسرائیل شد. ارتش اسرائیل اذعان کرد 10 نظامی این رژیم در درگیری خانه به خانه با مقاومت فلسطین در یک کمین مهلک هلاک شدند. ارتش رژیم اسرائیل رسما اذعان کرد در درگیریهای شمال غزه، 10 نفر از نظامیان این رژیم به هلاکت رسیدهاند که در میان آنها فرمانده گردان 13 تیپ گولانی نیز به چشم میخورد. گردانهای قسام اعلام کرد رزمندگانش به همراه رزمندگان سرایاالقدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) توانستند یک یگان ارتش رژیم صهیونیستی متشکل از 16 نظامی را در کمین محکمی در مرکز نوار غزه گرفتار کنند و آنها را به هلاکت رسانده یا زخمی کنند. ارتش رژیم صهیونیستی طی بیانیهای اذعان کرد حدود ساعت ۱۶:۳۰ روز سهشنبه نظامیان این رژیم که در حال تهاجم زمینی به محله «شجاعیه» در شهر غزه بودند، هدف کمین نیروهای مقاومت قرار گرفتند. به نوشته روزنامه جروزالمپست، در این بیانیه گفته شده ترکیبی از واحدهای 51 و ۵3 ارتش رژیم صهیونیستی شامل تیپ گولانی و پرسنل مهندسی قصد عملیات در یک ساختمان خاص و مناطق اطراف آن را داشتند که هدف تیراندازی سنگین و انفجارهای متعدد قرار گرفتند. ارتش تلآویو که به اذعان خود هنوز نمیداند انفجارها بر اثر بمبهای کار گذاشته شده در منطقه یا پرتاب نارنجک رخ داده، گفت نیروهای حماس که در نقاط مرتفع ساختمانها مستقر شده بودند، نظامیان صهیونیست را از 2 جهت مختلف مورد حمله قرار دادند. طبق این گزارش، در کمین موفق نیروهای مقاومت حداقل ۱۰ نظامی صهیونیست به هلاکت رسیده و ۶ نظامی دیگر مجروح شدند. سومین ضربه بزرگ نیروهای مقاومت به اسرائیلیها در جنوب غزه بود. گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی حماس یکشنبه طی بیانیهای اعلام کرد: بامداد یکشنبه مبارزان این جنبش، محل استقرار و تمرکز نظامیان رژیم اسرائیل داخل چادرهایی در منطقهای در شرق «جحر الدیک» را رصد کردند که تعداد آنها نزدیک به 60 نفر بود.
مجاهدان فلسطینی اقدام به مینگذاری به شکل دایره اطراف این چادرها و محل تمرکز نظامیان کردند و ساعت 4:30 بامداد موفق به منفجر کردن این مینهای ضدنفر میشوند و بعد از آن یکی از مجاهدان اقدام به شلیک به باقیمانده متجاوزان میکند و مجاهدان به سلامت به مکان خود بازمیگردند. بنا به گفته گردانهای عزالدین قسام شمار زیادی از صهیونیستها در این عملیات کشته شدند. در همین حال سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی بامداد یکشنبه اذعان کرد نظامیان این رژیم از خستگی شدید جنگ در غزه رنج میبرند و برخی از آنها یکونیم ماه است در میدان نبرد هستند. سخنگوی ارتش صهیونیستی در مصاحبه با شبکه «سیانان» گفت کشته شدن ۳ اسیر صهیونیست به دلیل زیر پا گذاشته شدن قوانین درگیری توسط نظامیان این رژیم بود. این مقام صهیونیست همچنین افزود حماس از ترفندهای خاصی برای گیج کردن و به کمین کشاندن نظامیان این رژیم استفاده میکند. وی در اینباره توضیح داد: «حماس تلاش میکند از بلندگوهایی استفاده کند که صدای ضبطشدهای به زبان عبری را پخش میکند تا سربازان ما را به کمین بکشاند». شامگاه شنبه بود که رسانههای رژیم صهیونیستی به نقل از ارتش این رژیم گزارش دادند ۳۳ نظامی دیگر این رژیم در نبرد زمینی در غزه زخمی شدند. همچنین کتائب القسام، شنبه (۱۶ دسامبر) در نخستین پاسخ به اظهارات نتانیاهو مبنی بر تشدید فشار نظامی بر حماس برای آزادی «اسرا» ویدئویی به ۳ زبان با عنوان «زمان رو به اتمام است» از اسرای اسرائیلی منتشر کرد. در این ویدئو یک شمارنده از ۱ تا ۹ نشان داده میشود و با هر عدد، تصاویری از اسرای اسرائیلی، قبل و بعد از کشته شدن در بمبارانهای نوار غزه منتشر میشود تا به تلآویو گوشزد شود نمیتواند اسرای خود را با توسل به زور آزاد کند. ۷۲ روز از جنگ غزه میگذرد و با آنکه ماشین نظامی اسرائیل همچنان در حال ارتکاب جنایات میدانی بویژه علیه بیماران و مراکز درمانی است و تاکنون موجب شهادت بیش از ۱۹ هزار نفر شده، حماس نیز سر خم نیاورده و به اعتراف روزنامه معاریو «هنوز نشانهای از شکست از خود بروز نداده است». رسانههای اسرائیلی با اذعان به این امر که جو عمومی سنگین در جامعه صهیونیستی حکمفرما شده و خانوادههای اسرای اسرائیلی خواستار توقف جنگ و مذاکره برای تبادل اسرا هستند، مینویسند کابینه نتانیاهو بیتوجه به اذعان ارتش به سردرگم شدن و فرسایش در جنگ غزه، بر ضرورت تداوم جنگ تاکید دارد و در عین حال برای مهار اعتراضات داخلی تحرکاتی را از طریق رئیس موساد برای مذاکره از طریق میانجی قطری برای تبادل اسرا پیش میبرد اما شاخه نظامی حماس در پاسخ مجددا اعلام کرد تلآویو تنها در صورت توقف جنگ میتواند به تبادل اسرا بیندیشد. القسام نیز با انتشار یک عکس، به ۲ زبان عربی و عبری تیر خلاص را زد: «انتخاب با شماست، اسرا را در تابوت میخواهید یا زنده؟». ابوعبیده، سخنگوی قسام نیز تأکید کرد رژیم صهیونیستی جان اسرای خود را به بازی گرفته و هیچ اهمیتی برای احساسات خانوادههای آنان قائل نیست و ترجیح میدهد به جای آزادسازی، اسرای خود را بکشد و «ناامیدانه دنبال خلاصی از پرونده اسرایش است».
از سویی رسانههای صهیونیستی اعلام کردند طی هفته گذشته ۲۰ نظامی صهیونیست در جریان درگیری با نیروهای مقاومت فلسطین در منطقه «الشجاعیه» غزه به هلاکت رسیدهاند. همچنین فرمانده پیشین تیپ «گولانی» ارتش رژیم صهیونیستی در اظهاراتی تاکید کرد این تیپ یک چهارم نیروهای نظامی خود را در جنگ غزه از دست داده است. «گولانی» یکی از ۵ تیپ پیادهنظام نیروهای جنگی رژیم صهیونیستی است و از پیراستهترین واحدهای پیادهنظام در ارتش صهیونیستی به شمار میرود. این تیپ از 5 گردان تشکیل شده است. اخیرا در بحبوحه نبردهای سنگین میان نیروهای مقاومت فلسطین و نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در غزه، «دنیل هاگاری» به دشواریهای نبرد در این باریکه ادغان کرد. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در کنفرانس خبری عصر جمعه خود گفت: «ما هزینه گزافی را میپردازیم اما اهداف ما برای نابودی حماس و آزادسازی اسرا ثابت است؛ ما انتخاب دیگری نداریم». این ادعاها در حالی است که نیروهای مقاومت فلسطین از جمله حماس با گذشت 72 روز از جنگ، همچنان آمادگی رزمی خود را حفظ کردهاند و به موشکباران شهرهای اشغالی ادامه میدهند. هاگاری با اعتراف به دشواری نبرد در غزه ادامه داد: «از ابتدا میگفتیم نبرد، طولانی و دشوار است. متاسفانه باید با خون، بهای رسیدن به اهداف خود را بپردازیم که این ساده نخواهد بود». وی همچنین از خودزنی نظامیان رژیم صهیونیستی در منطقه «الشجاعیه» غزه خبر داد و گفت آنها به صورت اشتباه، ۳ اسیر صهیونیست را به عنوان خطر درنظر گرفته، به سمت آنها آتش گشوده و این افراد را کشتند. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت: «این یک حادثه تراژیک است و ارتش مسؤولیت آن را میپذیرد. این منطقهای بود که سربازان ما با افراد زیادی از جمله عوامل انتحاری درگیر بودند». این مقام نظامی رژیم صهیونیستی همچنین به تواناییهای حماس اشاره کرد و گفت: «حماس همچنان تواناییهای رزمی و پرتاب راکتها را حفظ کرده است».
***
هنوز 2 گردان از قسام وارد جنگ نشدهاند
«موشه کایلنسکی» فرمانده سابق تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: از هفتم اکتبر تیپ گولانی ۸۲ افسر و نظامی خود را از دست داده است. یکچهارم نیروهای این تیپ از هفتم اکتبر کشته یا زخمی شدهاند. همچنین یکی از ژنرالهای سابق اسرائیلی گفت: قسام 2 گردان دارد که هنوز وارد جنگ نشدهاند. سنوار از اینکه توانسته 10 فرمانده و نظامی ما را در شجاعیه به قتل برساند، بسیار خوشحال است.
ارسال به دوستان
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد 51 درصد جوانان آمریکا خواستار نابودی اسرائیل هستند
جوانان آمریکا علیه اسرائیل
گروه بینالملل: جزئیات یک نظرسنجی مهم در دانشگاه هاروارد - هریس واقعیتی را افشا میکند که نشاندهنده عمق نفرت جوانان آمریکایی از رژیم صهیونیستی است؛ جوانانی که در انتخابات گذشته بیشتر به جو بایدن رای دادند تا او کمتر مانند جمهوریخواهان از اسرائیل حمایت کند و میزان کمتری از درآمد و بودجه این کشور را صرف جنگافروزیهای رژیم صهیونیستی کند. به گزارش نیویورکپست، نظرسنجی هاروارد - هریس که هفته جاری انجام شده، نشان داد 51 درصد آمریکاییهای 18 تا 24 ساله از راهحل رادیکال برای مناقشه اسرائیل - فلسطین حمایت میکنند که منجر به پایان دولت یهود و جایگزینی آن با یک نهاد فلسطینی تحت حاکمیت حماس میشود. در همین راستا تنها 32 درصد اعتقاد دارند راهحل 2 دولتی جواب میدهد و 17 درصد هم پاسخ دادند باید مردم فلسطین به کشورهای عربی بروند و در آنجا زندگی کنند. نکته اصلی آن است که این رقم در مقایسه با سالمندان آمریکایی بالای 65 سال بسیار عجیب است. در نظرسنجیای که انجام شده تنها 4 درصد آمریکاییهای بالای 65 سال خواهان نابودی اسرائیل هستند و این عدد بین جوانان آمریکایی بالای 51 درصد است.
یکی از سناتورهای آمریکایی در پاسخ به این نظرسنجی اعلام کرده که بنیانهای ایدئولوژیک آمریکایی زیرسوال رفته است و جوانان ما از نیروهایی مانند حماس و جهاد اسلامی حمایت میکنند که خواستار نابودی اسرائیل هستند.
نتایج این نظرسنجی همچنین نشان میدهد از هر 10 آمریکایی جوان 6 نفر معتقدند یهودیها «ظالم» هستند. این نظرسنجی همچنین نشان میدهد بیش از 60 درصد جوانان 24-18 ساله آمریکا عملیات توفان الاقصی را که به کشته شدن 1300 شهرکنشین و نظامی صهیونیست منجر شد اقدامی در پاسخ به نارضایتی فلسطینیان خواندهاند.
پایگاه خبری «میدل ایست مانیتور» اخیرا در گزارشی نوشت: کارشناسان آمریکایی که روند تظاهرات حمایت از رژیم صهیونیستی و مردم فلسطین را بررسی و دنبال میکنند، موضوع افزایش حمایت از فلسطینیان در افکار عمومی این کشور را تایید کرده و میگویند میزان حمایت از مردم فلسطین در آمریکا بسیار بیشتر از رژیم صهیونیستی است.
در همین حال در این نظرسنجی یک مورد قابل تامل دیگر هم وجود دارد؛ 60 درصد مردم آمریکا در سنین 18 تا 24 سال گفتند اسرائیل مرتکب نسلکشی شده است و حماس حق دارد از خود دفاع کند. نکته بعدی این است که 53 درصد جوانان آمریکایی در این نظرسنجی دفاع فلسطینیها در مقابل اسرائیلیها و کشتن آنها را امری درست میدانند. همچنین 73 درصد جوانان آمریکایی معتقدند باید با نیروهای اسرائیلی مانند یک نیروی سرکوبگر برخورد شود. 50 درصد جوانان آمریکایی هم گفتهاند کنار مردم فلسطین در مقابل اسرائیل ایستادهاند، 57 درصد مسلمانان آمریکا هم در این نظرسنحی اعتقاد داشتند عملیات توفان الاقصی در 7 اکتبر در مقابل اسرائیل موجه بوده است.
ماه گذشته هم نظرسنجی سیانان / اساسآرآس نشان داد حمایت کامل از واکنش اسرائیل به حملات حماس، در میان افراد ۶۵ سال به بالا ۸۱ درصد رأی دارد. در میان ۵۰ تا ۶۴ سالهها ۵۶ درصد، در میان ۳۵ تا 49 سالهها ۴۴ درصد و در میان ۱۸ تا ۳۴ سالهها، تنها ۲۷ درصد. ۴۱ درصد از کل پاسخدهندهها گفتهاند همدردی بسیاری با فلسطینیان دارند و ۴۶ درصد نیز تا حدی چنین نظری دارند که این موضع نشان میدهد جوانان آمریکایی از دولت آمریکا در مقابل غزه حمایت نمیکنند. در نظرسنجی سیبیاس/ یوگاو تامین اسلحه برای اسرائیل از سوی ایالات متحده در میان جمهوریخواهان ۵۷ درصد حامی دارد اما در میان مستقلها ۴۵ درصد و در میان دموکراتها ۴۷ درصد، یعنی در 2 گروه آخر، اکثریت مخالف ادامه حمایت تسلیحاتی آمریکا از اسرائیل شدهاند. حمایت از ارسال کمکهای انساندوستانه به غزه در میان جمهوریخواهان ۴۱ درصد حامی دارد اما ۵۹ درصد مستقلها و ۷۰ درصد دموکراتها حامی این اقدام هستند. نکته قابلتوجه دیگر اینکه در چند نظرسنجی، اکثریت مردم و حتی اکثریت جمهوریخواهان، حامی تلاش دولت برای آتشبس هستند.
بسیاری از این درصدها نسبت به موقعیتهای پیشین، حرکت به سمت کاهش اقبال نسبت به اسرائیل و افزایش اقبال به سمت فلسطین در سالهای اخیر را گزارش میدهند. مؤسسه نظرسنجی گالوپ تصریح کرده است برای نخستین بار از سال ۲۰۰۱، حمایت کلی میان دموکراتها از سمت اسرائیلیها به سمت فلسطینیها چرخیده است و بخش مهمی از این، در نتیجه تفاوت رویکرد نسلهای جدید با مسنترها است. این روند مشخصا برای بایدن و حزب دموکرات معنادار است و میتواند برایشان دردسرساز شود. اما یک گزارش تازه نشان داده است اثرگذاری این اتفاقات، محدود به نظر مردم در صندوق رای هم نشده است. مخالفتها، خیلی به رهبران دموکرات نزدیک شدهاند. همچنین نتایج نظرسنجی رویترز نشان میدهد ۶۸ درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی گفتهاند با این جمله موافق هستند: «اسرائیل باید آتشبس اعلام و سعی کند مذاکره کند».
ارسال به دوستان
دیدهبان حقوق بشر: صهیونیستها زخمیهای فلسطینی را در بیمارستان عدوان غزه زنده به گور کردند
رژیم جنایتکار جنگی
گروه بینالملل: دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه اعلام کرد باید درباره خبرهای مربوط به دفن افراد زخمی فلسطینی توسط ارتش رژیم صهیونیستی در محوطه بیمارستان «کمال عدوان»، تحقیقات بینالمللی آغاز شود.
در همین ارتباط «عماد زقوت» خبرنگار حاضر در بیمارستان گفت: «پس از اینکه بولدوزرهای اسرائیل، آنان (زخمیهای فلسطینی) را زیر گرفتند، پیکر بیش از 20 شهید در صحن بیمارستان کمال عدوان دیده میشد». زقوت به شبکه خبری الجزیره گفت: «بیمارستان کمال عدوان به صورت کامل تخریب شده است. نیروهای اسرائیلی هر چیزی را که در اطراف آنها حرکت میکند، هدف قرار میدهند». پس از چند روز محاصره بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه، نظامیان رژیم صهیونیستی کشتار جدیدی در این بیمارستان به راه انداختند. پس از عقبنشینی نظامیان اسرائیلی از بیمارستان، «انس الشریف» از خبرنگاران حاضر در این بیمارستان میگوید بولدوزرهای اسرائیلی چادرهای آوارگان در این بیمارستان را زیر گرفتند. به گفته وی، این بولدوزرها همچنین دهها نفر از افراد زخمی و بیمار را که زنده بودند، دفن کردند و شمار زیادی از پیکرهای شهدا نیز رها شده است.
وضعیت در سایر بیمارستانها و چادرهای مناطق مختلف غزه نیز به مراتب بدتر است. شبکه خبری الجزیره سراغ بیمارستان «شهدای الاقصی» در شهر دیرالبلح در جنوب نوار غزه رفته است که آوارگان فلسطینی در پارکینگ این بیمارستان چادر برپا کردهاند. به گزارش الجزیره، جنگ، آوارگی و وضعیت غمانگیز نوار غزه، بیش از یک میلیون و 800 هزار آواره فلسطینی را به جایی رسانده که خیلیهایشان با وجود بارش باران و وجود گل و لای همچنان در چادرهایشان به سر میبرند. تیم سازمان جهانی بهداشت بخش اورژانس بزرگترین بیمارستان غزه را که صدها زخمی داخل آن هستند و هر دقیقه به تعداد آنها اضافه میشود، «حمام خون» و نیازمند احیا توصیف کرد.
این نهاد سازمان ملل در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به نقل از کارکنانش که در این بیمارستان حضور دارند، نوشت: «بخش اورژانس (بیمارستان شفا) آنقدر پر است که باید مراقب باشید بیماران روی زمین را لگد نکنید». این نهاد افزود: بیماران مجروح روی زمین بدون بیحسی بخیه میشوند. بیمارستان شفا در شمال نوار غزه که از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به این منطقه بارها مورد حمله قرار گرفته، به گفته تیم سازمان جهانی بهداشت، همچنین سرپناه دهها هزار فلسطینی آواره است. سازمان جهانی بهداشت شنبه اعلام کرد تنها ۱۱ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان غزه فعال است که فقط یکی از آنها در شمال این منطقه قرار دارد. طبق اعلام این نهاد سازمان ملل، بیمارستانهای فعال هم اگر چه میتوانند بیماران جدید پذیرش کنند اما خدماتشان محدود است.
سازمان جهانی بهداشت افزود: 2 بیمارستان بزرگ در جنوب غزه 3 برابر ظرفیت تختهای خود فعالیت میکنند و در عین حال با کمبود شدید مواد اولیه و سوخت دست و پنجه نرم میکنند. در حملات اسرائیل به غزه تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر از کادر درمان، ۳۵ نفر از نیروهای دفاع مدنی و ۱۳۵ نفر از کارکنان آنروا (آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل) به شهادت رسیدهاند. بر اساس جدیدترین آمار وزارت بهداشت فلسطین، تعداد شهدای فلسطینی از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه به بیش از ۱۹ هزار و ۸۸ نفر رسیده که ۷۰ درصد شهدا، زنان و کودکان هستند و شمار زیادی هم مفقود شدهاند. سازمانهای امداد و کمکرسانی سازمان ملل متحد وضعیت غزه را تحت تاثیر حملات رژیم صهیونیستی به مناطق غیرنظامی از جمله بیمارستانها و اردوگاههای آوارگان «آخرالزمانی» توصیف میکنند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
توقف کشتیرانی به سرزمینهای اشغالی با حمله پهپادی یمن
یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد در حمایت از مردم مظلوم فلسطین در غزه و در راستای اجرای دستورات عبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر انصارالله، نیروی هوایی یمن وابسته به نیروهای مسلح به یاری خداوند در عملیاتی نظامی به وسیله پهپادهای گسترده، اهداف حساس رژیم صهیونیستی در منطقه «ام الرشراش» واقع در جنوب سرزمینهای اشغالی را هدف قرار دادند. در این بیانیه آمده است: نیروهای مسلح یمن تا زمان توقف تجاوزها علیه برادران فلسطینی در نوار غزه به عملیات نظامی خود علیه رژیم صهیونیستی ادامه خواهند داد. سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین از تمام آزادگان امت عربی و اسلامی و آزادگان جهان خواست مواضع مشرفانه درباره مساله فلسطین اتخاذ کنند. ارتش یمن در راستای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین، پس از توقیف کشتی «گلکسی لیدر» که متعلق به یک میلیاردر صهیونیست بود، در روزهای اخیر چند بار به کشتیهایی که عازم سرزمینهای اشغالی بودند و به هشدارها درباره تغییر مسیر خود توجه نکرده بودند، با پهپاد یا موشک حمله کرده است. «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید بامداد جمعه در کنفرانسی خبری در پاسخ به سوالی درباره حملات نیروهای مسلح یمن به کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی، همچنین کشتیهایی که عازم سرزمینهای اشغالی هستند، گفت: آمریکا در روزهای آتی اقدامات خود را برای «ارتقای امنیت دریایی» در دریای سرخ و تنگه بابالمندب شرح خواهد داد. رسانه آمریکایی آکسیوس روز پنجشنبه نوشت: انتظار میرود واشنگتن استقرار «گروه ضربت چندملیتی بهبودیافته» را در دریای سرخ به منظور مقابله با حملات ارتش یمن علیه کشتیهای تجاری اعلام کند. شرکت «اورینت» (OOCL) که یک شرکت متخصص در حملونقل کانتینری است، امروز اعلام کرد هیچ محمولهای را به رژیم صهیونیستی تحویل نخواهد داد. اورینت یک شرکت هنگکنگی دارای خطی برای حملونقل کانتینر و خدمات لجستیکی است. این شرکت یکی از شرکتهای حملونقل بینالمللی یکپارچه است و در ۷۰ کشور دفتر دارد و دارای ۵۹ کشتی در دستههای مختلف است.
***
شکایت الجزیره از رژیم صهیونیستی در دیوان کیفری بینالمللی
شبکه الجزیره اعلام کرد قضیه ترور «سامر ابودقه» تصویربردار خود توسط نظامیان رژیم اشغالگر قدس در غزه را به دیوان کیفری بینالمللی ارجاع میدهد. این شبکه روز شنبه گذشته تاکید کرد تیم حقوقی خود را مامور کرده تا فورا قضیه ترور خبرنگار این شبکه را پیگیری کنند و این ماجرا باید در دادگاه لاهه دنبال شود. سامر ابودقه روز جمعه در حالی که با تیم خبری الجزیره جهت تهیه گزارشی از یک مدرسه بمبارانشده توسط صهیونیستها در نوار غزه بود، در جریان یک حمله پهپادی به شهادت رسید. شبکه خبری الجزیره شهادت سامر ابودقه به دست نظامیان صهیونیستی را قویا محکوم کرده است. وی چیزی حدود 19 سال از عمرش را در راستای فعالیتهای خبری و رسانهای در قالب شبکه مذکور گذرانده بود. ماده هشتم اساسنامه رم تصریح میکند که هدف قرار دادن روزنامهنگاران و خبرنگاران، یک جنایت جنگی است. «وائل الدحدوح»، دیگر خبرنگار شبکه الجزیره نیز که پسر، همسر، دختر و نوهاش را در جریان حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از دست داده هم روز جمعه در نتیجه حملات صهیونیستها دچار جراحت شد.
***
درخواست وزرای خارجه آلمان و انگلیس برای «آتشبس پایدار» در غزه
وزرای خارجه انگلیس و آلمان با بیان اینکه نیاز به آتشبس پایدار در غزه ضروری است، در عین حال با برقراری آتشبس فوری مخالفت کردند. «دیوید کامرون» و «آنالنا بربوک»، وزرای خارجه انگلیس و آلمان در مقالهای مشترک در نشریه «ساندی تایمز» نوشتند در جنگ غزه تعداد تلفات غیرنظامیان بیش از حد است و رژیم صهیونیستی باید هرچه سریعتر اما به شکلی پایدار، به این درگیری پایان دهد. در این یادداشت آمده است: ما باید هرچه در توان داریم برای فراهم کردن شرایط آتشبس پایدار انجام دهیم؛ آتشبسی که در نهایت به صلح پایدار منجر شود. هرچه زودتر، بهتر. نیاز به این آتشبس مبرم است.
***
امیر کویت در 86 سالگی درگذشت
مراسم تشییع پیکر نواف الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت که در ۸۶ سالگی درگذشت، روز یکشنبه ۲۶ آذر برگزار و به خاک سپرده شد. پیکر امیر فقید کویت به قبرستان «الصلیبیخات» منتقل و در آنجا به خاک سپرده شد. دیوان امیری کویت روز گذشته اعلام کرده بود مراسم خاکسپاری و تدفین تنها به بستگان امیر فقید کویت محدود میشود و مراسم تسلیتگویی و غیره روز دوشنبه (امروز) خواهد بود. در همین راستا، دولت کویت عزای عمومی اعلام کرد و پرچمهای این کشور را به مدت ۴۰ روز نیمهافراشته نگه میدارد. همچنین ادارات دولتی به مدت ۳ روز تعطیل خواهند بود. شیخ «نواف الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت ۸ آذرماه به دلیل بروز مشکلات ناگهانی جسمانی در بیمارستان بستری شد. «محمد العبدالله المبارک الصباح» وزیر امور دیوان امیری این کشور همان موقع گفته بود امیر این کشور برای درمان اضطراری و انجام معاینات پزشکی در بیمارستان بستری شده و وضعیت سلامتی وی مساعد است. شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح متولد ۲۵ ژوئن ۱۹۳۷ (۴ تیر ۱۳۱۶)، شانزدهمین امیر کویت بود که در ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۰ (۸ مهر ۱۳۹۹) به مقام امیری رسیده بود. وی عهدهداری مسؤولیتهای وزارت کشور، وزارت دفاع، وزارت کار و امور اجتماعی، استانداری برخی استانهای کویت، نایبرئیس گارد ملی کویت، معاون نخستوزیر و پست ولیعهدی کویت را در کارنامه خود داشت. نواف الاحمد الجابر الصباح ۷ فوریه ۲۰۰۶ (۱۸ بهمن ۱۳۸۴) در زمان امیری برادرش صباح الاحمد الجابر الصباح به مقام ولیعهدی رسیده بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|