|
ارسال به دوستان
اخبار
در جلسه نقد فیلم مطرح شد
«آهو» فیلم جسوری است
پانصدوشصتوششمین برنامه سینماتِک خانه هنرمندان ایران دوشنبه ۲۷ آذر به نمایش فیلم «آهو» به کارگردانی هوشنگ گلمکانی اختصاص داشت. پس از نمایش این فیلم، نشست نقد و بررسی آن با حضور هوشنگ گلمکانی کارگردان، سپیده آرمان نویسنده و بازیگر و امیر قادری منتقد سینما برگزار شد. هوشنگ گلمکانی در این نشست خطاب به حاضران گفت: با توجه به اخبار و واکنشهایی که از مخاطبان سینما در سالهای اخیر شاهد بودیم، اینطور به نظر میرسد که مخاطبان نسبت به فیلمهای کمدی و تلخ این روزهای سینمای ایران گلایه دارند. به همین دلیل با وجود همه پیشبینیها از مخاطبان کم فیلم، احتمال کمرنگی در ذهنم بود که کسانی که به این فضا معترض هستند، به تماشای فیلم «آهو» بیایند اما در این مدت متوجه شدهام چنین اتفاقی در جریان نیست. اکنون فکر میکنم تماشاگران این نوع فیلمها این روزها به سینما نمیروند. در ادامه این نشست امیر قادری بیان کرد: ۱۰ سال گذشته، ۱۰ سال بدی برای سینمای ایران بوده است، بنابراین سینمای ایران برای بازگشت به شرایط عادی باید این وضعیت را از سر گذرانده و مجددا اعتماد مخاطبان را جلب کند. اکنون فکر میکنم اصل قضیه استقبال کم مخاطبان از فیلمهایی چون «آهو» از همین عدم اعتماد ناشی میشود. سپیده آرمان نیز در ادامه این نشست عنوان کرد: فیلمهایی مانند «آهو» از جنس فیلمهایی چون «در دنیای تو ساعت چند است؟»، «ماهیها عاشق میشوند» و «باغهای کندلوس» است. هیچکدام از این آثار فیلمهای جسور، پرمخاطب زمان خود نبودند اما هنوز یاد و خاطره آنها در ذهن سینمادوستان و مخاطبان اصلی سینما باقی مانده است.
***
احمدوند:
سند راهبردی چاپ باید توسط وزارت فرهنگ تدوین شود
سیامین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و صنایع وابسته در مدت 4 روز از ۲۲ تا ۲۵ آذر در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد. معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره چرایی غیبت این وزارتخانه در سیامین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و صنایع وابسته، با اشاره به اینکه در طول سال نمایشگاههای متعددی در حوزه چاپ برگزار میشود، گفت: چاپ صنعتی است که صنایع مختلف را شامل میشود و این صنایع نمایشگاههای مختلفی در طول سال دارند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سال در تعدادی از این نمایشگاهها شرکت میکند، البته این وزارتخانه نمیتواند هر سال در تمام این نمایشگاهها شرکت کند؛ امسال در تعدادی نمایشگاه شرکت کردیم و سال آینده هم در تعدادی دیگر شرکت میکنیم. امیدواریم برگزاری این نمایشگاهها به رشد و توسعه صنعت چاپ کمک کند.
یاسر احمدوند درباره رونمایی از سند راهبردی صنعت چاپ ایران در نمایشگاه چاپ، با تاکید بر بیاطلاعی از این سند، بیان کرد: سند باید در دولت و توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین و تنظیم شود، اگر دیگران میتوانند، در تدوین سند کمکی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کنند. لازم است نتیجه این اقدامات منتشر شود تا همه بتوانند آن را بررسی و ارزیابی کنند.
***
«ابراهیم حاتمیکیا» و «رضا میرکریمی» به سینماحقیقت میروند
در سومین روز جشنواره سینماحقیقت، از فیلم «احمد» که یکی از کنجکاویبرانگیزترین آثار این دوره است، رونمایی خواهد شد؛ مستندی که درباره زندگی حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خمینی فرزند حضرت امام خمینی(ره) است. اهمیت این سوژه و البته حضور چهرهای چون مصطفی رزاقکریمی در مقام کارگردان، سبب شده انگیزههای بسیاری نسبت به تماشای این مستند وجود داشته باشد. به همین دلیل چهرههای مختلف سینمایی، سیاسی و هنری شامگاه امشب، میهمان اکران مستند «احمد» در خانه جشنواره هفدهم سینماحقیقت هستند. مستند «احمد »ساعت ۱۹:۳۰ روز گذشته در سالن یک پردیس چارسو برای نخستین بار رونمایی شد. در این اکران علاوه بر تعدادی از اعضای خانواده امام خمینی(ره)، سیدعباس صالحی وزیر ارشاد دولت قبل، احمد مسجدجامعی، ابراهیم حاتمیکیا و رضا میرکریمی نیز حضور داشتند. در این اکران البته چهرههای دیگری نیز حاضر بودند. پیشبینی میشود احمد، یکی از پرمخاطبترین مستندهای این دوره سینماحقیقت باشد که احتمالا طی سانسهای دیگری نیز نمایش داده شود.
هفدهمین دوره جشنواره سینماحقیقت، تا جمعه این هفته ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
ریوندی، جنابخان، پیردوست، خمسه و چند چهره میهمان شب یلدای مردم هستند
چهرهها در آغوش تلویزیون
همزمان با فرا رسیدن شب یلدا، شبکههای مختلف رادیو و تلویزیون ویژهبرنامههایی را برای مخاطبان رسانه ملی تدارک دیدهاند. شب یلدا که از دیرباز در میان فرهنگ و رسوم ایرانیان جایگاه ویژهای داشته و به عنوان بلندترین شب سال شناخته میشود، بهانهای برای دید و بازدید اقوام مختلف ایرانی، همچنین تکریم جایگاه بزرگان خانواده نیز به شمار میرود. همزمان با فرارسیدن شبیلدا، ویژهبرنامههای تلویزیونی متنوعی از قاب شبکههای مختلف سیما میهمان خانههای مخاطبان رسانه ملی میشود.
رسانه ملی در شب یلدا با پخش برنامههای متنوعی به استقبال آیین و رسوم یلدا در ایران رفته است. در ادامه ویژهبرنامههای شب یلدای رسانه ملی را مرور میکنیم.
* ۳ شب مهمونی پرستاره
ویژهبرنامه یلدای شبکه ۳ سیما به صورت زنده با حضور میهمانان ویژه و محبوب، استندآپ کمدی و استودیو موسیقی روانه آنتن شده است. این ویژهبرنامه از سهشنبه آغاز شده است و تا روز پنجشنبه ۳۰ آذر ساعت ۱۹:۳۰ میهمان خانههاست.
* شبکه نسیم
«نسیمیشو» به تهیهکنندگی و کارگردانی پرهام عمرانی نخستین برنامه زنده شبکه نسیم از آغاز به کار این شبکه محسوب میشود و برنامه جدیدی است که از شب یلدا خودش را به آنتن شبکه نسیم میرساند.
«نسیمیشو» با ماموریت معرفی برنامههای شبکه نسیم، همچنین تصاویر دیدهنشده از این برنامهها به آنتن میآید و با دعوت از عوامل برنامهها به آنها میپردازد.
به فراخور عوامل دعوتشده، بخشهای برنامه هم به همین صورت برای مخاطبان آماده میشود. در بخش «پشت صحنه» به اتفاقات پشت صحنه برنامهها پرداخته میشود، همچنین در بخش «آدمهای اونور آب» با اجرای پدرام ابدان با سلبریتیهای خارجی به روش هوش مصنوعی گفتوگو میشود. در بخش «پادرمیونی» عوامل برنامه به همراه هنرمندان سراغ افرادی میروند که با هم کدورت دارند تا آشتی آنها صورت بگیرد.
در بخش «استندآپ کمدی»، « هانا ستوهی» و «محمدحسین توسلی» افراد برگزیده خندانندهشو حضور دارند. «نسیمیشو» قرار است پنجشنبهها و جمعههای هر هفته با شعار «حتی به یه لبخند» در 50 دقیقه ساعت 19:30 روی آنتن شبکه نسیم باشد.
در همین حال ویژهبرنامه «بگو بخند» که با تغییراتی افتتاحیه خودش را در شب یلدا خواهد داشت، همچنین «خوش نمک» با شکل جدیدی در طولانیترین شب سال به آنتن خواهد رسید.
سیداحسان حسینی، تهیهکننده این برنامه درباره فصل دوم بگو بخند و ویژهبرنامه آن در شب یلدا گفت: طراحی فصل دوم بگو بخند برای استفاده از ظرفیت میهمانان به عنوان بازیگران این برنامه است. یک بخش گفتوگو هم به برنامه اضافه شده و ایده اصلی برنامه این است که مسابقه بین آدمهای بامزه است. از استعداد کسی که وارد این برنامه میشود در حوزههای مختلف استفاده خواهد شد. فرم اصلی برنامه بر اساس خنده و سرگرمی است و تلاشمان این بوده که برای مخاطب یک برنامه سرگرمکننده بسازیم. کسی میهمان بگو بخند میشود که ما حس خوب از او دریافت کرده باشیم. در شب یلدا یک رونمایی از بازیگران حوزه طنز داریم ولی صرفا محدود به بازیگران نیستیم و گفتوگویی صمیمی حتی با ورزشکاران نیز صورت خواهد گرفت.
* شبکه آیفیلم
«ترنج و انار»، ویژهبرنامه شب یلدای شبکه آیفیلم که با محوریت زبان و ادب فارسی و آداب و رسوم کهن ایران تولید میشود، با اجرای مجریان ایرانی، افغانستانی و تاجیکستانی (امیر الهامی مجری ایرانی، نادیا پروانی مجرى افغانستانی و قندیل حکیم مجری تاجیکستانی) همراه است.
در این برنامه خوانندگانی از ایران، تاجیکستان و افغانستان نیز حضور دارند و شاهنامهخوانی، نمایش روحوضی و سیاهبازی از جمله آیتمهای آن است که برخی از آنها در تاجیکستان ضبط شده است.
اجرای استندآپ کمدی توسط استعدادهایی که با «ترنج و انار» معرفی میشوند، از دیگر بخشهای برنامه است.
ویژهبرنامه شب یلدای «ترنج و انار» به تهیهکنندگی و کارگردانی امیر تاجیک 30 آذر ماه از شبکه آیفیلم پخش میشود.
* شبکه نمایش سیما
شبکه نمایش با فیلمهای سینمایی «بلندترین شب سال»، «تیم امنیت»، «جانوران شگفتانگیز: جنایات گریندلوالد»، «مردان سیاهپوش بینالمللی» و «تسخیرناپذیران» به استقبال طولانیترین شب سال میرود.
در شب یلدا این شبکه فیلمهای سینمایی را برای پخش در نظر گرفته است که به شرح زیر است:
فیلم «بلندترین شب سال» به کارگردانی منوچهر هادی و تهیهکنندگی علیاکبر کریمی پنجشنبه 30 آذر ساعت 13 روی آنتن شبکه نمایش میرود. حسین عابدینی، علی سلیمانی، ناصر گیتیجاه، عطیه معصومی، صدیقه کیانفر، علیرضا اسدی، محمدرضا داوودنژاد و یکتا ناصر بازیگران این فیلم هستند.
فیلم سینمایی «تیم امنیت» محصول سال 2003 کشور آمریکا به کارگردانی دنیس دوگن پنجشنبه 30 آذر ساعت 19 پخش میشود. بازیگرانی چون مارتین لارنس، استیو زان، بیل دوک و برت کالن در آن به ایفای نقش میپردازند.
ارسال به دوستان
در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیسجمهور
سند ملی موسیقی تصویب نهایی شد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح تازهترین مصوبات شورا که جلسه آن عصر روز ۲۸ آذر به ریاست حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور برگزار شد، از تصویب نهایی سند ملی موسیقی کشور خبر داد. جلسه ۸۹۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر روز سهشنبه 28 آذر پرقدرت و با حضور همه اعضای اصلی شورا به ریاست حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای رئیس قوهقضائیه در محل نهاد ریاستجمهوری برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین دکتر خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جلسه امروز تعیین رئیس شورای فرهنگی - اجتماعی خانواده و زنان مطرح شد که از بین ۳ گزینه که در شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده رای آورده بودند، در شورای عالی انقلاب فرهنگی رایگیری به عمل آمد و فهیمه فرهمندپور بالاترین رای را کسب کرد و از این پس رئیس شورای فرهنگی - اجتماعی زنان و خانواده و عضو حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود. وی افزود: دستور دیگر جلسه امروز، موضوع شورای تحول و ارتقای علوم انسانی بود که سالها ریاست آن با جناب حدادعادل بود. با تقدیر از زحمات ایشان، جناب سیدسعیدرضا عاملی با بالاترین رای، ریاست شورای تحول و ارتقای علوم انسانی را عهدهدار شد که امیدوارم این شورای تخصصی با حرکت جهشی بتواند منشأ تحول شود و اساتید دانشگاهها و حوزههای علمیه به نظریههای کارآمد و اثربخش در علوم انسانی دست یابند.
خسروپناه ادامه داد: همچنین در جلسه امروز سند ملی موسیقی تصویب نهایی شد. این سند یکی از اسناد مهمی بود که سالها در شورا مانده و پیرامونش بحثهای مختلف شده بود. نظر مقام معظم رهبری و فقها در این باره اخذ شده بود که در نهایت پس از جلسات متعدد در شورای معین به تصویب نهایی در شورای عالی رسید. این در حالی است که خانه موسیقی و هنرمندان این رشته در تدوین این سند نقش موثری داشتند.
وی ادامه داد: در جلسه امروز، اساسنامه فرهنگستان علوم نیز بازنگری شد و امکان ایجاد گروههای علمی جدید و سقف اعضای پیوسته فرهنگستان به تصویب نهایی رسید.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور دیگر این جلسه را بحث درباره دبیر شورای توسعه قرآنی اعلام کرد و گفت: ۳ گزینه برای سمت دبیری شورای توسعه قرآنی مطرح شدند که از بین آنها حجتالاسلاموالمسلمین سیدمصطفی حسینی بالاترین رای را کسب کرد. این شورای تخصصی هماکنون به سازمان تبلیغات اسلامی منتقل شده اما تعیین دبیر آن برعهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
پیش از این محمدجواد آلاحمد، دبیری شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور را در دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی عهدهدار بود.
ارسال به دوستان
ابهام در مواجهه با فیلم یک فراری
حمید فرخنژاد به عنوان تهیهکننده فیلم سینمایی «میجر» این فیلم را در جشنواره کورش تورنتو به نمایش درآورد؛ اتفاقی که بدون اطلاع سرمایهگذاران اصلی رخ داده و داستان تکراری حق تهیهکننده و مالکیت مادی و معنوی صاحبان یک اثر را مطرح میکند. سینمایی «میجر» به کارگردانی احسان عبدیپور و تهیهکنندگی حمید فرخنژاد ساخته شده و یک سرمایهگذار خصوصی و بنیاد سینمایی فارابی در آن سهم دارند اما حالا این فیلم به وسیله حمید فرخنژاد در جشنواره کورش که در شهر تورنتو کانادا برگزار میشود به نمایش درآمده و بلیتفروشی میکند. حبیب ایلبیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در این رابطه میگوید: «در همه رویدادها بلیتفروشی یک نفر برای فیلمی با مالکان چندگانه مصداق خیانت در امانت و فروش مال غیر است».
«میجر» برای نخستین بار در سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درآمد؛ فیلمی که سال گذشته قرار بود پروانه نمایشش را دریافت کند و برای اکران آماده شود اما اتفاقات سال گذشته و فرار حمید فرخنژاد از کشور و عدم حضور تهیهکننده، باعث شد اکران این فیلم منتفی شود و در انتظار تعیینتکلیف بماند. جشنواره فیلمهای ایرانی در تورنتو کشور کانادا با نام کورش برگزار شده و به فیلمهای ایرانی جایزه میدهد. فیلم سینمایی «میجر» تنها با حضور حمید فرخنژاد بهعنوان تهیهکننده در این جشنواره حاضر شده و باقی عوامل تاکنون در این جشنواره حاضر نشدهاند. جشنواره کورش این فیلم را توقیف شده معرفی کرده است اما حبیب ایل بیگی، معاون ارزشیابی سازمان سینمایی این موضوع را رد کرد.
ایلبیگی در این باره گفت: «وقتی تهیهکننده فیلم نباشد کسی برای پیگیری پروانه نمایش نیست، حقوق معنوی افراد پایمال نمیشود و با توجه به اینکه «میجر» دو سرمایهگذار دیگر دارد، میتوان با پیگیری آنها تهیهکنندگی حمید فرخنژاد را خلع ید کرد تا فرآیند اکران آن ادامه پیدا کند».
ارسال به دوستان
همزمان با انتشار نخستین تصویر از سعید پورصمیمی در نقش استاد دهداری
«پرویز خان» از سیمرغ ابدی تا معلم اخلاق فوتبال
گروه فرهنگ و هنر: سومین فیلم سینمایی سازمان هنری - رسانهای اوج در جشنواره امسال با محوریت زندگی استاد پرویز دهداری با بازی سعید پورصمیمی آماده حضور در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر میشود. فیلم به کارگردانی علی ثقفی و تهیهکنندگی عطا پناهی در حالی روزهای پایانی تصویربرداری را سپری میکند که پیشتر سازمان هنری - رسانهای اوج با 2 فیلم «مجنون» با محوریت شهید زینالدین و به کارگردانی مهدی شاهمحمدی و «آبی روشن» به کارگردانی بابک خواجهپاشا، نشان داده با دست پر همراه با آثاری متفاوت در ژانرهای مختلف در فجر 42 حضور دارد.
اما «پرویز خان» فیلمی پیرامون پرویز دهداری متفاوتترین مربی فوتبال ایران است؛ مربیای که از او به عنوان مربی اخلاق و معلم تکرار نشدنی فوتبال نامبرده میشود. زندهیاد دهداری سال ۱۳۱۲ در شهرستان مرودشت روستای گلدشت شیراز چشم به جهان گشود و پس از عزیمت خانواده به آبادان، فوتبالش را در این شهر فوتبالخیز آغاز کرد و از این خطه به بازی در تیم ملی و سرمربیگری آن نیز رسید. پرویز دهداری از مهاجمان بزرگ تیم شاهین و نخستین سرمربی تیم پرسپولیس بود؛ مربی و مدیری که اخلاقمداری آنقدر برایش بر نتیجهگرایی مقدم بود که پایبندی و تاکید به اصول اخلاقی، او را در بین اهالی ورزش به عنوان معلم اخلاق مشهور کرد. مردی که با گذشت 31 سال از درگذشتش همچنان محبوب و دوستداشتنی است.
دهداری تجلی انسانیت و اخلاق در ورزش بود و این روزها که اخلاق در فوتبال یک حلقه گمشده است، جای خالی این معلم اخلاق بیش از پیش احساس میشود؛ معلمی که تاثیرات اخلاقی او بر شاگردانش فقط در مستطیل سبز نبود و توانسته بود تحول خوبی در زندگی شخصیشان نیز ایجاد کند.
دهداری حتی برای پررنگ کردن اخلاق در فوتبال از خود و خانوادهاش نیز گذشت؛ او در برههای که مستاجر بود، حتی کلید خانهای را که بابت ۲ سال سرمربیگری بدون دستمزد در یکی از تیمها به او داده شد نپذیرفت و آن را به شاگرد تازهداماد خود داد. وی حتی در قبال پذیرفتن مسؤولیت هدایت تیم ملی، نهتنها ریالی از بابت این سمت به عنوان دستمزد دریافت نمیکرد، بلکه از جیب خود و امکانات محدودی که داشت برای فوتبال هزینه میکرد. از طرفی حضور سعید پورصمیمی در نقش مرحوم دهداری در فیلم «پرویز خان» نیز بسیار قابل تحسین است. هنرمند 80 سالهای که آخرین حضورش در فیلم فجر برای فیلم «دوزیست» در دوره سیوهشتم بود اما آنچه او را به عنوان یکی از ماندگارترین هنرمندان این سرزمین بدل کرده است، ایفای نقش «ملول» در اثر بهیادماندنی ناخداخورشید است که سیمرغ بلورین نقش مکمل را برای او در پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر به ارمغان آورد؛ سیمرغی که از آن به عنوان سیمرغ ابدی برای این هنرمند یاد میشود.
او که در نخستین حضور سینماییاش با «ناخدا خورشید» (ناصر تقوایی ۱۳۶۵) چشمها را خیره کرده بود، به دلیل موج فیلمهای اجتماعی در دهه 60 و تمرکز بر نابازیگران در سطح بینالمللی کمتر در محافل جهانی دیده شد. بازیگری دوستداشتنی که در دوران انتصاب فلهای القاب، همواره به عنوان استاد در سینمای ایران ماندگار شد.
«ناخدا خورشید» ناصر تقوایی۱۳۶۵، «تحفهها» ابراهیم وحیدزاده۱۳۶۶، «پردهآخر» واروژ کریم مسیحی۱۳۶۹، «دلشدگان» علی حاتمی۱۳۷۰، «آبادانیها» کیانوش عیاری۱۳۷۱، «چهره» سیروس الوند۱۳۷۵، «سرزمین خورشید» احمدرضا درویش۱۳۷۵، «ایران سرای من است» پرویز کیمیاوی۱۳۷۷، «نسل سوخته» رسول ملاقلیپور۱۳۷۸، «عروس آتش»۱۳۷۸، «یه حبه قند» رضا میرکریمی۱۳۹۰ و... تنها گوشهای از شاهکارهای این هنرمند پیشکسوت سینمای ایران است. هنرمندی که همواره در سینما بدون ادا، ادعا و رفتارهای جلوهگرانه مرسوم و تمایل به دیده شدن جز برای هنرش قدم برنداشت تا جایی که حتی تصاویر حضورش روی فرش قرمز کن نیز حسرت و ستایش را معنا بخشید.
سادگی و صمیمیت پورصمیمی از دل فیلمنامهها و نمایشنامهها بیرون نیامده است که با پایان ضبط فیلم یا پایین آمدن پرده نمایش، تمام شود. او بازمانده همان نسل بیادعایی است که دیگر چندان اثری از آثارشان باقی نمانده است. پورصمیمی در تمام این سالها ثابت کرده نه اهل نمایش دادن است و نه مصاحبه و جنجال و شور و غوغای اضافه. ۳۷ سال پیش با اندوخته فراوانی از تئاتر، همراه ناصر تقوایی به سینما آمد و در همان نقطه شروع، با «ناخدا خورشید» قدرت بازیگریاش را به نمایش گذاشت. وی بعد از آن هم همیشه در جان بخشیدن به نقشها مثل همان روز اول ثابت قدم ماند و سعی کرد مثل یک بازیگر جوان پرانرژی روی تمام کارهایش اثر بگذارد. اکنون و پس از 4 دهه فعالیت در تئاتر و سینما میتوان امیدوار بود بازی دیگر با ایفای نقش مرحوم دهداری در «پرویزخان» پس از 4 دهه بازی شاهد روی صحنه رفتن این بازیگر در اختتامیه مهمترین هماورد سینمایی کشور باشیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|