|
اخبار
کدام فرنگیکاران از نخستین چرخه انتخابی معاف هستند؟
براساس چرخه تعریفشده نخستین مرحله انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی از مسابقات قهرمانی کشور آغاز میشود. به گزارش فارس، مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور روزهای ۶ تا ۸ دی در قم برگزار خواهد شد که به عنوان چرخه انتخابی تیم ملی برای حضور در مسابقات کسب سهمیه و المپیک پاریس در نظر گرفته شده است. بر اساس چرخه تعریفشده کادر فنی، کشتیگیران مدالآور رقابتهای جهانی 2023 صربستان و کشتیگیرانی که موفق به کسب سهمیه المپیک شدهاند از مراحل اولیه چرخه معاف هستند. در مسابقات جهانی صربستان امین میرزازاده با طلا، علیرضا مهمدی با نقره، پویا دادمرز، محمدرضا گرایی و محمدهادی ساروی با برنز جهانی در قهرمانی کشور هستند، همچنین کشتیگیران مدالدار معافشده اوزان 67، 97 و 130 کیلوگرم (محمدرضا گرایی، محمدهادی ساروی و امین میرزازاده) ورود خود را از یک تورنمنت بینالمللی با نظر کادر فنی در زمستان 1402 آغاز میکنند و در صورت عدم حضور، از چرخه انتخابی تیم ملی خارج خواهند شد. با پایان مسابقات قهرمانی کشور، نفرات اول به همراه نفرات معافشده در آن وزن باید در تورنمنت بینالمللی وهبی امره ترکیه شرکت کنند.
***
جریمه ۴۲۰ هزار یورویی به دلیل حمله به خانه همسایه با اره برقی!
دروازهبان پیشین تیم فوتبال آرسنال با رأی دادگاهی در آلمان ۴۲۰ هزار یورو جریمه شد. به گزارش تسنیم، «ینس لمان» دروازهبان پیشین آرسنال و بروسیادورتموند به دلیل ایجاد خسارت مادی، توهین مکرر به افسران پلیس و تلاش برای کلاهبرداری با رأی دادگاه به پرداخت 420 هزار یورو جریمه محکوم شد. گزارشها حاکی از آن است که دادستانی همچنین برای این دروازهبان پیشین تیم ملی فوتبال آلمان درخواست 10 ماه زندان کرده است. یک سال و نیم پیش لمان یک اره برقی گرفت، به گاراژ همسایهاش رفت و پس از قطع سیمهای دوربین مداربسته، سقفش را خراب کرد. در دادگاه، این دروازهبان پیشین 54 ساله گفت که این اتفاقات را به خاطر نمیآورد، زیرا حافظهاش ضعیف شده است. علاوه بر این، در سالهای 2021 و 2022، لمان 2 بار قوانین پارکینگ را در فرودگاه مونیخ نقض کرد. پس از اینکه این فوتبالیست پیشین پورشه برقی خود را شارژ کرد، نزدیک خودروهای دیگر در بخش خروجی پارکینگ رفت و بدون پرداخت هزینه برای شارژ خودروی خود (300 یورو) با خودروهای دیگر خارج شد.
***
تداوم صدرنشینی تیم والیبال نشسته ایران در رنکینگ جهانی
تیم ملی والیبال نشسته ایران به صدرنشینیاش در رنکینگ جهانی ادامه داد. در جدیدترین رنکینگ جهانی تیمهای والیبال نشسته، تیم ملی مردان ایران با 5500 امتیاز همچون ماههای قبل در صدر قرار گرفت و حضورش در رتبه نخست را تداوم بخشید. تیم کشورمان در ماههای اخیر علاوه بر قهرمانی در آسیا، در بازیهای پارآسیایی هم به مدال طلا رسید. در رنکینگ جهانی منتشرشده از سوی فدراسیون جهانی والیبال نشسته، برزیل با 4330 امتیاز دوم است و مصر با 4306 امتیاز در رده سوم قرار دارد. تیمهای بوسنی، آلمان، اوکراین، قزاقستان، چین، آمریکا و ژاپن در ردههای چهارم تا دهم ایستادهاند. در بخش بانوان تیم ایران با 1093 امتیاز در رده سوم آسیا و سیزدهم دنیا قرار دارد. آمریکا، کانادا، برزیل، ایتالیا، چین، روآندا، اسلوونی، اوکراین، آلمان و ژاپن در ردههای اول تا دهم هستند.
ارسال به دوستان
یادداشت روز
انقلابیگری از مسیر مردمسالاری
علیمحمد هنرمند: 1- بیانات روز گذشته رهبر انقلاب در دیدار مردم کرمان و خوزستان را باید فراتر از یک موضعگیری زمانی که در آستانه انتخابات اتخاذ میشود، به عنوان یک دستورالعمل سیاسی برای موقعیت حال حاضر کشور به حساب آورد؛ دستورالعملی که هم وضعیت موجود را تحلیل میکند و هم چشماندازی برای تغییر و اصلاح شرایط دارد. عصاره موضع رهبر انقلاب درباره انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی حول 2 محور «مشارکت قوی» و «رقابت واقعی جناح ها» تعریف میشود. 2 محوری که در عمل پیوندی گسستناپذیر از همدیگر دارند اما میتوان خاستگاههای متفاوتی را برای هر کدام تعریف کرد. «مشارکت» به عنوان بایستهای در جهت تقویت جمهوریت نظام تعریف میشود، به همین خاطر هرچه «مشارکت»، افزایش یابد ضریب مردمی انتخابات نیز ارتقا مییابد. طبیعی است هرچه وجه مردمی نظام تقویت شود قدرت ملی ایران نیز افزایش مییابد. از سوی دیگر با افزایش «مشارکت» جامعه ایران به سمت رفتار سیاسی هدفمند حرکت میکند. «رقابت» با پسوند «واقعی جناحها» که از سوی رهبر انقلاب تعریف شد به معنای رشد الگوی مشارکت سیاسی است. به عبارت دیگر هرقدر در «مشارکت» صرف حضور در پای صندوق رای واجد اهمیت است و معیاری کمی دارد اما «رقابت» ناظر بر کیفیت این «مشارکت» است. در فضای رقابت حداکثری است که ایدهها به مصاف همدیگر میروند و یکدیگر را به سنجه نقد میکشانند، نقایص یکدیگر را برملا میکنند و برای اثبات کارآمدی خود ادله ارائه میدهند. از سوی دیگر همین رقابتی بودن فضای یک انتخابات است که مردم را برای حضور پای صندوق رای و افزایش مشارکت قانع میکند. آنچنان که مردم نیز بیش از چهرهها به ایدهها توجه دارند و در جستوجوی انتخاب بهینهای هستند که شرایط را دچار تحول کند. با مجموع این اوصاف 2 محور «مشارکت قوی» و «رقابت واقعی جناحها» را که از سوی رهبر انقلاب طرح شد باید برای موفقیتآمیز بودن امتحان 11 اسفند مورد توجه قرار داد و از امروز تا روز انتخابات هر تصمیمی را در نسبت با این 2 محور سنجید. نهادهای مختلف از دستگاههای نظارتی گرفته تا رسانهها به عنوان اهرمهای موثر به تصمیم سیاسی جامعه باید تصمیمات خود را در این چارچوب اتخاذ کنند.
2- یکی از کلیدواژههایی که رهبر انقلاب در بیانات روز گذشتهشان بر آن تاکید داشتند «تحول» بود. پذیرش لزوم تحول از سوی ایشان گواهی روشن بر این واقعیت است که کشور نباید در شرایط رکود رها شود. انعطاف در سیاستگذاری و قانونگذاری کشور نیازمند آن است که هیچگاه وضعیت موجود را با هیچ استدلالی به عنوان یک موقعیت تغییرناپذیر تصور نکنیم. با این حال ایشان به درستی بر میدان انتخابات به عنوان گلوگاه اصلی این تحول اشاره کردند. تحول باید برآمده از اراده مردم و در چارچوب قانون باشد که انتخابات نیز مهمترین محل تلاقی این دو به حساب میآید. واقعیتی که درباره وضعیت موجود وجود دارد این است که در سالهای گذشته و در سایه تغییراتی که در مراجع اجتماعی و سیاسی، گسترده و مجازی شدن حوزه عمومی و... به وجود آمده است جامعه با انبوهی از مطالبات و الگوهای سیاسی مواجه شده است اما به موازات این تغییرات، فضای سیاسی کشور تحرک مطلوبی نداشته است. به همین خاطر نقد به نفی، اعتراض به آنارشی و ایده به هیجان تبدیل شده است. در این فضا تاکید رهبر انقلاب بر تقویت میدان انتخابات به عنوان مجرایی که در آن اراده مردم و قانون با یکدیگر تلاقی پیدا میکند نشان از یک افق بلندمدت برای عقلانی، چارچوبمند و مردمی کردن سیاست دارد، چراکه در فقدان این فضای عقلانی، مسیر مطالبات جامعه و سیاستگذاری دولت از یکدیگر بیگانه میشود. ایشان در چارچوب به رسمیت شناختن اصل تحول و دعوت به میدان انتخابات از «صاحبان دیدگاههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی» دعوت کردند تغییر را از مجرای انتخابات پیگیری کنند. تاکید رهبر انقلاب بر اینکه «میدان باید برای حضور جناحهای سیاسی و گرایشهای گوناگون سیاسی - اقتصادی - فرهنگی در مسابقه بزرگ انتخابات باز باشد تا همه دیدگاهها و نگاهها در این میدان فعال باشند» نشان از ضرورت برگزاری انتخابات با پذیرش تکثر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دارد. نهادهای نظارتی را باید نخستین مخاطبان این مبحث دانست، چرا که در نبود این تکثر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، جامعه نیز به سختی میدان انتخابات را به عنوان ابزار تحول انتخاب خواهد کرد. اگر حاضران در انتخابات به سطحی از همگونی برسند که یافتن تفاوتهایشان تنها به وابستگیهای پشت پرده جناحیشان محدود شود اساسا تصویری از امکان تحول برای مردم شکل نمیگیرد که بخواهند گزینه مشارکت فعال را انتخاب کنند.
از سوی دیگر در بلندمدت رکود سیاسی بهوجودآمده عملا جریان منتخب را وارد یک حاشیه امن میکند که میل به جسارت در تحول نداشته باشد. رهبر انقلاب در بیش از 3 دههای که از رهبریشان میگذرد همواره تقویت جمهوریت نظام را از نتیجه انتخابات مهمتر دانستهاند، چرا که یک رویه صحیح حتی پس از انتخابهای غلط به تحول مثبت کمک میکند اما یک رویه معیوب حتی در صورت کسب نتیجه مثبت نیز در بلندمدت به رکود و ناکارآمدی ختم میشود. ایشان روز گذشته بار دیگر جمهوریت و اسلامیت نظام را به انتخابات وابسته دانستند تا مشخص شود حتی انقلابیترین ایدهها نیز بیگانه از مشارکت و تایید مردم توان رشد ندارد. از این منظر این بیانات را باید اعلان مخالفت با قرائتهایی دانست که به دنبال انقلابیگری از مسیری غیرمردمسالاری دینی هستند.
3- کمتر از 70 روز تا انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری زمان مانده است؛ 2 انتخاباتی که هم کرسی مهمترین مجالس کشور را برای قانونگذاری و انتخاب رهبری تعیین میکند هم افقی از آینده سیاسی کشور را عیان میسازد. ائتلاف تمامقد ضدانقلاب و جریانهای برانداز در آشوبهای سال1401 که با یک شکست فضاحتآمیز همراه بود این واقعیت را حتی برای لایههای خشمگین جامعه برملا ساخت که کارآمدترین و کمضررترین روش برای هر تغییری را باید در چارچوب قانون جستوجو کرد. برای نمونه برخی جریانهای شکستخورده سیاسی که پارسال وسوسه همراهی با براندازان رهایشان نمیکرد و بهندرت در گفتار و رفتارشان چیزی متمایز از براندازان پیدا میشد هماکنون هرچند با لکنت اما اقرار میکنند تنها مسیر صندوقهای رای است. در این فضا جریانهای موثر بر افکار عمومی از جمله صاحبان جراید و رسانهها نقشی محوری در تبیین این واقعیت دارند. به همان میزان که باید شرایط «مشارکت قوی» و «رقابت واقعی جناحها» فراهم شود، مراجع سیاسی و اجتماعی نیز وظیفه دارند با عقلانی کردن گفتار و رفتار سیاسی، زمینهساز یک انتخابات سازنده باشند. بلوغ سیاسی جامعه در لحظهای شکل میگیرد که هم نخبگان امکان فعالیت بیابند و هم قواعد این فعالیت را بپذیرند تا مانند برخی تجربیات تلخ گذشته (از جمله انتخابات ریاستجمهوری سال 88) شاهد قدرناشناسی نخبگان سیاسی از امکان فراهمآمده نباشیم.
ارسال به دوستان
۳ برابر شدن مالیات هتلها در زمان المپیک پاریس
دولت فرانسه قرار است طرح ۳ برابر شدن مالیات هتلها در زمان المپیک را تصویب کند. هتلداران پاریس به دلیل طرح دولت برای 3 برابر کردن مالیات پرداختی مسافران در سال آینده که پایتخت میزبان بازیهای المپیک است، اعتراض کردند. مالیات توریستی در پاریس در حال حاضر از 0.25 یورو برای ابتداییترین محل اقامت تا 5 یورو برای هتلهای مجلل متغیر است. دولت قرار است این هزینه را به عنوان بخشی از بودجه سال 2024 خود 3 برابر کند. این طرح قرار است تا قبل از کریسمس بدون رأیگیری در پارلمان به تصویب برسد.
ارسال به دوستان
هفته چهاردهم لیگ برتر و تقابل نزدیک استقلال و سپاهان برای صدرنشینی
لغزش ممنوع
در هفته یکی مانده به آخر نیمفصل لیگ برتر فوتبال ۲ تیم استقلال و سپاهان اصفهان برای صدرنشینی و قهرمانی نیمفصل کورس تماشایی خواهند داشت. هفته چهاردهم لیگ برتر امروز با انجام ۶ مسابقه آغاز میشود. در ادامه نگاهی به بازیهای استقلال، سپاهان و پرسپولیس مقابل رقبا میاندازیم، آن هم در حالی که به نظر میرسد پرسپولیس از جمع مدعیان صدرنشینی جدا شده است.
* گلگهر سیرجان - استقلال
صدرنشین لیگ در کویر به مصاف گلگهر سیرجان میرود؛ تیمی که یک باشگاه کامل از نظر امکانات مالی و سختافزاری است. استقلال هم پرافتخارترین باشگاه ایرانی در آسیاست. از نظر آمار استقلال تاکنون جز یک باخت، همیشه مقابل این تیم پیروز بوده است. آبیپوشان تهرانی هفته قبل با ارائه یک بازی هجومی و زیبا نساجی را با ۴ گل بدرقه کردند. شاگردان نکونام در بهترین شرایط روحی - روانی و آمادگی بدنی و تیمی هستند، از این رو انتظار پیروز شدنشان در بازی امروز دور از انتظار نیست اما گلگهر مثل نساجی تیمی از هم پاشیده نیست. استقلال برای حفظ صدرنشینی و قهرمان شدن در نیمفصل باید هر ۲ بازی پیش رو را ببرد تا همچنان بالاتر از سپاهان اصفهان بماند. البته تیم اصفهانی یک بازی کمتر دارد و در صورت پیروزی در تمام دیدارهای خود قهرمانی نیمفصل را از آن خود خواهد کرد. گلگهر با ۱۸ امتیاز در رده هفتم جدول است.
* سپاهان - آلومینیوم اراک
روی کاغذ کمتر شانسی برای برد تیم میهمان در این مسابقه وجود دارد، حتی اگر این بازی در ورزشگاه خالی از تماشاگر برگزار شود. محرومیت تعلیق شده زردپوشان اصفهانی در این بازی به اجرا در آمده و سپاهان محروم از تماشاگر است! تیم اصفهانی ۴ امتیاز را با حکم انضباطی از دست داده ولی همچنان با یک بازی کمتر در تعقیب استقلال صدرنشین است و اگر آبیپوشان در کویر برنده نشوند، این سپاهان است که در صورت برد به صدر جدول خواهد رفت. سپاهان ۳۲ گل زده و زهردارترین خط حمله لیگ را در اختیار دارد ولی آلومینیوم اراک کمتر از یکسوم سپاهان گل زده و فقط ۱۰ بار دروازه حریفان را باز کرده! با این حال ۱۸ امتیازی است و روی پله هشتم جدول قرار دارد. سپاهان در بازی امروز زکیپور و قربانی را به دلیل محرومیت در اختیار ندارد. نکته جالب درباره تقابل ۲ تیم در لیگ برتر این است که تاکنون تمام بازیهای ۲ تیم مساوی به پایان رسیده و هیچ تیمی برنده نبوده است.
* پرسپولیس – شمسآذر قزوین
پرسپولیس قهرمان سهگانه فصل قبل و قهرمان ۵ دوره متوالی لیگ برتر روزگار تلخی را میگذراند و در ۹ بازی اخیرش فقط یک برد به دست آورده و با همین آمار منفی تقریبا از کورس قهرمانی نیمفصل و صدرنشینی خارج شده است. سرخپوشان پایتخت هفته گذشته مقابل تیم قعرنشین استقلال خوزستان هم متوقف شدند تا اکنون با ۲۲ امتیاز در رده پنجم لیگ بایستند. البته پرسپولیس یک بازی کمتر دارد اما بعید است شانسی برای صدرنشینی در نیمفصل اول داشته باشد. امروز شمسآذر قزوین، تیم غولکش لیگ میهمان شاگردان گلمحمدی است. تیمی که ملوان را در انزلی، فولاد را در اهواز و تراکتور را در تبریز شکست داده، حریف چغری برای پرسپولیس خواهد بود. شمس آذر اکنون با ۱۷ امتیاز در رده نهم جدول است، البته ۳ امتیاز هم از این تیم تازه صعودکرده کسر شده است. شمسآذر از استقلال هم در قزوین یک امتیاز گرفته و بعید است راحت به پرسپولیس امتیاز بدهد؛ پرسپولیسی که در گلزنی مشکل دارد و بازیکنان گلزن فصل گذشتهاش مثل مهدی عبدی و آلکثیر را راحت از دست داد. برنده شدن شمشآذر در این بازی میتواند پرسپولیس را وارد بحران عمیقی کند! البته پرسپولیس در صورت برد طلسم نبردنهایش را میشکند و به نیمفصل دوم امیدوارخواهد شد.
***
برنامه مسابقات
هفته چهاردهم؛ گرامیداشت ولادت حضرت عیسی مسیح(ع) و آغاز سال نو میلادی
یکشنبه ۳ دی
پیکان تهران - فولاد خوزستان؛ ساعت ۱۴، ورزشگاه پاس قوامین تهران
گلگهر سیرجان – استقلال تهران؛ ساعت ۱۵، ورزشگاه شهید سلیمانی سیرجان
نساجی مازندران – هوادار تهران؛ ساعت ۱۵، ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر
فولادمبارکه سپاهان اصفهان - آلومینیوم اراک؛ ساعت ۱۵:۳۰، ورزشگاه نقش جهان اصفهان
پرسپولیس – شمسآذر قزوین؛ ساعت ۱۷:۳۰، ورزشگاه آزادی تهران
استقلال خوزستان - مس رفسنجان؛ ساعت ۱۷:۴۵، ورزشگاه غدیر اهواز
ارسال به دوستان
پیشکسوت پرسپولیس از دلایل افت این تیم میگوید
بیژن ذوالفقارنسب: بازیکنان هماهنگ نیستند
پیشکسوت پرسپولیس اعتقاد دارد چون بین بازیکنان پرسپولیس هماهنگی لازم وجود ندارد شرایط آن بهگونهای است که ممکن است حتی از تیمهای متوسط لیگ برتر نیز شکست بخورد. بیژن ذوالفقارنسب با بیان اینکه بازیکنان پرسپولیس هنوز به هماهنگی لازم نرسیدهاند، اظهار کرد: پرسپولیس در چند بازی اخیر خود تا حدودی نامتعادل بازی کرده و شرایط خوبی ندارد. فکر میکنم بازیکنان جدیدی که جذب کرده هنوز نتوانستهاند با هم هماهنگ شوند و این مساله کار مربیان این تیم را سخت کرده است و نیاز به زمان دارند تا بین بازیکنان هماهنگی لازم ایجاد شود. او در پاسخ به این پرسش که پرسپولیس در حال حاضر در چه پستهایی ضعف دارد؟ افزود: تنها ضعف کنونی پرسپولیس ناهماهنگی بین بازیکنان است که با حضور در چند اردوی داخلی و خارجی میتواند این ضعف را برطرف کند، البته پرسپولیس با داشتن مربیای همچون یحیی گلمحمدی که اشراف کامل به بازیکنان دارد در کوتاهترین زمان ممکن این مشکل را میتواند حل و فصل کند. هماهنگی در فوتبال بسیار مهم و ضروری است که حتی بهترین مربی دنیا نیز اگر چنین مشکلی داشته باشد به بنبست میخورد. ذوالفقارنسب تاکید کرد: پرسپولیس همواره در نیمفصل دوم به دلیل اینکه به هماهنگی لازم میرسد عملکرد موفقتری نسبت به نیم فصل اول دارد اما الان شرایط این تیم به گونهای است که حتی از تیمهای متوسط لیگ نیز شکست میخورد یا به تساوی دست مییابد، چون هماهنگی لازم بین بازیکنان وجود ندارد. این مربی پیشکسوت تصریح کرد: پرسپولیس با ظرفیت و استعدادهای خوبی که دارد در نیم فصل دوم میتواند بازیهای خوبی ارائه دهد و امتیازات ازدسترفته خود را جبران کند، به شرط اینکه زودتر هماهنگی لازم بین بازیکنان این تیم ایجاد شود. ذوالفقارنسب خاطرنشان کرد: گلمحمدی چند سالی میشود که مربی پرسپولیس است و این توانایی را دارد دوباره این تیم را به روزهای اوج برساند، البته این زمانی محقق خواهد شد که باشگاه به تعهدات مالی خود نسبت به بازیکنان و کادر فنی عمل کند تا این تیم دوباره به صدر جدول لیگ برتر برگردد.
ارسال به دوستان
زمان مذاکره باشگاه اینتر با مهدی طارمی مشخص شد
تابستان به جای ژانویه
تیم فوتبال اینترمیلان قصد دارد همزمان با اتمام قرارداد مهدی طارمی با پورتو در فصل نقل و انتقالات تابستانی برای جذب او اقدام کند. مهدی طارمی لژیونر ایرانی تیم فوتبال پورتوی پرتغال در پایان فصل جاری قراردادش با این تیم به پایان خواهد رسید و به بازیکن آزاد تبدیل خواهد شد. طارمی در این فصل در ۲۱ بازی برای پورتو ۵ گل به ثمر رسانده و ۳ پاس گل داده است. این بازیکن فصل گذشته موفق شد ۲۲ گل در لیگ پرتغال به ثمر برساند و توجه باشگاههای بزرگ اروپایی را به خود جلب کند. در فصل نقل و انتقالاتی که گذشت، تیمهایی مانند میلان و اینتر برای جذب طارمی تلاش کردند اما به دلیل به توافق نرسیدن بر سر مسائل مالی و پرداخت بند آزادسازی قرارداد، این مذاکرات به جایی نرسید تا طارمی این فصل را هم در پورتو بگذراند. حال با نزدیک شدن به پایان قرارداد مهدی طارمی دیگر نیازی به پرداخت بند مربوط به فسخ قرارداد نیست و تیمهایی که خواهان او هستند دیگر نیازی به کسب رضایت پورتو ندارند.
«اینتر» از جمله تیمهایی است که نسبت به جذب مهدی طارمی ابراز علاقه کرده است و تلاش میکند این بازیکن را جذب کند.
«متئو مورتو» خبرنگار ورزشی با اشاره به علاقه مجدد اینتر به طارمی، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: اینتر طارمی را در فصل تابستان میخواهد. این باشگاه تلاش میکند در فصل تابستان همزمان با اتمام قرارداد طارمی، این مهاجم را به خدمت بگیرد.
«آلفردو پدولا» هم که یک خبرنگار ایتالیایی است از علاقه اینتر به طارمی صحبت کرد و گفت: اینتر قصد ندارد در فصل نقل و انتقالات زمستانی سراغ طارمی برود اما در فصل تابستان برای جذب او اقدام خواهد کرد. «تاجون بوکانان» و «پیوتر ژیلینسکی» هم از دیگر گزینههای اینتر هستند.
ارسال به دوستان
بازگشت گزینههای قدیمی به میز آقای سرپرست
پیاتزا از تیم ملی والیبال دور شد؟
سرپرست فدراسیون والیبال برای انتخاب سرمربی تیم ملی با گزینههای قدیمی وارد مذاکره مجدد شده است. چندی پیش وحید مرادی، سرپرست فدراسیون والیبال درباره گزینههای هدایت تیم ملی والیبال اظهار داشت: با بیش از ۱۵ مربی برجسته والیبال جهان و گزینههای ایرانی وارد مذاکره شدیم. در نهایت ۴ گزینه برای ما باقی ماندند. تلاش ما این است تا بهمنماه با گزینه مورد نظر به توافق برسیم تا کارش را شروع کند. توماس توتولو، ولادیمیر آلکنو، روبرتو پیاتزا و سعید معروف گزینههای اصلی ما هستند و ما به استفاده ترکیبی از آنها هم فکر میکنیم. پیش از این محمدرضا داورزنی ریاست فدراسیون والیبال را بر عهده داشت و گزینههای مدنظر وی بیشتر بودند؛ او از بلنجینی و پیمان اکبری هم به عنوان گزینههای مدنظر فدراسیون نام برده بود اما با تغییراتی که در راس فدراسیون شکل گرفت و وحید مرادی سکاندار فدراسیون شد، گزینههای حضور روی نیمکت تیم ملی هم کاهش یافت. در روزهای گذشته شنیده میشد توافقات نهایی با روبرتو پیاتزا حاصل شده است اما حالا گفته میشود وحید مرادی برای انتخاب سرمربی تیم ملی با گزینههایی همچون بلنجینی و هینن هم وارد مذاکره مجدد شده است. این در شرایطی است که هینن بارها برای حضور در تیم ملی ایران به صورت مستقیم و غیرمستقیم چراغ سبز نشان داده، در حالی که بلنجینی گزینه جدی هدایت تیم ملی والیبال بلغارستان محسوب میشود. شنیدهها حاکی از این است بلنجینی در صورت عدم توافق نهایی با بلغارستان شانس بیشتری برای حضور در ایران دارد. این در شرایطی است که پیش از این برخی رسانهها از احتمال حضور لورنزتی در تیم ملی والیبال ایران خبر داده بودند که او در گفتوگو با فارس این موضوع را تکذیب کرد. نکته جالب توجه این است که همچنان توماس توتولو، مربی سرشناس والیبال دنیا به عنوان گزینه نخست برای دستیاری در تیم ملی ایران به شمار میرود. حالا باید منتظر ماند و دید وحید مرادی چه زمانی و با چه گزینهای به توافق نهایی خواهد رسید. ارسال به دوستان
دیوان عالی آمریکا فرشته نجات ترامپ میشود؟
ثمانه اکوان: ترامپ در زمان ریاستجمهوریاش توانست ۳ نفر از 9 عضو دیوان عالی آمریکا را شخصا تعیین و منصوب کند؛ فرصتی که برای کمتر رئیسجمهوری در ایالات متحده پیش میآید. بر اساس قانون اساسی ایالات متحده، 9 نفر قضات دیوان عالی آمریکا را رئیسجمهور تعیین میکند و همه آنها به صورت مادامالعمر انتخاب میشوند و در صورت فوت شدن یا اعلام این مساله که دیگر قادر به ادامه فعالیتهای خود نیستند، رئیسجمهوری، قاضی بعدی را جایگزین خواهد کرد.
ترامپ با تعیین 3 قاضی از 9 قاضی دیوان عالی آمریکا، عملا کفه ترازو را به نفع حزب جمهوریخواه و محافظهکاران در این دیوان بالا برد و کار را به جایی رساند که 6 نفر از این 9 نفر محافظهکار بوده و تنها 3 نفر حامی دموکراتها هستند. این مساله هماینک در حال نمایش نتایج خود در انتخابات ریاستجمهوری سال 2024 است. دونالد ترامپ که این روزها مشغول رفت و آمد در دادگاههای مختلف و دفاع از خود در موارد اتهامی متنوع از جمله فرار مالیاتی، همچنین اتهام بسیار سنگین و جدی دخالت در انتخابات و دعوت به شورش طرفدارانش است، حالا پیروزی خوبی در مقابله با این اقدامات به دست آورده و آن رای دیوان عالی آمریکا در ماجرای مصونیتش از اتهاماتی است که تاکنون علیه او مطرح شده است.
دادگاههای مختلفی برای بررسی حوادث 6 ژانویه 202۱ در ایالات متحده تشکیل شده است. این دادگاهها به بررسی دلایل و ریشههای حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره پرداخته و تاکنون عده زیادی را با مجازاتهای سنگین راهی زندان کردهاند. زمانی که کار به تشکیل دادگاه برای بررسی جریان ترامپ در روز 20 ژانویه رسید، برخی حقوقدانان آمریکایی اعلام کردند به دلیل اینکه در آن روز هنوز ترامپ رئیسجمهور آمریکا بوده است، از مصونیت قضایی برخوردار بوده و نباید به دلیل صحبتها و عملکردش در روز 20 ژانویه محاکمه شود. حقوقدانان دموکرات اما در مقابل بر این عقیدهاند که بعد از برگزاری انتخابات و قبل از انجام شدن مراسم تحلیف ریاستجمهوری جدید، ترامپ دیگر رئیسجمهور آمریکا نبوده و باید به دلیل اظهاراتش در تهییج و تشویق مردم به شورش علیه نتایج انتخابات محاکمه شود. این مساله برگزاری جلسات دادگاه ترامپ را با تردیدهای زیادی مواجه کرده بود. در نهایت بازرس ویژه این دادگاه، درخواستی به دیوان عالی آمریکا فرستاد که در آن خواسته شده بود تفسیر قضات این دیوان از این مساله روشن شود.
دیوان عالی آمریکا اما در یک برگه و یک جمله کوتاه و خلاصه - «درخواست رد میشود» - و بدون اینکه اشارهای به دادگاه داشته باشد، به سرعت تصمیمگیری سریع درباره مصونیت ترامپ در پرونده دخالت در انتخابات ۲۰۲۰ را رد کرد. این تصمیم، یک پیروزی بزرگ برای ترامپ محسوب میشود و آغاز دادگاه او را به صورت بالقوه تا برگزاری انتخابات سال آینده به تعویق میاندازد. «جک اسمیت» بازرس ویژه رسیدگی به این پرونده در ماه آگوست ترامپ را به توطئه برای ایجاد مانع بر سر راه یک روند رسمی متهم کرده و گفته بود سخنرانی ترامپ که در آن از هوادارانش خواسته بود علیه پیروزی بایدن «تا پای جان بجنگند» باعث تحریک آشوب شده است. وکلای ترامپ اما میگویند این نوع از سخنرانیها بخشی از «مسؤولیت رسمی او به عنوان رئیسجمهور» بوده و او از عواقب قضایی، مصون است.
این حکم، همان برگ برندهای است که حامیان ترامپ همیشه به دنبال آن بودند زیرا میدانند در صورتی که این دادگاهها بعد از اعلام نتایج انتخابات برگزار شود، در صورتی که ترامپ پیروز میدان باشد - که البته چندان هم با توجه به نتایج نظرسنجیهای انتخاباتی بعید نیست - او میتواند به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده خود را عفو کند و دیگر دست هیچ دموکراتی به او نخواهد رسید.
بلافاصله پس از این حکم، ترامپ بیانیهای صادر و از آن استقبال کرد. در بیانیه ترامپ آمده است: «دادگاه عالی به اتفاق آرا، تلاش ناامیدانه جک اسمیت روانپریش برای دور زدن قانون اساسی فوقالعاده ما را رد کرد». ترامپ در ادامه نوشته است: «جو بایدن شیاد و سرسپردگان او ۳ سال صبر کردند تا این پرونده ساختگی را مطرح کنند و حالا در پیش بردن این پروندهسازی از طریق دادگاهها شکست خوردند». رئیسجمهور سابق آمریکا همچنین نوشت: «مشتاقانه استدلالهای بسیار مهم درباره مصونیت رئیسجمهور در دادگاه تجدیدنظر واشنگتندیسی» را پیش میبرد.
البته ترامپ هنوز از شر دادگاههای دیگر خلاص نشده است؛ علاوه بر پرونده شورش ششم ژانویه، اسمیت بر پیگرد ترامپ درباره پرونده «سوءاستفاده از اسناد طبقهبندیشده» هم نظارت میکند. این پرونده در دادگاه فلوریدا مطرح خواهد شد. ترامپ خواستار تعویق این دادگاه تا انتخابات ۲۰۲۴ است اما اسمیت در حال لابی کردن برای «یک دادگاه سریع» است. ترامپ این اتهامات را رد کرده و آن را «تلاشی بیشرمانه توسط خانواده مجرم بایدن و وزارت دادگستری برای مداخله در انتخابات ۲۰۲۴» خوانده است. کمتر از یک سال تا برگزاری انتخابات آمریکا، ترامپ در نظرسنجیها از ساکن کنونی کاخ سفید بالاتر است. با این حال، دادگاه عالی کلرادو حکم داد ترامپ نمیتواند در رأیگیری مقدماتی در این ایالت شرکت کند. این پرونده از سوی فعالان دموکرات به جریان افتاده که استدلال میکنند ترامپ فاقد صلاحیت لازم برای نامزدی دوباره برای ورود به کاخ سفید است چون او در شورش علیه دولت ایالات متحده دست داشته و در این زمینه آنها به بخشی از اصلاحیه چهاردهم اشاره داشتند که پس از جنگ داخلی آمریکا در سال ۱۸۶۵ تصویب شد. گمان میرود این پرونده نیز به سرنوشت پروندههای دیگر دچار شود و بعد از شکایت ترامپ یا حزب جمهوریخواه در دیوان عالی آمریکا رد شود.
نکته جالب توجه در این مساله بالا رفتن میزان آرای ترامپ در نظرسنجیها، بعد از برگزاری هر جلسه دادگاه است. از ابتدای شکلگیری دادگاهها، هرگاه جلسهای برای بررسی اتهامات او تشکیل شده، در نظرسنجیها، آرای ترامپ نیز بالا رفته است. بر اساس آخرین نظرسنجیها، در شرایطی که امروز انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا برگزار شود، ترامپ با 46.8 درصد از آرای عمومی و مردمی، پیروز میدان خواهد بود و بایدن 44.5 درصد آرا را به خود اختصاص میدهد. مساله در اینجا البته تنها ترامپ نیست زیرا بر اساس همین نظرسنجیها، ۲ نامزد دیگر مطرح حزب جمهوریخواه یعنی نیکی هیلی و ران دسانتیس نیز در صورتی که با بایدن در انتخابات نهایی مواجه شوند، به راحتی او را شکست خواهند داد. بر این اساس دسانتیس با 47 درصد آرا در مقابل 46.8 درصد آرای بایدن، پیروز میدان خواهد بود و نیکی هیلی با 45 درصد آرا در مقابل 40.3 درصد آرای بایدن، پیروز این رقابت خواهد بود. این مساله باعث افزایش نگرانی دموکراتها درباره آینده سیاسی بایدن شده است و معتقدند در صورتی که اتفاق خاصی در یک سال باقیمانده از عمر دولت بایدن نیفتد و شکستهای او در عرصه سیاست خارجی و داخلی، همچنان ادامه داشته باشد، به احتمال زیاد دموکراتها بازنده اصلی میدان رقابتهای انتخاباتی خواهند بود. برخی تحلیلگران سیاسی در داخل آمریکا اعتقاد دارند در صورتی که نیکی هیلی در مناظرات انتخاباتی همچنان در صدر باقی بماند و ترامپ نیز رقیب اصلی او باشد، با توجه به اینکه در نهایت میزان آرای هیلی به اندازه ترامپ در حزب جمهوریخواه نخواهد بود، او در نهایت مجبور میشود از رقابتها کنار بکشد و این احتمال وجود دارد که ترامپ او را به عنوان معاون خود در رقابت با دموکراتها معرفی کند. اگر چنین شرایطی اتفاق بیفتد، کمپین ترامپ - هیلی با آرای بالایی توان پیروزی بر بایدن - هریس را خواهد داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|