|
پایگاه آمریکا در سوریه هدف حمله قرار گرفت
پایگاه آمریکا در میدان گازی «کونیکو» در شرق سوریه هدف حمله راکتی قرار گرفت. منابع محلی در سوریه و عراق، بعدازظهر دوشنبه، از حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه خبر دادند. بعد از انتشار این گزارش در رسانههای محلی، «الجزیره» گزارش داد مقاومت اسلامی عراق در این حمله محل استقرار نظامیان آمریکایی را مورد حمله قرار داده است. با این حال، رسانههای عراقی و سوری تا لحظه انتشار این گزارش، درباره میزان خسارات وارده به پایگاه آمریکا و تلفات احتمالی، جزئیات بیشتری منتشر نکردند.
ارسال به دوستان
با کنارهگیری دیسانتیس به نفع ترامپ، رقابت نیکی هیلی با رئیس سابقش جدیتر شد
دوئل تندروها
گروه بینالملل: ران دیسانتیس، فرماندار ایالت فلوریدا و اصلیترین رقیب ترامپ، کمپین انتخاباتی خود را متوقف و از رئیسجمهوری سابق آمریکا حمایت کرد. دیسانتیس کنارهگیری خود از رقابتهای انتخاباتی را در فیلمی در شبکه اجتماعی ایکس با نقل قولی از وینستون چرچیل، نخستوزیر پیشین انگلیس اعلام کرد و نوشت: در را برای رقابت دیگری باز بگذارید. موفقیت، نهایی نیست و شکست، کشنده نیست. این شجاعت ادامه دادن است که مهم است. فرماندار ایالت فلوریدا همچنین با اذعان به اینکه پس از کسب مقام دوم در آیووا، جایی که با ۳۰ امتیاز از ترامپ شکست خورد، مسیر روشنی برای پیروزی وجود ندارد، استدلال کرد ترامپ نسبت به جو بایدن، رئیسجمهوری فعلی ایالات متحده، گزینه بهتری برای ریاستجمهوری آمریکا محسوب میشود. وی افزود: برای من واضح است که اکثریت رایدهندگان مقدماتی جمهوریخواه میخواهند به دونالد ترامپ فرصت دیگری بدهند. اگر کاری میتوانستم انجام دهم تا نتیجه مطلوبی داشته باشم، شامل توقفهای بیشتر کارزار انتخاباتی و مصاحبههای بیشتر، آن را انجام میدادم.
به گزارش راشاتودی، پیشتر نیز «ویوک راماسوامی» در پی کسب نتایج مایوسکننده در مرحله اول انتخابات مقدماتی حزب جمهوریخواه آمریکا که در ایالت آیووا برگزار شد، کنارهگیری خود را از این رقابت اعلام کرد و ترامپ را مورد تایید قرار داد.
دی سانتیس تنها پس از یک دور انتخابات مقدماتی حزب جمهوریخواه تصمیم خود را اعلام و به سود دونالد ترامپ از حضور در انتخابات انصراف داد. تصمیم این سیاستمدار جمهوریخواه تنها 2 روز پیش از انتخابات مقدماتی این حزب در ایالت نیوهمپشایر اعلام شد؛ جایی که او حتی پیشتر با توجه به نتایج نظرسنجیها تصمیم گرفته بود به این ایالت سفر نکند و تمرکز خود را روی ایالتهای بعدی متمرکز کرده بود. سیاستمدار جمهوریخواه که در ماههای اخیر شاهد نزول قابل توجه خود در نظرسنجیها بود، در ویدئویی که در صفحه توئیتر (ایکس) خود منتشر کرده، میگوید: «برایم محرز شده که اکثریت جمهوریخواهان در انتخابات مقدماتی میخواهند به دونالد ترامپ شانس دیگری بدهند».
او همچنین با اعلام حمایت از دونالد ترامپ میافزاید: «من تعهد دادهام از نامزد جمهوریخواهان حمایت کنم و با افتخار به این تعهد پایبند خواهم بود. او از حمایت من برخوردار است». این تصمیم دی سانتیس با استقبال ترامپ روبهرو شد و رئیسجمهوری سابق که در ماههای اخیر بارها فرماندار فلوریدا را مورد تمسخر قرار میداد، او را فردی واقعا فوقالعاده توصیف کرد. ترامپ در یکی از سخنرانیهای انتخاباتی خود در جمع هوادارانش گفت: «من فقط میخواهم از ران تشکر کنم و به او به خاطر انجام یک کار بسیار خوب تبریک بگویم. او بسیار مهربان بود و از من حمایت کرد. من از او قدردانی میکنم و مشتاقانه منتظر همکاری با ران هستم».
در مقابل نیکی هیلی هم در گفتوگو با سیانان نسبت به کنارهگیری دیسانتیس واکنش نشان داد و برایش آرزوی موفقیت کرد. اظهارات هیلی در حالی مطرح میشود که دیسانتیس در متن خداحافظی خود از او انتقاد و تاکید کرده بود ترامپ رئیسجمهور بهتری برای آمریکا خواهد بود. هیلی در بخش دیگری از صحبتهای خود با سیانان گفت از تصمیم دیسانتیس از پیش مطلع نبوده و فرماندار ایالت فلوریدا، او را از کنارهگیری خود آگاه نکرده بود. پیش از انصراف دیسانتیس از انتخابات، نتایج نظرسنجیها نشان میداد رقابت در ایالت نیوهمپشایر بین ترامپ و هیلی به صورت نزدیکی دنبال خواهد شد، در حالی که فرماندار ایالت فلوریدا با فاصلهای زیاد از این دو در جایگاه سوم قرار داشت. برخی کارشناسان بر این باورند با کنار کشیدن دی سانتیس، ترامپ در نیوهمپشایر به یک پیروزی قاطع در برابر نیکی هیلی دست خواهد یافت.
دونالد ترامپ پس از پیروزی قاطع هفته گذشته خود در ایالت آیووا انتظار داشت بتواند زودتر رقبای خود را به کنارهگیری وادار کند. پیش از این ویوک راماسوامی، دیگر نامزد هندیتبار انتخابات آمریکا پس از شکست در آیووا به کمپین انتخاباتی خود پایان داده بود. به گزارش یورونیوز، با توجه به اینکه ترامپ تاکنون در مناظرههای انتخاباتی حزب جمهوریخواه شرکت نمیکرد، مشخص نیست از این پس این مناظرهها چه سرنوشتی پیدا میکند، چرا که جز نیکی هیلی هیچ نامزد دیگری باقی نمانده و اگر ترامپ همچنان به سیاست پیشین خود ادامه دهد، برگزاری این مناظرهها تنها با حضور هیلی بیمعنی خواهد بود. این در حالی است که آخرین نتایج نظرسنجیها نشان میدهد ترامپ وضعیت بسیار بهتری نسبت به هیلی دارد و بعید است کنار رفتن دی سانتیس هم در نهایت به بهبود شرایط برای سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل بینجامد. با این حال رئیسجمهور سابق ایالات متحده با پروندههای کیفری متعددی روبهرو است و همچنین برخی ایالتها تلاشهایی برای منع حضور او در انتخابات انجام دادهاند. در چنین شرایطی هیلی احتمالا میتواند امیدوار باشد نهادهای عالی قضایی حکم نهایی علیه ترامپ را صادر و اجازه کاندیداتوری این سیاستمدار جنجالی را سلب کنند. در آن صورت نیکی هیلی میتواند در انتخابات ماه نوامبر در مقابل جو بایدن بایستد، در غیر این صورت و اگر روندها به همین شکلی که در ماههای اخیر پیش رفته ادامه یابد، ترامپ نامزد نهایی جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری خواهد بود.
* حملات متقابل هیلی و ترامپ
«نیکی هیلی» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل و نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ۲۰۲۴، دونالد ترامپ را به داشتن «زوال عقل» متهم کرد و گفت او دیگر در حد سال ۲۰۱۶ نیست. نیکی هیلی در مصاحبه با برنامه «فیس د نیشن» تلویزیون سیبیاس بیان کرد: اگر اخیرا نگاه کرده باشید، چند مساله وجود داشته است. ترامپ ادعا کرده جو بایدن ما را به سمت جنگ دوم جهانی سوق میدهد. حدس میزنم منظورش جنگ سوم جهانی بوده باشد. او همچنین گفت با اوباما رقابت کرده درحالی که او هرگز رقابتی با اوباما نداشته است. وی افزود: اگر یک شخص ۸۰ ساله ریاست را بر عهده بگیرد، متعجب نشوید که ثبات عقل آنها رو به زوال است.
در مقابل، ترامپ به سفیر سابق خود نیز رحم نکرد و نماینده سابق خود در سازمان ملل را جنگطلب و بخشی از حلقه سیاسیون فاسد این کشور توصیف کرد. رئیسجمهور سابق آمریکا طی سخنرانی تبلیغاتی در ایالت نیوهمپشایر، نیکی هیلی را یک جنگطلب توصیف کرد. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، ترامپ که در زمان ریاستجمهوری خود هیلی را به عنوان نماینده آمریکا در سازمان ملل منصوب کرده بود، درباره او گفت: «ما جنگطلبان را [از دولت] بیرون میاندازیم». در حالی که ترامپ خود در زمان حضورش در کاخ سفید دستور انجام اقدامات تروریستی متعددی را در سراسر جهان صادر کرده بود، درباره هیلی مدعی شد: «ما کسانی را که همیشه میخواهند جنگ به راه بیندازند، [از دولت] اخراج میکنیم. نیکی هم جزو آنهاست». وی با ادعای اینکه هیلی از حمایت نیروهای طرفدار جو بایدن، رئیسجمهور کنونی آمریکا برخوردار است، اظهار داشت: «[امثال نیکی میگویند] باید همه افراد در همه جا را به قتل برسانیم و کلی پول برای تولیدکنندگان موشک جمع کنیم».
***
ترامپ در نیوهمپشایر درباره ایران چه گفت؟
دونالد ترامپ بخشی از سخنرانی تبلیغاتی خود در ایالت نیوهمپشایر را به ایران اختصاص داد و گفت: به یاد داشته باشید ایران در زمان دولت ترامپ شکسته شد. به چین گفتم اگر یک بشکه نفت از ایران بخرید، ما تعرفه 100 درصدی را برای تجارت وضع میکنیم، در واقع به چینیها گفتم نباید هیچ کاری با ایران انجام دهید. ترامپ ادامه داد: من این کار را با بسیاری از کشورهای دیگر هم در قبال ایران انجام دادم و اگر به یاد داشته باشید آنها کاملاً شکست خورده بودند. رئیسجمهور سابق آمریکا ادعا کرد: من نمیخواهم بد باشم. من فقط نمیخواستم ایران سلاح هستهای داشته باشد، من خواهان انجام معامله بزرگی با ایران بودم که همه را خوشحال کند. به ایرانیها گفتم میتوانید ثروتمند باشید اما شما نمیتوانید یک سلاح هستهای داشته باشید اما کشور در برابر ایران به حدی عقبنشینی کرده است که حتی صحبت کردن درباره آن بسیار شرمآور است. ایران اکنون 31 روز دیگر تا داشتن سلاح هستهای فاصله دارد؛ قدرت تسلیحات هستهای که قابل توصیف نیست.
ارسال به دوستان
ساکن کاخ سفید چگونه در برابر مجتمعهای نظامی - صنعتی آمریکا تسلیم شد و در اوکراین و غزه شکست خورد
سیاست خارجی؛ پاشنه آشیل بایدن
جفری ساکس، اقتصاددان و استاد برجسته دانشگاه هاروارد آمریکا در وبگاه Common Dreams، با توجه به جدیدترین تحولات حوزه روابط بینالملل سعی کرده توضیح دهد چرا جو بایدن، رئیسجمهور کنونی آمریکا را باید یکی از عینیترین نمادهای شکست و ناکامی در حوزه سیاست خارجی این کشور ارزیابی کرد؛ فردی که تسلیم مجتمعهای نظامی - صنعتی آمریکایی شده و به جای اینکه چالشها و مشکلات خارجی آمریکا را حل کند، عملا مشکلات بزرگتری را برای این کشور به ارمغان آورده است؛ رئیسجمهوری که حتی برای خوب و مفید بودن برای کشورش، اندک تلاشی نیز نکرده است.
ساکس در مقاله خود مینویسد: «زمانی که صحبت از حوزه سیاست خارجی میشود، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا دو نقش عمده و محوری دارد؛ اول مهار و رهبری مجتمعهای نظامی - صنعتی آمریکایی که همواره خواهان آغاز جنگهای جدید هستند و دوم، مهار متحدان آمریکا که انتظار دارند این کشور به نیابت از آنها وارد جنگهای مختلف شود. اغلب رؤسای جمهور آمریکا در انجام درست 2 وظیفه مذکور شکست خوردهاند. جو بایدن قطعا یک شکست و ناکامی بزرگ در این رابطه را نمایندگی میکند. در وضعیت کنونی، مجتمعهای نظامی - صنعتی آمریکایی از کنترل و تسلط قابل توجهی بر سیاست خارجی آمریکا برخوردارند. اکنون نهادهای عمده و مهم قانونگذاری و اجرایی در آمریکا نظیر کاخ سفید، پنتاگون، سازمان سیا، وزارت خارجه آمریکا و کمیتههای مختلف کنگره این کشور، قراردادهای مختلفی با مجتمعهای نظامی - صنعتی آمریکایی دارند. تنها یک رئیسجمهور خاص و استثنایی میتواند جلوی این روند فاجعهبار را بگیرد و ماشین جنگی بزرگی را که در آمریکا وجود دارد و همه چیز را میبلعد متوقف سازد. افسوس که بایدن حتی تلاش نکرد چنین رئیسجمهوری باشد. بایدن در طول دوره فعالیتهای سیاسی خود، حمایتهای زیادی را از جانب مجتمعهای نظامی - صنعتی دریافت کرده و به نوبه خود مشتاقانه از برخی جنگها که آمریکا میتوانست در آنها درگیر نشود، استقبال کرده است، البته بایدن با انعقاد قراردادهای تسلیحاتی بزرگ، انجام کودتاهای مختلف با راهبری سازمان سیا، همچنین گسترش ناتو نیز موافقت کرده است.
بایدن در ارائه لایحه بودجه نظامی آمریکا، همه رکوردها را شکسته و بودجه 1.5 تریلیون دلاری ارائهکرده است. جالب است که بر اساس بودجه ارائه شده از سوی بایدن، صنایع نظامی و تسلیحاتی آمریکایی 50 میلیارد دلار کمک مالی دریافت میکنند تا بتوانند همچنان میدانهای جنگ غزه و اوکراین را در راستای منافع متحدان آمریکا تغذیه کنند. بایدن هیچ طرحی برای جنگ اوکراین ندارد و حتی توافق صلح میان اوکراین و روسیه را که بر اساس آن بیطرفی اوکراین و عدم عضویت آن در ناتو مورد تاکید قرار میگرفت، رد کرده است. بایدن جنگ اوکراین را به عمد زنده نگه میدارد زیرا منافع مالی خوبی برای مجتمعهای نظامی- صنعتی آمریکایی دارد. درباره اسرائیل شکستها و ناکامیهای رئیسجمهور دموکرات از همه آشکارتر است. در اسرائیل یک رژیم افراطی سر کار است که هیچگونه حقی را برای فلسطینیها به رسمیت نمیشناسد. اکنون اسرائیل توسط افراطیهایی اداره میشود که مدعیاند خداوند کل سرزمین مردم فلسطین را به آنها بخشیده است. آنها میگویند فلسطینیها یا برتری ما را بپذیرند یا کشته شده و یا از سرزمین خود آواره شوند. جالب است که نتانیاهو و متحدانش حتی نیات خود در رابطه با نسلکشی فلسطینیها را نیز پنهان نمیکنند. در این رابطه، مقامهای ارشد اسرائیلی در مدت اخیر موضعگیریهایی را مطرح کردهاند که در قالب آنها با استنادهای واهی، از مشروع بودن کشتار فلسطینیها سخن گفته میشود. اسرائیل اکنون با اتهامات جدی در زمینه ارتکاب نسلکشی در دیوان بینالمللی دادگستری در قالب شکایت آفریقای جنوبی از خود روبهرو است. آفریقای جنوبی در رابطه با شکایت خود اسناد صریح و روشنی را ارائه کرده است. اسرائیل به سیاست صلح نمیاندیشد و صرفا یک سیاست آخرالزمانی و افراطی را نمایندگی میکند. در این میان، بایدن هر آنچه را اسرائیل برای کشتار فلسطینیها نیاز دارد به این رژیم میدهد. او حتی نهادهای قانونی آمریکا را نیز دور میزند تا بتواند تا جای ممکن به اسرائیل تسلیحات بدهد. این سیاست رهاوردی جز انزوای بینالمللی برای آمریکا به همراه ندارد و البته آمریکا را به نحوی عمیق در جبهههای مختلف درگیر جنگ و نزاع میکند. آمریکا حتی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز با انزوای شدیدی به دلیل حمایتهایش از اسرائیل روبهرو شده است. سیاست خارجی آمریکا، بیسکان و رهبر است. اکنون رئیسجمهوری در آمریکا وجود دارد که تنها دستورالعملش، کوبیدن بر طبل جنگ است. جالب است در وضعیتی که آمریکا به شدت درگیر جنگ اوکراین و منازعات خاورمیانه است، بایدن سعی دارد به تایوان نیز سلاح ارسال کند؛ اقدامی که در تضاد با تعهد دولت آمریکا به سیاست رسمی «چین واحد» است. آمریکاییها 42 سال قبل در توافق با چین متعهد شدند به تایوان سلاح نفروشند. باید بپذیریم مجتمعهای نظامی و صنعتی آمریکایی تا حد زیادی دموکراسی و آزادی در آمریکا را تهدید میکنند».
دوایت آیزنهاور رئیسجمهور وقت آمریکا سال 1961 میلادی در جریان یکی از سخنرانیهای مشهور خود، هشدارهای جدیای را به مردم آمریکا درباره قدرتگیری قابل توجه مجتمعهای نظامی - صنعتی این کشور داد. وی گفت: «در شوراهای دولتی ما باید در رابطه با رویهها و گروههایی که سعی در کسب نفوذ ناموجه دارند، مقاومت و مراقبت کنیم. مجتمعهای نظامی و صنعتی، به صورت عامدانه یا غیرعامدانه این دستورکار را دنبال میکنند. ظرفیتهای افزایش قدرت نامشروع در آمریکا (از سوی نهادهایی نظیر مجتمعهای نظامی و صنعتی)، همواره وجود داشته و خواهد داشت. ما نباید هیچ چیز را ثابت و قطعی بدانیم». نکته قابل توجه این است که حتی دوایت آیزنهاور نیز نتوانست به طور کامل مجتمعهای نظامی و صنعتی آمریکا و به طور خاص سازمان اطلاعات مرکزی این کشور (سیا) را مهار و رهبری کند. هیچ رئیسجمهوری در تاریخ آمریکا موفق به انجام این کار به نحوی درست و بجا نشده است. سازمان سیا سال 1947 میلادی تاسیس و دو هدف محوری برای آن تعریف شد؛ اول و معتبرتر از همه اینکه این سازمان باید یک نهاد اطلاعاتی قابل اتکا برای آمریکا باشد و دوم که البته فاجعهبار نیز هست، این بوده که سیا عملا یک ارتش مخفی را برای رئیسجمهور آمریکا نمایندگی میکند. در این زمینه، سازمان سیا از دیرباز موجب شکست و ناکامیهای قابل توجهی برای آمریکا در عرصه بینالمللی در قالبهایی نظیر انجام ترور، کودتا، پیشبرد انقلابهای رنگی و دیگر فعالیتهای مشابه شده است که همگی جز ویرانی به همراه نداشتهاند. پس از آیزنهاور، «جان اف کندی» نیز در بحران موشکی کوبا از تشدید تنش با شوروی دوری کرد و البته به یک توافق با آن در زمینه کنترل تسلیحات اتمی رسید؛ مسائلی که دو طرف را از آستانه جنگ بازگرداندند. جالب است که برخی تحلیلگران معتقدند اقدامات کندی جهت حصول صلح با شوروی سابق سبب شد برخی مقامهای سازمان سیا ایده ترور وی را مطرح سازند. جو بایدن نیز در صف رؤسای جمهوری در تاریخ آمریکا قرار دارد که رای به طبقهبندی اسناد مرتبط با ماجرای قتل جان اف کندی دادهاند و حاضر به افشای واقعیتها در این رابطه نیستند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اساتید دانشگاه هاروارد، گروهی را برای حمایت از فلسطین تشکیل دادند
تعدادی از کارمندان و اساتید دانشگاه آمریکایی هاروارد، گروهی را با هدف حمایت از فلسطین و مقابله با نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه تشکیل دادند. به گزارش فارس، با وجود فشارهای لابی صهیونیستی در آمریکا بر فعالیتهای دانشگاههای آمریکا در همبستگی با غزه، بیش از 65 کارمند و عضو هیات علمی دانشگاه معتبر هاروارد، یک گروه مدافع حقوق فلسطینیها تشکیل دادند. این گروه تازهتاسیس ضمن محکوم کردن «نسلکشی در غزه»، از دانشگاه هاروارد خواست به همکاری خود با اسرائیل و شرکتهایی که از آپارتاید اسرائیل، استعمار شهرکنشینان و نقض سیستماتیک حقوق بشر علیه فلسطینیها حمایت میکنند، پایان دهد. آنها در بیانیهای اعلام کردند: «نسلکشی آشکار کنونی در غزه را نمیتوان با 76 سال سلب مالکیت خشونتآمیز مردم فلسطین جدا دانست، دولت، رسانهها و سایر نهادهای تولید دانش در آمریکا مدتهاست اقدام به حمایت مالی، نظامی، اخلاقی و سیاسی از اشغالگری اسرائیل و نقض حقوق بشر در فلسطین میکنند». کارمندان و اساتید دانشگاه هاروارد، مدیریت این دانشگاه را متهم کردند با سرمایهگذاری در شرکتهای حامی اسرائیل و نظارت و تنبیه دانشجویان و اساتید به دلیل سخنرانی انتقادی از اسرائیل، نقشی کلیدی در ساختارهای خشونت بازی میکند. ۱۴ دی نیز در پی استعفای اجباری رئیس دانشگاه هاروارد به دلیل مواضع او درباره جنگ غزه، یکی از اساتید حامی اسرائیل به عنوان رئیس موقت این دانشگاه برگزیده شد. کلاودین گی، رئیس پیشین دانشگاه هاروارد در پی مورد انتقاد واقع شدن به دلیل آنچه عدم حمایت کافی از اسرائیل خوانده میشد، مجبور شد از سمتش استعفا کند. روزنامه تایمز اسرائیل در این باره نوشت: «ایلان گاربر» که به عنوان رئیس جدید هاروارد انتخاب شده یهودی است و پیش از این از اینکه دانشگاهها به اندازه کافی حماس را محکوم نکردهاند، انتقاد کرده است. گاربر در مصاحبهای با یک نشریه در ماه نوامبر از بیانیه اولیه دانشگاه هاروارد درباره حملات ۷ اکتبر انتقاد کرده بود. او البته درباره نامهای که بیش از ۳۰ گروه دانشجویی آن را در محکومیت اسرائیل امضا کرده بودند، اظهارنظر نکرده بود. گروهی از دانشجویان هاروارد چند ماه پیش با امضای بیانیهای عنوان کردند اسرائیل مسؤول تمام خشونتها در غزه است.
***
حمله موشکی یمن به کشتی باری نظامی آمریکا در خلیج عدن
سخنگوی نیروهای مسلح یمن دوشنبهشب از عملیات موفقیتآمیز رزمندگان یمنی علیه یک کشتی باری نظامی آمریکا در خلیج عدن خبر داد. به گزارش شبکه المسیره، سرلشکر «یحیی سریع» در تشریح این عملیات گفت: نیروی دریایی یمن یک عملیات نظامی را با موشکهای دریایی مناسب علیه کشتی باری نظامی آمریکایی به نام « OCEAN JAZZ» در خلیج عدن انجام داد.
وی گفت: پاسخ به حملات آمریکا و انگلیس ناگزیر در راه است و هر حمله جدیدی بدون پاسخ و مجازات نخواهد ماند. یحیی سریع افزود: ممانعت از حرکت کشتیهای مرتبط با اسرائیل یا کشتیهای اسرائیلی به سمت بنادر فلسطین اشغالی را تا پایان تجاوز و رفع محاصره غزه ادامه میدهیم. وی افزود: ما به اتخاذ همه اقدامات دفاعی و تهاجمی در چارچوب حق دفاع از یمن و ادامه حمایت از فلسطین ادامه میدهیم. سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین خاطرنشان کرد: ما با هدف قرار دادن تمام منابع تهدید در دریاهای سرخ و عرب به هرگونه حمله آمریکا یا انگلیس به کشورمان پاسخ خواهیم داد. آمریکا و انگلیس بامداد ۲۱ دیماه در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، حمله به مواضع انصارالله یمن را آغاز کردند. این حملات پس از آن انجام شد که ارتش یمن طی هفتههای گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی صهیونیستی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داد.
***
سفرای ایران و پاکستان به پایتختها بازمیگردند
امیرعبداللهیان هفته آینده به پاکستان میرود
در پی توافق حاصله بین وزرای خارجه ایران و پاکستان، سفرای ۲ کشور تا 6 بهمن به پایتختها بازمیگردند و حسین امیرعبداللهیان هم قرار است 9 بهمن به اسلامآباد برود. وزرای خارجه ایران و پاکستان توافق کردند سفرای ۲ کشور تا جمعه ۲۶ ژانویه (6 بهمن ۱۴۰۲) به محل کار خود بازگردند. همچنین قرار است وزیر امور خارجه کشورمان دوشنبه 9 بهمن به اسلامآباد سفر کند. امیرعبداللهیان و همتای پاکستانی وی در پی تحولات اخیر در مناسبات و حمله ایران به مقر گروهک تروریستی جیشالظلم و واکنش پاکستان در حمله به نقطهای در مرز ایران، ۲ بار با یکدیگر تلفنی گفتوگو کردهاند. در پی این تحولات، سفیر ایران که در ایران حضور داشت به پاکستان بازنگشت و سفیر پاکستان هم به اسلامآباد فراخوانده شد. وزارت امور خارجه ایران و پاکستان در پی رخدادهای اخیر در مناسبات، دیروز ۲ بهمنماه بیانیه مشترکی صادر کردند. در این بیانیه آمده است: در پی گفتوگوی تلفنی امیرعبداللهیان و همتای پاکستانی این توافق حاصل شده که سفرا تا 6 بهمن به محل کار خود بازگردند و به دعوت جلیل عباس جیلانی وزیر خارجه پاکستان، حسین امیرعبداللهیان دوشنبه 9 بهمن (۲۹ ژانویه) به پاکستان سفر میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|