|
تامین زمین ۷۰ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران گفت: اراضی طرح جوانی جمعیت و سرانههای خدمات شهری برای بیش از ۷۰ هزار متقاضی واجد شرایط تامین و واگذاری اراضی به متقاضیان در سال ۱۴۰۲ انجام شد. خسرو دانشجو اظهار کرد: در قانون جوانی جمعیت تاکنون ۱۱۰ هزار متقاضی، تقاضای خود را برای دریافت زمین ثبت و از این تعداد، بیش از ۷۰ هزار متقاضی واجد شرایط، زمین خود را دریافت کردهاند.
ارسال به دوستان
با وجود ممنوعیت واردات اما آیفون ۱۴ و ۱۵ نهتنها وارد کشور میشوند، بلکه با ترفندهایی میتوان رجیستری آنها را فعال کرد
موبایلهای قاچاق زنگ میخورند!
گروه اقتصادی: در حالی که گوشیهای آیفون ۱۴ و ۱۵ به صورت قاچاق وارد کشور میشوند، شواهد نشان میدهد برخلاف ادعای وزیر ارتباطات، این گوشیهای تلفن همراه بدون مشکل از خدمات اپراتوری استفاده میکنند.
بنا بر بخشنامه گمرک، در اسفندماه سال گذشته، واردات مدلهای جدید گوشی آیفون به کشور ممنوع اعلام شد. بر اساس این تصمیم، گوشی تلفن همراه با نشان تجاری اپل مدل ۱۴ و کلیه مدلهای بعد از آن، از فهرست کالاهای مجاز همراه مسافر و پستی ورودی به کشور خارج شد؛ پیش از این ثبت سفارش و واردات تجاری این گوشیها نیز امکانپذیر نبود.
«ارزبری بالا» و «عمل متقابل نسبت به تحریمها» از جمله مهمترین دلایلی است که مسؤولان برای ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ به بالا مطرح کردهاند. با این تفاسیر، همه گوشیهای آیفون ۱۴ و ۱۵ موجود در بازار، مصداق کالای قاچاق بوده که به صورت غیرقانونی وارد کشور شدهاند.
هر چند ممنوعیت واردات مدلهای جدید آیفون با اعتراض برخی کاربران فضای مجازی و فعالان بازار تلفن همراه مواجه شده اما شواهد نشان میدهد این ممنوعیت تاکنون موجب صرفهجویی ارزی بیش از ۵۰۰ میلیون دلاری شده است.
البته برخی کارشناسان اقتصاد در همان مقطع، مدیریت مصارف ارزی در حوزه تلفن همراه را به تمام گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار بسط داده بودند. به عقیده این افراد، تا زمانی که تمام تلفنهای همراه بالای ۶۰۰ دلار با ممنوعیت مواجه نشود، عملا مدیریت مصارف ارزی در حوزه این کالا، به طور کامل تحقق پیدا نمیکند.
آمارها بیانگر آن بوده که تا پایان دیماه بیش از یک میلیارد دلار انواع اپل (اغلب آیفون ۱۳) به کشور وارد شده است، همچنین در سال جاری واردات تلفنهای همراه بالای ۶۰۰ دلار نیز رشد عجیبی داشته است. در واقع مطابق با اعداد و ارقام اعلامی از سوی گمرک، واردات این نوع گوشیها با رشد ۶۰۰ درصدی همراه بوده است. به بیانی درآمد ۱۷۰ میلیارد تومانی دولت در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان در سال جاری رسیده است که خود حکایت از مدیریت غیرصحیح مصارف ارزی دارد.
* ۳۰۰ هزار دستگاه آیفون ۱۴ و ۱۵ در کشور فعال است!
اما نتیجه عجیبتر در بازار تلفن همراه کشور، به فعال بودن بیش از ۳۰۰ هزار دستگاه آیفون ۱۴ و ۱۵ مربوط میشود. در واقع مطابق ادعای یکی از فعالان بازار تلفن همراه، تاکنون حدود ۳۰۰ هزار دستگاه معادل ۴۰۰ میلیون دلار از مدلهای جدید آیفون به دست خریداران رسیده که بعضا بدون کمترین مشکلی در حال استفاده از آن هستند.
بررسیها نشان میدهد تغییر تنظیمات مدلهای آیفون ۱۴ و ۱۵ در مقاطع زمانی ۲۰ تا ۳۰ روزه موجب میشود آنتندهی با مشکل مواجه نشود. در واقع با وجود اینکه تلفنهای همراه رجیستر نشده، تنها قادر به فعالیت در یک بازه زمانی ۳۰ روزه هستند اما اینگونه تنظیمات سبب میشود مشکلی در آنتندهی ایجاد نشود.
همچنین دستگاههای مبدل سیمکارتکننده آیکاس (IQos)، نیز به عنوان یکی از اصلیترین شیوههای دور زدن طرح رجیستری تلفن همراه شناخته میشود. نکته عجیب اینجاست که این دستگاهها به صورت کاملا علنی در تمام فروشگاههای اینترنتی و حتی سطح بازار به فروش میرسد.
* وزیر ارتباطات: سامانه رجیستری دور نمیخورد!
البته عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفتههای گذشته، فعال بودن برخی گوشیهای آیفون ۱۴ و ۱۵ را مقطعی عنوان کرده بود. وی در این باره اظهار داشت: برخی افراد در استفاده از تلفن همراه خود از سیمکارت جایگزین یا تجهیزات سیمکارتخور دیگری استفاده میکنند و این مساله در حال پیگیری است؛ به عبارتی نمیتوان گفت سامانه رجیستری دور زده شده است.
از زمان رونمایی از آیفون ۱۴ یعنی شهریور ۱۴۰۱ تا امروز ۱۸ ماه سپری شده و با فرض اینکه وزارت ارتباطات تا چندین ماه از شیوه دور زدن رجیستری آیفون باخبر نبوده است اما تعلل یکساله پیرامون مقابله با این شیوه به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
متأسفانه بیتوجهی به این امر شرایطی را در آینده ایجاد خواهد کرد که قاچاقچیان انواع مدلهای تلفن همراه را در بازار کشور توزیع کنند؛ تلفنهای همراهی که بدون مشکل فعال میشوند. با این تفاسیر، افزایش تقاضا در بازار ارز آزاد و وفور کالای تقلبی در بازار تلفن همراه چندان دور از انتظار به نظر نمیرسد؛ موضوعی که به طور حتم بر واردات رسمی تلفن همراه نیز اثرگذار خواهد بود.
* ریپک هایی که به اسم نو فروخته میشود
لازم به ذکر است در سال جاری با وجود ممنوعیت واردات آیفون 14 و 15، همچنین عدم تولید آیفون 13، شاهد واردات صدها میلیون دلاری آیفون در یک سال هستیم. با توجه به شرایطی که درباره تولید این برند وجود دارد، میتوان گفت عمده آیفونهای 13 و مدلهای قبلتر آن که وارد کشور شده، رفرش و ریپک بوده است اما به عنوان گوشی نو وارد و به مصرفکننده فروخته شده است.
* مردم متضرر شرایط موجود
بنابراین رویه واردات در برابر صادرات که انحصار واردات آیفون را در اختیار عده خاصی که اتفاقا تخصصی در حوزه واردات تلفن همراه، خدمات پس از فروش و کنترل زنجیره فروش ندارند، قرار میدهد، نه تنها موجب زیان مصرفکننده نهایی شده بلکه در عمل سبب آسیب جدی به منابع ارزی کشور نیز شده است. به طور مثال سال 1397 واردکنندگان به دلیل عدم نظارت بر زنجیره فروش و گرانفروشی حتی به حبس محکوم شدند. این در شرایطی است که واردکنندگان آیفون در عمل هیچگونه نظارتی بر زنجیره ندارند و شاهد تغییرات مداوم قیمت آیفونها هستیم.
با توجه به این شرایط و ابهامات جدی که درباره عملکرد وزارت صمت در این حوزه وجود دارد، این سوال مطرح است که برنامه این وزارتخانه برای سال 1403 و اصلاحات در حوزه واردات آیفون چیست تا حداقل جلوی زیان ارزی کشور در سال آینده گرفته شود.
برای آنکه صرفهجویی ارزی واقعی و جلوگیری از نشتی ارزی به صورت حقیقی رخ دهد، باید با تخلفات شرکتهای مختلف واردکننده آیفون برخورد جدی انجام شود. این تخلف در حوزه ارزش گمرکی کالاهای وارداتی که منجر به ارزبری بسیار بالا شده است، رخ میدهد. در حقیقت واردکنندگان کالای رفرش و ریپک را که قیمت پایینتری دارد به عنوان کالای نو اظهار میکنند.
بر این اساس به نظر میرسد با پیادهسازی خدمات پس از فروش رسمی و حذف شرکتهای متخلف در سال 1403، میشود به کاهش ریخت و پاش ارزی در حوزه واردات تلفن همراه امیدوار شد. در همین راستا وزارت صمت باید تصمیمات قاطعی را برای بازگشت به رویه خدمات پس از فروش رسمی اتخاذ کند.
ارسال به دوستان
رئیسی در آیین بهرهبرداری رسمی میدانهای سپهرو جفیر:
تلاش برای جمعآوری گاز مشعل جای تقدیر دارد
رئیسجمهور از جدیت وزارت نفت در پیشبرد طرحهای جمعآوری گازهای مشعل قدردانی کرد و خواستار تداوم این روند شد.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در آیین بهرهبرداری رسمی از طرح توسعه میدانهای نفتی سپهر و جفیر اظهار کرد: امروز شاهد بهرهبرداری از طرحهای مهمی در عرصه اقتصاد و تولید به دست بابرکت و باکفایت مهندسان، مشاوران و کارگران شریف بودیم که جا دارد از همه آنها صمیمانه قدردانی کنم.
وی با تأکید بر ضرورت پرهیز از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده در فروش نفت و گاز کشور، گفت: آنچه در میدانهای نفت و گاز کشور به دست توانای مهندسان ایرانی در افزایش تولید و جلوگیری از هدررفت ثروت ملی در جمعآوری گازهای مشعل در حال انجام است، سبب افتخار کشور است که در هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز هم از آن قدردانی شد و باید با جدیت دنبال شود.
رئیسجمهور همچنین بر ضرورت بهرهگیری از شرکتهای نفت و گاز در خوزستان برای ایجاد اشتغال و رفع مشکلات زیرساختی مردم این استان تأکید کرد و افزود: خواهش من از همه همکاران در دولت این است که درباره کارهای بزرگی که با اخلاص و به صورت شبانهروزی برای رفع مشکلات مردم انجام میشود بهدرستی تبیین، روشنگری و اطلاعرسانی کنید.
رئیسی در ادامه استفاده از ظرفیت جوانان بومی نخبه خوزستان در پروژهها و طرحهای بزرگ عمرانی را از جمله اقدامات ستودنی دانست و تصریح کرد: تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز همواره استفاده از دانایی و تواناییها برای رشد اقتصادی، رشد تولید و مهار تورم بوده است که باید نصبالعین همه مسؤولان باشد.
وی با تأکید بر اینکه امروز ایران اسلامی در زمره کشورهای پیشرفته و فناور است، گفت: ۲۴هزار شهید خوزستانی به ما آموختند که ما میتوانیم و آنچه امروز شما رقم زدید نیز امتداد همین مسیر است.
رئیسجمهور افزود: شما در شرایط اقلیمی دشوار خوزستان و با وجود تحریمهای بیسابقه علیه کشور توانستید اراده خود را به دشمن تحمیل کنید. دشمن اراده کرد تولید و اشتغال در کشور ما رونق نداشته باشد و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی اجرا نشود اما شما در میدان تقابل و جنگ ارادهها، اراده خود را بر او تحمیل کردید.
رئیسی از همه مسؤولان و دستاندرکاران بخشهای مختلف اقتصادی و تولیدی از جمله صنایع فولاد و انرژی خواست همه تلاش خود را برای رفع مشکل بیکاری و افزایش بیش از پیش تولید در خوزستان بهکار گیرند و یادآور شد: از همه واحدهای تولیدی و صنعتی میخواهم افزون بر ایجاد زمینه مشارکت و همکاری بیشتر با شرکتهای دانشبنیان، موضوع ایفای مسؤولیت اجتماعی را با جدیت بیش از گذشته دنبال کنند.
ایران رتبه اول جمعآوری گازهای مشعل را در اجلاس کشورهای صادرکننده گاز در بین کشورهای شرکتکننده کسب کرده است. گازهای فلر گازهای غیرقابل استخراجی هستند که در میادین نفتی و پالایشگاههای گاز سوزانده میشوند و منجر به هدر رفت منابع طبیعی ارزشمند میشوند. راهبرد جمعآوری گازهای مشعل شامل سرمایهگذاری ۵ میلیارد دلار است اما گازی که سالانه صرفهجویی میشود معادل ۱۸ میلیارد متر مکعب است که درآمد سالانه ۶ میلیارد دلاری را به همراه دارد. این سرمایهگذاری بسیار مقرون به صرفه است و در بلندمدت به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.
ارسال به دوستان
پلکانی واقعی تعرفهها برای عبور از ناترازی
موضوع پلکانی کردن تعرفه گاز مصرفی خانگی چندین سال است که مطرح میشود و ۲ مرحله آن نیز در سالهای گذشته انجام شده است. با این وجود این موضوع به گونهای اجرا نشده که مصرف مشترکان پرمصرف با نرخ جهانی انجام شود یعنی باز هم این افراد یارانه گاز دریافت میکنند.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در توضیحاتی از بالا بودن مصرف انرژی در بخش خانگی انتقاد کرد و اجرای تعرفهگذاری پلکانی گاز خانگی را شیوهای برای کاهش مصرف دانست.
عباس کاظمی درباره طرح تعرفهگذاری پلکانی گاز خانگی و میزان اثرگذاری این شیوه در کنترل مصرف گاز گفت: بحث انرژی در کشور متأسفانه از ابتدا دارای اهمیت شناخته نمیشد و به عنوان منابعی که هیچگاه به پایان نخواهد رسید به آن نگاه میشد. وی در ادامه خاطرنشان کرد: به علت حاکم بودن همین شیوه نگاه و نگرش به انرژی، مردم هم هیچگاه بر مصرف خود کنترل نداشتند و مصارف انرژی در کشور ما غیربهینه بوده است.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: در حال حاضر در کشور ما مصرف گاز در بخش خانگی و حتی بخش صنعت کاملاً غیرمتعارف است؛ راندمان مصرف در نیروگاهها و در بخش خانگی و در کارخانههای فولاد و سیمان خیلی بالاست.
این کارشناس انرژی گفت: به عنوان مثال در ساختمانهای مسکونی ما هر یک متر مربع در سال ۴۵۰ کیلووات ساعت انرژی مصرف میکند، این عدد در کشور سوییس ۵۰ و در ژاپن ۹۰ است. هدر رفت انرژی در ساختمانهای مسکونی ما بهشدت بالاست. وی در ادامه بیان کرد: مبحث ۱۹ ساختوساز در ساختمانها که از ۲۰ سال قبل در کشور تصویب شده به هیچ وجه اجرایی نمیشود و همین عدم اجرا باعث شده هدررفت انرژی در منازل فوقالعاده بالا باشد.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: شهرداریها روی این ماده نظارتی نمیکنند؛ اگر این ماده در ساختوسازها رعایت شود حداقل مصرف ساخت انرژی در ساختمانهای ما ۵۰ درصد کاهش مییابد.
وی در ادامه اظهار کرد: مصارف انرژی در ساختوسازهای غیراستاندارد بالا میرود. از سوی دیگر برخی خانوارها هم وجود دارند که مصارف لاکچری از گاز دارند.
کاظمی بیان کرد: در حالی که به گاز یارانه پنهانی تعلق میگیرد تا مردم برای پرداخت قبوض خود به مشکل برنخورند اما برخی خانوارها که عمدتاً هم از اقشار مرفه هستند، مصارفی مثل استخر، سونا و... دارند و با گاز یارانهای از این امکانات برخوردار میشوند.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: برای جلوگیری از این شیوه مصرف طرح تعرفهگذاری پلکانی گاز خانگی اجرایی شد تا مصارف پلکانی شود و افرادی که بیش از اندازه مصرف دارند هزینه بیشتری بپردازند و به عبارتی از گاز یارانهای برخوردار نشوند.
وی با بیان اینکه این شیوه اقدامی مناسب است، افزود: با توجه به اینکه شدت مصرف انرژی در کشور ما به نسبت متوسط جهانی بالاست، باید در نحوه تخصیص انرژی دقت شود.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران توضیح داد: این شیوه باید برای صنایع، فولادیها، تولیدکنندگان بزرگ و کارخانجات هم اجرایی شود تا آنها خود را ملزم به اصلاح شیوه مصرف خود کنند.
***
یارانه برق صنایع بزرگ کاهش یافت
افزایش 2 برابری تعرفه قبض برق صنایع فولاد و پالایشگاهی با قدرت قراردادی ۲ مگاوات و بیشتر برای بهمنماه سال جاری که به ۱۲۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت رسیده، بهمعنای کاهش یارانه برق صنایع بزرگ است. قبض برق صنایع فولاد و پالایشگاهی که از اردیبهشت تا دی به صورت علیالحساب صادر شده بود، با صدور دستورالعمل جدید با نرخهای اصلاح شده باید محاسبه شود. طبق مصوبه وزارت نیرو، بهای برق مشترکان صنایع فولاد و پالایشگاهی با قدرت قراردادی 2 مگاوات و بیشتر در کل این دوره باید بر اساس تعرفه 1200 تومان به ازای هر کیلووات ساعت پرداخت شود. پیش از این، بهای برق این صنایع 600 تومان به ازای هر کیلووات ساعت بوده است. در واقع، بخشنامه تعرفه برق صنایع عطفبماسبق شده و صنایع پتروپالایشگاهی باید بهای برق از اردیبهشت تاکنون را بر اساس نرخ جدید پرداخت کنند. قبض برق صنایع فولاد و پتروپالایشگاهی با قدرت قراردادی 2 مگاوات و بیشتر برای بهمنماه سال جاری بر اساس نرخهای قطعی صادر شد و تعرفه برق این صنایع به 1200 تومان به ازای هر کیلووات ساعت رسید. این مساله به معنای کاهش یارانه برق صنایع بزرگ است. پیشبینی میشود سودهای کلان چند ده هزار میلیارد تومانی این صنایع که به دلیل دریافت انرژی یارانهای است، تا اندازهای تعدیل شود اما با توجه به سهم ناچیز هزینه مصرف برق نسبت به کل هزینههای صنایع انرژیبر، هیچ تأثیری در قیمت تمامشده تولید این صنایع نخواهد گذاشت.
ارسال به دوستان
اخبار
مشکلی در حوزه تبادلات پولی و بانکی با عراق نداریم
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: ایران و عراق به گسترش روابط تجاری، پولی و بانکی علاقهمند هستند و این اقدام با توافق بانکهای مرکزی 2 کشور قابل انجام است. یحیی آلاسحاق درباره توقف تعلیق فعالیت بانک ملی ایران در عراق توسط بانک مرکزی عراق، اظهار کرد: چند بانک ایرانی در عراق مجوز داشتند و فعالیت میکردند اما به دلیل مسائل ارزی و مسائل تحریمهای آمریکا فعالیت این بانکها در عراق کمتر شده بود و بانک مرکزی عراق پیشنهاد تعلیق فعالیت این بانکها را داده بود. وی در ادامه گفت: اما اخیراً بانک مرکزی عراق اعلام کرده است فعالیت بانک ملی ایران در عراق ادامه پیدا میکند. ما به دنبال این هستیم که شرایطی را به وجود بیاوریم که علاوه بر ادامه فعالیت بانک ملی در عراق، میزان فعالیتها نیز افزایش پیدا کند؛ این امکان با همکاری و توافق بانک مرکزی ایران و بانک مرکزی عراق انجام میشود. رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در ادامه تأکید کرد: بنابراین فضایی که در رابطه با تعلیق فعالیت بانک ملی ایران در عراق ایجاد شده بود با اطلاعیه بانک مرکزی عراق منتفی شده است. آلاسحاق با اعلام اینکه «در زمان حاضر میزان روابط تجاری ایران و عراق حدود 10 میلیارد دلار است»، اظهار کرد: بر این اساس تعاملها و فعالیتهای بانکی ایران و عراق میتواند بسیار افزایش یابد اما به دلیل مساله تحریمها و دلار آمریکا این تعاملات کمی محدود شده است. ایران و عراق علاقهمند به افزایش بیشتر روابط پولی، بانکی و تجاری هستند و برای این اقدام هر 2 طرف باید برای ایجاد شرایط مناسب جهت افزایش مناسبات تلاش کنند. رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در پایان گفت: فعالیت یا عدم فعالیت بانکهای ایرانی در عراق آنچنان اثری بر روابط تجاری فعلی 2 کشور ندارد اما گسترش فعالیت بانکها میتواند کمککننده باشد. حجم تعاملات تجاری ایران و عراق بالغ بر 10 میلیارد دلار است که بخش عمده آن توسط بخش خصوصی انجام میشود و در زمان حاضر در این بخش هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
***
عرضه آجیل عید به قیمت پارسال
رئیس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل تهران با بیان اینکه آجیل در مقایسه با سال قبل افزایش قیمتی ندارد، گفت: قیمت پسته در مقایسه با سال قبل ۲۰ درصد کاهش یافته است. غلامرضا خدامی اظهار داشت: برای آجیل شب عید نمیتوان قیمت مشخصی را اعلام کرد، زیرا بر اساس اختلاط مغزهای مختلف و کیفیت، نرخهای متفاوتی دارد اما در مقایسه با سال قبل افزایش نداشتهایم و حتی نرخ برخی از مغزها کاهش یافته است. وی افزود: قیمت پسته در مقایسه با سال قبل 20 درصد کاهش یافته است، همچنین تخمه جابانی شور نیز افت قیمت دارد اما نرخ تخمه کدو و مغز بادام تغییری نداشته است. رئیس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل تهران ادامه داد: پسته بر اساس سایز و اندازه، قیمتهای مختلفی دارد اما در 8 گروه این محصول شاهد کاهش قیمت در سال جاری هستیم به طوری که پسته اکبری در نمایشگاه بهاره تهران از 300 هزار تومان تا 770 هزار تومان قیمتگذاری شده است. وی تصریح کرد: مغز بادام نیز بر اساس سایز و کیفیت خود قیمت متفاوتی دارد به طوری که در نمایشگاه حداکثر 650 و حداقل 470 هزار تومان قیمتگذاری شده است. خدامی افزود: همچنین هر کیلوگرم فندوق با پوست 470 تا 530 هزار تومان به فروش میرسد که در مقایسه با سال گذشته با کاهش قیمت این محصول روبهرو هستیم. وی در ادامه اظهار کرد: همچنین هر کیلوگرم تخمه جابانی ممتاز 320 هزار تومان و تخمه جابانی معمولی 250 تا 270 هزار تومان قیمتگذاری شده است. تخم کدوی ممتاز نیز 270 تا 280 هزار تومان به فروش میرسد. وی اظهار داشت: در نمایشگاه بهاره آجیل چهارمغز 600 تا 700 هزار تومان به فروش میرسد، همچنین آجیل سلامت 280 هزار تومان به فروش میرسد که شامل اقلامی مانند شاهدانه، نخودچی و مغز تخمه است.
***
صندوق توسعه ملی در میدان نفتی آزادگان سرمایهگذاری میکند
به گفته عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی، این صندوق بر اساس لایحه برنامه هفتم در میدان مشترک نفتی آزادگان سرمایهگذاری میکند. مهدی غضنفری، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی پیش از این گفته بود برای دریافت طلب 150 میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی از دولت، در قالب لایحه برنامه هفتم توسعه، قرار است در میادین مشترک نفت و گاز سرمایهگذاری کنیم و بعد از بهرهبرداری از محل برداشت نفت و گاز به میزان طلب صندوق برداریم و این را هم تاکید کرده بود که قرار نیست صندوق توسعه ملی وارد کارهای اجرایی شود، بلکه از طریق شرکتهای پیمانکار داخلی و فقط از طریق تامین مالی، این سرمایهگذاری را انجام میدهد. علیرضا صالح، عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: هنوز برنامه هفتم تبدیل به قانون نشده است اما مذاکرات صندوق توسعه ملی ادامه دارد و حتی شرکت پیمانکار برای بهرهبرداری میدان نفتی آزادگان تشکیل شده است و تلاش میشود تا قبل از پایان سال جاری عملیات اجرایی این میدان نفتی آغاز شود. وی افزود: میادین نفتی که توسط رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید، مربوط به وزارت نفت و با همکاری بانکهای داخلی است. طی 16 سال فعالیت صندوق توسعه ملی، دولت حدود 150 میلیارد دلار به صندوق بدهی دارد و چون منابع صندوق توسعه ملی ثروت بیننسلی است، در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد شده از طریق سرمایهگذاری در میادین مشترک مرزی نفت و گاز و برداشت محصول آن، طلب صندوق توسعه به تدریج تسویه شود و از طرفی سهم ایران از میادین مشترک نیز افزایش مییابد. البته به گفته مدیران صندوق توسعه ملی، این صندوق نمیخواهد وارد بنگاهداری شود، بلکه از طریق تامین مالی در پروژهها و نیز اسپانسری پیمانکاری به شرکتهای داخلی این کار را انجام میدهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|