|
۲ کشته و ۵ زخمی بر اثر تیراندازی در آرکانزاس آمریکا
در پی تیراندازی در یک میهمانی خصوصی در آرکانزاس آمریکا دستکم ۲ نفر کشته و ۵ نفر دیگر زخمی شدند. اداره پلیس آرکانزاس در بیانیهای اعلام کرد در پی تیراندازی در یک میهمانی خصوصی در این شهر، دستکم 2 نفر کشته و 5 تن دیگر زخمی شدند. پلیس افزود: گمان میرود فرد مظنون به تیراندازی خود نیز در این حادثه کشته شده و هر 2 فردی را که به قتل رسانده، میشناخته است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پرچم سوئد در مقر ناتو به اهتزاز درآمد
پس از سفر پنجشنبه گذشته «اولف کریسترسون» نخستوزیر سوئد به واشنگتن و امضای سند عضویت این کشور در ناتو توسط آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، دیروز پرچم این کشور در مقر ناتو در بروکسل به اهتزاز درآمد و این کشور رسما سیودومین عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شد. به گزارش ایسنا، در مراسم اهتزاز پرچم سوئد، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از سفیر جدید سوئد در این سازمان استقبال کرد. نخستوزیر سوئد در واشنگتن عضویت کشورش در ناتو را «یک پیروزی برای آزادی» خوانده بود. بر اساس گزارش اسپوتنیک، روسیه پیشتر متعهد شده در واکنش به الحاق استکهلم «اقدامات متقابل» اتخاذ کند که به شرایط و میزان ادغام سوئد در ناتو بستگی دارد. الحاق سوئد پس از پیوستن فنلاند در سال گذشته، به این معناست که همه کشورهای همسایه دریای بالتیک، به استثنای روسیه، اکنون عضو پیمان آتلانتیک شمالی هستند.
***
هزینه سنگین جنگ با حزبالله لبنان روی دست صهیونیستها
تنش در مرزهای لبنان و سرزمینهای اشغالی فلسطین در حالی تشدید شده است که رسانههای عبریزبان به هزینه سنگینی که جنگ در این جبهه روی دست صهیونیستها گذاشته، اذعان کردهاند. رسانههای عبری هزینههای عمومی و امنیتیای را که رژیم صهیونیستی در نتیجه رویارویی با حزبالله لبنان میپردازد «گزاف» ارزیابی کردهاند. «امیر بوخبوط» تحلیلگر امور نظامی صهیونیست در گفتوگو با وبگاه «واللا» گفت: این هزینهها شامل تلفات سربازان، اختلال در ساختار زندگی، آسیبهای اقتصادی و تخریب زیرساختهای امنیتی، نظامی و غیرنظامی است. وی گفت: از جمله زیرساختهای نظامی مهمی که تاکنون آسیب دیدهاند، پایگاه ارتش اسرائیل در منطقه «مِرون»، مقر فرماندهی شمال، لشکر الجلیل و دیگر مواضع در خط تماس با حزبالله هستند. این هزینه گزاف بار سنگینی بر دوش ارتش اسرائیل است، چراکه باید نیروهای منظم و ذخیره را در دریا، هوا و زمین مستقر کند تا برای غافلگیریها و سناریوهای احتمالی آماده باشد. در همین راستا و در پی حملات شدید یکشنبه حزبالله لبنان به مواضع ارتش رژیم صهیونیستی در شمال سرزمینهای اشغالی فلسطین، رسانههای رژیم اشغالگر این روز را یکی از دشوارترین روزهای تلآویو در جبهه شمال ارزیابی کردند.
***
زاخارووا: مخاطب اصلی پیشنهاد صلح پاپ فرانسیس غربیها هستند
روسیه تاکید کرد مخاطب اصلی پیشنهاد اخیر رهبر مسیحیان کاتولیک جهان برای «داشتن شجاعت بالا گرفتن پرچم سفید» در درجه اول کشورهای غربی هستند. به گزارش ایسنا، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در گفتوگو با خبرگزاری ایتالیایی «آنسا» به صحبتهای اخیر «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان که در آن توصیه به از سر گرفتن مذاکرات صلح اوکراین کرد و از کییف خواست «شجاعت نشان دادن پرچم سفید» را داشته باشد، واکنش نشان داد.
زاخارووا در این مصاحبه با ابراز اینکه روسیه «هرگز جلوی مذاکرات صلح در اوکراین را نگرفته است» گفت: هر کسی هماکنون درک میکند وضعیت در این کشور جنگزده در «بنبست» قرار گرفته است. این مقام ارشد وزارت خارجه روسیه اضافه کرد: «به همین دلیل خیلی از دیپلماتها و کشورها برای مذاکرات درخواست میکنند». پاپ فرانسیس در مصاحبه اخیر با یک رسانه سوئدی که روز شنبه منتشر شد، گفت معتقد است «قویترین» طرف در وضعیت اوکراین کسی است که «شجاعت بالا بردن پرچم سفید و مذاکرات را داشته باشد».
***
گرسنگی جان 2 کودک دیگر فلسطینی را گرفت
همزمان با ادامه محاصره نوار غزه و حملات نظامیان اسرائیلی، منابع رسانهای خبر دادند 2 کودک دیگر فلسطینی در نتیجه گرسنگی جانشان را از دست دادند. گرسنگی همچنان در حال قربانی گرفتن از فلسطینیان است و شمار شهدای گرسنگی در غزه به 27 نفر رسیده است. شبکه الجزیره روز دوشنبه به نقل از منابع محلی گزارش داد 2 کودک فلسطینی در بیمارستان «کمال عدوان» واقع در بیت لاهیا به دلیل سوءتغذیه شدید و کم آبی بدن به شهادت رسیدند. طبق این گزارش، تاکنون 27 فلسطینی که اکثر آنها کودک هستند، در نتیجه فقدان یا کمبود مواد غذایی جانشان را از دست دادهاند. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، شمال غزه به طور خاص با قحطی مواجه است و حملات اسرائیل مانع ورود کمکهای بشردوستانه شده و از هر 6 کودک در شمال غزه، یک کودک دچار سوءتغذیه است.
***
شکنجه کارکنان آنروا برای اعترافگیری علیه حماس
آنروا (آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل) اعلام کرد برخی کارمندانش پس از آزادی از زندانهای اسرائیلی گزارش دادهاند «تحت فشار مقامات اسرائیلی بودند تا به دروغ اعلام کنند این آژانس با جنبش حماس ارتباط دارد و کارکنان آن در حملات 7 اکتبر 2023 شرکت داشتند». خبرگزاری رویترز با دسترسی به گزارش آنروا که فوریه گذشته در پاسخ به اتهامات تلآویو علیه این آژانس تدوین شده، به نقل از مدیر ارتباطات آنروا «ژولیت توما» نوشت این آژانس قصد دارد اطلاعات مندرج در گزارش 11 صفحهای منتشرنشده خود را به آژانسهایی در داخل و خارج از سازمان ملل متخصص در مستندسازی نقض احتمالی حقوق بشر تحویل دهد. وی با بیان اینکه «ضرب و شتم، غرق مصنوعی، تهدید به آسیب رساندن به اعضای خانواده» از جمله شکنجههای اسرائیل علیه کارمندان آنروا بوده، تاکید کرد «وقتی جنگ پایان یافت، باید یک سری تحقیقات برای بررسی همه موارد نقض حقوق بشر انجام شود».
ارسال به دوستان
همزمان با درخواست حماس برای برگزاری راهپیمایی در مسجدالاقصی، نبردهای میدانی در غزه افزایش یافت
جنگ رمضان
شورای روابط خارجی اروپا: همزمان با ماه رمضان، فلسطینیان در کرانه باختری و سرزمینهای اشغالی برای مقابله با اسرائیل بسیج میشوند
گروه بینالملل: امسال فلسطین، ماه رمضان داغی را پشت سر خواهد گذاشت. از سویی جنگ غزه بشدت ادامه دارد و حتی نتانیاهو اعلام کرده قصد حمله به رفح را دارد که بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر در آن سکونت دارند و از طرف دیگر مسجدالاقصی و کرانه باختری بشدت ملتهب هستند و حتی اسرائیل از اردن و برخی کشورهای عربی دیگر برای آرام کردن کرانه باختری و قدس کمک خواسته است.
رسانه انگلیسی نوشت: همزمان با درخواست حماس برای برگزاری راهپیماییهای اعتراضی در سرتاسر کشورهای اسلامی در آستانه آغاز ماه مبارک رمضان و نبود چشماندازی برای توافق آتشبس میان اسرائیل و فلسطین، احتمالا تنشها در این هفته شدت خواهد یافت. اوایل ماه جاری میلادی توقفی در روند جنگ و ایجاد آتشبس به دلیل آغاز ماه مبارک رمضان محتمل بود اما از آنجا که گفتوگوهای غیرمستقیم در قاهره بدون هیچ پیشرفتی پایان یافت، امیدها به توقف جنگ غزه کمرنگ شد.
روزنامه گاردین در گزارشی مینویسد: ماه رمضان همزمان با اینکه صدها هزار نمازگزار سعی میکنند خودشان را برای عبادت و خواندن نماز به مسجدالاقصی - سومین مکان مقدس در اسلام پس از مکه و مدینه - برسانند، هر سال در این ماه مکانی در قدس که برای مسلمانان به «حرم شریف» و برای یهودیان به «کوه معبد» معروف است، در کانون توجهات قرار میگیرد.
یورش نیروهای صهیونیستی به این مسجد در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ دلیل جنبش حماس برای آغاز عملیات «توفان الاقصی» در 7 اکتبر بود.
«ابوعبیده» سخنگوی گردانهای «عزالدین القسام» شاخه نظامی حماس روز جمعه با انتشار ویدئویی در پیامرسان تلگرام، ماه رمضان را «ماه پیروزی و جهاد» خواند و گفت: «از ملت فلسطین میخواهیم بسیج شوند و در مسجدالاقصی تحصن کنند و اجازه ندهند دشمن تصمیمات خود را عملی کند».
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس هم پیشتر ضمن آنکه افزایش حملات علیه رژیم صهیونیستی در ماه مبارک رمضان را خواستار شد، گفت: «امروز وظیفه همه است که از غزه حمایت مالی و تسلیحاتی به عمل آورند. ما از گروههای مقاومتی که به غزه یاری میرسانند میخواهیم یکپارچگی و اتحاد خود را به خاطر مسجدالاقصی تقویت کنند. ما از مردممان در قدس، کرانه باختری و اراضی اشغالی میخواهیم از روز اول ماه رمضان به مسجدالاقصی بروند».
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا روز جمعه گفت توافق میان حماس و رژیم صهیونیستی «اکنون سخت به نظر میرسد» و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نسبت به خشونتها در قدس نگران است یا خیر، گفت: «قطعا نگرانم». اما رئیسجمهور آمریکا موضع ریاکارانهای را در پیش گرفته است. او از سویی ادعا میکند حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح «خط قرمز» او است و از طرف دیگر میگوید «آمریکا هرگز اسرائیل را ترک نخواهد کرد».
«هیو لووات» از شورای روابط خارجی اروپا میگوید: «همزمان با آغاز ماه رمضان، پیامدهایی برای کل منطقه ایجاد خواهد شد. فرصتی برای حماس وجود دارد تا فلسطینیان را در اسرائیل و کرانه باختری و یا حتی فراتر از مرزهای اسرائیل بسیج کند».
«سامر سینجلاوی» رئیس یک سازمان مردمنهاد یهودی در گفتوگو با آبزرور هشدار داد: «اگر همه چیز هموار و بدون مشکل باشد و اسرائیلیها نیم میلیون نمازگزار را در مسجد ببینند، اوضاع آرام خواهد بود اما اگر اسرائیلیها شاهد بلوکها و ایستهای بازرسی باشند و مسلمانان را در بیرون در حال نماز خواندن ببینند، این موقعیت زنگ خطر خواهد بود. مسلمانان در ماه رمضان یکدیگر را هر روز ملاقات خواهند کرد و به گفتوگو درباره تحولات غزه مینشینند. در رمضان چنین چیزهایی ۱۰ برابر بیشتر تاثیر دارد و ما منتظر توفان هستیم». نشریه آمریکایی فارن پالسی نیز با اشاره به آغاز ماه مبارک رمضان مینویسد: «آغاز ماه رمضان وقایع و شرایطی را به همراه دارد که میتواند منجر به تشدید تنشها نهتنها در جنگ اسرائیل - حماس بلکه در خاورمیانه شود». تجاوزات بیسابقه صهیونیستها به نوار غزه همچنان برای صدوپنجاهوششمین روز ادامه داشت و تاکنون دهها هزار شهید و زخمی برجا گذاشته و هزاران قربانی همچنان زیر آوار هستند. مقاومت نیز به مبارزه با اشغالگران ادامه میدهد. میانجیهای عرب (مصر و قطر) تلاش میکنند پیشنهادی را با موفقیت ارائه دهند که شامل آتشبس در نوار غزه برای مدت ۴۰ روز و آزادی ۴۰ اسرائیلی از اسیران نزد حماس در نوار غزه است. «ماجد الانصاری» مشاور سیاست خارجه نخستوزیر قطر با تاکید بر ایجاد آتشبس در ماه مبارک رمضان گفت: «ما از رسیدن به نقطهای که غیرقابل بازگشت است، واهمه داریم». در میان نگرانی فزاینده صهیونیستها از شعلهور شدن اوضاع در سراسر فلسطین همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، روز گذشته رسانههای عبری گزارش دادند که هشدار پلیس اسرائیل از ترس اینکه فلسطینیها همزمان با آغاز ماه رمضان عملیاتهای انتحاری (استشهادی) در سرتاسر سرزمینهای اشغالی انجام دهند به اوج رسیده است. بر اساس گزارش منابع صهیونیستی، در بحبوحه هشدارهای فراوان درباره تشدید عملیاتهای انتحاری (استشهادی) فلسطینیان در سراسر اراضی اشغالی، نگرانی زیادی درباره شعلهور شدن اوضاع وجود دارد. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در این زمینه گزارش داد تعداد نیروهای اسرائیلی که جهت آمادگی برای تشدید اوضاع در ماه رمضان در کرانه باختری مستقر شدهاند، ۲ برابر تعداد نیروهای حاضر در کل نوار غزه است. در این زمینه روزنامه یدیعوت آحارانوت گزارش داد 15 هزار نیروی نظامی و عناصر پلیس اسرائیل در کرانه باختری مستقر شدهاند که شامل 5 هزار نیروی ذخیره و 23 گردان و 20 گروهان از «گارد مرزی» در کنار دو یگان از نیروهای ویژه هستند. بر اساس این گزارش، فرماندهی منطقه مرکزی و تیپ غزه در ارتش اسرائیل سطح آمادهباش خود را برای ماه رمضان به شکل بیسابقهای بالا برده است.
این در حالی است که مذاکرات برای آتشبس غزه در سایه کارشکنیهای رژیم صهیونیستی به نتیجه نرسیده و اشغالگران بشدت نگران شعلهور شدن اوضاع بویژه در کرانه باختری هستند. پنجشنبه گذشته شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی یک سند محرمانه امنیتی اسرائیل را فاش و اعلام کرد در این سند، به بنیامین نتانیاهو درباره وقوع یک جنگ مذهبی هشدار داده شده و همین امر موجب شد او محدودیتهایی را که قرار بود در ورود فلسطینیها به مسجدالاقصی اعمال شود کم کند. این رسانه صهیونیستی گزارش داد «آهارون حالیوا» رئیس بخش اطلاعات نظامی اسرائیل (امان) کسی بود که این سند حاوی هشدارها را برای نتانیاهو ارسال کرد. در این سند محرمانه آمده است: تحریکات مذهبی بویژه درباره «کوه معبد» (مسجدالاقصی) ممکن است منجر به شعلهورتر شدن و تشدید اوضاع در عرصههای مختلف و حتی منطقه در ماه رمضان شود و جنگ را به یک جنگ مذهبی تبدیل کند. همچنین احتمال تهدیدات فزاینده و غیرعادی از همه عرصهها و ابعاد وجود دارد که شاید در چارچوب تلاش برای ایجاد یک هماهنگی محوری فلسطینی و در چندجبهه با هدف تشدید حملات علیه اسرائیل باشد، همچنین در یک سند محرمانه دیگر که یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم اشغالگر اخیرا برای رهبران سرویسهای امنیتی اسرائیل ارسال کرده به صراحت نسبت به شدت گرفتن تنشهای امنیتی در کرانه باختری همزمان با فرا رسیدن ماه رمضان هشدار داده شده است.
شبکه الجزیره اعلام کرد عکرمه صبری امام جماعت مسجدالاقصی، کابینه رژیم صهیونیستی را مسؤول اعمال محدودیت برای ورود نمازگزاران به مسجدالاقصی در ماه رمضان دانست. وی همچنین تصریح کرد: ما بر اهمیت آمدن به مسجدالاقصی تاکید میکنیم و هرکسی که توانایی این کار را دارد باید بیاید. خطیب مسجدالاقصی خاطرنشان کرد: ساکنان غزه با سختترین نوع درد و رنجها مواجه هستند و ما برای استقامت و پایداری آنها دعا میکنیم. عکرمه صبری همچنین گفت آمدن به مسجدالاقصی امری واجب و ضروری است. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز سهشنبه اعلام کرد ورود نمازگزاران به مسجدالاقصی در هفته اول ماه مبارک رمضان با همان تعداد سالهای گذشته امکانپذیر است. ایتمار بنگویر، وزیر تندرو امنیت داخلی رژیم صهیونیستی بار دیگر در مواضعی خصمانه اظهارات نتانیاهو درباره مسجدالاقصی را «به خطر انداختن جان شهروندان اسرائیل و تصویری از پیروزی برای حماس» خواند. بنگویر در بیانیه خود گفت: «تصمیم به اجازه دسترسی به کوه معبد (مسجدالاقصی) در ماه رمضان، مانند سالهای گذشته، برخلاف موضع پلیس و موضع من است و نخستوزیر نتانیاهو و کابینه کوچک امور سیاسی و امنیتی طوری عمل میکنند که گویی اتفاقی در هفتم اکتبر نیفتاده است». مقامات سرویسهای امنیتی طی مذاکراتی که در روزهای اخیر انجام شد، تاکید کردند «اگر عربهای اسرائیلی که دارای کارتهای شناسایی آبی هستند از ورود به مسجدالاقصی در ماه رمضان بازداشته شوند، این امر ممکن است منجر به ناآرامی گسترده شود».
***
حمله پهپادی قسام
گردانهای شهید عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس فیلم حمله یک پهپاد این گردانها به مرکز فرماندهی نظامی ارتش صهیونیستی در شرق بیت حانون در شمال شرقی نوار غزه را منتشر کرد. در این فیلم، پهپاد قسام با شلیک ۲ گلوله خمپاره ضد نفر مرکز فرماندهی ارتش صهیونیستی در این منطقه را هدف قرار داد و تعدادی از نظامیان صهیونیست پس از حمله فرار کردند. این حمله قسام در صدوپنجاهوششمین روز جنگ نابرابر و نسلکشی مردم غزه حامل پیامهای خاص خود است مبنی بر اینکه مقاومت فلسطین همچنان از توانمندیهای لازم و مهم برای ضربه زدن به اشغالگران صهیونیست برخوردار است.
***
نتانیاهو: در حال جنگ با محور ایران هستیم
نخستوزیر رژیم صهیونیستی بار دیگر با تاکید بر لزوم از بین بردن حماس برای بقای این رژیم و با این ادعا که در یک نبرد عادلانه قرار دارد، مدعی شد «اسرائیل در حال جنگ با محور ایران است». او تاکید کرد: «برای نابودی حماس هر کاری لازم باشد انجام میدهیم و برای کاهش تلفات غیرنظامیان و کمک به مردم غزه تلاش خواهیم کرد». نتانیاهو در گفتوگو با فاکسنیوز خاطرنشان کرد: «تماسهای شفافی با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا داشتم اما من مسؤول اسرائیل هستم و بیشتر شهروندان من را تایید میکنند!». نخستوزیر رژیم صهیونیستی افزود: «ما باید حماس را از بین ببریم، در غیر این صورت آیندهای در خاورمیانه نخواهیم داشت. از بین نبردن نیروهای حماس در رفح باعث میشود آنها بار دیگر خود را بسازند و بر نوار غزه سیطره پیدا کنند. با جو بایدن توافق کردم که باید حماس را از بین ببریم و نمیتوانیم یکچهارم ارتش آن را که اکنون در رفح است، رها کنیم». او در ادامه گفت: «تکرار حمله هفتم اکتبر (توفان الاقصی) خط قرمز است و نمیتوانیم اجازه دهیم حماس باقی بماند. اغلب اسرائیلیها سیاست ما در از بین بردن حماس و عدم برپایی دولت فلسطینی را تایید میکنند». نتانیاهو مدعی شد: «جامعه بینالملل باید به طور کامل پشت اسرائیل باشد و فشارها را کنار بگذارد، زیرا ما در یک نبرد عادلانه(!) هستیم. حماس برای رسیدن به توافق مطالبههای عجیبی مطرح کرد اما ما در یک نبرد متعلق به خود نیستیم، بلکه درحال نبرد با محور ایران هستیم». نتانیاهو همچنین مدعی شد تلآویو «در راه تحقق پیروزی مطلق» است و در این راه «مرد شماره 4 حماس» را از میان برداشته و «زمان کشتن مرد شماره یک، ۲ و ۳ نیز خواهد رسید».
ارسال به دوستان
هدف واشنگتن از ایجاد بندر در غزه کمک به مردم نیست، بلکه حمایت از اسرائیل برای مقابله با حزبالله است
بندر آمریکایی به کام اسرائیل!
گروه بینالملل: اسرائیل هیوم در گزارشی نوشت بر خلاف گزارشهای قبلی، هدف اصلی راهاندازی بندر برای اسرائیل در قبرس انتقال کمکها به نوار غزه نیست، بلکه مقابله با وضعیتی است که در صورت وقوع جنگی همهجانبه بین اسرائیل و حزبالله، کار در بندر حیفا مختل شود.
در همین زمینه یک رسانه اسرائیلی اعلام کرد راهاندازی بندر اسرائیل در قبرس تدارک اسرائیل برای آغاز جنگی همهجانبه در شمال است و این بندر یک ضرورت فوری برای جلوگیری از وضعیتی است که در آن کالاها و تجهیزات در طول جنگ به اسرائیل نرسد. تحت هدایت میری رگو، وزیر حملونقل اسرائیل هیاتی از این وزارتخانه دیروز عازم قبرس شد تا یک بندر اسرائیلی که سناریوهای امنیتی را با هزینهای بالغ بر صدها میلیون شیکل شبیهسازی میکند، راهاندازی شود؛ قرار است این کار فوری اجرا شود. یک روز پس از آنکه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا از قصد ایالات متحده برای ایجاد اسکله دریایی در نوار غزه خبر داد، روزنامه یدیعوت آحارانوت اخباری مبنی بر قصد رژیم صهیونیستی برای خرید یکی از بنادر جزیره قبرس منتشر کرد. وزارت حملونقل رژیم صهیونیستی عصر یکشنبه اعلام کرد یک هیات این رژیم به سرپرستی عوزی اسحاقی، رئیس شرکت بنادر اسرائیل روز دوشنبه (دیروز) عازم قبرس شد تا درباره خرید یکی از بنادر این جزیره که سومین بندر بزرگ در دریای مدیترانه محسوب میشود، گفتوگو کند.
این اقدام اشغالگران سوالات زیادی را به وجود میآورد، بویژه در زمانی که تلآویو در حال تشدید محاصره غزه است و با وجود قحطی گسترده در نوار غزه و وضعیت فاجعهبار انسانی، اجازه ورود کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاههای زمینی را نمیدهد؛ پرسشهایی همچون: اهداف این اقدام اشغالگران چیست؟ رابطه آن با برنامههای صهیونیستها پس از جنگ و اسکلهای که آمریکا در نظر دارد در غزه ایجاد کند، چیست؟
یدیعوت آحارانوت اشاره کرد تلآویو با خرید یک بندر در قبرس به دنبال دستیابی به ۲ هدف اصلی است: نخستین مورد، استفاده از این بندر برای بازرسی کشتیهای حامل کمکهای بشردوستانه قبل از رسیدن به اسکله یا بندری است که ایالات متحده برای ایجاد آن در سواحل غزه تلاش میکند.
مورد دوم، رفع محاصره بنادر اشغالگران است. این روزنامه مینویسد این اقدام بخشی از تلاشهای تلآویو برای یافتن مسیرهای دریایی برای انتقال کالا به اراضی اشغالی در پاسخ به چالشهای کنونی و چالشهایی است که ممکن است در آینده برای امنیت داخلی اسرائیل ازجمله درباره خدمات لجستیک دریایی به وجود بیاید.
به گزارش این روزنامه، در سایه حملات مداوم انصارالله به کشتیهایی که به سمت بنادر اراضی اشغالی حرکت میکنند، اسرائیل به دنبال جایگزینهایی برای اطمینان از انتقال کالا به این اراضی است که گزارشها اشاره دارند این حملات به اقتصاد آن آسیب زده است.
ساری عرابی، نویسنده و پژوهشگر سیاسی معتقد است ایده خرید بندری در قبرس به منظور گشودن کریدور دریایی به غزه، گامی بسیار جلوتر از تفکر کنونی آمریکا مبنی بر ایجاد اسکله دریایی برای دریافت کمکهای بشردوستانه در نوار غزه است. وی در اظهاراتی به الجزیره نت گفت اسرائیل از این طریق به دنبال دستیابی به 4 هدف است: مهندسی مجدد نوار غزه با ایجاد شرایط جدید سیاسی، اجتماعی و اقتصادی؛ این شرایط ممکن است بیانی باشد از آنچه صهیونیستها «روز پس از جنگ» مینامند البته به گونهای که با دیدگاههای اسرائیل و آمریکا سازگار باشد. در این زمینه میتوان به تشدید کنترل کامل امنیتی و اقتصادی بر نوار غزه اشاره کرد، به طوری که اسرائیل تنها طرفی باشد که هر چیزی را که وارد نوار غزه یا از آن خارج میشود، کنترل کند.
رژیم صهیونیستی متوجه شده است این جنگ نگرش جدیدی را نسبت به نوار غزه ایجاد کرده است و هیچ کس دیگر نمیتواند درباره محاصره مداوم نوار غزه به مدت ۱۷ سال سکوت کند و اکنون همه متوجه شدهاند یکی از دلایل عملیات 7 اکتبر، محاصره اسرائیل بوده است، بنابراین اسرائیل پس از پایان این جنگ ممکن است خود را مقابل مطالبات درباره رفع محاصره نوار غزه ببیند و بدون اینکه اظهار نظر نهایی و قاطع در این باره داشته باشد، آن را نمیپذیرد.
رژیم صهیونیستی همچنین میخواهد بار این شرایط یا شرمساری را بر دوش مصر بگذارد، چرا که اکنون خودش پس از انباشته شدن هزاران کامیون کمک در گذرگاه رفح، بدون اینکه به دلیل بازرسیهای اسرائیل قادر به ورود به نوار غزه باشند، در شرمندگی به سر میبرد. خرید بندر لزوماً به معنای لغو نقش مصر نیست، بلکه بیشتر ممکن است آن را از شرمساری خلاص کند تا زمانی که برخی از ترتیبات مربوط به گذرگاه رفح انجام شود.
عرابی همچنین بر این باور است که از دیگر اهدافی که اسرائیل به دنبال آن است، جریان امدادرسانی به نوار غزه از طریق دریا و نه از گذرگاه رفح است تا بتواند ضمن بهبود وجهه خود، این جنگ را تداوم بخشد که این امر بشدت با چشمانداز آمریکا درباره سیر وقایع در نوار غزه همخوانی دارد.
بر اساس گزارشی که توسط تایمز اسرائیل منتشر شده، نکته قابل توجه این است که ایده گشایش کریدور دریایی به سمت غزه از طریق بنادر قبرس جدید نیست، زیرا اسرائیل پیش از این سال ۲۰۱۸ در جریان مذاکرات با جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در توافقی که شامل بازگرداندن جسد ۲ سرباز اسرائیلی نزد این جنبش بود، آن را پیشنهاد کرده بود. اما تلآویو در آن زمان درباره اهداف خود برای ایجاد کریدور دریایی کمتر ابهام داشت.
آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ اسرائیل در آن زمان گفت این طرح مستلزم ایجاد «یک سیستم نظارتی اسرائیلی است که تضمین کند حماس از بندر برای قاچاق اسلحه به نوار غزه استفاده نکند».
کانال اسرائیلی «حداشوت» در آن زمان به نقل از یکی از مقامات وزارت جنگ رژیم صهیونیستی - که آن را یک مقام عالی رتبه توصیف کرد - گزارش داد طرح اسرائیل مستقیماً به ساکنان غزه ارائه میشود و حماس را دور میزند.
این مقام اسرائیلی گفت: «ما این طرح را مستقیما ارائه خواهیم کرد و به آنها توضیح خواهیم داد: این ایده ممکن است و بهایی دارد، چه آن را قبول کنید چه رد کنید».
ناظران بیم آن را دارند احیای طرح قدیمی، بخشی از تلاشهای صهیونیستها برای جابهجایی اجباری مردم غزه از این باریکه است.
حسن ایوب، استاد سیاست بینالملل در دانشگاه نجاح معتقد است این اقدام خطرات واقعی مربوط به جابهجایی اجباری خاموش و سیستماتیک جمعیت نوار غزه را به دنبال دارد. او میگوید موضوع در چارچوب یک طرح سیستماتیک قرار میگیرد که با استفاده از سلاح گرسنگی و تخریب زیرساختهای نوار غزه و تبدیل آن به مکانی نامناسب برای زندگی و سپس واگذاری موضوع کمکهای بشردوستانه به اسرائیل آغاز میشود و به معنای دور زدن قوانین بینالمللی و تصمیمات دیوان بینالمللی دادگستری و تسهیل کار تلآویو و متحدان اروپایی و آمریکایی آن برای اقدام در کمک به کسانی است که میخواهند نوار غزه را از طریق کریدور دریایی ترک کنند.
ایوب بر این باور است این طرح آوارگی اجباری، دلیل اصلی برهم خوردن مذاکرات با هدف دستیابی به آتشبس در غزه است. او همچنین معتقد است خودداری اسرائیل از بازگرداندن ساکنان به شمال نوار غزه و عدم عقبنشینی از آنجا نشان میدهد تلآویو همچنان به برنامه اصلی خود با هدف تخلیه نوار غزه از ساکنانش متعهد است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|