|
ارسال به دوستان
اخبار
رونمایی از دیوارنگاره تازه میدان انقلاب
جدیدترین دیوارنگاره میدان انقلاب اسلامی با به تصویر کشیدن حضور گسترده مردم ایران در تشییع تاریخی سید شهیدان خدمت، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان و دیگر همراهان شهیدشان صبح روز گذشته رونمایی شد.
این دیوارنگاره با اشاره به وداع قدرشناسانه و قیام ۱۲ میلیونی مردم ایران در تشییع تاریخی سید شهیدان خدمت در شهرهای تبریز، قم، تهران، مشهد و بیرجند همراه با شعار «بدرقه ۱۲ میلیونی» به نمایش درآمد.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور شهید ایران و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان به همراه دیگر همراهانشان روز ۳۰ اردیبهشت در سفر به استان آذربایجان شرقی و در حین خدمت به فیض شهادت نائل آمدند.
***
علیرضا قربانی در دوبی روی صحنه میرود
علیرضا قربانی ۷ ژوئن برابر با ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ در سالن اپرای شهر دوبی روی صحنه میرود.
مدیریت هنری این کنسرت بر عهده حسام ناصری است. کنسرت علیرضا قربانی در دوبی با همراهی ارکستر فردوس که معتبرترین ارکستر امارات است و توسط ای آر رحمان آهنگساز برجسته برنده اسکار و گلدنگلوب بنیانگذاری شده است، برگزار میشود.
در این کنسرت به ترتیب قطعات «عروج»، «همگناه»، «پریشانی»، «پل»، «مرا ببخش»، «بیگناه»، «میدانی تو»، «شوشتری»، «مدار صفر درجه»، «عاشقانه نیست»، «ارغوان»، «عشق آسان ندارد»، «خیال خوش» و «روزگار غریب» اجرا میشود. علیرضا قربانی پس از اجرای تهران در نوروز ۱۴۰۳، در برلین، گوتنبرگ و میلان نیز روی صحنه رفته است.
***
امیرمهدی ژوله و الیکا عبدالرزاقی به تئاتر بازمیگردند
نمایش «این دنیا یه کنسرت... به من بدهکاره» به نویسندگی و کارگردانی سهند خیرآبادی با بازی امیرمهدی ژوله و الیکا عبدالرزاقی از ۲۱ خرداد در دور دوم اجرا روی صحنه میرود.
این نمایش پس از پشت سر گذاشتن دور نخست اجراهای خود در سالن چهارسوی تئاترشهر و شهرهای دوبی، آمل و گرگان، در دور دوم اجرا به پردیس تئاتر شهرزاد میآید. امیرمهدی ژوله و الیکا عبدالرزاقی بازیگران این اثر نمایشی هستند که از ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۲۱ در سالن شماره یک پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه میرود.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: «مهران، مردی میانسال است که تصمیم گرفته بحرانهای زندگی خود را با مخاطبان در میان بگذارد و... ».
***
آغاز دور جدید نامنویسی شورای فیلماولیها
دور جدید ثبتنام و درخواست متقاضیان کارگردانی فیلم اول سینمایی از روز گذشته ۷ خردادماه در سامانه کارگردانان فیلماولی در سایت بنیاد سینمایی فارابی آغاز شد. برای بررسی درخواستهای جدید متقاضیان کارگردانی فیلم اول سینمایی، سامانه ثبت درخواست و بررسی صلاحیت حرفهای کارگردانان متقاضی ساخت نخستین فیلم بلند سینمایی از ساعت ۱۰ صبح دوشنبه ۷ خرداد تا ساعت ۲۴ پنجشنبه ۳۱ خرداد سال جاری فعال است. متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت بنیاد سینمایی فارابی یا درگاه ثبت درخواست بررسی صلاحیت حرفهای کارگردانان فیلم اول به نشانی http://fcfaval.ir فرمها و مستندات مورد نیاز (از جمله نمونه فیلم داستانی) خود را در سامانه مذکور ثبت و بارگذاری کنند.
شیوهنامه و مقررات شورای بررسی صلاحیت حرفهای کارگردانان فیلم اول سینمایی در سال ۱۴۰۳ به انضمام مدارک مورد نیاز در سامانه مذکور در دسترس همه متقاضیان قرار دارد.
***
شاعر «آه و آهو» درگذشت
عزیز شبانی، استاد دانشگاه، نویسنده و شاعر در ۷۲ سالگی از دنیا رفت.
محمد ولیزاده، نویسنده و ناشر با اعلام این خبر گفت: این شاعر شیرازی صبح روز گذشته بعد از مدتی بیماری در فیروزآباد از دنیا رفت. به گفته او، هنوز زمان مراسم تشییع و خاکسپاری شبانی مشخص نیست.
عزیز شبانی، متولد ۲۹ بهمن ۱۳۳۱ در فیروزآباد فارس بود. او تحصیلات تکمیلی خود را با نوشتن رساله «مهمترین عوامل تأویلپذیری شعر حافظ» در دوره دکترا (در دانشگاه شیراز و با راهنمایی استاد دکتر منصور رستگار فسایی) به پایان رساند. او سالها دبیر دبیرستانهای فیروزآباد، شیراز و مدرس (استادیار مدعو) دانشگاههای شیراز بود. «از بوف کوریها و...» و «آه و آهو» از مجموعه شعرهای منتشر شده او است.
***
محمد سلوکی مجری برنامه اقتصادی «کارمانی» شد
اولین قسمت از رئالیتیشو (برنامه واقعنما) «کارمانی» با شعار «تماشای این برنامه به سود شماست» و اجرای محمد سلوکی از امروز ۸ خردادماه در شبکه نمایش خانگی منتشر میشود. این رئالیتیشو با هدف ترویج سرمایهگذاری جمعی و رونق کسبوکارها، به دنبال ایجاد فرصتهای جدیدی برای سرمایهگذاری هر سهشنبه در شبکه نمایش خانگی منتشر خواهد شد.
در این برنامه، ۵۰ تیم که شرایط لازم برای تامین مالی جمعی را دارند، حضور خواهند داشت و در هر قسمت 2 تیم، طرحهای خود را به 3 متخصص حوزه اقتصاد، مدیریت، کارآفرینی و... ارائه میدهند. در نهایت، تیمهای برتر موفق به دریافت مجوز برای راهاندازی پویش تامین مالی جمعی در یک سکو خواهند شد.
ارسال به دوستان
گزارشی از شصتمین دوسالانه هنری که این روزها در ونیز در حال برگزاری است
گوندولا سواری هنرمندان در ونیز
محمد محمدی: شصتمین دوسالانه ونیز در حالی ابتدای اردیبهشت به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد که این رویداد هنری در کنار اهمیت و اعتبار جهانیاش، قدیمیترین رویداد هنری در سراسر دنیا نیز شناخته میشود؛ دوسالانهای که آغازش به سال 1895 بازمیگردد؛ زمانی که شهرداری ونیز تصمیم گرفت مکانی نمایشگاهی برای هنرمندان نقاش و تجسمی ایتالیایی برپا کند و پس از آن بود که بتدریج کشورهای مختلف نیز برای حضور در این نمایشگاه ابارز تمایل کردند و حالا با گذشت 130 سال به یکی از بزرگترین نمایشگاهها و رویدادهای هنری سراسر جهان بدل شده است.
این نمایشگاه ابتدا قرار بود صرفا مکانی برای ارائه آثار هنرمندان ونیزی باشد اما بعدها به بزرگترین رویداد هنری جهان بدل شد، همانطور که در سالهای ابتدایی قرار بود صرفا محلی برای هنرهای تجسمی باشد اما با گذشت زمان و بتدریج میزبان سایر هنرها از جمله تئاتر، موسیقی، سینما و سایر هنرها نیز شد.
در این میان سهم ایران از 60 دوره برگزاری تنها حضور در 9 دوره آن بوده است که از این میان سالهای 1959 و 1961 مربوط به قبل از انقلاب بوده و 7 دوره نیز به سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بازمیگردد که نشان میدهد طی 4 دهه گذشته آنچنان که باید و شاید ظرفیتهای مهم این رویداد در میان مدیران و سیاستگذاران فرهنگی کشور درک نشده است تا جایی که دوره گذشته در حالی ایران به این رویداد نرفت که گلایه بسیاری از هنرمندان را در پی داشت.
از سویی حضور ایران در شصتمین دوسالانه ونیز صرفا در حوزه تجسمی است، در حالی که میشد سایر هنرها را نیز در این رویداد سهیم کرد. در این ارتباط، مدیرکل هنرهای تجسمی و رئیس پایون ایران در ونیز با بیان اهمیت مشارکت ایران در این رویداد مهم هنری گفت: این موضوع نشان از درک درست و صحیح مدیران و متولیان هنری کشور نسبت به ظرفیتهای تاثیرگذار این رویداد در سطح جهانی و بینالمللی دارد.
محمد خراسانیزاده در نشست خبری پیش از آغاز دوسالانه با اشاره به اهمیت این رویداد اظهار داشت: باید بگویم نمیشود رویدادی در این سطح برگزار شود و جمهوری اسلامی ایران در آن حضور نداشته باشد، حتی اگر هزینه آن زیاد باشد. ما در هر شرایطی باید ظرفیتهای بیبدیل هنری خود را در چنین رویدادهایی به نمایش بگذاریم. بر همین اساس دعوت از بخش خصوصی که فضای مناسبی را میتوانند فراهم کنند نیز مفید خواهد بود.
کاظم چلیپا، مصطفی گودرزی، غلامعلی طاهری، عبدالحمید قدیریان و مرتضی اسدی 5 هنرمندی هستند که امسال در غرفه ایران حضور دارند؛ غرفهای که با شعار «بنی آدم اعضای یک پیکرند» اهتمام ویژهای را نسبت به مساله فلسطین داشته است. پیش از آغاز دوسالانه 8 هزار هنرمند از سراسر جهان خواستار حذف رژیم صهیونیستی از ونیز شده بودند که سرانجام غرفه این رژیم با انتشار یک بیانیه آن را در این دوره تعطیل اعلام کرد.
اما دوره شصتم در حالی روزهای میانی خود را سپری میکند که با توجه به حادثه سقوط بالگرد و شهادت رئیسجمهور و جمعی از همراهان ایشان، غرفه ایران به مدت 4 روز تعطیل بود و از روز گذشته مجددا فعالیت خود را در این رویداد از سر گرفت.
فارغ از مباحث سیاستگذاری پیرامون حضور ایران در این هماورد مهم هنری، این روزها شهر ونیز میزبان هنرمندانی از سراسر دنیاست، به گونهای که در بازه برپایی دوسالانه ونیز سراسر این شهر مملو از غرفههای هنری از سایر کشورها شده است؛ غرفههایی که هر کدام بخش از آثار هنری متعلق به آن کشور را برای سایر هنرمندان در معرض نمایش میگذارند، از همین رو نگاهی میدانی و اصطلاحا فنی به وضعیت امسال دوسالانه ونیز انداختیم.
رویداد دوسالانه مطابق ادوار گذشته در چند منطقه شهر ونیز در حال برگزاری است اما منطقه اصلی دوسالانه ونیز جیاردینی است که بخش عمدهای از کشورها در این منطقه پاویون و فضای دائمی دارند اما در کنار آن منطقه آرسناله هم برقرار شده است که فضای مناسبی را برای برپایی پاویون برخی دیگر از کشورها ایجاد کرده است. در کل، این ۲ منطقه، مناطق اصلی شصتمین دوسالانه ونیز هستند و بیشتر تجمع پاویونها در این ۲ منطقه است. مابقی پاویونها هم در سطح شهر ونیز و در ایستگاههای مختلف، مکانی را برای به نمایش گذاشتن کارهایشان در نظر گرفتهاند که در آنجا هم پاویونهای خوب، قابلقبول و استانداردی دیده میشد. در مجموع با توجه به مشاهداتی که از سطح شهر و سطح کیفی آثار و پاویونهای رسمی بسیاری از کشورها میتوان دید غرفهها و پاویونها شرایط بسیار خوبی دارند، به طوری که کشورهای حاضر تمام تلاششان را کردهاند دستاورد استاندارد و درخشانی را در معرض نمایش بگذارند.
یکی از نکات قابل توجه دوسالانه امسال، اهمیت رسانههای هنری جدید در هنرهای تجسمی معاصر است، بویژه بهرهمندی از هنر چیدمان، هنر ویدئو، هنر اجرا، هنر مفهومی و دیگر قابلیتهای مهمی که رسانههای هنری جدید در اختیار میگذارند تا هنرمندان، بیان هنری خود را ارائه کنند. به دیگر سخن میتوان گفت بیشتر کشورها از ظرفیت هنر چندرسانهای برای ارائه بهتر نمایشگاهی بهره گرفتهاند. از نکات مهم دیگری که در دوسالانه شصتم میتوان مشاهده کرد، توجه به مقوله کیوریتمحوری است. کیوریتور (نمایشگاهگردان) به عنوان سرپرست یا کارگردان هنری، روند نمایشگاه را تعریف و آثار هنری را با چیدمانی متفاوت در قالبهای جدیدتری ارائه میکند. به بیان دیگر، سناریوی اصلی برای ارائه آثار نمایشگاهی هر کشور توسط کیوریتور مشخص میشود و هنرمندان آثار خود را با نگاه و نگرش او ارائه میکنند. توجه به مضمون و مفهوم، نکته دیگری است که در بسیاری از پاویونها مورد توجه قرار گرفته است. این پاویونها بر اساس نگرش و اندیشه هنرمندانشان، مضامین و موضوعات مورد توجه در کشور خود را در قالبهای بیانی هنرهای تجسمی ارائه کردهاند.
از جمله دستاوردهای دوسالانه شصتم که به وضوح در تمام غرفهها دیده میشود، توجه به مفاهیم اخلاقی، اجتماعی و انسانی است. اهمیت زمین، نگاه زیستمحیطی و روحیه صلحطلبی و ضدیت با جنگ در پاویون بیشتر کشورها مشهود است؛ همانطور که کشور ما نیز عنوان پاویون خود را مبتنی بر یکی از ابیات شاعر بزرگ فارسیزبان، سعدی شیرازی انتخاب کرده است. این شاعر بزرگ قرن هفتم، یک بیت جهانی دارد: «بنی آدم اعضای یک پیکرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند». این بیت به عنوان نام غرفه رسمی ایران، خودنمایی میکند.
یکی دیگر از نکاتی که در دوسالانه شصتم پررنگ و خبرساز بود، عدم حضور رژیم صهونیستی است. در این راستا کمپین مخالفت با حضور اسرائیل با امضای 8 هزار هنرمند شکل گرفت که اکنون به بیش از 20 هزار امضا رسیده و باعث شد پاویون اسرائیل، اعلام تعطیلی کند. هماینک چند سرباز ایتالیایی در مقابل پاویون تعطیل اسرائیل نگهبانی میدهند. تنها یک ویدئوآرت در داخل غرفه پخش میشود که از بیرون قابل مشاهده است. نمایندگان پاویون اسرائیل در شصتمین دوسالانه هنر ونیز با انتشار بیانیهای اعلام کردهاند زمانی غرفه خود را افتتاح میکنند که بر آتشبس و آزادی اسرا توافق شود که با این اوضاع باید گفت فعلا این غرفه تعطیل خواهد بود.
ارسال به دوستان
شنیدههای خبرنگاران در حاشیه جشنواره کن از ساخت فیلمی درباره کارگردان بزرگ سینما
برگمان فیلم میشود
گروه فرهنگ و هنر: فیلمی درباره زندگی «اینگمار برگمان» کارگردان بزرگ سینمای جهان در دست ساخت است و «رابرت گوستافسون» در نقش این سینماگر مولف بازی خواهد کرد. این فیلم که هنوز کارگردان آن مشخص نشده و اطلاعات منتشرشده درباره آن بر اساس تحقیقات خبرنگار ددلاین در حاشیه جشنواره کن به دست آمده است، بدون عنوان است که بزودی نام کارگردان و فیلم از سوی اساف استودیو اعلام خواهد شد. این فیلم یک اثر هیجانانگیز سیاسی است که در جریان انتخابات سوئد در سال ۱۹۷۶ اتفاق میافتد؛ زمانی که برگمان توسط پلیس مظنون به فرار مالیاتی شد و حین تمرین نمایش «رقص مرگ» اثر «آگوست استریندبرگ» در تئاتر سلطنتی دراماتیک در استکهلم دستگیر شد. تأثیر این رویداد بر برگمان ویرانگر بود و او بر اثر تحقیر دچار فروپاشی عصبی و در حالت افسردگی عمیق در بیمارستان بستری شد. کمپانی «SF Studio» حق پخش این فیلم را در منطقه اسکاندیناوی در اختیار دارد و قرار است این فیلم سال ۲۰۲۵ میلادی مقابل دوربین برود. «رابرت گوستافسون» که نقش برگمان را در این فیلم بازی میکند، بیشتر به خاطر بازی در نقش آلن کارلسون در فیلم نامزد اسکار «پیرمرد ۱۰۰ سالهای که از پنجره بالا رفت و ناپدید شد» شناخته شده است که یکی از پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای سوئد محسوب میشود. «یابا هولست» رئیس بخش اسکاندیناوی کمپانی «SF Studios» درباره این پروژه سینمایی گفت: «ما در گفتن داستان خودمان به عنوان یک ملت در سوئد خیلی خوب نیستیم؛ درباره اینکه چه کسی بودیم و چه چیزی ما را شکل داده است. وقایع آن زمان که یک چهره فرهنگی مشهور جهانی به اندازه یک دزد در زندان آسیبپذیر شد، داستانی شگفتآور، تعلیقآمیز و فریبنده را رقم زد. ما برای به اشتراک گذاشتن این جواهر تاریخی با عموم تماشاگران هیجانزده هستیم». «اینگمار برگمان» از چهرههای برجسته تاریخ سینمای جهان که در طول 6 دهه فعالیت هنری، ۹ بار نامزد جایزه اسکار شده بود و در توصیف شرایط زندگی انسانی از مایههای کمدی، امید، یأس و ناامیدی بهره میگرفت. وی در طول سالها فعالیت سینمایی در مجموع ۶۲ فیلم ساخت که فیلمنامه بسیاری از آنان را نیز خودش نوشته و علاوه بر آن، کارگردانی ۱۷۰ نمایش تئاتر از او یک چهره درخشان در عرصه این هنر نمایشی ساخته بود.کارگردانان بسیاری آثار برگمان را الهامبخش حیات سینمایی خود دانستهاند که از آن جمله میتوان به «روبرت آلتمن»، «وودی آلن»، «آتوم اگویان»، «استنلی کوبریک»، «دیوید لینچ»، «پل شریدر»، «آندری تارکوفسکی» و «فرانسوا اوزون» اشاره کرد.
از مهمترین فیلمهای «برگمان» میتوان به «پرسونا»، «فریادها و نجواها»، «مهر هفتم»، «توتفرنگیهای وحشی»، «لبخندهای یک شب تابستانی»، «همچون یک آینه»، «چراغ زمستانی»، «سکوت»، «آستانه زندگی»، «مردی با یک چتر»، «سرزمین آرزو»، «آینده با من است»، «زندان»، «رازهای زنان»، «تابستانی با مونیکا»، «درسی در عشق»، «چشم شیطان» و «صحنه یک ازدواج» نام برد. «برگمان» دسامبر ۲۰۰۳ از دنیای سینما کناره گرفت و روز سیام جولای ۲۰۰۷ در ۸۹ سالگی در «فارو» درگذشت.
ارسال به دوستان
هنرمندان از خاطراتشان در بازدید رئیسجمهور از سازمان صداوسیما گفتند
لهجه مشهدی رئیسجمهور
گروه فرهنگ و هنر: مراسم نکوداشت شهید جمهور و همراهان ایشان با حضور مدیران رسانه ملی، وحید جلیلی قائممقام رئیس صداوسیما، علی بخشیزاده معاون صدا، محسن برمهانی معاون سیما و جمعی از خانواده معزز شهدا روز گذشته در سالن خورشید مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد.
در این مراسم هنرمندان، خبرنگاران و گزارشگران تلویزیونی و رادیویی زیادی شرکت داشتند که از آن جمله میتوان به حضور ابراهیم حاتمیکیا، مسعود دهنمکی، عذرا وکیلی، میرطاهر مظلومی، جواد قارایی، داود نماینده، احمد نجفی، انسیه شاهحسینی، مهران رجبی، ناهید مسلمی، پژمان کریمی، محمدرضا شفیعی، عباس محبی، محمدرضا ورزی، میلاد جباریمولانا، فریبا باقری، مریم خادمپور، ساجد قدوسیان، یوسف سلامی و محسن اسلامزاده اشاره کرد. این مراسم با شعرخوانی دکتر سیدعلی موسویگرمارودی آغاز شد.
در بخشی از این مراسم میلاد جباریمولانا، بازیگر به نمایندگی از رادیو صحبت کرد. او که سال گذشته در جریان بازدید رئیسجمهور از ساختمان شهدای رادیو، در قالب تئاتر کاربردی، در نقش شهید غلامرضا رهبر (گزارشگر شهید صداوسیمای ایران و از شهدای پیشگام رادیو)، در مقابل رئیسجمهور به ایفای نقش پرداخته بود، با بیان خاطرهای از آن حضور، هنرمندان حاضر در مراسم را تحت تاثیر قرار داد. جباریمولانا گفت: در بخشی از نمایش وقتی رئیسجمهور شهید چشمانشان به سربند «یا حسین» افتاد، تحت تاثیر قرار گرفتند. من هرگز نگاه رئیسجمهور شهید را در آن لحظه فراموش نخواهم کرد. همان سربند «یا حسین» هم کار خودش را کرد و ایشان به شهادت رسیدند و آسمانی شدند. خوشحالم که برای رئیسجمهور شهید اجرا کردم. او هنر را درک میکرد و با من تا پایان آن نمایش همراه شد.
جباریمولانا در پایان صحبتهای خود چند سربند «یا حسین» را به میهمانان حاضر در جمع اهدا کرد.
همچنین عباس محبی، بازیگر پیشکسوت رادیو بیان کرد: آشناییام با آقای رئیسی به زمان تولیت ایشان در آستان قدس رضوی بازمیگردد. سال گذشته که برای بازدید به سازمان آمده بودند ما درحال تمرین برای ضبط «صبح جمعه با شما» بودیم. رئیسجمهور شهید به استودیوی محل ضبط برنامه آمدند. قرار نبود بمانند اما نشستند و اشاره کردند که متن را اجرا کنیم. نزدیک که رفتم از لهجه شیرین مشهدی استفاده کردند و خطاب به من گفتند «من خودم مشهدیام اما شما لرها را دوست دارم و صبح جمعه با شما را سالها گوش دادم». ایشان ما را مورد تفقد قرار دادند و با مهربانی برخورد کردند. فریبا باقری، گوینده و مجری رادیو نیز با اشاره به دیدار رئیسجمهور شهید از ساختمان شهدای رادیو گفت: برای روز بازدید ایشان، نمایش طنز تدارک دیده بودیم. با وجود اینکه گروه همراه ایشان میخواستند بازدید ایشان زودتر تمام شود تا به دیگر برنامههایشان برسند اما ایشان صبوری کردند و گوش شنوا برای شنیدن نمایش رادیویی داشتند. شهادت ایشان همه را شوکه کرد. خوش به حال شهید جمهور ما که مزارشان کنار آقای ما، امام رضا(ع) امام خوبیهاست.
مریم خادمپور، گوینده رادیو هم با بیان اینکه رئیسجمهور شهید دغدغه مردم را داشت، توضیح داد: او بسیار با اخلاص، متواضع و خاکی بود. برای سفرهای مختلف با تیم رسانهای رئیسجمهور همراه میشدم. عشق مردم به رئیسجمهور شهید وصفناشدنی بود. یادمان نمیرود پروژههای متوقفماندهای را که در این دوره با همت رئیسجمهور شهید افتتاح شد. امیدوارم راهش تا ابد ماندگار باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|