|
اخبار
بیلبوردهای پایتخت ذاکر اباعبدالله(ع) شدند
همزمان با اول محرم، ماه نهضت بزرگ سید شهیدان و سرور اولیای خدا، پویش پیرغلامان در پایتخت اکران شد. همزمان با اول محرم، ماه پیروزی خون بر شمشیر و حماسه و شجاعت و جوانمردی، اکرانهای شهری پویش پیرغلامان در فضاهای تبلیغات شهری پایتخت اجرا شد. در این اکرانهای فرهنگی که به معرفی تاثیرگذارترین ذاکران اباعبداللهالحسین(ع) به همراه تصاویر و بیتی از معروفترین مداحیهای آنان میپردازد، امکان شنیدن صوت این مداحیها به وسیله QRcode در پایین هر اکران فراهم شده است. در این اکرانها از ذکر مصیبت با اشعاری همچون «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است مکن ای صبح طلوع» از کربلایی محمود بهجت، «آه از آن ساعتی که با تن چاک چاک نهادی ای تشنه لب صورت خود را به خاک» از حاج سیدمحمد کوثری، «امشب چه غوغایی میان خاص و عام است چون آخر عمر امام تشنهکام است» از حاج اسماعیل چاووش و دیگر اشعار ذاکران پیرغلام اهل بیت علیهمالسلام استفاده شده است.
***
طرح اطعام حسینی از بخشهای پر برکت کمیته امداد است
قائممقام کمیته امداد امام خمینی گفت: طرح اطعام به نیازمندان از بخشهای پربرکتی است که برکت آن در سایر بخشهای کمیته امداد نیز جاری است. آیین افتتاح همزمان آشپزخانههای طرح اطعام حسینی صبح دیروز در حسینیه شاهزاده علی اصغر تهران برگزار شد. جعفر صباغیان در این مراسم ضمن تشکر از اقدامات مجموعه کمیته امداد، هیأتهای مذهبی و مراکز نیکوکاری گفت: تقریباً ۴ سال است که به صورت پررنگ در مجموعه نیکوکاران و هیأتهای مذهبی با همکاری کمیته امداد در این زمینه فعالیت میشود. وی افزود: تمام منابع از محل خیران تأمین میشود و کمیته امداد نیز در تهیه و توزیع غذا و رساندن آن به دست نیازمندان همکاری میکند. صباغیان همچنین گفت: کمیته امداد امام خمینی در موضوعات مختلف مسکن، اشتغال، جهیزیه و... خدمات میدهد اما طرح اطعام به نیازمندان از بخشهای پربرکتی است که برکت آن در سایر بخشهای کمیته امداد نیز جاری است.
***
معاینه فنی برای موتوسیکلتها اجباری است
رئیس پلیس راهور فراجا گفت: داشتن کارت معاینه فنی برای موتوسیکلت همانند خودرو اجباری است. سردار سیدتیمور حسینی در گفتوگو با تسنیم اظهار کرد: داشتن کارت معاینه فنی برای موتوسیکلت همانند خودرو اجباری است و مالکان موتوسیکلت باید کارت معاینه فنی را کنار سایر مدارک موتوسیکلت داشته باشند. وی افزود: البته این مساله چیز جدیدی نیست، از قبل در قانون آمده است اما کمتر مورد توجه قرار میگرفت. رئیس پلیس راهور فراجا متذکر شد: موتوسیکلتها هم باید همانند خودروها مراحل سنجش آلایندگی را در مراکز معاینه فنی طی کنند. سردار حسینی یادآور شد: اگر موتوسیکلتی معاینه فنی نداشته باشد، مطابق دیگر وسایل نقلیه اعمال قانون خواهد شد.
***
درمان دامهای مناطق محروم کشور با حمایت بنیاد برکت
با استفاده از ظرفیت قرارگاه توسعه روستایی بنیاد و گروههای جهادی کشور در راستای توسعه امنیت و سلامت غذایی، از سال گذشته تا به امروز ۲ میلیون دام در کشور درمان شده است. به گزارش روابط عمومی بنیاد برکت، قرارگاه توسعه روستایی از سال ۱۴۰۱ در راستای استفاده از ظرفیت گروههای جهادی در جهت توسعه روستاهای کشور که هسته اصلی اقتصاد مردمی هستند ایجاد شده است. هدف کلی از تشکیل این قرارگاه، تسهیلگری و هدایت امور خدمترسانی و اشتغال پایدار در چارچوب برنامههای ملی توسعه روستایی، توسط مردم و گروههای جهادی، در دهستانهای کشور است. ترویج، تعمیق و گسترش حرکتهای جهادی، اثربخشی هر چه بیشتر فعالیتهای جهادی در راستای توسعه روستاها و مناطق کمبرخوردار کشور از طریق همافزایی بین روستاییان و گروههای جهادی، ساماندهی و پشتیبانی مناسب گروههای جهادی و مردمی همکار با قرارگاه، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی روستاییان مناطق کمبرخوردار و برنامهریزی در جهت نیل به توسعه پایدار روستایی با رویکرد اقتصاد مقاومتی از جمله اهداف اصلی قرارگاه توسعه روستایی کشور است.
***
داروهای خارج از فهرست بیمه نمیشوند
دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران روند تجویز داروهای تک نسخهای (داروهای خارج از فهرست رسمی دارویی کشور) در شرایط خاص را تشریح کرد. دکتر نازیلا یوسفی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه بر اساس قانون، تجویز داروهای خارج از فهرست رسمی دارویی ایران تخلف محسوب میشود، اظهار کرد: در شرایطی که پزشک متخصص براساس شواهد علمی مستند، اثربخشی داروهای موجود در فهرست را برای یک بیمار خاص کافی نداند و برای درمان بیمار، نیاز به دارویی خارج از فهرست دارویی کشور باشد، تجویز دارو تنها با پذیرش مسؤولیت از طرف پزشک و بیمار (در فرم درخواست داروی موردی) و با تایید کمیته منتخب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (کمیته ماده 9 آییننامه اجرایی برنامه توسعه ششم) امکانپذیر خواهد بود. وی افزود: در صورت تایید تجویز در کمیته ماده 9 که متشکل از نماینده سازمان غذا و دارو، نماینده معاونت درمان، نماینده سازمان نظام پزشکی و نماینده انجمنهای علمی پزشکی است (که هر دو هفته یک بار برگزار میشود)، بیمار به یکی از شرکتهای واردکننده یا تولیدکننده داروهای تکنسخهای معرفی و فرآیندهای بازرگانی دارو که فرآیندی زمانبر است، انجام و دارو از طریق داروخانههای خاص تحویل بیمار خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است که داروهای تکنسخهای مشمول سیاستهای حمایتی (بیمهای و غیربیمهای با استفاده از منابع دولتی) نمیشوند.
ارسال به دوستان
خروج بیش از ۶۰۰۰۰ زائر ایرانی از مکه
تا بامداد روز جمعه بیش از 60 هزار و 800 زائر ایرانی از مکه مکرمه خارج شدهاند و قریب به 26850 زائر دیگر در این شهر حضور دارند. بر اساس اطلاعیه ستاد مکه مکرمه، تعداد زائران ایرانی در مدینه منوره تا بامداد دیروز 10369 نفر در قالب 76 کاروان اعلام شده است. گفتنی است امسال بیش از 87 هزار زائر از استانهای مختلف کشورمان عازم سرزمین وحی شدند.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش: شهریه مدارس غیرانتفاعی بر اساس عملکرد کیفی آنها افزایش یافته است
ضرورت تقویت مدارس دولتی
گروه اجتماعی: تعیین شهریه مدارس غیردولتی که از 10 میلیون تومان شروع و تا حدود 80 میلیون تومان تعیین و اعلام شده، در حالی است که به گفته کارشناسان آموزش و پرورش، شرایط تحصیل در مدارس دولتی دست کمی از مدارس غیر دولتی ندارد و والدین به جای هزینه بالای تحصیل فرزندانشان در مدارس غیر دولتی، چنانچه این مبلغ را صرف کمکهزینه تحصیل فرزندانشان کنند، بیتردید نتیجه مطلوبی خواهند گرفت.
هر سال با شروع ثبتنام دانشآموزان در مدارس غیر دولتی، شاهد گلایه والدین دانشآموزان از هزینه بالای تحصیل فرزندانشان هستیم. در مقابل، مسؤولان این مدارس نیز از هزینه بالای اداره چنین مدارسی میگویند. در این بین نکته قابل توجه این است که تجربه نشان داده بیش از 60 درصد دانشآموزانی که در مدارس دولتی تحصیل میکنند، در امر تحصیل علم و کنکور موفق هستند، بنابراین نباید اینطور فکر کرد که اگر دانشآموزی در مدارس غیردولتی تحصیل کند، حتما در تحصیل علم از دانشآموزانی که در مدارس دولتی درس میخوانند، موفقتر است چرا که موفقیت بستگی به هوش دانشآموز و میزان کوشش او دارد.
معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزشوپرورش درباره نحوه تعیین شهریه مدارس غیردولتی و جزئیات آن گفت: درباره موضوع شهریه، امسال سومین سال است که شهریه مدارس غیردولتی را تعیین کردیم. از روز اول یعنی از همان بدو ورود به سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی، یک نگاه اصلاحی به موضوع شهریه داشتیم. بر همین اساس در راستای تحقق شعار دولت مبنی بر شفافیت و پیشگیری از رانت و فساد و با توجه به مواد 15 و 16 قانون تأسیس مدارس و مراکز غیردولتی که در آن سازوکار تعیین شهریه مشخص شده، اقدام کردیم. سال اول بخشی از این فرآیند و سال دوم، بخش دیگر مانند الگو اجرا شد اما نتوانستیم واگذاری به مدارس و مناطق و استان را اجرایی کنیم.
احمد محمودزاده افزود: امسال تمام مواد 15 و 16 را در حال اجرا داریم و سوم اردیبهشت 1403 بخشنامه الگوی شهریه که مصوبه هیأت نظارت را داشت، ابلاغ کردیم. الگو در 7 آیتم شامل کیفیت آموزشی و پرورشی، تورم سال، فوق برنامه، موضوعات مربوط به دوره تحصیلی، فضا، امکانات و تجهیزات است که به مدارس، مناطق و استانها اجازه دادیم در قالب ماده 16 قانون تأسیس مدارس غیردولتی اقدام کنند.
در کارگروهی که ریاستش بر عهده رئیس منطقه بود و اعضایی از انجمن اولیا و مربیان، نمایندگان معاونتهای تخصصی و نمایندگان مؤسسان در آن جلسه حضور داشتند، فرآیند را امسال به طور کامل اجرا کردیم و امروز حدود 18 هزار شهریه برای 18 هزار مدرسه بستیم.
برای هر مدرسه پس از بررسی نهایی در کمیته شهریه مناطق، شهریه مشخص و به این ترتیب شهریه 18 هزار واحد آموزشی در کشور مشخص شد. یعنی فرآیند تکمیل سامانه بر اساس آیتمها به طور کامل و دقیق انجام شده است که به عنوان مثال در بخش کیفیتبخشی 150 آیتم دارد.
وی در گفتوگو با فارس گفت: شهریه از 10 میلیون تومان آغاز میشود و به 80 میلیون تومان میرسد. بین 80 تا 96 میلیون تومان نیز حدود یک درصد از مدارس هستند که درخواست شهریه دارند که هنوز به توافق نرسیدهایم و پیگیری میکنیم که اگر امکانش باشد شهریه بالا را کمتر کنیم. همچنین حدود 75 درصد مدارس شهریه بین 10 تا 30 میلیون تومان دارند. 25 درصد مدارس شهریه از 30 میلیون به بالا دارند. معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: نزدیک به 40 درصد شهریههای مدارس در کشور بین 10 تا 20 میلیون تومان برآورد شده و نزدیک به 34 درصد شهریههای مدارس نیز بین 20 تا 30 میلیون تومان تعیین شده که از این میان شهریه حدود 14 درصد مدارس نیز بین 30 تا 40 میلیون تومان اعلام شد و 6 درصد دیگر از مدارس کشور شهریههایی بین 40 تا 50 میلیون تومان دارند و ۲,۵ درصد مدارس شهریههایی بین 50 تا 60 میلیون تومان خواهند داشت. همچنین 1.5 درصد شهریههای مدارس نیز بین 60 تا 70 میلیون تومان تعیین شد و در نمودار نرخ شهریه کمتر از یک درصد مدارس بین 70 تا 80 میلیون تومان است.
محمودزاده در پاسخ به اینکه شهریه شامل چیست؟ گفت: در مدرسه غیردولتی 3 نوع شهریه داریم و با هم متفاوت است. به مؤسسان هم توصیه میکنیم همان چیزی را که اعلام کردیم، دریافت کنند. در تعیین شهریه همه جوانب از جمله تابآوری مردم و وضعیت مدارس را در نظر گرفتیم. امسال 2 موضوع جدید داشتیم که یکی 30 ساعته بودن معلمان است و از مؤسسان درخواست داریم اجحافی را که سالهای سال بر معلمان میشده است، جبران کنند. هم به معلمان انگیزه میدهد که دستمزد مناسب بگیرند و بیمه شوند و هم تجارب نشان میدهد مدارسی که معلمان خوب و باانگیزه دارند، در حوزه آموزشی - پرورشی موفقترند.
موضوع دوم این است که مؤسسان و مدارس تفکیک شهریهها را در پنل مدیریتی مدرسه در نظر بگیرند و اینگونه نباشد که بحث ایاب و ذهاب، تغذیه، لباس فرم، فعالیتهای آموزشگاهی مدرسه و شهریه ثابت را با هم اعلام کنند و عددی که خروجی میشود خلاف عددی شود که ما اعلام کردیم. اینگونه نباشد که مردم بگویند وزارتخانه یک عددی میگوید ولی آنچه توسط مدرسه اخذ میشود، بیشتر است.
وی ادامه داد: پس اولا آنچه ما ابلاغ کردیم، شهریه ثابت و فوق برنامه است که شهریههایی که در سامانه ارائه شده شامل مباحث و برنامههای درس ملی طبق مصوبات آموزشوپرورش و بر اساس ساعات تعریفشده است و بخش دیگری نیز مربوط به فوق برنامههای درسی و غیردرسی است که آنها نیز در چارچوب ضوابط و بر اساس ابلاغیه مصوبه شورای عالی آموزشوپرورش انجام میگیرد. به استناد این دستورالعمل، میزان تخصیص ساعات فوق برنامه درسی و غیردرسی در مقطع ابتدایی و برای دورههای متوسطه اول و دوم نیز طی فرآیندی مشخص، تعیین و ابلاغ شده است. بخشی از دریافتها و هزینههای جانبی در مدارس غیردولتی به مسؤولان سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی برنمیگردد و به سازمان ارائهدهنده تسهیلات برمیگردد، مثلا سرویس مدارس با شهرداریهاست. در حقیقت هزینههای پذیرایی ناهار، سرویس مدرسه، پوشش دانشآموزی و... به هیچ عنوان با شهریه اعلامی در سامانه ارتباط ندارد و مستلزم عقد قراردادهای منعقده با اولیاست و بر این اساس تأکید میشود هرگونه هزینههای تجملاتی، پذیرایی و... که با فرهنگ اسلامی - ایرانی و رویکردهای تربیت اسلامی ناسازگار باشد، ممنوع است.
معاون وزیر آموزشوپرورش تصریح کرد: شهریه دیگری که از والدین گرفته میشود، شهریه فعالیتهای آموزشگاهی است. برای مثال مدرسهای 2 یا 3 زبان تدریس میکند که این موارد ربطی به شهریه اعلامی از سوی سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی ندارد. دریافتهایی که در برخی مدارس با عناوین آموزشگاهی انجام میپذیرد، بر اساس تفاهمهای انجمن اولیا و مربیان مدارس و مجوز برگزاری دورههای آموزشی اعم از زبان و... در ساعات غیردرسی و اختیاری است که این مبالغ خارج از شمول شهریه اعلامی خواهد بود. به هر حال اگر مدرسهای خارج از این چارچوب عمل کند، حتما برخورد میشود. محمودزاده اخیرا اعلام کرده بود شهریه مدارس غیرانتفاعی بر اساس عملکرد کیفی آنها افزایش یافته ست.
اظهارات معاون وزیر آموزشوپرورش درباره شهریه مدارس غیردولتی در حالی است که مهرداد ویسکرمی در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: از آنجا که مطابق قانون، آموزش رایگان است، بنابراین چنانچه سرمایهگذاریها روی توسعه مدارس دولتی و رساندن آنها به استانداردهای لازم بخوبی انجام شود، شاهد دغدغه برخی والدین برای تحصیل فرزندانشان در مدارس غیردولتی نخواهیم بود، چرا که مدارس دولتی کاستی آنچنانی ندارند.
عضو سابق کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه تحصیل در مدارس غیرانتفاعی به دلخواه والدین است و این مدارس برای جذب دانشآموزان، آزمون میگیرند تا متناسب با سنجشی که دارند اقدام به ثبتنام کنند، افزود: بنابراین کسانی که به این مدارس راه مییابند، اغلب از خانوادههای متمکن هستند یا اینکه والدین با این تفکر که اگر فرزندشان را به چنین مدارسی نفرستند، در حق او کوتاهی کردهاند، دست به این کار میزنند، در حالی که اینگونه نیست.
ویسکرمی در ادامه افزود: هر چند مدارس غیرانتفاعی نیز مثل هم نیستند و معمولا این مدارس استعدادهای برتر را جذب میکنند ولی اگر والدین هزینهای را که بابت شهریه تحصیل سنگین فرزندشان به مدارس غیرانتفاعی میپردازند، صرف کمکهزینه تحصیل در مدارس دولتی کنند، بیتردید به نتایج خوبی میرسند. وی افزود: اگر در مدارس دولتی نیز آزمون استعدادیابی بگیرند، شکی نیست که خیلی از آنها شرایط لازم را برای استعداهای برتر دارند، بنابراین چنانچه مدارس دولتی بخوبی تقویت شوند، نیازی نیست که والدین هزینه بالایی صرف تحصیل فرزندانشان در مدارس غیردولتی کنند. البته باید به این نکته هم توجه شود که هزینه اداره مدارس غیردولتی نیز بالاست و کارکنان آنها شرایط مساعدی ندارند و دریافت هزینهها صرف تحصیل و سایر ملزومات در این مدارس میشود.
ارسال به دوستان
توصیههای ترافیکی پلیس به رانندگان و دستههای عزاداری
پلیس تمهیدات لازم را برای مدیریت ترددها در ماه محرم اندیشیده است. در این راستا رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ، با اشاره به فرارسیدن ایام محرم، توصیههایی برای رانندگی ایمن ارائه کرد. سرهنگ شریفی ضمن تسلیت به مناسبت آغاز ماه محرم و فرا رسیدن ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) و یاران با وفایش گفت: در این ایام عزاداران تا پاسی از شب بیرون هستند و بیشتر تردد مردم، در شب هنگام اتفاق میافتد. بنابراین رانندگان حتما قبل از حرکت، از سالم بودن چراغهای خودروی خود اطمینان حاصل کنند. همچنین چندین بار تاکید شده که اگر سامانه روشنایی خودرو خراب باشد، این امر جزو نقص فنی محسوب شده و طبق جدول تخلفات حادثهساز نیز به راننده نمره منفی تعلق میگیرد. رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: از آنجا که عزاداران امام حسین(ع) لباس تیره بر تن دارند و کمتر در معرض دید رانندگان قرار میگیرند، رانندگان باید دقت بیشتری داشته باشند و حتما با چراغ روشن رانندگی کنند. شریفی با اشاره به اینکه دقت و صبوری لازمه رانندگی در این ایام است، از رانندگان خواست با سرعت مطمئنه رانندگی کنند و برای رسیدن به مقصد عجله نداشته باشند. همچنین زمان سفرهای خود را مدیریت کنند که کمتر شاهد گرههای ترافیکی باشیم. وی همچنین از رانندگان خواست خودروهای خود را در اماکن امن و صحیح مانند پارکینگها پارک کنند و از توقف در اطراف حسینیهها، مساجد، هیاتها و تکیهها خودداری ورزند. رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ درباره دستههای عزاداری اظهار کرد: در این ایام که دستههای عزاداری در خیابانها تردد میکنند و در این دستهها نیز بیشتر کودکان و نوجوانان حضور دارند به رانندگان توصیه میکنیم حتما مراقب کودکان باشند تا شاهد اتفاقات ناگوار در این ایام خاص نباشیم. شریفی با اشاره به ازدیاد تردد موتوسیکلتها در مراسمهای عزاداری گفت: در این ایام، شاهد هستیم موتوسیکلتسواران بیشترین آمد و شدها را به تکایا و هیئات دارند به همین جهت از این افراد نیز درخواست میکنیم شرایط سایر کاربران ترافیک را مدنظر قرار دهند و از سرعت و سبقت خودداری کنند.
وی افزود: از موتورسواران همچنین درخواست میکنیم قبل از شروع حرکت، از سالم بودن چراغهای وسیله نقلیه خود اطمینان یابند، زیرا بدون چراغ روشن، موتورسواران از دید خودروها پنهان میمانند.
ارسال به دوستان
لزوم تحویل ۴ خط جدید مترو تا ۱۴۱۰
در حال حاضر تعداد مسافران مترو در حد یک میلیون و ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر باقی مانده است و با این ۷ خط نباید منتظر معجزه در افزایش تعداد مسافر باشیم، چراکه متروی تهران نیاز به خطوط جدید دارد. مدیرعامل متروی تهران با تأکید بر تسهیل ساخت قطار ملی از سهم ۱۰ درصدی مترو در حملونقل عمومی خبر داد و گفت: باید این سهم بر اساس تکلیف به ۷۰ درصد برسد. مسعود درستی در سمینار تخصصی بررسی ابعاد مختلف پروژه احداث خطوط جدید شبکه متروی تهران، گفت: ما امروز شاهد هستیم که مترو سهمی کمتر از ۱۰ درصد در حملونقل تهران دارد و این در حالی است که سهم حملونقل عمومی در جابهجایی شهروندان کمتر از ۲۵ درصد بوده و برای ارتقای جایگاه مترو باید کارهای زیادی انجام دهیم. وی با بیان اینکه در حال حاضر از ۷ خط مترو حدود ۳۰۰ کیلومتر و بیش از ۱۵۰ ایستگاه داریم که برای ارتقای همین ۷ خط مترو باید در حوزه زیرساخت و ارتقای ناوگان اقدامات مهمی انجام دهیم، افزود: مردم به علت کمبود ناوگان آنطور که باید و شاید از مترو استفاده نمیکنند و مهمترین گام ورود ناوگان و ارتقای زیرساخت است. در سنوات گذشته کارهای زیادی در زمینه ارتقای ناوگان انجام شد. مدیرعامل شرکت متروی تهران افزود: مهمترین اتفاق فعلی ۲ قرارداد مهم و کلیدی است که قرارداد ۶۳۰ واگن یکی از آنهاست که به نظر میرسد امروز به لحاظ اجرایی به جایی رسیده که تا یک سال آینده شاهد ورود قطارها و اتفاقات خوب باشیم. قطار ملی نیز قرارداد دیگری است که پیگیر انعقاد نهایی آن هستیم و روزهای آخر را برای نهایی شدن طی میکند. همچنین مجوز سازمان مدیریت نیز برای قرارداد ۱۱۳ واگن اخذ شد. وی با بیان اینکه مرور ۲ سال گذشته متروی تهران نشان میدهد که بهرغم ورود ایستگاههای جدید به مدار، خیلی اتفاق خاصی در افزایش تعداد مسافر در مترو رخ نداده است، گفت: با این ۷ خط نباید منتطر معجزه در افزایش تعداد مسافر باشیم و متروی تهران نیاز به خطوط جدید دارد. شبکه متروی تهران با ۷ خط ناقص است و باید برای رسیدن به سهم۷۰ درصدی در حملونقل عمومی کار جدید توسعهای انجام دهیم و بر همین اساس ما را آماده عملیات اجرایی ۴ خط مترو کرد. درستی افزود: با ۱۷۰ کیلومتر خطوط جدید و ۱۳۰ ایستگاه جدید، به نظر میرسد در ۶ تا ۷ سال آینده این هدف را محقق کنیم و سهم بهتری در جابهجایی مسافر با احداث خطوط جدید داشته باشیم ارسال به دوستان
راه طلاق صوری برای معافیت سربازی مسدود شد
هیات وزیران به تازگی آییننامه برخی مواد قانون خدمت سربازی را اصلاح کرد که بر اساس آن فقط پسرانی که مادر آنها فاقد همسر (دائم یا موقت) باشند، میتوانند از این معافیت استفاده کنند. هیات وزیران در جلسه ۱۰ تیرماه جاری به پیشنهاد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی، بند «ذ» ماده یک آییننامه اجرایی مواد ۴۴، ۴۴ مکرر و ۴۵ قانون خدمت وظیفه عمومی را اصلاح کرد. بر اساس این اصلاحیه، واژه «دایم» از مادر فاقد شوهر حذف شده است. پیش از این و طبق تعاریف مندرج در این آییننامه مادر فاقد شوهر، به مادری اطلاق میشد که همسرش فوت کرده یا طلاق گرفته باشد و در زمان رسیدگی فاقد همسر دایم باشد. این امر سبب شکلگیری پدیده طلاقهای صوری برای استفاده از معافیت سربازی برخی خانوادهها شده بود؛ در این شیوه والدین توافق میکردند از یکدیگر طلاق بگیرند و پس از معافیت فرزندشان، به صورت عقد موقت طولانیمدت به زندگی مشترک ادامه میدادند. بر اساس ماده ۲ همین آییننامه مشمولان، یگانه فرزند پسر مراقب یا نگهدارنده مادر فاقد شوهر میتوانست از انجام خدمت دوره ضرورت معاف باشد و طبق تبصره آن، افراد موضوع این بند تا 30 ماه متوالی میتوانند از معافیت کفالت موقت استفاده کنند و در پایان مدت مذکور در صورت دارا بودن شرایط کفالت از معافیت دایم بهرهمند خواهند شد. مبنای محاسبه معافیت موقت، تاریخ فوت همسر یا تاریخ ثبت طلاق است. با این اقدام جدید، تنها پسرانی میتوانند از این بند از قانون معافیت استفاده کنند که مادر آنها فاقد همسر دایم یا موقت باشد و به این ترتیب یکی از راههای سوءاستفاده از قانون معافیت سربازی سد شده است. محمد مخبر، سرپرست ریاستجمهوری ۱۳ تیرماه این اصلاحیه را به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرده است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|