|
مراسم تودیع و معارفه دبیر هیأت دولت برگزار شد
مراسم تودیع و معارفه دبیر هیأت دولت صبح دیروز با حضور رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت برگزار شد. در این مراسم رئیسجمهور و محمدرضا عارف معاون اول از زحمات علی بهادریجهرمی سخنگو و دبیر سابق هیأت دولت تشکر و قدردانی کردند. در ابتدای این جلسه نیز معاون اول رئیسجمهور با خوشامدگویی به سیدکامل تقوینژاد، دبیر جدید هیأت دولت، برای او آرزوی موفقیت کرد.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره ملی شهدای کهگیلویهوبویراحمد، شناخت تواناییهای خود و پرهیز از بزرگنمایی توان بدخواهان را راه مقابله با ترساندن و عقب نشاندن ملت ایران خواندند
ایستاده در مقابل جنگ روانی دشمن
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی ظهر دیروز در دیدار دستاندرکاران ستاد کنگره ملی شهدای استان کهگیلویهوبویراحمد با اشاره به ترفند بدخواهان ایران در ایجاد جنگ روانی و ترس برای به عقبنشینی واداشتن ملت ایران در عرصههای گوناگون، شناخت تواناییهای خود و پرهیز از بزرگنمایی توان بدخواهان را راه مقابله با این ترفند خواندند و گفتند: شهیدان با فداکاری و مجاهدت خود در مقابل این جنگ روانی ایستادگی و آن را خنثی کردند. در بزرگداشت آنها نیز باید این حقیقت را برجسته کرد و زنده نگه داشت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای یکی از پایههای اصلی جنگ روانی علیه ملت عزیز و ایران اسلامی را بزرگنمایی تواناییهای دشمنان خواندند و گفتند: ابتدای پیروزی انقلاب آنها به شیوههای مختلف به ملت ما تفهیم و القا میکردند که باید از آمریکا، انگلیس و صهیونیستها بترسید.
ایشان هنر بزرگ امام(ره) را بیرون راندن ترس از دلهای ملت و خودباوری و اعتماد به نفس دادن به آنها دانستند و افزودند: ملت ما احساس کرد که با اتکا به نیرو و توان درونی خود قادر به انجام کارهای بزرگ است و دست دشمن آنچنان که وانمود میکند، پر نیست.
رهبر انقلاب اسلامی هدف دشمن از جنگ روانی در عرصه نظامی را ایجاد ترس و عقبنشینی خواندند و گفتند: به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، غضب الهی را به دنبال دارد.
ایشان احساس ضعف و انزوا و تسلیم شدن در مقابل خواستههای دشمن را از آثار بزرگنمایی توان آن در عرصه سیاسی دانستند و افزودند: دولتهایی که با ملتهای بزرگ و کوچک امروز در مقابل خواستههای مستکبران تسلیم هستند، اگر به ملتها و تواناییهای خود تکیه کنند و واقعیت توان دشمن را به دور از بزرگنمایی بشناسند، میتوانند به خواستههای آنها «چشم» نگویند.
حضرت آیتالله خامنهای نتیجه بزرگنمایی دشمن در میدان فرهنگ را نیز احساس انفعال، مجذوب فرهنگ دشمن شدن و تحقیر فرهنگ خود، خواندند و گفتند: نتیجه چنین انفعالی، قبول سبک زندگی طرف مقابل و حتی استفاده از واژگان و تعابیر بیگانه است. رهبر انقلاب، شهدا و مجاهدان را عناصر ایستاده در مقابل جنگ روانی دشمن برشمردند و افزودند: باید از جوانانی که بدون احساس ترس و تأثیرپذیری از سخنان دیگران در مقابل جنگ روانی ایستادند، قدردانی کرد و این حقیقت را باید در آثار و تولیدات هنری و بزرگداشتها، مجسم کرد و زنده نگاه داشت.
ایشان با تأکید بر تولید آثار فرهنگی و هنری درباره شهدا و دفاعمقدس از جمله کتاب و فیلم بهگونهای که تأثیرات ماندگار بویژه در سبک زندگی مخاطبان و جوانان ایجاد کند، از دستاندرکاران برگزاری این کنگره تقدیر کردند و گفتند: شهادت و فداکاری جوانان یک ملت، ذخیره و پشتوانه بزرگی برای پیشرفت کشور است که باید حفظ و از تحریف یا فراموشی آن جلوگیری شود.
ارسال به دوستان
نخستین تماس تلفنی پزشکیان با ظریف بعد از استعفا و ادامه غیبت او در جلسات هیأت دولت
دوری و دوستی؟
گروه سیاسی: محمدجواد ظریف که در زمان انتخابات ریاستجمهوری برای مسعود پزشکیان کت از تن درآورده بود، نخستین فردی بود که از دولت خارج شد.
21 مرداد بود که ظریف از معاونت راهبردی رئیسجمهور استعفا کرد و در بخشی از متن استعفای خود نوشت: «... از نتیجه کار خود رضایت ندارم و از اینکه نتوانستم به شکل شایستهای نظر کارشناسی کمیتهها و حضور بانوان، جوانان و اقوام را آنگونه که وعده داده بودم به نتیجه برسانم، شرمندهام. البته هنوز برخی معاونتهای رئیسجمهور باقی مانده که امید است این کاستی کمی جبران شود. به هر حال، این نخستین تجربه و پر از کاستی بود و بیگمان در آینده بهبود خواهد یافت. ولی در کنار مشکلات دیگر، برای بنده ادامه راه در دانشگاه را رقم زد. در پیشگاه مردم بزرگ ایران برای ناتوانی خود در پیگیری امور در دالانهای سیاست داخلی پوزش میخواهم. برخی بنده را زودرنج دانستهاند. گمان میکنم در 12 سال گذشته در برابر هجمههای بیسابقه، بیش از بسیاری از مدعیان، صبر و مقاومت نشان داده باشم، ولی نسبت به نگرش و نگرانی مردم حساسیت فراوان دارم».
با انتشار این پیام، انتقادات تند و تیزی از سوی فعالان رسانهای نزدیک به ظریف نسبت به پزشکیان انجام شد و عملا شاهد شکلگیری دوقطبی ظریف و پزشکیان بودیم. بعد از این هجمهها، ظریف متن دیگری منتشر کرد و درباره استعفای خود توضیح داد: «پیام بنده به معنای پشیمانی و یا ناامیدی از دکتر پزشکیان عزیز و یا مخالفت با واقعگرایی نیست، بلکه به معنای تردید در مفید بودن خودم در معاونت راهبردی است. البته برخی مردودین از جانب مردم، با تفسیر عجیبی از قانون مصوب ۱۴۰۱، اشتغال بنده در مشاغل حساس را به بهانهای برای فشار بر دولت چهاردهم تبدیل کرده بودند. بنده نیز برای جلوگیری از هرگونه شائبه یا بهانه برای کارشکنی در کار دولت دکتر پزشکیان عزیز، هفته گذشته طی نامهای از معاونت راهبردی رئیسجمهور انصراف داده بودم».
اما ماجرا به اینجا ختم نشد و دیروز ظریف خبر از تماس تلفنی رئیسجمهور با خود داد و نوشت: «دقایقی پیش ریاست محترم جمهوری بزرگوارانه تماس گرفتند و بسیار لطف فرمودند و گفتوگوی صمیمانهای داشتیم. همان پزشکیانی بود که با افتخار برای ایران به او رأی دادیم و همان عزیز صادق، مردمی و شجاعی که هر جا که باشم از او و دولتش پشتیبانی خواهم کرد».
اینکه ظریف استعفا دهد و سپس از باور خود به پزشکیان و گفتمان او بگوید چندان همسنخ نیست. ظریف خبر از تماس تلفنی رئیسجمهور داده اما تلویحا هم اعلام کرده که قرار نیست در دولت باشد. چنانکه دیروز (چهارشنبه) در جلسه هیات دولت حضور نیافته بود.
به نظر میرسد مساله فراتر از آن چیزی است که وزیر اسبق امور خارجه مطرح میکند. با توجه به فعالیتهای او در دوران رقابتهای انتخاباتی، شاید ظریف به نوعی در این تصور قرار گرفته بود که باید در دولت و چینش مسؤولان دولت، تصمیمگیرنده اصلی باشد؛ رویه و خواستی که نه با منطق سیاسی سازگار است و نه با سیاستورزی و مسائل ساختاری همخوان است، چرا که رئیسجمهور در انتخاب وزرا باید نظر مجلس و دیگر دستگاهها را بگیرد و تنها با خواست یک نفر یا یک شورا نمیتوان وزیر انتخاب کرد.
اخبار پیرامون ظریف در حالی رخ میدهد که این گونه رفتارها در وزیر اسبق امور خارجه کشورمان مسبوق به سابقه است.
هر چند در روزها و ماههای آینده مشخص میشود که آیا واقعا ظریف همراه پزشکیان و دولت او است یا اینکه سخنان و توئیت دیروزش تعارفی بیش نیست اما باید به صراحت گفت که در رفتار ظریف تعارض و تضاد بسیاری دیده میشود. او اگر واقعا به دنبال کمک به پزشکیان بود بستر تزلزل در دولت چهاردهم را ایجاد نمیکرد.
به هر روی تا اینجای کار پزشکیان نشان داده آنطور که برخیها تصور میکردند اهل باج دادن نیست و این قاطعیت برای اجرای برنامههای دولت مهم و ضروری است. ظریف هم باید یاد بگیرد که نمیتواند با قهر و استعفا خواستههای خود را به کرسی بنشاند، بلکه باید قدرت اقناع و اجماعسازی داشته باشد تا بتواند در عرصه سیاست داخلی موفق باشد. انتظارات غیرواقعی از پزشکیان و سهمخواهی از او، کار را به خروج ظریف از قطار دولت چهاردهم کشاند؛ رخدادی که قابل پیشبینی بود.
ارسال به دوستان
اربعین و همصدایی با فلسطین
گروه سیاسی: امسال مراسم اربعین حسینی در حالی برگزار میشود که بیش از 10 ماه از شروع جنگ اسرائیل علیه مردم بیدفاع غزه میگذرد. تاکنون حدود 40 هزار نفر از مردم بیگناه این باریکه به شهادت رسیدهاند و 80 درصد اهالی آن آواره شدهاند. آنچه این روزها در غزه میگذرد، به طرز عجیبی یادآور وقایعی است که 1400 سال پیش در سرزمین نینوا بر امام حسین(ع) و خانواده و یارانش گذشت. به قول یکی از اهالی غزه، این روزها غزه کربلاست و هر روزش شاهد خلق عاشورایی است که یزیدیان زمان رقم میزنند.
بر همین اساس است که در ابتدای شروع مراسم پیادهروی اربعین، وزیر کشور اعلام کرد امسال زائران اربعین حسینی حامیان مردم فلسطین هستند. احمد وحیدی خاطرنشان کرد: «اینکه از اربعین سخن میگوییم و اربعین یکی از 5 نشانه مؤمن از سوی امام حسن عسکری(ع) دانسته شده، مساله سادهای نیست و گردهمایی میلیونی هر ساله در کربلا یک امر عادی نیست و کربلا راه نجات قدس نیز هست. امام راحل هم اشاره داشتند که راه قدس از کربلا میگذرد و امروز این حقیقت را میبینیم. رهبر معظم انقلاب نیز فرمودهاند کلید رمزآلود ظهور در آزادی قدس است؛ این ارتباطِ جهانی شدن اربعین و آزادی قدس و فرارسیدن ظهور است».
وی همچنین تاکید کرد: «امروز یاوران مردم فلسطین، اربعینیها هستند؛ مقاومت که یک لحظه از حمایت قدس کوتاه نیامده، همین اهالی اربعین هستند، این نشان از عظمت و بزرگی اربعین برای تحقق آرمانهای بشری و ظهور است».
هر چند از مراسم پیادهروی اربعین به عنوان بزرگترین گردهمایی فرهنگی- مذهبی جهان یاد کردهاند، اما همانطور که از مکتب اسلامی حضرت امام آموختهایم، اسلام دین سیاست است و اصل و اساس حرکت تاریخی امام حسین(ع) به کربلا و شهادتشان در روز دهم محرم سال 61 هجری نیز یک حرکت سیاسی برای برپایی حکومت اسلامی بود.
گردهم آمدن میلیونها مسلمان از سراسر جهان در عتبات عالیات و طی کردن مسیرهای متعدد به سوی کربلای معلی و نهایتا جمع شدن و شکلگیری دریای خروشانی از عزاداران اباعبدالله الحسین(ع) در شهر مقدس کربلا و بینالحرمین، بهترین فرصت برای یادآوری و پرداختن به مساله مهم فلسطین است که ماههاست وجدان امت اسلام و فراتر از آن تمام آزادگان جهان را درگیر خود کرده است. از این گردهمایی بزرگ میتوان مثل رسانهای برای نشر و مخابره مظلومیت مردم غزه به سراسر جهان استفاده کرد. مثل یک تظاهرات عظیم چند میلیون نفری که فریاد تظلمخواهی مردم غزه را به گوش خفته حکام سرسپرده منطقهای و فرامنطقهای برساند.
امروز مساله اصلی جهان اسلام، هجوم ناجوانمردانه رژیم اشغالگر قدس به مردم بیدفاع غزه است و در حالی که اکثر کشورهای جهان اسلام بویژه حکام وابسته عربی منطقه چشم بر نسلکشی مسلمانان غزه بستهاند، حرکت فرهنگی، مذهبی و سیاسی اربعین میتواند با شعار حمایت از مردم فلسطین، بار دیگر مساله غزه و مبارزه علیه اشغالگری صهیونیستها را به افکار عمومی جهان گوشزد کند. سال گذشته بیش از ۲۲ میلیون نفر از کشورهای مختلف جهان در مراسم اربعین شرکت کردند. به احتمال زیاد امسال این آمار بیشتر هم خواهد شد. اکنون میلیونها آزاده از سراسر جهان در کربلا حاضر شدهاند تا با پای پیاده خود را به حرم مولایی برسانند که جانش را در مسیر آزادی و آزادگی فدا کرد. آنها جمع میشوند تا یکصدا اعلام کنند مساله فلسطین هیچگاه به فراموشی سپرده نخواهد شد و آن که باید برود، رژیم منحوس اسرائیل است که هر چه بیشتر دست و پا میزند، بیشتر در باتلاقی که با خون هزاران بیگناه خلق کرده است، فرو میرود.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت همسر آیتالله شبیریزنجانی
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی درگذشت همسر گرامی حضرت آیتالله آقای حاج سیدموسی شبیریزنجانی از مراجع عظام تقلید را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر حکیم انقلاب به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
حضرت آیتالله آقای حاج سیدموسی شبیریزنجانی دامتبرکاته
درگذشت بانوی مکرمه، همسر گرامی جنابعالی را به آن جناب و به آقازادگان معزز تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی برای ایشان و سلامت و عافیت برای جنابعالی از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سیدعلی خامنهای - 24/۵/1403
***
پزشکیان:
وزرا طبق نگاه دولت بر اساس خرد جمعی و تعامل انتخاب شدند
رئیسجمهور گفت: اگر چه ممکن است فهرست وزرای پیشنهادی برای عدهای ایدهآل نباشد و انتقاداتی به آن وارد کنند اما این فهرست بر اساس اعتقاد عمیق دولت چهاردهم به خرد جمعی، همفکری و تعامل با همه جریانهای سیاسی تهیه شده است. مسعود پزشکیان، رئیسجمهور شامگاه سهشنبه در دیدارهای جداگانه با اعضای مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی و نیز کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، وفاق ملی و پرهیز مسؤولان از اختلاف و چنددستگی را حلقه مفقوده حل مشکلات کشور دانست و بر تعامل، همفکری و همافزایی دولت و مجلس برای رسیدن به راهکار علمی و اصولی حل مسائل کشور تأکید کرد. وی وفاق ملی را از مؤلفههای اساسی در تهیه فهرست پیشنهادی وزرای کابینه دولت چهاردهم دانست و افزود: اگرچه ممکن است فهرست وزرای پیشنهادی برای عدهای ایدهآل نباشد و انتقاداتی به آن وارد کنند اما این فهرست بر اساس اعتقاد عمیق دولت چهاردهم به خرد جمعی، همفکری و تعامل با همه جریانهای سیاسی تهیه شده است و دلیل اینکه در این فهرست حتی اسامی افرادی که در انتخابات به نامزدهای رقیب رأی داده بودند نیز دیده میشود، همین اعتقاد عمیق به ضرورت وفاق ملی است. رئیسجمهور با بیان اینکه «تلاش خواهم کرد خدمتگزار صادقی برای مردم باشم و همه کسانی که در این کشور زندگی میکنند، فارغ از جنسیت، قومیت، مذهب و فرهنگ در تصمیمگیری و اجرا مشارکت داشته باشند»، اظهار داشت: از مردم بودن و با مردم بودن و حرکت در مسیر اجرای عدالت از ویژگیهای اساسی دولت چهاردهم است. پزشکیان توسعه تعاملات با همه کشورهای دنیا بویژه همسایگان را از اولویتهای سیاست خارجی دولت چهاردهم برای پیشرفت کشور دانست و تصریح کرد: شرط موفقیت در تعامل با دنیا ایجاد وفاق و وحدت داخلی است.
***
روایت معاون اجرایی رئیسجمهور از انتخاب گزینه وزارت کشور
مؤمنی گزینه شخص پزشکیان است
محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور درباره چگونگی انتخاب دکتر مومنی به عنوان گزینه وزارت کشور از سوی رئیسجمهور توضیحاتی ارائه داد. وی گفت: خدمت آقای پزشکیان رسیدم و دیدم نام 2 نفر در کابینه است؛ یکی دکتر ظفرقندی و دیگری آقای مومنی.
معاون اجرایی رئیسجمهور ادامه داد: دکتر پزشکیان گفتند خودم دکتر مومنی را انتخاب کردم و با جمیع جهات دیدم بهتر از گزینههای دیگر است. این وزیر من خواهد بود نه وزیر شخص دیگری؛ برای من کار خواهد کرد نه برای شخص دیگری این نکته خیلی مهم است برخلاف چیزی که دوستان دارند مطرح میکنند. وی تصریح کرد: بنابراین یکی از وزیرهایی که دکتر پزشکیان شخصاً انتخاب کرد دکتر مومنی بود. مومنی از پذیرفتن مسؤولیت اکراه داشت. از ایشان انکار و از ما اصرار که باید بیایی. گفتم بیا کمک کن پزشکیان دستش را دراز کرده است. ایشان هم قبول کرد.
***
کمیسیون شوراها صلاحیت وزرای پیشنهادی اطلاعات و کشور را تأیید کرد
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گفت: اعضای کمیسیون با اکثریت آرا، صلاحیت اسکندر مومنی و اسماعیل خطیب، وزرای پیشنهادی کشور و اطلاعات را تایید کردند. ولیالله بیاتی گفت: پس از استماع و بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی کشور و اطلاعات که مرتبط با حوزه کاری کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور است، صلاحیت آنها به رأی گذاشته شد. وی اعلام کرد: اعضای کمیسیون با اکثریت آرا، صلاحیت وزرای پیشنهادی اطلاعات و کشور را تایید کردند.
*جلسه دوم خطیب با کمیسیون امنیت ملی
همچنین جلسه دوم کمیسیون امنیت ملی مجلس با حجتالاسلام خطیب، گزینه وزارت اطلاعات برگزار شد. در این جلسه خطیب بر همکاری دستگاههای اطلاعاتی تاکید کرد و از تعامل خوب خبر داد. طبق گفته وزیر اطلاعات افرادی که در وزارت اطلاعات کار میکنند، عناصر انقلابی هستند. وی همچنین بر موضوع ساماندهی اتباع خارجی، آسیبهای اجتماعی، مبارزه با فساد، تامین امنیت سرمایهگذاری، ارتباط با همسایگان، برخورد با رژیم صهیونیستی و رفع تعارضات با کشورهای همسایه تاکید و به برنامههای خود در این زمینه اشاره کرد. خطیب گفت: اگر به مساله آسیبهای اجتماعی توجه نکنیم، لطمات بیشتری میخوریم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|