|
اخبار
«رایگان» شدن سرویس دانشآموزان استثنایی سراسر کشور
به گفته رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی، سرویس رفت و آمد دانشآموزان استثنایی در سراسر کشور «رایگان» است. حجتالله الماسی گفت: با حمایت دولت، برای نخستین بار سرویس دانشآموزان مدارس استثنایی به صورت رایگان انجام میشود، همچنین در سراسر کشور با حمایتهایی که دولت و البته کمک خیران و شهرداریها انجام شده، ۱۰۰ درصد سرویسها رایگان شده است.
***
ورود نخستین رام تراموا به تهران تا آخر مهر
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران از ورود نخستین رام تراموا تا پایان مهرماه خبر داد. محسن هرمزی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت تردد تراموا در تهران گفت: براساس برنامهریزی انجام شده، تراموای چرخ لاستیکی همراه با بار اتوبوسهای برقی تا پایان مهرماه جاری به تهران میرسد. وی با بیان اینکه قرار است این تراموا به صورت آزمایشی در مسیر مشخص تردد کند و در صورت موفقیتآمیز بودن نتایج، قرارداد نهایی امضا میشود، افزود: از آنجا که تراموا چرخ لاستیکی است، زیرساخت خاصی همچون ریل نمیخواهد و تنها در حال تأمین زیرساخت برق هستیم. معاون شهردار تهران تأکید کرد: در صورتی که آزمایشات و تستهای این تراموا در تهران موفقیتآمیز باشد و منتج به قرارداد شود، میتوان زیرساختهای مورد نیاز را تأمین کرد.
***
توسعه کشور فقط از طریق آموزشوپرورش ممکن است
وزیر اسبق آموزشوپرورش و نایبرئیس مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه کشور فقط از طریق آموزشوپرورش ممکن است. به گزارش روابط عمومی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی، حمیدرضا حاجیبابایی، با حضور در اجلاسیه سوم چهاردهمین کنگره ملی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی، خطاب به دختران حاضر در جمع گفت: اگر یک کشوری بخواهد پیشرفت کند و بخواهد سلامت باشد و توسعه یابد فقط از طریق آموزشوپرورش این امر ممکن است. وی تاکید کرد: ریشه همه بدبختیها و ناهنجاریهای اجتماعی به عدم توجه به آموزشوپرورش برمیگردد. حاجیبابایی با یادآوری جمله مشهور امام خمینی مبنی بر رسیدگی و توحه به دانشآموزان ابتدایی، ادامه داد: هر چقدر برای آموزشوپرورش هزینه کنیم همانقدر برداشت میکنیم. وی افزود: زمانی که من وزیر آموزشوپرورش بودم، بحث ادغام وزارتخانهها داغ بود. از من سوال کردند وزارت آموزشوپرورش قرار است با چه وزارتخانهای ادغام شود، گفتم «نفت» و این اعتقادم است. حاجیبابایی اظهار کرد: اینکه ۴۰ نفر در یک کلاس بنشینند، مصیبت و ضد سند تحول بنیادین است. تعداد نرم بینالمللی حضور دانشآموز در کلاس ۲۰ تا ۲۵ نفر است و معلم باید به اینها درس دهد. روزهای پنجشنبه را تعطیل کردیم و گفتیم پنجشنبهها روز خانواده است. نیروی انتظامی به من گزارش داد که این حرکت شما باعث شد ناهنجاریهای اجتماعی تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کند. وی افزود: اگر میخواهیم آموزشوپرورش جایگاه خود را بیابد راهی جز اجرای سند تحول بنیادین نیست و تمام راهکارهای آن باید اجرایی شود.
***
لزوم توجه به درس آموختههای کرونا
رئیس دانشگاه علومپزشکی بقیهالله ضمن تاکید بر لزوم توجه به «درسآموختههای کرونا» جهت مقابله با پاندمیهای احتمالی دیگر، در عین حال درباره سرانجام پلاسمادرمانی بیماران کرونا، همچنین واکسنهای تولید شده برای این بیماری در کشورمان توضیح داد. دکتر حسن ابوالقاسمی در نشست خبری همایش «درسآموختههای کرونا» درباره تولید واکسن کرونا در کشور گفت: در زمان همهگیری کرونا 6 پایگاه تولید واکسن کرونا در کشور ایجاد شد و دانشگاه بقیهالله یکی از این مراکز بود. این دانشگاه توانست واکسن نوترکیب «نورا» را تولید کند و یک میلیون نفر نسبت به تزریق این واکسن اقدام کردند. وی با بیان اینکه پس از کشور چین توانستیم «پلاسمادرمانی» را برای بیماران کرونایی بهکار گیریم، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران به موضوع پلاسمادرمانی ورود کرد، چرا که پس از مدتی دریافتیم اقدامات حمایتی و فقط اکسیژن نمیتواند سبب بهبود بیمار شود. بر همین اساس هم دانشگاه بقیهالله حدود یک ماه پس از چین به موضوع پلاسمادرمانی ورود کرد. تزریق پلاسما بر برخی بیماران اثرگذار بود. ابوالقاسمی ادامه داد: دانشگاه علومپزشکی بقیهالله درباره تزریق پلاسما به بیماران کرونایی چند مقاله به رشته تحریر درآورده است. پس از کشور ایران، همچنین آمریکا نسبت به تزریق پلاسما اقدام کرد. رئیس دانشگاه علومپزشکی بقیهالله با بیان اینکه همایش «درسآموختههای کرونا» طی روزهای پنجم و ششم مهرماه برگزار میشود، گفت: اگر چه سازمان جهانی بهداشت، پایان پاندمی کرونا را اعلام کرده اما درباره انتقال تجربه هیچ کاری انجام نشده است. دانشگاه علومپزشکی بقیهالله به منظور انتقال تجربه از تمام افرادی که در دوران کرونا نقش داشتند خواسته است برای انتقال تجربه در همایش شرکت کنند.
***
انفجار در کارخانه شهرک صنعتی فجر گرمسار
فرماندار گرمسار گفت: حادثه در کارخانه میعانات نفتی در شهرک صنعتی فجر تاکنون 3 انفجار با آتشسوزی تا حدودی گسترده داشته و ۲ مصدوم با درصد سوختگی بالا به بیمارستان معتمدی گرمسار منتقل شدهاند. رضا خانی دیروز در گفتوگو با ایرنا افزود: انفجار و آتشسوزی در کارخانه میعانات نفتی رخ داده است. همچنین رئیس جمعیت هلالاحمر گرمسار نیز گفت: 4 تیم عملیاتی تاکنون به این حادثه اعزام شدهاند. حمید مجیدی ادامه داد: ۱۲ مخزن میعانات نفتی در این واحد تولیدی وجود دارد. وی افزود: حجم و دامنه آتشسوزی گسترده است و عوامل آتشنشانی تا فاصله زیاد نیز برای مهار آتش دچار زحمت شدهاند.
ارسال به دوستان
سوگ طبس بر بیلبوردهای پایتخت
همزمان با حادثه دلخراش انفجار معدن در طبس و جان باختن جمعی از هموطنانمان، اکران فرهنگی تسلیت این حادثه در پایتخت اجرا شد. اداره ارتباطات و امور بینالملل سازمان زیباسازی شهر تهران اعلام کرد: این اکران فرهنگی به تصویر کلاه کارگران سختکوش و بیادعای معدن مزین شده است، همچنین از جمله «گوشهای از قلب ما هم در طبس جا مانده است» نیز استفاده شده است.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از علل افزایش بیماریهای تنفسی در فصول سرد سال و چگونگی مقابله با آنها گزارش میدهد
پاییز در احاطه ویروسها
رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم در گفتوگو با «وطن امروز»: زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا اواخر شهریور تا 15 مهر است
گروه اجتماعی: چند روز است فصل پاییز از راه رسیده؛ فصلی که افت دمای هوا و تراکم جمعیت در محیطهای بسته چون مدارس، مهدهایکودک، حملونقل عمومی، مراکز دانشگاهی و... زمینهساز رشد و انتقال ویروسها میشود. در این میان کودکان گروههای آسیبپذیری هستند که به دلیل ضعف سیستم ایمنی در مقابل ویروسها تاب و توان چندانی ندارند، بنابراین اگر نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق واکسن آنفلوآنزا بیتوجهی شود، این کودکان میتوانند انتقالدهنده ویروسها شوند و اعضای خانواده را درگیر سرماخوردگی، آنفلوآنزا و... کنند. هر سال با خنک شدن هوا و ورود به ماه مهر، کارشناسان حوزه بهداشت تاکید میکنند افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند یا از بیماریهای مزمن رنج میبرند، همچنین کودکان، سالخوردگان و زنان باردار و افرادی که سابقه عملهای جراحی قلب دارند، بهتر است واکسن آنفلوآنزا را در نیمه نخست ماه مهر تزریق کنند، چرا که این روزها زمان طلایی برای اثرگذاری این واکسن در مقابل ویروسهاست. تزریق واکسن آنفلوآنزا برای عموم ضرورتی ندارد ولی افراد مورد اشاره چون در معرض بیماری قرار دارند، چنانچه اقدام به تزریق این نوع واکسن کنند، خود را در مقابل ویروسها تا حد قابل توجهی واکسینه میکنند. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تزریق واکسن آنفلوآنزا میتواند خطر ابتلا به این بیماری را تا ۶۰ درصد کاهش دهد. دکتر شروین شکوهی، فلوشیپ بیماریهای عفونی در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و پیوند در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: با ورود به فصل پاییز ویروسها معمولا فعال میشوند، حال از آنجا که اغلب مردم در این فصل به دلیل کاهش دمای هوا در محیطهای سربسته ماندگاری زیادی دارند، بنابراین خودمراقبتی با رعایت اصول بهداشتی، در کنار تزریق واکسن آنفلوآنزا برای افراد دارای نقص ایمنی و کودکان توصیه میشود. رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم با بیان اینکه زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا اواخر شهریور تا نیمه نخست مهر است، افزود: با توجه به بازگشت زائران اربعین در ماههای گذشته و چرخش ضعیف آنفلوآنزا طی این روزها در کشور، کودکان بالای 6 ماه تا 8 سال و افراد بالای 60 سال همچنین افراد ناتوان و دارای بیماری زمینهای بهتر است نسبت به تزریق این واکسن حتی در اواسط آبان نیز اقدام کنند، هر چند تاثیرگذاری مفید آن میتواند در 15 روز نخست مهر باشد. شکوهی تاکید کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی، شستن مکرر دستها و استفاده از ماسک در اماکن عمومی بیتردید مانع از ابتلای فرد به ویروسها میشود که باید مد نظر قرار گیرد.
* پاییز اوج بیماریهای ویروسی
با آغاز فصل پاییز، شرایط جوی در بسیاری از مناطق ایران بهسرعت تغییر میکند؛ هوای سردتر و مرطوبتر، کاهش میزان تابش آفتاب و افزایش زمان حضور افراد در محیطهای بسته، زمینهساز رشد و انتقال ویروسها میشود.
در این باره متخصص بیماریهای داخلی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه با آغاز سال تحصیلی در ایران، بویژه در فصل پاییز، شاهد افزایش موارد ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی، خصوصا در میان کودکان و نوجوانان هستیم، اظهار کرد: این موضوع به عوامل مختلفی از جمله تغییرات فصلی، شرایط محیطی مدارس و سیستم ایمنی بدن مرتبط میشود. سهیلا حسنزاده به ارتباط شرایط محیطی و فصلی با افزایش شیوع بیماریهای ویروسی اشاره کرد و افزود: با آغاز فصل پاییز، شرایط جوی در بسیاری از مناطق ایران بهسرعت تغییر میکند؛ هوای سردتر و مرطوبتر، کاهش میزان تابش آفتاب و افزایش زمان حضور افراد در محیطهای بسته، زمینهساز رشد و انتقال ویروسها میشود. به گفته این متخصص، در برخی مدارس و مهدکودکها که تهویه کافی وجود ندارد، این امر منجر به تجمع ویروسها و شیوع آنها میشود به شکلی که بسیاری از ویروسها مانند آنفلوآنزا و ویروس سینسیشیال تنفسی (RSV)، در هوای سرد پاییز و زمستان به دلیل کاهش رطوبت داخلی سیستمهای گرمایشی فعالتر شده و توانایی زنده ماندن در سطوح و هوا افزایش مییابد.
حسنزاده ادامه داد: کودکان گروههای آسیبپذیر در برابر بیماریهای ویروسی هستند، زیرا سیستم ایمنی آنها هنوز در حال رشد و تکامل است. تحقیقات اخیر نشان میدهد فصل پاییز به دلیل تغییرات ناگهانی دما و افزایش استرسهای فصلی، بر سیستم ایمنی بدن تأثیرگذار است و این مساله باعث میشود ویروسها راحتتر به بدن کودکان حمله کنند. وی به مطالعاتی که سال ۲۰۲۲ در مجله Pediatrics منتشر شد اشاره کرد و افزود: این مطالعات نشان داده طی ماههای مهر و آبان، شیوع عفونتهای ویروسی تنفسی مانندRSV و آنفلوآنزا تا ۳۰ درصد افزایش مییابد، همچنین تحقیقات وزارت بهداشت ایران در سال ۱۴۰۱ تایید میکند که تعداد بستریهای مرتبط با عفونتهای ویروسی تنفسی در کودکان زیر 5 سال طی ماههای پاییز افزایش چشمگیری دارد. عضو هیات علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: مدارس و محیطهای آموزشی به دلیل تراکم جمعیتی بالا و تماس نزدیک دانشآموزان، مکانهای پرخطری برای انتقال ویروسها هستند، بسیاری از ویروسها از طریق قطرات ریز تنفسی منتشر میشوند و با توجه به اینکه کودکان اغلب کمتر به پروتکلهای بهداشتی پایبند هستند، ریسک انتقال ویروسها افزایش مییابد. حسنزاده به راههای انتقال ویروسها اشاره کرد و افزود: تماس مستقیم با سطوح آلوده از مهمترین عوامل ابتلا به ویروسهای تنفسی است، به همین دلیل ضدعفونی مرتب سطوح و آموزش دانشآموزان درباره بهداشت فردی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه پیشگیری کلید کنترل شیوع بیماریهاست، اظهار کرد: پیشگیری از ابتلا به بیماریهای ویروسی نیازمند اقدامات چندجانبه است که واکسیناسیون یکی از موثرترین روشهای آن است.
این متخصص توضیح داد: واکسن آنفلوآنزا بویژه برای کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماریهای مزمن توصیه میشود. حسنزاده با بیان اینکه در کنار واکسیناسیون، شستوشوی دستها، استفاده از ماسک در محیطهای شلوغ و تهویه مناسب کلاسهای درس از جمله راهکارهای موثر برای جلوگیری از شیوع بیماریهاست، اضافه کرد: مطالعات متعدد نشان داده رعایت بهداشت فردی، بویژه در فصول سرد سال، میتواند تا ۴۰ درصد از انتقال ویروسهای شایع جلوگیری کند.
وی اضافه کرد: نتایج تحقیقات سال ۲۰۲۱ در مجله Journal of Infectious Diseases نیز گویای این است که استفاده از ماسک در مدارس و فضاهای بسته منجر به کاهش ۵۰ درصد موارد ابتلا به عفونتهای تنفسی شده است. به گفته حسنزاده، یکی از نکات مهم در کنترل بیماریهای ویروسی، تشخیص زودهنگام و مداخلات مناسب است؛ علائمی مانند تب بالا، سرفههای شدید، تنگی نفس و دردهای عضلانی نیازمند توجه فوری هستند.
حسنزاده افزود: مطالعهای که سال ۲۰۲۲ در بیمارستانهای تهران انجام شد، نشان داد ابتلا به RSV در میان کودکان در ماههای مهر و آبان به اوج خود میرسد. وی با بیان اینکه پیشگیری و آموزش نقش حیاتی در کنترل شیوع بیماریهای ویروسی دارند، تاکید کرد: واکسیناسیون، رعایت بهداشت فردی و مراجعه بهموقع به پزشک میتواند به طور چشمگیری از شدت شیوع بیماریها بکاهد، ضمن اینکه همکاری بین مدارس، والدین و کادر درمان در این زمینه بسیار مهم است تا کودکان در محیطی امن و سالم به تحصیل خود ادامه دهند.
ارسال به دوستان
14 نفر همچنان در معدن زغالسنگ معدنجوی طبس محبوس هستند
آمار فوتیهای حادثه طبس به 36 نفر رسید
آه جانسوز خانوادههای داغدار معدنچیان طبس که همسر، پدر یا فرزند خود را در این حادثه غمناک از دست دادهاند به آسمان میرسد. آنها حال و روز خوبی ندارند، بویژه خانوادههایی که هنوز سرنوشت عزیزانشان نامعلوم است. انفجار اخیر در معدن زغالسنگ طبس بر اثر نشت گاز که باعث خفگی، سوختگی و زیر آوار ماندن کارگران زحمتکش معدن شد، بار دیگر کشور را داغدار کرد. مسؤولان دستورات لازم را صادر و بر این نکته تأکید دارند که با خاطیان این اتفاق برخورد قاطع خواهد شد. در حالی که باید برای جلوگیری از چنین حوادثی اقدامات لازم پیشگیرانه انجام شود که میتواند جلوی بسیاری از این حوادث را بگیرد و مانع داغدار شدن خانوادههای معدنچیان شود. حادثه انفجار 2 معدن شرکت معدنجوی طبس ساعت 21 شامگاه شنبه در پی تصاعد آنی گاز متان سبب شد 69 کارگر در این معادن محبوس شوند. روز یکشنبه پیکر بیجان 32 کارگران از عمق معدن اول بیرون کشیده شد. با توجه به غلظت گاز در تونلها که موجب انفجار در عمق 250 متری به صورت ارتفاعی و 700 متری به صورت مورب در معدن شده است، هنوز عملیات امدادی در حال انجام است و تاکنون تعداد فوتیها به 36 نفر رسیده است و 14 نفر هنوز در معدن دوم محبوس هستند و آخرین تلاشها برای نجات 14 کارگر محبوس معدن طبس ادامه دارد. بنا بر اعلام تیم تخصصی امدادی، از ورودی تونل معدن بلوک C تا محل حبس معدنچیان یکهزار متر فاصله است که تا اواخر شب یکشنبه تیمها به 400 متری کارگران رسیده بودند و بامداد دیروز پیکر بیجان 8 کارگر از این معدن به بیرون منتقل شد. رئیس قوه قضائیه با اشاره به وقوع حادثه در معدن زغالسنگ طبس گفت: علاوه بر رسیدگی به موضوع و برخورد با عوامل و عناصر، قصورها یا تقصیرهای احتمالی، باید با آسیبشناسی و تمهید و تدبیر از وقوع اتفاقات مشابه جلوگیری شود.
* ۱۴ نفر کماکان محبوسند
طبق آخرین اطلاعات از حادثه انفجار معدن طبس، رئیس سازمان امداد و نجات کشور اعلام کرد: شمار افراد جانباخته حادثه انفجار معدن زغالسنگ طبس در استان خراسان جنوبی تا ساعت ۱۸ دوم مهر ۱۴۰۳ به ۳۶ نفر رسید. مهندس بابک محمودی افزود: 14 نفر از کارکنان بلوک C کماکان در داخل معدن محبوسند که عملیات رهاسازی توسط نیروهای عملیاتی هلالاحمر و ارگانهای خدماترسان در حال انجام است. ۱۱ تیم تخصصی عملیاتی به همراه ۳۵ نیروی امداد و نجات جمعیت هلالاحمر خراسان جنوبی در تلاش برای رهاسازی محبوسان این معدن هستند و عملیات همچنان ادامه دارد. حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنیاژهای دیروز دوشنبه در نشست شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به حادثه تلخ و ناگوار انفجار در معدن زغالسنگ طبس و جان باختن و مجروح شدن تعدادی از معدنکاران شریف و زحمتکش، اظهار داشت: در ابتدا بر خود واجب میدانم به خانواده جانباختگان حادثه تلخ معدن زغالسنگ طبس تسلیت بگویم و برای مجروحان این حادثه، طلب شفای عاجل از درگاه خداوند داشته باشم. محسنیاژهای افزود: در همان نخستین دقایق و ساعات پس از وقوع حادثه در این معدن، مسؤولان و دستگاههای ذیربط برای تسهیل و تسریع در روند امدادرسانی و یافتن مفقودان، ورود جدی داشتهاند، این امر مطلوب است اما کافی نیست؛ مسؤولان و دستگاههای ذیربط باید آسیبشناسی دقیقی به عمل آورند که دیگر شاهد تکرار این قبیل حوادث ناگوار نباشیم. رئیس عدلیه اضافه کرد: گاهی در وقوع این حوادث تلخ، سهلانگاریها نقش دارند و به واسطه عدم لحاظ تدابیر ایمنی و سهلانگاریها، جان چند فرد زحمتکش که در اعماق زمین در شرایط سخت، مشغول کار و تلاش هستند، گرفته میشود. رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: در حادثه تلخ به وقوع پیوسته در معدن زغالسنگ طبس، نظام مهندسی معدن مسؤولیت دارد و باید به دقت بررسی و رسیدگی شود که آیا این بخش، وظایف و مسؤولیتهای خود را در حوزه اطمینان از رعایت اصول ایمنی در معدن زغالسنگ طبس، بدرستی انجام داده است یا نه؟ قطعا چنانچه قصور یا تقصیری در این عرصه به وقوع پیوسته باشد، با جدیت رسیدگی و برخورد خواهد شد. رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: مسؤولان ذیربط قضایی در استان خراسان جنوبی و در مرکز با جدیت مشغول بررسی موضوع هستند و چنانچه هر بخش اعم از مدیریت معدن زغالسنگ طبس یا نظام مهندسی معدن، مرتکب قصور یا تقصیر شده باشند، رسیدگیها و برخوردهای مقتضی به عمل خواهد آمد.
* چرا حوادث معدن پایان ندارد؟
بر اساس نظر کارشناسان حوزه معدن، یکی از مهمترین دلایل تکرار این حوادث، ضعف جدی در نظارت و اجرای قوانین کار و ایمنی در معادن است. با وجود اینکه قوانین و مقررات ایمنی کارگران وجود دارد، اجرای دقیق و کارآمد این قوانین در بسیاری از معادن به دلیل نبود نظارت دقیق و سیستماتیک، ناکارآمد بوده است. نهادهای نظارتی غالبا به دلایل مختلف از جمله محدودیتهای بودجهای و نبود نیروی انسانی کافی، در انجام مأموریتهای خود ناتوان هستند. از دیگر مشکلات عمده، عدم آموزش مناسب کارگران و سرپرستان درباره مسائل ایمنی است. بسیاری از کارگران معادن به دلیل نداشتن آموزشهای لازم درباره رعایت اصول ایمنی، در معرض خطرات جدی قرار دارند. بدون آموزشهای منظم و کارآمد، امکان کاهش حوادث به حداقل نمیرسد. کارفرمایان نیز غالبا به دلیل هزینههای بالای تجهیز معادن به امکانات ایمنی پیشرفته و رعایت استانداردهای ایمنی، از انجام تعهدات خود سر باز میزنند. این مسأله بویژه در معادنی که بخش خصوصی اداره آن را بر عهده دارد بیشتر دیده میشود. نبود تعهد کارفرمایان به مسائل ایمنی یکی از علل عمده وقوع این حوادث است، همچنین بسیاری از معادن ایران با فناوریهای قدیمی و ناکارآمد فعالیت میکنند و سرمایهگذاری کافی در بهبود زیرساختها و تجهیزات ایمنی انجام نمیشود و از سوی دیگر نیز تجهیزات نامناسب و فرسوده، ایمنی کارگران را به شدت تهدید میکند و زمینهساز وقوع حوادث ناگوار میشود. شاید یکی از مهمترین نیازها با توجه به وجود معادن گسترده در سراسر کشور، ضرورت ایجاد تیمهای واکنش سریع امداد معدن باشد. پیچیدگی و سختی کار در معدن ایجاب میکند نجاتگران حرفهای که برای امدادرسانی در عمق زمین آموزش و تجربه دارند، وارد اینگونه عملیاتهای سنگین شوند.
ارسال به دوستان
اقدامات بنیاد ملی نخبگان برای جلوگیری از مهاجرت نخبهها
نخبگان با رهبر انقلاب دیدار میکنند
دبیر چهاردهمین همایش ملی نخبگان از برگزاری این همایش در روزهای ۱۰ و ۱۱ مهر خبر داد و گفت: نخبگان 11 مهر با رهبر انقلاب دیدار خواهند داشت و ۷ نفر به نمایندگی از نخبگان سخنرانی خواهند کرد. رسول محمدقلی در نشست خبری این همایش اعلام کرد 10 مهر، سالروز تولد شهید چمران است که در تقویم به عنوان روز نخبگان نامگذاری شده است.
همایش در سالن اجلاس سران برگزار میشود و 11 مهر، نخبگان با مقام معظم رهبری دیدار خواهند داشت. وی گفت: نخبگان از سراسر کشور در حوزههای مختلف ادبی، هنری، علوم انسانی و سایر زمینهها در این همایش شرکت میکنند. در این همایش همچنین وزرای علوم، بهداشت و سایر مسؤولان کشوری نیز حضور خواهند داشت. اهمیت این همایش به دلیل حضور مقامات عالیرتبه کشور است که در این دیدار بیشتر به عنوان شنونده حضور دارند تا گوینده. محمدقلی اشاره کرد که این همایش از ۱۷ سال پیش برگزار میشود و در سال ۱۳۸۶ نخستین دیدار نخبگان با رهبری شکل گرفت. دبیر چهاردهمین همایش ملی نخبگان گفت: امسال از میان ۴ هزار درخواست، ۶۰۰ نفر انتخاب شدهاند که ۲۰۰ نفر بانوان و ۴۰۰ نفر آقایان هستند. نخبگان دعوت شده از سراسر کشور هستند و قبل از دیدار گزارش مفصلی از شرایط نخبگان و فعالیتهای بنیاد ملی نخبگان به رهبری ارائه میشود.
وی در ادامه افزود: در این همایش ۹ محور اصلی شامل حوزههای سلامت، فناوریهای نرم، سیستمهای پولی و بانکی و... مطرح است و نخبگان در این زمینهها درخواستهای خود را به بنیاد ارسال کردهاند. برای هر محور، یک کارگروه از اساتید برجسته تشکیل و مطالب ارسالی به این کارگروهها ارسال شده است.
۱۰ درصد از مطالب ارسالی تأیید شده و افراد منتخب در این کارگروهها به دفاع از ایدههای خود میپردازند. ۷ نفر از نخبگان برای سخنرانی در حضور رهبری و رئیسجمهور انتخاب شدهاند. دبیر همایش شعار امسال را «حکمرانی دانشبنیان» اعلام کرد و هدف اصلی بنیاد نخبگان را تربیت ۵۰۰ مدیر توانمند برای حکمرانی کشور و فراهمسازی بستر نوآوری در جامعه دانشبنیان دانست. دستیار ویژه رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: در مقطعی اعلام شد مهاجرت در یکی از اقشار جامعه آمار بالایی داشته، اما با بررسیهای بنیاد مشخص شد آمار ارائهشده تفاوت زیادی با آمار بنیاد ملی نخبگان دارد.
وی در پاسخ به «وطن امروز» درباره حمایت از نخبگان برای جلوگیری از خروج آنها از کشور گفت: تمام تلاش بنیاد علمی نخبگان این است که با حمایتهای ویژه و تعامل با نخبگان اقداماتی انجام شود که آنها حضور موثری در کشور داشته باشند و چنانچه برای ارتقای سطح علوم و تخصص به خارج از کشور سفر کنند ارتباطات حفظ شود. به هر حال کل برنامههای بنیاد این است که با امیدآفرینی و تامین معیشت نخبگان، آنها بتوانند در داخل و خارج برای کشور موثر واقع شوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|