|
اخبار
میزان مصدومیت مهاجم تیم ملی فوتبال ایران مشخص شد
مهاجم تیم ملی فوتبال ایران با پشت سر گذاشتن دوره نقاهت خود میتواند بزودی در مستطیل سبز حاضر شود. سردار آزمون پس از درخشش در ترکیب تیم ملی ایران مقابل قطر، با زدن ۲ گل در بازی هفته گذشته الاهلی امارات با دیبا در جام حذفی امارات هم بازی کرد و توانست در دقیقه ۹ گلزنی کند اما مصدومیت مهاجم ایرانی شباب الاهلی باعث شد او در دقیقه ۳۲ از زمین مسابقه خارج شده و به رختکن برود تا گمانهزنیهای مختلفی درباره میزان آسیبدیدگی او مطرح شود. پس از معاینههای اولیه و بررسی کادر پزشکی باشگاه الاهلی مشخص شد آزمون مشکلی از ناحیه رباط صلیبی ندارد و با پشت سر گذاشتن دوره درمان، در کمتر از یک ماه میتواند دوباره برای تیمش بازی کند. با این حال احتمال غیبت او در ۲ بازی آینده تیم ملی ایران مقابل کرهشمالی و قرقیزستان در مرحله سوم انتخابی جامجهانی ۲۰۲۶ وجود دارد تا دوره درمان خود را کامل طی کند. تیم ملی ایران مقابل کرهشمالی و قرقیزستان روزهای ۲۴ و ۲۹ آبان بازی خواهد کرد.
***
برکناری مدیرعامل استقلال و انتخاب چند گزینه
شهریاری هم رفتنی شد؟
مالکان باشگاه استقلال پس از اتفاقات رخ داده در فصل بیستوچهارم لیگ برتر تصمیم به تغییر مدیریت باشگاه گرفتند تا شاید از این طریق بتوانند صدای اعتراض هواداران را بخوابانند! به گزارش مهر، تیم فوتبال استقلال که یکی از ۲ نماینده ایران در لیگ نخبگان آسیاست، فصل بیستوچهارم لیگ برتر را با هدایت جواد نکونام آغاز کرد اما خیلی زود اختلاف بین مدیریت باشگاه و سرمربی تیم باعث جدایی او شد. البته نتایج ضعیف نکونام بویژه شکست در داربی برابر پرسپولیس هم یکی از دلایل پایان همکاری وی بود. پس از رفتن جواد نکونام هر چند مدیران باشگاه به دنبال انتخاب یک سرمربی مطرح خارجی بودند اما طولانی شدن زمان انتخاب سرمربی و بلند شدن صدای اعتراض و انتقاد هواداران، باعث شد آنها یک گزینه داخلی را به عنوان سرمربی موقت انتخاب کنند. سهراب بختیاریزاده در شرایطی به عنوان سرمربی موقت انتخاب شد که تصور میشد در صورت کسب نتایج قابل قبول وی با استقلال، احتمال ماندنش تا پایان فصل وجود خواهد داشت اما یک شکست تلخ و سنگین برابر ذوبآهن عملا روی این احتمال خط بطلان کشید تا در نهایت «پیتسو موسیمانه» به عنوان سرمربی آبیها انتخاب شود. هر چند این انتخاب تا حدودی وضعیت باشگاه استقلال را آرام کرد اما انتقادات پرتعدادی که هواداران این تیم از فرشید سمیعی دارند و او را مقصر ناکامیها و اتفاقات تلخ تیمشان میدانند، مدیران هلدینگ خلیجفارس را بر آن داشت تا نسبت به تغییر وی اقدام کنند. مالکان استقلال با در نظر گرفتن چند گزینه که ۲ پیشکسوت و ۳ مدیرعامل سابق آبیپوشان شامل آن میشدند، مذاکرات خود را آغاز کردند تا شاید بتوانند بزودی مدیرعامل جدید این تیم را انتخاب کنند. البته در این میان برخی گزینهها که قبلا هم مدیرعامل باشگاه استقلال بودهاند حاضر به پذیرش دوباره این مسؤولیت نشدهاند اما برخی برای رسیدن به این صندلی سر و دست میشکنند. خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده بزودی سمیعی از مدیرعاملی باشگاه استقلال کنار خواهد رفت و فرد جدیدی از میان گزینههای مدنظر مالکان باشگاه جانشین او خواهد شد. البته احمد شهریاری، رئیس هیاتمدیره هم از تیررس این تغییرات دور نیست و بعد از سمیعی احتمالا نوبت به شهریاری خواهد رسید تا مسؤولیت خود را از دست بدهد، چرا که برخی او را مقصر اتفاقات ناخوشایند این فصل آبیپوشان میدانند.
***
مرگ موجسوار ایتالیایی در پی برخورد با ارهماهی
موجسوار ایتالیایی پس از برخورد با ارهماهی به طرز غمانگیزی جان خود را از دست داد. به گزارش تسنیم، جولیا مانفرینی، موجسوار ایتالیایی بر اثر برخورد با ارهماهی هنگام موجسواری جان خود را از دست داد. این اتفاق در اندونزی در آبهای جزایر منتاوا در غرب سوماترا رخ داد. بر اساس گزارش رسانههای ایتالیایی، یک ارهماهی به سمت ورزشکار اسکیت پرید و به او برخورد کرد. ۲ نفر در همان نزدیکی بودند که به جولیا کمکهای اولیه کردند و او را به نزدیکترین بیمارستان بردند اما نجات مانفرینی 36 ساله ممکن نشد. بر اساس گزارش پزشکی، جولیا زخمی در قفسه سینه به عمق حدود 5 سانتیمتر برداشت. این یک حادثه منحصر به فرد در اقیانوس هند نیست و پیش از این نیز اتفاقات مشابهی ثبت شده است.
ارسال به دوستان
ایران در لائوس به مصاف کرهشمالی میرود
کشور لائوس به عنوان میزبان تیم ملی فوتبال کرهشمالی در دیدار برابر ایران انتخاب شد. سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) با صدور اطلاعیهای اعلام کرد دیدار تیمهای ملی فوتبال کرهشمالی و ایران، در ورزشگاه ملی لائو در شهر وینتیانه لائوس (زمین بیطرف) برگزار میشود. کرهشمالی 24 آبان در چارچوب دور سوم مرحله انتخابی جامجهانی 2026 به مصاف ایران میرود و 29 آبان نیز در لائوس پذیرای ازبکستان خواهد بود.
ارسال به دوستان
دیدار مهم امشب استقلال مقابل النصر و رونالدو
یک ایران پشت سر پسران آبی
در هفته سوم لیگ نخبگان آسیا تیم فوتبال استقلال ایران از ساعت ۱۹:۳۰ امروز مقابل النصر عربستان به میدان میرود. استقلال بعد از شکست سنگین مقابل ذوبآهن فرصت کمی برای ریکاوری و بازی در لیگ نخبگان داشته، ضمن اینکه باید در کشور سوم (امارات) از النصر میزبانی کند و معنایش این است که آبیپوشان یک سفر اضافی هم باید بروند. استقلال مقابل ذوبآهن در هفته هشتم لیگ برتر سایهای از یک تیم واقعی بود! بعد از این دیدار سرمربی جدید و اهل آفریقای جنوبی آبیپوشان معرفی شد اما باشگاه استقلال اعلام کرد در بازی سهشنبهشب سهراب بختیاریزاده سرمربی تیم خواهد بود و موسیمانه بعد از این بازی رسما کارش را آغاز خواهد کرد. در واقع امروز آخرین نمایش استقلال سهراب است؛ نمایشی که شاید با صدرنشینی این تیم در لیگ نخبگان آسیا هم همراه باشد. استقلال اگر بتواند از تیم پرستاره النصر 3 امتیاز بگیرد، ممکن است صدرنشین گروه هم شود، هر چند احتمالش بسیار ضعیف است، زیرا الهلال تفاضل گل بسیار خوبی دارد! پیروزی مقابل تیمی که فوق ستارهای چون کریس رونالدو را دارد، یک شب رویایی و تاریخی را برای هواداران استقلال و سهراب بختیاریزاده رقم میزند، البته استقلال اگر مثل بازی با ذوبآهن باشد، روز سختی را تجربه خواهد کرد! مدیران باشگاه هم بالاخره تدبیری به خرج دادند تا تیمشان کمتر آسیب ببیند و سیدحسین حسینی را برگرداندند تا حداقل مقابل یکی از گلزنترین بازیکنان جهان، کاپیتان استقلال درون دروازه حضور داشته باشد! هرچند تقابل با کریس رونالدو آن هم در لیگ نخبگان کار دشواری برای مدافعان ناهماهنگ و دروازهبان پراشتباه استقلال خواهد بود. در این میان رویای شیرین هواداران استقلال شکست دادن النصر عربستان است اما شاید مساوی هم نتیجهای معقول برای این تیم محسوب شود. از سویی روزبه چشمی، بازیکن باتجربه استقلال در این بازی به دلیل مصدومیت غایب است که بودنش میتوانست کمک زیادی به این تیم بکند. این در حالی است که النصر عربستان هر 5 بازی آخرش را در لیگ عربستان و لیگ نخبگان برده ولی استقلال فقط یک برد در 5 بازی آخرش مقابل هوادار تهران، تیم قعرنشین لیگ برتر داشته است. استقلال بعد از 13 سال مقابل النصر عربستان قرار میگیرد. در آن زمان بازی رفت را النصر برد و بازی برگشت در آزادی 2 بر یک به سود استقلال تمام شد اما هر 2 تیم نسبت به آن زمان تفاوتهای بسیاری کردهاند. آن زمان شاید هیچ کس باورش نمیشد روزی کریس رونالدوی پرتغالی حریف بازیکنان ما در آسیا باشد!
***
* استقلال یک گلزن غیرمنتظره مقابل النصر دارد
رافائل سیلوا با پیراهن الفیصلی عربستان مقابل النصر گلزنی کرده است. در بین بازیکنان حال حاضر استقلال فقط یک بازیکن سابقه گلزنی مقابل النصر را دارد و او در کل دوران حضورش با پیراهن استقلال یک گل به ثمر رسانده است. رافائل سیلوا زمانی که در تیم الفیصلی عربستان حضور داشت برابر النصر گلزنی کرده بود. مدافع برزیلی استقلال که در کل دوران حضورش برای استقلال فقط یک گل به ثمر رسانده، تنها بازیکنی است که در برابر النصر گلزنی کرده است. گلزنان دیگر استقلال مقابل النصر عمرانزاده، مجیدی و هوار محمد هستند که مدتها قبل دوران فوتبال خود را تمام کردهاند. سیلوا در این مسابقه انگیزههای زیادی دارد تا با ارائه عملکرد مناسب در خط دفاع به کسب امتیاز استقلال در این مسابقه کمک کند و نیمنگاهی هم روی ضربات ارسالی و آزاد داشته باشد تا بتواند مجدد طعم گلزنی مقابل النصر را تجربه کند.
* النصر با همه خارجیها و الغنام برابر استقلال
یک رسانه عربستانی از شگفتی بزرگ النصر پیش از رویارویی آسیاییاش با استقلال خبر داد. سایت اسپورت عربستان در آستانه دیدار استقلال - النصر نوشت: بازگشت سلطان الغنام شگفتی بزرگ النصر برای بازی آسیاییاش با استقلال بود. او پس از مصدومیت اخیرش و درمان، از سوی استفانو پیولی ایتالیایی (سرمربی النصر) برای دیدار به ترکیب النصر فراخوانده شده است. بر اساس این گزارش تمام بازیکنان خارجی النصر از جمله کریستیانو رونالدو برای بازی با استقلال در دسترس خواهند بود. در جدول 12 تیمی گروه غرب لیگ نخبگان آسیا، النصر ریاض (4 امتیاز) و استقلال (3 امتیاز) به ترتیب رتبههای چهارم و پنجم را در اختیار دارند.
* فروش تمام بلیتهای جدال استقلال - رونالدو!
تمام بلیتهای در نظر گرفته شده برای بازی استقلال - النصر به فروش رسید. استقلال و النصر در نبردی حساس از هفته سوم مرحله گروهی لیگ نخبگان به مصاف هم میروند. آبیپوشان که درگیر تغییرات روی نیمکت تیم خود بودند و در هفتههای اخیر با بحرانهای ریز و درشتی دست و پنجه نرم کردند، امروز کار دشواری مقابل این حریف قدرتمند خواهند داشت. این مسابقه باید در تهران و ورزشگاه قلعهحسنخان برگزار میشد اما پس از اتفاقات اخیر منطقه و تغییر مکان آن به ورزشگاه راشد شهر دوبی، امارات به عنوان میزبان این مسابقه حساس انتخاب شد. از روز یکشنبه، بلیتفروشی دیدار ۲ تیم آغاز شد و در فاصله 24 ساعت تا برگزاری مسابقه، بلیتهای تمام ظرفیت در نظر گرفته شده برای ورزشگاه راشد به فروش رفت تا این بازی نیز مانند جدال ایران و قطر با حضور پرتعداد هواداران برگزار شود. ورزشگاه راشد گنجایش بیش از 12 هزار نفر را داراست اما کمتر از ظرفیت کل استادیوم، بلیت به فروش رسیده است.
***
درخواست اورژانسی موسیمانه از شهریاری
پیتسو موسیمانه از مدیران باشگاه استقلال خواسته است هرچه زودتر برای جذب یک مهاجم درجه یک اقدام کنند. پیتسو موسیمانه بار دیگر به غرب آسیا برگشت و هفته گذشته به صورت رسمی به عنوان سرمربی جدید استقلال معرفی شد و هدایت این تیم را در ادامه فصل در رقابتهای لیگ برتر ایران، جام حذفی و همچنین لیگ نخبگان آسیا بر عهده خواهد داشت. این مربی ۶۰ ساله پیش از این تجربه هدایت چند تیم غرب آسیا را داشت و در فصل ۲۰۲۳-2024 روی نیمکت تیم عربستانی ابها مینشست اما در پایان فصل این باشگاه را ترک کرد و از آن زمان تاکنون هدایت تیم دیگری را بر عهده نگرفته بود. او در حالی به ابها پیوست که آنها در جنگ برای بقا بودند و حالا در حالی راهی استقلال شده است که این تیم نتوانسته آغاز خوبی در این فصل داشته باشد. استقلال این فصل در ۷ بازی ابتدایی لیگ برتر، آمار ۲ برد، ۲ تساوی و ۳ شکست را به ثبت رسانده و هواداران امیدوارند سرمربی سابق الاهلی مصر بتواند این تیم را به ثبات برساند و به این تیم کمک کند تا بار دیگر به جمع مدعیان در صدر جدول ردهبندی مسابقات لیگ اضافه شود. بر این اساس منابع نزدیک به باشگاه استقلال خبر دادهاند موسیمانه برای رسیدن به این هدف از مدیران این باشگاه خواسته است یک مهاجم تمامعیار برای او به خدمت بگیرند.
او همچنین فهرستی از گزینههای مدنظرش را در اختیار مدیران باشگاه استقلال قرار داده است تا از بین آنها انتخاب و مذاکرات را هرچه زودتر آغاز کنند. هنوز مشخص نیست نام چه بازیکنانی در این فهرست قرار دارد اما اخیرا شایعات بسیاری در این باره به گوش میرسید که عملکرد آرمان رمضانی و گوستاوو بلانکو برای این مربی آفریقایی قانعکننده نبوده و او به دنبال تقویت خط حمله استقلال در ادامه فصل است. استقلال یک جای خالی در فهرستش دارد که این موضوع به مدیران این تیم اجازه میدهد برای تقویت تیم خود یک بازیکن آزاد را به خدمت بگیرند که به این مربی در رسیدن به اهدافش کمک بیشتری خواهد کرد. بازیکنان استقلال پیش از این در طول این فصل در رقابتهای لیگ نخبگان در 2 دیدار برابر الغرافه و السد موفق شده بودند 3 گل به ثمر برسانند و در رقابتهای لیگ برتر هم در 7 بازی 8 بار دروازه حریفان را باز کردهاند.
ارسال به دوستان
غولهای کشتی در آلبانی به مصاف هم میروند
نبرد گلادیاتورها
سیدهفرزانه شریفی: مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی به میزبانی آلبانی با حضور کشتیگیران بزرگ وزن ۹۲ کیلوگرم یعنی کامران قاسمپور، دیوید تیلور و عبدالرشید سعداللهیف برگزار میشود. مسابقات جهانی کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان در اوزان غیرالمپیکی ۷ تا ۱۰ آبان به میزبانی آلبانی برگزار خواهد شد. این مسابقات در ۱۲ وزن، شامل ۴ وزن آزاد، ۴ وزن فرنگی و ۴ وزن بانوان برگزار خواهد شد. رضا مومنی در وزن ۶۱ کیلوگرم، امیرمحمد یزدانی در وزن ۷۰ کیلوگرم، محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم و کامران قاسمپور در وزن ۹۲ کیلوگرم کشتیگیران ترکیب نهایی تیم ملی کشتی آزاد برای حضور در این مسابقاتند. مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی امسال پس از 8 سال در حالی برگزار میشود که هیچیک از این کشتیگیران در المپیک پاریس حضور نداشتند و قرار است در این میدان بزرگ و سخت به مصاف حریفان خود بروند. با توجه به حضور کشتیگیران روس و ترکیب تیم کشتی آمریکا در این مسابقات به نظر میرسد شاهد رقابت جذاب آزادکاران باشیم.
* کامران در اندیشه شکست جادوگر آمریکا و تانک روس
حساسترین رقابتهای قهرمانی جهان در وزن ۹۲ کیلوگرم است؛ جایی که کامران قاسمپور دارنده ۲ مدال طلای جهان باید با بزرگان کشتی رقابت کند. عبدالرشید سعداللهیف دارنده ۷ طلای جهان و المپیک از روسیه، دیوید تیلور دارنده ۴ طلای جهان و المپیک از آمریکا و تیربک تساکولوف کشتیگیر روسیالاصل و دارنده مدال نقره جهان از اسلواکی، چهرههای شاخص این وزن در رقابتهای قهرمانی جهان هستند. رقابت در این وزن به قدری بالاست که اتحادیه جهانی کشتی به مصاف سخت این ۴ مدعی برای کسب عنوان قهرمانی واکنش نشان داد و در رابطه با آن نوشت: «۶ ماه پیش هیچکس نبرد سهجانبه سعداللهیف - تیلور - قاسمپور را برای کسب عنوان قهرمانی جهان تصور نمیکرد اما این اتفاق در تیرانا رخ خواهد داد و حالا تیرانا میزبان ستارههایی است که امیدوارند قهرمان جهان شوند. هر 4 نفر از بهترینهای دنیا هستند اما دیوید تیلور از ۸۶ کیلوگرم به ۹۲ کیلوگرم آمده و رشید سعداللهیف هم از ۹۷ کیلوگرم به این وزن نقل مکان کرد. البته رشید بعد از المپیک ۲۰۱۶ ریو تغییر وزن داد و از ۸۶ کیلوگرم به ۹۷ کیلوگرم آمد اما تجربه کشتی گرفتن در ۹۲ کیلوگرم را هیچوقت در مسابقات جهانی به دست نیاورد و حالا در این دوره به دلیل مخالفت کمیته بینالمللی المپیک با حضورش در المپیک پاریس، او برای دور نماندن از شرایط کشتی پذیرفته به جهانی آلبانی بیاید، بنابراین تنها کامران قاسمپور است که متعلق به این وزن است و ۲ بار هم طلای 92 کیلوگرم را کسب کرده و حالا هم همه نگاهها به درخشش او دوخته شده است». عبدالرشید سعداللهیف از روسیه قهرمان 2 دوره المپیک و دارنده ۵ عنوان قهرمانی جهان، در المپیک پاریس شرکت نکرد و برای کسب ششمین عنوان قهرمانی جهان، وزن خود را تا 92 کیلوگرم پایین آورد. دیوید تیلور از آمریکا قهرمان 3 دوره جهان در تلاش برای شرکت در مسابقات جهانی از وزن ۸۶ کیلوگرم به ۹۲ کیلوگرم رفت. او اکنون رقیب سعداللهیف است. از طرفی قهرمان 2 دوره وزن ۹۲ کیلوگرم جهان از ایران یعنی کامران قاسمپور هم که وزن خود را بالا و پایین کرده، حالا در این مسابقات رقیب آن ۲ کشتیگیر است. قاسمپور در وزن ۹۷ کیلوگرم در مسابقات آزاد زاگرب شرکت کرد اما مغلوب کایل اسنایدر از آمریکا شد. او در وزن ۸۶ کیلوگرم گزینه ایران برای المپیک پاریس بود اما بعدا از رقابت مقابل حسن یزدانی انصراف داد. کامران قاسمپور در کارنامه خود 2 مدال طلای جهان در وزن ۹۲ کیلوگرم را دارد اما به گفته اهالی کشتی او رقابت سختی با حریفان مدعی خود خواهد داشت و باید دید کدامیک از این مدعیان فاتح این جدال سخت و حساس خواهند شد.
وزن ۹۲ کیلوگرم: کامران قاسمپور (ایران)، عبدالرشید سعداللهیف (روسیه)، دیوید تیلور (آمریکا)، میرانی میسورادزه (گرجستان) و باتیربک تساکولوف (اسلواکی)
ارسال به دوستان
نگاه
جنس هشدار کراکر به واشنگتن و تلآویو
حنیف غفاری: طی سالها و ماههای اخیر، هشدارهای معناداری از سوی استراتژیستهای مطرح آمریکایی درباره مسیر اشتباه این کشور در حوزه سیاست خارجی مخابره شده است. بدون شک هشدارهای هنری کیسینجر و زبگنیو برژینسکی قبل از مرگ آنها درباره عدم تناسب «هزینه» و «فایده» در مداخلهگرایی واشنگتن در اذهان باقی است، همچنین شاهد استمرار این هشدارها از سوی نظریهپردازانی مانند پروفسور «جان مرشایمر» خالق نظریه رئالیسم تهاجمی و فرانسیسکو فوکویاما واضع نظریه پایان تاریخ هستیم اما یکی از مهمترین این موارد، از سوی «رایان کراکر» به کاخ سفید و پنتاگون مخابره شده است. فراموش نکنیم کراکر، از دیپلماتهای کهنهکار، قابل اعتماد و نظریهپرداز هر ۲ حزب جمهوریخواه و دموکرات محسوب میشود. وی 40 سال سفیر آمریکا در کشورهای گوناگون مسلمان منطقه بوده و سابقه سفارت در لبنان، سوریه، عراق، کویت، افغانستان و پاکستان را دارد. رسانههای آمریکایی از او تحت عناوینی مانند «لورنس آمریکایی» و «صندوق اسرار آمریکا در غرب آسیا» یاد میکنند.
کراکر در تازهترین یادداشت خود به نکات مهمی درباره جنگ غزه و بسط آن به لبنان و دیگر مناطق غرب آسیا اشاره کرده است: «خصومتها میان اسرائیل، حماس و حزبالله، همچنین ایران همچنان ادامه خواهد داشت. مرگ (شهادت) سنوار که پس از ترور (شهید) سیدحسن نصرالله، رهبر حزبالله در ماه گذشته و بسیاری دیگر از فرماندهان ارشد رخ داد، عمدتاً به ادامه جنگ چریکی منجر خواهد شد، مگر اینکه آمریکا و اسرائیل برای رسیدن به آتشبس تلاش کنند، همچنین این امر احتمال تسلیحاتی شدن برنامه هستهای ایران را بیشتر میکند». کراکر در نهایت نتیجه گرفته است: «وضعیت کنونی بسیار شبیه وقایع سال 1982 میلادی است؛ زمانی که صهیونیستها به لبنان حمله و جنوب لبنان را اشغال کردند اما در نهایت، این اقدام منتج به ایجاد حزبالله شد و اقدامات اخیر تلآویو نیز قطعا پایان حزبالله را رقم نخواهد زد». نام کراکر با مفهوم «دولتسازی آمریکایی در عراق» و «خاورمیانه جدید» گره خورده است. از این رو هشدار پررنگ و صریح آخر این دیپلمات و استراتژیست حوزه سیاست خارجی آمریکا را نباید ساده انگاشت. رایان کراکر از سال 2007 میلادی به عنوان سفیر آمریکا در بغداد منصوب شد. ماموریت اصلی وی، تعریف «ساختار جدید حکمرانی» در عراق در راستای تحقق ایدههای خطرناک نومحافظهکاران و اوانجلیستهای آمریکایی بود.
کراکر در محاسباتی که کاملا آنها را واقعگرایانه تلقی میکرد، معتقد بود دوران پساصدام در بغداد، بر مبنای تثبیت لائیسیته و پذیرش الگوهای رفتار سیاسی غرب در عراق شکل گرفته و در نهایت، بغداد تبدیل به کانون اصلی تجزیه منطقه غرب آسیا و دفرمهسازی کامل جهان اسلام خواهد شد. با این حال کراکر ماموریت خود را در حالی به پایان رساند که گروههای مقاومت عراق از بطن طرفداران گفتمان مقاومت تبدیل به جریان مسلط سیاسی عراق شدند و طرح خاورمیانه جدید را به شکست کشاندند، حتی بعدها تلاش وقیح و ضد انسانی دولت اوباما - بایدن درباره خلق گروهک تروریستی - تکفیری داعش نیز توسط اضلاع مقاومت در منطقه به چالش کشیده شد و بغداد را به جای نقطه ثقل تحرکات تجزیهطلبانه منطقهای آمریکا، تبدیل به یکی از مراکز و کانونهای گفتمان جبهه مقاومت در منطقه ساخت.
هشداری که امروز کراکر به مقامات آمریکایی و صهیونیست درباره تحولات جاری در غزه و لبنان مخابره میکند، قطعا از سر انساندوستی و صلحطلبی وی در نظام بینالملل نبوده و منبعث از شکست وی در پیمودن این نقشه راه نخنما و خطرناک است. کراکر به وضوح دریافته خونبازی مشترک واشنگتن و تلآویو در بیروت و غزه، نه تنها منجر به نابودی حزبالله و حماس نمیشود، بلکه تبدیل به نقطه عطفی در تکمیل منظومه مقاومت و گسترش ابعاد گفتمانی، راهبردی و عملیاتی نهفته در آن خواهد شد.
کراکر پس از پرداخت هزینههای بسیار زیاد و تجربه شکست در ملتسازی آمریکایی در عراق و منطقه دریافته است فرجام نسلکشی غزه و جنگ در لبنان، نه تسلط صهیونیستها بر منطقه خواهد بود و نه دفرمهسازی جبهه مقاومت. این دیپلمات آیندهنگر از اکنون نمادهای شکست و استیصال واشنگتن و تلآویو در برابر «فردای غرب آسیا» را مشاهده میکند، بنابراین هشدار اخیر کراکر را میتوان به مثابه سندی مهم در «آیندهپژوهی تحولات لبنان و غزه» مورد توجه قرار داد. مخاطب این هشدار، دموکراتها و جمهوریخواهانی هستند که قمار خونین منطقهای آنها ثمرهای جز وقوع بحرانهای غیرقابل مدیریت در حوزه امنیتی و راهبردی واشنگتن و تلآویو نخواهد داشت. تکلیف بازیگرانی مانند نتانیاهو و گالانت در این معادله مشخص است؛ افرادی که با توهمات و جنایات خود به جای مقاومتزدایی از منطقه غرب آسیا و جهان اسلام، به صورت ناخواسته ظهور و بروز مصادیقی جدیدتر از منظومه مقاومت را در این حوزه ژئواستراتژیک و ژئوپلیتیک تضمین میکنند. در آینده نزدیک، آمریکا و رژیم صهیونیستی متوجه جنس هشدار کراکر و جدیت آن میشوند. آن زمان دیگر برای جبران این شکست و تباهی بسیار دیر شده است.
ارسال به دوستان
یادداشت روز
اجتماع مقاوم از ایران تا کرانههای مدیترانه
مصطفی نصری: محور مقاومت، مفهومی است که به عنوان یک نیروی مقابله با استعمار و سلطهطلبی در خاورمیانه شکل گرفته و اغلب با تأکید بر جنبههای نظامی و امنیتی شناخته میشود اما آنچه کمتر به آن توجه شده، ابعاد فرهنگی - اجتماعی این محور است که ریشههای عمیق در تاریخ، فرهنگ و هویت مشترک مردمان این منطقه دارد. این ریشهها از ایران تا کرانههای مدیترانه گسترده شده و مفهومی که امام موسی صدر از آن به عنوان «جامعه مقاوم» یاد میکند، بخوبی میتواند این پیوندها را نمایان کند. برای فهم پایدار و همهجانبه محور مقاومت، نیازمند درکی عمیقتر از این ابعاد فرهنگی - اجتماعی هستیم؛ درکی که میتواند بسترهای پایداری برای این محور فراهم کند و آن را از یک مقوله صرفا نظامی به یک جنبش اجتماعی فراگیر تبدیل کند. توسعه پیوندهای فرهنگی میان کشورهای عضو محور مقاومت، تقویت نقش نهادهای آموزشی و دینی و مشارکت فعال زنان و جوانان در این مسیر، میتواند به ایجاد یک جنبش مقاومت پایدار و فراگیر کمک کند. در این صورت محور مقاومت میتواند نهتنها به عنوان یک نیروی نظامی، بلکه به عنوان یک جنبش فرهنگی - اجتماعی، به مقابله با نفوذ فرهنگی و نظامی قدرتهای خارجی بپردازد.
* ریشههای تاریخی مشترک محور مقاومت
یکی از نکات مهم در فهم محور مقاومت، شناخت ریشههای تاریخی مشترکی است که از ایران تا کرانههای مدیترانه کشیده شده است. تاریخ این منطقه، مملو از مقاومت در برابر نیروهای خارجی و استبدادگران داخلی بوده است؛ از مقاومت مردم ایران در برابر حملات نظامی امپراتوریهای مختلف تا جنبشهای آزادیبخش در فلسطین، لبنان، سوریه و عراق، همگی حکایت از تاریخی دارد که بر پایه هویت مشترک و مبارزه برای آزادی بنا شده است.
این تاریخ مشترک، عامل مهمی در ایجاد هویت مقاومتی است که امروز محور مقاومت را تشکیل میدهد. در این میان، ایران به عنوان یکی از اصلیترین بازیگران این محور، نهتنها به لحاظ نظامی، بلکه بهعنوان یک مرکز فرهنگی و معنوی، نقش مهمی در ایجاد همبستگی میان جوامع مختلف این محور ایفا کرده است. ادبیات مقاومت و هنر و رسانههای مقاومت که در ایران و سایر کشورها شکل گرفته، به مرور زمان به پایههای فرهنگی این محور تبدیل شده و نقش مهمی در نهادینه کردن ارزشهای مقاومت در میان مردم داشته است.
* مفهوم «جامعه مقاوم» امام موسی صدر
کلمه مقاومت را اولین بار آیتالله «سیدموسی صدر» وارد ادبیات ما کرد. امام موسی صدر، یکی از رهبران برجسته جنبشهای مقاومت در لبنان، با ارائه مفهوم «جامعه مقاوم»، به تأسیس جامعهای فکر میکرد که توانایی مقابله با تهاجمهای خارجی و داخلی را از طریق انسجام فرهنگی - اجتماعی داشته باشد. او معتقد بود تنها با ساختن یک جامعه مقاوم و همبسته میتوان در برابر ظلم و ستم ایستادگی کرد و این ایستادگی نیازمند بنیادهای فرهنگی و معنوی است که بتواند جامعه را به هم پیوند دهد. «جامعه مقاوم» امام موسی صدر، مفهومی است که بر اساس همبستگی اجتماعی، عدالت و احترام به کرامت انسانی بنا شده است. این مفهوم نشان میدهد مقاومت، تنها به معنای مبارزه مسلحانه نیست، بلکه باید در تمام ابعاد زندگی اجتماعی - فرهنگی یک جامعه جاری باشد. این دیدگاه میتواند به عنوان یک نقشه راه برای جوامع محور مقاومت به کار گرفته شود، چرا که نشان میدهد پایداری این محور، نیازمند توسعه فرهنگی و اجتماعی همزمان با جنبههای نظامی است.
* چالشهای فرهنگی محور مقاومت
یکی از چالشهای اصلی محور مقاومت در سطح فرهنگی، عدم همافزایی کافی میان جوامع مختلف این محور است. هر چند بسیاری از کشورها و گروههای محور مقاومت با یکدیگر در زمینههای نظامی و امنیتی همکاری دارند اما هنوز هم در سطح فرهنگی، پیوندهای کافی برقرار نشده است. این کمبود پیوندهای فرهنگی میتواند به تضعیف همبستگی و کاهش پایداری محور منجر شود. بخشی از این مشکل به نفوذ فرهنگی غرب در منطقه بازمیگردد؛ رسانههای غربی و تهاجم فرهنگی آنها تلاش میکنند هویتهای مذهبی و ملی جوامع محور مقاومت را تضعیف کرده و آنها را به سمت پذیرش ارزشهای غربی سوق دهند. این مسأله بویژه در میان جوانان این جوامع مشهود است که به دلیل نبود بسترهای مناسب فرهنگی داخلی، بیشتر به سوی مصرف محصولات فرهنگی غربی سوق داده میشوند.
راهکارهای فرهنگی برای تقویت محور مقاومت
یکی از مهمترین راهکارها برای تقویت محور مقاومت در سطح فرهنگی ایجاد پیوندهای عمیق میان کشورهای عضو این محور است.
این پیوندها میتواند از طریق تبادلات فرهنگی، هنری و ادبی میان این کشورها تقویت شود. برگزاری جشنوارههای هنری و فرهنگی مشترک، انتشار آثار ادبی مقاومت و تولید محصولات رسانهای مشترک میتواند به ترویج و تقویت فرهنگ مقاومت در جوامع مختلف کمک کند. یکی دیگر از راهکارهای مهم، تقویت نقش نهادهای دینی و آموزشی در ترویج فرهنگ مقاومت است. این نهادها میتوانند با ارائه آموزههای مناسب، نسلهای جدید را با ارزشهای مقاومت آشنا کرده و آنها را به عنوان بخشی از هویت فرهنگی این جوامع معرفی کنند. همچنین باید از ظرفیتهای رسانهای بویژه شبکههای اجتماعی برای ترویج و گسترش فرهنگ مقاومت بهرهبرداری کرد. رسانههای مستقل و مردمی در کشورهای عضو محور مقاومت میتوانند به عنوان یک ابزار قدرتمند در مقابله با تهاجم فرهنگی غرب تلقی شوند.
* نقش زنان و جوانان در تقویت فرهنگ مقاومت
زنان و جوانان به عنوان نیروهای کلیدی در هر جامعهای، نقش مهمی در تقویت و تداوم فرهنگ مقاومت دارند. زنان، با تربیت نسلهای آینده و نقشآفرینی در سطح خانواده و جامعه میتوانند به عنوان نگهبانان اصلی ارزشهای مقاومت عمل کنند. در همین حال، جوانان نیز به دلیل انرژی و پویایی خود، قادرند فرهنگ مقاومت را به نسلهای بعد منتقل کرده و آن را با نیازها و چالشهای جدید تطبیق دهند. برای بهرهگیری از این ظرفیتها، باید به مشارکت فعال زنان و جوانان در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی محور مقاومت توجه ویژه داشت. ایجاد فرصتهای مشارکت در برنامههای هنری، رسانهای و آموزشی میتواند زمینهساز تقویت نقش این گروهها در حفظ و گسترش فرهنگ مقاومت باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|