18/فروردين/1404
|
19:23
۱۴:۳۱
۱۴۰۴/۰۱/۱۸

نشست وزرای اروپایی برای مقابله با طرح‌های تعرفه‌ای ترامپ

وزرای تجارت اتحادیه اروپا در نشستی در لوکزامبورگ گزینه‌های مختلف برای مقابله با طرح‌های تعرفه‌ای رئیس جمهور آمریکا را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد.

نشست وزرای اروپایی برای مقابله با طرح‌های تعرفه‌ای ترامپ

اتحادیه اروپا در تلاش است تا رویکردی واحد برای مناقشه تجاری با ایالات متحده آمریکا اتخاذ کند.

در همین راستا امروز دوشنبه، وزرای تجارت 27 کشور عضو اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ دیدار خواهند کرد تا در مورد پیامدهای تعرفه های وارداتی اعمال شده توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و اینکه چه واکنشی مناسب تراست صحبت کنند. برای این منظور اقدامات متقابل هدفمند اولیه برای واردات آمریکا مانند نخ دندان و الماس به ارزش 28 میلیارد دلار مورد بحث قرار گرفته است.

به گفته دیپلمات‌ها، کمیسیون اروپا که سیاست‌های تجاری اتحادیه اروپا را هماهنگ می‌کند، می‌خواهد فهرستی از محصولات ایالات متحده را به کشورهای عضو این تشکل پیشنهاد دهد که ممکن است بر آنها تعرفه‌های بیشتری اعمال شود. این اقدام در درجه اول در راستای واکنش به تعرفه های فولاد و آلومینیوم اعمال شده از طرف ترامپ است. گفته می شود این لیست شامل گوشت، غلات، نوشیدنی، الوار و لباس ایالات متحده و همچنین آدامس، نخ دندان، جاروبرقی و دستمال توالت است.

کشورهای اتحادیه اروپا به ویژه در مورد یک محصول در این لیست یعنی ویسکی بوربون اختلاف نظر دارند. کمیسیون اتحادیه اروپا تعرفه 50 درصدی را پیشنهاد کرد که بلافاصله ترامپ وضع تعرفه 200 درصدی بر نوشیدنی‌ها از اتحادیه اروپا را مطرح کرد. این امر به نوبه خود انتقاد صادرکنندگان ایتالیایی و فرانسوی را برانگیخت.

به گفته دیپلمات های اتحادیه اروپا، هدف اصلی از نشست امروز وزرا اروپایی انتقال پیامی واحد مبنی بر تمایل به مذاکره با دولت آمریکا درباره لغو تعرفه ها است. اما در این نشست همچنین مسئله ارسال سیگنال درباره تمایل به اتخاذ اقدامات متقابل در صورت شکست مذاکرات مطرح است.

یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت: این یک اقدام متعادل کننده دشوار است. اقدامات نباید خیلی نرم باشد تا آمریکا پای میز مذاکره بیاید، همچنین نباید خیلی سخت باشد تا به تشدید اوضاع بیانجامد.

در این میان در حالی که چین بلافاصله به اقدام ایالات متحده با اعمال تعرفه های متقابل 34 درصدی بر واردات از این کشور پاسخ داد، اما اتحادیه اروپا خواستار واکنش متعادل تری است.

فرانزیسکا برانتنر، رهبر حزب سبز پارلمان اروپا در این باره گفته است: ما نمی‌خواهیم به خودی خود مجازات‌هایی اعمال کنیم که ممکن است به خودمان آسیب برسانند، بلکه می‌خواهیم بدون اینکه ما را تضعیف کنند، جایی را که آسیب می‌زند هدف قرار دهیم. برانتنر گفت: در پایان، بسته کلی باید مناسب و برای اقتصاد خوب باشد.

ایالات متحده آمریکا می خواهد تعرفه وارداتی 25 درصدی بر فولاد، آلومینیوم و خودرو و همچنین تعرفه 20 درصدی بر تقریباً همه کالاهای دیگر از اتحادیه اروپا اعمال می کند. تعرفه های ترامپ حدود 70 درصد از صادرات اتحادیه اروپا به ایالات متحده را به ارزش کل 532 میلیارد یورو در سال گذشته تحت تأثیر قرار می دهد.

هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی ایالات متحده، گفت که تعرفه‌های اضافی اعلام شده توسط ترامپ در 9 آوریل اعمال می شود. به گفته وی این تعرفه ها بلافاصله پس گرفته نمی شوند. و قطعا برای روزها و هفته ها به قوت خود باقی خواهند ماند.

اقدامات دولت انگلیس برای مقابله با تعرفه‌های ترامپ

کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا هم اعلام کرده که می خواهد با کمک مداخله دولت، از اقتصاد داخلی در برابر اثرات این تعرفه های ترامپ محافظت کند.

استارمر در مقاله‌ای مهمان در روزنامه بریتانیایی «ساندی تلگراف» نوشت: ما آماده استفاده از سیاست صنعتی برای محافظت از شرکت های بریتانیایی در برابر این طوفان هستیم. ایده مداخله مستقیم دولت اغلب مورد تمسخر قرار گرفته و برخی از مردم با آن احساس ناراحتی می کنند. اما وقتی دنیا به سرعت در حال حرکت است، نمی‌توانیم احساسات قدیمی را حفظ کنیم.

نخست وزیر انگلیس گفت، اما او هر کاری را که لازم است برای حفظ منافع ملی انجام خواهد داد.

استارمر ادامه داد: دنیایی که ما می شناختیم دیگر وجود ندارد. دیگر نمی توان فرضیات قدیمی را بدیهی انگاشت.

به گفته استارمر، به جای یک جامعه مبتنی بر قوانین، «معاملات و اتحادها» در آینده بر جهان حکومت خواهند کرد. نخست وزیر انگلیس همچنین بر دیدگاه دولت بریتانیا مبنی بر اینکه هیچکس از جنگ تجاری پیروز بیرون نمی آید تاکید کرد.

استارمر در عین حال گفت که با خونسردی به موضوع تعرفه ها برخورد خواهد کرد و بلافاصله با اقدامات تلافی جویانه پاسخ نخواهد داد. روز چهارشنبه، بریتانیا فهرست بلندبالایی از کالاهای آمریکایی را منتشر کرد که می‌تواند در یک اقدام تلافی جویانه احتمالی گنجانده شود.

نخست وزیر انگلیس پیش از این با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه گفت وگو کرده بود. وی سپس گفت که هر دو کشور بر عزم خود برای هماهنگی نزدیک مواضع در مذاکرات تعرفه‌ها با رئیس‌جمهور آمریکا تاکید کردند. ماکرون هم در پستی در X نوشت: جنگ تجاری به نفع هیچ کس نیست. ما باید متحد و مصمم برای محافظت از شهروندان و شرکت‌هایمان باشیم.

فرانسه همچنین پیشنهاد کرده بود که اتحادیه اروپا باید بسته ای را ایجاد کند که بسیار فراتر از تعرفه ها باشد. به گفته مکرون، شرکت‌های اروپایی باید سرمایه‌گذاری‌های خود در آمریکا را تا زمانی که «موضوعات روشن نشود» متوقف کنند.

درخواست آلمان برای ارسال سیگنال قدرتمند علیه طرح‌های تعرفه‌ای ترامپ

رابرت هابک، سرپرست وزارت اقتصاد فدرال آلمان هم خواستار سیگنال قدرتمند در برابر سیاست گمرکی دونالد ترامپ قبل از نشست شورای وزیران تجارت اتحادیه اروپا شد.

وی تاکید کرد: ما فقط می‌توانیم با قدرت با سیاست ترس مقابله کنیم. دولت آمریکا می خواهد از تسلط خود برای دادن امتیاز و کسب امتیاز استفاده کند.

وزیر امور اقتصادی آلمان خواستار پاسخگویی همه جانبه شد و اشاره کرد که اقداماتی علیه شرکت های دیجیتالی نیز می تواند ضروری باشد. او گفت: به عنوان اتحادیه اروپا، ما بزرگترین بازار داخلی مشترک در جهان هستیم. اروپا زمانی قوی است که متحد باشد و ما در اتحاد با دیگران حتی قوی تر هستیم.

هابک تاکید کرد که اروپا نیز باید با کشورهای دیگر مذاکره کند تا بتواند بازارهای دیگر را باز کند. ما باید با سایر حوزه‌های اقتصادی - برای مثال بریتانیا، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، کانادا، هماهنگ شویم. وی تاکید کرد که در این باره با همتایان اتحادیه اروپا در شورای وزیران تجارت بحث خواهد کرد.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر