28/فروردين/1404
|
06:07
۱۱:۴۹
۱۴۰۴/۰۱/۱۹

شکست فرمان مهاجرتی ترامپ در دادگاه تجدیدنظر

یک دادگاه تجدیدنظر در آمریکا، دستور ترامپ برای پیگیری سریع اخراج مهاجران را رد کرد.
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک دادگاه تجدیدنظر در آمریکا، از لغو دستور دولت ترامپ مبنی بر پیگیری سریع اخراج مهاجران به کشورهایی که دولت پیشتر نامی از آنها نبرده بود و درباره آنها اطلاع رسانی نکرده بود، خودداری کرد.

براساس این گزارش، هیئتی سه نفره از قضات دادگاه تجدیدنظر بوستون، درخواست دونالد ترامپ برای متوقف کردن حکم صادر شده از سوی یک قاضی در تاریخ 28 مارس مبنی بر اخراج سریع مهاجران را رد کرد.

قاضی برایان مورفی از دادگاه منطقه ای بوستون، در تاریخ 28 مارس، دولت ترامپ را به طور موقت از اعزام مهاجران به کشورهایی که هیچ رابطه ای با آنجا ندارند، منع کرد.

با این حکم، امکان اعزام مهاجران به کشورهایی که آنها هیچ ارتباطی با آنجا نداشته باشند، از دولت سلب شد.

این حکم پس از آن صادر شد که گروهی از مهاجران به نمایندگی از حامیان حقوق مهاجران دادخواستی را در دادگاه مطرح کرده و اعلام کردند هدف از این سیاست مهاجرتی اخراج سریع هزاران مهاجری است که از مراکز نگه داری از مهاجران آزاد شده‌اند.

لغو یکی دیگر از دستورات ترامپ درباره اخراج مهاجران

وکلای این مهاجران اعلام کردند با اجرای این سیاست، افراد زیادی در معرض خطر اخراج به کشورهایی قرار می گیرند که ممکن است در آنجا با خطرات زیادی روبرو شوند. حتی به این مهاجران این شانس داده نمی شود تا ادعای خود در این باره را مطرح کنند که در صورت فرستاده شدن به این کشورها، با شکنجه یا آزار و اذیت روبرو می شوند.

وزارت دادگستری آمریکا در دادخواستی برای لغو این حکم اظهار کرد که حکم قاضی مورفی، به اختیارات اجرایی برای مذاکره درباره بازگرداندن دشمنان به کشورهایی که شهروند آن نیستند، آسیب می رساند.

اما قضات دادگاه تجدیدنظر اظهار کردند که چنین دستورات موقتی امکان فرجام خواهی ندارند و قاضی مورفی در جلسه استماع روز پنج شنبه، رسیدگی به این موضوع را در دستور کار قرار می دهد.

دونالد ترامپ در زمان کمپین های انتخاباتی و نیز پس از به قدرت رسیدن بارها اعلام کرده که بزرگترین عملیات اخراج گسترده مهاجران در خاک آمریکا را آغاز می کند. از این رو، از تاریخ 20 ژانویه یعنی در روز تحلیف رئیس جمهور، این عملیات آغاز شده است. وی با امضای فرمان های اجرایی، امکان دستگیری مهاجران غیر مجرم را برای ماموران اداره مهاجرت فراهم کرده است. همچنین طبق دستور ترامپ از دیگر نهادهای فدرال خواسته شده تا در این مسیر به اداره مهاجرت کمک کنند.

ترامپ ساعاتی پس از راه یابی به کاخ سفید، فرامین اجرایی و اقدامات مختلفی را برای مقابله با مهاجران غیرقانونی آغاز کرده است. توافق با ونزوئلا، گواتمالا، کوبا، هند، پرو و هندوراس، و انتقال مهاجران غیرقانونی با استفاده از هواپیماهای نظامی به این کشورها و نیز طرح انتقال مهاجران به خلیج گوانتانامو، و اعلام وضعیت اضطراری در مرکز مکزیک با آمریکا، از جمله این اقدامات بوده است.

منابع آگاه تصریح کردند در حالی که در اواخر ماه ژانویه روزانه 800 تا 1200 مهاجر دستگیر می شدند، این روند در ماه فوریه کاهش یافت زیرا مراکز نگه داری از این مهاجران کاملا پر شده و برخی نیروهای اجرایی کمکی به محل خدمت خود بازگشته اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
پربیننده