27/فروردين/1404
|
09:02
۰۹:۲۹
۱۴۰۴/۰۱/۲۶

هشدار روسیه درباره ارسال موشک‌های تائوروس به اوکراین

سخنگوی کرملین و سفیر روسیه در برلین تاکید کردند که اعلام آمادگی صدراعظم احتمالی آلمان در خصوص ارسال موشک‌های دوربرد تائوروس به کی‌یف، گویای تمایل برای تشدید وخامت اوضاع در اوکراین است، ولی این اقدام تغییری در وضعیت جبهه ایجاد نخواهد کرد.

هشدار روسیه درباره ارسال موشک‌های تائوروس به اوکراین

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که فریدریش مرتس، رهبر اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان که از آمادگی برلین برای ارسال موشک‌های دوربرد تائوروس (Taurus) به کی‌یف در صورت توافق با دیگر شرکا سخن گفته، از حامیان تشدید درگیری در اوکراین است.

پسکوف در نشست خبری گفت: «به‌طور کلی، با توجه به اظهارات آقای مرتس، می‌توان گفت که او طرفدار سخت‌تر شدن موضع‌ گیری‌ها و حامی اقداماتی است که بدون شک تنها به تشدید بیشتر اوضاع منجر خواهد شد.»

وی با اشاره به اینکه دیدگاه مشابهی در دیگر پایتخت‌های کشورهای اتحادیه اروپا نیز مشاهده می‌شود، افزود: «متأسفانه این یک واقعیت است که بسیاری پایتخت‌های اروپایی تمایل چندانی به یافتن راه‌هایی برای گفت‌وگوی صلح ندارند و بیشتر تمایل دارند که به تحریک برای ادامه جنگ ادامه دهند.»

موشک‌های تائوروس هم وضعیت جبهه نبرد را تغییر نخواهد داد

در این رابطه، سرگئی نیچایف، سفیر روسیه در آلمان نیز شب گذشته هشدار داد که ارسال موشک‌های دوربرد تائوروس به اوکراین نه‌تنها وضعیت در میدان نبرد را تغییر نخواهد داد، بلکه ممکن است موجب ایجاد وضعیتی کاملاً جدید و خطرناک شود.

این دیپلمات روس تاکید کرد: «اولاً، این [ارسال موشک‌ها] هیچ تأثیری بر وضعیت در خط مقدم جبهه نبرد نخواهد داشت. ثانیاً، به‌هیچ‌وجه تعادل قوا در درگیری نظامی را تغییر نمی‌دهد. و ثالثاً، به باور من، این اقدام می‌تواند به وضعیتی کیفی و جدیدی منجر شود، چرا که سامانه‌های پیشرفته‌ای چون تائوروس را نیروهای اوکراینی به‌تنهایی نمی‌توانند مورد استفاده قرار دهند و برای این کار به متخصصان آلمانی نیاز خواهند داشت.»

نیچایف افزود: «در این صورت پرسش این است که چه کسی هدف‌گیری می‌کند، چه کسی شلیک را انجام می‌دهد و چه کسی این سامانه‌ها را پشتیبانی می‌کند؟ در این زمینه، مهم نیست این اقدام با هماهنگی شرکای ناتو صورت گیرد یا خیر، زیرا ماهیت این ماجراجویی بسیار جدی و خطرناک خواهد بود.»

سفیر روسیه در عین حال ابراز امیدواری کرد که سیاستمداران مسئول در آلمان، هشدارهای رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین را درک کرده و به عواقب این تصمیم‌ها پی ببرند. او تأکید کرد که این روند کاملاً مغایر با مذاکرات سطح بالا، از جمله مذاکرات روسیه و ایالات متحده درباره صلحی پایدار و بلندمدت است، مذاکراتی که هدف آن رفع ریشه‌های اصلی درگیری است. نیچایف ابراز امیدواری کرد که سیاستمداران منطقی و واقع‌گرا در آلمان پیام این هشدار را دریابند.

در همین رابطه، گرولد اوتن، عضو کمیته دفاعی بوندستاگ از حزب «آلترناتیو برای آلمان» نیز تاکید کرد که حزب سوسیال‌دموکرات آلمان که شریک ائتلافی فریدریش مرتس محسوب می‌شود ـ با ارسال موشک‌های تائوروس به اوکراین مخالف است و می‌تواند این تصمیم را مسدود کند.

فریدریش مرتس که قرار است رهبری دولت آینده آلمان را برعهده گیرد، احتمال ارسال موشک‌های تائوروس به اوکراین را در صورت هماهنگی با شرکای اروپایی منتفی ندانست. او یک روز قبل در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی ARD گفت: «اروپایی‌ها همین حالا هم موشک‌های کروز به اوکراین ارسال می‌کنند - بریتانیا، فرانسه و همچنین ایالات متحده این کار را انجام داده‌اند. البته این اقدام باید هماهنگ شود، و وقتی این کار انجام شود، آلمان هم باید در آن مشارکت کند.»

مرتس که خود را حامی «اقدامات قاطع» معرفی می‌کند، به‌طور آشکار در تقابل با رویکرد محتاطانه اولاف شولتس، صدراعظم کنونی آلمان قرار گرفته است. شولتس بارها ایده ارسال موشک‌های تائوروس را رد کرده و تأکید کرده بود: «اجازه‌ای برای استفاده از تسلیحات دوربرد ساخت آلمان برای حمله به عمق خاک روسیه صادر نخواهد شد و این موضع پابرجا خواهد ماند.»

وی نگرانی خود را از آن ابراز کرده بود که چنین اقدامی می‌تواند آلمان را به یکی از طرف‌های مستقیم درگیری تبدیل کند.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر
پربیننده